Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

It's my life

Kategori: Allmänt

Denna månad har varit hektiskt.
Har pluggat väldigt mycket och har fått ihop närmare 40h varje vecka, ibland mer.
 
Men har iaf hunnit med en styrelseutbildning:
Det var på konserthuset i Växjö en fredag-lördag och jag fick lyssna på några riktigt intressanta föreläsare. Helgen började med Lena-Maria Klingwall som har varit OS-simmerska i paralympics och inte har några armar. Sjukt inspirerande människa och vilken sångröst hon har. Sen följdes kvällen upp med mat och popquiz, som jag inte alls var bra på eftersom det endast spelades 2 låtar ifrån tiden sen dess att jag föddes. 
Under lördagen lyssnade vi på Per Johansson (förbundskapten för det svenska damlandslaget i handboll), Charlotte Signahl (intressant föreläsare om mångfald och jämställdhet), Helena Carlsson (idrottspolitisk rådgivare på RF. 
Charlotte Signahl var en ritkigt lustigkurre, vissa skämt hon drog var så sjukt klockrena!!
 
Har dessutom lyckats ha en bullkväll med Julia, Anton, Niklas, Sophia, Mikael och Elin, det var mysigt!! :)
 
Den 23:e oktober konstaterade jag följande:
"Om en flitig student kan mätas i statistik tror jag att jag hör till den kategorin med mina 459 besök på lärplattformen sedan kursen började 28:e augusti... "
 
Jag har även sett fotboll: Sverige-Schweiz och Östers IF-Hammarby på Myresjöhus arena!
 
Tränat ganska mycket, utom förra veckan då jag hade hemtenta i International Human Rights Law. Som för övrigt visade sig vara en riktigt intressant kurs även om jag inte alls gillar läraren. Vi hade på måndagen förra veckan seminariedag då vi skulle berätta om våra seminariepapper som vi skrivit. Jag skrev om ämnet jag brinner om FGM (Female Genital Mutilation) och fick beröm av läraren för hur välbalanserad den var. Men det jag störde mig på under dagen var att läraren har ingen som helst koll på upplägget, tiden eller något. cirka 30 pers skulle redovisa sina seminarier på 4h (egentligen 5 men då lät han oss sitta i små grupper o berätta för o förbereda oss) det ger inte så mycket tid per person och då var det även med frågor till referanten efteråt PLUS att läraren efter varje bidrag ställde sig och började kommentera och utveckla och förklara temat. Hur smart är det??? Visade sig att vi fick dra över med en halvtimme och då fullkomligt körde han över de 10 sista som skulle presentera, de fick typ 1min var och han avbröt dem innan de ens knappt han börja. Plus att läraren missade en person, vilket jag finner väldigt dåligt av en lärare!!!
Nåja, temat var intressant och min hemtenta är jag nöjd med. Producerade 18 sidor på 3 dagar och det på engelska, jag kan inte vara annat än nöjd!
 
I alla fall lyckats få en ny kompis som jag socialiserar med varje onsdag på franska lektionen. Det känns skönt och han e riktigt snäll!
 
P.s för de nyfikna så kan jag berätta att jag haft två jobbintervjuer på sistone. Ett jobb är klart att jag inte får, men jag var i alla fall nr 4 i ordningen av 30 och det känns relativt bra iaf. Det andra var jag en av 5 av 30 uttagna för intervju och intervjun kändes väldigt bra och jag vill vill vill vill verkligen jobba där. Men man vet aldrig, nu efteråt känns de som om de inte alls gick så bra. Får besked i nästa vecka så får väl se. Bara o hålla tummarna..
 
yours truly
Dessidessan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: