Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

År 2009

Kategori: Allmänt


Sammanfattning av år 2009:


 • Jobbat en säsong i Zürs, Österrike....
  - Någon som tog väldigt mycket på mina krafter men som verkligen förändrade mig som person.
  Tack vare den upplevelsen känner jag mig nu säkrare på att jag klarar vad jag än tar mig för, bara jag ger mig tusan på de..
  Jag har blivit mognare och med det menar jag att jag blivit tålmodigare och att jag inte längre blir lika arg lika lätt som jag blev förut. Att jag förändrats så skulle jag nog vilja påstå är för att jag just inte kunde säga ifrån på tyska när någon var elak mot mig så det var ingen mening med det. då fick jag ändå inte ur mig något tillbaka och jag vill ju alltid kunna få lov att säga mitt så det fungerar liksom inte... Tålamod har jag fått för att det ju visade sig att många av de människorna var annorlunda när man bara gav dem tid. Kathi som jag inte alls gillade från början visade sig ju vara en av de få jag ännu har kontakt med och tycker om medan jag inte pratar med vissa andra.
  Jag tror jag fick ett par vänner för livet eftersom de, Sebastian, Johannes, Andy och Kathi, alla hör av sig emellanåt och jag bryr mig om dem.
 • Åkt skidor utför för första gången i mitt liv
 • Varit i Soest
  och hälsat på alla mina vänner där....
 • Varit på Cypern med Carro
  - Att åka iväg en vecka med henne var bland det roligaste jag någonsin gjort och hoppas att vi kan göra om det!
 • Bott själv
  för första gången i mitt liv under en längre tid, dvs under sommaren i pappas lägenhet...
 • Jobbat på Statoil
  - Jobbat natt på Statoil och därmed testat något helt nytt mot vad jag gjort förut och jag trivdes med det enormt bra, även om det gjorde att mitt sociala liv utanför jobbet tyvärr blev lidande.
 • Spelat Stångaspelen
  och funnit att jag älskar Pärk!
 • Börjat på universitet
  - Vilket inte riktigt är som att plugga på gymnasiet och inte heller är som att plugga på språkskola utomlands. Jag är hittills väldigt nöjd med mitt val av utbildning och trivs riktigt bra även om det var svårt att ställa om sig till tentaplugg och så mycket självstudier...
 • Flyttat till Växjö
  - Jajjemen, kommit ifrån ön och flyttat till Växjö där jag bor i ett litet kyffe på 22 kvadrat men där jag ändå trivs enormt bra...!
 • Köpt tv
  och betalar nu radiotjänst och har alltså därmed tjänat in ett par vuxenpoäng. Annat som gett mig vuxenpoäng i år är att jag nu har egen lägenhet, egen försäkring, pluggar på universitetet, lämnat tonåren, varit utomlands själv, jobbat natt... :) Usch va gammal jag måste vara nu ;)
 • Varit i Berlin
  den stora metropolen för mitt favoritspråk
 • Fått ett antal nya vänner och tyvärr även förlorat vänner...
  - Men jag kunde inte vara lyckligare med de vänner jag har nu. Tyvärr svårt att hålla kontakten med alla som man känner ifrån Gotland men när vi ses tycker jag ändå lika bra om dem och träffat nya vänner i Växjö varav jag verkligen tror att vissa är för resten av livet...
 • Blivit singel på riktigt och blivit kär på nytt...
  - För mig tog det ju ända fram tills jag kom hem ifrån Österrike och fick träffa honom innan det verkligen gick upp för mig att det verkligen var över mellan mig och JJ. Vilket gjorde att jag hade en väldigt svår och jobbig tid där ett tag, med mycket tårar och smärta men när jag nu träffar honom finns där inga sådana känslor kvar. Han kommer alltid betyda enormt mycket för mig och vet mycket om mig och mitt liv, vilket är anledningen till att jag kämpar för att ha kvar honom som vän och vägrar släppa det...!
  Så har jag ju då lyckat bli kär på nytt också... Eller förälskad kanske, kan nog inte säga kär, de känns för stort när vi inte setts alltför mycket. I alla fall lyckats falla rejält för en väldigt fin kille. Inte alls lik någon kille jag tidigare gillat... Vad där ännu sker får år 2010 ännu utvisa...
 • Lite siffror och smått och gott:
  -Skrivit 328 inlägg i bloggen
  - Jag är 7439 dagar gammal den 1:a Januari
  - Tagit över 3000 bilder under det här året
  - Skaffade ny mobil i maj och sedan dess har jag skickat 6382 sms och fått 5617....
  - värsta olyckan var nog när jag fick hyllan i huvudetSammanfattningsvis har det ändå varit ett riktigt bra år och jag trivs med den jag är och det liv jag lever..

 

*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨* GOTT NYTT ÅR *¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*


Yours truly
Dessidessan

Sökes: Någon som tar av mitt nya nattlinne! ;)

Kategori: AllmäntEfter att jag tjurat färdigt över min kurslitteratur i förmiddags åkte jag in och såg på kusinerna när de spelade sina finaler.. Första vann de med 1-0 och den andra förlorade de tyvärr i straffar... Men jag är riktigt stolt att de är så duktiga som de faktiskt är och jag tycker enormt mkt om dem båda! <3

Sen har jag rännt lite på stan igen. Träffade Dahlba på systemet när jag köpte Glögg åt Moffa :) Mys o träffa honom igen!

Hittade ÄNTLIGEN ett sexigt och fint nattlinne!!! Nu ska man bara hitta någon som kan beundra en i det och helst ta av det ;) *ängel*
Prövade en snygg röd, tajt klänning också men när man böjde sig bildades ngn konstig buckel på ryggen men den var riktigt snygg...!
Ska nog smyga bort till en affär imorrn o köpa en liten svart klänning. Lilla svarta fungerar alltid, som mummo brukar säga :)

Så har jag spånat lite till angående nyår... Men de suger..!

Carro har vart förbi en stund också o så får vi se om ja kanske ska träffa JJ snart också....


yours truly
Dessidessan

Kurslitteratur

Kategori: Allmänt


Att söka böcker inför en kommande kurs är fan allt annat än enkelt!!!

Några böcker som det står att vi ska/bör ha har utgått eller finns inte kvar i sortimenten... Verkar drygt att vi ska ha dem då. Vissa av dem finns ett fåtal begagnade av, men aldrig så att det räcker till alla..

Blir dessutom så sur på att de där kurslitteraturlistorna aldrig är uppdaterade. De årtalen och de antalet sidor stämmer fan aldrig längre... Just de året av en utgåva finns fan aldrig när de gäller de böcker vi skall ha... ASDRYGT! Då skall man ju kunna ta en tidigare eller senare utgåva, men fan va osäker man blir när antalet sidor ofta skiljer med minst 30 sidor....!

Borde inte det vara skolans skyldighet att uppdatera dessa listor så att studenterna inte skall behöva sitta och leta sönder sig efter en upplaga som verkar vara lik den vi skall ha.... SUCK!

Inte ens hittat hälften av böckerna vi ska ha till i år, det är inte några....!

Vi skall läsa:
Grammatik och tysk ordbildning
Allmän och tysk fonetik
Översättning
Uppsats
Litteraturhistoria och allmän kulturhistoria
Textstudium med muntliga övningar
Eu-kunskap, Sverigekunskap och fördjupad områdeskunskap

För dessa behöver jag sammanlagt 17 böcker.. Säg att alla böcker kostar minst en 100, vilket är sant, det är ETTTUSENSJUHUNDRA KRONOR FÖR BÖCKER!!

Jag skulle vilja läsa SKK och friståendes kurser också:
Tysk Språkhistoria
(och  ev. Vetenskapligt skrivande)

Gillar inte läget!
Yours truly
Dessidessan

Fussball

Kategori: Allmänt


Var inte min dag imorse...
Först vaknade jag inte av väckarklockan... Drömde någon dröm där den passade bra in så stängde bara av den... Kom alltså upp tjugo i åtta istället för klockan sju och hann därmed inte åka ut till Klinte för att se kusinernas första match...
När jag insett det så siktade jag in mig på andra, men mindes fel tid så när jag kontrollkollade tiderna så var det ju självklart 9.25 istället för 9.35, som jag trodde.. Doh! Kasta mig ut..
Ja, då står ju självklart sopbilarna o tömmer soporna och står mitt i vägen så att jag inte kan köra ut ifrån parkeringen och även om jag stod och varvade och försökte få dem att fatta stod de och pratade och tog det lugnt...
Men det slutade inte med det...
Körde själv, utan möte eller bilar varken framför eller bakom, ända ut till Tofta på sista 90sträckan på Toftavägen.. Tror ni inte att jag kommer ifatt en bil som kör 70 då eller och så får jag jättemycket möte... MORR!

Men hann iaf ut till mitten av andra matchen...
Riktigt spännade att se på Elin och Nora idag, de vann 4 av sina 5 matcher, sista spelade de lika, men då hade de ändå utklassat och varit enda laget som var självklara med sina vinster, till att gå till final... Så då spelade de inte lika bra....
Mamma var förbi och såg en match med mig också. Då satt hon och jag och skrek i kapp... Ingen av oss kan vara tyst, så är det bara :P Skönt då vi satt mitt i en P18-föräldra-hejarklack...
Har insett att ja får väl gå o skaffa mig en systemkamera och bete mig som alla andra jävla fanatiska föräldrar som jag hamnade vid.. Men det stör mig när föräldrar sitter och svär över domarn när han dömmer helt rätt.. Då var jag lite sur!!
Kul att se på dem i alla fall, de är riktigt duktiga och det gäller alla och inte bara mina kusiner... (Fick en lista över nummer och namn så har suttit och skrikit på alla i laget idag)... Imorgon spelar de två finaler, en final med ett 94:a lag och en med 95:orna.. Ska bli nice o se :)

Kom hem till Sanda och har ägnat eftermiddagen åt att rensa en kartong som stod nere i källaren och på det sättet hittat mycket användbara saker som skall med till Växjö. Dessutom laddat upp massor med bilder och pratat med Mikael i telefon.... Saknar honom!

Mamma lagade köttfärslimpa som jag önskat mig och Ellinor kom förbi och såg Ugly Betty och Femte Elementet med mig.. Min lilla, fina, söta, Ellinor.. :) <3

Riktigt mysig och givande dag.. Hoppas morgondagen blir lika givande...! Bara tänkt mkt på honom idag, tyvärr.. Men de ska jag nog komma över, ett par dagar till utan o höras så blir de nog lättare.. Eller?

Yours truly
Dessidessan

Nyår suger

Kategori: AllmäntGAAAAAAAAAAHHH!!

Att de ska va så förbannat svårt att komma på något att göra på nyår...! Snart skiter jag fan i alltihop och är nykter hemma i min säng med en film och någon härlig nalle.
Nej men allvarligt.. Alla e upptagna på sitt håll eller så vill de inte till samma ställe som mig.. Vad jag vill?? Jadu, jag vill helst vara i stan för då kan jag få lov att gå hem och sova när jag vill och slippa tänka på hur mkt man dricker för att kunna köra hem dagen därpå, eller tänka på taxi eller vad vet jag?? Göra de lätt o för en gångs skull gå ut på krogen och dansa hela natten. Men icke!
Jag blir mest tokig och önskar att jag hade satt mina tankar i verket angående att åka upp till ngn på fastlandet och festa...Yours truly
Dessidessan

P.s funderar på att ha godisuppehåll mellan nyår till påsk (undantag blir då popcorn och tuggummi) dels för att se om jag skulle kunna klara det och dels för att se om jag kan tappa något kilo genom att motstå allt godis jag stoppar i mig... Främst choklad.. Hur fan ska jag kunna överleva utan choklad?? Nåja, har någon dag till på mig att fundera.. :)

Tony

Kategori: Allmänt


Tony bjöd över mig en sväng,.. Vännen bor ju 50 meter bort så traskade över gräsmattan och bort till honom och har snackat nu en god stund.. Mysigt att ta igen lite förlorad tid och även om vi inte ses så ofta så är det alltid lika lätt att prata med honom.... <3

Ville umgås med JJ också men de blev inte så.. Allt var mest besvärligt så jag orkade inte.. Så nu får han säga till när han vill ses, tjatat tillräckligt..

Med tanke på att jag inte är hemma alltför länge och troligen inte kommer komma hem i första taget i vår heller så tycker jag väl inte att de ska va så svårt för folk att höra av sig till mig och vilja umgås istället för att jag skall behöva tjata..

Lite trötter idag och måste ju upp vid sju-tiden för att åka ut till Klinte och se på fotbollen. Första matchen är 8.35 så kanske lika bra att jag slänger på en rulle själv nu och lägger mig och sover....

Yours truly
Dessidessan

Oproportionerlig

Kategori: Allmänt


Idag klev jag upp tidigt för att ringa till Hasse, vaktmästaren för Stubor. Snälla Hasse gick med på att gå in och leta reda på mitt pass så nu skall jag få det utan några problem.. :)

Sen har jag vart och sett på kusinerna när de spelade fotboll i södervärn. Fick sitta själv första matchen för att Mummo inte tålde att jag skrek så hemskt. De gick vidare till final på onsdag... :)

Sedan har jag rännt runt på stan. Ville ha något att ha på nyår men inte hittat något alls :/
Hittade dock parfym, köpte två stycken såna där presentaskar så nu har jag två små nya parfymer.. Men något nattlinne hittade jag dock inte. Jag hatar de där att jag e för oproportionerlig. Hittade två linnen jag tyckte extremt mycket om men inget av dem fanns i någon storlek som jag kunde ha.... Hade behövt large i det jag hittade på H&M och M i de på Lindex.. Jävla bröst, kapa dem! Så får fortsätta min jakt efter ett snyggt och sexigt nattlinne.
Skulle byta ett armband jag fått av farmor också men de gick inte så bra. SNÖ är verkligen ett dyrt märke så har ett tillgodokvitto så länge...
Hittade dock lite nytt billigt smink som är av bra kvalité så kanske kan va snygg i fejjan på nyår iaf :)

Så har jag sett i telefonkatalogen att det endast finns två stycken skomakare på hela Gotland. Men den ena var nedlagd och den andra har semesterstängt fram till den 7:e Januari så har inga stövlar till nyår heller :/

Imorgon blire att se på mer fotboll i klinte och sen leka med Ellinor på kvällen... :)
Ikväll vet jag inte än.. :)

yours truly
Dessidessan

Sista "juldagen"

Kategori: Allmänt


Blev väckt av ett väldigt aggressivt samtal vid kvart i tolv ifrån mamma... Jag har inte tagit med mig passet ifrån Växjö för det skall man ju inte behöva när man reser inom Eu. Men tydligen så måste de ha det till den här resan.. Så blev väldigt surt när jag nu inte fått med mig det... Något som tyngt mig hela dagen och inte roligt att bli väckt med. Skall ringa Stubor imorrn, hyresvärden/vaktmästaren och se om de kan gå in i lägenheten och skicka de. Annars har jag pratat med Anton och den underbara killen har ju gått med på att köra till Växjö och hämta det för mig i så fall. Vad vore jag utan honom??? <3

Sen bar det av till Farmor och Sören iaf. Åt mat och sen hade vi julklappsutdelning. Hade bett pappa köpa ett par jeans åt mig och fick alltså ett par. Det är av baggymodell så det är som att ha ett par joggingbyxor fast i jeanstyg, älskar det. Kanske inte klär i de, men de är så förbannat sköna. Var inte exakt de jag hade önskat mig men de struntar jag i för som sagt, underbart sköna!
Förutom pengarna och ett armband jag fick därtill så fick jag dessutom en GPS. Underbart!! Kan jag hitta klokt på fastlandet, gött! Härligt att köra till Malmö med den...!

Var riktigt mysigt och vi pratade en hel del...!

Moffa var dock inte så förtjust i mina nya byxor när jag kom hem och visade upp dem. Han ville dra upp dem till midjan och sätta i ett skärp för att "grenen är för långt ned".... :P


Sammanfattningsvis kan jag säga att det nog varit första året på flera år då jag gillat julen och verkligen tyckt om den....! Den har varit härlig och jag har träffat mycket roligt folk och haft det väldigt trevligt och mysigt.. Lättnad, jag som annars inte är alltför förtjust i julen och allt farande och allt träffa folk men julen 2009 är jag riktigt nöjd med!

Yours truly
Dessidessan

Hårt och saftigt

Kategori: Allmänt


Som sagt så blev det ju utgång.. :) Tog ett väääldigt långt tag innan vi kom ut dock. Var inge folk ute alls så jag och Ellinor körde runt på stan och tillslut blev jag hungrig så det blev en pommes på max också.. :)

Slutligen fick vi äntligen svar av killarna vi skulle träffa att de blev munken så halv ett var vi där och först kändes det enormt ovärt att betala 120 spänn i inträde plus garderob för en och en halv timme men så visade de ju sig att de hade öppet till tre, NICE!
Så jag dansade loss som as med Jocke, Tobias, Niclas och Ellinor...! Träffade äntligen MB, mys att få krama om honom men sen fick jag ju knappt se röken av honom under hela kvällen.. Sprang på Georg, Niklas, Fonta, Wille, Alex, Johan, Linn m.fl så jag var riktigt glad, fick jag äntligen träffa massor av folk som man inte träffaf på länge... <3

Därefter blev det Donken och en massa snack. Där träffade jag AA, sötisen var en aning onykter men alltid lika roligt att prata med honom....! Så fick Mårdii en kram också...

Slutligen körde jag hem allihop och i bilen hade jag väldigt roligt åt ett par uttalanden..
"Vi skall ha det varmt och skönt"
"Varmt, skönt och lite blött också kanske?"
"Nej, men hårt och saftigt...."
Sista uttalandet hade vi väldigt roligt åt...

Dessutom diskuterade vi vad den sista personen borde kallas om tre stycken skedar. Jag föreslog kniv eller gaffel men det var inte så poppis :P De var tydligen för kantigt eller hårt, men skedar e väl också hårda? :P Jaja, kul var det iaf.
Hade dessutom ett väldigt roligt samtal med Niclas om mig.. Kul att veta hur han ser på en.. :)

Somnade slutligen gott runt halv fem efter en riktigt jävla bra kväll me gott folk!!

Yours truly
Dessidessan

P.s kameran var aldrig me ute så finns tyvärr inga bilder :/

Andra kvällen i rad

Kategori: Allmänt


Blir utgång då, ut o dansa lite med Ellen och träffa lite folk.... Men får se om de blir till stängning, grymt trött redan..... Men ingen förfest o inge alkohol, bara dansa...
Inga festkläder har jag, fått med mig fel kläder ifrån Växjö, visste väl de..
Och eftersom stövlarna är tillfälligt trasiga, måste sko om dem, så har jag inte ens snygga skor, skitdrygt!! Känner mig sjaskig och antar att de kommer va assnygga folk ute såhär på annandag.. Men men som sagt, träffa vänner e ju huvudsaken, de e ju därför jag går ut...

Yours truly
Dessidessan

Beslutsångest

Kategori: Allmänt


Ena halvan av mig vill bara ligga hemma på soffan och ta det lugnt och se på Harry Potter under täcket...!

Andra halvan vill låta Ellinor och Jocke övertala mig att gå ut på Hamnplan med dem ikväll och dansa och därmed även få träffa MB....

FAN!

Så enormt trött ju och stövlarna gick jag ju tydligen sönder i natt så har inga bra skor och vill inte dricka.... Men fan, o dansa med gänget igen, mys jo!

Det mystiska paketet

Kategori: Allmänt


Morr!

Nämnde ju tidigare att jag fått ett hemligt paket utan avsändare... Jonas kunde inte hålla sig så till slut erkände mamma och Jonas att de hade köpt alla sakerna när de vart på fastlandet och att det egentligen var tänkt som en inflyttningspresent som de hade tänkt skicka utan avsändare men som aldrig kommit iväg.. Busigt!

I paketet låg en mini-osthyvel, mini-rivjärn, mini-salt och pepparkar, mini-burk...
"Det passar ju bra till din pyttelilla lägenhet"

Tack mamma och Jonas för att ni iaf skojar ibland och tack för "inflyttningspresenten" ;)

Yours truly Dessidessan

Juldagen

Kategori: AllmäntDagen startade lugnt igår ute i Sanda och sedan bar det av in till mummo och moffa och äta middag med några i släkten.. :) Skaffade facebook åt mina kusiner och lite sådär.
Sen kom äntligen Carro och så gjorde vi oss iordning. André kom hit och gjorde oss sällskap tills dess att han skulle köra oss till förfesten hos Oskar Annas. Där träffade vi lite annat folk, jättehärligt o träffa Jeppa och Tim....!

Var där ett tag och sen ringde vi efter taxi, killarna var förbannat snåla, ingen pungade ut med pengar så de fick Carro och jag göra.. Skitungar. Sånt gör mig sur...!

Gute iaf, träffade inte alls många jag kände, tycks som om alla jag kände var på Hamnplan. Men träffade dock John Norrby, Danne Boman, Emil, Simon, Vilhelm, och massa andra :)
Dansade järnet med Carro och tiden gick enormt fort!
Riktigt länge sedan hon och jag var ute och jag fullkomligt älskade det :)

Blev en hamburgare på donken och övernattning hos JJ.

Uppe med tuppen idag, iaf vid 9. Skulle ju promt på mellandagsrea så traskade hela långa walk of shame genom stan och träffade mummo på öster.
Var dumt gjort dock. Var alldeles för trött för att orka stå i alla köer och ha tålamod med folk som snurrar på klädsnurrorna när man står och tittar.... Så blev ett par benvärmare och sen gick vi hem igen...
Gröt och skinkmacka och prata lite med folk på msn..
Ännu helt död så blir nog en film på datan nu och sen Harry Potter på tv och sen stupa i sängen...
Finns folk som ska ut ikväll... Sjukt.. Kan inte ens tänka tanken.... Men hade vart sjukt nice o träffa lite fler som jag inte träffat ännu och kul o festa med AA. jaja en annan gång.. Sitter o hoppas på att MB kommer förbi och ger mig en kram, men risken e väl en på miljonen..

Yours truly
Dessidessan

Julafton

Kategori: Allmänt


Efter The Grinch blev det lite Kalle Anka. Jonas somnade, Casper lekte, Emilia sjöng och mamma förberedde annat... Jag såg alltså på Kalle Anka :)
Mamma hade under tiden förberett massa godis till oss inne i salen och vi började pussla lite, sen kom tydligen tomten idag med och så delade vi ut paketen som fanns under granen.
Idag fick jag:
En dammsugare (så nu slipper jag låna Mikaels)
benvärmare
En brödbakbok
Armband med tillhörande öronhängen, dock var armbandet stort så vi måste få det kortat på ngt sätt
Markeringspennor
Dammsugarpåsar

Av Carro fick jag ett set med tre olika Body Shop hudkrämer.. Kokos, Mang och Shia, tror jag de hetter. Hon ringde och sa att hon var nöjd med sin julklapp och jag ringde en snabbis till Mikael också....

Är riktigt nöjd med de här två dagarna... Inga alltför sura miner och inga jobbiga gräl så jag är nöjd som sagt...! <3

Nu ska jag nog ta och se Harry Potter och sen somna gott.... :)
Imorgon kommer släkten till mummo och moffa sen blir det utgång. Tagga Gute!
Annandagen - äntligen mellandagsrea!!
Återigen, en riktigt god jul!
Yours truly
Dessidessan

The Grinch!

Kategori: Allmänt


Igårkväll hos mummo och moffa såg jag på Snobben, en julepisod.. Myspys! Det är jul!
Men The Grinch är ännu mera jul...!

Åt köttbullemacka till frukost och har sedan lekt i källaren och rotat efter saker... Nu ser vi the Grinch och snart blir det lite mat, sen Kalle Anka och juklappar och så kommer mummo och moffa med julgröt ikväll...! <3

Fått jättemånga julsms idag men har ju skickat en hel del också.... Vissa var riktigt fina.....! <3

Nu tänker jag koncentrera mig på The Grinch och önskar er en riktigt riktigt GOD JUL och se till att njuta utav att gräsmattan är vit i år och inte grön ;)

Yours truly
Dessidessan

En riktigt GOD JUL

Kategori: Allmänt

önskar jag er allihop och tackar för att ni läser min blogg...

Yours trulyDessidessan

Lill-julafton

Kategori: Allmänt


I min familj firar vi alltid redan på den 23:e... Det har varit en tradition sedan dess att mamma och morbror flyttade ut. De firade på den tiden alltid med morfars bröder, alltså tjocka släkten och för att slippa stressa med egna paket och julfirande på morgonen den 24:e så firade de och hade de lite mysigt kvällen innan.
Den traditionen finns ännu kvar och är min favoritdag av alla juldagarna....Vi börjar klockan fem med glögg och äter därefter massvis med mat tillsammans, avslutar med det bästa på julbordet - gröt.. Därefter ringer vi tomten. Dock tror jag att tomten kommer komma för sista gången nästa år för nu har nog bror min listat ut vem han är....
Tomten kommer strax efter sju och delar ut massor med paket sen delar syrran ut resten och så öppnar vi gemensamt. Därefter tar vi det lite lugnt.
Sedan gissar vi på pengar i ett rör varje år, vi barn iaf, sedan fikas det och sen åker man hem.

Fick massa braiga julklappar också:

Svensk ordbok
svarta sidenpyjamasbyxor
vantar
Harry Potter och halvblodsprinsen
Gardinstång
Duschdraperi (mitt i Växjö räcker ju inte runt hela duschen så får alltid torka av toan som e dyngsur.. :P)
ljusprydnad
skrivböcker ifrån Twilight-böckerna
pengar
gardinstångSlutligen bar det iväg hem till Sanda med familjen. På dörren när vi kom hem hängde det en påse med ett paket i. Tänkte väl inte så mycket på det, Jonas brukar få paket på dörren i juletid. Men så skriker Emilia när vi kommer hem att det var till mig och jag kollar efter, jo tänka sig.. MEN det står inte vem det är ifrån så sitter nu här och klurar på vem som kan ha gett mig ett paket och väntar på att klockan skall bli tolv så att det är julafton och jag kan få öppna det.. :)

och nu har jag laddat upp en massa bilder och sådär..
Imorgon är det julafton på riktigt, härligt...! Får se vad vi hittar på hela dagen :)

Yours truly
DessidessanAvatar

Kategori: Allmänt


Vart och sett Avatar med AA ikväll,....

Tyckte filmen var helt okey men personligen var jag lite besviken. Fick en association till Pocahontas som vägrade släppa mig eftersom det ju blev exakt som i Pocahontas. Hon träffar utbölingen, skyddar honom, lär honom deras seder och han vänder sig mot sina egna, hon e hövdingdottern som skall gifta sig med en förutbestämd krigare men väljer honom istället och han dör... :O
Men vilken natur och vilket liv de lever... Att ha en så levande natur, vore inte det häftigt? *disneysuck*
Dessutom var den ju väldigt bra gjord, man tänkte inte alls på animationerna och sånt, inte för att jag kan sånt, men jag tyckte det var snyggt gjort så för mig var det bra :)

Sällskapet då, var ju gött de med.. AA är en riktigt härlig kille, hade då aldrig trott för ett par år sedan när jag lärde känna honom att jag skulle bli så bra vän med honom och verkligen trivas så i hans sällskap. Han har humor, är trevlig och snäll och jag känner mig bekväm med honom.. :) Så det var riktigt roligt att träffa honom med, hoppas jag hinner med att träffa honom en gång till nu på lovet...!

Nee får väl mot min vilja ta av mig min härliga bh och krypa till kojs.. Jo, har riktigt ont mellan skulderbladen idag.. Man ska inte träna, de e inte bra för kroppen :P:P

Yours truly
Dessidessan

Day before Lill-Christmas

Kategori: Allmänt


Vart på stan hela dagen med mummo idag... Letat efter julklapp till henne och till mamma.. Lyckades tillslut efter mycket om och men och därmed gjort av med lite pengar.
Till mig själv blev det samma bh av den jag köpte igår fast annan färg, ett guldnagellack, ett rött nagellack, ett rött långt linne att ha nu under julen och armband.
Sprang bland annat på Henke och André idag. UNDERBART o träffa André, måste umgås snart!!

Ikväll har jag och moffa gjort knäck och skållat mandel inför morgondagens glöggdrickande och så har vi dessutom burit upp granen och pyntat den...! Bilder kommer så fort jag har internet på min dator!Senare blir det bio, Avatar, med AA men nu ska de fikas, te och kaka med mummo, moffa och Kjell... :)

Imorgon är det lill-jul med familjen.... Berättar mera om det imorgon..

Yours truly
Dessidessan med de röga naglarna

Mör!

Kategori: Allmänt

Sicken dag...!

Jag är helt död, jag kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Carro och jag har gått på stan hela dagen,... Det var förresten underbart att träffa henne, fick tårar i ögonen när jag såg min lilla Kokosnöt...!
Har inte hittat någon mer julklapp till mamma och inget till mummo men jag hittade en ny bh till mig själv - mycket välbehövligt- med matchande string.. Me like! Har väl inte köpt en ny bh sen förra hösten tror jag.. Eller jo, köpte en för 20kr på rea i Österrike men som gick sönder... Så för mig är det riktigt big deal att jag hittade en bh, har inte direkt ngn rolig storlek som finns överallt och i överflöd... Hittade en till bh som jag hoppas finns på mellandagsrean sen!!!! :)Sedan lyckades ju Carro tvinga iväg mig på Body Combaten. Hade ingen lust alls men hade ingen undanflykt så det var bara o följa med det så nu är jag helt död i hela kroppen.... Plus att gårdagens pulkaåkning ännu sitter kvar så är helt öm på rumpan efter det oturliga åket på guppet....
Kommer ha sån träningsvärk imorrn, vill inte ens tänka på de..

Efter träningen var jag hemma hos Eva och Per-Ove och pratade en stund, lämnade deras julklappar...!

Imorgon blir det stan med mummo, kanske göra knäck med moffa på kvällen och så se Avatar med AA.. :)

Har ju glömt att berätta att jag träffade Anna och Tony igår, myspys!! Härligt o träffa de fina människorna igen även om de bara var en snabbis...!

Jo, har fått fadderbeskedet också. Skall va fadder till en Veronika Erb som är 87:a och kommer ifrån Tyskland. Får sätta mig och skriva ett mail imorgon....

Sleep tight
Yours truly
Dessidessan

Jo nr 2, ytterligare en sak till, fick Vg på tentan ifrån i lördags.. Nice..
Jo nr 3, fått grammatiktentan från förra onsdagen och översättningstentan hemskickade, gjort enormt dumma fel som jag skäms över men ett Vg är ett Vg och jag är nöjd :)

Snöoväder

Kategori: Allmänt


Folk är tokiga!!

Körde in till stan ifrån Sanda, toftavägen....
8 bilar av vägen
När man kom till Tofta Outlet var det som att köra rakt in i en vägg och man såg knappt bilen framför... Blev pendling mellan 30-60 km/h...
Plötsligt stannar bilen framför mig, utan att göra något som helst tecken på att han tänker stanna, och stannar mitt i vägen!! Kör om och då öppnas dörren och föraren klivet ut, hur dum får man lov att vara? Livsfarligt jo när han inte ens kört in på kanten...

Kommer fram till rödlysena vid Sibylla, där står två bilar mitt i filerna och borstar av bilen :O

Plockade upp JJ och passade då på att ta bort isen ifrån vindrutetorkarna och borsta av regskyltarna och lysena som man inte kunde se längre....

Kaos på skarphällsvägen, alla sniglar och ser ingenting... Vid Maxi har en tant gjort en konstig sväng o kört rakt in i snöväggen..
Men lilla Loppan kan ju ändå inte dra upp någon så bara att köra förbi, sry...

Men kom fram iaf, nu blir det duschen och packa upp lite och sen ska jag på stan med världens finaste Carro... <3

Mkt planerat nu har jag insett....

Idag - Carro
tisdag - stan med mummo, frågetecken för kvällen
onsdag - fira jul med mammas sida, tradition sedan mamma och morbror flyttade ut ur hemmet
torsdag- julafton i Sanda
fredag - fira jul med släkt hos mummo o moffa, ut med Carro på kvällen
lördag - ?
söndag - fira med pappas sida
måndag 28/12- se på kusinerna när de spelar fotboll och gå på julrean
tisdag - se på fotboll, julrea
onsdag -
torsdag - nyår
fredag -
lördag tom onsdag - fastlandet/Tyskland
sen = ?????

Men har alltså ganska bra planering nu. Ska se Flickan som lekte med elden med JJ och vill se Avatar med AA dessutom vill jag ju träffa massa folk..!!

Yours truly
Dessidessan

Pulkabacken

Kategori: Allmänt


Blev upp tidigt imorse för att åka ut till Sanda och hämta upp syskonen.
Mamma gjorde fikakorg och så skulle vi åka in till stan och hämta mummo för att åka till Lien-backen. Backen jag är uppväxt vid och som jag och Jeppa haft väldigt roligt i som barn.. :)
Min mummo har världens gulligaste skratt när hon åker ned för backen!!

Var riktigt roligt att åka men små barn tröttnar fort och så var det kallt och törstigt osv..
Upptäckte dock att vi glömt fikakorgen hemma så åkte hem till mummo och moffa för att fika. Choklad, bullar, knäck och marsipankransar och sen bar det av till nästa backe - Nordergravar.

Nordergravar var smockat med folk och den backen var riktigt roligt....! Tog massvis med kort på ringmuren också..
Till slut ville jag dock bege mig eftersom jag inte vill köra mammas bil i mörkret, Casper gillade det inte och blev väldigt sur men jag är nöjd med dagen ändå.. Blivit av med min pulkaabstinens och dessutom umgåtts med mina syskon - bra dag....!

Ikväll skall jag sova i Sanda så får se om jag bara ska vara med familjen eller om det blir att gå hem till Anna eller Ellinor...
Imorgon blir det stan med Carro! Längtar så efter henne!Yours truly
Dessidessan

I'm on the Island

Kategori: Allmänt

När jag väl grävt fram bilen igen ur all snö så gick det faktiskt helt okey att köra. Bilen var stadigare än jag är stadig på mina fötter - drog omkull två ggr och käkade snö när jag gick ut med soporna.. :P

Bara 271 passagerare på båten och lugnt. Såg film och Glee hela resan så den gick faktiskt ganska så fort...

Vilken känsla att köra av båten och komma ned på välbekant mark.... Veta vart varenda sväng i stan leder och möta polisen de första man gör :P
Vad som än händer och vart jag än bosätter mig i framtiden är Gotland mitt ursprung och mitt hem och ett ställe som ligger mig enormt varmt om hjärtat!!

Svängde införbi jobbet och fixade lufttrycket i däcken med vår bästaste bästa luftpump. Gick även in och fick mig en chock, de har gjort om jättemkt inne på jobbet. Men nice var det :) Hälsade på Niklas och lite taxichaffisar, skönt o va tillbaka och vara igenkänd på jobbet!!

Så hem till Irisdalsgatan, söta mummo o moffa, gosigt o se dem igen!! Granen lyser så fint på gården, har redan snott knäck och myst ned mig i sängen med min gamla tomte Toker... :)

Nu blir det sussa för imorrn kommer antagligen mitt tålamod prövas om jag ska va ute en hel dag med mina småsyskon :)

Tänker på alla underbara vänner jag lyckats få i Växjö och kan skatta mig lycklig för att jag har dem...!

Yours truly
Dessidessan

Last day in Växjö for a while

Kategori: Allmänt

Ogillar läget just nu alltså...!
Dels snöar det otroligt mkt och har gjort konstant nu ganska länge vilket jag inte alls tycker om med tanke på att jag ju inte kört i vinterlag på två år.. Inte alls sugen på att sätta mig i bilen och köra till Oskarshamn..
Dels var de lite smådrygt att säga hejdå till alla goa människor här.

Totte, Anton, Adam, Mikael och Elin har ju varit här o fikat.. Druckit glögg, ätit bullar och pepparkakor och pratat lite...

Tentan idag sög.. Den var så barnsligt lätt att jag säkert gjort tusentals slarvfel men jag kunde inte bry mig mindre. Klarade ju VG i ordniarie grammatikkursen så det var totalt ovärt o göra den här. Dessutom var det riktigt drygt o känna att jag stannat här i tre dagar extra för att göra DEN tråkiga tentan. Var klar efter 55 min med 10 sidor innehållande grammatik och översättning som var lågstadienivå på.. Pinsamt!

Lagat min bil idag också. Den gick sönder igårkväll. Listen lostnade under dörren så fick inte till dörren igår. Nu har jag vart där med silvertejp, sprejat listerna med silikonspray och låsspray i låsen så nu e nog Loppan lite redo för att åka.

Hade mys med sötnosen igår.. Rädd för vad han kommer att komma fram till nu när vi inte ska ses på så länge. Misstänker att ja kommer att sakna honom väldigt mkt mer än han kommer sakna mig... Rädd att de var sista gången jag låg i hans armar, men det är väl smällar man får ta.

NU koncentrerar jag mig på att jag faktiskt ska hem till ön där jag inte vart på tre månader och träffa alla hemma och åka pulka imorrn! MYYYS!

Önska mig lycka till på färden i snöyret..
Yours truly
Dessidessan

Lyckats övertala Anton också att vattna mina blommor sen när de har lektioner den 4:e januari så att jag slipper släppa med mig dem, hoppas de överlever :)

Promenix i 6 Minusgrader

Kategori: Allmänt


Inga missöden med tvätten idag.. :) Så nu har jag rena kläder och har kunnat packa.. Men väldigt svårt att bestämma sig för hur mkt och vilka kläder man ska ta med hem...
Nu står allt överallt på golvet och tar upp väldigt mkt plats så ska nog strax ut i kylan igen och bära ut lite till bilen.


Igen säger jag för att jag och Mikael gick en promenix in till Växjö city och glodde lite i affärer. Gick och pratade om att det i Tyskland finns varm Glühwein (Tysklands motsvarighet till Glögg) att köpa vart man än vänder sig men här kan man inte få det någonstans förutom om man går in på ett kaffe. Men så plötsligt mitt i julyran står ett stånd och promotar sin hemsida och delar ut gratis glögg. Även om de var ynka lite man fick så var det väldigt gott och värmde!
Vi gick in och handlade på Willys också så nu har jag handlat glögg och pepparkakor till imorrn när Elin, Anton, Mikael och Totte kommer hit och fikar efter tentan :)
Dessutom tog jag ju självklart en massa kort!
Måste plugga lite mer ord inför morgondagens tenta, men orkar inte plugga mer för jag fick ju VG på den andra grammatiktentan så vad spelar det för roll hur det går på den här? Sen duscha o sen kommer sötnosen.. :) Vi ska beställa pizza! Mumma, sen får jag väl se hur länge han stannar....


Imorgon bär det äntligen av hem till ön och alla underbara människor där hemma! Ska bli så skönt...!
Lovat syskonen att vi ska åka pulka på söndag så ska ut och hämta dem i Sanda och mamma ska göra fikakorg o så ska vi in och åka i Lienbacken, får se om jag får med någon mer.

Andra planer för min hemmavistelse:
Hälsa på i Stallet o krama om Charma
Få med ngn till ishallen o åka skridskor med mig
Träffa massa härligt folk
Handla på julrean
Träna Body Combat
Hälsa på på jobbet
Låna ngns Steam o spela av mig mitt Cs-begär


Yours truly
DessidessanP.s Lyssnar på Declan med Amazing Grace, den killen har en fin röst...!
http://www.youtube.com/watch?v=0EzPyGP7o40&feature=related

Grammatiktentan

Kategori: Allmänt

YEAAAH!!


Klarade den!!!

Haha så underbart, fick dessutom VG...!! Med ett poäng, men ändå?? Det är fortfarande ett vg!!!

Så nu blir det låååångt hääärligt lov utan omtentor och plugg fram till den 16:e januari på GOTLAND!!!
Gotland here I come!


Vart med Anton hela kvällen, spelat hans nya tvspel som jag blev väldigt avis på.. Sen bjöd han på mat, makaroner o köttebullar men han va lite sliten så gick nu för o se en film o krama kudden :)

Yours truly
Dessidessan

Förbannad

Kategori: Allmänt

Jag kan inte ens minnas när jag va såhär förbannad sist!!!!

Jag kokar av ilska och egentligen är det väl inget att bli sur för men tack vare det här så är hela dagen förstörd och hela morgondagen... FAN!!!

Bakgrundsfakta: Vi har två tavlor med tider till två olika tvättstugor som man bokar genom att sätta i ett lås med nr på ens lägenhet.

Jag hade tvätttid nu vid 12 till 15. Kommer ut och ser att någon annan går in i min tvättstuga. Går tillbaka och kollar, jo jag har tvätttid. Går ut, ja då e de ju en utbytesstudent så jag får traggla på engelska och hon säger att hon bokat ettan men den satt redan ett lås på... Snäll som jag ändå försöker vara tänker jag att ja, då är väl bara den personen kvar länge då. Jag går och pratar med personen men nej hon hade också vid 12-15.
Då som först går det upp för mig att den här jävla utbytesstudenten har bokat idag vid tolv och skulle ha tvättstuga ett. Som hon den andra ju varit snabb och redan tagit ur sitt lås ifrån på bokningstavlan och satt det i dörren så då tog utbytesstudenten bara tvättstuga två eftersom hon inte fattar hur de går till.
Fi fan, gick och förklarade för människan hur de går till här med bokning och tvättstugor och att hon gjort fel och ingen annan, men idioten kunde inte ens klämma ur sig ett förlåt....! Det var ju inte det lättaste att förklara heller för hon stod fast vid att hon inte gjort ngt fel,...
Gick hem och ringde Mikael för att kunna lugna ned mig annars hade jag fan strypt den arroganta människan, för jag kan inte förklara ens hur arrogant hon betedde sig...
Jag skulle ju ha kunnat kasta ut henne men måste ju ändå vänta på tvättmaskinerna och då hinner mitt ändå inte bli det minsta torrt, hinner ju inte ens köra alla maskinerna...

Så nu har jag alltså ingen tvätt-tid.. Jag hade dock tur och får en tvätttid kl 9-12 (brukar aldrig finnas tvätt-tider de närmaste tre dagarna, så var även nu fallet, fanns både fredag och lördag morgon 6-9 annars fullt förutom 9-12) men jag hade ju tänkt att vara färdigpackad idag med kläder och så.. Det går ju fullkomligt åt helvete. Kommer alltså kunna packa imorgonkväll eftersom det ju tar en halv dag för allt att bli torrt. Jippi, packa dagen innan, när man ska va borta en månad. Den e fan inte rolig!!

Nu ska jag äta frukost och försöka lugna ned mig och komma fram till hur fan jag ska göra med allt nu...
Jävla utbytesstudent. När jag får min ska jag förklara de där systemet för henne/honom så att personen aldrig utsätter någon för ngt sånt här.. Allt blir så drygt då.. V
a spelar det för roll att man bokat tvätttid nu två veckor i förväg för att det passade perfekt med idag när de kommer en sneaky utlänning och snor den som inte ens har vett i skallen o säga förlåt...
Ok, lugn var de.......

Yours truly
Dessidessan aka The Pissed Girl

ElektrikerN

Kategori: Allmänt


haha mitt i mitt seriemaraton plinger det på dörren och utanför står en liten förvånad Emelie som  säger att hon inte har någon ström.
Eftersom jag vart med om att min säkring gått så går jag med henne upp till elskåpet (i joggingbrax, utan strumpor och med linne - sexig outfit) där en kille står och filurar också.. Visar sig att det är killen som bor mittemot henne och att han inte heller har ström...
Vi lyckas få upp jordfelsbrytaren som visar sig att det är den som slagit ifrån. Jag säger hej då till Emelie och går ner. Mina fötter hinner på den lilla biten ifrån andra våningen till första bli utstirrade av en kille som står och väntar på hissen. Flinande går han dock in i hissen och försvinner.
Hinner knappt mer än stänga dörren så plingar det igen och en uppgiven Emelie står där.
Återigen står killarna där uppe och bråkar men de ger snart upp och går in i lägenheten. Jag leker elektriker (efter ett misslyckat samtal till Keso) och slår av alla säkringar och trycker upp jordfelsbrytaren igen. Vi går in i Emelies, för övrigt väldigt snygga lägenhet, och klickar runt på belysning och knappar men jordfelsbrytaren slår inte ifrån. Så då plingar vi på hos killen igen, som vill värma glögg på spisen till sig själv och de andra killarna som satt där inne och spelade och när han sätter igång spisen slår jordfelsbrytaren av.. Haha så det blev ingen glögg för hans del, sa att han får gå till Stubor imorrn och säga att något är fel med spisen och låta den va tills dess så att Emelie slipper sitta i mörkret... :) Hade lust o erbjuda dem min micro, hade man kanske fått va med o spela lite.. Men de får bli en annan gång...
Alltså har jag lekt elektriker och klarat det med bravur.. *stolt*

Yours truly
Dessidessan aka Da Elektrika

Patetiskt

Kategori: Allmänt


Jag är en tönt och sjukt patetiskt för jag står för att jag är avis på att massa andra ska ses ikväll och jag inte ens blivit medbjuden.. Inte ens när jag folk står o pratar om det inför mig... Nåja sånt händer antar jag...
Mikael, sötisen, bjöd iaf med mig att se film med han och några ikväll...


Men just nu känner jag att det nog är lika bra att jag är hemma och tänker gå och lägga mig tidigt... Har sedan igårkväll haft ngt konstigt tryck under bröstet och på motsatt sida på ryggen som gör att det är jobbigt att andas så är sjukt trött.. Plus att jag antar att jag är sjukt trött för att spänningen inför tentan släppt, satt ju verkligen inne på toa imorse för att jag var rädd för att jag skulle spy, och för att jag tänker så mkt så min lilla hjärna är väl överhettad nu,.... Tackade alltså nej och planerar att bädda ned mig själv under täcket och se en bra film...


Tror att jag kanske har lite mer känslor än jag vill erkänna och det är verkligen en sjukt jobbig tanke...
Jo, patetiskt hur snabbt man kan börja hoppas på något för att i nästa sekund inse att det inte alls blir så.. :P
Från en plingning på dörren till hopp, till besvikenhet på mindre än en minut.. :) Nytt rekord?


8 dagar kvar till jul
3 dagar kvar och sen är jag hemma på ön...!Imorrn blir det att läsa Sansibars första åtta kapitel så jag kan tänkas kunna översätta dem på lördagens tenta, tvätta och förhoppningsvis umgås med lite folk :)

Nu, film sen sova.
Yours truly
Dessidessan

Resultat översättningstentan

Kategori: Allmänt


Fått resultatet från översättningstentan. Gränserna var VG till -25 och -25 till -50 för G

Mitt resultat:
-16 alltså VG
JIPPIIIIIE!!


Har dock inte en blekaste susning om hur grammatiken gick nu idag... Fi fan va jobbigt det var... Antingen är jag ju helt ute och cyklar eller så kan jag.. Ingen aning.. Men vet att jag gjorde två fel som jag egentligen kan vilket verkligen irriterar mig.. Fan... Men jag hoppas verkligen på ett godkänt iaf. Jag som alltid strävar efter högsta betyg nöjer mig med godkänt bara jag klarar skiten.....!!!!!


Yours truly
Dessidessan

Tentaångest

Kategori: Allmänt

Känns som om det finns så mkt mer jag hade kunnat lära mig nu inför tentan... Väldigt jobbig känsla, allra helst eftersom det nog stämmer, inte pluggat de senaste tre dagarna jo.. Tyvärr tänkt på annat... Men det får gå som det går... Sjukt nervös och vill bara få de överstökat.. Palla att det är mitt svåraste ämne och viktigaste tentan i mina ögon, det gör att jag mår sjukt illa....
Jaja, det finns ju Grammatik B också som jag kanske kan göra bättre ifrån mig på..

GAAAh, mår illa!! Önska mig lycka till...

Yours truly
Dessidessan

Herr Nervositet

Kategori: Allmänt


Daniel och Mikael har varit här och sett på Änglar och Demoner med mig... Nice!! Har vi firat av allt plugg med lite film också.....! Härligt gubbar, får vi göra om ;)

Undrar vad jag ska hitta på hela veckan med tanke på att jag ju ändå inte lär plugga alltför mycket till tentan på lördag... Men hade behövt införskaffa en väska...
Får försöka hitta sällskap hos alla nu de närmaste dagarna, annars kan de sista dagarna bli väldigt långa....


Nu har Herr Nervositet hoppat på mig.. Han har mig i ett järngrepp med både ben och armar och jag måste erkänna att jag inte riktigt gillar hans närhet :P Han skrämmer mig lite...
Hoppas jag kan somna och lyckas göra bra ifrån mig imorrn... Viktigaste tentan i år, kom igen nu, jag kan klara de här, eller? We'll see....

Har ont i kroppen!! Vet inte varför men har enorma spänningar lite här och var i kroppen som gör så att jag känner mig lite halvt handikappad nu när jag rör på mig i min lilla lya..

Nu blir det läsa grammatik och sen sussa,
håll tummarna imorrn mellan 8-12
yours truly
Dessidessan

Feelings

Kategori: Allmänt

I have lost my balance,
and I am falling fast...
But only one single
thought
is echoing in my head:
Will he catch me before I hit the ground?

Vitt landskap ute

Kategori: Allmänt


Idag blev det inte mycket plugg..
Daniel, Mikael och jag pratade mest,
sen blev det snöbollskrig i all härlig snö och jag gjorde en snöängel också :)
Saknar snön i Zürs något enormt men det är riktigt fint här hemma nu också, med tanke på att det ju snöat konstant hela dagen.. :)
Sen var jag hemma hos honom en stund också.. Han kan verkligen vara så underbar när han vill. Han är en dröm, min dröm, och jag har ingen lust att vakna.. Ingen aning om hur länge drömmen varar, vilket gör mig rädd, fattar inte ens att det är sant det som händer nu... Jag har inte känt såhär på jättelänge och jag är rädd för vad som händer nu... Jag är rädd för vad som händer när vi nu inte ska ses på så länge, men samtidigt är jag lycklig för jag har ändå träffat på en grymt härlig människa, vart allt än leder....! Jag njöt av varenda underbar kyss och beröring och har präntat in hans utseende på min näthinna,.... De ögonen glömmer man inte i första taget.... <3


Nu blir det duschen, laga mat, plugga sen film med pluggboysen :)
Yours truly
Dessidessan

Thinking

Kategori: Allmänt

Just nu vet jag inte vart jag skall göra av mig själv.. Känner mig stor och klumpig och dessutom delad. Ena halvan vill gråta av lycka och ha mer medan den andra vill gråta av förvirring och personligt nederlag...
Var så otroligt länge sen jag kände såhär och jag vet inte alls hur jag ska bete mig just och tror inte ens de va rätt tillfälle o känna såhär.. Fi fan! GAAAH! Varför kan inte bara något vara lite lätt? :D Snälla? *hundögon*
(Hade besök av en underbar människa)

Råplugg går mig på nerverna

Kategori: Allmänt


Usch efter allt råpluggande förra veckan är min hjärna helt slut... Hade noll och ingen motivation till plugget idag. Trots allt satt vi från tio till strax efter tre. Vi hade ju grammatiklektion också så det var ju från 8.15-15 egentligen.... Hur som har jag i alla fall gått igenom alla gamla grammatikövningar, skall försöka läsa ut grammatikboken idag och så blir det bara öva substantiv, ord och uttryck imorrn.....
Jag vill bara skriva den där tentan nu och va av med den! Dessutom vill jag ha översättningsresultatet nu. Jag vet ju att jag klarat den, det måste jag gjort, men det är frågan om jag lyckades få ett Vg eller inte..
Jo, hade samtal med Thomas idag. Fick VG på Eu-profilkursen. NAJS! :) Så sa han att han ett antal andra positiva saker om mig. Dessutom fick han det att låta som om Mikael och jag är tillsammans för han tycker att vi kompletterar varandra så bra.. :P hahaha....

Var ännu mer snö på marken idag... Mysigt..

Jag skulle vilja lära mig hur man tyglar sina tankar så att de inte bara sticker iväg och tänker på andra saker som jag inte ska tänka på....!

Neee, diska kanske? Och läsa grammatikboken så jag kan ägna mig åt något roligt ikväll, noll aning om vad jag ska hitta på men har ju ingen ork att vara aktiv heller så blir väl film :)


Ha de gött
Yours truly
Dessidessan

Pay it forward

Kategori: Allmänt

Snacka om bra film

Disneykväll

Kategori: Allmänt

Är vad de andra har...

Själv sitter jag här hemma själv...

Jag, jag som är Disneyälskare i egen hög person som alltid vill se Disneyfilmer, jag sitter hemma... Varför? Jo, för att jag inte kan tänka mig att sitta i samma rum som honom just nu och veta att de inte blir mer nu.. Och på grund av att jag är ledsen så har jag ingen lust o va där och se på Disneyfilmer med massor med folk och alltså vara social. Vet ju hur jag själv är, kommer ju börja lipa för filmen och när ja väl är igång kommer jag inte kunna sluta lipa på grund av min sinnesstämning, då skämmer jag ju ändå ut mig...
Nee lika bra att jag är hemma, men de e ändå en dryg känsla att en massa människor jag tycker om sitter och ser på Disneyfilmer, som jag tycker om....

Jaja, var hemma hos Anton en stund förut... Bara pratade lite. Uppskattar verkligen honom något enormt...! Tog lite kort på snön när jag gick dit också...

Men eftersom jag ju ändå då sitter hemma helt själv utan möjlighet att umgås med någon så kan jag ju lika gärna plugga och va lite duktig... :)

Haft dejt med Ellinor på msn, satt väl och pratade med videosamtal i nästan en timme.... Alltså inte pluggat mkt, men nu ska jag iaf läsa lite i grammatikboken innan filmen börjar vid nio... :)

Yours truly Dessidessan


Det snöar!

Kategori: Allmänt

Det snöade i natt och nu snöar det igen, myspys... Men ingen Becca hemma så
ingen jag kan springa ut o leka i snön med, inte för att det finns något att leka i än, men i alla fall.. :)

Sista utekvällen i Växjö på ett tag

Kategori: Allmänt


Kvällen igår då.. Korkade upp vinet vid fyra halv fem tiden till mummo o moffas goda köttfärssås med makaroner till :)
Sen, när jag blivit klar och lånat Tottes platt-tång så bar det av hem till Anton, där han, jag, Jens, Jocke, Mikael och Tomas satt och pratade en stund innan det bar vidare av till Björn... Hos Björn hittade vi honom och Niklas och det blev vi under kvällen. Jag trivdes jättebra med sällskapet!! Alla boysen- och jag.. :P Men jag blev ju kallad för dude och de va ju ändå killfest trots att jag var där - aouch! :P Men de e ju så fina allihop så de får väl gå.... <3

Ut på Sivans, stod i kö med Niklas och Tomas i över en och en halvtimme och mina tår frös sönder innan vi kom in.. Väl inne var mitt goda humör tyvärr borta men blev en hel del dans med asgoa Elin...

Efterfest hos Björn, men jag gick rätt fort då tårarna tyvärr brände i ögonen. Jag, Martin och Adam hann dock med en sväng upp till Anton också, som inte mådde så bra.....:/

Sov riktigt kasst i natt. Vaknat hela tiden och så inte kunnat somna om.. Från åtta har jag väl inte sovit alls och jag som annars inte har problem att ligga i sängen bara vred och vände på mig...
Sletna Anton, som för övrigt är en av de finaste vännerna jag har, skickade sms runt halv tolv, tror jag hon var... Då blev det dags för dusch och nu har jag ordnat med lite filmer o se på... Är allt annat än social idag... De andra ska ju ha Disney-kväll men jag känner att Disneyfilmer är alldeles för lyckliga för mig just nu.. Jag är allt annat än lycklig och även om det var väntat och även om han inte sagt något rakt ut så har jag ju fattat på hur han var och hur han varit. Bara acceptera o gå vidare antar jag, men inte så lätt när man tyckt om någon så mycket och hoppats så länge..
Har inte riktigt tid att vara ledsen måste koncentrera mig på Grammatiken.. Hoppas att den går vägen...Ha de..
Yours truly Dessidessan

....

Kategori: Allmänt

det gör ont,.... även om de var väntat så gör de ont.. Lyckades hejda tårarna länge men när man är själv är det svårare......

Kortet är avmagnetiserat

Kategori: AllmäntGlömde ju skriva om det igår. Mitt kort har blivit avmagnetiserat och det var jävligt drygt att gå och julhandla med det igår.. Spelade igen roll att jag sa att kortet är avmagnetiserat, varenda jävla expedit drog kortet ändå?? Fatta vad otrovärdig man känner sig då.
En jävla gubbe på McDonalds hade jag lust o be att stoppa upp kortet i röven. Han sa: jaha vad gör man då? När jag berättade att de e avmagnetiserat så att han skulle slå in de manuellt. Ja, man beställer nytt, svarade jag då. Ja, varför har du inte gjort det då? klämmer gubben ur sig. Men för i helvete, jag har ju gjort det men jag kan ju inte sluta handla bara för att kortet är avmagnetiserat.... GAAAAH!!

Nu idag har jag ju dessutom glömt att gå upp till Ica för att få ut pengar så nu får ja ordna med o låna pengar för att kunna gå ut ikväll eftersom de inte tar kort  och jag inte kan ta ut pengar :P hahaha
Fan vad tekniken ska krångla....

Längtar efter ett nytt kort :)

En vecka kvar

Kategori: AllmäntDagens planering är att städa, sedan plugga och så slutligen partey. Förfest hos Björn och därefter Sivans, som jag inte vart på sen Anton fyllde år i september :)

Jag hoppas det blir roligt, sett fram emot ikväll hela veckan iaf. Prövade min nya klänning igår med allt annat i jag kände mig faktiskt riktigt snygg.. :) Hoppas någon annan tycker det med :) Hoppas bara på att min konstiga huvudvärk försvinner till dess. Har huvudvärk som gör att jag får lock för öronen och gör mig musikkänslig så de tjuter mest i öronen. Tur att jag lyssnar på massor av bra låtar som gör det värt....

Nee, städa va de..!

En vecka tills det bär av hem till Gotland, underbart!
Nu är jag klar med städandet. Har dessutom inpregnerat alla skor igen och skurat spisen och allt möjligt... Känner mig riktigt duktig, nu ska jag nog ta o ta hand om mig en stund iställe :)

Idolvinnare

Kategori: Allmänt

blev Erik, nice!!Glömde ju berätta att jag hittade en sak idag som jag gärna velat ha.. Finns ett pack med skrivböcker med citat i ifrån Twilightböckerna.... Fi fan va nice de hade vart o ha.... Stod o kollade på dem jättelänge.... :)


Julhandla med Mikael

Kategori: Allmänt


Krångel med Destination Gotland, så fick ringa för att boka biljett och då tryckte hon ju inte in att jag är student så blev ytterligare en tia dyrare, men fan nu är hemresan bokad iaf och äntligen får jag komma hem!!

Vart på stan med Mikael hela dagen och handlat julklappar. Jag ville ha en fin klänning till mig själv också men det var dött lopp. Hittade dock en partyklänning för 99 och ett långt linne för 99 så köpte jag ett par öronhängen iställe så har iaf ngt att ha på juldagen om jag inte hittat något tills dess.... :)

Checklista
Mamma - halvt klar, ska ha ngt litet till
Jonas, pappa, - klar
Casper, bror - klar
Emilia, syster - klar
Mummo Karin - ej klar
Moffa Lasse - klar
Gunnar och Åsa, morbror och moster - klar
Elin, kusin - klar
Nora, kusin - klar
Pappa Danne och Marie - klar
Farmor Gertrud och Sören - klar
Eva och Per-ove - klar
Carro - klar
Kjell och Rosis - klar
Mikael - klar, vi ska byta varsin bok som passar bra till oss....

Kostnaden för allt julhandlande måste jag väl dock erkänna inte är en så rolig summa.. Har överskridit den budget jag ville hålla... Men men jag får väl inse att sånt är livet och att jag nästa år lär va tvungen att hålla igen mkt mer, dessutom slapp jag ju allt vad julklappar hette i förra året så får ju kompensera lite...


Översättningstenta!!

Kategori: AllmäntSamma stund som jag klev ut ur tentasalen kom jag på att brevbärare heter der Briefträger men är ändå ganska nöjd med mitt påhittade ord: Briefverteiler :P
I övrigt måste jag säga att översättningstentan kändes riktigt riktigt bra :) Hade tur med en inte alltför svår text men ändå lite svårigheter så att man inte gör tusen slarvfel. Skrev tre papper och lämnade in det sista där jag rättat alla ändelser och skit. Var inte alls säker på pluraländelsen på många ord men alla jag kommer ihåg nu i huvudet har i alla fall varit riktiga så det känns som sagt riktigt bra.
Sitter nu här och väntar på att Yvonne skall lägga upp lösningsmöjligheten så att jag får ännu bättre hum om hur det gick  :) Väntar dessutom på Mikael så att vi kan komma iväg och julhandla sen :)

Yours truly
Dessidessan

Tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg!

Kategori: Allmänt


Idag har vi suttit till halv fem och pluggat. Samma plats, samma folk samma ämne...

Repetera, repetera, repetera, öva, öva, öva, försöka, traggla, slå in i huvudet.....!

Det här är första kvällen innan en tenta som jag inte är förstörd av nervositet.. Jag är lugn måste jag säga. Enormt lugn för att vara jag. Det är väldigt svårt att förbereda sig inför en översättning men jag har tragglat massvis med ord så det är bara hoppas att det inte kommer en översättning med massor med ord jag inte kan översättningen på. Eller meningar med konstruktioner jag inte behärskar.. Det finns inget mer att göra. Det finns ingen fakta jag kan traggla in sista kvällen såhär, det är bara hoppas att jag har tur med texten.. Kanske därför jag är så lugn, för jag kan inte göra mer. Bara hoppas att det kommer en text som passar in på mitt ordförråd och på mitt kunnande...
Bring it on, I'll do my best!


Har vart på faddermöte med Mikael också. Får se vad vi får för spännande människor på halsen :P

Ska gå igenom substantiv och substantivregler en gång till ikväll och kanske läsa lite mer i grammatikboken.. Blir paus med Glee också...! (som ju måste vara en av de bästa serierna, den skulle iaf inte kunna vara bättre i mina ögon :) )

Massa citat ifrån en trött och språkförstörd Desireé idag:
Borjan är rätt och det är flera personen
Saftord är das-ord
böl är öl
komplimentpissare är vad jag kallade Daniel när jag menade att han inte kunde ta en komplimang (der Kompliment, die Komplimente men komplimang på svenska)

Tungan har verkligen snurrat och slinkit något enormt idag...!
Plugg it is...

Yours truly Dessidessan

Destination Gotland

Kategori: Allmänt

Kan gå o skita på sig...


Kollade på internet för ett par dagar sen och då kostade det 416 kr att åka hem på lördagen, nu är priserna höjda, kostar mig 433, dumma dumma Destination Gotland. Jag som ju tyckte det var jobbigt o behöva betala 416 istället för 383 som de kostar att åka hem på onsdagen den 16:e.... Drygt!!!! Kostar ännu 416 o åka hem på söndagen men ja vill hem, kan inte tänka mig o stanna en dag längre när inte en kotte är här iaf.....!

Duktiga

Kategori: Allmänt

Jösses Amalia vad duktiga vi är!!
Klockan tio möttes vi och gick till F-huset och satt och pluggade där fram till halv sex,. Vi var Mikael, Daniel, Jocke och jag och fi fan vad jag är stolt över oss för att vi pluggat så mkt och så länge. Precis som jag skrev igår är det dessutom mysigt att sitta o plugga med dem. Hoppas jag, Mikael och Daniel kommer kunna fortsätta med det under vår så att vi slipper sitta och plugga som dårar nu de sista dagarna...

Har fått väldigt väldigt mycket gjort idag och nu efter pluggandet gick jag och Mikael och handlade, jag hade bara några få brödbitar kvar i påsen. Påsen som jag dessutom upptäckte, nu när jag kom hem, i kylskåpet!! Snacka om virrig jag måste ha vart imorse för att lägga in mitt frusna bröd i kylskåpet..... :)

Nu ska jag få i mig mat och sen ska det pluggas substantivregler så att jag kan få in alla de reglerna i skallen någon gång. Försöka läsa en bit till i grammatikboken också och sen blir det nog att jag unnar mig en film eller några avsnitt av en serie..
Imorgon har vi stämt träff till kl 10 igen så det fortsätter.. :) VI ÄR DUKTIGA!

Anton is the shiet

Kategori: Allmänt

Vi har haft Bullfest och han åt lite glass och maränger också medan jag åt upp den lilla biten kladdkaka som var kvar... Mysigt att slippa va ensam även om han gnällde och var lite dryg av sig...! :P Tack vännen...!

Flykting

Kategori: AllmäntJopp, de e jag de.. Flydde ifrån lektionen!! :P
Nee men pallade inte höra de andra idioternas frågor, jag är allvarligt orolig för deras skull angående att klara tentan för de är sååååå sega!!
Dessutom tål jag inte läraren just nu heller känner jag. Kanske är lite grinig, eller jo mkt grinig. Men att hon säger "jo, så kan man ju säga" när det är fel det de säger, de går inte ihop för min del. Dessutom skrattar hon åt deras fel, va e de för jävla lärare? Plus att hon måste tänka efter i hundra år innan hon förklarar något, jag anser till och med att jag skulle kunna förklara vissa saker bättre och snabbare än hon kan och så jävla bra är jag verkligen, vilket alltså kan få er att få en uppfattning om hur seg hon är.... Fi fan vilken hemsk människa jag är men pallade verkligen inte. Rättar hellre hemma i lugn och ro och får fråga om mina egna fel i ett mail till henne.

Så ska väl plugga lite nu då eftersom jag ju pluggar mindre än jag tänkt....
Tråkigt att inte vara hemma idag på mamma och JJs födelsedag.. Saknar dem båda!

Vackert ord

Kategori: Allmänt

Kan inte få de ur huvudet att han kallade mig det... Att ett såååå litet ord kan påverka en så... Smakar på ordet, tänker på ordet, får de inte att passa in på mig, man han kallade mig det.... Det värmer! "beautiful"

Dance, Dance, DANCE!

Kategori: Allmänt

Det är vad jag vill göra nu... Inte plugga!


Men!! Steker pannakor och sen kvart över fem bär det av till extragrammatiken som håller på till nio. Så de e bara o tagga till de...

Halv tio gick jag, Jocke, Daniel och Mikael till F-huset idag och satt o pluggade fram till översättningen med liten paus för o köpa mat och gå till översättningslektionen. Efter lektionen fick vi tillökning av Emelie och Carro som satt kvar och pluggade med oss men måste erkänna att på slutet så blev de mest prat för oss tjejer iaf.. :)
Men jag måste säga att jag är så jävla glad att vi kan plugga ihop. Först gruppstudien gick ju inte så bra men nu är allt annorlunda och kompletterar varandra så bra, dessutom tycker jag ju om dem så otroligt bra så det är riktigt mys att sitta o plugga när de är med! Det här är precis vad jag behöver för att komma igång så hoppas vi pluggar klokt imorrn och på torsdag med... <3 Thank you guys!

Känner mig halvt slutkörd redan.. Alltså blir det nog direkt i säng när jag kommer hem ikväll...
Imorgon har vi bestämt klockan tio och plugga till sent.
Torsdag blir plugg igen och så ska jag och Mikael på faddermöte klockan fem och så på fredag är tentan i översättning.. Efter det ska jag julhandla med Mikael och sen ska jag försöka hitta ngn att se idol med på fredagkväll...
De närmaste dagarnas planering.....!


Satte upp mig på tentan den 19:e idag också så nu kan jag egentligen boka båtbiljetterna till den 19:e... GOTLAND, here I come!!

MAAAAT!
Yours truly Dessidessan

Faul

Kategori: Allmänt


Scary... Kalla mig ngt sånt och så säga att jag ska få ett svar innan jul, nu e jag ju dödsnervös, men samtidigt skönt att få ett svar.....Blev inge plugg ikväll, mest suttit och chattat med Keso, en riktigt härlig kille alltså :)
Anton och Tomas var förbi en sväng också o åt av min kladdkaka så jag ska slippa ha kvar hur länge som helst och oroa mig för vikten :)
eller jo nu blire plugg, ska läsa grammatikboken - adjektivkapitlet..


Imorrn blire lång dag. Bestämt träff med Daniel och Mikael klockan halv tio för att plugga tillsammans. Mellan 13-14.30 har vi lektion och så tänkte vi kanske plugga efter den också. Så har vi extragrammatik mellan 17.30-21...


Bestämt mig, gör tentan den 19:e för de tycker alla (Karin, Anna, Carro, Markus, mummo, mamma, Nina) är de bästa.. :) Alltså hemfärd den 19:e :)

Paniiiiiik

Kategori: Allmänt

VAD ÄR DET HÄR??

De e första måndagen på jättelänge som jag inte orkar plugga. Annars brukar de gå när man ändå är igång efter skolan att bara sätta sig o fortsätta men de går fan inte nu, kommer inte igång. PANIK! Har inte tid med att inte vara på plugghumör nu med tenta på fredag!! HJÄÄÄÄÄLP!
Kom igen nu Desireé, ta tag i det här o sluta tänka så mkt på honom, de hjälper dig inte när du ska plugga..!!
Jo, jag och Mikael har anmält oss till att bli faddrar nu också. De kan bli lite roligt, vi har önskat oss tyskar också så att vi kan ha ngn o babbla tyska med.. :) Tydligen kommer det 200 utbytesstudenter i vår och mer än hälften saknar fadder - aouch!


Aldrig lyckats så bra med en kladdkaka som jag gjorde igår, den är så otroligt god.. Kanske borde äta lite kvällsmat innan jag äter mig mätt på kladdkaka? :P

Tider till våren

Kategori: AllmäntLååååååång dag i skolan idag.. Åtminstone känns det så för Grammatiken var riktigt seg och hela andra halvan av eftermiddagslektionen pratade bara Thomas... :O
Men vi fick kaka och te iaf :)
Så fick vi ju faktiskt reda på lite tider i Januari.
13 januari omtenta Grammatik
15 januari omtenta Översättning
18 januari, kursstart kl 10.15 - 11.45 och så har vi Grammatiklektion direkt på det från 13.15-14.45

Fick dock veta att par tråkiga nyheter också. Vi ska läsa hela NIO böcker nu i vår varav någon var Kafka som jag ju inte alls tycker om, som vi läste för Göran på gymnasiet. Vårterminen håller dessutom på till 20:e maj och SEN blir det Österrike i två veckor, alltså blir det Österrike väldigt sent...

Naja, haft en trevlig dag med alla. Tycker så mkt om dem, tråkigt att Jocke, Emelie och Petra lämnar oss till våren. Men de kanske kommer till någon så förhoppningsvis behåller vi antalet.
Pratade med mamma också nu på rasten. Myspys! Kanske ska göra de till en måndagstradition att ringa henne och babbla lite under rasten...?! Gjorde det ju förra måndagen också och hänt ett par ggr till...

Nu blir det plugga och så sova tidigt ikväll, sista gången jag tittade på klockan i natt var hon halv fyra, jag kunde inte för mitt liv somna!!

Yours truly Dessidessan

Gaaaaah!! Kan inte bestämma mig om jag ska göra provet eller inte.. Usch! Hu, jag vill inte!! Men mamma tycker jag lika gärna kunde göra de.....

THE Chuck Bass!

Kategori: Allmänt

Gaaah! Inte nog med att Chuck Bass i Gossip Girl är sexig, nu har han gått och blivit klok och mogen också... Han ger ju värsta bästa råden till alla. Duktig kille! Han e ju typ perfekt, en sån pojkvän skulle man ha haft :P

Mikael har varit här, vi har suttit och tragglat substantiv, ord och uttryck och kommit fram till att vi ska se till att vi pluggar på tisdag och onsdag och därmed se till o sitta tsm i bibblan eller någonstans så att vi verkligen pluggar! Behövs ju inför tentan.. Torsdag blir de nog självstudier och finslipning på de sista själv.. Se om vi kan locka med Daniel också o plugga lite.
Nu börjar nervositeten komma krypandes.....

Blev kladdkaka ikväll också. Var jättegodissugen och hade inget hemma så jag slängde ihop en kladdkaka och den blev helt perfekt. Lite knaprig under och ovanpå och mjuk o go inuti..! Mumma!!
Mikael var ju världens gulligaste också och hade köpt en Mjölkchoklad till mig när han var o handlade då han sett på min kommentar på msn att jag var godissugen! <3

Schemat för veckan är plugg, plugg och återigen plugg... Men snart får jag komma hem, gud så underbart de ska bli!
Klockan är redan jättemkt, hade tänkt slappna av med en film men får väl bli att jag kryper till sängs med grammatikboken och läser mig till sömns..

Yours truly Dessidessan

Hemlängtan

Kategori: AllmäntHu vad jag längtar hem nu..... Max 13 dagar kvar nu så är jag hemma sen. Tror jag bestämt mig för att jag gör den där dumma tentan, men vet fan inte riktigt än... Jag vill hem!!! Gotland <3 Eller egentligen är inte Gotland grejen utan alla människor där hemma som jag tycker så mkt om, bekant miljö, och jo... Cubus måste jag erkänna :P
Plus att jag tyvärr måste erkänna att jag längtar efter o få komma ifrån vissa saker här, känslor allra helst, få distans på saker och ting :) Kan behövas!


Tänder andra ljuset idag...! Myspys! Men de e inte julmusik jag lyssnar på utan Don't stop believin' med Journey, blivit fullkomligt beroende av den låten!!


Söndag, så de e bara o börja plugga de...

Pluggat ända sedan jag skrev det ovanför, alltså fyra och en halvtimme.. Är helt sjukt virrig nu känner jag. Artiklarna blandas ihop i huvudet och fungerar inte alls längre..!
Ögonlocken vill bara falla ned och inte ens mat gjorde mig klarare i huvudet. En liten paus nu då, sen fortsätta... Sen kommer Mikael, då ska vi gå igenom lite och så ska jag se Gossip Girl och sen blir det väl fortsätta plugga och så försöka sussa i tid idag...
Vill sova nu, helt slut!

Tjejspråk

Kategori: Allmänt

Just nu är jag ganska trött på att killar inte förstår hur de skall bete sig i vissa situationer. Tänker därför skriva ett par saker som kanske kan hjälpa er killar på traven..
Dessa tips gäller dock endast i de fall då killen har ett intresse av tjejen, annars kan ni väl bete er på ett annat sätt om ni vill.....

1. Om en tjej skriver något i stil med att "kul att du hörde av dig" när du inte gjort det, tyder det på att hon tycker att det är dags för dig att höra av dig. Svara då alltså inte med något sarkastiskt tillbaka utan med frågor som gör att hon äntligen känner att du hör av dig...

2. Om en tjej frågar hur det är, hur något gått eller vad du gör se då för i helvete till att fråga något tillbaka. Hur kul är det att aldrig få en motfråga tillbaka och då dör ju dessutom samtalet ut på en gång...

3. Om du dissar när hon frågar om ni kan umgås, se då till att antingen påpeka att du gärna velat träffa henne men att det tyvärr inte går. Eller, vilket är det allra bästa, att du föreslår en annan tidpunkt så att det inte bara rinner ut i sanden och hon får diss på diss och blir osäker på ditt intresse.

Skulle säkert komma på fler saker, men de orkar jag inte skriva nu, här har ni tre saker som i alla fall är en hjälp på vägen...

Eyecandy

Kategori: Allmänt

Haha roligt.. Kommit i kontakt med en kille jag tyckte var jävligt snygg på gymnasiet.. Kul att prata med honom igen. Kan inte för mitt liv komma på vilket kodnamn jag och Carro hade för honom dock... :P Ja, jag vet, lite fånigt att ha kodnamn men det var bara något vi hade för o hålla koll på folk. Fanns ju flera med samma namn och då fick de smeknamn helt enkelt.. :P

Ringde Carro också, hon berättade att hon köpt en julklapp till mig, bara sådär.. Fi fan, nu får jag ju ångest, va sjutton ska jag hitta på till världens finaste kompis? Hjälp! Ringa hennes pojkvän o luska lite kanske? :)

Nu ska jag nog laga mat och välja ut ngn film att se till den :)

Duktig pflikka

Kategori: Allmänt

Gick och lade mig vid tjugo över elva igår.. Kunde jag sova? Nej! Sista gången jag kollade på klockan var hon kvart över ett, hur drygt är inte det???

Har varit igång med plugget sen jag klev upp idag vid elva. Känner mig riktigt duktig, pluggar översättning, repeterar ord som är bra att kunna inför översättningstentan, pluggar starka verb, artiklar, adjektiv.... Känner mig RIKTIGT duktig... Men misstänker att jag kommer tröttna snart, i alla fall för idag. Det kommer bli ett evigt repeterande fram till den 16:e....!

Kan inte sluta tänka på hur jag ska göra med den där tentan den 19:e också.. Det är billigare att åka hem den 16:e och då får jag mer tid hemma innan jul men samtidigt då hinner jag verkligen inte tvätta innan. Eller jo de hinner jag nog MEN på studietekniken så sa de faktiskt att man ska undvika såna sysslor i tentatider.... och om jag tvättar på onsdagen hinner det inte torka.. Och om man nu ska va hemma en månad kan de va bra o ha tvättat precis innan man åker... Dessutom kan jag inte bestämma mig för om den där tentan är bra eller inte...


Nu har jag rättat Mikaels artikel också så lärt mig ett par saker till :) Det är bra, man lär sig verkligen av att rätta varandra.. :)

Nu blire lite plugg till så får vi se vad jag kan tänkas på o se för film ikväll...

Idol

Kategori: Allmänt

Har faktiskt pluggat en del idag.. Blev även filmen City of Ember och nu blir det Idol...
Lite roligt att mina två favoriter är kvar nu i semifinalen - Tove och Eric. Jag har aldrig haft två så starka favoriter ifrån början och som fått stanna kvar så jag kan inte annat än hoppas att båda två är kvar till nästa fredag.. Dock, om båda går vidare har jag ju väldigt svårt att komma på vem jag tycker ska vinna.. Kan bli intressant ikväll alltså! Läääänge sen jag såg en semifinal, har jag nog inte gjort sen första året. Brukar se finalen och auditions..

Ska nog försöka gå o lägga mig lite tidigare ikväll också, inte gått o lagt mig tidigt på hela veckan så är riktigt trött ikväll, även om jag ju sover länge...
Idol va de ja, börjat med två av mina favoritlåtar,.. Dont stop believin och Walking in Memphis.
Yours truly Dessidessan

Pluggardag

Kategori: Allmänt

Läst ut boken.. USCH! Den blev verkligen inte bättre och jag har inte något positivt att säga om den.. Det var helt klart den sämsta hittills...!
Besvara frågorna och sen strunta i resten, verkligen, den är inte värt arbetet!

Annars idag ska jag verkligen försöka plugga.. Öva adjektivändelser, artikelregler, göra översättning, och repetera en hel ***** massa!!!!!!! Kan inte riktigt få in i min hjärna att jag har tenta om en vecka, och strax därpå grammatiken. Det var mycket lättare till Realiatentan för även om jag var nervös så var det ändå lite skitsamma om jag inte klarade den.. Men dessa vill jag verkligen klara så jag slipper åka tillbaka för att skriva omtentor så har alltså så mkt mer press på mig nu. Om jag var nervös inför förra hur kommer jag då inte vara inför de här... Jag vill inte ens tänka tanken, därför är jag glad att det inte riktigt gått upp för mig att jag har tenta om en vecka och jag hoppas att det inte går upp för mig förrän dagen innan, tidigast..! :P

Nu började Mummo prata om pepparkaksdeg också. Får jag inte nassla av i år heller. Kanske ska åka o köpa en sån där klump färdig deg o mummsa på, haha men då mår nog inte magen så bra... :P
Niklas har ju fest ikväll, vet dock inte alls om jag är sugen måste jag erkänna. Känner mig lite dissig om jag inte går dit, men lusten för fest är inte så stor, nästa lördag blir det tentafest det får nog troligen räcka för mig.
Så alltså en heldag med plugg?! Naj, blir nog någon film också och glögg och lussebulle :)

Yours truly Desireé

Jo, kommit på att jag nu inför tentan måste ändra min studieteknik lite, förut har jag ju bara pluggat för o få undan allt och ha tid för annat sen, nu måste jag gå mer in på djupet o tänka på vad, hur och varför jag skriver så... Suck, kommer allt ta så mkt längre tid alltså, så det är väl bara att komma igång då..

Dum-Dums

Kategori: Allmänt

Inte pluggat alls ikväll,.. Dumt av mig!! Jo, jag rättade iofs min sammanfattning av artikeln o skickade tillbaka den till Nina.. Men inte gjort ngt annat, så imorrn blire verkligen plugg.

Ikväll har jag sett SOS Gute och längtat hem, sett Glee och saknat buggen och så har jag sett Night at the Museum 2 som gjorde så att jag verkligen satt och asgarvade emellanåt. Den var mycket bättre än ettan, enligt mig iaf.. :)
"Did any of you Dum-Dums bring me Gum-Gum?"

Dessutom jag har som vanligt suttit och funderat.. Varför skall det vara så svårt att bara ta ur tummarna ur arslet o höra av sig? Det är något jag inte riktigt förstår.. Jaja, jag orkar inte riktigt lägga krut på det nu, spar de krutet till tentaplugget....
Måste verkligen bestämma mig hur jag ska göra med sista tentan..suck.....

Nu ska jag läsa boken tills jag somnar...
Yours truly Dessidessan

Julhandlat!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på stan hela dagen och letat julklappar till hela familjen och letat efter saker jag själv önskar mig... Tyvärr har jag inte hittat allt, bara frågan om jag ska ta lördag och titta efter saker igen eller vänta till nästa fredag efter tentan.. Kan ju va en nice belöning efter tentan o gå på stan så känns som att de kan vara en bra dag :)
Dagens konstaterande: fan vad dyra stekpannor är!
Så köpte jag en VGA-kabel till mig själv så jag kan lämna tillbaka Antons, han som varit så gullig o lånat ut den till mig så länge... :)

Checklista
Mamma - halvt klar
Jonas, pappa, - ej klar
Casper, bror - klar
Emilia, syster - klar
Mummo Karin - ej klar
Moffa Lasse - klar
Gunnar och Åsa, morbror och moster - klar
Elin, kusin - klar
Nora, kusin - klar
Pappa Danne och Marie - ej klar
Farmor Gertrud och Sören - ej klar
Eva och Per-ove - ej klar

Själv har jag hittat världens gosigaste pyjamasbyxor (så jag kan ersätta mina lila med nallar på) och vantar som jag önskat mig av Elin nu :)
Helt slut och magen kurrar sönder av hunger så nu blir de lite inslagning, laga mat, plugga och se på Glee...
Ska bestämma mig för om jag ska skriva den där jävla tentan den 19:e också för Mr T har ändå inte tid o umgås med mig efter den, så då e frågan om jag inte ska åka hem redan den 16:e....

Yours truly Desireé

Love actually

Kategori: Allmänt

Måste i alla fall var en av de vackraste filmerna som gjorts?!

Satte igång den för att jag var på sånt kärlekshumör och nog får man kärlek och längtan efter kärlek när man ser på den filmen..
Kan inte ens säga hur många ggr ögonen tårades.. :P Fick till slut snyta mig också, tönt jag är :P
Dessutom är det ju riktigt bra låtar i den så man kan ju inte låta bli att ligga och sjunga med.. :)
Prisa vare Love Actually och mera kärlek till folket.....!!


ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU!

Finbesök av pappsen

Kategori: Allmänt

Det var härligt att pappa kom hit. Vi hade en väldigt trevlig stund. Åt pizza och han fick lite snabbkaffe... :)
Har kommit på att jag ju inte vet ngt om hans släkt så vi började prata om det och kom på att jag ju har a-kusiner jag aldrig träffat och så.. :P Så de lät som om vi kanske skulle ta tag i det :) Kan bli skojigt!!

Så nu sitter jag här o fryser i min iskalla lägenhet o önskar att man hade haft ngn som värmt en..
Pratat med Anna i telefon och chattat en stund med JJ, längtar hem till ön där jag inte varje dag får höra påpekanden om min dialekt :P:P

Dricker gott te nu iaf så hoppas att värmen sprider sig i kroppen snart.. Sov ganska länge idag men är ändå redan trött.. Knasigt... Men imorrn ska jag försöka o ut o handla lite.. Så ni får ha en trevlig kväll.

Yours truly D

Fryser

Kategori: Allmänt

Det är nollgradigt ute och i lägenheten visar temperaturen på 16,8... Antar att det är lite varmare i själva lägenheten än i fönstret där tempen står men jag fryser ändå enormt nu igen..... Typiskt!!
Legat och läst i boken en timme nu, de går verkligen segt och nu höll jag på att somna igen så får ta en paus.

Pappa ringde förut och sa "hej, jag är i Växjö ikväll, lust o ses?" så ska träffa honom sen lite senare :)

Beslutsångest

Kategori: Allmänt

Idag har jag enorm beslutsångest....
Jag hade tänkt sticka in till stan o se om jag kunde hitta lite julklappar.. Men nu kan jag inte bestämma mig om jag ska handla idag o plugga imorrn eller tvärtom... Men har av någon konstig anledning enorm huvudvärk så tror de blir handla imorrn o läsa den där dumma boken idag som vi har till på måndag. Vem vet, om den blir lite roligare kanske jag läser ut den idag så jag kan ägna mig åt grammatik och översättning resten av veckan...
Jo så får det bli...

Hade en riktigt nice dröm i natt... <3

Jag^

Kategori: Allmänt

Ibland önskar jag att jag hade tålamod att vänta lite längre. Men jag är en sån person som drar i saker, jag vill att det händer något och tycker inte om att stå still och stampa..... Men ska återigen lugna ned mig nu, med risken för att de blir tyst i andra änden :/Lång men givande dag

Kategori: Allmänt

Vart en lång dag idag....

Uppstigning 9 för frukost och sista koll på artikeln. Sedan kom Mikael och kollade igenom den efter fel och strax därpå även Daniel. Tillsammans begav vi oss till F-huset och satt och pluggade fram till strax efter tolv. Daniel var go och bjöd på mat på Tufvans så det blev pannkakor.
Sedan var det dags för en av de mest lärorika lektioner jag haft i översättning. Jösses vad många paragrafer jag skrivit upp och vad mkt som blev markerat med min gila markeringspenna :P
Ytterligare lite plugg uppe i F-huset och jag pratade med Beccas mamma om B har det...

Sedan bar det av med långa steg bort till restaurang Christina där vi hade styrelsemöte med VIA och nu är jag äntligen hemma.
Dock måste jag erkänna att jag inte alls tyckte att det var kul att komma hem. Vad jag vet händer inget i helgen eller de kommande dagarna, alla tentapluggar, åker hem eller gör annat. Känns alltså som om det kommer bli en ganska ensam vecka. Så när jag klev innanför dörren och tände lampan kände jag mig ganska ensam...
Det var det som var bra med att bo hemma eller hos JJ, det fanns någon hemma eller så kom det iaf hem ngn, man satt inte hemma utan att veta om man skulle få träffa en endaste kotte på de närmaste fem dagarna......!

Nu skall jag iaf sammanfatta färdigt alla regler för adjektiv, eftersom det adjektivböjningar är en av de saker som ger mig mest problem i grammatiken, och sedan unna mig själv att ta de lugnt..
Hoppas det finns något på dumburken att se ikväll! =)