Dessidessan

Livet med hjärntumör

November

Kategori: Allmänt


Insåg nyss att det imorrn är november och i november händer det en heeeel del och något lite annorlunda varje vecka. Så fick lust att skriva ihop en liten sammanfattning för allt jag har planerat för november så att november går fort och jag kan komma hem till Gotland snart... :)

1/11 - medlemskväll på Olympen
6/11 - Match Linné Hockey
7/11 - Styrelsemöte med Olympen
8/11 - Tejpningskurs med Olympen
10/11 - Photoshopkurs som jag skulle vilja gå på
13/11 - Match Linné Hockey
18/11 - Grammatiktenta - hjälp!
Mamma, mummo och syster kommer på besök
19/11 - Ullared
24/11 - Match Linné Hockey
25/11 - Troligtvis kommer världens finaste Carro på besök så då blire fest på fredagen eller lördagen

Nu ska jag skriva på min uppsats och det ska jag göra varje dag denna vecka!
yours truly
Dessidessan

Latsöndag?!

Kategori: Allmänt

Söndagar måste ju vara den dag i veckan då man latar sig mest. Hubbub så känner jag inför söndagar, jag orkar ingenting.

Men har iaf promenerat med V och köpt mer choklad till kakorna, jobbat lite, fixat kakorna och nu bloggas det. Ska duscha, plugga lite grammatik och sen iväg o se Linné Hockey mot Kalmar :)



Viktor bakar kakor med hela kroppen!!

yours truly
Dessidessan

Snövit

Kategori: Allmänt

Mådde okej till en början på lördagen. :)
Vi bakade scones till frukost och bestämde oss för att baka mer så vi åkte iväg för att handla ingredienser till biskvier.
När vi körde kan jag säga att den här bloggerskan inte mådde bra för fem öre - mådde snarare mycket mycket illa och min kära pojkvän stöttade mig väl inte sådär jättemycket när han mobbade mig med o fråga om vi skulle ta en öl med mera.

Kom hem och försökte multitaska med att baka kakorna, laga mat och göra kladdkaka samtidigt. Det gick sådär. Vi stressade så vi fick magsår. Kakorna fick för länge, maten blev jättegod men chokladkrämen till kakorna blev lite fel. Viktor råkade läsa fel i stressen så han fick i för mkt choklad i chokladkrämen så vi inte hade tillräckligt kvar till att göra chokladtoppingen så kakorna blev inte klara.
Vi mös med äpplebitar i choklad med glass och kladdkaka och film på kvällen och eftersom Växjö vann på torsdagen och vi hade slagit vad så var Viktor skyldig mig en helkroppsmassage som var riktigt skön!!

Lekte Snövit också - äpplet är ju typiskt snövitsäpple:



och som Snövit så har jag ju min egen Prins också:



yours truly
Snövit

Partey

Kategori: Allmänt

28/11

Städade massor i väntan på att Viktor skulle komma hem ifrån sin tenta. Jag lagade även revbensspjäll samtidigt och lyckades faktiskt helt okej :)

Åkte därefter och handlade och gosade en stund innan V åkte iväg på träning och jag började göra mig iordning för fest. Jenny bjöd till fest för två veckor sedan och jag hade lovat att komma, att gå med ut och att dricka och jag bryter inte löften i första taget så det var bara att pallra sig iväg även om jag mest var på myshumör.

Började med en stunds kortspelande hos Björn med honom och Anton. Anton blev the champion. :)

Det bar vidare till Jenny och där fanns det en massa folk man inte kände till. Jag hamnade i köket och pratade med två trevliga tjejer och en trevlig pöjke. Men blev dock avbruten klockan tio av att vi skulle gå ut. Då blev jag väl inte sådär jätteglad - hade ju bara druckit halva min vinflaska så de kändes så surt att gå ut så tidigt. Björn ställde upp och tillsammans satt vi hemma hos honom o pimplade o pratade en stund, mycket mysigt!!

Slutligen gick vi ut och till en början hade jag väldigt roligt. Jag träffade Jim, Viktors gamla lagkamrat, så vi pratade massa med massor om hockey och det är verkligen ett ämne jag behärskar nu så det var nice. Martin, en f.d. innebandyledare på Olympen, dök också upp så snackade en hel del med honom. Träffade en tjej på toan som pratade tyska som var riktigt go också så fastnade där ett tag :)
Sen gick det utför. Jag ville bara dansa och jag hittade ingen att dansa med. Hängde med en av tjejerna som jag pratat med tidigare ned till golvet och stod med de andra där en stund men först trycktes massan till och jag fann mig själv utanför gruppen kämpandes för att komma in i gänget igen och så plötsligt försvann de allihop och jag fann mig själv ensam kvar. Det är då man inser att man inte riktigt är del i gänget......
Gick upp och satt mig i resten av gänget från förfesten för att någon minut senare sitta helt ensam - gänget flyttade sig och någon kille började prata med mig och klanka ned på Gotland så blev lite sur. Insåg att jag inte hade någon där som skulle komma att ställa upp för mig och dansa med mig så jag blev fruktansvärt ledsen och gick hem. Alkoholen hjälpte väl till med mitt humör och hela vägen hem rann tårarna. Råkade till och med väcka Viktor för att jag inte kunde få mina tårar under kontroll. Hur man kan känna sig så ensam när man är omgiven av så många är verkligen grymt svårt att förklara men jag kände mig ensammast i världen. Jag saknade Mikael som jag alltid kunde vända mig till ute på krogen också och som satte mitt välbefinnande väldigt högt och därför aldrig ignorerade ett samtal med mig ens ute på krogen. Jag saknade Nikki6 som brukade offra sig för mig och dansa om så bara för en stund, även om han kanske hellre hade gjort något annat. Jag saknade Becca som älskar att dansa lika mycket som jag, saknade Keso som lockar ut alla på golvet och jag längtade framförallt hem till de jag brukar gå ut med hemma som alltid hamnar på golvet.
Jag vill inte vara den där tråkiga som alltid går hem ifrån förfesten och aldrig hänger med ut. Men för mig finns det inget som lockar med att gå ut om jag inte vet att jag har någon att dansa med när jag verkligen inte längre vill göra annat än att dansa. Efter fredagen har jag tyvärr kommit till beslutet att jag inte kommer gå med ut fler gånger utan att ha någon som innebär den säkerheten för mig. Jag vill inte utsätta mig själv för den ensamheten igen.
Detta är inte skrivet för att klaga på någon av mina tre boys eller någon annan för den delen - de får ni verkligen inte tro(!!!) - jag älskar dem och kommer fortsätta umgås med dem utanför festandet men på krogen är jag inte bekväm med situationen!  :)

yours truly
Dessidessan

Luleå vs Växjö

Kategori: Allmänt

Med vinst för Växjö.
Men hade grymma platser, fick verkligen se tacklingar så nära man kommer dem  och vi hade största delen av spelt på vår sida av hallen :)


Slagsmål. Abbott är verkligen Luleås bråkstake :)

yours truly
Dessidessan

Smurfar är söta

Kategori: Allmänt

I måndags blev det två filmer med grabbarna - två star warsfilmer och jag njuter i fulla drag av o va i deras närhet i lugna mysiga Björns lägenhet. Björn var grymt duktig och gjorde äppelpaj till oss också. :)

I tisdags pluggade jag och tränade och hittade inte på så mycket mer än så.

Igår, onsdag, gick jag i skolan hela dagen som alla onsdagar samt pluggade efteråt. Mådde lite sådär igår, så kände efter och mådde då lite sämre ;) tihi så jag och Viktor som hade ont i halsen hoppade träningen och mös/pluggade och vi slappade till och med så mkt att vi beställde hemkörning av pizza. Min pizza var helt underbar! Tillsammans såg vi bonde söker fru, greys anatomy och body of proof och jag önskar nästan att han alltid var hemma på onsdagar så att vi kunde gosa då, men samtidigt så e de ju lite min tv-kväll.. :)

Imorse gick jag upp tidigt och träffade Elin i skolan och tillsammans med henne hade vi vårt IAL-möte med Thomas. Det gick awesome. Elin ägde och jag klarade mig okej - fick iaf ett VG - YEEES! Jag går inte VG-lös denna termin heller. :O)

Kom hem och gosade till lite med V och började sedan älta att killarna ska gå och se hockey ikväll - var avis o lite ledsen för att de inte frågat mig om jag ville följa med - så taggade till och bjöd ut min pojkvän och hans kompis Erik på hockey :) Wiiie så ikväll blir det Växjö Lakers mot Luleå HF. :)
Lite dåligt samvet dock för min älskade borde plugga inför sin tenta imorrn, men han säger att han kan så då litar jag på det. Han var jättegullig i tisdags när han gick hemifrån till sin första tenta "får man gå på toa under tentan?" var hans sista fråga innan han sa hej då och gick ut genom dörren :P:P

Dagens bilder ifrån en utställning i skolan:












yours truly
Dessidessan


Lövleken

Kategori: Allmänt


Jösses vad ineffektiv jag vart idag.

Skulle plugga har mest bara övat passiv och konjunktiv och rättat min ialgraj. Men sen har jag nog inte gjort mycket vettigt förutom o träna. Stackars V, ja har förstört hans tentaplugg och hand disciplin. :(

Ska iväg ikväll iaf o umgås med grabbzen igen. Vi ska se Star Wars så då får han iaf vara ifred en stund.


Indianprinsessa


Nya öronhänget


Puckon på väg till gymmet :P


yours truly
Dessidessan

Före och efter

Kategori: Allmänt


Haha det där med att kliva upp tidigt är inte riktigt min starka sida. Vi skulle upp klockan halv nio för att äta frukost tidigt i lördags så att V skulle hinna äta lunch också innan han skulle iväg på match. Kom upp strax innan nio trots att klockan ringt sedan 8 och direkt efter frukosten gick vi och lade oss och sov en timme till :P

Jag stack iväg på pass med värdarna. Nåja, pass och pass med värdarna. Det var jag, Ulrika (som jobbade förra året) och tre värdar :P Vi fick värma upp på crossmaskiner för att vi inte sett att passet innan var 1,5 h istället för 1h och sen körde vi snabbt igenom ett muskelpass med Helena. Grymt jobbigt och svårt när jag inte är van att gå på muskelpass. Lastade först på för tungt för att klara en hel låt med biceps och resten av passet hade jag för lite istället :P men träningsvärk fick jag ändå, ajsing.

Kom hem och satte mig med IAL-arbetet, kollade matcher samtidigt, diskade lite och så och blev nästan färdig tills dess att V kom hem ifrån matchen mot Lenhovda som de tyvärr förlorat med 3-1. Han kom dessutom hem med en stor fläskläpp efter att ha fått en crosschecking i ansiktet. Han sa "jag har fått Lasse-läpp". Lasse är min moffa och moffa har lite stor putande gullig läpp så jag började asgarva när han sade så :P



Gjorde lite mat, såg en film och så skulle vi gå o sova, trötta som vi var men låg som vanligt o snackade bort nästan 2h i sängen. :P:P

Söndagen innebar lite längre sovmorgon och städning och vi städade noga. Jag dammade över allt som jag kunde komma på och så drog vi ut spisen och dammsög bakom, lyfte av nederdelen på frysen/kylen och gjorde rent där, bytte fötter (ni vet såna där vita pluppar man sätter under exempelvis bordsben) på byrån och skurade golvet. :)

Under kylen/frysen före och efter.

Det blev även lite plugg och en ny maträtt. Indisk kycklig med persikohalvor, riktigt gott faktiskt. Vi glömde dock jordnötterna som skulle strös ovanpå. Gossip Girl är söndagar för mig nu och sedan åkte jag och hämtade Tömas på stationen och gick med honom till Björn och såg en serie vars namn jag glömt bort men som hade med Sherlock Holmes o göra. Myyys med grabbarna, me love it! Mitt i seriens andra avsnitt flög dock Björn upp och försvann ut ur lägenheten. Jag och Tömas fattade nada men då skulle han tvätta, den tokern. Kl halv elva på kvällen :P
Bra dag iaf!





yours truly
Dessidessan

Litteraturseminarie

Kategori: Allmänt


Tjosan hallojsan!

Igår såg jag ju hockey med Becca. Tyvärr förlorade Linné hockey (IFLH) mot Diö med 3-6. Jag tycker inte att IFLH var så mycket sämre som siffrorna visar men det saknades en hel del i försvarsspelet och man hittade inte alltid varandra i de luckor som uppstod. Viktor gjorde iaf en assist och jag måste erkänna att Erik, Viktors kompis, var otroligt grym. Aldrig sett honom spela så bra. :)
Det stod om matchen i Smålandsposten idag dessutom :)


Hittar inte riktigt varandra som här när pucken går igenom och förbi allihop.


Sååååå nära mål efteråt..


Sekunden efter ett mål - seg kamera.


Erik tekar!


Idag klev jag upp åtta och läste på lite mer inför litteraturseminariet för Nina med Elin. Det var faktiskt riktigt kul och jag klarade VG. Men tyvärr får jag ju inte VG bara för det. Denna kurs sitter ju ihop med min IAL-del så det beror ännu på hur det går på IAL-delen nästa torsdag vilket betyg jag får. Men jag vet iaf med mig själv att jag klarat ett VG detta år och psykologiskt känns det väldigt skönt.

Kom hem och åkte iväg och handlade med Viktor. Snabbaste handlingen vi någonsin gjort för att vi tempade på eftersom vi skulle hem och tvätta. Kom hem, satte på ugnen och sprang ned med tvätten och åt sedan lunch och såg på Vampire Diaries. :)

Sen var det dags för springpass. Det gick inte så bra dock. Hade ont i vaden redan från början. Samma vad som kännts av under och efter nästan alla mina springpass den senaste veckan. Den känns liksom stum på något sätt. Gör egentligen inte ont men är verkligen stum och inte lika följsam i stegen. Sprang iaf på i hopp om att det skulle gå över men icke så fick vända hem ifrån min milsträcka. Visade sig dock efteråt när jag kom hem och mätte sträckan att jag bara tjänade in 1km på att springa en "närmare" väg hem. Men 9km på 55min känner jag är väldigt bra med en vad som gör ont och sinkar en och man kommer hem och knner sig inte alls trött. Skön känsla!

Har pluggat lite ikväll. Skrivit på IAL-grajen och nämligen en hel sida till. Awesome, så nu har jag mkt mindre o skriva till imorrn, det känns underbart skönt, trodde jag skulle få sitta hela helgen med det. Har ju visat sig att det jag skrivit om de kapitlen som jag inte har inte fick vara med i min sammanfattning utan det skulle vi bara diskutera så det fattades en hel del på mitt IAL-arbete. Men nu tycks det alltså ha lossnat. :)

När Viktor kom hem gjorde vi lite äppelpaj, massa billiga äpplen på Maxi för 9,90kr kg, såg lite Idol - vi bojkottar Idol den fredag som Molly åker ut(!!!) - pratat med underbaraste finaste härligaste Carro som slog en pling.

Nu blire sängen.
yours truly
Dessidessan

Match mot Diö

Kategori: Allmänt


Imorse kom Elin vid nio så även idag var jag uppe klockan åtta - duktig flicka - och så drog vi igenom frågorna inför litteraturseminariet imorrn.
Därefter ordnade jag lite med allt möjligt, lagade mat, såg ett avsnitt spartacus med Viktor och sammanfattade sedan grammatik. När jag gjorde det fick jag konstig huvudvärk så gick för o sova en stund men kunde inte somna och till slut fick jag ge mig ut på min springtur. Det var uppehåll väldigt länge men hamnade till slut mitt i ett väldigt spöregn som inte varade länge men som ändå gjorde mig dyngsur.
Kom hem och duschade och skjutsade Viktor till hallen och har nu pluggat o ätit o ska dit och se hans premiär hemmamatch i grundserien tillsammans med Becca mot DIÖ.

Gotta go, berättar om matchen imorrn. :)

yours truly
Dessidessan

Morotslasagne

Kategori: Allmänt


Igår jobbade jag på ordentligt med IAL-uppgiften och blev inte klar men ja lade ned den, kom liksom ingenstans. Har ändå en hel del och trots allt en vecka till på mig. Det dumma är att ju mer tid IAL-uppgiften tar, desto mindre blir det för uppsatsen. Men v. 44 har jag ju inga lektioner alls så den veckan kommer jag ägna helt åt uppsatsen och att plugga till grammatiktentan.

Kom istället iväg till Björn och mös me honom o Tömas :) Vi såg the legion, måste säga att den va helt okej. Fick värma rispåsen konstant dock, dumma mage. Men mysigt o umgås med mina grabbz!! Bestämt att vi ska ha star wars marathon så vi ska nog kunna ses lite mer :)

Kom imorse upp prick klockan 8 och började plugga innan det var dags för grammatiklektion, lunch, översättningslektion och sedan äntligen träningspass. Kändes drygt o inte kunna/våga träna så tog igen det idag med intervallpass. 10min uppvärmning, 6x2min högt tempo med 2min lågt tempo emellan, 5min lugnt tempo, 6x1 högt tempo med 1 min lågt tempo. Hell yeah. :)

Hann hem, klä av mig och sen ringde töisabiti i receptionen och bad om hjälp så fick duscha o sen cykla bort dit. Ordna lite o sen hem o laga mat. Idag har vi lagat morotslasagne. Med mycket ketchup på och mindre lök i nästa gång så blire nog en rätt som återkommer i vårt kök. Tog väldigt lång tid dock... :(



Nu är det onsdag vilket innebär Bonde söker Fru och Greys Anatomy. Ska försöka göra grammatiken för nästa vecka samt översättningen men tror inte ja kommer hinna med både helt och hållet.

Elin kommer förbi imorrn bitti och ska gå igenom frågor på litteraturen med mig. På fredag har vi nämligen seminarie på de fem böcker vi läst. De blir spännande. Skönt o vara av med ett ämne sen och torsdagen därpå följer ju IAL-uppgiften, sen är det bara tre ämnen kvar detta år - uppsats, översättning och grammatik. Shit vad tiden går fort!

Ska ju se hockey imorrn också. Viktors lag spelar mot Diö, deras första hemmamatch för grundserien. Kan bli intressant. Då ska jag hejja på min 23:a :)


Idag på lunchen roade jag mig förresten med att sätta ihop ett lag av mina favoritspelare från alla olika hockeylag. Har för dåligt med backar så redovisar sammansättningen av laget när jag fixat till det ;) (*host* hockeynörd *host*). (V och jag kollade även om de fanns platser kvar till Växjö Lakers mot FBK på lördag, men icke, tråkigt...).


yours truly
Dessidessan

Me duele el Estomago

Kategori: Allmänt

Hubbub som Nikki6 skulle sagt...

Haft ont i magen precis hela dagen idag och vädret har varit hemskt så ingen träning för mig än så länge, tror inte det blir någon heller. Lite för rädd för att jag ska få världens anfall av smärta när jag tränar.

Försökt skriva på IALgrajjen, de går sjukt segt. Måste bli klar ikväll dock. suck.

Vi har lagat en annorlunda maträtt idag. Palsternackemos med sej i ugn med ärtor och äpple samt citronsaft. Ganska intressant blandning, för sig inte gott, ihop väldigt okej :)


Har även med hjälp av Viktor designat om bloggen lite som ni ser. Litet tack även till TT som klagade på bloggens utseende även om jag gillade mina apor i sina lianer och min svarta bakgrund.


Mys i nya Reebok-tröjan!


yours truly
Dessidessan

Internetlös helg

Kategori: Allmänt

Eder tokiga Dessidessan har varit internetlös sedan i lördagsmorse så har inte kunnat blogga.
Torsdagen bestod av plugg, gym, veckohandling, städning och så var vi på Team Sportias medlemskväll eftersom det var 20% rabatt på allt så jag gick hem med en hel del kläder - en myströja från Reebok, en fodrad löparjacka och en tjockare löptröja. På maxi köpte jag dessutom en sån där halsduk man drar över huvudet för barn. Tänkte att den e perfekt för den sitter still när man springer, är ett litet experiment :P

Var Miss Grey när vi städare och packade upp mina vintersaker

där dessa duntofflor blivit liiiiiite platta :P
På fredagen pluggade jag hela dagen i princip och gjorde mig sedan iordning för att partaja lite med boysen. Tyvärr tjaffsade jag och V lite innan han skulle iväg så jag tappade ganska mycket suget och när jag väl kom bort till Björn spelade de bara dödaspel och då dog mitt sug ännu mer. Till slut så stängde de iaf av spelet och började snacka istället, då kändes det bättre igen. Hängde med till VISKAS förfest och pratade med lite folk och till slut dök underbara älskade Becca upp ur intet och gjorde mig glad med sin närvaro. Tyvärr hade för mycket av suget som jag ville ha försvunnit med min taggning så gick hem när de andra började dra sig iväg. Redde ut töntgrälet med min darling och gosade i hans famn. :)

Lim-bhn som ger snygg urringning när man ska va fest-snygg.
På lördagen tog vi det först lugnt, sov länge, gick en promenix och handlade lite baguetter och sedan stack min pöjk iväg för att spela seriespelets första match mot Ljungby. Så mellan 15- 22 var jag själv och inte nog med det så hade vårt internet dött så jag hade en ganska tråkig kväll. Låg med tvn igång på ljudlös och texttv framme för kvällens hockeymatcher och läste min IAL bok på soffan konstant från halv sex tills dess att darling kom hem. 
Vi avslöt dagen med film - The Adjustmen Bureau- och mys! ♥
Nagellacket gick sönder så vi gjorde massa
gubbar i nagellacket.



Söndagen bestod av plugg för min del medan Viktor var iväg och shoppade och sen gav jag mig iväg för att springa milen. Efter det drabbades jag mitt under Gossip Girl av enorm mensvärk så typ kröp ut i hallen och letade fram värktabletterna ur jackan. Älskling värmde värmepåse till mig och lagade mat - utan min älskling vore jag inte mycket när de magsmärtorna slår till. Han höll om mig resten av kvällen! Kärlek!
Vi var jättetrötta så gick och lade oss kl 22 men sen väl i sängen kunde vi inte somna så vi låg o höll om varandra och pratade fram till halv 1. Vet knappt längre vad vi pratade om men det var säkert väldigt givande :P

Min gosiga nya träningströja!


Idag har jag skällt på NetatOnce för att min port lagt av för fjärde gången. Sist sade de till mig att skaffa ny router så det har jag gjort och dessutom så fungerade internet i fredagskväll när vi gick o lade oss och varje kväll så stänger vi av strömmen till routern och ändå har porten lagt av under natten fram tills dess att vi satte igång strömmen igen - sjukt! Men de gick ju inte o skälla på dem, han var totalt neutral och bad inte ens om ursäkt - arsle!
Har börjat skriva på IAL-uppgiften. Skrivit ungefär hälften dvs har nu lite mer än 800 ord. 
Vart på gymmet med darling - pumpat ordentligt och äntligen fått mitt proteinpulver så e ju så sjukt taggad för träning!


Proteinpulver


Nyss åt vi fläskfilé med pommes och V gjorde hemgjord bearneisessås och till det har vi druckit varsitt glas rött. :) 

Nu ska jag slänga mig på soffan i världens mysigaste famn ♥
yours truly
Dessidessan

Umgänge

Kategori: Allmänt


Imorse försov jag mig. Jag hade min enda lektion kl 8 som jag kommer ha typ men snoozade bort telefonen och vaknade sedan 8.11 av ett sms ifrån comviq "Du har nu två dagar kvar på din prisplan" - jag som alltid svär över comviqs sms som alltid kommer så sjukt tidigt, första gången jag är tacksam för att de skickade ett sms.

Skickade sms till Elin om att hon skulle hälsa att jag försovit mig och det visade sig att hon glömt att lektionen blivit flyttad till 8 så hon fick också stressa iväg till skolan. :P

Efter lektionen så frös jag som en gris så drog på mig dubbla strumpor och ovanpå mina tighs Viktors joggingbrax och ovanpå min tröja även hans tröja och sen en kopp te, sen var jag varm. :P

Pluggade lite o letade träningskläder - söker förgäves efter en längre träningströja som går ned över rumpan och som har lite hals så att jag slipper frysa om halsen i vinter.

Sen var det dags för översättning och därefter träning.
10min uppvärmning 6x2min löpning i högt tempo med 2min löpning i lågt tempo emellan och sedan 5 min lugn löpning följt av 4x1min högt tempo växlat med 1min lågt tempo och avsluta med 5min nedjoggning. Kammade ihop 8km och en enormt torr hals. :P


Myst med V en stund och pluggat och sen kom finaste Anton på besök. Bara suttit och snackat o småglott på tv - lite efterlyst och lite hockey. Han och jag är rörande överens om att jag blivit hockeynörd, haha. Grymt mysigt och förbaskat länge sen vi umgicks, hoppas det blir oftare. Skönt med umgänge och en kille jag kan prata om allt med. :)


Redo för träning - trotsar kylan och bävar för när temperaturen går under 10grader!
Tror jag behöver putsa spegeln :P

yours truly
Dessidessan

I wanna go home!

Kategori: Allmänt


Ikväll är hem Gotland. Jag vill hem. Jag har enorm hemlängtan, så enorm att ögonen tåras.

Men egentligen vet jag ju att det inte riktigt har med hemlängtan o göra. Det har snarare troligen o göra med att jag känner mig ensam. Känner mig ensam för att Viktor har så mkt att göra och jag själv kanske inte lika mkt. Visst har jag mkt plugg men sitter ju hemma o pluggar hela tiden. Jag träffar ingen.
Inte för att jag vet om det hade varit bättre hemma men då hade jag haft min familj och mina kusiner som jag faktiskt saknar väldigt mycket. De går ju på gymnasiet nu och vi har knappt pratar om hur det går för dem med allt. De som från början inte ens kom in på sina program i somras men nu har kommit in på precis det de ville.

MB var med i en dröm i natt och jag saknar honom så fruktansvärt. Fått en uppdatering på hans liv ikväll iaf.
Mikael pratar jag väldigt ofta på Skype med och det känns som om att även om han är långt borta så finns han där hela tiden och det gör det lite uthärdligare att vara ifrån honom. Önskar dock att han var här så att jag kunde få lite mer umgänge.

MEN ska väl inte få mig själv att framstå som en stackare. Jag kunde ju faktiskt ta o gå ut o festa med de andra o vidga min vänskapskrets. (Hör hur detta känns som taget ur någon annans mun) Känns dock lite påtvingat att göra det och allra helst när jag inte alls vill dricka på grund av träning, mage och icke-existerande lust. Är en fest på fredag dock, tror jag ska ge den en chans.....

*ryck*
rycker tag i mig själv och pluggar istället för o låta mig själv deppa ihop totalt - choklad är lösningen på allt! :P



yours truly
Dessidessan

T and P

Kategori: Allmänt


Igår satt jag och sammanfattade grammatiken. Jag är ett huge fan av att sammanfatta saker inför tentor och jag lär mig fruktansvärt mycket på det och tycker det är skönt att ha allt i iordning inför en tenta. Så sammanfattade alla 5 grammatikuppg. vi haft hittills - fick ihop 26 sidor, helt sjukt och det är lika många veckors uppgifter kvar att sammanfatta, stor grammatiktenta!

Tränade även massor med överkropp på gymmet med V. Har beställt proteinpulver också för att kanske undvika att gå ner så fruktansvärt mkt i vikt men inte heller gå upp som man gör av proteinpulver med kolhydrater i och så kanske hjälpa min kropp att bli lite formad av musklerna :) Ska bli kul att testa iaf :P

Idag har jag försökt läsa en bok inför min IAL-uppg, den e fruktansvärt svårsmält. Inga ausklammerung (när man bryter ut en del av meningen för att det finita verbet inte skall komma så fruktansvärt sent) här inte så det är väldigt svårt att hålla kvar sammanhanget.

Sprungit idag. Tempoträning. 2x10min högt tempo med 5 min lugnt tempo emellan. Kul att följa ett schema som är så pass varierat som mitt är. Detta pass var väldigt roligt, fick jag ta ut mig helt i tio min och sen göra om det, kändes precis som om jag hade två träningspass. :)


Ska sätta mig och läsa IAL-boken igen. Yeah. Not. Men behövs göras.



yours truly
Dessidessan

Matchfri helg

Kategori: Allmänt


Friday oh-yeah, då städade jag, handlade och min darling valde ut hårfärg till mig. Väldigt fin hårfärg valde han men det blev inte som det skulle bli riktigt, hade lite för mörkt hår för det. Men det blev en fin mörkare ton med rött skimmer :)
När jag satt med färg i håret skrev Anton och bjöd med mig på kvällens träff - fotboll hos Gus - med honom, Gus, Martina, Björn och Tömas. Så jag och Martina pratade väl bort större delen av Sveriges vinst mot Finland men det var ändå mysigt att va med alla :)
Hängde efter lite övertalning även med till Felix på förfest, massor med folk var det där och jag pratade faktiskt med lite nya tjejer också som verkade riktigt goa :) Smög slutligen hem och gosade med Viktor.

Viktor har haft matchfri helg, lär vara den enda helgen fram till jul så vi har passat på att mysa bara han och jag.
Igår spelade vi Skip-bo - jag blev fett ägd! - tränade (jag sprang en runda medan V tränade på gymmet och sedan tränade vi båda mage). Vi rundade av med pizza och film samt glass med körsbärssylt (mummo, körsbärssylten äger, den e vrålgod).

Sonntag - har idag försökt lära Viktor alla veckans dagar på tyska (kämpar för att V ska kunna ha ett kort samtal med Mikael på tyska när Mikael kommer hem igen :P) - tvättat, pluggat, sett Vem vet mest, True Talent, pluggat lite till, lagat mat (torsk panerad med tacochips med ostsmak med en salsa-philadelphia-creme fraiche-sås och ris). Äntligen har jag sett ett nytt Gossip Girlavsnitt också, äntligen äntligen äntligen, varje söndag från och med idag sitter jag bänkad klockan 18:00. :)



Bild från fredagsbus med kameran - innan hårfärgning! :)



yours truly
Dessidessan

Alexander

Kategori: Allmänt


I natt drömde jag en lite småmysig dröm.. Tihi. Drömde om min och Viktors kommande son som heter Alexander haha :P Och vaknade hela natten för att Alexander väckte oss hela nätterna - sjukt verkliga drömmar jag har emellanåt alltså! :P
Var astrött på grund av Alexander imorse :P:P

Hade min sista boklektion idag så bokat in litteraturprov till den 21a oktober.

Tränat på gymmet med Viktor - puschade lite ben. :)

Sett Kung Fu Panda 2 med en sovande och snarkande Viktor i min famn haha,...

Vi trodde vi hade tvätt-tid imorrn men satt upp oss på fel datum så sitter och försöker hålla oss vakna trots att båda e jättetrötta för att se om tvättstugan blir ledig klockan 22.

Over n' out


yours truly
Dessidessan

Studentisch liv

Kategori: Allmänt

Skulle upp o på gymmet imorse, men usch vad de var jobbigt att kliva upp så jag låg kvar helt enkelt :P
Skola mellan 10-12 och 13-15 och pluggade även på lunchen en liten stund. Det är så avslappnande att se lite tv på lunchen men det finns faktiskt inte ett skit att se på tv. Jag och Viktor är nu väldigt insatta i projekt runway på trean eftersom det är det enda som går att se. "As you know in fashion, one day you're in and the next day you're out" - hata den repliken :P
När jag kom hem satte jag mig med nästa veckas översättning på en gång, jobbade sedan lite och påbörjade till slut även nästa veckas grammatik. Men nu är mitt huvud för kockagojjigt för att tänka mer på kongruens och språkhistoria så lämnar det till imorrn. Gör ett nytt försök att komma upp i tid imorgon så jag kan göra färdigt grammatiken innan lektionen vid 10-12. Har min sista obligatoriska bok imorgon så sen har jag bara lektion på onsdagar om jag vill.
Skulle ha sett lite film med boysen ikväll men de fick andra planer. Gör mig faktiskt för en gångs skull inte något att vara hemma en kväll helt ensam när Viktor är iväg. Är grymt trött så går nog o lägger mig tidigt och så finns de ju två goa program o se på tvn. Först Bonde söker fru med gotlänningen och sen äntligen är det säsongsstart för Greys Anatomy - åttonde säsongen, helt sjukt att man sett så många avsnitt.
Så nu slänger jag mig på soffan och vilar mitt trötta huvud.
yours truly
Dessidessan

Hårdträning

Kategori: Allmänt

Hårdträningen är igång.. Får se hur länge det håller dock!
Var ute och sprang igår och har tränat massa intervall idag så det känns ändå som om det är på G nu att komma i form igen :)

Såg hockey igår Växjö Lakers mot Brynäs. Var riktigt go stämning! :) Växjö vann med 3-1 och alla mål gjordes i sista period så det blev väldigt spännande på slutet. Satt dock in i det sista och hoppades på kvittering och straffläggning som avgörande, hade vart så kul att se. Var även, ska erkännas, lite besviken för att Brynäs förlorade. Har fattat tycke för deras unga lag efter att ha följt junior Em i vintras. Framförallt Johan Larsson, Järnkrok och Silfverberg :)





Jag vill också vara hejaklackstjej :P

yours truly
Dessidessan

Hockey

Kategori: Allmänt


Viktor fick spela sin match i Vida Arena efter att ett plexiglas i hallen som de spelade i
 först ramlade ur och de inte lyckades sätta tillbaka de..

Viktor fick dock matchstraff i andra perioden efter att ha slagits med en kille som hade slagit honom på foten med klubban. Efter det bråket kom en annan kille i Lenhovda fram och började kaxa mot Viktor och slog honom rakt i nyllet. Tyvärr slog inte Viktor tillbaka eftersom han inte ville få en avstängning. Den andra spelaren fick ingenting vilket störde mig enormt och fick mig att önska att Viktor hade slagit tillbaka. Den killen gjorde en del fula saker under matchen som han kom undan med, de gjorde väl visserligen många i laget, vilket är väldigt återkommande tyvärr för Lenhovda.

De förlorade tyvärr med 5-2 mot Lenhovda. Tror det är psykologiskt för de vann igår över ett spelmässigt mycket bättre lag.

Blev lite fler matchstraff så slagsmålsmässigt var det en intressant match :)

yours truly
Dessidessan

Mitt liv som stipendiat

Kategori: Allmänt


Mitt liv just nu är ganska tråkigt. Därav de uteblivna inläggen. Det händer inte så mycket just nu, går i tråkiga vanor och bara bidar tiden känns det som......

Men i fredags i förra veckan (25e sep) var det faktiskt älmhultsfest! Massa goa älmhultsmänniskor plus jag och Emil, i princip, strålade samman hos Matte och hade de grymt mysigt för att sedan fortsätta med att dansa sönder Stallarnas dansgolv. När jag är ute med dem mår jag bra för då är vi stor del av kvällen på dansgolvet och där trivs jag omringad av alla mina goa vänner. Shakea fläske mitt och bara glömma allt i hela världen förutom musiken som dunkar sin rytm i min kropp och låter mig släppa loss! Underbart....

Tyvärr verkar det som om min mage, även om jag har en period av att jag knappt har problem alls med den (äter inga piller alls för den just nu - sjukt skönt), inte gillade alkoholen från fredagen så den gav mig feber och kallsvettningar på lördagen så vad som skulle bli en tvådagars suparhelg i det underbara gänget blev en dag sup och den andra på soffan under filt.

Annars i mitt liv händer det väl inte mycket, jag pluggar - grammatik, översättning, läser en bok, grammatik översättning läser en bok, skriver lite på uppsatsen och så gåre runt runt och runt vecka ut och vecka in- försöker träna -har dock besvärats av halsont till och från nu i flera veckor så inte vågat träna klokt och tappar stinget - jobb - jobbar som receptionsansvarig på Olympen vilket innebär att skyddslingarna i receptionen ringer då och då med diverse frågor - städar, handlar, diskar och gosar med Viktor på den tid han får över ifrån hockeyn och plugget.

Älskar min hockeykille men det är lite jobbigt med hans sena träningar (20-22.50, han e hemma tidigast 23.30) och att därmed vara själv minst 3 kvällar i rad plus matchtid är inte det roligaste som finns. Förra helgen var han borta 7h på lördagen och 6,5h på söndagen..... Men mellan oss är allt som vanligt - mr perfect wonderful world typ :) När vi inte småtjaffsar vilket oftast beror på att vi e hungriga :P :P P.s han har kontrakt med Linnéhockey nu :)

Saknar de som åkt iväg på utbyte som gör att min vänskapskrets minskat. Anton sitter inte lika mkt vid datorn längre heller så inte någon att fördriva tiden med på skype.
Saknar vännerna från öjn men framförallt Karin, André, Carro och MB så in i fucking norden!
- Carro kanske kommer hit i november dock och MB kanske kanske kanske i december.

I fredags blev jag riktigt glad jag hittade faktiskt en bh för 99 kr som sitter perfekt :) tihi
Har även köpt sån där klistra på BH så fick en snygg klyfta med de jag har o arbeta med nu då när de var älmhultsfesten - me like :P

Ska försöka komma igång imorrn med löpningen igen och de blir hårdträning ända fram till GBGvarvet 2012 den 12e maj :)

Praktik: Ska vara på Agisra i Köln och har även fått beviljat ett stipendie från Erasmus så får 1500 Euro uppdelat på tre månader när jag har praktiken - awesome. Letar boende för fullt, insett att de e typ dyrt o bo i Köln...

Jonas var här en helg o vi åkte med honom till Lund där han med enorm entusiasm staplade ett pooltak på en släpkärra som jag trodde skulle vara alldeles för liten. Härligt o träffa min bror, som Jonas tog med, och Jonas och att Jonas äntligen fick se vart jag bor, de uppskattade jag.

Nu ska jag iväg och se hockey. Linnéhockey mot Lenhovda, igår vann Linnéhockey mot HA74 så hoppas det håller i sig. Imorrn ska vi till Vida arena här i Växjö och se Växjö Lakers mot Brynäs och hålla på Johan Larsson - the one and best Gotlänning liksom hahaha :P


yours truly
Dessidessan