Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Jobcenter

Kategori: AllmäntIgår gick jag upp extremt tidigt för att vara jag. Jag skulle nämligen åka med Shewa och en klient till Jobcenter (typ arbetsförmedling) i Porz vilket ligger i andra änden av stan.
Klev upp 06.20 och förvånades hur lätt det var att komma upp. Hade vaknat innan klockan av fågelkvitter - äkta vårvarning??
Missade pendeln jag skulle tagit och stressade som sjutton bara för att komma dit 08.25 (tiden var 08.30) och inse att Shewa inte var där. Hon kom tio min för sent, ingen punktlighet där inte. Han vi träffade på jobcenter, jösses va pedagogisk och duktig han var. Tänk om alla kunde försöka ingjuta så mkt hopp i kvinnor som han gjorde.

Åkte tillbaka till mitten av staden och på praktiken fick jag sedan fullt upp med diverse saker. Till slut stod jag och kopierade i nära tre timmar, ni skulle sett högen jag fick ihop, jöööösses. Jobbade över en halvtimme och för första gången fick jag säga nej till arbete eftersom jag ville göra färdigt kopieringen.

Ordnade färdkort för mars och handlade innan jag åkte hem, lagade mat, pratade med mamma och syskonen och sen med Viktor och sen efter mycket om och men även om jag var dötrött somnade... :P
Emilia berättade att hon spelar krullis cup och att hennes lag hade vunnit alla sina matcher. Duktigt!!
Jo Mikael ringde ifrån München också och berättade att hans första praktikdag gått bra. Freut mich! :)

MB fyllde år igår också. Kändes fruktansvärt frustrerande att jag inte kunde få ringa och höra hans röst när jag grattade honom men han fick en status och ett par sms istället. Saknar honom enormt mkt!

Idag på praktiken har jag haft min vanliga tid med en klient för konversationsövning, sen läst lite bok och sen ordnat med tackbrev till de som skänkt pengar till agisra.

Kom hem och var ute och sprang. Jag har inte alls den kondition det står på schemat att jag borde ha vid detta laget vilket är väldigt påfrestande och gör mig besviken var gång efter ett pass och jag behöver dessutom nya skor. Varje gång jag sprungit nu de senaste gångerna har jag fått ont någonstans. Får gå o kolla på de så snart jag kan....

yours truly
Dessidessan

Museumshelg

Kategori: Allmänt

Pratiken var bra både på torsdagen och fredagen.

Jag hjälpte till med Mädchentreff på torsdagen och på fredagen träffade jag gruppen jag kommer att åka med till Berlin med. Vet inte om jag skrivit om det men vår mädchengrupp som Mercia har med tjejer mellan 16- min ålder sponsras att åka till Berlin mellan 3-6 april. Vi kommer att åka buss hela tredje och hela sjätte så det blir bara två dagar i Berlin men vi har all mat inklusive och det enda jag behöver betala för att åka med och förhoppningsvis få se något nytt i Berlin är 15 Euro. Det är nästan mindre än jag skulle betalat för att stanna hemma :P
Dessutom innebär det att jag i och med resan kan vara med denna grupp varje fredag o lära känna alla. Det är tjejer från en internationell skola där alla har utländsk bakgrund. Vet inte riktigt hur det är men vissa har iaf bara uppehållstillstånd så det är en salig röra på tjejer. :)

Sprang i torsdagskväll också, det passet gick också sådär. Tränade hemma efteråt. Det finns ju en stång och massa vikter här, dock ingen matta :/

I fredags skulle jag vart ute och sprungit efter praktiken men hade ingen lust alls och ont i magen och hade nyss ätit (vi åt jättesent på praktiken) så tyckte jag skulle ta passet idag (söndag) det gick också skit... Det har regnat och gjorde det när jag kom upp också så det var geggigt förut nu lär det var blött överallt på de ställen där jag hittar så lusten försvann.

Annars har jag idag bara sett film och tagit det lugnt och frusit. Något har hänt med värmen. De har ett skåp här med någon gaslåga som ska brinna hela tiden (eller den ska stängas av på natten men i övrigt ska den va på) men den har inte fungerat nu någon dag. Så nu har det blivit jättekallt. I förra veckan va den också av men kom tillbaka så tänkte den skulle göra det igen. Pratade med Manuel och efter mkt tryckande hittade jag en knapp som fick igång lågan. Den var dock inte igång alltför länge. Den har redan slocknat igen o nu går det inte o få igång den med knappen heller.

Igår var en speciell dag. Jag köpte ett museumskort för 15 Euro och kunde besöka 10 olika museum. Skulle fortsatt med det idag egentligen. Men verkligen haft en sån där dag när jag inte har ork för något och absolut inte vill gå ut genom dörren om jag inte måste.

Men iaf jag besökte:
Römisch-Germanisches Museum: Romartidenmuseum. Intressant att se massor med avbildningar och massor med stenar på latin och smycken m.m från romartiden. Precis i min smak :)


Ludwigmuseum: Konstmuseum med konst från olika epoker. Bland annat hade de verk av Picasso som jag ville se men när jag väl såg dem var jag faktiskt inte alls intresserad. De var inga speciella tavlor tyvärr... Men en tavla av Salvador Dalí fastnade :)

Salvador Dalí           vs  Modern Konst

NS- Dokumentationszentrum: Ett hus där Nazisterna höll till under andra världskriget. I källaren hade de massor med folk fängslade och där skedde även tortyr. Huset var arkiv efter kriget men efter mycket om och men lyckades huset göras om till minnescentrum och alla inristningar i cellerna har restaurerats. De två övervåningarna har gjorts till informationsrum där man kan följa hela utvecklingen och lyssna på intervjuer av några människor som lidit m.m
Det var väldigt intressant blev dock för mycket i slutänden. Det tog alldeles för lång tid och var alldeles för mkt, hade behövt gått dit en gång till för att kunna ta till mig sista delen av all fakta. Det blev liksom för mkt faktaläsning efter ett tag, det gick inte in mer i huvudet.

Lyssnar på en tvångssteriliserad kvinnas historia, en bok med 7000 namn på Kölnare som dog under 2WW och en inskrift nere i fängelsehålan.

Kölnisches Stadtmuseum: Kölns historia på två våningar. Intressant men lite upprepat från de tidigare museumen med konst, romarobjekt och dokumentation från kriget. Två saker var dock mer intressanta än allt det andra: en tillängning till kvinnorollen på 1900-talet och en tavla. Tavlan var en kopia av en målare jag inte lade på minnet men denne målaren kopierade iaf tavlan som finns på Napoleon när han sitter på den vita stegrande hästen och den tavlan tycker jag är riktigt mäktig och alltid velat se orginalet så den berörde mig även om det nu bara var en riktigt bra gjord kopia. Museum hade inte ägnat den så mkt uppmärksamhet för den var inklämd så jag knappt kunde få ett kort på den. Det gick inte att baka ifrån den så att ljuset skulle låta bli att blänka i tavlan.

Kopian av Napoleontavlan, Stämpelklocka, Kvinnorollen under 1900talet och en tavla på hur man bör sitta vid skolbänken..


Museum Schnütgen: Sög. Bara massa heliga avbildningar och om Kristus och det kan väl vara intressant i sig men de var faktiskt inte det.
Sonderausstellung Schnütgen/Rautenstrauch-Joest Museum: Ingen aning om vilket museum denna speciella utställning tillhörde. Det verkar som om Rautenstrauch-Joest Museumet ligger i samma hus som Schnütgen som det hade ju redan stängt så dit kunde jag inte gå iaf.
Aja den där tidsbegränsade utställningen var också om kristendomen men jag kom på mig själv med att förvånas när man kände igen vissa statyer och personer. Man kan mer om kristendomen än man tror.

Kvarvarande museum som jag troligen inte kommer besöka i och med att jag inte gjorde det idag:
Rautenstrauch-Joest Museum: Människans utveckling, hade kunnat vara intressant...
Haus für Angewandte Kunst: Konst med allt möjligt typ lampor, möbler m.m Känns inte som om de intresserar mig iaf.
Wallraf-Richartz: konst från medeltid till idag. - Känner mig ändå nöjd med konst.
Ostasiatisches Kunstmuseum: östasiatisk konst, mer konst....
Praetorium/Jüdisches Museum: hade också kunnat vara intressant. Med ett gammalt badställe under marken där bland annat kvinnorna badade efter att de haft sin månadsblödning. Men dit var inträdet inte alltför dyrt så dit kan jag gå en annan gång om jag vill.

Sammantaget har jag ändå betalat 15 Euro istället för 35,50 som jag skulle ha gjort om jag betalat varje ställe för sig. :)


Imorrn ska jag upp extremt tidigt för att vara jag just nu i livet. Måste åka med S-bahn klockan 07.30 för jag ska ackompanjera Shewa när hon ska till jobcenter med en klient. Bett om o få följa med så får skylla mig själv. Det är 08.30 där men kommer ta 40min dit och sen är det 15min till fots ifrån S-bahn också... Undrar närifrån jag får skriva upp att jag börjar dock och om ja kanske kan ta ut den övertiden när Viktor är här :)

Viktor ska förresten komma hit en vecka och ååå vad jag längtar ♥ 16:e mars till den 23:e ♥


Nu ska jag göra lite nytta så att denna dag inte helt slösas bort. Städa och plugga...

Passet jag inte springer idag får jag inte hoppa över utan de läggs till nästa veckas 4 pass, det är mitt eget straff. Bara 10 veckor kvar till Gbg-varvet, jag tror inte jag kommer ta mig runt som det känns just nu.....


yours truly
Dessidessan

Dansat på praktiken

Kategori: Allmänt


Tjennamoss i galosch!

Sov mycket bättre i natt, vaknade bara två gånger vilket nästan e rekord sen jag kom hit. Hoppas det fortsätter så nu.


Praktiken idag var lite intressant efter teamsitzungen - hör och häpna - satte vi igång musik och DANSADE. Vi som var där dansade till It's raining men och sen efter det hade avslappningsövningar. :)
Annars har jag idag på försökt sätta mig in i hela e-mail-inkorgen. Har dock massor av undermappar att gå igenom också.Även sprungit ikväll, blev inte ett så jättebra pass. Kändes knas i kroppen men ja kämpade på och tog mig igenom passet även om det inte gick enligt förväntan. Tror jag är igång nu. Så länge vädret snälla snälla håller i sig. Det är ju underbart o springa nu när det är 10 grader. :)

Ikväll har jag ätit fisk för första gången sen jag kom hit (förutom fiskpinnar) gjort lax och de var riktigt gott. Saknar kött!!

yours truly
Dessidessan

Rosenzugsmontag

Kategori: Allmänt

I helgen har jag roat mig med att städa och springa bort mig i Köln två gånger samt pluggat lite och tagit det lugnt.

Även pratat med min finaste Carro och med underbaraste Viktor.

Men det var igår det skedde saker.
Först tog jag mig en springtur och sen åkte jag in till stadsmitten för att se på Rosenzugsmontag. Det vill säga den stora paraden.
Kom till stan och det var helt helt smockat. Efter mycket om och men och letande hittade jag ett ställe jag kunde stå på med relativt bra utsikt tillsammans med en äldre dam, hennes dotter och dennes dotter och de var alla tre jättetrevliga.
De första delarna av paraden gick förbi runt två-tiden och sen stod jag prick stilla till sista bilden som jag tog 17.28. Frös om tårna när inte solen sken och skrek "Kölle Alaaf", "Kamelle", "Strüssya", "Strüsschen" och kollade på alla vagnar alla fina kostymer och alla duktiga hästar.
Vid den tiden gav jag upp. Jag hade sett till grupp 35 eller något sådant och bakom mig slingrade sig också tåget och det tog liksom aldrig slut och jag frös på tok för mycket för att stanna kvar. Ett par bilder finns på fb. :)


Karnevalen påverkar verkligen alla olika. Vissa blir jätteglada medan andra blir sura och griniga. Jag träffade på en tant när jag krupit under en lastbil för att komma fram till avspärrningen som blev helt tokig. Hon skrek på mig som bara den utan att ens förklara något lugnt och stilla först utan skrek att där fick jag inte stanna hon hade minsann paxat platsen i flera flera timmar o bla blabla. Sånt som hon hade kunnat förklara lugnt och stilla och ge mig två minuter, de två minuter jag tog på mig för att kasta en blick på allt o vilja hitta en bättre plats. De sjuka e att hon hade enormt mkt plats, snacka om egoistisk kärring som inte kunde dela med sig. Jag hade lust o nita henne. Så får man nog inte säga men en så grinig kärring har jag då aldrig träffat på.

Åkte efter karnevalen till Valentina, en av de som jobbar på agisra, och hälsade på henne i Nippes. Hon och hennes kille bor där i en jättefin lägenhet och vi satt och pratade i flera timmar om allt möjligt. Det var den mysigaste kväll jag har haft här hittills så klockan sprang iväg och till slut var klockan halv tio och det var dags att tänka på refrängen.

Tog mig hem och gjorde mig iordning för sängen och gick o lade mig 23.15. Men kunde inte för mitt liv somna. Låg och tänkte o tänkte o tänkte och hur mkt jag än försökte o låta bli o tänka tänkte jag ännu mer och hela tiden tänkte jag på tyska och försökte få mig själv o tänka på svenska o de bara gick inte. Först gick tiden väldigt snabbt men ja blev till slut störd på att jag inte hade somnat och kollade på klockan och den var strax innan två. Då fick jag ju panik för att jag inte sov o försökte somna ännu mer. Försökte dra djupa andetag och koncentrera mig på klockans tickande för o inse att den till slut tystnade och började då tänka igen. Halv sex kollade jag på klockan sista gången då måste jag ha somnat lite men då ringde ju klockan vid åtta så det blev kortvarig sömn...
Ragglade som ett fyllo bort till datorn och pratade med mummo o bestämde mig för att jag inte orkar ta mig till praktiken och gick o la mig igen. Somnade inte förrän runt halv elva igen och lyckades sova en timme iaf.

Känner mig helt konstig idag. Avdomnad på något vis. Jag förstår inte varför jag har så svårt att sova... Viktor hade heller inte sovit i natt. Undrar om vi märker när den andra inte kan sova..

Jag saknar honom enormt. De har börjat kännas som en tyngd som hela tiden ligger på mina axlar. Han har verkligen kommit att betyda så mycket och jag känner mig verkligen halv även om man nu bara säger så. Men det känns iaf konstigt. Jag älskar honom!

yours truly
Dessidessan

Harpanberoende

Kategori: Allmänt

Jag hittade Harpan på datorn igår. Evigheter sen man spelade det. Jag skulle dock aldrig ha börjat spela. Idag har jag spelat 33st Harpan och bara gått ut 5st - deprimerande? Svar ja! :P

yours truly
Dessidessan

Kölner Karneval

Kategori: Allmänt


Igår efter praktiken, som för övrigt tyvärr även igår var relativt händelselös :/, kom Nina hit och tillsammans gjorde vi oss iordning för att delta i Karnevalsfestligheterna.

Hela dagen på praktiken hörde man massor med stoj, rop, musik, instrument och genom fönstret kunde man se allt ifrån Piccachu och Super Mario-figurer till Tomten, olika djur och varför inte en levande kondom?!De var dock inte helt kul att se ut genom fönstret för då kunde man få se någon stå o pissa på väggen och se hela paketet för att sedan bli tagen av polisen på bar gärning eller som när jag släppte in en klient genom dörren så spydde en person utanför dörren, yeah liksom.

Tåget på vägen hem var fullsmockat och det tog 40 min hem, dubbelt så länge alltså så var lite smårädd och inte riktigt taggad för att ta mig ut med Nina och träffa alla dessa fulla människor.

Men hon kom hit och fick igång mig. Vi sminkade oss, lyssnade på musik, lagade mat och begav oss slutligen iväg till Zülpitcher Strasse som vi gick längs med ett par gånger och kollade in folk.
Vi åkte även till Clodwigplatz för att där hade vi hört att de skulle va lite folk också. Men där vara alla inne i pubar och i varenda en rökte folk även om det är rökförbud i Tyskland, förutom på vissa bestämda pubar, och jag fullkomligt hatar o stå o dansa i ett moln av rök. Så vi drack en Kölsch (Kölns egen ölsort som för övrigt luktade riktigt illa och smakade sådär måste jag säga, lite avslaget smakade den) och dansade en liten stund innan jag inte klarade av o va där längre. Tyvärr satt sig stanken i varenda klädesplagg på den lilla stunden. :/

Vi åkte tillbaka till Zülpitcher Strasse och underhöll oss med två risodlare, två poliser (inga riktiga förstås) och jag hittade även en kille som klätt ut sig till Jan-Ove Waldner :P

Men det roligaste under kvällen var faktiskt en episod i en KIOSK. Vi gick in där för att Nina ville ha en öl och de spelade en jättebra låt så jag började dansa och njöt av bra musik och ingen rök och sen kom de bara fler o fler bra låtar och Nina började också dansa och de som jobbade i kiosken och utifrån kom det in folk och började dansa med oss =) Klart som sjutton man kan dansa i en kiosk? Eller? :P Jag fick iaf dansa av mig för där måste vi nog ändå vart i nära en halvtimme.
I helgen tänker jag försöka hålla mig borta ifrån festligheterna för även om jag tycker det är kul att uppleva så är det inte en situation jag gillar med skräp överallt och massa fulla människor. Dessutom behöver jag hämta krafter för att orka med den folkmassa som jag kommer beblanda mig med på måndag då det är den stora paraden.
Just nu är jag glad att jag inte tog det mer centrala boendet jag erbjöds för där hade jag aldrig kunnat fly. Denna stadsdel är betydligt lugnare. :Pyours truly
Dessidessan

Sover kasst

Kategori: Allmänt


Usch, jag önskar att jag skulle kunna få sova klokt och få somna på en gång när jag går o lägger mig.

Jag släckte lampan prick klockan tio igår och låg då och försökte tömma huvudet på tankar men hur jag än försökte koncentrera mig på andningen m.m så kom jag på mig själv med att tänka på saker hela tiden. Räknade ut kvadratpriset på lägenheterna, påminde mig själv om vad jag ska göra, tänkte på Viktor, tänkte på sommaren och kunde inte för mitt liv somna.

Kollade klockan efter ett tag när jag började ge upp och insåg att klockan då var 23.25. :(
Fortsatte försöka sova, försökte ändra kuddarna så att nacken och huvudet skulle få maximalt skönt stöd så jag skulle slippa vakna en morgon till med huvudvärk och nackvärk men icke.

Till slut måste jag iaf ha somnat men vaknade klockan tre av en mardröm och då kändes det inte alls som om jag sovit utan som om jag legat o tänkt ända tills dess.

Försökte somna om men var klarvaken men måste återigen ha somnat efter mycket om och men och klockan 07.30 prick vaknade jag med ett ryck och satte mig upp o kollade klockan - den skulle ha ringt 07.10 vilket den säkert har gjort men att jag stängt av den så jätteglad att jag vaknade, men idag är det jag som känner mig som en zombie. Jag börjar få mörka påsar under ögonen o börjar överväga om ja snart behöver köpa en penna o dölja dem med om ja fortsätter sova såhär kasst.

I natt har jag dessutom lyckats använda mitt täcke som kudde. :O Har dragit upp ena hörnet så att jag i princip kramade täcket och hade hörnbiten ovanpå min myskudde så att den blev lite högre o så har jag korvlat ihop mig i fosterställning för att inte frysa om tårna. :P
Svenska kuddstorlekar is the shit, saknar mina kuddar!! Samt min levande kramgoa kille så jag slipper krama täcket.. :P

Intervjun verkar tyvärr inte bli av.

yours truly
Dessidessan

Zombiedrömmen

Kategori: Allmänt


Hallowdy dowdy.

Praktiken igår var sådär. Det finns inte jättejättemkt o göra.
Didem gjorde en god efterrätt - små skivor baguetter doppade i ägg o mjölk och sedan panerade med ströbröd för att sedan stekas i fett i en stekpanna och därefter doppas i socker/kanelblandning :)

Idag hade vi Teamsitzung - som alla onsdagar - olika teman diskuterades, olika events, föreläsningar, händelser m.m
Dessutom var där två nya praktikanter (upptäcker nu här i efterhand att min svenska låter hemskt förtyskad och ändrar meningen till - Dessutom var två nya praktikanter där idag) :P - morr. Jag blev inte glad. Alltså nu är vi tre stycken och de finns inte jättemkt för oss att göra. En av tjejerna kommer va två veckor hos oss först o sen ska hon va en dag i veckan hos oss och den andra tror jag skulle börja till april. I mars kommer enligt en lista som finns framhängd ytterligare tre praktikanter att börja - alltså kommer vi vara 6st. Jag tycker det är alldeles för mkt. Hur många är det som jobbar där - typ 10  och alla av dem jobbar för det mesta bara 4 dagar i veckan - alltså vissa dagar som typ i fredags när de var tre stycken där kommer det vara två praktikanter per personal och inget att göra. suck.... Jaja, ja får väl se om läget förändras.

Drömde en knasig dröm i natt:
Det började med att jag och Viktor låg o sov i friggeboden som finns i Åminne på Gotland men som av någon konstig anledning befann sig på Campus i Växjö och så började det plötsligt bulta på dörren och när Viktor kollade ut bakom gardinen så såg han Niklas ansikte som var helt blekt o grått upptryckt mot fönstret. Jag öppnade och där stod Tomas, Björn, Anton, Mikael och höll i Niklas och skrek att det gick ett virus på campus och alla blev zombies om man blev biten.
Av någon anledning fattade jag direkt o i skåpet i friggeboden hade ja en spruta som jag gav en aggresivt motstretande Niklas och så blev han bra igen (öööh??!).
Tillsammans gav vi oss ut på Campus för att fly (tror jag). Mikael kom med diverse förslag om hur vi skulle kunna gömma oss, bland annat tyckte han att vi kunde klättra upp i träd. Anton bar runt på sin dator och försökte skydda den ifrån regnet, för jo det regnade typ som i öööösregnade och de flöt överallt. Björn blev till slut uppgiven på allt och tyckte att vi kommer ändå dö så han ville göra något roligt o började därför bygga barkbåtar som han satt ned på marken o såg de flyta iväg.
Jag fick reda på att Daniel försökte rädda Chloe som blivit uppjagad i vattentornet en bit bort ifrån campus så vi begav oss dit. Tomas fick brått och stal en häst ifrån ridskolan och visade på en hel del cowboyaktiga skillz eftersom han red helt utan sadel eller träns.
Väl där var Daniel och Chloe högst upp på tornet o omringade av Zombies. Jag vet inte hur det kom till det men ja började hugga mig genom zombiehopen med en BLÄCKPENNA (?!) och då drog de sig tillbaka så ja kunde klättra upp och övertala dem o komma ned.
Jo någonstans i mitten av denna dröm blev den avbruten av att jag drömde att jag hade fått en hundvalp (visste inte ens att ja hade en hund?!) och tiken dog och valpen hade astma men den där valpen iaf den försökte skydda oss och blev till slut skadad så Viktor gick runt o bar på den.
Sen slutligen fann vi oss ihopträngda o omringad och min bläckpenna var trasig och vi försökte komma på hur vi skulle göra. Jag och Mikael diskuterade fram o tillbaka - väldigt häftig högljudd diskussion över zombiesarnas hasande o grymtande.
Sen måste jag ha vaknat för sen minns jag inte mer iaf... :O
Under hela drömmen hände massa småsaker också - Sophia ringde hela tiden till våra mobiler från Japan för o se om vi levde och vi mötte andra som flydde och en häst blev en Zombie m.m


Imorgon ska jag ha en intervju med Turistbyrån via skype. Wish me luck!
Imorgon ska jag även ut med Nina en stund - Kölner Karneval börjar officiellt imorrn och hon vill ut o ja lovade o gå med (inte jättesugen egentligen, ja som hatar o klä ut mig) men kul att uppleva. Imorrn är det webersfestnacht (fruntimmersfestnatten typ). På måndag är det den stora paraden - den ska jag iaf kolla på :)

yours truly
Dessidessan

Vi har fått ny lägenhet

Kategori: AllmäntLangweile - Tråkigt...
Ungefär så var hela dagen igår och hela dagen idag...

Igår pratade jag iaf med mamma o syskonen o Carro på Skype o Tömas på fb. Så hade någon som roade mig en stund iaf.

Praktiken idag var väldigt långtråkig, väldigt lugnt. Men fick precis på slutet sitta med vid en rådgivning så kom istället dessutom därifrån sent. Men måste säga att rådgivningen var fruktansvärt intressant, om man får lov att säga så till känsliga teman.
När jag sitter med på rådgivning känner jag verkligen att det är något jag skulle vilja fortsätta med och jag blir säkrare på att jag vill hjälpa människor i framtiden.


Men kan iaf berätta två positiva saker:

1. Viktor fick lägenheten vi velat ha (och tur var väl det för det finns bara 6st såna lägenheter på hela campus så hade blivit svårt o få tag i en likadan). Det är alltså en större tvåa på 57,2 kvadrat (vår nu är på 35 så alltså 22 kvadrat större). För det kommer vi betala 850kr mer i månaden och behöver inte va rädda för o bli utkastade om jag inte fortsätter plugga, därmed är boendet säkrat i ytterligare två år - han ska ju plugga minst två år till. :)


Vi kommer inte flytta långt, kanske 200-300m. Lägenheten kommer ligga på bottenvåningen, finns både för och nackdelar med det, men de ligger lite avskiljt bakom en buske/träd. Vi gick förbi en gång och har sagt: där bakom borde man bo för då får man lite privatliv även om man bor på nedre våningen och där ska vi nu bo. :)

Vi kommer ha badkar o ja har för mig att Viktor sa att badrummet är blått - jag älskar blåa badrum! :)
Fler garderober så vi båda får plats och jaa, jag e jätteglad! Dessutom kommer de klokt att bli vår lägenhet för då kommer vi hjälpas åt att inreda den och handla saker tillsammans till den och ja längtar så enormt efter det.
Blir dock dubbel hyra i maj, men de får gå och en ny soffa måste vi inhandla, de kommer också ta pengar men förhoppningsvis kan man tjäna lite i sommar på sommarjobb så att vi kan finansera det.

Inflyttning första maj  men med dubbelhyra kan vi ju flytta in någon dag senare. Jag har även ordnat så att jag kan sluta praktiken tidigare (genom övertidstimmar på annat håll) så att ja kan flyga hem den 27e april :)2.På tal om sommarjobb - De ringde hemifrån Gotland idag och det var Turistbyrån. Det har ju känts mörkt på jobbfronten till sommaren men det lät ganska positivt för min del i telefon. Dock blir de jobbigt o ordna en intervju men jag föreslog Skype, får se om de nappar på det. :) Hade vart kul då det är mer regelbundna tider och mer tyskar än på Hamnhotellt - där jag ju inte ens är säker att jag får fortsätta.
Kul att de ringde iaf :)


yours truly
Dessidessan

Karola på besök

Kategori: Allmänt

Tjosan!

Vart borta i princip hela dagen för igår kom Karola hit så umgåtts med henne hela dagen. Inte träffat henne på nästan tre år men tycker det kändes ändå som igår när vi väl sågs, det var jättekul att träffa henne igen. Jag vet egentligen inte riktigt hur vi kommer så bra överens för vi är inte riktigt av samma skrot och korn men det går ju riktigt bra.


Träffade henne efter praktiken igår, där det förresten inte hände ett dugg, så lugnt har det inte varit någon dag förut. Tillsammans handlade vi ingredienser till hemgjord pizza och gjorde hemgjord pizza och såg The Golden Compass.

Idag har vi vart på Kölns Karnevalsmuseum. Inte så stort men så många småsaker och så många faktaplakat så vi var där i två timmar. Efter det åkte vi till tågstationen och åt där lite mat. Jösses så gott det var. Jag beställde en grilltallrik med pommes och tre olika sorters kött med en vitlöksdipp, det var ju typ himmelriket.
Sen vandrade vi runt lite o tittade i butiker innan hon skulle åka hem.Jo förresten när vi åkte in till tågstationen var vägen som jag alltid brukar gå avspärrad och där stod cirka 6st bilar - brandbil, ambulans, polis och räddningstjänst. Ingen aning om vad som hänt.Hann komma hem lagom för att se vilka som gick vidare i Melodifestivalen, men fick se själv för darling har bättre för sig än o sitta här o gosa på skype med mig såhär på en lördagskväll. Lite smått bitter ;)

Vi har iaf tackat ja till en ny lägenhet vi får se om vi får den. De blir isf dubbel hyra i maj men de får gå....


yours truly
Dessidessan

Snö i Köln

Kategori: Allmänt


På onsdagar verkar det inte hända alltför mycket på praktiken. Först har vi möte allihop och sen vettesjutton vad som händer.


Gick på gymmet efter praktiken. Gick upp på övervåningen och lekte med de tyngre vikterna igen. Återigen såg jag inte röken av en endaste tjej och ja var där uppe i säkert en timme. Jag och Carro hade passat in bra där uppe.

En sak till som jag kom på när jag var där igår. Jag var den enda tjejen av säkert ett tjugotal som var i omklädningsrummet samtidigt som jag som duschade. De flesta tog bara av sig sportkläderna o satte på sig de vanliga kläderna o gick. Några såg ut o träna i jeans och vanlig tröja. Men de roligaste var iaf när en tjej kom in och tog fram en sån där förpackning med våtservetter som alla mammor alltid har till sina barn och började torka sig i armhålorna o runt bhn och lite sådär och sen klädde på sig över samma bh som hon just torkat runt. Knas!

Kom hem sent efter att ha handlat, lagade mat, pratade lite med Viktor och gick och lade mig.

Har försökt komma upp tidigt varje morgon denna veckan för o träna innan praktiken, de går åt skogen kan jag säga.

Idag har jag suttit med vid en rådgivning med översättare. Gav dock inte så mkt då det bara blev prat om vilka papper som behövdes. Även vart med på "Mädchentreff" (tjejträff) igen med skolungdomarna. Vi gjorde pizza och ingen av dem hade ätit pizza med banan och ananas som ju e min favorit så det gjorde jag. Läraren som var med tyckte de var jättegott, barnen dock sådär :P Men kul att få pizza på praktiken!

Kom hem och ja borde väl egentligen springa men usch. Det har snöat och med snön försvann all min lust med att springa och igår försökte ja springa på löpbandet men de var sjukt tråkigt det med. Jag e inte alls taggad på o springa i år, det var mkt lättare i förra året som jag minns det just nu iaf. Göteborgsvarvet kommer gå åt pipsvängen. Nåja, de får gå.Jo förresten. Tysklands konstigaste uppfinning - de har lysknappen till badrummet utanför badrummet. Det är inte roligt när någon går förbi och trycker på lysknappen!!!!!!!!

Har fått mycket bättre kontakt med de andra praktikanterna nu och börjar känna mig riktigt bekväm.

Mina kollegor, inte alla dock - Valentina, Shewa, Jae-Soon, Aleks, Elahe, Nina, Behshid och Didem.
Saknas gör Denise, Yasmina, Mercia.

yours truly
Dessidessan

Agisra informationsblad

Kategori: Allmänt


Tjosan!

Idag har jag mest kopierat och vikt informationsblad men har även bakat en kladdkaka till mina kollegor- de gillade den..

Här hemma ikväll har jag för en gångs skull lagat klok mat och skypeat med min älskling hela kvällen, myjspyjs!

Även letat kurser som ja kan läsa i höst samtidigt som ja ska försöka hitta ett jobb... Hittat ett antal kurser som går på halvfart/kvartsfart o på distans som jag alltså kan läsa samtidigt som jag jobbar :)
yours truly
Dessidessan

Internationella dagen mot könsstympning

Kategori: Allmänt


I lördags tog jag mig faktiskt ut på en springtur. Var en väldigt mysig en och jag tog på mig min stickade midjekjol utanpå löpartightsen o innanför joggingbyxorna så frös inte om rumpan men ändå längst ned på låren.

Kvällen tillbringade jag tillsammans med Viktor på skype. Han kollade på melodifestivalen hemma på tvn och jag kollade på svtplay och så satt vi och diskuterade det och mös.

Man får göra det bästa av det man haver vilket jag alltså gjorde både när det gäller att skaffa mig en myskväll med min älskling samt att ta på mig kjolen för att ja fryser så hemskt om låren och rumpan när jag springer...

Kl tio på söndagen fick ja kliva upp för då bestämde sig Joyce för att sätta igång radion i köket och högljutt göra frukost. Sådär med att bo med någon....

Åkte iväg med Shewa till den där konferensen för internationella dagen mot könsstympning (som för övrigt är idag). Vi åkte alltså till Düsseldorf och där föreläste en politiker, en advokat, en omskuren kvinna och en läkare ifrån New York och efteråt följde en diskussion kring ämnet.
Fick höra massor av intressant fakta. Visste ni till exempel att cirka 6000 kvinnor omskärs varje dag, det innebär att en flicka/kvinna omskärs var femtonde sekund? Det finns fyra olika typer av omskärning av kvinnor m.m
Var väldigt intressant, hade lite svårt o hänga med emellanåt dock. Intressant och kul känns konstigt att säga i samband med temat men jag är faktiskt intresserad av detta och det gör så ont i mig när jag tänker på vad de stackarna får utstå och därför hoppas jag verkligen att jag i framtiden kan ha något med detta att göra och hjälpa utsatta kvinnor/flickor. Men det får framtiden utvisa, hur som helst så stödjer jag iaf den internationella dagen mot könsstympning!!!


Från vänster: Shewa, översättare, Dr Coulibaly från New York, Zion Melak och Dr Zerm.

Kom hem sent men mös då med Viktor på skype och vi såg Nikita tillsammans.

Fick även då veta att Joyce bestämt sig för att ta ett praktikerbjudande som hon fick i torsdags från München så hon ska ha sin praktik där i två månader. Kommer tillbaka 21 mars, vet inte om de e för gott då eller om e bara va tillfälligt o att hon ska ned igen. Ska iaf bo själv. De blir lite ensamt men helt ärligt så finns det väldigt många fördelar med det. Tex behöver jag inte gå runt och smyga på tå hela tiden kring henne för att ja inte känner mig riktigt hemma, ja får mer plats i kylskåpet, jag behöver inte koordinera om vem som ska ha badrummet och behöver inte störa mig på saker hon lämnat framme som mat som står framme i ett dygn och hon går inte in med telefonen i mitt rum titt som tätt för att ladda den.

Idag på praktiken har vi fått en ny praktikant, hon verkar trevlig. Tysk, 20 år, får se hur min kontakt blir med henne. Annars väldigt lugn dag på praktiken.

Har handlat lite och skypeat med Carro och Viktor, mina möjspöjsar!

Älskade mummo o moffa har ordnat ett hänglås meld gravyr på till mig o viktor som vi ska hänga upp i Köln, skitkul, stort tack för det!!

yours truly
Dessidessan


Delat boende blev plötsligt mitt boende

Kategori: Allmänt


Jag skriver mer imorrn, ville bara berätta att jag precis fick reda på att J bestämt sig för att ta erbjudandet hon fått om att göra praktik i München. Hon åker IMORRN!

Hon lär ju komma på besök ngn gång men ska i princip bo här själv i två månader.. Känns både bra och lite ensamt.

berättar mer imorrn :)

yours truly
Dessidessan

Damma

Kategori: Allmänt
Hejsan på er!

Jag har idag städat mitt rum på 16kvadrat. Det har tagit mig närmare 1,5timmar. Vilket är ungefär så länge som de tar o städa lägenheten i växjö på 35 kvadrat.

Jag såg ju redan när ja flyttade in att det inte var städat men jag insåg först idag när jag började städa hur illa det verkligen var. Det var damm precis överallt. jag vet inte vad eller hur mkt de städat, eller om. Men de har iaf inte flyttat på något isf utan bara dammsugit runt. Jag har dammat och dammat och dammat. Flyttat på saker och hittat så mkt damm som jag aldrig sett i mitt liv i princip. Under sängen hittade jag till och med en halvrutten mandarin.

Jag vill inte leva i någon annans smuts och tyckte de va sjukt jobbigt o städa upp så länge efter dem o de värsta e att jag har börjat kolla runt lite mer i lghten och de e liksom inte bättre någon annanstans :'(
Öppnade ugnen idag o de ligger ju i princip två cm lager fett m.m i den. Har känt tårar av ilska, besvikelse och trötthet bränna bakom ögonlocken... :(

Dammsugade resten av lägenheten också och J stoppade mig och sa att hon också kunde ta något rum men eftersom hon precis gjort mat till sig själv så gjorde jag vidare. Tror inte hon inser att om man inte tar allt på en gång så dras dammet in i nästa rum iaf.
Bakom dörren i köket hängde damm i stora tussar till o med längs med väggen. Men jag har städat badrummet denna vecka så jag får ta köket nästa vecka o se hur mkt renare jag orkar göra det.

Jag vet inte ens om jag ska orka ta upp med henne att de inte hade städat innan jag kom. Jag vet ju inte hur hon ställer sig till en sån sak men skulle vilja klargöra att de kan glömma att ja städar jättenoga efter mig efter hur jag fick ta emot rummet... suck. Undrar om ja ska baka lite kaka o sen säga det.... :O

jaja nu ska jag få i mig lite mat så ja kan fylla på mina energilager och ge mig ut på en springtur :)

yours truly
Dessidessan

Tågförstockning

Kategori: Allmänt

Imorse gick jag hemifrån lite tidigare för jag tänkte jag skulle sätta mig och söka lite jobb igen åt henne som jag skulle ha möte med. Men trots att jag tog ett tidigare tåg så kom jag fram för sent. Det blev nämligen tågförstockning så det tog 50min istället för 19 att åka till praktiken. Morr. Nåja, jag satt iaf varmt med min bok.

Det kom en kille och satte sig bredvid mig också och hur konstigt det än låter så lovar jag att killen luktade te. Jag fick värsta barndomsminnet ifrån när jag var liten och drack te med mamma i hennes vita tekoppar som jag älskar och det var på den tiden jag ännu hade mjölk i teet vilket jag slutade med när jag var cirka 11-12. Tror doften påminde om kränkus sommarblandning. Då kan jag säga att jag fick hemlängtan o längtade efter mamma.

Kom sent men det var lugnt. Har idag gjort lite små uppg här och där men fanns inte jättemkt o göra så fick gå hem en timme tidigare. Gick då och handlade och tog mig hem för att ta mig ut på en springrunda. Trots dubbla byxor frös dock låren i princip sönder - 64 min tog mig rundan och ändå ganska skönt att komma igång igen.

Försökte värma mig genom o lägga mig i badkaret men det kommer jag inte göra om. Dels tog det evigheter o fylla för trycket e kasst och dels är inte värmen hög så efter tio min var vattnet redan kallt och så är det dåligt tätat så de drar kallt ifrån fönstret så de blir ingen värme i badrummet så allt som är ovanför vattnet fryser man ihjäl om.

Skulle ju kanske kunna berätta lite om mitt praktikställe. De är typ en våning med ett antal små pratrum och några arbetsrum och ett större rum där vi brukar äta tillsammans. Där jobbar 10 kvinnor med olika bakgrunder, de flesta utländsk, tror jag om jag räknat rätt. Jag tror att de kan bli riktigt bra där faktiskt, men kommer aldrig kunna njuta av det helt för de känns, hur töntigt någon nu än kan tycka det låter, som om jag är halv för att jag inte kan dela allt med Viktor. Jag saknar honom. Fast jag haft så mkt o göra så känns de så fruktansvärt tomt utan honom... :(


yours truly
Dessidessan

McFit = Mcapställe?!

Kategori: Allmänt


Igår på onsdagen satt jag mest på möte. Varje onsdag har de nämligen möte där man byter information med varandra om vad som händer och sker. Mötet tog mellan 10-13.30 och sen var jag lagom snurrig i huvudet av att försöka hänga med på all info.
Efter det hjälpte jag till att laga mat, de försöker laga mat där så att alla får en gemensam lunchpaus ("lunch" typ halv två äter de, då har jag redan varit vrålhungrig i ett par timmar) vilket ju är bra för mig så jag får i mig ett klokt mål mat per dag. Jag har  nämligen noll och ingen lust alls att laga mat här där jag bor. Med så lite plats i kylskåpet går inget in där iaf och de har ingen mikro så går ju ändå inte att värma på om man gör för mycket....
Sedan var jag dörröppnare ett tag innan jag gick och ordnade gymkort på McFit.

McFit är ett enormt gym som bara kostar 16.9 Euro i månaden plus ett medlemskort för 19Euro känns inte så farligt. De dumma är att jag måste lyckas föra över pengar på något vis. Har vart på två olika banker idag - den ena gör det bara för sina kunder och den andra tar 12 Euro för att genomföra överföringar. 12 Euro, de e ju för sjutton bedrägeri!!!

Jag var iaf och tränade på McFit idag och jösses alltså. De har sjukt mkt maskiner måste jag säga. Räknade till 5 roddmaskiner, 12 cyklar och det finns säkert ett 10-tal löpband och ett 20-talcrosstrainer (inte av bästa kvalisort dock) och såna där trappmaskiner ett 10-tal. Samt flera upplagor av olika styrkemaskiner. Tror det fanns 5 bröstmaskiner.

Allt är dock inte bra på McFit måste jag säga. På en våning för sig fanns alla fria vikter och där fann jag mig ensam med en hel hopen killar. Jag sket i det, jag ville också ha fria vikter och använda en stång och även den där ställningen, vad den nu heter, som jag alltid kör biceps och triceps vid. Men jag kan dock säga att jag blev väldigt utstirrad, sådär lagom trevligt….

Blev stoppad av en som jobbar där när jag såg mig om efter ett stretchutrymme. Det finns inte. Det ställe de har där det finns madrasser har alla en magmaskin på sig. Hur välkommen känner man då sig att gå dit och göra ryggövningar eller andra magövningar o stretcha. Han tyckte att ja men då kan du ta en madrass och gå in i ”Frauenbereich”. VAAAAAA?! De har alltså en liten inhängnad ruta med lite hantlar BARA för tjejer.  Va i h*****e?

Aja, jag gick iaf o flyttade på den där maggrejen (sån där man lägger nacken på en kudde och håller armarna på armstöd och gör situps med) och gjorde ryggövningar och magövningar där. Och helt plötsligt kommer det fram en kille som jobbar där och han frågar mig om det är ”Käferövningen” jag gör. Jag svarar att jag inte vet vad de heter på tyska och inte vet vad käfer är. Han säger då att jag i alla fall gör fel och går in framför mig och vill ta tag i mina ben för att visa. Då blev jag lite sne och svarade ”nej tack”. Men han ba ”men du gör ju fel”. Jag fortsätter säga nej tack och har vid det här laget tagit ned fötterna och dragit åt mig dem och vägrar ge honom dem. Till slut går han och bakom min rygg hör jag honom prata OM mig med en annan som ligger bakom och hon kastar kaxigt ur sig något i stil med ”vissa är helt enkelt för fina för att ta emot hjälp”. Satan va sur jag var då!!! Jag gick direkt och duschade och kokade. Sa till en tjej som jobbade där att sådär kan man väl ändå inte hålla på och hon blev ganska stött att han hade gjort så. Hoppas verkligen att det ALDRIG MER händer. Vem fan tror han att han är som försöker tvinga på mig hjälp när jag inte vill ha honom. Jag gjorde övningen som vi gjort på Body Pump-passet när vi var hemma. Hur jävla svårt kan de va o göra den? (Carro: den när man ska cykla samtidigt med benen som man gör situps). Morr!!

På praktiken idag har jag vart med på tjejträff. Eftersom detta projekt annonserats ut offentligt kan väl knappast tystnadsplikt gälla. Det går iaf ut på att vi med en grupp skolelever på 12-13år gör ett fotoprojekt om förebilder. Just nu går vi igenom vad det innebär att vara en förbild m.m sen ska de söka upp förebilder som de ska intervjua och fotografera. Det måste jag säga var riktigt roligt. =)

Imorgon har jag mitt första egna möte inplanerat. Ska fortsätta med en dam jag började hjälpa idag.

Jo förresten, på söndag ska jag åka med på en konferens i Düsseldorf om könsstympning. Riktigt intresserad av temat så är jätteglad att få följa med. Dock är det med min typ handledare. Som för övrigt är den jag hittills gillar minst på min praktikplats. Plus att jag ju bara åker gratis inne i Köln med mitt färdkort och jag måste betala resor till såna saker själv. Ingen ersättning utgår alls. Jag hoppas verkligen att jag aldrig får i uppg. att följa med någon utanför Köln, för de blir verkligen dyrt i längden…. =(

Nu sitter jag och kollar på everysports liverapportering av Rydaholm mot Linné Hockey. Kommer sakna hockeyn här faktiskt och ser redan fram emot nästa säsong.

Har köpt en shaker idag btw. Jösses har letat överallt, gav till slut upp och gick till det dyraste stället där jag efter mycket om och men hittade en för närmare 60 kr, de e annat de än mot Öbs 20lapp.

yours truly
Dessidessan