Dessidessan

Livet med hjärntumör

Träffa nära och kära

Kategori: Allmänt


Igår försökte jag hitta jacka på stan igen och skor och jeans - helt utan framgång - skit också!
Köpte iaf däck och slang till cykeln och bästaste Viktor har hjälpt mig sätta ihop cykeln igen så nu ska den nog vara okej. :)

Hann gosa och se ett avsnitt med Viktor innan Keso kom och hälsade på. Satt och babblade ett par timmar. Gött att bli uppdaterad och gött o se honom.

Sen åkte jag och hämtade min underbaraste Mikael på stan! Som jag saknat honom! Fick till och med en födelsedagspresent av honom - en sån där kylplatta som man har datorn på i knät.
Vi gick hem till Niklas och jag sprang även upp o hälsade på Daniel innan vi gick hem till Björn o träffade resten - Tomas, Anton, Jens, Ankan, Emil, Simon.
Så sjukt skönt o träffa alla igen och känns enormt tungt att Mikael, Niklas och Daniel åker.
Vi spelade cs på kvällen iaf och det tog väl någon timme innan jag kom in i det igen men sen gick det bättre :)

Sover sådär i sängen än så länge, den ska ju tydligen ännu mjukna men usch vad hård den är fram tills den mjuknat. I natt lade jag mitt täcke under mig och delade täcke med Viktor för att få det lite mjukare.

Idag blir det nollning, åt nyss frulle o ska träna lite ZUMBA och sen iväg och träffa de andra på Slottsängen. Myjs!


yours truly
Dessidessan

Födelsedagar

Kategori: Allmänt


På fredagen hemma var vi alla enormt trötta. Jag gick på linskontroll och Viktor besiktade bilen och sedan ägnade vi mkt möda åt att trycka in allt i bilen som skulle med till Växjö innan vi åkte till Sanda och skar massor med potatis, morötter och sallad, städade och förberedde inför att vi (jag, Casper och Viktor) skulle firas av våra familjer.
Kom gjorde: Ove, Marie-Anne, Per, Carolina, Linn, Markus, Elin, Nora, Gunnar, Åsa, Mummo, Moffa, Ulf, Cecilia och Erik.
Det blev stek i ugnen med potäter och mangochutneysås och sedan marängtårta :)
Mys o träffa alla innan avfärd!
På lördagen klev vi upp tidigt och åkte båten till fastelande... Åkte till Växjö och packade ur bilen innan vi stack iväg till Ikea där vi tillbringade ett antal timmar med att ha ångest över vilken säng vi skulle köpa.
Vi kom iaf ut därifrån med en räkning på ca 9000. Då hade vi köpt backar (plastlådor för svenska nissar som inte förstår när jag säger backar), nattduksbord, badrumsskåp, säng (x2), låda till att ha under sängen, bäddmadrass, madrassskydd.
Väl hemma packade vi upp allt och dog till slut i sängen....
Söndagen tillbringade vi med att bära upp allt ifrån förrådet och ordna allt i lägenheten.
Måndagen tillbringade jag 6h på stan med att inhandla lakan, badrumsmatta, massor med mat, nytt träningslinne, LETA efter bh, LETA efter jacka - utan framgång.
Köpte gymkort och såg lite film.
Mitt nya träningslinne och en svettig
Desireé efter ett Zumbapass hemma i vardagsrummet
Idag har älskade älsklingen fyllt år! ♥
Vi har varit en runda på stan och letat mobiler på Media Markt och tagit emot våra sängar som vi monterat, skruvat på ben på och bäddat iordning samt möblerat om lite för att få plats. :)
Ommöblerat
Ätit lite tårta och druckit chailatte sen försvann Viktor iväg på nollning och jag dansade Zumba. Jo men de har jag ju inte skrivit, vi har köpt ett Zumbaspel som vi testade i söndags och asgarvade åt.. :P
Vi försökte sätta upp tvn på väggen med väggen är för tunn så den klarar inte vikten... :(
Har även plockat iordning och bloggat lite som ni ser.
Älskling redo för nollning
Nu ska jag gosa med mitt födelsedagsbarn..!
yours truly
Dessidessan

London i bilder

Kategori: Allmänt

I LÖV LONDON

Kategori: Allmänt


Blev en glass på hamnen med Karin och djupt samtal den där lördagen den 13:e augusti men sen blev det även besök hos Fårö för lite förfest med grabbarna. Kramade MB riktigt mkt när jag åkte eftersom det troligen var sista gången vi sågs fram till jul. Karin fick också en rejäl kram. ♥

Söndagen gick åt till att packa och städa i Åminne samt fika med pappa och farmor.

Kl 00:50 gick båten ifrån Visbyhamn och vår färd mot London började.
Båt-bil till Skavsta - flyg till Stanstead- buss till London - GÅNG till hotellet. Det skulle ta 20min från ett visst ställe att gå till hotellet enligt en tjej i ett informationsbås. BULL*PIP*! Det tog 1h därifrån. Väl framme var man ju typ rädd för o gå i trappan för den var sprickor i. Vi bytte iaf om och fortsatte sedan gå. Promenerade genom Hyde Park och kollade monument, shoppade souvenirer och besökte Harrods innan vi gick till Apollo Victoria för att se MUSIKALen Wicked -vilket var det bästa med hela resan. Det är historien om hur häxan i Oz blir ond. Grymma scener, grymma kläder och grymma röster... :)
Efteråt blev det taxi som tog massor av kringkrok vägar hem till hotellet för 15pund. Vi somnade med ömmande fötter som stockar.


Uppstigning runt 7-tiden på tisdagsmorgonen för att duscha i en dusch vi betalat extra för o ha på rummet och som tog evigheter med o blöta ned mitt hår eftersom strålen spröt värre än en tilltäppt slang... :O
Frukost - continental - och en promenix till Madame Tussauds där vi förutom att sjunga för juryn i The XFactor träffade bland annat Beckham, Radcliff, Goldberg, Shrek, Monroe m.fl och fick uppleva en riktigt coolt hjälptefilm i 4D!!
Lunch och sedan tog vi Hop-on Hop-off-bussen från Madame Tussauds till Towern. Åkte då förbi bland annat the National Gallery, St Pauls Cathedral, Trafalgar Square, Tower Bridge m.m. Besöket på Towern blev långdraget och kändes inte lika coolt som jag hade byggt upp inför det.
Butturen som följde efteråt däremot var asbra! Vi åkte på Themsen från Towern till Westminster Palace där Big Ben fick agera modell för min kamera. Strosade bort till London Eye och njöt av den fantastiska utsikten som den 30minuter långa åkturen bjöd på. Såg ett trick på gatan och köpte fina tavlor från en man på bron.
Promenerade för 10 Downing Street (inte mkt o se), Westminster Cathedral (enorm), Buckingham Palace (fint), Hard Rock café (yeah).
Vi köpte med oss en flaska vin och två pizzor och dog på hotellrummet.

Uppstigning inte riktigt lika tidigt på onsdagsmorgonen för att åka vidare med bussen, väldigt bra guide på bussen, till London Sea Aquarium. Såg massor med fina fiskar, hajar och sköldpaddor. :)
Efter det väntade ett besök på London Dungeon som tyvärr blev lite av en besvikelse för mig, tyckte inte de var tillräckligt med historia.....
Modiga i hågen efter att inte blivit skrämda i London Dungeon gav vi oss på tunnelbanan och åkte bort till Oxford Street för lite shopping och sedan därifrån och hem till hotellet för att bara vila och ta det lugnt och kurera våra kroppar inför avfärden dagen därpå.

Kom hem till öjn igen på natten till fredagen efter en hel dags färd. Trötta som få.
Angående alla oroligheter som varit i London så har vi inte märkt något av det förutom ett ställe vi åkte förbi där de lagt ut blommor på marken.

London var grymt!!! Mummo höll bra fart och det var kul att resan blev av efter att ha pratat om den i 5 år. Bonus för mig att ha en så bra kartläsare till pojkvän med o hålla hand med... ♥

yours truly
Dessidessan

Sista veckan på öjn

Kategori: Allmänt


Undrar lite vad jag hittat på denna vecka. Den har gått så fort.

Tisdagen 9/8  tillbringade jag med Carro först och sedan en liten stund med kusinerna innan jag och Viktor åkte in och gick runt på medeltidsmarknaden och sedan åt middag hos hans pappa för att avsluta med glass på hamnen.

Onsdag 10/8 blev bara massa datafix, träning och jobb.

Torsdag 11/8 jobbade tidigt efter att jag slutat 00. Blev lite väl tungt och hoppade träning för att åka till Åminne, plocka ur bilen o se dokumentär till maten o mysa med Viktor tills vi båda somnade som stockar strax efter nio.

Fredag 12/8 klev jag upp tidigt (05.15) och åt frukost med Viktor innan jag åkte till jobbet och jobbade min sista dag med flera av mina kollegor.
Tränade efter jobbet. Höjde min vikt på knäböj och utfallssteg från 12,5 till 15. Stolt :)
Promenerade bort tilll MB och sedan till affären. Vi handlade ingredienser för o göra tacos o kladdkaka. Kladdkaka orkade vi dock aldrig. Men var grymt mys o umgås med honom o ja fick sallad i matlåda så de blev ju prima skinka.

Lördag 13/8 jobbat idag, grymt lite att göra på jobbet så sticker tidigare. Ska träffa Karin på en glass o sen hem o packa.

Imorrn ska jag packa färdigt och träffa farmor och pappa på en fika för o fira sen åker vi ju till London på söndagnatt så skriver väl igen först nästa söndag när jag åter är installerad i Växjö.

yours truly
Dessidessan

Tiden försvinner

Kategori: Allmänt


Har idag myst och bara tagit det lugnt med Viktor och packat en del. Vi kommer få problem med att få upp allt till Växjö!!
Viktor börjar nollas den 22a augusti så vi åker upp den 20:e men har inte bestämt oss om tiden.

Tiden rinner iväg något enormt nu alltså. Bara 6 arbetspass kvar, 1 vecka tills vi på natten åker till London och 13 dagar tills jag fyller år och vi åker till Växjö.
Ingen aning om hur jag ska få tiden o räcka till till de jag vill umgås med men de får ordna sig på något vis så gott det nu går.

Jag gillar verkligen inte slutet av sommaren och denna dubbla känsla som jag får då - känslan av att vilja stanna hemma och känslan att jag vill tillbaka, bort härifrån. Det är jobbigt!! Mest är det väl närheten till Carro och MB som tar emot att bli av med just nu. Familjen pratar man ju så ofta med ändå och mina andra vänner som jag bryr mig väldigt om har jag inte hunnit träffa så mycket som jag hade velat.

Ska försöka umgås så mkt som möjligt med folk i veckan som kommer nu innan vi åker till London. Sen är vi ju bara hemma en dag och då har vi ärenden, packning och firning (av mig, min bror och Viktor) att ordna.

yours truly
Dessidessan

Sommarens festigaste helg

Kategori: Allmänt

Ojsan hoppsan!

 

Nu har det hänt en del igen.

Om vi börjar bakifrån så har jag idag (lördag 6/8) varit ute i Sanda med Viktor och skärt (skurit) äpplen till äppelmarmelad. Tror mamma sa att det var 14kg färdigskurna äpplebitar så det tog väl närmare två timmar.
Anna och Tony kom förbi och hälsade på en stund också, vilket jag fann väldigt mysigt.
Sitter nu på jobbet där det är väldigt lugnt.

Igår (fredag 5/8) var vi ute på KUBBVM i Ronehamn en stund. Jag och Viktor skulle åka ut och titta lite men han blev inkallad i ett lag så jag satt mest och pratade med MB och hans kompisar och hälsade på lite annat gott folk JJobbade på kvällen med Robban som e en trevlig filur.

Torsdag 4/8 var jag ute och sprang en rund på förmiddagen. Det kändes helt okej i benen trots ett längre uppehåll ifrån löpandet. Men blev tyvärr snart tvungen att vända tillbaka när min mage började krångla, dumma mage.
Stack sedan iväg till Kalkbrottet en snabbis med MB. Första gången vi vart och badat i år. Me liked J
Åkte sedan hem till TT en sväng och pratade lite skit, sista gången denna sommar eftersom han åkte tillbaka upp idag. Därefter var det dags för mat och sedan lite mys med Viktor som kom hem efter golftävling. Han och Alex kom på fjärdeplats och vann boende samt greenfee på någon bana i Skåneland. Dessutom var älskling med i en tävling där man skulle komma närmast hål och vann då en kaffemaskin. HAHA ingen av oss dricker ju kaffe. :P Lite roligt tycker jag.
Jobbade på kvällen och helt plötsligt blev jag väldigt glad eftersom Rickard dök upp. Härligt att träffa honom och få höra att han och Martina ska gifta sig nästa sommar, vad glad jag blev för hans skull då :)

Onsdag 3/8
Var ledig. Packade saker för att flytta in till stan ett par nätter. Umgicks med min syster som låg o läste på sängen medan jag packade och målade även hennes naglar. J
Åkte sedan in till stan o letade lite badrumsskåp, säng samt soffa med darling. På kvällen tror jag inte vi gjorde mer än pannkakor o satt lite vid datorerna för att sedan mysa massa massa <3

Tisdag 2/8
Åkte in tidigt till stan för att skaffa P-piller, lade mig sedan vid kalkbrottet, tränade och åkte sedan tillbaka till Åminne för o grilla med min mummo och moffa, syrran och viktor och sedan mysa med min darling.

Måndag 1/8
Gjorde nog inte så mycket mer än att jobba och gymma för jag minns då inte vad som hände...

Söndag 31/7
Var väldigt bakis. Senaste fyllan var ju i september förra året :P Viktor skjutsade bort mig till MB och där på hans soffa tillbringade jag ett par timmar i handikappat tillstånd tills hungern gjorde sig påmind igen. Då gick vi o handlade och lagade mat – kroketter, lövbiff med ost och bea.. MUMS! Fruktansvärt mys o bara ligga o dra på soffan med honom, väldigt bekvämt och trevligt J Följde med honom till O’learys en stund också med Carro och träffade folket från kvällen innan.

Lördag 30/7
Solade på dagen och tog det allmänt lugnt, var lite tröttis och hade enorm träningsvärk. Mötte sedan upp Carro och åkte in till stan och ställde bilarna vid Cecilia och åt sedan pasta på restaurang och cyklade bort till MB för go förfest. Hade grymt roligt med massa nya människor. Skulle sedan cykla till krogen i regnet och först hade någon tömt ut luften ur mitt däck så fick låna pump och sedan när vi skulle cykla iväg så hoppade kedjan av så jag ramlade av och detta hände ytterligare två ggr på väg ned till stan så var alldeles dyngsur och mina lår samt insidan under knät vittnar om att jag tydligen varit för onykter för o känna hur ont det gjorde när jag ramlade av cykeln så enormt stora blåmärken som jag har. :P

Väl ute iaf, slickade katter, var vi nästan konstant på dansgolvet förutom när någon bjöd på öl eller shot (någon shot som smakade fisherman typ som var väldigt lättdrucken). Var en grymt rolig kväll med underbara människor med MB och Carro i spetsen för den ligan.

Blev en kort efterfest hos Totte med MB, JoJ och Niclas innan jag tog min punkterade cykel ( jo för den var punka på när jag kom ut ifrån krogen) och ragglade hem.. :P

Fredag 29/7
Jobbade och stack iväg och tränade efter jobbet för att sedan äta lite snabbt och göra mig iordning innan jag drog iväg på fest (nykter) med Karin och hennes kille Johan. Var på trevlig förfest när det spöregnade utanför och åskade. Mötte upp TT, MB, Totte och "Fårö" på Munken och dansade loss. Var helt genomsvettig efter två hela timmar på dansgolvet i den kvava luft som vädret gav upphov till. Åt en stund på Max där jag även träffade på André. Grym kväll!!
På vägen hem stannade jag för 2 igelkottar och 4 rabbisar samt 1 rådjur. :)

Torsdag 28/7
Jobbade på dagen och tränade direkt efter jobbet. Mötte sedan upp André och åt lite på Max, tog en promenad ner till hamnen där vi åt glass och pratade skit om allt och inget mellan himmel o jord. Ses inte så ofta men alltid lika lätt att prata med honom.


P.s ber om ursäkt för föregående inlägg utan enterslag - min mummo o moffas dator går det tydligen inte att skriva in enterslag i blogginläggen och jag har inte haft ork att sitta och ändra i html-koden för att få in enterslag överallt.


yours truly
Dessidessan