Dessidessan

Livet med hjärntumör

On da Öjn igen

Kategori: Allmänt


I måndags klev jag upp och pluggade mellan 8-12 så att jag skulle kompensera lite för de timmar jag inte pluggat på söndagen och sedan ägnade jag och Viktor oss åt att städa i nästan 8 timmar. Vi städade lägenheten från golv till tag. Alla lister dammades, alla tavlor o alla andra ytor. Avlopp rensades, köksskåp torkades ur, blommor vattnades, kläder tvättades, garderober torkades ur och torkades av, under sängen och soffan blev rengjort in i minsta detalj, fönster putsades, badrum kalkades av och saker lades iordning.
Det tog lång tid men vilken bra känsla det var efteråt när allt var rent. Vi hann även med att slå in julklappar där på kvällskvisten innan vi utmattade somnade.
Jo jag fick reda på mitt översättningsbetyg också. Blev ett G. Ett ynka G. Var lite sur ett tag men samtidigt kändes det skönt att jag klarat tre års studier utan någon som helst omtenta och denna tenta tyckte jag ju var väldigt svår o var hemskt ledsen när jag kom hem ifrån den så det e skönt att jag ändå klarade den.

På tisdagen kom Elin förbi på en liten kopp te och lite hjälp med några textpassager jag haft problem med och sen gick jag till Thomas för o diskutera min uppsats. Lite mer än två timmar tog det att gå igenom den och vi hade en del livliga diskussioner om vissa textpassager.

Kom hem och packade som en galning, ordnade med kontrakt för boende i Köln - har alltså skrivit under nu så nu har jag verkligen boende - skickade praktikpapper till Agisra för stipendiet och lyckades även i sista minut färga håret. Blev så stressigt där på slutet att jag när jag sköljt ur inpackningen lindade in håret i en turban o gick ut o satte mig i bilen med det så :P

På båten pluggade vi båda två hela resan. Jag satt och rättade min uppsats i över två timmar. Jösses vad lång tid de tar o rätta :P

Väl hemma somnade vi relativt fort - Gotland!!

Igår var vår dag fullspäckad!
Vi pratade först med Cecilia en del på morgonen, gick o handlade julklapp till mamma. Åkte bort till mummo o åt mat, ned på stan och gå runt där en stund för att sedan träffa kusinerna på stan och även Karin. Mys!!! Saknat mina kusiner och saknat min älskade Karin!

Åkte direkt från stan till gymmet där Carro ordnat förmånliga priser till oss under dessa två veckor. Vi deltog i hennes Body Pump-pass. Hon e grym som instruktör verkligen, imponerande! Svårt för en ovan body pumpare dock o veta hur mycket vikter man ska lägga på.

Hem, äta lite macka och sedan iväg o hämta kusinerna till bion - Breaking Dawn del 1. Gick med Viktor, Erik, Carro, Elin och Nora och tyckte de var aaaaasamysigt....

Hem igen och började tjaffsa lite med Erik som slutade i en troligt stukad tumme för min del - den gör ännu ont iaf.

Idag vaknade jag av att huvudvärken från kvällen innan ännu var kvar. Konstaterar tryck över ögonen o i tinningarna samt extrem ljuskänslighet - migrän. Doh! Och sen har de inte hänt så mkt. Nu sitter jag här och ska skriva lite på min uppsats e de tänkt.


yours truly
Dessidessan

Boende i KÖLN :)

Kategori: Allmänt


Jösses Amalia vilken helg och dag dessutom.....

Fick ju i lördags ett ja på ett boende till Köln och sen kort därpå fick jag ett mail från en person med samma namn som sade att jag inte fick boendet. Glad i hågen, två snabbt druckna vinglas och lite bråttom för att vi skulle med ut så tittade jag inte så noga vem mailet var ifrån förutom att det var från en Manuel. Blev sjukt ledsen och vart deppig hela helgen för de.

Idag
har jag upptäckt att det inte var från samma Manuel, vars rum jag tagit. :P Så jag har alltså boende till Köln.
Har dock inte hört av Manuel något mer så jag hoppas inte att jag blir lurad men vi sa att vi skulle höras efter helgen så det ska nog inte vara något problem.

Hur klantig får man lov att bli? Nåja, Carro muntrade upp mig med att säga att vi ju redan visste att jag är klantig - hum! :P

Igårkväll fick jag svar ifrån killarna som jag hade en intervju med - de hade bestämt sig för mig.
Idag fick jag svar ifrån en tjej vid namn Inga som också hade bestämt sig för mig.

Så idag har jag suttit och mått skit för att jag trodde att jag var tvungen att bestämma mig mellan de boendena. Ett boende som var 3700kr billigare sammanlagt än de andra men som mamma o Viktor satt griller i huvudet på mig om att de kanske inte var de bästa boendet.

Nu sitter jag här med en konstig magkänsla - glad för att jag har boende samtidigt som jag undrar om jag gjort rätt val mellan dessa tre.

Men att säga nej till det jag tagit när jag vet att de avbokat intervjuer de skulle ha på lördagen känns definitivt inte rätt. SÅ rummet är taget och jag har boende. Ska bara få svar ifrån dem så vi kan bestämma allt.... :)

Ska bo i en relativt liten tvåa med Joyce. Jag har sovrummet och hon har vardagsrummet som sitt sovrum. Men det är relativt okej hyra och jag får flytta in den 27e januari när flyget kommer fram samt att jag får stanna kvar till 15e maj så behöver inte stressa ut, vilket jag hade behövt på alla andra ställen. Så Viktor kanske kan komma upp o va där några dagar innan vi åker hem. De hade varit mys :)

Uppsatsen blev inte jättemkt skriven på idag med tanke på valet och kvalet och dilemmat jag haft idag.
Bättre lycka imorrn på förmiddagen när jag ska skriva fram till tolv.

Sen gäller stor julstädning av lägenheten, packning med mera... :) På tisdag åker vi till Oskarshamn för att åka med båten till Gotland!! :)


yours truly
Dessidessan

Week of Study

Kategori: Allmänt


För exakt en vecka sedan satt jag här vid datorn och skrev om att jag hade en hel dag med plugg framför mig. Den dagen var grymt effektiv - jag skrev 1303 ord den dagen! :) Satt från halv tolv på dagen till kl 24 på kvällen och Viktors lag vann den bortamatchen de hade då med 6-2 mot HC Wettern.

Denna vecka har plugget varit sådär. Måndagen pluggade jag en del faktiskt men det gick inte så snabbt eftersom jag var helt borta i huvudet från dagen innan plus att jag åkte iväg för o ordna pass o med avbrott kommer man av sig. Pluggade på biblioteket på tisdagen, vilket inte gick sådär jättebra på grund av att det är för jävla högljutt där. Diskuterade igenom min uppsats med Thomas, så långt han hade hunnit rätta. Satt med hans rättning på kvällen som tog en hel del tid.

Glömde mitt usb-minne hos honom under genomgången så onsdagens plugg gick åt skogen i och med att jag aldrig kom igång. Jag läste men skrev inget alls. Myste istället med min älskling som fått en lårkaka under tisdagens träning och därmed stannade hemma hos mig på kvällen. Han satt mest o stönade för att han hade ont dock. :P
Jag hade även en bostadsintervju i Köln. Var hos två killar (den tredje killen flyttar ut). Var jättenervös inför den men det gick bra.

På torsdagen pluggade jag litegranna, hade möte med Olympenfolk och fixade med darlings bil. Rulla igång den och åka o köpa nytt batteri och sedan såg vi tillsammans ifrån läktaren hans lag - Linné Hockey mot Rydaholm. Blev en vinst till Linné Hockey men tycker inte att det var någon vinst att hurra över. Bättre kan de :)


Fredagen innebar lite plugg, hämta passet och fixa lite saker. Hade en till bostadsintervju på kvällen och det boendet kändes helt rätt så efter prat med mamma och Viktor så slog jag till och sa att jag ville ha det. Fick det och cirka en timme senare fick jag ett mail "tyvärr måste vi tacka nej till dig för vår hyresvärd vill träffa hyresgästen personligen". Känns lite bullshit, vem fan pratar med sin hyresvärd klockan 23 på en fredagkväll o har inte kollat upp sådant innan????? Blev riktigt ledsen....
Hade inte Erik och Markus ifrån Vs lag varit på besök och ville ha med oss ut (vi kom dock inte ut för vi var för sena iväg och det var fullt på Stallarna) så hade jag nog satt mig o gråtit... :O

Haha igår - lördag - vaknade inte jag förrän halv elva. Redan där sprack vår planering som vi gjort upp dagen innan. Sen gjorde vi en ny planerning för dagen men stannade kvar i sängen för länge - till 13.00 - så även den sket sig så till slut slöt vi planera. Satt i soffan såg på skidor, gjorde pizza, såg Twilight, Harry Potter och sen gick vi o lade oss med en hög TP-frågor. Personligt latningsrekord tror jag att jag slog :P


Som sagt, nu ska det bli plugg. Har fått ihop sammanlagt 865 ord denna vecka plus söndagens 1303 ord, idag hoppas jag på något liknande.

Ha de gutt
yours truly
Dessidessan

Översättningstenta och julfest

Kategori: Allmänt

I fredags pluggade jag och darling på ganska bra efter att ha unnat oss en sconesfrukost. Vi pluggade på nästan hela dagen och jag övade ord samt läste CDU:s regeringsprogram som faktiskt kändes mycket lättare att analysera än Moderaternas så kände mig positivare inställd än på länge.

Vi gosade på kvällen, knappade mellan idolfinalen och en film på ettan som det slöt med att båda två satt och grät till. Handlade om en tjej vars mamma var cancersjuk och så föll dottern för dåliga vanor med mera. Sjukt rörande film. :P
Amanda Fondell vann idol. Vet inte vad jag har att säga om det. Jag ville ju att Molly skulle vinna men mellan Amanda och Robin så var valet Amanda.

Hade en väääääldigt dålig natt i fredags. Var nervös så tog lång tid innan jag somnade och lagom när jag somnat vaknar jag av att grannen smäller igen sin dörr ute i korridoren så att hela vår lägenhet skakar. Kunde sen inte somna om på ett bra tag och det var klockan 00.30. Lyckades iaf till slut men vaknade åter kl 5.08 när samma granne smällde igen dörren igen. De sjuka e bara att typ någon sekund efter smällen så plingade det dessutom på vår dörr så man vaknade till helt och hållet men ingen fanns i korridoren att slå sönder och samman för detta brutala sätt att väcka någon på. Kokade av ilska och somnade inte förrän sju igen, bara låg och vände och vred på mig och tänkte på tyska ord. Så fick ju en timme sömn till mellan sju och åtta men var helt slut när jag klev upp och det kändes under tentan kan jag säga.

Tentan då. Vår lärare hade ju sagt att den skulle vara jättelätt o att alla skulle klara den. Okej, den var lätt konstruktionsmässigt, där var det inga problem alls. Men ordmässigt - NEJ! Hur sjutton ska man tycka att man ska kunna ett uttryck som: "inte sky några medel".. Nåja, förhoppningsvis klurade jag ut en egen version tillräckligt bra för de så att jag får så pass många minus att jag ändå håller mig inom gränsen. Kände mig väldigt negativ direkt efteråt men nu tror jag nog att de räckt till för jag vill då inte göra omtenta.

Efter tentan kollade jag lite på boende, daglig syssla numera, sen gick jag och V en sväng på stan. Fick dock köra med bilen väldigt länge för att batteriet var dött. Älskar att gå på stan o hålla V:s hand. Det är sjukt mysigt!

Kom hem och han lagade stuvade grönsaker och bacon medan jag valde kläder inför kvällens julfest med Olympen.

Julfesten på Rasken var jättemysig måste jag säga. Kul att så många trots allt var där och vi hade en trevlig kväll, minglade runt, åt julmat och pratade om allt och inget men största ämnet runt borden var nog träning, en bunt träningsgalna människor - kan det bli annat? :P

Efter julfesten försökte jag mysa lite med V och en film men höll på att somna så tappade fokus o började ordna med annat för o hålla mig vaken så vi gick o lade oss istället.

Har sovit som en STOCK i natt!! Bästa natten på flera månader, har inte vaknat alls. Jo vaknade en gång imorse när jag drömde och slog ut armen och rev ned halva nattduksbordet och väckte både mig och Viktor. Viktor frågade vad jag gjorde och jag svarade att jag drömde o att jag skulle berätta senare o sen sov jag igen. :P Hade drömt att jag slog till en unge som var dum mot Casper och Casper hoppade längdhopp i gutavallen och var jätteduktig, med mera med mera. Ni skulle bara veta vilka drömmar jag drömmer och hur långa de är och hur detaljrikt jag i princip alltid kan berätta dem om jag berättar dem så fort jag vaknar :P

Idag är Viktor iväg med hockeyn. De ska spela mot HC Wettern så han kommer väl hem runt 12-tiden i natt så hela dagen ägnar jag till uppsatsen från och med att jag bloggat färdigt :) Hell yeah, är faktiskt taggad. Ska bara veta vilken ände jag ska börja i. :)


Gästande fotbollslongjör
(hur sjutton stavas det?) på julfesten


Några i VUGIs styrelse där ju också jag sitter
Marknadsföringsansvarige Jenny, Ordförande Martin och Kassör Caroline

yours truly
Dessidessan

Misstänkt magkatarr

Kategori: Allmänt


Har ett par dagar nu haft väldigt svårt för mat och matlukt från och till och haft brännande ont i magen. Det började första gången helgen den 18:e och sen har det kommit då och då. Har inte riktigt tagit det på allvar eftersom jag är ganska stressad just nu. Igår däremot blev det värre och värre under hela dagen. Kvällsmaten åt jag upp kanske hälften av och fick tvinga i mig varenda liten tugga. På kvällen försökte jag lugna mig med en kopp te, den blev halvdrucken, satt till slut och skakade inne på toan och ringde mamma för att jag mådde så illa och ville spy.

Ringde sjukvårdsupplysningen, beskrev mina symptom: Brännande känsla i mitten av magen mellan revbenen, starkt illamående, smärtor i magen, fryser, svettas och kan rapa och då släpper brännandet i cirkus fem sekunder för att sedan börja på nytt igen. Orolig i magen och slut i kroppen. Fick svaret, drick a-fil, köp detta (någon medicin), håll koll så att du inte får feber och att smärtan inte rör sig mot höger o nedåt för då får du åka in till lassis.

La på, frös som en dåre, gick in i sängen och låg o skakade, småskrek och grät tills V kom hem och slöt mig i sina armar, värmde värmepåse åt mig och tvingade i mig fil.
Låg sedan länge länge väldigt lugn när vi gjort oss iordning för sängen och till slut kändes det tillräckligt okej för att kunna somna....

Har idag varit väldigt öm i magen, brännandet kommer och går och illamåendet likaså.

Har försökt plugga, inte kommit någon vart. Haft en intervju för Olympen. Handlat med darling så att vi kunde handla medicinen och då handlade vi även massa roligt som vi ville unna oss i form av konstig frukt :P


Mår sådar igen. Bra. Med tentavecka, tenta på lördag - översättning, och borde skriva uppsats och julfest m.m detta känns super. NOT!
C-uppsatsen är det känslomässigt jobbigaste uppgiften jag behövt slutföra i hela mitt liv. Jag har ångest, stressad, ingen disciplin, tycker inte det är kul för fem öre - åker bergochdalbana varje dag.....


Köpte Pepino, Granatäpple, Charimoya och Charonfrukt


Sönderskuren Charimoya, skalad och dess kärnor.
Smakade som väldigt sött päron.... :)


Stort tack till min älskling, utan honom skulle jag inte ens kommit upp ur sängen imorse. Bokstavligen eftersom han kom tillbaka efter lektionen och la sig hos mig o somnade o började snarka enormt mkt så att jag till slut flydde ur sängen :P:P:P men ur en mer kärleksmässig syn så hade jag inte orkat resa på mig om inte han hade funnits där! Jag älskar dig Viktor!!!♥

yours truly
Dessidessan

Carro-helgen

Kategori: Allmänt

Onsdag - min mysdag med tvn men de tycks va den sista på ett tag nu, greys och body of proof tar uppehåll nu :(
Fick tillbaka grammatiktentan på min sista lektion. Det gick väldigt bra måste jag säga. Saknade totalt 15 poäng på hela tentan av 180 poäng varav en hel del poäng var slarvfel - glömt en mening i ett schema man skulle göra, glömt exempel på två frågor som jag skulle gå tillbaka till senare. Så det var najs.

Torsdagen bestod av plugg och lite träning, en intervju med en ev. kommande värd och hockey med Viktor. Vi såg Brynäs mot Växjö, Brynäs vann med 4-2 och Brynäsfansen var helt tokiga :) Mysigt att va med min älskling. Duktiga som vi var städade vi lite när vi kom hem också.

Fredagen innebar tvätt-tid, handla mat, och plugga och sedan pyntade och bakade jag pepparkakor innan ÄNTLIGEN min efterlängtade Carolina Hammartoft kom på besök. Så som jag längtat, det är helt otroligt! Flera månader!
Pratade en del på kvällen och gick sedan o lade oss.

Viktor gick upp för o skriva tenta på lördagsmorgonen och Carro kom in överpigg och försökte få upp en trött Desireé ur sängen så fick gå upp strax innan nio på en lördag, det tog emot lite men hon var så söt så det fick gå :P
Åt frukost och snackade en stund innan vi gick bort till gymmet och svettades lite tillsammans. Träffade Rille och Erik på gymmet så jag snackade en del, jag som alltid försöker undvika att prata på gymmet. Men de var ju goa.

Kom hem och lagade mat tillsammans och åkte sedan alla tre till Grand Samarkand för en shoppingrunda. Jag hittade en jättesöt liten klänning för 79 kronor samt en klänning som jag funderar på att ha på juldagen.

Så handlade vi groggvirke och lite glögg, åkte hem och gjorde tacos, gjorde oss iordning (jag och Carro iaf) och sedan kom Erik och Rille och vi började spela TP.




Hade faktiskt grymt roligt måste jag säga. Bra förfest för att inte riktigt vara förfest. Men jag och Carro lyckades bli lite kalas ändå och drinkarna vi gjorde var faktiskt goda, förutom den som Carro spetsade väldigt mycket till mig och som jag blandade ut ett antal gånger innan den var drickbar.
Louise kom förbi en stund också och hoppade in på Rilles lag så att de helt plötsligt tog hur många pluppar som helst :P


För mig och Carro bar det vidare till Sivans för att dansa med campus-Carro och hennes kompis hela kvällen. DJ:n var kass men vi hade kul ändå. Gick hem strax innan halv två, då var vi nöjda.


Träffade även de andra ute en snabbis och Matte lyckades ta denna fina bild på mig och Anton.

söndagen lyckades Carro sova länge så att även jag fick sovmorgon, tackar gudarna för de :P
Så småningom kom vi till liv, tog en promenad och kollade på omgivningarna samt spelade sedan Uno innan V åkte iväg på sin match och lämnade oss att äta och se på Transformers.



Jag, Carro och Carolina åkte iväg och såg IF Linné Hockey mot HKL Make Believes som de vann med 5-1. Dock var det väl tempomässigt en väldigt långsam match plus att V inte fick spela så mkt eftersom han först blev utvisad 2+10 för checking to the head i andra som jag inte riktigt hängde med på att han gjorde och sedan skadade armen och var borta större delen av tredje period på grund av det.


Viktor som ligger ned när han skadade armen.

När jag och Carro kom hem så skulle vi ordna efterrätt åt oss tills V kom hem, men det hände en liten olycka så den blev lite trasig... ;)
Vi såg iaf färdigt filmen och såg lite Fråga Olle dokumentären och nattade sedan.

måndagen lyckades Carro sova liten stund längre än lördagen också och vi vaknade till ett vitt landskap - snöö! Carro svor en del först men sen lockade jag ut henne på en promenix för att vi var tvungna att handla lite creme fraiche och då njöt av hur fint det var <3


Vi åt mat, spelade lite uno och gick sedan till gymmet. Kom hem och körde lite tp-frågor samt lagade mat igen och sedan var det tyvärr dags för Carro att åka genom halkan och snön till Oskarshamn.

Hade en superhelg med min underbara Carro! Jag hoppas att hon kommer tillbaka snart, älskar henne! <3


yours truly
Dessidessan