Dessidessan

Livet med hjärntumör

Gästkortsvåndan

Kategori: Allmänt


Jag hatar tisdagar, tisdagar är verkligen inte min dag...
Av någon konstig anledning är tisdagar en riktigt seg dag och jag har alltid fullt av ursäkter för att inte träna på tisdagar. Sjukt dåligt av mig.
Tisdagar sitter jag alltid ensam och det finns inte ett skit på dumburken. Tisdagar e skitdagar. Desto ledsnare blir jag ju då när svar uteblir ifrån någon som jag hoppades kunna rädda mig ifrån ensamheten denna tisdag...
Jag förvånas över hur ofta jag låter mig själv bli ledsen.

Har iaf idag läst ett partiprogram och ett regeringsprogram, imorrn ska jag försöka skriva ihop en analys av dem och har min sista översättningslektion.
Har dessutom bokat in intervjuer med intressanta kommande värdar. Vet inte ens om jag berättat det, men jag ska hitta värdar till nästa termin :P

Har haft värsta incidenten när de gäller o skaffa gästkort till Carro för lördag:
Glömde totalt att sitta o vänta på hemsidan för gästkort vid 24-slaget på söndagen/måndagen och när jag klev upp och kom på det så var ju alla gästkort slut.
Satt upp och hoppades så innerligt att någon inte skulle ha hämtat ut sitt gästkort och att de skulle släppas igen vid tolvslaget mån/tis och det gjorde det och jag fick meddelandet "ditt gästkort har nu bokats" samt att när jag testade att boka igen så kom det upp "du har redan bokat" så blev jäääääääääätteglad.
Gick till skolan för o hämta ut det idag och då fanns det inte - blev skitarg och ledsen ringde ansvarig för gästkorten som inte svarade men slutligen ringde upp och lovade att ordna ett åt mig - wiie. Så nu ska de bli utgång för mig och my honey-Carro på lördag :)

Igår var en bättre dag.
Träffade Thomas och Elin och diskuterade lite uppsats, kom hem, rättade uppsats och letade lite mer material. Myste med älskling och tränade på kvällen samt att vi satte oss och bakade pepparkakor strax innan kl 23 på kvällen i väntan på tolv-slaget. Mysig dag med min darling!


yours truly
Dessidessan

Julbak på första advent

Kategori: Allmänt

Har denna vecka försökt skriva på min uppsats det har gått sådär... Men tror jag fått ihop 600 ord till iaf.. Sakta men säkert framåt.

Onsdag 23/11
Hade min nästsista lektion på översättningen. Tränade och pluggade lite och mös med tv-kväll på kvällen som vanligt.
Träningen gick väldigt dåligt men försökte iaf.


Torsdag 24/11
Har pluggat och tränat (gick väldigt bra) och såg Linné Hockey mot Rydaholm (4-1) med Carolina, en tjej som jobbar som värd på Olympen som e riktigt go :) Matchen var dock väldigt mkt fulspel i och Rydaholm har enligt mig gått ned sig enormt i spelstil för de betedde sig som skit. Jag insåg tidigt att min kära pojkväns tålamod skulle ta slut till slut och det gjorde det också när en kille slog honom i ryggen med klubban, då vände han sig om och drog ett slag mitt i nyllet så att den killen sjönk ihop. Kort därpå var två monster till killar (stoooora) över V och slog på honom även när han låg ned men han klarade sig bra ändå, fick dock matchstraff. :O

Fredag 25/11
Träffade Marie på Olympen, har fått ansvaret att tillsätta värdar inför vårens termin så har börjat ta emot ansökningar på min receptionsmail. Det ska bli kul, utmanande och en jättebra erfarenhet. :)
Tränade och allt som kunde vara fel var fel - hade ont i magen, fick blåsa under foten av skorna, hade ingen motivation, ingen energi, frös av den ihärdiga vinden och om händerna eftersom jag inte trott att jag skulle behöva vantar samt att pulsbandet var för löst spänt så att det gled ned och irriterade.
Jobbade på kvällen och överraskade darling med en lägenhet upplyst enbart av massor med ljus och vi åt smultron med glass och grädde och mös med jättemysig film - The Holiday
Tyvärr åkte Molly, som vi hejat på, ur Idol....!


Lördag 26/11
Promenerade genom ösregn bort till Willys för o handla bakingredienser. Vi var helt dyngsura när vi kom hem igen :)
Gjorde pepparkaksdeg och spelade tp och sedan började V locka mitt hår, han e grym på det och jag tyckte att jag blev riktigt fin.
Erik kom förbi och vi åt pizza innan de stack iväg på sin lagfest och jag stack till mina grabbar och gick hem till en kille som fyllde år och sedan gick vi ut på Sivans. Var grymt mysigt att vara ute med mina grabbar och eftersom det inte var så många med så var det ju vi i gänget hela tiden utan splittringar och utan att jag behövde konkurrera om deras uppmärksamhet och det kändes underbart. Tömas höll sitt löfte också och tog en sväng om med mig på dansgolvet. Sjukt med folk så det gick väl sådär men alltid mys att få dansa, danke dir Tömas :)
Efter det gick vi hem till Björn, ville se lite på tv men min mage ville inte alls, gjorde svainigt ont så vi smög oss hemåt ganska snart. Jag och T hamnade utanför och pratade en stund som vanligt, de pratstunderna är goa som sjutton, innan jag gick och mötte upp V som inte alls var så full som jag hade varit rädd för att han skulle vara.

Söndag 27/11
Idag har vi spelat TP och bakat Lussebullar som ändå blev helt okej. Tagit en liten promme och försökt göra pepparkakor men fick i för mkt mjöl igår att de inte gick så vi fick blanda i massor med margarin igen :P
V sov i min famn nyss en stund medan jag såg på Gossip Girl och så helt plötsligt slår han mig på benet med öppen hand, hahahah, jag började asgarva och V förklarade att han drömt att han spelade Tennis. Sjukt kul :P

Listan över saker vi misslyckats med kan göras bra mkt längre än det vi lyckas med.
Misslyckat:
Pepparkakorna i förra året - väääldigt många brända
Biskvier - själva biskvikakedelen är stenhård och chokladkrämen ovanpå är för mkt choklad i (väldigt god chokladkräm dock men väldigt hårt att bita i kakan)
Pepparkaksdeg - steeeeenhård, skulle kunna stena folk till döds med den innan vi fick i mer margarin
bullar - brända undertill :P

Egentligen ville vi göra pepparkakor och även ta fram all julbelysning idag men jag är helt slut som det är!


Tyvärr blir det inga bilder, glömde min kamera hos Emelie i förra veckan och har inte ordnat tillbaka den än. :(

yours truly
Dessidessan

Ullared m.m

Kategori: Allmänt


Tjosan!

Har inte skrivit på ett tag, men har inte hänt allför mycket men det har säkert hänt något jag kommer att glömma berätta om men här är iaf lite om vad som hänt:

* Jag och V har börjat tippa hockeymatcher för kul skull. :)
* Jag jobbade ett pass i receptionen på Olympen, det gick väldigt bra måste jag säga trots att det var länge sedan jag stod i receptionen. Hoppade på allt som rörde sig om att ta en bild samt kontrollerade grupper som gick in på gymmet.
* Sett Linné Hockey mot Lenhovda.
* Tentapluggat inför grammatiktentan den 18. Den gick sådär. Jag tror jag klarade den, men beror på hur det gick med alla trixiga översättningsövningar och hur snällt hon rättar analysen.
* inte tränat på grund av förkylning varannan dag.
* I fredags åt jag mat med Emelie (gruppträningsansvarig på Olympen), Marie (chefen på Olympen), Caroline (kassör) och Jenny (marknadsföringsansvarige). Var grymt mysigt, de är underbara hela högen och det kommer bli svårt att skiljas ifrån Olympen den dagen det måste ske.
* Mamma, mormor och syster kom hit samma fredag (18:e)! Jättemysigt. Min syster hade gjort jättegulliga kort till mig och Viktor med en hälsning på. På Viktors kort stod det att hon gillar honom för att han gör mig lycklig, hur sött var inte det?!
Vi åkte till Ullared på lördagen. Klev upp klockan sex, kom hem halv åtta. Gick åt en del pengar men kunde köpa en del juklappar, mycket bra att ha saker samt lite kläder till mig själv :)
På söndagen myste vi lite och sen åkte V iväg till Kalmar för att spela match, någon timme senare åkte även vi till Kalmar och såg när de spelade. Mamma, mummo och Emilia fick se en stund innan de skulle iväg till båten och jag stannade och åkte hem med laget i deras buss. :) Tyvärr förlorade de, men det var en riktigt jämn match.
* Såg två Star Wars filmer med mina grabbar igår. Mysigt som fan!!

I övrigt vet jag inte om jag gjort något vettigt. Tränat på tok för dåligt, skrivit på tok för lite på uppsatsen, pluggat på tok för lite översättning, umgåtts på tok för lite med vänner. Men ändå känns det som om tiden runnit genom mina fingrar.


yours truly
Dessidessan

Grymt mysig fika

Kategori: Allmänt


Ikväll har några i värdgänget varit här på fika. Det var en grymt bra fika, grymt mysig, grymt rolig. Vi har skrattat riktigt mycket. Christian, Carolina, Sara, Fanny och Kim var här och vi åt kaka och pratade. En maskinteknisk student, en civilekonom, en socionom, en coaching, sport and management-student, en lärare och jag - språkstudent och lika stor blandning på studieinriktning lika stor blandning var det på samtalsämnena. :)

Jag känner mig riktigt glad inuti för att jag tyckte det var så himla trevligt!!

Har idag mått mycket mycket bättre, vaknade och kände mig mycket fräschare än jag gjorde igår, kanske behövde vila och va stilla en hel dag.

Idag har jag inte varit så stilla istället - iaf inte i form av aktivitet som kanske inte direkt har med rörelse att göra - jag har pluggat grammatik, sammanfattat de sista två stencilerna inför tentan, lagat mat till mig och Viktor, diskuterat igenom grammatiken med Elin och även översättningen, dammsugat, handlat, baka "morotskaka" (på rörsocker och brun farin socker istället för råsocker samt med grön karamellfärg i glasyren :P, men de smakade helt okej) och haft fikan :)

Sitter nu och väntar på att höra av Viktor som spelat match mot Diö, om resultatet stämmer som kom nyss på everysport.com så vann de med 11-1 men har inte hört något av honom ännu.



yours truly
Dessidessan

Tejpningskurs

Kategori: Allmänt

Igår kom jag upp lite sent men pluggade sedan flitigt tills V kom hem, såg film och gick sedan på uppsatsmöte med Thomas och Elin. Fick positiv feedback, tydligen bara o jobba på. Jösses.

Kom hem o hann mest bara äta o sen ta mig iväg till Olympen för en skade och tejpningskurs som jag måste säga var grymt intressant. Småfakta som att det bara finns 9 heldygsambulanser och 4 dagambulanser i Kronoberg, att hjärtat pumpat 200 miljoner liter blod när man är 80 år, m.m

Pluggade sedan en timme på bibblan för att sedan gå tillbaka till Olympen igen och göra medlemskontroll, som gick lite sådär, blev lite otäck stämning ett tag, men det ordnade upp sig.

Gick hem, såg House och gosade med V när han kom hem.



Idag har jag mått ganska dåligt. Haft huvudvärk hela dagen. Känns som om jag har en bubbla runt om mig och allt utanför bubblan känns avlägset och bortdomnat. Stannade hemma så får jobba igen grammatiken o översättningen så snart som möjligt. Viktor har pysslat om mig och det har känts väldigt bra.
Tar denna dag helt fri från plugg o bara vilar - myskväll med de vanliga på tvn nu. :)

yours truly
Dessidessan

Tårtkalas på Olympen

Kategori: Allmänt


gaaaaaah!
Nu är jag fruktansvärt trött på o vara sjuk....! Jävla halsa. Jag vill ju träna, men inte när man vaknar o känns som om halsen typ ska sprängas. Idag har de letat sig upp mot ena örat lite också, drygt.

Igår pluggade jag och delade ut tårta på Olympen samt var på styrelsemöte för Olympen och gjorde medlemskontroll för Olympen. Olympen i mitt hjärta igår alltså :)


Det fanns en heeeeeel del tårta om man säger så :P
Folk i gymmet var emellertid väldigt storbjudna så det blev en hel del över... :P

yours truly
Dessidessan

Stödgrupp för uppsatsstudenter

Kategori: Allmänt

Ni vet en sån där grupp som sitter och lyssnar på en och nickar och säger kämparsaker och börjar sjunga hallelulja mitt i alltihop, en sån där grupp skulle jag behöva för att komma igång med min uppsats och få ordning på den. Jag orkar inte med den, jag har ingen lust och ingen disciplin och jag VILL plugga grammatik men har inte tid med grammatiken på grund av uppsatsen o de suger apa!

I fredags pluggade vi en stund på bibblan, uträttade ärenden lite överallt på campus och på stan och sen for han iväg på träning och låg duktigt o pluggade i sängen (förutom en liten tupplur) ända tills han kom hem vid halv tio. Det blev en hel del grammatikplugg och det kändes faktiskt bra. :)

När han kom hem åt vi biskvi (botten på våra biskvier är väldigt mkt tuggmotstånd i men resten av kakan e grymt god) gjorde milkshake, drack glögg o åt lite chips o myste med en bra film och lite idol.

Under lördagen gjorde vi först ingenting. Bara tog det lugnt i sängen halva dagen o bara myste. Såg film, tog en promenad och sen försvann V iväg med sina hockeypolare på kvällen för spelkväll, själv stannade jag hemma o lekte hockeynörd och läste bok.

Idag har jag inte gjort något igen. Trodde min förkylning skulle antingen bryta ut eller bli bättre igen så som den håller på hela tiden men denna sitter i. Har jätteont i halsen till o från och är öm i hela kroppen och fruktansvärt trött. Kanske de dummaste ja kan göra o åka till en ishall om en timme men ska bli kul o se match igen. :)

Bilder från vår promenad igår:




yours truly
Dessidessan

Prins

Kategori: Allmänt


Prins, världens underbaraste, finaste islandshäst blev 34 år. En häst jag lärde mig rida på och en häst som alltid funnits i mitt liv eftersom han efter att han gick i pension ifrån ridskolan flyttade hem till mina kusiner. Han var en envis gammal man, ett riktigt busfrö samtidigt som han var lugnet själv. Minns hur länge man förvånades över vilken energi han ännu hade.

Jag minns hur han när han blev kallad för gammal och trött tidigare under samma dag av min moster kastade av mig mitt ute i skogen så att jag fick ett riktigt enormt blåmärke på låret och fick gå hem.. :P

Jag minns när jag hoppade med honom inne i ridhuset på Rävhagen, cirka 7-8 år gammal, och han vägrade hoppa. Min ridlärare och moster Åsa sa att jag lät honom köra med mig :P

Jag kommer sakna dig Prins! Kommer sakna att gå ut och hälsa på dig i hagen hos mina kusiner!
Jag älskar dig, RIP! ♥



yours truly
Dessidessan

skituppsats väl!

Kategori: Allmänt


Vi skulle upp i tid imorse och plugga på bibblan, de gick inge vidare.
Men satt iaf i 2h på biblioteket och pluggade. Sen kom vi hem och lagade Kyckliggryta ala Sara och ägnade eftermiddagen åt aktiviter i sovrummet, haha ;)

Har nu suttit en timme till och försökt skriva på min uppsats och det går väl sådär. Har sammanlagt skrivit 321 ord o de suger. Mitt mål var att vara klar med alla partiers bakgrund idag men de går skiiiiiiit.
Jag börjar ångra mitt val av uppsatsämne. :(


Ikväll är det iaf min myskväll med bonde söker fru, greys anatomy samt body of proof. :) Kan klockan bli åtta snart eller? :P



yours truly
Dessidessan

Gråzon

Kategori: Allmänt

Har befunnit mig i gråzonen hela dagen.

Den där gråzonen där man egentligen inte riktigt har feber men har förhöjd temperatur och mår skit, halsen värker och huvudet sprängs långsamt.

Har pluggat lite men inte mycket, pratat med mamma i telefon och sett en grym film - A little bit of Heaven - länge sedan ja gråtit så mycket till en film. Det underbaraste är ju att ligga i Viktors famn och bara låta tårarna rinna för han skrattar inte åt mig när tårarna rinner för en film utan älskar mig bara mer :P

Varit borta en snabbis på Olympens medlemskväll. Men mådde inte alls bra så gick hem väldigt snabbt igen.

Nu har jag och V tippat alla elitseriens matcher. Får se vem som vinner tihi.
Borde kanske krypa ned i sängen, borde göra färdigt min grammatik som jag påbörjat, borde skriva på uppsatsen. Så många borden, jag tror ja lägger mig på soffan o letar rätt på något bra o glo på..

yours truly
Dessidessan aka Turbankvinnan