Dessidessan

Livet med hjärntumör

1000e inlägget till Loreen

Kategori: Allmänt

Vad kan väl vara bättre än att tillägna mitt 1000:e inlägg till att Loreen vann EUROVISION SONG CONTEST med



EUPHORIA



Underbart grym låt! Gåshud, tårögd och helt underbart!

Mina favoriter i övrigt var: Makedonien, Malta, Ukraina, Norge och Serbien.

Sverige fick en endaste nolla ifrån Italien - Hoppas dem skäms!!



yours truly
Dessidessan

Nummer 999

Kategori: Allmänt


Nu har snart fyra dagar utan bloggande gått men de kan jag förklara. Jag har bara två inlägg kvar (efter detta ett) till 1000 inlägg och det känns lite sjukt och lite som om man borde göra något speciellt men kommer inte på något.

Dessa dagar har jag gått en powerwalk måndag, tisdag, onsdag och torsdagmorgon med Viktor! Han e så duktig som står ut med mitt morgonhumör innan jag fått frukost och drar med mig ut så att vi kan röra på oss. Det har varit så mysigt varje morgon nu också. Klockan ringer 07.20 och då snoozar ja den en gång. Han går på toa och sen kommer han o lägger sig igen och håller om mig och sen när radion startar igen lyssnar vi på Tittis Nyheter och de andra nyheterna, vädret, dagens fråga och Rogers tre snabba. :) Allt medan min älskling håller om mig och försöker få liv i sin sömntuta. ♥

Sen har vi varit på gymmet och biffat oss efter frukost eller lunch.

Därefter har dagarna sett lite olika ut. Jag har bland annat varit på styrelsemöte för VUGI - intressant till tusen.
Fikat med Carolina och snackat om Olympen!
Vi har haft hit Anton och hans flickvän Julia på key lime-paj som för övrigt var riktigt otroligt mumsigt god och försökt lära dem lite pärk. :)

Solat!
Lämnat in min examinationsuppgift så kanske kan få en kandidatexamen inför sommaren. Sjukt konstigt. vad jag nu ska med den till.
Vi har ätit gott och mått gott och igårkväll började jag packa och prövade ton med kläder som Viktor fick vara smakråd inför så jag vet vad jag ska ha med mig till Gotland :)

Idag nu på förmiddagen har jag ÄNTLIGEN blivit klar med plattorna utanför vårt. De var jätteövervuxna när vi flyttade in och jag har tagit en liten bit nästan varje dag. Borde tagit en förebild och en efterbild men ni kan få en efterbild iaf :) Om jag någonsin ska göra det igen ska jag dock investera i trädgårdsredskap, har gjort allt med skruvmejsel nu.

Jo o i dessa dagar har jag haft enorm beslutsångest om när jag ska åka hem. Antingen åker jag hem imorgon men då blir det buss någonstans innan 15 och är framme 17.10 och båten går ju inte förrän efter 20 så det blir tre långa timmar i staden-där-INGENTING-händer (Oskarshamn) och sen båt hem i tre timmar och sen eftersom anledningen till att jag ska åka hem på fredagen är att jag vill spela majpärken på lördag så måste jag ta buss från hamnterminalen till Västergarn där jag är framme cirka 00.30... SUCK!!! Det är mer än 9 timmar restid.
Dessutom då missar jag att se Eurovision Song Contest med Viktor som vi ju laddat inför eftersom vi sett alla melo här hemma.

Alternativ två: Åka till Oskarshamn och åka med Ulf m.fl hem men då blir det också väntetid i oskarshamn och jag missar både pärk och ESC.

Alternativ tre: åka på söndag. Buss tolv-tiden, båt 15-tiden.

Kvällens semifinal i ESC får avgöra. Om hon ändå inte går vidare åker jag hem.

yours truly
Dessidessan

Min kock

Kategori: Allmänt

Min älskling lagade i fredags en av mina absoluta favoriträtter: fisksoppa med saffran i och med aioli. Till efterrätt blev det crème Brüleé!



Igår lekte han Grillmaestro när vi grillade kycklingburgare, majskolvar, svamp och tomater och kalasade på mango-chutney-dressing, melonsallad och vitlökskroketter. Vi fick även ned en grillad banan med choklad i efteråt! Mumma!!



Ikväll är det jag som ska laga god mat. Det ska lyckas bli lövbiff med ost i, potatis, palsternacka och morötter i ugnen med café de paris-sås och sen ska jag ge mig på att göra en key lime-paj till efterrätt... :)

Jag älskar honom!!

"Jag tror jag måste hoppa av någon av mina kurser i höst, jag kommer aldrig hinna med allt"
"Vilken då?"
"Den i Härnösand tror jag, de e ju så långt bort också"
"Ja du får ta den när vi bor i Stockholm istället. Om vi nu ska bo där?"
"Ja men de har vi väl sagt nu?"
"Vi ska inte bo i Tyskland då?"
"Men älskling då måste du lära dig tyska, annars går det inte"
"Jaaa. Ich bin müde".
- haha min sötnos! Han är den rätta för mig och jag släpper honom aldrig!♥


yours truly
Dessidessan

Jo förresten så skrev jag klart min praktikuppg. igårkväll. Mikael ska bara se över den så kan ja skicka in den sen och bli examinerad... hur konstigt känns inte de?????????

Trött på o va sjuk

Kategori: Allmänt


Jag sitter här och är på fruktansvärt dåligt humör. Jag vill vara frisk. Jag har inte tränat nu sen i onsdags och jag börjar bli riktigt frustrerad och rastlös. Jag var så otroligt taggad för o träna. Viktor hade gjort upp ett schema för träningen för oss och jag skulle kämpa och se min viktkurva falla. Men nu ser jag bara hur jag fläskar på mig på magen!!

Vart sjuk sen i tisdags. Visserligen bara haft feber i två dagar. Men inte varit långt från feber de andra dagarna. Med min vanliga temp på 36,4 så känner jag mig kass redan på 37,3 men den har legat runt 37,5 och halsen värker, jag är täppt och rinnig om näsan och öronen småvärker hela tiden.. Suck...

Det är ju så tungt när Viktor masar sig upp varje morgon för promenad och sedan går iväg o tränar och lämnar mig här... Jag vill, jag vill jag vill...

Samtidigt känner jag väl inte att jag ska klaga. Om jag återigen efter denna sjukdomsperiod kan få vara frisk i fyra månader är jag glad.

yours truly
Dessidessan

MOFFA

Kategori: Allmänt


Idag fyller världens bästa moffa år och jag bara måste skriva ett inlägg om honom för att han va så söt i telefon och gjorde så jag fick enorm hemlängtan!
Hans dialekt har den enorma inverkan på mig!! ♥

Jag ringde honom två gånger och andra gången svarade han. (Inte direktciterat, bara ur minnet de saker ja minns).
"Varför svara du inte i telefon för?"
"Ja va ner på stranden o pluckt kaipa(r)"
"jahaaaa"
"jo så ja fick int me mi nån télefon. Man börja ju bli gammal o gaggi, snart lämna ja in, men ja klara mi no tills du kumma haim. Ja e ju int van ve att du e vaken så dags, du låta ju ännu sömni"
"ja e sjuk, har ont i halsen och feber"
"ja du vet, de spriten bygga upp de förstör träningen"


Men det absolut sötaste var ju denna mening:
"när kumma du haim da, man börja ju få långsamt e(f)ta di"


- Moffa bruka inte säge att han sakna mi så det där värmde otroligt!!



yours truly
Dessidessan

Förkylder

Kategori: Allmänt

Å NEEEJ!

Jag visste det. Jag visste att jag skulle bli förkyld. Igår hade jag ont i halsen o hostade otäckt och idag har jag ont i halsen, hostar grönt slem o e trött i kroppen. Men ingen feber än så länge. :)

Skypeade en stund med min fina ängel Mikael igår, saknar honom!

Var på synsam, såg hockey, typ dog.. :P

Annars hare inte hänt så mycke. Vi har saltat fläsk o då kände sig Viktor gammal, vi har pärkat och Viktor är grym o jag är kass, vi har tvättat o pluggat lite smått och tränat.

Nyss badat förkylningsbad. Nåe grönt örtgrajjs som kommer från tyskland o som man håller i badkaret. Legat där en timme och svettades till en början som en gris, sen blev jag kall och nu är jag bara trött. Skulle vilja sussa...


yours truly
Dessidessan

Göteborgsvarvet 2012

Kategori: Allmänt

Med träningsvärk i rygg och bröst efter att dumt nog ha tränat hårt på gymmet under torsdagen begav vi oss på fredagsförmiddagen mot Göteborg för att springa 21097,5 meter.

Vi stannade och åt på IKEA vid Göteborg och lyckades köra bort oss eftersom Viktor ställt in fel adress men till slut nådde vi fram till Göteborgs vandrarhem där vi skulle bo.
Vi checkade in och försökte sedan köra till startområdet för att hämta ut nummerlappar och kolla in mässan.
När vi äntligen kom dit så mös vi på mässan - jag med o knäcka ryggen och han med o köpa cykeltröja. Så fyllde vi på förrådet med linnement och lypsyl för min del.

Sen åkte vi hem, åt våra matlådor och såg hockey innan vi somnade i vårt lilla rum. Göteborgs vandrarhem kändes ändå mycket fräschare än Linné Hostel där vi bodde i förra året. Det var ljust och fräscht och på grund av eller tack vare att rumsdörren vägde flera ton och knappt gick att öppna så var det tyst i rummet. Sängarna var helt underbart sköna - mjuka - såg dock att andra rum hade våningssängar som såg mindre bekväma ut. Välstädat, många toaletter med dusch och fräscht kök.

På lördagen klev vi upp och åt frukost i godan ro och försökte fördriva tiden - man vill ju bara springa och ha det avklarat. Vi lagade mat och till slut åkte vi med pendeln till Marklandsgatan och promenerade bort till damernas effektförvaring för att lägga bort våra saker och tillbringade 25min i kö för att gå på toaletten innan jag fick ta mig till min startgrupp och försöka tagga till.
När vi lade ifrån oss kläderna vid effektförvaringen för det ännu hyffsat kyligt och utefter det valde jag mina kläder: långa löpartights, t-shirt och vindjacka ovanpå. Lagom när jag stod i min grupp blev det varmt och det fortsatte bli varmare. Alltså blev jag i slutänden för varmt klädd. Jävla SMHI som varnade för vindar på 15 meter per sekund och temperatur på 10 grader. MORR!
Där skedde alltså första felet.




Loppet för min del blev en besvikelse. Nu såhär i efterhand känns det bättre och jag känner mig okej med mitt resultat men i lördags var allt en enda stor besvikelse och tårarna rann i flera omgångar.


Någonstans vid 15km insåg jag att jag aldrig kommer att klara mitt mål - under 2h som jag så gärna ville nå. Jag ökade så gott jag kunde och försökte öka och öka men det räckte inte till.

Tårar av besvikelse trängde fram runt 18 km, sedan i mål snyftade jag hejdlöst. Grät vid effektförvaringen, grät när jag träffade Viktor, grät ännu mer när jag fick höra hans underbara tid. Han har ju gått runt och förlåt älskling med klagat på att han inte kommer göra lika bra ifrån sig för han e inte tränad för uppgiften med mera. Men han sänkte ju sin tid från 1,48,? till 1,41,37 och gjorde sig själv till min stora idol samtidigt som det var en rejäl käftsmäll när jag tränat och kämpat i flera månader bara för att bli totalt utklassad av honom som inte tränat löpning.

Det värsta är att jag inte riktigt vet vad jag kan skylla på heller. Bara att jag antagligen inte sprang på tillräckligt fort och inte tog ut mig tillräckligt. För feg helt enkelt. Jag tyckte jag kämpade på men tydligen inte. Nog för att väderförhållandena var ganska mycket sämre i år med stark motvind hela första halvan av loppet samt för mycket kläder.

Jag hoppade över vattenkontroller då jag hade flaska i handen o trodde jag skulle tjäna in mycket på det men tydligen inte. Jag var kanske inte snabbast upp för backarna men jag sprang hela tiden och nedför backarna sprang jag om 90% av fältet eftersom jag verkligen lärt mig att länga mitt steg i nedförsbacke - något jag är enormt stolt över. Jag minns när jag sprang saktare nedför för att jag var livrädd för att mina knän skulle vika sig. Det sker inte längre. Jag länger stegen och rullar på och löper nedför utan minsta ansträngning eller rädsla. Mina knän är bättre!

I lördags var som sagt allt en enda stor besvikelse på mig själv. Men nu har jag haft tid o tänka lite:
1. Mitt ursprungliga mål innan jag började träningen var 1) slå min förra tid 2) springa på 2,05 3) sänka min tid till under 6min/km. - alla dess mål klarade jag faktiskt.
2. jag hade personligt rekord enligt min löparklocka för 21km på 1,57, 37 innan loppet. När jag kom i mål visade min klocka på 22km och med en km längre enligt klockan stämmer tiden ganska så bra in.
3. Jag gav som sagt upp stressen med tiden vid 19 km och tittade upp lagom för att se att Intersport delade ut sportprylar och jag snappade åt mig en innebandyklubba och sprang med den de sista 2km för att ge till min kära pojkvän!
4. Jag sprang trots allt på denna tid utan att vara helt död efteråt som jag var i förra året. Det kändes naturligt och skönt och distansen satt i benen. (Om man jämför med min darling som låg utslagen och mådde illa hela lördagskvällen).

Så vilken tid fick jag nu då?
Sammanlagda tid: 2,04,01
Snitthastighet: 05:53min/km




Men mest stolt är jag över min älskade pojkvän och hans prestation:




På lördagskvällen blev det mest liggande ställning till hockey! :)

Samma på söndagen när vi äntligen kom hem efter bilfärden. Missade som vanligt avfarten till Ljungby - morr!

Men sammanfattningsvis har jag haft en mysig och kärleksfull helg med min älskade Viktor! ♥



Förresten så har jag sår runt halva fotleden också på grund av chipet och det gör lite ont :P

yours truly
Dessidessan

Soffägare, nytt personligt rekort och hemmafru

Kategori: Allmänt


I söndags åkte vi till Bror Pehrssons Möbler i Alvesta och kom hem med en soffa. Efter många tankeställningar blev det en Spider och den står nu på plats i vår vardagsrum och passar awesome. Man vet knappt i vilken ände man ska sitta dock för den är så stor. :)
Vi lyckades även stresshandla på maxi på en halvtimme vilket vi aldrig har klarat förut :P Stolt!

När vi ordnat med soffan var vi ute och körde tempoträning och backträning och stupade ganska snart i sängen.



I måndags satt Viktor i skolan typ hela dagen. Jag läste bok i mitt nya läshörn i soffan fram till lunch när han kom hem och sen efter lunch småfixade jag lite med saker innan jag tog mig iväg för en springtur. Skulle ha tempoträning 5x4km men det blev bara 3x4 och 1x4,8 och fick då ihop 21km på 1:57:37 vilket är nytt personligt rekord, igen och då gick jag ändå ett par bitar för de där tempoträningarna är tunga.
Så nu har jag satt griller i huvet på mig själv och fått en omöjlig dröm. Ett nytt mål att sträva efter som jag aldrig kommer nå men jag tänker hoppas in i det sista - slå MBs tid (sorry MB men man ska ha ett mål) på 1:53:49 ifrån 2010.
Men personligen talar det emot att springa Göteborgsvarvet på den tiden för Växjö är PLATT och Göteborgsvarvet är BACKIGT!!!! Nog för att jag i förra året sprang 21km på 2:20 innan jag sprang de i Göteborg och då klarade tiden 2:10:56 vilket talar för att man springer snabbare där när man blir taggad av tävlingen/omgivningen. Men vettefan om ja kommer kunna springa så många minuter fortare när jag nu sänkt min tid så enormt.... Men men man ska aldrig säga aldrig. Som Viktor säger, det gäller att våga satsa. Mitt svar då: satsa men inte för mycket så att man går in i väggen och inte tar sig runt = en enormt finkänslig gräns däremellan.

Vi grillade på kvällen, tvättade och såg hockey (SWE-DK). Tvättade i miljövänliga tvättstugan där man typ svettades ihjäl.. :P

Tisdag, tuesday, Dienstag, martés var en dag som gick ganska fort för min del. Jag började dagen med en promenad med min älskade Viktor och fick se fågelungar till Kanadagås och de var så sjukt söta!
Sen bar det efter frukosten av till Samarkand för att besöka Synsam och vara testpilot för en linssort gratis i 10 dagar. Optikern var riktigt duktig och snäll och gjorde en väldigt nogrann undersökning. Jag fick öga styrkan på vänster öga och har fått ett litet brytningsfel på höger men de är fortfarande för litet för att göra något åt.

Handlade shorts och en tröja för 99kr styck på Team Sportia och massa allergisaker till Viktor och åkte hem för att byta om o kasta mig iväg till gymmet. Träffade Marie och pratade med henne - saknat henne! Hon är alltid så fruktansvärt glad och det smittar!
Tränade biceps, triceps, axlar med Viktor och snabbade mig på hem för att äta och duscha och kasta mig iväg igen.
Denna gång till Barnmorskeavdelningen för en gynundersökning som jag blivit kallad till för att göra ett cellprov och se om jag har livmoderhalscancer. Var länge sedan man låg i den stolen och det är alltid lika obehagligt!!

Efter det bad jag även om att få förnya mina p-piller och fick veta att med den typ av migrän jag har som för övrigt kallas auramigrän så har man stor förhöjd risk att få stroke om man äter p-piller med östrogen. Auramigrän börjar som en smärta över ögat och man får synsvårigheter och sånt innan själva smärtan slår till. Så ska börja med minipiller igen. Hade det när jag var yngre och hade ingen mens på två år tills det bakslog istället. Får se hur effekten blir denna gång. Hon bad mig även överväga o skaffa p-stav. Men jag e ju livrädd för sprutor och läskigt att ha något i armen ju!! Men den kan man ha i i tre år så jag tror jag ska överväga det till om ett år när jag ska förnya minipillren igen.

Kom hem plockade bort tvätten från dagen innan, bar ut i förrådet, tvättade duschdraperier, skurade skåpsluckor och plockade undan innan jag började med maten och kallade hem min kära pojkvän ifrån skolan.


Vi åt mat och sen mös vi lite med Vampire Diaries och jag läste bok en stund medan han låg bredvid mig i sängen med kudde över ansiktet o halvsov medan jag klappade honom. Myyyyjs!

Idag har vi onsdag och jag känner mig halvdassig. Sovit oroligt o har världens påsar under ögonen och hade ont i hals o öron när jag klev upp. Börjar lätta lite nu, får inte bli sjuk just exakt nu... Då springer jag fan ändå...

yours truly
Dessidessan

Stallvägen 25

Kategori: Allmänt

Helt sjukt, jag har redan varit hemma i åtta dagar. Dessa åtta dagar har bara totalförsvunnit!

Jag har knappt någon aning om vad som hänt vilken dag och när men här kommer lite i punktform:
* Tog mig ifrån Köln utan problem och landade i Växjö nästan en halvtimme för tidigt.
* Hade träningsvärk mellan skulderbladen flera dagar på grund av släpandet av mina två väskor som förresten gick på flyget utan någon straffavgift för övervikt. Stora väskan 20,8 och lilla 10,16kg.
* Var underbart o komma hem till min kära pojkvän igen! Kan knappt fatta att jag verkligen vart utan honom så länge...
* Min älskling och jag åt god mat på Samarkand när jag kom hem.
* På tal om god mat har vi även ätit våfflor, semlor, hemgjord pizza och grillat sen jag kom hem.
* Hela förra helgen gick åt till att packa och förbereda inför flytt samt mysa.

* På måndagen hade vi först enorma problem med att få ut nycklarna. Vi hade fått klartecken för att hämta ut nycklarna efter klockan ett och då skulle det inte heller vara några problem med att få ett förråd. Men kontoret på campus finns inte längre så nu sköts allt från stan och där hade de iaf noll koll. De visste inte vilket förråd vi kunde få eller hur de skulle hittas eller om vi kunde få nycklarna. Klockan 15.15 fick vi äntligen tag på nycklarna på kontoret på campus iaf och fick hjälp att hitta vårt förråd.
Lägenheten var dock en smärre chock. Den var inte så som vi föreställt oss och lite sunkig. Men det största problemet var att den inte var städad. Min förra lägenhet var ju inte heller klokt städad till när jag flyttade in men denna var värre. Det fanns rinnmärken på i princip varenda skåp och de var kletiga och fettiga. Kylskåpet var bara all skit nedtorkad på nedersta hyllan. Plåtarna var jättefettiga och plåtlådan trasig (den väntar vi ännu på att de ska fixa), väggarna i badrummet var inte alls avtorkade och kranen knappt den heller. Fönstrarna var randiga och flera hyllor i garderoberna var trasiga (fått nya hyllplan) Men det absolut värsta var att det fanns katthår precis ÖVERALLT! Varenda list var täckt av katthår, elementen var fulla - på och bakom- och fönstrarna där katten suttit och strukit sig mot trät var nedhårat. USCH!
Jag blev tokig och ringde Hyresbostäder och till slut kom besiktningsmannen och områdesansvarig och erkände att de gjort fel. De erbjöd oss 750kr eller städfirma men städfirman skulle ju inte hinna göra allt innan vi måste vara klara med min gamla lägenhet så det alternativet kunde vi inte ta. Så det blev 750kr avdrag på nästa hyra och vi krävde nya plåtar.
* Någon dag senare var de här o lämnade nya hyllor till garderoberna och bytte toalettsits men vi väntar ännu på att de ska montera fast järntröskeln till uteplatsdörren, fixa plåtlådan och även förklara varför ingen lampa fungerar i köket över köksbordet och vi därmed inte har lyse där.

* I övrigt gick flytten bra. Vi körde ett lass redan på måndagen och packade upp väldigt mycket.
Sen klarade vi av allt på tisdagen. Inklusive städning och var klara vid tror de var typ sju-tiden. Carro var grym med manövrering av bil o släp och utan henne att vi inte klarat oss så bra och så snabbt. Stort tack till henne men även till Viktors vänner Erik och Markus som ställde upp och bar.

* I vårt nya förråd stod ett gammalt men fräscht skrivbord som Viktor fått och han har vart på Byggmax och köpt virke och snickrat ihop en hylla till skrivbordet. Dessutom fanns där en gigantisk spegel i fint skick också som vi hängt upp.

* Lägenheten är färdigmöblerad med det vi har. Men vi kan inte sätta upp tavlor för det är betongväggar överallt så vi behöver en slagborr. Ska kolla upp om man kan låna det på Hyresbostäder fortfarande.

* Vi vill ha en ny soffa och kollade på soffor i över två timmar igår på Bror Perssons i Alvesta. Tror vi bestämt oss och därmed paxat den soffan och lätt lastbil för att forsla hem den. 7645 kostar soffan plus två nackstöd 1240 kr. Nu ska man bli fattig.

* Vi har hittat ett skåp på blocket som vi är grymt intresserade av men vi har ingen dragkrok och ingen stor bil som den går in i så vi har försökt pruta så man kanske kan hyra något inom det priset eller fråga om han kan köra hit hyllan. Men inget svar där ännu.

* Carro har varit en gudinna! Hon är underbar o har stöttat oss rejält och vi har även hunnit med att kasta kubb och spela spel.♥

* Nu när allt är på någorlunda plats och mer städat och väggarna avtorkade på svarta fläckar känns allt mycket bättre och det kan bli nice o bo här i två år. Lagom stort. Men en jäkla promenix till toan från sovrummet :P

* Köpt fler gardiner men blir tvungen o släpa med dem hem och få lite hjälp av mummo till att sy upp dem.

* Idag är det lördag och jag skulle ha en effektiv dag. Jag skulle plugga, springa, söka jobb och ordna med saker jag behöver ordna för Viktor är i Kalmar o golfar med sin pappa och bror. Men jag har haft huvudvärk hela dagen så har inte blivit särskilt effektivt arbete. Har inga migräntabletter hemma heller och de andra tabletterna lindrar bara lite. Funderar på om man ska lägga sig i badkaret en stund - vi har ju även köpt badskum :)

* Har problem med mitt paket ifrån Tyskland som jag skickade. Jag angav fel lägenhetsnummer och har fortfarande inte fått någon avi om att det kan hämtas ut och posten/dhl vet ingenting o kan inte hjälpa mig utan kollinr och jag fick inget kollinr. Skit också. Där ligger alla mina praktikpapper m.m.....

yours truly
Dessidessan

som är nuvarande boende på Stallvägen 25 nr 101 dvs lantmäterietsnr är 1001 om någon ska skicka något hit :P