Dessidessan

Livet med hjärntumör

Ingen lust

Kategori: Allmänt


Om fyra veckor är jag hemma i min lägenhet och har vart hemma i över ett dygn...

Ingenting är roligt längre utom praktiken. Det är inte kul att träna, det är inte kul att laga mat själv, det är inte kul att handla, det är inte kul att städa - inget är kul.
Jag vill mest bara hem hem hem!


Men praktiken är rolig. Det finns så mkt jag ännu vill göra. På måndag ska jag ha min första ackompanjering av en klient till en ögonklinik med henne o hennes dotter.

Jag önskar att jag kunde prata tyska hemma i Sverige... Jag önskar att jag kunde få jobba med detta i framtiden.

Kanske borde man starta ett eget agisra hemma :P

Har idag inte haft lust för något alls så blev ingen springning idag heller. men måste skärpa mig. har ju definitivt gått upp nu på sistone igen...

Har inte haft någon lust till något med stor andledning av att jag sedan igår var väldigt ledsen på min kära man. Min kära man är lite glömsk och har fått mig o börja få panik iom att han inte ordnat något alls med vår kommande lägenhet. Jag har tjatat på honom länge o i torsdags sa han att han skulle göra det imorrn (läs fredag) men det hade han inte gjort men han hade däremot vart på golfbanan o ordnat medlemsskap "om det skulle bli fint väder i helgen". Något som gjorde mig otroligt ledsen o besviken eftersom det argumentet inte håller i min värld när de varnat för snö nu till helgen. Ilskan o besvikenheten satt i väldigt väldigt länge och jag kände mig väldigt bortprioriterad iom att vårt boende inte prioriteras. Jag kan ju inte göra mycket härifrån tyvärr för att hjälpa honom så ansvaret ligger på honom men ändå får jag panik och vill få sakerna avklarade. :/ Önskar jag vore hemma. Jag hatar distans. Jag vill kunna sluta min man i famnen när jag vill o framförallt ha kortare gräl. När jag e hemma grälar vi aldrig länge o jag e aldrig sur länge för det går inte att vara sur på honom. Men här när jag inte ser honom sitter ilskan o besvikenheten i som ett tryckande bandage över bröstet. Jag kan inte gråta, jag kan inte skrika men skulle faktiskt vilja göra det. Känner mig bara avdomnad och ledsen. Vill dessutom efter ett gräl kunna sluta min man i famnen o vagga honom o säga att han inte är kass som han känner sig. Errare humanum est och allra helst att glömma är mänskligt. Hatar o höra honom säga att han e kass samtidigt som jag fortfarande är besviken vill jag inte alls att han ska vara ledsen. Gah, allt blir så dubbelt när man inte är hemma. Å andra sidan hade denna situation aldrig uppstått om jag hade vart hemma så man får ju uppleva lite andra situationer o se hur man klarar av dem antar jag. Bra för vårt livslånga förhållande i guess :P I love my man, Viktor Johansson och hans brister!

Har dock städat, tvättat, sett film, handlat, gått en promenad till affären, gjort äppelpaj, ärat earth hour och rensat bort 77 vänner på facebook och ett antal bilder.

Imorrn får jag ta mig ut o springa o försöka få igång min praktikuppg.

yours truly
Dessidessan

Artig men otrevlig

Kategori: Allmänt


Jag såg en lite rolig syn idag:
En man i ljusblå skjorta, randig slips, svarta kostymbyxor och GRÖNA löpardojjor SPRANG förbi pendeln i eftermiddags. - Snygg träningsoutfit :P


Yeah, fick vara med på en rådgivning idag med Denise och det var sjukt intressant. Kvinnan vill skilja sig och ville veta hur hon ska gå tillväga. Nu vill jag kolla upp hur det fungerar med att skilja sig hemma i Sverige för här måste man ha bott isär i ett år innan man får lov att skilja sig och skulle det då vara så att den ena parten inte vill skilja sig så måste man bo isär i tre år (till) innan man får lov att skilja sig :S
Dessutom har jag idag förstått att det finns olika skattesatser beroende på om man är gift, ensamstående eller singel :S Det har vi väl ändå inte i Sverige? Månne om man inte skulle kalla det för diskriminering att låta ett gift par betala mindre skatt än en singel? Men i Tyskland handlar väl allt om att förhindra att folk skiljer sig och man vill att folk ska vara gifta och framförallt skaffa barn som jag har förstått på CDUs partiprogram när jag skrev min uppsats.


Annars har jag även försökt att prata med frisörer. Det är beundransvärt hur artig man kan vara men ändå samtidigt vara så sjukt otrevlig. Vi har en kvinna som ska åka tillbaka till sitt hemland o hon har i princip ingenting och förut var hon frisör i sitt hemland och hon skulle gärna vilja återuppta det men hon har inget kapital att investera så för att få henne på fötter har jag fått i uppg. att fråga frisörer om de kan skänka en kam, en sax eller en gammal fön som de kanske tänkt slänge. Detta känns dock som ett omöjligt uppdrag för frisörser är inte särskilt tillmötesgående har jag märkt idag.


Idag har jag iaf mått bättre. Tror det är mensen som spökar så som den gör ibland för idag har jag känt av mensvärk.

Inte sprungit igår o inte idag, jag ska börja ta med mig mat till praktiken de sista tre veckorna sen för ja behöver ha ätit klokt när jag har så långa springpass framför mig. Det är skönt att få mat på praktiken men mattiderna blir så sjukt oregelbundna allt ifrån halv ett till halv fyra och det gillar inte min mage och inte min träning...

yours truly
Dessidessan

4-årig blogg

Kategori: Allmänt


Jag vaknade i en svettpöl imorse men frös ändå som en tok. Tänkte NU, nu blir jag sjuk.. Känt mig konstig hela dagen.
Tvingade iväg mig själv imorse för att jag hade en klient på morgonen som jag haft inbokat sen två veckor o verkligen ställt in mig på men självklart kom hon inte. :/
Annars i övrigt har dagen vart sådär med tanke på hur jag mått o blev besviken när jag inte kunde vara med på en internutbildning som Behshid hade för praktikanterna idag om migration och kvinnor men jag ville faktiskt göra mitt jobb och mitt jobb är Mädchenprojekt på torsdagar så var väldigt besviken för att de promt var tvugna o lägga utbildningen på en torsdagem.

Inte sprungit idag, inte gått på stammtisch och inte gått ut för o "ta något o dricka" med Mercia och Nina. Bara vilat, letat jobb o sett på film.. Frusit o svettats om vart annat, huvudvärk, magont o halsont. Hoppas de gått över till imorrn!


Igår hade jag förresten haft min blogg i 4 år. Ännu har jag inte kommit upp i 1000 inlägg men det är på G, säger till när det är det tusende inlägget. Hänt mycket på denna tid....


yours truly
Dessidessan

Mikael

Kategori: Allmänt



Tjosan!

Dagen har vart okej, blev övertid idag samt en kort springtur och börjat skriva på min praktikberättelse. Märks att min tyska blivit bättre för det gick riktigt fort att skriva två sidor rakt upp och ned :P

Men dagens höjdpunkt har varit att prata med Mikael. Inte pratat med honom på länge så det var riktigt gött att få en uppdatering av honom. Saknar min loverboy!

Lyssnar på hockey, riktigt spännande i båda kvällens matcher.


yours truly
Dessidessan

La Skyperin

Kategori: Allmänt


Löppasset ikväll gick bra men hade ingen träningsvärk från gympasset igår förrän nu efteråt o då värker det o spänner desto mer istället.. :P

Pratat med han ikväll. Han åker imorrn o hon kommer nog inte tillbaka förrän 21a april om hon inte måste tillbaka för o jobba så kanske har boendet för mig själv igen.. :)

Ikväll blev en enda lång skype kväll först Emilia sen mamma sen mummo o så Viktor... :) Tur Skype finns!

yours truly
Dessidessan

Besviken

Kategori: Allmänt


För vissa saker e min stubin kort....

I söndags städade jag hela badrummet o torkade i köket och dammsög hela lägenheten UTOM hennes två rum (hennes garderob o vardagsrummet som e hennes rum). Jag skrev en lapp o bad henne o göra detta o när jag kom hem efter min springtur o hon va hemma frågade jag om hon hade gjort de och hon sa ja och jag blev jätteglad. :)

Men nu nyss när jag kom hem så hade han, han e här nu, kom igårkväll, var tyst vilket var skönt, lämnat dörrarna öppna till rummen o jag tittade in och det ser förskräckligt ut. Bevis på att det omöjligt kan ha dammsugats: samma mynt ligger på exakt samma ställe.

Suck. Snacka om besviken jag känner mig o lurad. Varför gör jag sånt arbete för o städa om hon inte ens kan dammsuga sina rum? Men saken e ju den att jag vill ha det rent omkring mig och damm flyger o släpas med när man går så är det inte rent överallt blir det inom kort smutsigt igen så det känns drygt.....

Aja idag har jag och Anna var duktig o rensat i bokhyllan o markerat böcker m.m. Anna e grymt snäll, henne gillar jag bättre o bättre alltså. Det är Ninas sista vecka på praktiken men hon ska ännu med till Berlin.

Efter praktiken gick jag till en frisör o lät mina toppar klippas av för 12 euro och tjejen sa att det skulle kosta mig 30 euro att färga hela håret så man kanske ska överväga det......


ut o spring, tjooo!

yours truly
Dessidessan

Spännisdessan

Kategori: Allmänt


Hallojsan hejsan!

Hade en klient imorse så hade något att göra direkt när jag kom, det var skönt.

Vi hade en utbildning med Jae-Soon i rådgivning också och fick köra lite rollspel, det var jätteinteressant.

Efter praktiken spände jag mig på gymmet med alla biffar uppe på andra våningen.. :)

Kollat hockey med darling ikväll. Man får lösa saker efter bästa förmåga. Viktor fick ha streaming på på hockeyn och sen ha skype på mobilen som han satte på en stol och filmade på tvn :P hahahahaha men fick iaf se hockeyn och det var en grymt bra match även om BIF förlorade mot FBK. Svedberg var iaf grym!

yours truly
Dessidessan

10kms test

Kategori: Allmänt


Carro tvingade ut mig på springtur. Ville inte alls men tvingade mig själv o körde 10kms test. Bara det att jag inte vet hur långt det egentligen blev. Löparklockan säger 10km på 1h och 10sek vilket suger och får mig o bli deprimerad men när jag mäter på iForm säger den sidan att jag fick ihop 11km på den tiden vilket istället är sjukt bra för att vara jag... Någonstans där emellan är det nog..

Kändes iaf bättre i fötter o ben idag än det gjorde igår.
Dessa skor är typ bara sköna o springa i när man länger steget o löper på lite snabbare. Vilket är väldigt drygt när jag ska ha lugna pass men positivt om man ser det som så att ja tvingas länga mitt steg och kanske kan vänja mig vid det och därmed bli snabbare...

Ätit stuvade skruvar med bacon idag. Inte som idealmakaroner men dämpade iaf begäret efter stuvade makaroner.... :)


Tjattrat med Carro, mummo och Viktor på skype. Tur att skype finns!
Känns som en mindre evighet sen V var här. Saknar honom! ♥ Man kan aldrig få för mkt av de goda och han är gott för mig!

Elefanten känns så elakt o kalla henne måste jag säga men vill inte heller skriva hennes namn men vet inte vad jag ska använda för kodnamn annars. Hon åker iaf imorrn kl 4 på morgonen o så kommer han på kvällen. Hon vet inte när hon kommer tillbaka o jag vet inte när han åker...


yours truly
Dessidessan

Damm

Kategori: Allmänt

Nu har jag dammat hela mitt rum igen, det behövdes. Det är ingen lätt lägenhet de har inte, allt drar åt sig damm!

Borde ut o springa men lusten är på minus...

yours truly
Dessidessan

Det blir en lång tid

Kategori: Allmänt

De kommer bli fem långa veckor detta...

Vaknade av henne imorse igen o när jag sen klev upp hade hon kommit tillbaka o direkt när jag kom ut ifrån toan hoppade hon på mig o frågade allt var ok och jag svarade med att jag precis klivit upp - det brukar iaf i Sverige vara en indikator på "låt mig va, jag är inte vaken än".
Men människan hoppar då på mig med följande "säg mig. Vädrar du tillräckligt? Vi brukar vädra flera timmar här?"
Jag: "När det var vinter nej då vädrade jag inte så mkt men nu gör jag det"
Hon: Okej.
Jag "Kan du snälla om du inte vet att jag är vaken stänga ytterdörren med nyckeln istället för att smälla igen den för nu har jag vaknat av det två morgnar"
Hon: "ja. Och du vädrar tack"
jag: jaja...


suck....
Jag känner mig inte alls bekväm med denna situation. Jag funderar på om jag ska ta upp allt med henne men ja vet inte om de blir bättre av saken.

Va ska man säga liksom? - Jo, jag stör mig på att du är så slarvig o slänger saker omkring dig överallt. Då lär det ju inte bli bättre direkt....


yours truly
Dessidessan

Shoppat

Kategori: Allmänt


Klockan 07:15 imorse vaknade jag när elefanten började stöka omkring i lägenheten. Insåg då att jag var fruktansvärt kissnödig och att jag för att kunna somna om skulle jag behöva besöka toaletten. Lyssnade för att konstatera vad hon gjorde och insåg till min mages förskräckelse att hon duschade.. (vilket hon gör varje morgon o låser in sig i badrummet) Låg och väntade klarvaken på att hon skulle bli klar i duschen så att jag kunde få gå o kissa.

Det hördes tydligt när hon var klar för hon stängde inte av radion som stod på hög volym i badrummet när hon gick ut o lämnade dörren öppen.. Snacka om respektlöst så tidigt en lördagsmorgon.
Fick iaf gå på toan men kunde inte somna om för hon fortsatte låta en stund till och trylsade runt med sina förbannade tofflor samtidigt som hon är en riktig sätta-ned-hälen-först-person så att det dånar.. :(

Till slut smällde hon iaf igen ytterdörren och gick och jag somnade efter mycket om och men om..

När jag kom upp kunde jag konstatera att hon kastat av sig handduken på lilla vita skåpet under spegeln i en stor hög och att hon klivit ur tofflorna mitt i gången till toan och lämnat smycken i köket... :/
Personligen anser jag att på de gemensamma utrymmena kan man anstränga sig för att hålla efter sig o så får de se ut hur fan de vill i hennes/mitt rum. (Nog för att jag har känslan att jag måste hålla efter iaf eftersom hon går in här för jämnan o hämtar telefonen som ju måste stå här eftersom telefonjacket är här).
Dessutom har hon sen i torsdags haft kläder liggandes i tvättmaskinen utan o tvätta skiten så jag har inte kunnat tvätta (för de känns ju fel o behöva ta ur hennes saker för o kunna använda den).

Solade idag iaf ute i de 23 graderna i mina pyjamasshorts eftersom de är de enda shorts jag äger. Solade o läste o pluggade lite och försökte sedan mig på en springrunda som gick åt skogen. Det kändes allt annat än rätt i ben, fötter o med skor så de blev till slut en rask promenad istället.

Kom hem åt mat o duschade och gav mig sedan iväg in till stan för att leta shorts, vanish, vårskor, leggings samt handla mjölk.
Lyckades med shorts samt en kjol och en skjortklänning typ och där glömde dessutom tjejen att ta betalt för en av sakerna för jag har svårt att tänka mig att det var ta tre betala för två.... :O Men de hade stängt när jag upptäckte det så jag tänker inte låta mitt dåliga samvete o hennes slarv tvinga mig tillbaka när jag tjänat 19.90 Euro på det..

Hittade inga skor. Tror de kan bli svårt här i Tyskelande... Är precis mellan 37 och 38 när det gäller skor så det är sjukt svårt att hitta en sko som passar. 38orna är för stora och glappar och 37orna trycker på stortån... :(


Är nu hemma igen och har lyckats fördriva en hel dag utan att jag känner mig alltför ensam trots att Viktor åkt. Fick tårar i ögonen idag en gång men annars lugnt.
Elefanten har dessutom tvättat så imorrn borde jag kunna få tvättställningen o kunna tvätta jag med...

Planen för imorrn är att springa, plugga, sola och ta de lugnt...

yours truly
Dessidessan

5 veckor till hemfärd

Kategori: Allmänt

Bokat flygbiljett hem!

Flyget avgår 11.50 ifrån Düsseldorf Weeze och landar i Växjö 13.25 den 27e april!

Att flyget avgår så tidigt innebär dock att jag behöver ta bussen (såvida jag inte bestämmer mig för o krångla med pendel, tåg med byten samt buss sista biten med två stora väskor - njaaa) kl 6.00 ifrån Köln Messe/Deutz.

Exakt 5 veckor kvar till avfärd! Längtar hem till min stora kärlek, till mitt hem där jag bott sedan aug 2010 som jag ska säga hej då till, flytta till större ny lägenhet med underbara Viktor och underbara Carro som kommer o hjälper till! ♥

yours truly
Dessidessan

En kärleksfull vecka

Kategori: Allmänt


Viktor har alltså idag åkt hem igen efter att ha vart på besök en vecka.. Det har varit en underbar vecka med mycket kärlek, mycket mys och mycket titta in i varandras ögon...

Behshid sa till mig idag att vårt minspel dvs. hur vi ser på varandra, hur vi rör vid varandra och hur vi talar med varandra är så ärligt och innerligt och hon sa att hon verkligen förstod hur mycket vi tycker om varandra och hoppas att det fortsätter så för oss. Det rörde mig nästan till tårar när hon sa det och  jag fick en tröstande kram..!

Nu följer en redogörelse för vad vi gjort denna vecka:

Fredag: Älskling kom på fredagen. Jag skulle åka o möta honom men av någon konstig anledning kom den pendeln som jag skulle åka med inte. Började prata med en kvinna i femtio-sextio årsåldern som visade sig vara guide och som har vart i Stockholm med olika tyska grupper och guidat. Det var väldigt intressant att prata med henne och skönt att prata med någon som också skulle till samma hållplats o hade lite bråttom precis som jag.

Hittade iaf till slut älskling på perrongen och det var helt underbart att komma in i hans famn. Det kändes lite konstigt först och lite ovant, vilket vi båda två var överens om dagen efter när allt började kännas normalt igen.

Kom hem och blev inte mkt gjort mer än att gå o lägga sig så sent som vi kom hem.

Lördag:
Tog de lugnt på förmiddagen och tog sedan en långpromenad. Gick till djurparken mitt i skogen och kollade på getter m.m Såg massa söta getungar och en bock som hade lite rolig liggstil och lekte herre på täppan samtidigt som han knuffade ned alla killingar och naffsade efter dem.



Handlade efter promenaden och åt glass på café.




När vi kom hem gjorde vi hemgjord pizza, drack vin (vi unnade oss det trots att ingen av oss egentligen borde dricka alkohol och framförallt inte jag som dissar när det bjuds här) och såg hockey samt mästerkatten i stövlar.



Söndag:
Tvingade oss upp och ut i det dåliga och kalla vädret som helt plötsligt kom på söndagen för att ta oss till stan och träffa Thomas Marten, Becca m.fl för en stadsvandring. De är ju på väg till Belgien för att göra årets Internationella Projekt. Guiden var jättebra måste jag säga och drog skämt och allt fick jag översätta för Viktor, en bra övning. Hon berättade bland annat om vad man får för svar av en grinig servitör om man beställer något annat än öl på en krog. Vatten: "Finns i toaletten" eller "Vill du ha tvål och en handduk till vattnet?". Kaffe: "Vi är inget kaffehus". Te: "Ska jag kalla på läkare" för dricker man te så är man dödssjuk.

Efter det åt vi på restaurang med dem och pratade massor och gick sedan till bron för att hänga upp vårt lås och vårt tecken på kärlek som ni redan sett i föregående inlägg. ♥
Vi hade tänkt att åka linbana över Rhein också men eftersom vädret sög så hemskt åkte vi hem och försökte värma oss med mat och kladdkaka istället.

Måndag:
Blev ingen lång dag för mig på praktiken eftersom jag bett om ett par timmars ledigt. Men lyckades ändå med en bedrift genom att svara i telefon: jag fick prata engelska, tyska, spanska på praktiken och svenska med Viktor efteråt. Fan va jag älskar att vara flerspråkig. Spanskan gick väldigt hackigt men jag lyckades få ur kvinnan vad det handlade om, hennes namn och hennes telefonnr. :P woho!

Efter praktiken gick vi på shoppingrunda. Ordnade löpardojjs till Viktor och kollade efter jeans till mig och en kylskåpsmagnet (vi har bestämt oss för att köpa en kylskåpsmagnet för varje stad utomlands som vi båda besöker).
Därefter gick vi till McFit och Viktor förstod vad jag menade med att man som tjej inte känner sig särskilt välkommen/utstirrad på gymmet... Jag maxade på ryggövning med Viktors hjälp och hade 30kg i vikt på stången, dvs. exklusive stångens vikt som är okänd men cirka 10kg. Me like! Denna maxning skedde efter 4x15 på "normal" vikt och en halvtrött rygg så jag e stolt.

Kom hem och såg hockey igen och åt lax, mös och sen helt plötsligt var dagen slut.

Tisdag:
praktik, kort dag igen och inget att berätta. Ordnade efter praktken nya skor till mig för de andra löpardojjsen blev inge bra. Försökte in i det sista att jag inte ville ha Nike men blev till slut ett par Nike iaf... :P

När vi kom hem gav vi oss ut för en kort springtur som blev längre när vi sprang runt för o leta efter god glass i någon affär. Från Rewe till något annat ställe till Aldi och från Aldi (där vi förresten råkade ut för en kärringjävel i kassan. Hon påstod att vi inte lagt upp två såna där skiljesaker mellan varorna så hon tog vår flaska vatten med nästa persons öl och skällde ut oss och istället för o ta bort allt så vill hon att vi skulle ge mannen efter oss pengar och då sa jag ifrån och tyckte att tänk om vi velat ha ett kvitto då blir det ju fel. Hon kontrade med att det var vårt fel för att vi inte lagt upp skiljesaker. jag kontrade med att vi minsann hade det och mannen bakom oss kommenterade tyst att det stämde och hon menade då på att vi kunde få kvittot. Jag menade på att ja men det är ju öl på nu, det är ju fel. Hon slöt svara men såg förbannat ut som sjutton och jag gormade att hon kan ju inte skälla på oss när hon gjort fel. Efteråt kom jag på massa mer som jag hade velat säga till kärringen och både Viktor och jag var på riktigt dåligt humör när vi joggade vidare) tillbaka till Rewe och sedan hem. :P

P.s mena på kommer ifrån tyskans meinen (sie meinte) och borde väl kanske översättas bättre med ansåg eller tycka...


Resten av kvällen bestod av mys mys!

onsdag:
Onsdagens teamsitzung hastades igenom och jag fick inte riktigt grepp om något alls. Det var ju strejk och jag fick åka S-Bahn till Hauptbahnhof och gå därifårn så var lite sen. Men kom iaf denna gång. Hade jag nu i efterhand med mer erfarenhet ha kunnat göra förra gången med har jag insett, nåja.
Efter Teamsitzung åkte vi till Köln Arcaden där vi internationella dagen mot rassism till ära spelade teater. Köln Arcaden är ett köpcentrum och nåja ljudet försvann ganska rejält i det stora utrymmet och vi hade ganska dåligt med publik som troligen hängde samman med att det var strejk men det var ändå kul. Insåg igen hur kul jag tycker det är med teater :P

Behshid fyllde år också och efter mycket om och men tvingade jag Viktor att sjunga med mig för henne :P

Vi hittade dessutom Marabouchoklad i en affär där. :P
På kvällen såg vi hockey och gjorde skinksås. Direkt efter matcherna började vi munhuggas om hur det kommer gå. BIF som jag hållit på hela denna säsong på grund av att mina favoritspelare är med i det laget kommer nämligen framöver att möta FBK som är Viktors favoritlag och som egentligen är laget jag inofficiellt alltid haft en förkärlek för sen Jeppa började prata hockey när vi var små. :P Kanske tur att vi är på olika orter så att det inte hade blivit konstig stämning hemma i lägenheten när vi ser matcherna och den ena blir glad och den andra ledsen. :O

torsdag:
På torsdagen var the big News att vi åkte och klättrade klättervägg med mädchenprojekt och Viktor fick följa med. Jösses jag kom längre än jag jag och mamma klättrade i Stuttgart, då vågade jag inte alls men jag vågade inte klättra ända upp som de andra vågade. Fast jag var ändå inte ensam om att inte våga ända upp.. Jag fick hjärtklappning och enorm handsvett där uppe kan jag säga.. Men Viktor tyckte det var jättekul och vill försöka fortsätta klättra hemma.



Det var galet varmt väder på torsdagen också. Sjuuukt varmt. För varmt. Så svala kläder har jag inte tagit med mig och bad inte heller Viktor att ta med de.

Efter klättringen blev det massa mys och pratade slutligen även med Joyce. Hon kom i tisdagskväll strax efter 23 men då låg vi redan i sängen och vi lyckades undvika varandra hela onsdagsmorgonen och så kom hon hem så sent igen på onsdagskvällen och hon klev upp efter oss på torsdagen. Men på torsdagskvällen blev det alltså dags och tyvärr måste jag inse att jag nu inte kommer att bo ensam mer. Hon åker tillbaka på måndag men ska komma tillbaka så fort som möjligt eftersom hon egentligen har lektiner och Manuel kommer troligen hit på måndagen lagom när hon åkt och åker när hon kommer tillbaka. Så de sista fem veckorna kommer nog kännas längre med henne i lägenheten. Suck!!! Det första hon frågade efter var hyran, så trevligt kändes det. Det andra som diskuterades var att hon typ va tjurig för att jag åker så mkt tidigare än avtalat.... :/


Jag ville inte gå o lägga mig på kvällen men till slut vann tröttheten över oss och vi somnade. Kändes dock som om stämningen blev väldigt tung mot slutet av kvällen när vi insåg att det var sista natten tillsammans.

fredag:
Vi låg och mös länge innan vi packade och åt frukost och sedan åkte och tog farväl borta vid stationen. Det var tungt o säga hej då men inte lika tungt som förra gången för nu har vi trots allt klarat av 8 veckor och har bara 5 veckor kvar så detta kommer vi klara. Dessutom har jag så mkt som jag ännu vill göra på praktiken så jag måste ju verkligen jobba hårt mina sista veckor så jag lär mig så mkt som möjligt!

På praktiken vet jag inte riktigt vad jag roade mig med fram tills jag gick med Elahe och en klient till Diakonie. Kvinnan vi träffade där var grym på sitt jobb och sjukt trevlig och även jag fick lite uppgifter för detta fall. Sjukt intressant. Diakonie stödjer bland annat asylanter när de vill resa tillbaka till sina hemländer. Interessant som sjutton.

Kom tillbaka till praktiken och spelade lite skipbo innan jag gick hem med min enorma huvudvärk och nackvärk som jag haft under hela dagen.
Pratat en liten stund med Viktor, sökt jobb, kollat och fixat...

yours truly
Dessidessan

För evig kärlek

Kategori: Allmänt

Nu är även vår kärlek fastlåst på bron i Köln och
nycklarna slängda i Rhein för att aldrig kunna låsa upp låset! ♥

 

 

yours truly
Dessidessan, completely in love! ♥

Snart är han här

Kategori: Allmänt


Jösses... Självförtroende är verkligen en färskvara. Allt självförtroende som min kärlek Viktor ingjutit i mig känns som om det flugit ut genom fönstret...

Sitter nämligen här och är nervös. Man börjar älta saker. Vilka kläder ska man ta på sig. Stör sig på någon minimal finne och letar febrilt efter oönskade hår. Börjar granska ben, bristningar och bröst...

Undrar hur han tänker där han sitter i bussen på väg till Köln...

Jag är ju säker på vår kärlek, det är inte det. Jag vet inte ens om det är en positiv eller negativ nervositet.
Kanske bara förväntan som känns som nervositet. Men verkligen längtat så efter denna kväll så det känns så stort...

Haha detta känns ungefär som första gången han kom upp och hälsade på mig i Växjö. När jag gick mot honom på parkeringen på campus nöp de till i magen av förväntan, oro, känslor som fladdrade och längtan. Det mötet var komiskt. Det var ju innan vi var tillsammans och det var så spänt. Visste ju inte vad han skulle tycka om lägenheten och hur vi skulle kännas tillsammans utan massa andra runt omkring som vi kände... Men det gick ju över förväntan för han bestämde sig ju för att stanna :P

Jag är enormt glad att han var med mig första helgen här i Köln annars hade jag vart nervös för vad han hade tyckt nu med.

Men jag längtar mest!!! och när kläderna kommer av kommer jag med 100% säkerhet inte tänka på skavanker! Då finns bara han och jag och vår kärlek!


Jag älskar Viktor Johansson! Hoppas detta varar för evigt! ♥


Spelade teater idag. Vet inte om jag skrivit om det. På onsdag ska vi spela teater i ett köpcenter till temat antirassism. Första scenen handlar om båtsflyktingar, andra scenen handlar om en motdemonstration och tredje är hur det kan gå till på jobcenter.

Teaterinteresset stiger för varje gång. Hade glömt hur mkt jag gillar teater. Men insåg faktiskt idag att jag mer gillade att poängtera hur de andra skulle förhålla sig än att spela själv :P:P
Mindes gamla saker jag lärt mig. Som typ privatsfärsövningar när till exempel Nina hängde in i Insas privatsfär och på så sätt gjorde henne mindre trots att Insa skulle spela den stränga maktinnehavande rollen. :P


Jösses, såg precis att det ska vara strejk IGEN.. På onsdag!

yours truly
Dessidessan

Magkonversation

Kategori: Allmänt


jag kan inte leva utan choklad
hahaha!!
de e inte skoj
du får sluta helt, till slut så kommer det att gå över!!
aldrig
man lever bara en gång och choklad ger jag aldrig upp
haha!
haha, då gör du ju valet själv!
möjligen om ja börjar bli fet
sålänge du rör på dig så händer nog inte det!
nej men ja lovar å andra sidan att de e chokladen som sitter på undre delen av magen o vägrar försvinna
Hhaaha! Jaaa, absolut endast chokladens fel!
jaaaaaaaa
o kanske jordnötternas
o kanske all yoghurt - mjölkprodukter ska ju ha den effekten
o alla kolhydrater
nåja ja lever, är frisk, who cares med lite fett på magen (okej vem försöker ja ljuga för?)
Hahaha, dig själv?
men ärligt, du är ju ändå bland de bättre tränade, jag menar, ganska många har ju betydligt mer fett på magen än du!
jadå, men ja jämför mig inte med ganska många
nej, det brukar ju vara så!
jag tittar nedåt och ser en bubbla på magen
då blir ja deprimerad
men då går jag och ställer mig framför spegeln o då syns inte bubblan o då blir ja glad igen
o kan ta en bit choklad
men jisses, jag har också en bubbla på magen, den lär jag nog aldrig bli av med...
haha!
du är ju så söt!
de e tarmarna
Haha, får fixa bort dom, sen så!
sov gott gumman, måste äta innnan jag svälter bort min bula

Die Sonne scheint

Kategori: Allmänt


Tjosan hoppsan!

Sitter just nu i en ren lägenhet som är städat inför Viktors efterlängtade besök och följer matcherna mellan FBK-HV71 och BIF- FHC och båda står 3-3 och ska avgöras genom sudden. Kul :)

Har idag svarat mycket i telefon. Börjar tycka det är roligare och roligare att prata i telefon. Bådar gott inför en eventuellt karriär som jourarbetare.. :P

Även sprungit en runda. Vart jättehärligt väder idag. Varmt med blå himmel och solsken och i solen 18 grader. Springa gick sådär dock. Jag vet inte om jag inte kommer överens med mina nya skor eller vad som är frågan för det är iaf världens lättnad att komma ur dem efter ett pass. Det gör liksom ont överallt och känns knas. Tänker springa med mina gamla imorrn o se om de känns bättre för isf kan ja ju konsterara att skorna är skyldiga till min värk.

För på tal om värk så fick jag vila igår. När jag skulle gå upp för en trappa på morgonen fick jag stanna för att jag nästan fick kramp. Hade alltså ännu ont. Så igår efter praktiken gjorde jag inte ett dyft och det var så skönt. Såna dagar behöver man ibland :)

Vi hade en liten annorlunda Teamsitzung igår. De hade stängt av vårt avslopp i huset så vi förflyttade en del av teamsitzungen till ett café så vi alla kunde gå på toan. Jag drack en kopp vit choklad :P Väldigt sött!!

Förresten så har vi även fått besked om att de som ska ta över min lägenhet vill ha den så tidigt som möjligt så vi kommer få in hela majs hyra vilket känns som en underbar lättnad.
Planeringen ser ut som följer: Hemkomst 27e. Mys med Viktor 28e. Packa 29/30:e. Flytta 1:a. Städa 2:a och besikta. 3:e göra iordning nya lägenheten.

Ni får ha de guttiguttgutt!
yours truly
Dessidessan

tre dagar till Kärlek!

Kategori: Allmänt


Tjosan!
Igår hade jag något att göra i princip hela dagen på praktiken och idag likaså.. Det är skönt när det är så. Har även bekräftat med Shewa att jag får ta ett par timmar ledigt i nästa vecka för att va med min älskade pojkvän som ju kommer om tre dagar. ♥

Sprungit både igår och idag. Idag gjorde dock i princip hela kroppen ont så det gick kasst. Nåja jag tog mig ändå sträckan jag skulle ta mig...
Insåg nyss att jag faktiskt på tre dagar sprungit 44km och sammanlagt 73 km på en vecka, så det kanske förresten inte är så konstigt att jag har ont och så med nya skor också... :O

Blir  kort inlägg, sovit dåligt igen så är trött o tänkte se en film en stund.

yours truly
Dessidessan

21 km

Kategori: Allmänt


Idag ställde jag ingen väckarklocka och sov ut och låg och drog mig i sängen ganska länge.

Läste Aftonbladet till frukosten och började på en film innan jag lade mig och pluggade.

Efter plugget tog jag mig ut för att genomföra ett pass som stod på schemat. 4x4km tempoträning med 5km lätt jogg emellan. Jag fick sammanlagt ihop 21km men har pausat klockan ibland för o kolla på klockan för jag tog en ny runda. Men nu vet jag hur jag ska springa när jag om två veckor ska testa att springa en halvmara på tid enligt schemat.
Men va fan, inser ni? Jag tog mig runt 21km idag :)
I förra året hade jag bara sprungit 21km en gång innan Gbgvarvet.. :)
räknat på schemat och kommer att ha sprungit 21km 8ggr till innan loppet.



Kom hem, plågade mig lite med situps och pratade sedan med MB på skype. Mys, tog bara 6 veckor att lyckas få en dejt med honom på skype men vi sa att vi ska ta en till igen när Viktor åkt så förhoppningsvis blir det inte så långt tills nästa gång :)

Ska läsa färdigt organisationsboken ikväll, bara 10 sidor kvar. Sen har jag läst ut 6 böcker redan i år.

yours truly
Dessidessan

Mellofinalen 2012

Kategori: Allmänt


Kommentarer om låtar och programmet:


Låt 1- shout it out David Lindgren- Den fastnar liksom. Partylåt och helt okej.

Låt 2 - Torsten Flinck jag reser mig igen - man blir ju typ rädd. V -"tänk o möta honom i en mörk gränd".. :P Han har ju typ ett horn i pannan som håller på att växa ut. Sjukt läskig och sjukt inte min smak... V tyckte han såg lycklig ut och tyckte låten passade honom men vi är iaf överens om att vi inte vill skicka vidare honom.

Låt 3 - Mystery Dead by April - Personligen gillar jag Dead by April men jag skulle inte skicka vidare en sån "hård" låt till Eurovision. Jag gillar trots allt kontrasten mellan growlandet (hoppas ja använder termen rätt) och sångarens stämma och nynnar med i "Its a mystery, why I cant stop thinking of you" *sjunger* men kan då inte höra va han murmlar ut i micen.. :P

Låt 4 - Lisa Miskovsky why start a fire- Bra bedrift att ha skrivit shape of my heart men denna låten är ingen bedrift, bara tråkig och framträdandet är tråkigt.

Låt 5 - Top Cats Baby Doll - Hurtlåten nr 1. Om Eurovision var en enda stor danskväll med massa bugg skulle jag älskat denna låten, satan vilken stämning de hade vart. Men i Eurovision? Cool pianospelar som spelade med foten o han som stod på de som V kallar för bas :P

Låt 6 - Loreen Euphoria - Min favorit inför kvällen. Jag får gåshud när hon sjunger ut i refrängen, hennes röst är helt underbar men ja blir lite uttråkad av de lugna partierna. Haha V kommenterar dock att de kommer en tjock kille från nowhere o ba taffsar på henne :P

Låt 7 - Ulrik Munthers Soldiers - Sött med munspel. Ville ja kunna när ja va yngre. Bra multitasking av killen o spela munspel och gitarr samtidigt. Ja tycker låten e söt på något vis men den fastnar inte...

Låt 8 - Björn Ranelid och Sara Li Mirakel - På tal om äckliga gubbar här kommer en till.... Jag tycker bara denna låt är sjukt töntig. Som V säger så kanske den hade kunnat gå hem om någon annan gjort den. Kanske om Petter rappat den men han ååhh nej jag blir äcklad... Carro kallar Ranelid "moroten och han den där orangea"

Låt 9 - Molly Sandén Why am I crying - Vill ha hennes hår! GE HIT! Mysig kärlekslåt som jag vill dansa tryckare i Viktors armar till men tråkig för eurovision.

Låt 10 - Danny Amazing - älskar dansen i låten...! Showen är grym och denna gång satte han tonerna perfekt det gjorde han inte första gången. Det skulle inte göra mig något om han vann...


Sammanfattning av fältet: Stor bredd från Flinck till Dead by April och ett par låtar som jag faktiskt gillar och kommer lägga till i min lista så fort de kommer på spotify men saken e den att jag tycker att det viktiga med ett bidrag är att det FASTNAR och det gör inte många av låtarna...


Danny, Loreen, David mellan dem står det för min del. :)

Haha kolla in detta: Spela med Ranelid



jobbade idag ju. Vi hade halvårsträff på Praktiken. De i Styrelsen var där och presenterade sig och några andra engagerade kvinnor. Var inte så tråkigt jag trodde de skulle va men inte så jätteroligt direkt heller.
Shewa berättade om FGM på slutet vilket alltid är lika chockerande och hon berättade målande med bilder på könsstympade kvinnor...... :/ Gör ont i kroppen att höra att kvinnor runt om i världen utsätts för detta.



Kommentar till Ranelid "Du ser lite blek ut" Varför inte säga att han ser ut som en morot istället? :P

Sverige vi har ett resultat. Scary!
Belgiens 12a: Danny
Estlands 12a: Loreen
Cyperns 12a: Loreen
Kommentar: Viktor säger oj för att Danny bara fick en tvåa och jag fattar ingenting för min sändning är efter hans :P Säger sedan oj där ryckte hon och jag har inte ens fått min tolva än :P
Englands 12a: Danny
Bosnien Hercegovinas 12a: Loreen
Frankrikes 12a: Danny
Ukrainas 12a: Danny
Maltas 12a: David Lindgren
Kommentar: V sa ngt väldigt sant: Loreens låt är bättre om man bara lyssnar o Dannys när man ser...
Tysklands 12a: Loreen
Irlands 12a: Loreen
Norges 12a: Loreen

Min önskade rangordning:
1. Danny
2. Loreen
Men de e jämt för mig mellan Danny och Loreen
3. David
4. Ulrik
5. Dead by April
6. Top Cats
7. Molly
8. Miskovsky
9. Flinck
10. Ranelid

Resultatredovisning:
Hur fan kan Ranelid få mer än David?
Hur fan kan Flinck få så många poäng?


Resultat:
1. Loreen
2. Danny
3. Ulrik
4. Molly
5. David
6. Top Cats
7. Dead by April
8. Flinck
9. Miskovsky
10. Ranelid

Haha snygg tjej som viftade med något i publiken, lite hårig under armarna.. :P

Så va de över för denna gång. Gjorde ont i hjärtat o se hur besviken Danny blev. :/

om 11 veckor sitter ja bänkad för att se om Loreen får lika bra resultat som hon fick av kvällens utlandsjuryer.

yours truly
Dessidessan




Stadspromenad

Kategori: Allmänt



Jag har ju faktiskt glömt att berätta att jag i söndags var ute och promenerade och kollade in sevärdheter. Tills regnet öste ned..
Målet var att se sevärdhet 27-43. Blev 28, 29, (30 är chokladmuseumet som ja klarade av i torsdags), 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38. Tror jag iaf, för de sista åkte ja bara förbi med pendeln för att undslippa ösregnet.. :P
Här är lite bildbevis ifrån promenaden:



yours truly
Dessidessan

Schokoladenmuseum

Kategori: Allmänt


Jag tror de va lugnt att jag inte kunde komma i onsdags, ingen har tagit upp det med mig iaf.

Igår löpte dagen på som den brukar göra på torsdagar med småfix under förmiddagen o sen åkte vi och hämtade tonåringarna till projektet som ju är varje torsdag. Gjorde pasta bolognese med dem och fruktsallad och jag spelade skipbo med några av tjejerna. :)

Sprang innan praktiken och efter praktiken så gick jag med Nina till chokladmuseumet. Det var inte så bra som jag hade förväntat mig men vissa roliga saker fanns det. Som en inramad hundralapp på Carl von Linné och en gammal reklamskylt ifrån marabou. Men man fick iaf se en hel produktion av chokladbitar o det var intressant. :)



Hade 1,5 år tillsammans med Viktor igår.. Känns konstigt o veta de o att han e så långt bort men vi är ju båda så säkra på att vi kommer ha flera flera år tsm så det känns helt okej ändå! Älskar honom!! ♥


Idag hade vi teaterrepetion på praktiken. Den 21a kommer det vara en temadag med antirassism i ett köpcenter i kalk och vi ska spela ett par korta stycken på en scen så idag har vi övat och lekt med olika övningar. Det var ganska roligt måste jag säga. Glömt hur roligt jag trots allt tycker att det är med teater.

Men efter det har min dag bara gått utför. Jag blev lite sur ett tag. En viss person har ett sätt att köra över mig och avbryta mig och jag tycker det ibland blir för mkt och idag när inte jag fick uttrycka mina åsikter kring teatern så blev jag till slut sur och tyst och sen orkade jag inte bry mig om något annat under hela dagen. Kände mig avtrubbad, hängig, nere och allmänt trött på allt.

Skulle ha sprungit idag efter praktiken men humöret och värken jag har i benen stoppade mig. Har sprungit tre ganska hårda pass i rad och igår efter passet fick jag ont i muskelfästerna. Känns som om jag är lite överansträngd så skjuter på dagens pass och springer på söndag istället.

Imorgon är det halvårsmöte och vi ska sitta instängda där mellan 11-17. Tror tyvärr att det kan bli väldigt väldigt långtråkigt. Men tack vare den dagen kan ja ju sluta tidigare i april så ska väl inte klaga alltför mkt.

yours truly
Dessidessan

Strejken

Kategori: Allmänt


Suck... Jag var tydligen den enda som inte lyckades ta mig till praktiken idag. Det är inte en skön känsla. Alla verkade så osäkra på hur de skulle ta sig dit och Valentina sa trots allt till mig att det är okej om jag inte kan komma. Men de känns inte roligt att ha vart den enda som inte var där. Men med den cykeln hade jag inte kunnat ta mig dit och jag hade då verkligen ingen lust att gå 1,5 h in till praktiken och efteråt gå lika länge.

Men just nu känns de som om jag skulle ha tvingat mig själv att göra det iaf... Fan också!

Men de e ju för sjutton inte mitt fel att det var strejk!!

Skulle ha liftat...

Nåja.. Inte mkt o göra åt nu...

Den nya praktikanten hade börjat idag berättade Nina och tydligen ska ytterligare en till börja va där "ehrenamtlich" på tisdagar.
Totalt just nu:
Praktikanter: 6 (må-fre: jag och Nina, Insa och Didem må-to, Anna den nya som började idag, Sara varje tisdag)
Ehren-amtlich på TISDAGAR: M...?, Leonie (kommer tillbaka i april), den från idag som ja inte träffat
+ Stephanie, gammal praktikant som egentligen ska vara vid oss varje tisdag också men som kommer när hon har sina avtalade tider med klienterna.

Helt ärligt, jag tycker det suger apa!!!!!!!!!!!

Nåja fått ut lite av dagen iaf: har pluggat, sprungit ett bra pass och letat massor med jobb...
Ska nu få i mig lite mat o tänkte försöka hinna städa av lägenheten o plugga lite till.

yours truly
Dessidessan

Bahnstreik

Kategori: Allmänt



Stor nyhet!!

Imorrn ska bland annat alla offentliga färdmedel i Köln strejka.. Så jag kommer inte kunna ta mig till praktiken.

Jag blev ju "lovad" en cykel när jag tog denna lägenhet men cykeln är typ trasig och har ingen pump så kan inte cykla och de tar på tok för lång tid o gå till praktiken så imorrn blir det nog o stanna hemma :O

Dagen var apatråkig idag. Min tyskaklient kom inte o fick istället leka med en kollegas barn som fått ögoninflammation o därför inte kunde va på dagis, inte direkt den sysselsättning jag ville ha..
På slutet av dagen hade vi ämnesdiskussion och pratade om rätten till vård för människor utan papper och om lagstiftningen kring prostitution och insåg att jag måste läsa på mer om Sveriges lagstiftning på de båda ämnena så har något att roa mig med imorrn om jag inte kommer till praktiken.


Imorrn börjar en ny praktikant....... :/

Ikväll har jag sprungit samt tränat här hemma med stången o vikterna. Lassade på 14,25kg på varje sida på stången, vilket jag inte gjort förut och sitter nu här med en värkande rygg och som toppen på isberget har jag lyckats ge mig själv träningsvärk i magen också så det är svårt att hålla mig upprätt just nu..

Pratat med mummo o Carro och nu blire sängen med bok och kamomillte..!

yours truly
Dessidessan

Asics GT2170

Kategori: Allmänt


Tjonnomorsohejsano!

Praktiken idag var relativt lugn. Eller telefonen ringde och det plingade på dörren ett antal ggr men det fanns i övrigt inte mycket uppgifter trots det hittade jag andå sysselsättning i att kopiera våra informationsflyers och vika dem. 
Tur är väl det kanske för imorse höll jag på o dö av mensvärk, lagom när jag kom fram till praktiken högg de till i magen o sen va de kört o fått knapra tabletter hela dagen... Suck...

Efter praktiken gick jag på stan o ordnade jacka. Gick och provade den gråa jackan igen och jag gillar den så tog den. 39 Euro. :)

Gick till Sportcheck också och prövade dojjsorna igen och bestämde mig. All in! 129,95 Euro och så hoppas vi att de är bra. Asics GT2170 som hemma kostar 1599kr på Stadium. =)




Har ikväll pluggat duktigt och myst lite med Viktor, plågat magen med situps och tagit det lugnt.

yours truly
Dessidessan

Jacka och Skor

Kategori: Allmänt



Idag sov jag ett slag längre än jag hade tänkt, men det var skönt. Låg o läste bok in på småtimmarna i natt så det var välbehövligt.

Tog mig efter ett snack med Carro en löparrunda som jag måste säga gick över förväntan men tyvärr ändå var en besvikelse. Blev 17,5km totalt men bara en snitthastighet på 6,01.. Men jaja uthålligheten finns där nu iaf men det är snabbheten som ännu ska tränas upp lite till :) Men stolt efter ett pass på 105min att formen iaf verkar smyga sig tillbaka.

Åt och duschade och gav mig sedan iväg till Weiden Zentrum där det skulle ligga ett Intersport enligt internetet. På vägen tid blev vi omåkta av inte mindre än 5 brandbilar som stannade efter ett tag och började spruta vatten på ett hus som man inte såg men vad man såg var en hemsk massa bolmande svart rök.. (ska dock tilläggas att släckningsarbetet måste gått bra för när jag åkte hem sen 3h senare stod de inte kvar).

Visade sig iaf att Intersport låg i ett stort köpcenter så prövade lite jackor där också... och måste säga att jag faktiskt hittade tre jackor jag skulle kunnat tänka mig att köpa. Men totalt olika stil på alla tre så ingen aning om vilken jag vill ha...

Letade också skor alltså på Intersport och på ett ställe som hette något med Run.
- Intersportkillen jag fick hjälp av bad jag om en 38a i en sko jag prövade igår på Sportcheck (vet inte om jag skrev klokt om de igår men var på Sportcheck där jag fick aaaaasbra hjälp av en kille med alla termerna på skor med mera och fick hjälp o hitta bra skor men eftersom jag känner till mig på Intersport så ville jag testa där också. Tilläggas ska: Jag saknar STADIUM!!!) och han kommer ut med en 39a och räcker mig den.
"Jag sa ju 38"
"Vi har tyvärr ingen 38"
"Men jag behöver en 38, jag kan inte ha 39"
"Men är du säker på att du inte ska ha 39? Har du tillräckligt med plats vid tårna?"
"Ja, det har jag. Jag har redan provat den skon förut och jag behöver en 38". (Min hålfot sitter relativt långt bak så om jag går upp en storlek så att jag har mer plats för tårna, vilket kanske skulle va skönt, så sitter hålfotsupphöjningen helt åt helvete fel och gör ont men försök förklara det på tyska........)
"Men du kan prova så kan jag se hur det ser ut"
"Men jag vill ha en 38, jag har 38 i mina gamla och jag känner till den modellen"

- Tackar för mig och går! Jösses tacka vet jag för personal som inser när de ska sluta...

- Runaffären. Pratade med en kille och jag visade min gamla sko och han sa att då har de den här som är samma som min fast inte riktigt och den skon var jättetråkig. Jag bad om att få prova den och en annan och insåg att okej den andra ser 100 ggr bättre ut än den han ville att jag skulle ha men den andra sitter bättre. Dock var den som jag blev erbjuden där en tidigare modell än den som jag tittat på på Sportcheck och på Intersport och jag vill inte ha en tidigare modell. Jag vill ha det senaste och med roliga färger tack. Försökte förklara detta. Han hade noll förståelse för att jag ville ha lite färg. Tycker hur jävla svårt kan de va o förstå att jag vill ha snygga skor när jag lägger ut så mkt på dem. Visst priset var ju bra 99,99 men ja kan lägga till till 129.99  och få den senare modellen och snyggare på sportcheck så vet inte om ja tycker prissänkningen är värt det...

Tycker alla kunde va som han på Sportcheck. Hans service va jättebra!! Han fattade att jag ville ha snygg färg och gavmig bra förslag på skor! Fan att ja inte gick tillbaka dit idag för han va sån där tillfällig säljare för ett märke så han kommer inte tillbaka....... :/

Passade på att kolla jackor igen.. Hittade tre stycken jag vill ha men de e helt olika så jag har världens beslutsångest igen..
Den grå är fortfarande kvar i mina tankar men nu sållar sig alltså tre till dit...

Men varken läderjacka eller kavajjacka kan ja stoppa in ngn tjock tröja under så de känns sådär...


yours truly
Dessidessan

Kärlek

Kategori: Allmänt

Just nu mycket känslor som far runt i mig. Tjaffsat med min älskling. Har tyvärr blivit mer av den varan sen jag åkte än förut. Vi som aldrig brukar hålla på såhär annars. Eller det är väl mest jag. Det är jag som blir ledsen hela tiden. Jag kan inte säga att de här med att vara utomlands utan vänner och efter att jag tränat sitta ensam hemma utan varken lust, ork eller möjlighet att tag sig för något varenda eviga kväll är lätt för mig och som jag hanterar bra.... Snarare tvärtom.
Jag är sjukt beroende av Carro men framförallt av Viktor. Jag behöver en daglig dos av skype med honom och det är inte alltid så lätt att få till med hans träningar på kvällen och mina träningar och också att han o hans vänner hittar på saker på kvällarna lagom till efter jag tränat. Det blir ofta mest en redogörelse av dagen under stressad känsla utan att den där kärleksfulla stämningen som brukar infinna sig först efter att man lugnt pratat igenom dagen o sen börjat lösprata om allt annat hinner komma fram.
Jag förstår att han inte kan sitta hemma varenda kväll o prata med mig men jag måste säga att det är sjukt tungt de kvällar han e borta och allra helst fredagar o lördagar då jag inte går o lägger mig så tidigt utan sitter uppe o försöker fördriva tid och påminns om alla våra mysiga fredagar/lördagar hemma. Jag känner mig så ensam och övergiven och överanalytisk person som jag är så känner jag mig också underprioriterad. Elaka tankar kommer då fram som att "de kan väl umgås när jag är borta på dagarna" "de sågs ju på träningen" "de kan väl ses en annan dag". Jag vet själv att när man har mycket kul o göra o får erbjudanden vill man inte säga nej, så hade jag det i Lindau o pratade aldrig med någon hemifrån. Denna utlandsresa är tvärtemot för mig. Men hur egoistiskt det än är vill jag någon gång bli vald över hans vänner och att han säger nej för att han vill sitta hemma o prata med skype med mig i flera timmar o bara mysa. De har vi inte gjort på vad som känns som evigheter nu. Ja kan inte säga att vi myst sen vi såg första melodifestivalen tillsammans via skype o de e tungt. Rent egoistiskt vill jag höra "nej jag stannar hemma o pratar med dig ikväll". Men då får man ju ändå dåligt samvete, jag e aldrig nöjd helt enkelt.
Jag är inge bra på de här med distansförhållande. När jag blir besviken blir jag sjukt ledsen o försöker hålla de först inom mig för att jag inte vill klaga på honom för att jag vet innerst inne att ja överanalyserar och tar åt mig mer än vanligt av allt för att ja känner mig ensam men när jag försöker hålla tyst börjar tårarna tränga fram i ögonen och jag vill inte gråta, det är det sista jag vill. Jag hatar o gråta (förutom till film). Då blir jag aggressiv på mig själv, vilket går ut över honom i form av att jag säger till honom att han gjort mig ledsen och då gör jag honom ledsen o förstör hans kväll. Även om han är med kompisar tänker han då på mig och är ledsen och det känns bara allmänt som en jävla elak cirkel som jag är skuld till...
Konstaterandet ur detta: Jag är ingen lätt flickvän framförallt när det gäller att tillfredsställa..............
Jag behöver bekräftelse, jag behöver uppmärksamhet, jag behöver så mkt. Jag undrar om jag någonsin någonsin kommer kunna ge Viktor så mkt som jag kräver av honom men det jag vet är att jag älskar honom av hela mitt hjärta vilket jag tror är anledningen till att jag blir så innerligt ledsen för jag saknar honom varje sekund så det gör ont i hela mig!!!


Detta är kanske inte sånt man ska skriva här o publicera men jag behöver få skriva sånt som tynger mig. Har du något emot det? "Slut o läs" (med riktig gotländsk dialekt)

yours truly

Dessidessan

Vårjacka

Kategori: Allmänt


Onsdagens praktik finns inte o säga något om antar jag eftersom jag inte kommer på något som hände :P
Sprang efter praktiken..

Igår på praktiken gjorde jag pannkakor tillsammans med den nya praktikanten Insa för hela Mädchenprojektgruppen så vi stekte väl en 40 pannkakor :P
Jo igår kom jag även upp innan praktiken och lyckades springa, jag ska dock aldrig mer springa på tom mage för jag hungrade ihjäl 10min in på passet. Ska försöka fortsätta kliva upp o springa det korta passet på torsdagar innnan praktiken.

Var på bio med Nina igår. Vi såg Für immer Liebe/Älska mig igen/The Vow.
Det var en typisk film som jag skulle ha gråtit till i vanliga fall men inte en endaste tår letade sig ned för min kind trots att massor av personer satt runt omkring mig och snörvlade. Min favoritskådespelare Channing Tatum var dock bra i sin roll men ja gillar bättre när det är engelskt tal o inte dubbat på tyska :P

Idag har dagen vart sådär. Inte mycket o göra, snarare nada för mig medan Nina hade hur mkt som helst, störande! Skulle följt med en klient till jobcenter idag men de blev inställt så var uppe en timme tidigare för det. När det väl blev inställt var jag precis klar för att åka så istället tog jag mig för o städade hela lägenheten.. :O


Letat jacka efter praktiken. Jag hatar o leta vårjacka. Jag tror inte jag har köpt en ny vinterjacka sen 2006/2007 någon gång. Samma jacka har jag haft i flera år för att jag varje år letat ny jacka men inte hittat någon som jag trivs med lika bra. Men jag har inte tagit med någon vårjacka hit och nu när det är över 10 grader är vinterjackan en aning för varm!

När jag gick där o letade jacka också tittade jag lite smått på andra kläder också. Inte mycket, inte så som jag skulle ha gjort om jag hade haft humöret för shopping men ändå lite och jag är väldigt förvirrad. Jag vet inte längre hur jag vill klä mig. En del av mig vill va lite sportigt klädd för att sport är jag. Typ som Carro med snygga jeans och en sportig o skön tröja men en del av mig vill klä mig lite mer estetisktaktigt, lite gulligt. Lite som Ellinor som alltid e fin i sina kläder och alltid lika söt. Just nu passar inte min garderob in i någon av kategorierna. Tankarna på vårjackan gjorde de ännu svårare. Antingen skulle jag haft en lite sportig jacka eller en typ kavajaktig jacka samtidigt som jag alltid velat ha en läderjacka.
Till slut tog ändå praktiska saker över. För en tjej som hatar handväskor är FICKOR väldigt viktigt. Så har letat efter en jacka med kloka fickor och gärna en innerficka.. Tror att det kommer bli denna:

Enkel, passar till de mesta o kloka fickor o helt klart billigaste jag hittat som jag gillat....

Prövade även lite löpdojjs på Sportcheck och fick riktigt bra hjälp av en kille. Ska bort på Intersport imorrn o kolla deras utbud och så får jag se. Jag behöver iaf verkligen ett par nya löpardojjor!

Planen för helgen är:
Se sevärdhet 28-42 på min karta
ordna vårjacka
kolla på skor
plugga



yours truly
Dessidessan