Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Zürs 18

Kategori: Allmänt


Helknas, vi har cirka 135 pers på hotellet men det är lika tråkigt och lika lite att göra som om vi hade femtio. Det är konstigt... Imorgon reser ju dessutom 80% hem, får se hur många som kommer...

Martin kommer och hälsar på nu ikväll, stannar till på söndag, skall bli roligt att träffa honom igen!

Satt och letade utbildningar hela dagen i onsdags, det här är de jag hittat som är mest intressanta hittills:

http://www.studentum.se/Languages_54450.htm
http://www.studentum.se/Programmet_foer_internationell_administration_med_spraak_Tyska_43532.htm http://www.studentum.se/Spraakteknologiprogrammet_44176.htm http://www.studentum.se/Spraakvetarprogrammet_44177.htm http://www.studentum.se/International_Relations_and_International_Organization_IR_IO_73282.htm

Har hittat många vidareutbildningar till översättare som är intressanta men då måste man först ha läst ett kandidatprogram, så måste hitta något innan. Överstan är i England, sen har vi en i Växjö, två i Uppsala och en i Holland. Får väl söka alla och se vad som händer....

Nu ska jag träna, ha de bra puss och kram

Jo, GRATTIS MARKUS BOMAN PÅ 20-ÅRSDAGEN!!

Zürs 17

Kategori: Allmänt

21/2 -09

Har inte skrivit på ett par dagar då det faktiskt inte funnits något att skriva om.
Det har inte hänt något dåligt som jag känt att jag behövt skriva av mig om och inte har det hänt något roligt värt att berätta om.

Vi har under de här dagarna haft mycket Roomservice men inte har vi fått något i dricks, det suger.

 Var och tränade igår, ville gå och träna idag med, men kroppen är helt slut så stannade i sängen och kollade på Dark Angel. Tror inte att det kommer vara något problem att gå i väg och träna nu ett par dagar i veckan, vet dock att jag brukar få problem att komma iväg efter cirka två veckor. Får försöka komma förbi den gränsen för nu ska jag gå ned i vikt!

Jo och så fick jag inte jobbet på turistbyrån heller så nu hänger det på Statiol annars ligger jag illa till, det är ju liksom svårt att söka jobb härifrån. De som finns på Internet söker ju hela Gotland till och då är ju inte risken så stor och skulle de trots det vara intresserade tror jag inte att de är intresserade längre när jag inte kan komma på någon intervju för att visa vem jag är. Nåja, försöka vara optimistisk?! Nee visst ja, det är ju inte jag.

Nu ska jag jobba igen… Har sjurättersmeny ikväll, dessutom har den där Prinsen födelsedagsfest så det lär bli fullt upp och så börjar jag klockan sju imorgon, jippi. Not. Men snart är det iaf slut. Har fått höra och av någon som verkligen vet, nämligen husfrun, att hotellet stänger den 19:e och att vi då kommer stanna ett par dagar till för att städa men att vi sedan slutar. Är alltså mindre än 64 dagar kvar eftersom jag ju räknar till den 26:e.. =)

22/2-09

Jobbade i ett sträck idag ifrån klockan sju till klockan sex och fick för det kvällen ledigt. Så har suttit och kollat på Dark Angel som jag lånat av en av barkillarna. De andra skall gå ut och festa ikväll men jag har ont i halsen och kroppen värker, tror de e på väg något – IGEN.. Jo, Martin ifrån Lindau har hört av sig också, han vill komma på besök. Har ju knappt hört av honom sedan januari så jag vet inte riktigt om jag tror på det men hade varit härligt att träffa honom. Nu ska jag gå och sussa, men ha det så bra,. Puss och kram


25:e februari 2009
Inte hänt mycket nytt nu heller. Var dock ute och festade igår med en hel del arbetskamrater. Vi gick till Vernissage, där det var "oktoberfestkväll" så folk var utklädda och det var jävligt roligt att festa med arbetskamraterna. Blev ett par kort som jag ska försöka lägga upp på internet.. Om jag orkar.
Idag är jag ledig men ska ägna hela dagen åt att söka jobb och utbildningar så lär inte ha mycket roligt idag inte.

Ha det så bra där hemma puss och kram

Zürs 16, snöuppdatering

Kategori: Allmänt

JO, snöläget här just nu! Aldrig sett så mycket snö i hela mitt liv. Det har snöat konstant förutom korta uppehåll sedan förra söndagen. Sedan Jonas åkte hem har vi väl fått en meter till. Mina fönster är igensnöade och snön når ända upp till fönstrarna på restaurangen.
Det är mer snö nu än när jag kom hit i December och redan då tyckte jag att det var mycket. Det snöar och snöar och snöar. Får se om jag kan gå ut och göra något roligt i snön imorgon när jag är ledig =)
Säger till när de slutar att snöa ;)

Zürs 15

Kategori: Allmänt

15/2 – 09 (70 dagar kvar)

Kvällen igår var väl inget speciellt, varken dålig eller bra.
Dominique tappade däremot en hel bricka med saker på, då led jag med honom. Fick en blomma av Frau Jochum igår i alla hjärtans dag present.

Ringde och väckte Domi imorse klockan halv sju då vi båda hade sju-tjänst. Han lovade att kliva upp men han gjorde tydligen inte det och somnade om. Det var tredje gången han försov sig, så nu blev han av med alla lediga dagar för en lång tid framöver. Johannes har redan försovit sig 4 ggr. Tredje gången tog hans lediga dagar för resten av februari bort och nu fjärde gången pratade han med Herr Jochum. Vet inte exakt vad han sagt men vad jag förstått på det hela så får han lov att stanna (egentligen skall vi få sparken när vi försovit oss mer än tre ggr) men vi vet inte om han gör det. Han har tydligen sagt till Herr Jochum att han inte trivs på grund av Petra, Brigitte och Martin och att han inte vet om han vill stanna med tanke på hur mycket övertid vi jobbar som vi inte får betalt för m.m. Så vi får se.

Dagen blev helt knas. Nicole fick några smärtor i sidorna av magen och föll ihop och storgrät. Läkaren kom, sedan kom röda korset arbetare, sedan kom ambulans och så till slut polis. Alla gick runt och var oroliga och blev griniga på varandra. Vet ännu inte hur det har gått för henne, hon fick åka till sjukhuset. Forslades bort med dropp i armen på en bår och med helikopter.
Polisen var där för att de måste tydligen godkänna att det var så pass allvarligt med Nicole så att de skulle få flyga helikoptern då det är flygförbud i Österrike på söndagarna (det var iaf vad Kathi precis förklarade för mig). Vi har fått fler glas nu iaf men det saknas ännu otroligt mycket bestick…

Senare: Skit och Pannkaka!!! Jag har fått förlängd tjänst på torsdag och det på grund av att jag ”inte kunde menyn” men det gjorde jag egentligen. Det är snarare så att jag fått förlängd tjänst på grund av att jag är rädd för min chef. När han bara frågar om en rätt då går det bra, då hinner inte hjärtat banka på så hemskt. Men ikväll frågade han först en, kunde jag, sedan en till, kunde jag halft och sedan en till. Efter första dunkade hjärtat så högt att allt jag kunde höra var mina egna hjärtslag och så hörde jag honom som om han vore jättelångt bort. Störigt!!

Jo, och så fick jag höra av Kathi att jag var fräck men då sa jag ifrån och förklarade för henne att det jag sagt inte alls hade med fräckhet att göra! Jag stod nämligen och lastade på tallrikar på en tablå som jag hämtat och hon ville ha en tallrik ifrån ”värmelådan” och då var jag i vägen för henne eftersom hon uppenbarligen inte kunde gå runt mig. Då frågade jag henne vad hon ville ha och så sa hon att hon ville ha en tallrik. Då sa jag det till henne att om hon bara säger något så kan jag flytta mig så att hon kan ta en tallrik istället för att hon skall behöva vänta så länge. DET tyckte hon var fräckt :S:S:S:S:S suck…!16/2-02 (69 dagar)

 Hände inget speciellt, hände inget roligt inget dåligt.
Skulle träna på eftermiddagsrasten… Var så otroligt trött så tänkte att jag sover en timme först för att få lite energi, men nee, det slöt med att jag sov hela pausen, tror jag behövde det.
Kvällen var inge speciellt med heller.17/2-02 (68 dagar kvar)
Inget speciellt hänt idag heller. Var på fjärde och femte stationen och fick göra slavgöra men samtidigt så då har jag iaf något att göra.

Schemat för resten av februari är nu uppsatt:
(2 = 8-11, 11:25-14:30, 19-22:30 //1= 7-8 8:30-11, 11:25-14:30, 19-22:30)
18 - ledig
19 - 2, förlängd tjänst så börjar 18 och kvällsmat mellan 19-19:30
20 - 1
21 - 2
22 - 1
23 - 2
24 - 2
25 - ledig
26 - 2
27 - 2
28 – 2

Kvällen gick skit!! Men det har gått bra så pass länge nu så att det var väl lika bra att jag fick en skitkväll så det kan fortsätta gå bra sen. Tappade nämligen en tallrik i golvet…. Fastnade med den i en stol när jag skulle klämma mig emellan. Stolsryggarna på station fem är nämligen precis så höga att de slutar en bit ovanför där jag normalt håller tallrikarna när jag bär. Måste alltså lyfta dem högre och då förlorade jag balansen på tallriken på armen och för att återfå balansen måste jag sänka armen och boom där var stolen – fan!
Råkade dessutom tippa av en kniv i knät på en gäst när jag skulle lyfta upp en tallrik. Besticken glider ju när man böjer tallriken precis så mkt så att man kan få in fingrarna under och lyfta upp dem och dessa gled lite för långt innan jag hann räta upp tallriken. Nåja, så kan det gå…

Karola ringde mig ikväll! Underbart att höra hennes röst igen och få lite uppdatering på allt som händer i Soest!

Jo i eftermiddags gjorde jag en kalender för de dagar som är kvar och nålade fast pappret på väggen! Nu skall här räknas ned på riktigt!!!

Zürs 14

Kategori: Allmänt

13/2 – 09

Pratade med Familjen Waahlins två, små, söta döttrar(de har en tredje också men hon kan då verkligen inte prata ännu, lite för liten för det :P). De lindrar lite saknaden efter Emilia och Casper.
Men annars hände det väl inget speciellt under dagen, inget negativt och inget positivt. Folk har börjat bli uppstressade, vi får ju mycket gäster nu. Redan idag har gästantalet stigit. Dessutom på gästlistan nu finns namnen Ernst August, prins av Hannover med och Prinsessan Caroline av Monaco. Jag hade aldrig hört talas om dem tidigare men vi skall iaf tilltala dem med Ers Kungliga höghet. Hur många ggr kommer inte jag att glömma det då? Får undvika dem helt enkelt… Ringde till Jimmie för att få lite fakta om dem, han fyller tydligen år den 26:e februari, jag hoppas innerligt att de inte ännu är här då…


14/2-09

Har inte börjat mitt pass ännu men jag såg gästlistan för dagen så jag förbereder mig på det värsta. Från ca 85 gäster har vi idag 157. Nu kommer det bli riktigt stressigt och jobbigt! Riktigt många åker idag men mer än dubbelt så många kommer, varav alla som kommer stannar till den 21:a. Sedan ryktas det om att det kommer komma ett lika stort gäng då den 21:a, alltså blir resten av februari lika stressigt. Det finns både positivt och negativt med mycket folk. Folk blir inte lika griniga på varandra för att man råkar ta varandras arbete och man behöver inte gå och leta efter jobb på samma sätt. Men jag själv kommer nog att bli väldigt utsatt. Jag blir väl slavspringare och då gäller det att jag vet vad det är de ber mig om annars kommer jag blir utskälld dagligen.
Nåja, är iaf äntligen på etaget igen från och med imorgon. Ha Rumsbetjäning igen, det som jag ju faktiskt kan. Börjar klockan sju tre dagar framöver, sedan har jag ledigt igen. Sedan är det varannan dag 7, varannan 8 fram till nästa onsdag och sedan har vi inte schema längre.

Oj! Hahaha, fick ett sms ifrån Farmor, det är ju alla hjärtans dag idag. Har jag inte tänkt på över huvudtaget…!! Stora kramar till er där hemma på alla hjärtans dag!

Waahlin åkte idag, fick varma goa kramar innan de åkte och så önskade de mig lycka till och så sa vi ”Ses igen” och jag längtar verkligen för nu kommer de bli tomt utan dem, ingen alls att prata svenska med plus att de var ju så otroligt snälla!!

Först var dagen hur lugn som helst, det hände absolut INGENTING, sen bröt helvetet lös. Men jag hade fel, iaf när de gäller dagen, jag blev inte den som fick allt skit utan Kathi, såg att hon verkligen inte mådde bra men hon lät mig inte heller prata med henne så jag kunde inte göra något för henne.
Det blev sent för alla, klockan tre fick de som skulle gå hem halv tre gå hem och klockan halv fyra fick N1:arna som skall sluta klockan tre gå hem. Alla gästerna kom så sent och stannade så länge och det saknades bestick hela tiden så vi kunde inte göra i ordning tallrikarna därför tog det otroligt lång tid att duka upp allt också.
Petra kom in och skrek på allt och alla för att det inte fanns tillräckligt många tallrikar så att hon kunde få duka. Men det är ju inte vårt fel att det saknas bestick. Så ställde hon sig och började göra dem hon med och sa till oss alla att det skulle gå fortare om hon gjorde allt själv. Men va fan, spelar väl ingen roll som gör tallrikarna om det ändå inte finns bestick, vilket hon trots allt insåg efter ett tag.
Saknades i slutänden små knivar, små skedar, vattenglas och rödvinsglas. Det finns inte så det räcker till alla så för att få det att gå ihop får vissa inga rödvinsglas, andra har inga brödknivar och vissa får ha frukostglas till vattenglas…
Jag och Dominique klarade det precis att bli färdiga till klockan fem så jag slapp iaf jobba över.

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Gossip Girl och glömma bort att det är alla hjärtans dag. Ha det så bra, saknar er, puss och kram


Zürs 13

Kategori: Allmänt

12/2-09

Vi åkte till St Anton igår. Gick runt och tittade lite och åt på restaurang. Jag åt ”ostpannkakor med lingonsylt och sallad” smakade faktiskt helt okey.
Sedan åkte vi tillbaka till Zürs, jag gick och sov en stund vartefter vi gick och spelade biljard i personalhuset. Jag blev fullständigt utklassad kan jag säga, han spelade så otroligt mycket bättre utan alkohol i kroppen. Men lärde mig faktiskt en hel del ifrån honom på hur man ska sikta.
Vi gick till en annan restaurang där jag äntligen fick äta en pannkaka, men det smakade inte alls som mummos, mammas eller mina så blev lite besviken. Jaja fick en iaf, nu kanske jag kan hålla ut ett tag till.
Vi spelade skitgubbe uppe på Jonas rum. Mysigt och hemtrevligt! Kändes så dubbelt att det var sista kvällen. Ville ju inte att han skulle åka hem för han har stöttat så mycket och jag har blivit så mkt gladare men samtidigt kände jag hur trött jag var och att jag behöver sova på mina raster. Visste inte hur jag skulle känna, men kände huvudvärken på väg så gick och lade mig iaf.
Blev ganska så förbannad eller egentligen mest besviken när jag kom ned och såg att Kathi inte var där utan att hon gått någonstans. På hennes säng låg nämligen kassar, kläder och saker och det var överhuvudtaget inte förberett så att hon bara skulle kunna krypa i säng utan att väcka mig. Hon kom vid halv ett och nog blev jag väckt alltid… Suck, tycker det är så tråkigt att hon inte har den hänsynen att kunna fixa sånt innan så att hon inte väcker mig.

Klev upp klockan 8 i morse och duschade och gjorde mig i ordning. Mötte sedan Jonas utanför hotellet och så gick vi till busstationen. Det blev ett snabbt avsked för bussen kom fort, han tog i och för sig den tidigare men i alla fall, men det kändes ganska skönt för då började jag inte gråta eller så… Gick hem och lade mig och sov igen,…
Tydligen förstod han inte hur man köpte biljett i automaten så hoppas de ordnar sig så han får köpa en på tåget.

Dagen hittills idag har varit skit. Idag har jag noll ork. Var glad när jag kom till jobbet men det första jag fick höra var: ”Är du indelad hos oss idag?” Svarade: Nej, har bara kollat på menyn. ”Vilken tur!” Gissa vem det var?! Jo, Natascha, hon är verkligen så otroligt elak. Jag förstår inte hur hon fungerar. För min del är det självklart att även om man inte tycker om varandra så kan man iaf vara artiga mot varann på jobbet så att man kan jobba med varandra men hon drar sig verkligen aldrig för att kasta ur sig något elakt..

En gäst ringde idag och bad oss hämta upp tvätt. Jag blev lite förvånad och sa att för det behöver ni en städerska. Då sa hon: Gör det bara och så lade hon på luren. Jag frågade då Slobo om jag kunde ringa någon eller säga till i receptionen eller så men han sa bara till mig o låta det vara – den jävla lata idioten. Han tyckte jag brydde mig för mycket och att jag skulle sluta förstora upp det så hemskt. Jag förstod ingenting av hur han tänkte. Jag tänker som så att vi ju faktiskt är på ett femstjärnigt hotell och då ska vi väl göra allt för att göra gästerna nöjda och då se till att någon hämtar den där tvätten. Pratade med Andy om det och han ringde Jessika, husfrun, som sa att de fixar det. Det tog två min men Slobo tyckte att vi inte behövt göra det och blev sur. Så kom Martin och ville höra vad som hänt och skällde ut mig för att jag inte helt enkelt kopplat samtalet till receptionen. HALLÅÅÅ, hur kopplar man då och hur fan är det meningen att jag ska veta det..? Men nästa gång vet jag att jag ringer själv eller säger till receptionen för Slobo är uppenbarligen för lat för o fixa det.

En annan grej jag blev lite tjurig på idag var att jag hade fått en bricka med efterrätter på och jag var indelad på den stationen dit det skulle men jag måste ju ha hjälp att dela ut det eftersom det var flera tallrikar. Sa det till Selina men hon tar hela brickan ifrån mig och säger till mig att hämta vin istället till bord 52. Bord 52 hade inget vin, fick gå o kolla på bordslistan vad de hette eftersom tydligen bara namnet stod och då blev hon sur för att det tagit så lång tid.. Suck.. Hon kunde ju ha hämtat vinet själv, eftersom hon visste vad de hette, och så kunde jag ha fått behålla min bricka istället för att hon skulle ta den ifrån mig. Så är det ofta här. De tar jobbet ifrån en vad man håller på med, hela tiden!!

Hade ju eftermiddagspasset med Kathi också. Tre ggr har hon gått och rökt, vad får jag för rast egentligen medan hon är iväg? Pratade lite med Jonas om det igår att rökare har fördelar och även kaffedrickarna.. Det är orättvist, men tänker varken börja med cigaretter eller kaffe för att också få de där rasterna och få dricka hur mkt jag vill.

Nu ska jag lära mig menyn, det är en stor sjurättersmeny. Kan bara förrätterna så.. Ha det bra. Puss och kram

Senare... Fick tidsutjämning ikväll, är ledig alltså...

Zürs 12

Kategori: Allmänt


11/2-09

Igår åkte jag och Jonas till Lech efter att ha ätit i matsalen för medarbetarna. I Lech promenerade vi runt ett tag och tittade runt. Även jag tittade på saker jag inte sett förut,.. Vid tvåtiden satte vi oss inne på Tannbergerhof. Jonas drack öl och jag te och ”glühwein” som verkligen smakade som hemma. Där satt vi fram till sextiden och pratade, tittade på folk och på backen. Diskuterade bland annat folks mössor vilket ledde till ett par skratt. Jag såg dessutom skidläraren som jag såg i början av Januari som jag tyckte var snygg, han lever alltså ännu :P
Men han var inte den enda snygga killen jag såg, det fanns ett par till. Såg under den tiden vi satt där fler snygga killar än jag sett sedan jag lämnade Lindau i november.

Sedan drog vi oss bort mot en restaurang. Vi hade bestämt oss för att äta på Charlys som Kathi tipsat oss om. Men självklart hade de vilodag på tisdagar så det var bara att gå tillbaka det. Vi bestämde oss för en italiensk restaurang. Jonas åt världens godaste köttbit med gorgonzolasås och pommes och jag som gått och suktat efter pizza hela dagen beställde in en Hawaii som jag tyckte smakade helt underbart. Dessutom blev det efterrätt också. Jonas beställde in en glassblandning medan jag själv tog en ”Heiβe Liebe” (Het kärlek, innebär vaniljglass med varm hallonsås/sylt och grädde på det). Riktigt trevligt hade vi iaf!

Åkte tillbaka till Zürs och spelade massor med biljard inne i medarbetarhuset. Nu är han sugen på att köpa biljardbord vilket jag skrev ett sms och varnade mamma om :P Sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Övervägde en hel del men till slut bestämde vi oss för att åka och kolla in discot under Tannbergerhof och därmed utnyttja bussbiljetten som vi köpt och som gällde för hela kvällen/natten.
Väl där drack jag en jättegod alkoholfri drink som hette Snowboard. Priserna där var väl som hemma så det var väl ingen höjdare men inte en endaste dålig låt spelade dem när vi var där och herregud vad mycket snygga killar det fanns. Jag skall tillbaka dit!!!!!!
Med så bra musik och lite alkohol i blodet saknade jag Boman och John, hade ju ingen att dansa med, men när jag kommer hem kommer de att bli andra bullar med det! Här kan man ju dricka massa alkohol utan att bli ruinerad medan hemma kan jag dansa av mig de extra kilona jag lagt på mig om jag nu mot förmodan inte skulle klara av att bli av med dem här. Men nej det skall nog gå, har ju fått bra skor ifrån Jonas nu ju så nu ska det igång igen!

Dagen igår var jättehärlig och det kändes som om jag var på semester, så insåg jag, jag är ju på semester, det här är min resa, min semester och jag ska ta mig *** se till att klara mig igenom det här och försöka njuta!

Idag snöar det som sjutton, snöade det gjorde det iofs hela dagen igår också men idag snöar det ännu mer. Vi hade tänkt åka till St Anton men vi är lite rädda för att vägen skall bli igenspärrad så att vi blir fast där nere, det hade ju inte varit så bra!
Jag har iaf städat både badrummet och dammsugit och dessutom bytt sängkläder så har varit lite nyttig idag iaf! Nu ska jag gå upp och kolla vad Jonas gör, ha det så bra!
Puss och Kram så hörs vi

P.s Hade idag haft två och ett halvt år med Jimmie, känns lite drygt,…..

Zürs 11

Kategori: Allmänt

Onsdag 4/2-09

Åkte till Innsbruck…. Tog ungefär en och en halvtimme med tåget. När jag kom dit, hittade jag med hjälp av Kathis beskrivning ganska fort det lilla köphuset (vad heter de egentligen på svenska?) Sillpark. Men där stannade jag inte så länge, det intresserade mig inte riktigt och jag hittade inget jag ville ha. Tog bussen (utan att betala för jag förstod inte hur och ingen frågade efter biljett heller så gratis bus, inte helt fel :P ) till Ikea. Där jag köpte massa gott att äta ifrån ”Schwedisch shop”. Köpte pepparkakor, gifflar, mjölkchoklad, nyponsoppa, daimchoklad, bilar och kaviar. Sedan gick jag över till det stora köpcentrumet Dez som låg bredvid. Hittade en kjol och en t-shirt hos Zara men sedan inget mer än det jag skulle handla i vanliga affären. Tyvär… Ville egentligen handla nytt smink ifrån H&M. Har varit i varenda H&M jag hittat men ingen har haft H&Ms smink. Dez hade en liten avdelning men självklart inte de sakerna jag ville ha.. Störigt.. Saknar H&M hemma, där allt finns…!
Åkte hem igen, bjöd folk på Ahlgrens Bilar och sedan somnade jag framför tvn…. Det var den lediga dagen det.. Torsdag 5/2-09

Arbetsdagen var helt okey. Gjorde till och med riktigt bra ifrån mig på kvällen, fick iaf beröm av Mathias och det händer inte ofta.
Men vad viktigt är att jag var vid frissan.. Jag bestämde mig för o klippa av mig håret och det gjorde jag också. Kan säga att det är riktigt skönt att slippa sätta upp håret hela tiden. Känns dock ännu ovant. Måste till exempel vänja mig vid att jag nu kan använda en tredjedel av vad jag förut använt av schampoo och balsam. Har bara fått höra att det passar mig, själv vet jag dock inte om jag tycker att jag passar i det, men det är en härlig känsla att inte ha hår i ansiktet hela tiden.Fredag 6/2-09
Ganska så långtråkig dag men men det hände iaf inga missöden. Har dock gått och blivit vrålförkyld, måste snyta mig hela tiden vilket gör att jag blivit röd runt precis hela näsan och det svider som tusan. Lagom roligt att bli förkyld nu när Jonas kommer och jag ville ju träna idag också, skit kul. Not. Och det här gången tror jag inte att jag kommer undan med bara halsont och att det sedan försvinner, jag kallsvettas och har feberkänningar. Vill inte bli sjuk nu!!

Imorgon kommer det äntligen svenskar till hotellet, ser så otroligt mycket fram emot det! Skall bli härligt att kanske få prata lite svenska då och då, plus att Jonas kommer i över morgon. Längtar så enormt tills han kommer!!

Imorgon åker jag på intervju i St Anton för jobbet på turistföreningen. Får se hur det går, är lite nervös faktiskt. Hoppas innerligt på bra arbetstider ovh bra lön för då kan de ju verkligen inte bli bättre eftersom jag ju då får prata tyska..

Ska sussa nu, försöka bli frisk över natten, lycka till.. :P7/2 – 2009


Blev inte frisk över natten.. Men vad hade jag räknat med då?

Fick ett sms av Jimmie igårkväll. Han har blivit morbror åt en liten tös. Blev så glad för hans skull och i mitt nyvakna, svaga tillstånd skrev jag även att jag saknar honom. Det ångrar jag, onödigt gjort.

Idag har det varit så tråkigt. Vi har ca 60 pers som åker och ett par och 60 som kommer idag och det innebär att där i växeltiden runt lunch så har vi inte många gäster alls och alla är totalt jätteuttråkade och letar efter något o göra och det är då folk blir griniga så höll mig undan så mkt som möjligt.

Jo förresten, inte för att det är kul att vakna varje gång Kathi röker men det känns iaf tryggt att jag då aldrig skulle kunna sova mig igenom en brand när jag vaknar av röklukten från hennes cigg.

Nu ska jag på arbetsintervju, sikten är jättedålig utomhus, ser inte ens huset mittemot… Får se hur de går.. Ha de bra Puss och Kram and wish me luck!8/2-2009


Arbetsintervjun gick bra och jag tror att jag har jobbet om jag vill ha det. Men jag vet inte. Väljer ju mellan det och Statiol men saken är ju den att jag behöver få in så mkt pengar som möjligt om jag nu ska plugga och det gör det lite jobbigare för tydligen var lönen inte så bra på turistbyrån.
Men Sanna som jag träffade var iaf hur go som helst och trevlig.
Vill inte göra fel val av jobb som jag gjorde förra sommaren så tänker verkligen överväga allt..

Pratade med svenskarna igår, de är jättesnälla. Den äldre Frun är här sitt 53:e år i rad och hon berättade en hel del om Lorünsers historia, riktigt intressant, plus att de ju som sagt var hur rara som helst, skönt o äntligen få prata svenska.

Har N2 tjänst nu i en vecka framöver, vilket betyder, sova ut men jobba sent och inte ha lång eftermiddagsrast..

Idag kommer Jonas, jag kan knappt bärga mig, skall bli så härligt att få träffa honom, jag längtar så in i *- - -*!!!!!

Men nu ska jag gå och duscha och sedan ned och arbeta, ha de så bra. Puss och Kram10/2-09


De här två dagarna har varit helt underbara!

Jag missade när Jonas kom i söndags (8/2) men en av barkillarna kom och sade till mig om att han satt där ute så fick jag gå ut och krama om honom och lyckan var ju enorm! Fick kämpa för att hålla tårarna borta… =)

Resten av kvällen där gick hur otroligt bra och snabbt som helst. Flög som på moln för att jag var så glad. Gick till Familjen Waahlin (svenskarna) och sade att min pappa var där och de rara människorna följde med mig till baren för att träffa honom. De stannade till och med där och drack lite med honom. De kom bra överrens och det gjorde mig så otroligt glad.
När jag äntligen slöt så gick vi till Zürserhof och drack lite öl och pratade,.. Allt kändes så bra och det var härligt att få lite uppdateringar hemifrån. Jonas, Jonas, jag älskar att ha dig här nu ett tag!

Under måndagen 9/2 -09 gick vi en promenad från ena änden av Zürs till den andra, ungefär :P Men vet ni vad det värsta är?! Jag såg saker jag inte hade en aning om att vi hade. Vi har tydligen polis här, brandbilar, ett vattenverk och en väderstation. Knasigt att jag aldrig sett det förut och att jag inte hört något om det…

Vi åt i matsalen och jag fick lov o presentera lite folk för honom. Sebastian satt och åt med oss, tror han kände sig som jag känner mig när jag äter med de andra i vanliga fall. Han förstod ju inget, den stackarn.

Dagen på jobbet gick hur bra som helst, den gick fort och lätt och under hela tiden hade jag ett leende på läpparna. Domi sa att han tyckte att det var underbart att se mig riktigt glad.
Efter eftermiddagspasset satt jag i Jonas rum och pratade lite, tiden gick för fort och snart var det dags att gå och jobba igen. Jonas skulle äta med Familjen Waahlin i restaurangen vilket gjorde mig lite nervös men samtidigt tyckte jag att det var roligt. Mitt leende var ännu större än på dagen vilket tyckte reta ett par människor som försökte med diverse gliringar och glåpord för att få mig sur, men icke sa nicke.
Inte ens när jag lyckades tappa ett vinglas i golvet försvann leendet, va sjutton jag klarade ju en månad utan att ta sönder något, de har ingen annan klarat så skitsamma!! (måste kolla upp exakt datum när jag förstörde något sist) Hoppas att jag klarar en månad till!

Kvällen förlöpte jättebra och jag stortrivdes för första gången på hotellet. Men sen gick det åt skogen när jag var tvungen att ta upp efterrättsbeställning ifrån just bord 33 där Jonas och Familjen Waahlin satt. Nicole hade nämligen inte tid, Domi stod och putsade bestick och Slobo var på rymmen – som vanligt.. När jag väl kom fram dit till bordet slöt hjärncellerna iaf att arbeta, efterrätterna försvann ur huvudet och när de bad att jag skulle föreslå något för Jonas då hade jag ingen aning om vad vi ens hade som efterrätter, som jag vetat två sekunder tidigare. Så det blev lite pinsamt där, men sen kom hjärnan till slut i gång och jag kunde säga att det beror på om du vill ha vanilj eller jordgubbar. Jonas valde jordgubbarna och när jag sa det till Nicole så skrev hon: Mycket jordgubbar. Snällt av henne!!

Kvällen tog återigen ett slut - lätt och glatt. Jag kan ju säga att det inte hade gått upp för mig att jag nu skulle ha två dagar ledigt. Skulle ha kunnat jobba längre, för den här tiden sedan förra onsdagen har ju varit så lätt…
Hittade Jonas och Filippa i baren. Pratade en stund med dem.
Vi har verkligen haft tur som träffat den familjen för de är så snälla och så stöttande och hon har ju jobbat här i Zürs också så det är så skönt att lyssna på vad hon har varit med om och veta att man är inte ensam om att tycka att Zürs kan vara ett helvete. Dessutom kommer de tillbaka i April så när Jonas åker har jag ju något annat att se fram emot förutom just att jag slutar i April.

Japp igårkväll var ju då Zürs dött, STEN- dött! Jag och Jonas var förbi tre ställen, inget hade öppet. Slöt med att han köpte en öl från vår dryckesautomat och jag bar upp tekokaren och så satt vi återigen och pratade. Jag förstår inte att det inte tar slut på saker att prata om men jag njuter till fullo utav att äntligen ha någon att prata med! Har fått ny energi och gott humör, jag hoppas så att det håller i sig när han åkt också.

Nej nu skall vi gå över till medarbetar huset och kolla om vi kan hitta något tåg till honom. Ha de så bra! Puss och Kram

Zürs 10

Kategori: AllmäntHaft en helt okey dag, Natascha hade ju ledigt så.. Lugn dag men har ändå gått bra. Träffade två stycken stockholmare som åt ute på våran terass idag, de var härligt att äntligen få träffa svenskar och få prata lite... =)

Har dock en god nyhet som gjort mig glad hela kvällen: Turistföreningen ringde mig idag.. De är tydligen intresserade av mig,. Det finns en tjej i St Anton som jag kan ha en intervju med. Det hade vart så underbart o få jobba hos dem, då får jag ju prata tyska nästan varje dag och det är ju vad jag helst vill. Men de ligger ju nere på hamnen så jag måste verkligen hitta ett boende i stan då. Men först tänker jag tänka på jobbet, kolla lön och arbetstider och sånt. Behöver ju alla pengar jag kan få in om jag ska plugga till hösten. Men allvarligt, det hade vart så härligt att få prata tyska hemma också.... Hoppas, hoppas, håll tummarna för mig!

Imorgon skall jag försöka kliva upp tidigt på min lediga dag och åka till Innsbruck. Behöver handla och vill ju kolla in Innsbruck så varför inte lika gärna åka dit. Dessutom finns ju Ikea där så tänkte kolla om de har Kaviar annars får nog Jonas ta med de.. :P

Nee nu ska jag sussa, ni får ha de så gott. Puss och Kram

Zürs 9

Kategori: Allmänt

Måndag 2/2-09,
går in på 12 veckor kvar= 83 dagar kvar, efter idag (har ju inget exakt slutdatum men räknar till och med hela vecka 17, dvs till och med 26 April, trots att vi troligen inte jobbar hela den veckan).

Jag blir tokig! Idag gick Natascha lös på mig IGEN. Jag höll på att fylla på tallrikar ute på stationerna. Hade tillsammans med Alex, en kock, lyft ur ett par av de översta ur värmesaken så att han skulle kunna ta varma tallrikar och inte få de nyligen påfyllda, kalla tallrikarna. När jag kommer ut med min stapel av tallrikar då har någon lagt tillbaka tallrikarna. Jag frågar då Natascha, som råkade stå där just du, om hon hade gjort det."Ja, det är ju fullt där i" Nej det är det inte, svarar jag då. Lyfter ur tallrikarna igen och lägger i de nya och så konstaterar jag, glad och nöjd med mig själv, "Nu är det fullt" DÅ fullkomligt går hon lös på mig och tycker att jag är fräck och sa att något skulle hända (vad vet jag inte, då det var ett uttryck jag aldrig hört som hon använde sig av) om jag inte slöt upp att vara så fräck. Jag blev helt förstörd, hade ju inte sagt något och inte alls menat något till henne.
Pratade med Petra om henne i förrgår och hon sa att hon skulle prata med henne. Men uppenbarligen har hon inte gjort det så jag bad Petra att vi tre skulle gå och prata lite senare när vi har tid, men att hon tills dess inte skulle säga något till Natascha. Jag kände nämligen att jag ville få säga ifrån och försöka få henne att förstå mig, för jag orkar allvarligt inte ha det såhär... Jag är ju mycket för att prata och reda ut och jag vill hellre ge det en chans innan jag börjar hata henne lika mycket som hon uppenbarligen hatar mig.
Men självklart gick ju Petra och sa till Natascha att jag ville prata. Natascha blev fly förbannad kom och skällde ut mig för att jag skickat Petra på henne och att hon inte ville prata med mig för vi har inget att prata om, vi tycker inte om varandra och behöver inte prata med varandra under den här tiden så hon tänkte minsann inte prata med mig.
Suck, jag bara stod där helt handfallen, litade ju på Petra, hon skall ju vara min chef, men tydligen gick det inte... Sa till Natascha att det enda jag vill är att du lyssnar på mig en endaste gång, det var därför jag bad Petra att vi skulle prata. "Varför då? Vi har inget att prata om" säger hon då och går...
Suck och inte tog Petra tag i det heller så har ännu inte pratat med henne.

Något annat som går mig på nerverna är att jag ju varje dag/kväll måste bli tilldelad en station att jobba för. Men saken är den att de flesta stationerna behöver mig inte, dvs jag får alltså inte göra något... Får hela tiden "Jag gör det" ifrån de som normalt är på stationen.
(Exempel där jag var i fredags, Station 3: har Brigitte som stationsledare och så är Dominique och Nicole där också. Brigitte tar upp beställningar och håller koll på dem. Nicole har hand om allt som har med dryck att göra - hälla upp, hämta och bonera och Dominique har hand om att hämta maten och gå in med tablån när den är full av disk och gud nåde mig om jag försöker göra något av deras saker - då är jag så gott som död, eller iaf ifråntagen arbetet eller utskälld).
Som om jag liksom redan innan inte är tillräckligt mycket utanför (på grund av att jag inte alltid förstår allt), jag är utanför varje kväll eftersom jag ju aldrig kan komma in i någon stations rutiner riktigt och aldrig riktigt kan ha lika bra koll på gästerna (vad de heter, vad de dricker, hur de vill ha sin soppa, om de vill ha flaskan på bordet eller att man häller upp åt dem o.s.v) vid den stationen som de som alltid är där har...

Dessutom måste jag fråga Martin varje kväll vart jag är indelad och jag börjar tröttna på det riktigt mycket. Han delar in Kathi och Andy men jag, jag måste fråga. De senaste kvällarna har jag inte ens frågat och där med inte varit indelad någonstans, eftersom vi har så lite folk så jag vet att jag ändå inte får göra något på stationerna...
Så har hållit mig i köket och putsat bestick, burit ut mat, gjort soppor när köket bett om det, städat och skurat. Men snart finns det inget kvar att städa längre så jag börjar bli orolig för vad jag skall ta mig till då.

Jag klagar här och skriver allt, men jag skall ta mig fan klara det här. Jag har inte så mycket val och dessutom vill jag inte ge upp. It just takes some time med Jimmy Eat World är låten som tröstar mig just nu!!

Ich liebe dich obwohl du scheisse bist - så härlig rad ifrån en låt.

Nu skall jag faktiskt ta och sova en stund, den ständigt malande mensvärken, det jobbiga i att ständigt leta efter arbete och dessutom samtidigt att trippa undan ifrån Natascha - tar på krafterna....
Får se om jag hinner/orkar träna därefter... Ha det så bra där hemma, saknar er så otroligt mycket!!
Pussar och Kramar ifrån er Desireé

Kom aldrig iväg för att träna, sov, behövde det...
Fick tidsutjämning ikväll dessutom kom Frau Zöhrer med lönepapprena, såg att det saknades otroligt många timmar så skrev inte under utan skall senare visa henne mina anteckningar hur jag jobbat så att jag kanske kan få mer betalt.

När de ropar "service" och någon svarar "ja" då går inte jag dit för att hämta mat för det där jaet betyder att den personen som svarat är på väg. Men tydligen inte i Nataschas fall. Hon svarade ja och skrek sedan på mig: Varför går du inte dit för?? Jag svarade då så lugnt och glatt jag bara kunde: När någon svarar ja då går jag inte eftersom den personen då brukar gå dit. Då blev hon sur, svor och gick. Jag var ju inte ens elak!!!
Va fan alla här är inte så jävla bra som de tror, de ska inte bara klaga på mig, de borde försöka se sina egna fel också, skulle kunna säga mycket till flera av dem, men jag håller tyst för här fungerar det inte så att man hjälper varandra med positiv kritik, det har jag ju märkt..

Är hungrig, fanns inget o äta ikväll. Jo, korv.... Behöver jag säga mer?

Zürs 8(?!)

Kategori: Allmänt

Suck, livet är verkligen en bergochdalbana här, önskar bara att nedförsbackarna kunde gå lika snabbt som för just en bergochdalbana....
Vi har bara 70 gäster just nu så finns inget o göra.. Igårkväll hade vi dock två norrmän som jag pratade lite svenska med..

Har haft N1tjänst från torsdagen till lördagen, var jätteskönt att sova ut varje morgon och sedan jobba men riktigt drygt att inte ha en lång eftermiddagsrast.

Idag har jag återigen normal tjänst.. Dagen idag hitills har dock varit riktigt jobbig. Min mensvärk har kommit tillbaka med full kraft. Känns som om någon hugger mig med en kniv för varje gång steg jag tar. Smärtorna strålar sedan ned i benen så att jag börjar halta, knäna darrar och när smärtan blir för stor svartnar det för ögonen. Jag jublar, så lycklig är jag att värken är tillbaka - not, snarare riktigt förbannad. Fick någon slags stark tablett av Frau Jochum som faktiskt hjälpte så måste handla sådana piller.... Måste ju kunna jobba, tänker inte sjukanmäla mig för min jävla mensvärk, vågar inte heller så.... Sitter just nu med datorn på magen vilket är riktigt skönt eftersom den är "varm och go".. :P


Grälade med Natascha häromdagen.. Kan inte för mitt liv tycka om henne. Hon kallade mig långsam, i vägen, dålig och idiot. Fan vad jag hatar att jag inte kan säga ifrån här. Har gått och blivit en svamp igen som suger åt mig varenda negativt ord jag får och mår skit av det på grund av att jag inte kan försvara mig själv eller säga ifrån då orden inte räcker till plus att personerna jag grälar med vägrar lyssna på vad jag har att säga "Det intresserar mig inte"..... Mådde skit av vad den lilla tjejen slängde ur sig,... Har sån lust att starta en catfight med henne och avreagera mig men tror inte jag får behålla jobbet då... :P

Men allvarligt va fan räknar dem med egentligen?! Den enda erfarenheten jag har det är den jag fått under den tiden jag varit här medan alla andra gått en utbildning på minst två år, de var säkert lika förvirrade som jag när de började sin utbildning och då utbildade de sig säkert i lugnt tempo och kastades inte in i den hårda verkligheten som ett femstjärnigt hotell har.
Förutom det glömmer de att tyska inte är mitt modersmål så ofta har de inte någon förståelse alls för att jag inte förstår vad de säger utan blir riktigt förbannade på mig och kallar mig saker som seg, långsam och idiot... Så jävla störigt...
Dessutom handlar det inte alltid om att jag är långsam, utan om att de är slarviga så det går fortare för dem. Som till exempel med dammsugningen häromdagen. Jag dammsugar "långsamt" då jag går det noga och ser till att få bort allt skit medan de bara drar över golvet ett par gånger och överhuvudtaget inget alls under borden där allting ligger....


Svårt att sluta o tänka på honom men det skall väl ordna sig så småningom.... om 10 dagar hade de vart två och ett halvt år.. Skitsamma, det finns fler fina killar. Ingen här dock. Hahahaha.. Petra och jag pratade om det och det finns faktiskt ingen alls som intresserar mig här.. Lite tråkigt faktiskt men samtidigt skönt att bara strunta i killar för tillfället och koncentrera mig på jobbet och tyskan..


Pratade med mamma och Jonas i helgen, de sa att tremånadersgränsen är som jobbigast men att det snart blir bättre igen med hemlängtan och sånt. Hoppas verkligen det för jag vill verkligen hem just nu, samtidigt som jag inte alls vill hem efttersom jag inte vet vad jag ska göra hemma..
Jonas kommer om exakt en vecka, kan knappt bärga mig, vet inte riktigt vad vi ska hitta på men jag oroar mig faktiskt inte, vill bara träffa honom, prata och prata och återigen prata...

Neee nu ska nästa maskin in i tvättmaskinen, ha det så bra. Kramar och Pussar och tack till Anna och Tilde för era kommentarer!