Dessidessan

Livet med hjärntumör

Zürs 11

Kategori: Allmänt

Onsdag 4/2-09

Åkte till Innsbruck…. Tog ungefär en och en halvtimme med tåget. När jag kom dit, hittade jag med hjälp av Kathis beskrivning ganska fort det lilla köphuset (vad heter de egentligen på svenska?) Sillpark. Men där stannade jag inte så länge, det intresserade mig inte riktigt och jag hittade inget jag ville ha. Tog bussen (utan att betala för jag förstod inte hur och ingen frågade efter biljett heller så gratis bus, inte helt fel :P ) till Ikea. Där jag köpte massa gott att äta ifrån ”Schwedisch shop”. Köpte pepparkakor, gifflar, mjölkchoklad, nyponsoppa, daimchoklad, bilar och kaviar. Sedan gick jag över till det stora köpcentrumet Dez som låg bredvid. Hittade en kjol och en t-shirt hos Zara men sedan inget mer än det jag skulle handla i vanliga affären. Tyvär… Ville egentligen handla nytt smink ifrån H&M. Har varit i varenda H&M jag hittat men ingen har haft H&Ms smink. Dez hade en liten avdelning men självklart inte de sakerna jag ville ha.. Störigt.. Saknar H&M hemma, där allt finns…!
Åkte hem igen, bjöd folk på Ahlgrens Bilar och sedan somnade jag framför tvn…. Det var den lediga dagen det.. 



Torsdag 5/2-09

Arbetsdagen var helt okey. Gjorde till och med riktigt bra ifrån mig på kvällen, fick iaf beröm av Mathias och det händer inte ofta.
Men vad viktigt är att jag var vid frissan.. Jag bestämde mig för o klippa av mig håret och det gjorde jag också. Kan säga att det är riktigt skönt att slippa sätta upp håret hela tiden. Känns dock ännu ovant. Måste till exempel vänja mig vid att jag nu kan använda en tredjedel av vad jag förut använt av schampoo och balsam. Har bara fått höra att det passar mig, själv vet jag dock inte om jag tycker att jag passar i det, men det är en härlig känsla att inte ha hår i ansiktet hela tiden.



Fredag 6/2-09
Ganska så långtråkig dag men men det hände iaf inga missöden. Har dock gått och blivit vrålförkyld, måste snyta mig hela tiden vilket gör att jag blivit röd runt precis hela näsan och det svider som tusan. Lagom roligt att bli förkyld nu när Jonas kommer och jag ville ju träna idag också, skit kul. Not. Och det här gången tror jag inte att jag kommer undan med bara halsont och att det sedan försvinner, jag kallsvettas och har feberkänningar. Vill inte bli sjuk nu!!

Imorgon kommer det äntligen svenskar till hotellet, ser så otroligt mycket fram emot det! Skall bli härligt att kanske få prata lite svenska då och då, plus att Jonas kommer i över morgon. Längtar så enormt tills han kommer!!

Imorgon åker jag på intervju i St Anton för jobbet på turistföreningen. Får se hur det går, är lite nervös faktiskt. Hoppas innerligt på bra arbetstider ovh bra lön för då kan de ju verkligen inte bli bättre eftersom jag ju då får prata tyska..

Ska sussa nu, försöka bli frisk över natten, lycka till.. :P



7/2 – 2009


Blev inte frisk över natten.. Men vad hade jag räknat med då?

Fick ett sms av Jimmie igårkväll. Han har blivit morbror åt en liten tös. Blev så glad för hans skull och i mitt nyvakna, svaga tillstånd skrev jag även att jag saknar honom. Det ångrar jag, onödigt gjort.

Idag har det varit så tråkigt. Vi har ca 60 pers som åker och ett par och 60 som kommer idag och det innebär att där i växeltiden runt lunch så har vi inte många gäster alls och alla är totalt jätteuttråkade och letar efter något o göra och det är då folk blir griniga så höll mig undan så mkt som möjligt.

Jo förresten, inte för att det är kul att vakna varje gång Kathi röker men det känns iaf tryggt att jag då aldrig skulle kunna sova mig igenom en brand när jag vaknar av röklukten från hennes cigg.

Nu ska jag på arbetsintervju, sikten är jättedålig utomhus, ser inte ens huset mittemot… Får se hur de går.. Ha de bra Puss och Kram and wish me luck!



8/2-2009


Arbetsintervjun gick bra och jag tror att jag har jobbet om jag vill ha det. Men jag vet inte. Väljer ju mellan det och Statiol men saken är ju den att jag behöver få in så mkt pengar som möjligt om jag nu ska plugga och det gör det lite jobbigare för tydligen var lönen inte så bra på turistbyrån.
Men Sanna som jag träffade var iaf hur go som helst och trevlig.
Vill inte göra fel val av jobb som jag gjorde förra sommaren så tänker verkligen överväga allt..

Pratade med svenskarna igår, de är jättesnälla. Den äldre Frun är här sitt 53:e år i rad och hon berättade en hel del om Lorünsers historia, riktigt intressant, plus att de ju som sagt var hur rara som helst, skönt o äntligen få prata svenska.

Har N2 tjänst nu i en vecka framöver, vilket betyder, sova ut men jobba sent och inte ha lång eftermiddagsrast..

Idag kommer Jonas, jag kan knappt bärga mig, skall bli så härligt att få träffa honom, jag längtar så in i *- - -*!!!!!

Men nu ska jag gå och duscha och sedan ned och arbeta, ha de så bra. Puss och Kram



10/2-09


De här två dagarna har varit helt underbara!

Jag missade när Jonas kom i söndags (8/2) men en av barkillarna kom och sade till mig om att han satt där ute så fick jag gå ut och krama om honom och lyckan var ju enorm! Fick kämpa för att hålla tårarna borta… =)

Resten av kvällen där gick hur otroligt bra och snabbt som helst. Flög som på moln för att jag var så glad. Gick till Familjen Waahlin (svenskarna) och sade att min pappa var där och de rara människorna följde med mig till baren för att träffa honom. De stannade till och med där och drack lite med honom. De kom bra överrens och det gjorde mig så otroligt glad.
När jag äntligen slöt så gick vi till Zürserhof och drack lite öl och pratade,.. Allt kändes så bra och det var härligt att få lite uppdateringar hemifrån. Jonas, Jonas, jag älskar att ha dig här nu ett tag!

Under måndagen 9/2 -09 gick vi en promenad från ena änden av Zürs till den andra, ungefär :P Men vet ni vad det värsta är?! Jag såg saker jag inte hade en aning om att vi hade. Vi har tydligen polis här, brandbilar, ett vattenverk och en väderstation. Knasigt att jag aldrig sett det förut och att jag inte hört något om det…

Vi åt i matsalen och jag fick lov o presentera lite folk för honom. Sebastian satt och åt med oss, tror han kände sig som jag känner mig när jag äter med de andra i vanliga fall. Han förstod ju inget, den stackarn.

Dagen på jobbet gick hur bra som helst, den gick fort och lätt och under hela tiden hade jag ett leende på läpparna. Domi sa att han tyckte att det var underbart att se mig riktigt glad.
Efter eftermiddagspasset satt jag i Jonas rum och pratade lite, tiden gick för fort och snart var det dags att gå och jobba igen. Jonas skulle äta med Familjen Waahlin i restaurangen vilket gjorde mig lite nervös men samtidigt tyckte jag att det var roligt. Mitt leende var ännu större än på dagen vilket tyckte reta ett par människor som försökte med diverse gliringar och glåpord för att få mig sur, men icke sa nicke.
Inte ens när jag lyckades tappa ett vinglas i golvet försvann leendet, va sjutton jag klarade ju en månad utan att ta sönder något, de har ingen annan klarat så skitsamma!! (måste kolla upp exakt datum när jag förstörde något sist) Hoppas att jag klarar en månad till!

Kvällen förlöpte jättebra och jag stortrivdes för första gången på hotellet. Men sen gick det åt skogen när jag var tvungen att ta upp efterrättsbeställning ifrån just bord 33 där Jonas och Familjen Waahlin satt. Nicole hade nämligen inte tid, Domi stod och putsade bestick och Slobo var på rymmen – som vanligt.. När jag väl kom fram dit till bordet slöt hjärncellerna iaf att arbeta, efterrätterna försvann ur huvudet och när de bad att jag skulle föreslå något för Jonas då hade jag ingen aning om vad vi ens hade som efterrätter, som jag vetat två sekunder tidigare. Så det blev lite pinsamt där, men sen kom hjärnan till slut i gång och jag kunde säga att det beror på om du vill ha vanilj eller jordgubbar. Jonas valde jordgubbarna och när jag sa det till Nicole så skrev hon: Mycket jordgubbar. Snällt av henne!!

Kvällen tog återigen ett slut - lätt och glatt. Jag kan ju säga att det inte hade gått upp för mig att jag nu skulle ha två dagar ledigt. Skulle ha kunnat jobba längre, för den här tiden sedan förra onsdagen har ju varit så lätt…
Hittade Jonas och Filippa i baren. Pratade en stund med dem.
Vi har verkligen haft tur som träffat den familjen för de är så snälla och så stöttande och hon har ju jobbat här i Zürs också så det är så skönt att lyssna på vad hon har varit med om och veta att man är inte ensam om att tycka att Zürs kan vara ett helvete. Dessutom kommer de tillbaka i April så när Jonas åker har jag ju något annat att se fram emot förutom just att jag slutar i April.

Japp igårkväll var ju då Zürs dött, STEN- dött! Jag och Jonas var förbi tre ställen, inget hade öppet. Slöt med att han köpte en öl från vår dryckesautomat och jag bar upp tekokaren och så satt vi återigen och pratade. Jag förstår inte att det inte tar slut på saker att prata om men jag njuter till fullo utav att äntligen ha någon att prata med! Har fått ny energi och gott humör, jag hoppas så att det håller i sig när han åkt också.

Nej nu skall vi gå över till medarbetar huset och kolla om vi kan hitta något tåg till honom. Ha de så bra! Puss och Kram

Kommentarer


Kommentera inlägget här: