Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Migrationsverket lever upp till förväntningarna

Kategori: Allmänt

I alla fall såhär långt! :)

Har jobbat 8 dagar nu och än så länge stortrivs jag och tycker allt är intressant!
 
Än så länge har jag personligen inte gjort så mycket utan har suttit med och gått runt och ställt tusentals frågor. Har varit med och meddelat både PUT - permanent uppehållstillstånd - och avvisning. Det är inget problem alls att komma upp på morgnarna förutom att vakna till, sen är jag på g för jag vill till  jobbet och lära mig mer. Har fått åka med på föreläsning i Helsingborg i förra torsdagen men också på två planeringsdagar i Helsingborg.
 
Igår fick jag äntligen mitt behörighetskort så har gjort mina första kallelser och i torsdags skrev jag min första journalanteckning även om det inte var i mitt namn. Jag är alltså ansvarig handläggare för alla som bor i Alstermo och ska göra musar (mottagningsutredningssamtal) och delgivningar (av beslut) och besluta kringa olika bidrag. Jag får även möjlighet att delta vid återvändsärenden.

Allt är jätteintressant än så länge och alla är riktigt goa och jag trivs som fisken i vattnet :)

Angående studierna: Hoppade av spanskan förra lördagen och det känns som om en sten föll av mina axlar. Jag har kommit fram till att jag behöver läsa en kurs med fysisk närvaro så att jag kan få igång mitt språk lite bättre och förstå mig på grammatiken bättre. Fick ändå inte godkänt på mina skrivuppgifter så skulle inte ha klarat ena delkursen även om jag hade klarat tentan. Den andra delkursen har läraren erbjudit mig att fortsätta på för den hade jag nog klarat men har inte svarat så vet inte om han avanmält mig från kursen.
 
Franskan går lite sådär med jobbet, kommer tillbaka till campus mellan 17.15-17.30 och börjar 17.15 så det är lite småtungt o komma iväg på de lektionerna. Är ganska trött då. Kom iväg första onsdagen men inte andra onsdagen och första onsdagen missade jag istället styrelsemötet efter för att det bara blev totalt på tok för mycket. 

Sexualiserat våld ska jag sätta mig och skriva i nu idag och imorgon. Deadlinen på en uppgift som var i fredags blev uppskjuten men det var lika bra för jag hade knappt hunnit bli färdig. Nu har jag bra med tid på mig och denna kurs tror jag inte blir några problem alls att klara av.
 
Angående träningen: Det verkar inte vara problem alls att komma iväg o träna efter jobbet. Träningen blir snarare mycket skönare. Iaf än så länge. Det viktigaste är att man inte fastnar när man väl kommer hem.


Viktor har varit hemma på ön för praktik nu en vecka, kommer hem imorgon men jag har än så länge klarat allt med mat och så väldigt bra och tvivlar inte på att vi kommer klara det när han kommer hem. Det enda jobbiga är att smyga på morgnarna sen när han är hemma.
 
Angående pendla: ja de blir ju samåkning för mig ett tag. Bilens tändningslås gick ju sönder förra fredagen. Markus, viktors kompis, körde Viktor till bussen och stannade på ICA och sen fick inte han igång den. Jag försökte i 1,5 timme på fredagskvällen och 1 timme på lördagen innan jag kallade på Markus och hans kompis för o bogsera hem bilen för på allmän parkering får man ju inte stå på heltid. Markus kompis fick igång bilen, han var så sjukt finlirad med o vrida på nyckeln och det var jag ju kanske de första tio minuterna när jag försökte. Hade ju bankat på låset och rört och ruckat på det så kanske om jag hade försökt försiktigt trots frustrationen att jag också hade klarat det - jaaaa, jag är bitter för att han fick igång den på sekunder. Men samtidigt tacksam. Så nu springer plånboken iväg också för de blir inte billigt o fixa de..... :/
 
Jo förresten nu när Viktor vart hemma har jag iaf umgåtts lite med vänner. Umgicks med Tömas och Mikael och sprang på Sophia i affären samt tränade med Kristofer i förra helgen. Denna helg blir de inte så mkt av gänget bara eventuellt Anton imorrn. De hade drinkkväll igår, såvitt jag vet iaf, och ni vet ju vad jag tycker om alkohol på det sättet och ikväll ska de festa och jag kommer ju inte in ikväll eftersom jag inte har nationsleg så kan inte komma med. Så ska se film med Kristofer ikväll istället.
 
 
yours truly
Dessidessan
 
 
 
 

Drömjobb på migrationsverket

Kategori: Allmänt

 
Idag har det rört sig otroligt många tankar i mitt huvud!
 
Det är nämligen så att jag fick jobbet som jag hade intervju för i förra veckan - nämligen på migrationsverket i Lenhovda!
 
Jag har sedan ett par år tillbaka drömt om att få jobba på migrationsverket och verkligen önskat det och det känns så otroligt underbart att ha fått in en fot nu. Migrationsverket i Lenhovda är en liten enhet med cirka 14 anställda så det finns verkligen all möjlighet i världen att lära sig av de andra, ta del av andra delar av ärenden än de som jag kommer hålla på med.
Än så länge är jag lite dåligt insatt i exakt alla uppgifter jag kommer ha men jag kommer i alla fall vara handläggare för dagsbidrag, sjukvårdsbidrag m.m och vara ansvarig handläggare för ett av migrationsverkets boenden. Kan förklara närmare när jag själv har allt klart för mig!
Jobbet är heltid mellan 8-16:30 och med eventuell jourtid kvällar och helger vid högt tryck av ärenden, ett vikariat på 6månader men passar jag så är det tillsvidare därefter. Jag kan även komma att få hoppa in i Alvesta och därmed få ännu mer insyn i allt arbete hos migrationsverket så det går faktiskt inte att beskriva hur glad jag är. Varit nära tårarna ett par gånger faktiskt, lipsill som jag kan vara ibland. :)
 
Men att få ett jobb innebär massor av omställningar därav alla tankar idag:
* ska jag fortsätta med alla mina kurser och därmed i princip ha heltidsjobb och mer än 100% studier? eller ska man hoppas av någon (jag läser två delkurser i spanska, sexuliserat våld prostitution och trafficking och franska)? - Än så länge tänker jag försöka hålla igång alla sen får vi väl se hur det går. Men spanskan slutar ju iaf 10:e december så det är ju bara dryga månaden det är extremt mkt och den får jag väl klara eller kugga, inte mer med det. Spanskan har varit alldeles för tuff på sistone för att jag ska orka bry mig...
* Man ska klara av o träna på kvällstid efter jobbet och hålla igång med träningen på samma nivå som jag gör nu om jag ska klara mitt mål att bli vältränad och jag är ju inte alls vad vid att träna kvällstid.
* man ska ordna matlådor och den veckliga handlingen behöver troligen flyttas på om inte Viktor handlar själv (vi handlar oftast på fredagförmiddagar)
* man ska pendla, ordnade som tur är busskort i förra veckan och de tycks samåka så de ska nog ordna sig, men man måste kanske köpa nya vinterdäck och när ska man sätta på dem? vädret e ju lite ombytligt just nu, förra veckan när jag åkte till intervjun snöade det ju i uppvidinge kommun men i växjö regnade det.
* man ska ringa csn o ändra föreläsningsgrupper, ändra träningschema, och  kanske skaffa en lämpligare garderob? :P
* man ska kliva upp tidigare. Åka typ 07.20 och jag kliver upp 07:35 dagligen så det blir ju lite tidigare och därmed tidigare kvällar
* man kanske inte kan åka hem lika mkt för jul och nyår.

Men sammanfattat så är jag ändå lycklig och glad att ha fått ett jobb, och då inte vilket jobb som helst utan ett jag ville ha och jag ser fram emot att få jobba där - börjar onsdag - snabba ryck!

Bifogar en cirka 1 vecka gammal bild på mig som kanske kan tolkas till att jag är lycklig:
 
Berättar mer framöver!
yours truly
Dessidessan

 

Ny jacka

Kategori: Allmänt

Vi skulle kliva upp ytterst lite tidigare imorse och gå på yoga men ja glömde (sket i) att ställa om klockan så insåg att vi skulle bli stressade och gav oss sovmorgon istället. Kom upp sent och vi skulle bara handla men i affären diskuterade vi länge och väl vilken olja vi skulle ha och sen ville jag "bara titta in en snabbis" på utförsäljningen som kommit till samarkand...
Men hittade jacka och Viktor hittade jacka och skor och jag ville hjälpa mamma shoppa till syskonen. Så vi blev över en tusing fattigare var. Men jag får ju visserligen tillbaka av mamma o kul o kunna hjälpa till. Hittade ju sjukt bra jacka till syster för 544kr och bra vantar o skor till brorsan och joggingbyxor till syrran för 93kr! SJUUKT!
 
 
 
Men nu får ja koncentrera mig på plugget för det skulle jag ha börjat med för 1,5 timme sedan om planeringen för dagen skulle hålla :P
 
yours truly
Dessidessan
 

GVT

Kategori: Allmänt

 
Riktigt tungt träningspass idag!!
Klarade inte alls alla seten och händerna värker och är svullna. Behöver införskaffa ett par nya gymhandskar. Dessa har varit underbara men de är så fruktansvärt utslitna nu. Börjat spricka och passformen suger.
 
Kör ju GVT - German Volume Training - med Viktor sen ett par veckor och hittills har jag gjort framsteg viktmässigt nästan varje gång tycker jag. Men vi får väl se hur slutresultatet blir, har ju svårt att se skillnad på mig själv om det händer något och mycket av viktframstegen handlar nog om att tekniken blivit bättre... Men man kör iaf ett visst antal reps (vi kör 8, 6 eller 4) uppdelat på 10 set med 90 sekunders vila mellan varje och så kör man två muskelgrupper i per träningsomgång. Vi kör dock bara GVT på biceps/triceps och rygg/bröst.
 
Usch, vad de gör ont i händerna att skriva!!

Borde kanske lägga upp en bild på träningen men man e ju så fruktansvärt ful när man tar i och gör grimaser. Men håll till godo med denna då:
 
Nu blire spanskalektion.
 
yours truly
Dessidessan

Dreams about work

Kategori: Allmänt

Åå, jag går mest bara runt o tänker på jobbet jag vill ha idag... Hade en riktigt effektiv pluggdag igår och om jag fortsätter så som jag gjorde igår kanske ja kan klara o hålla igång alla kurserna till slutet även om jag skulle få jobbet.. Det vore en bedrift att vara stolt över... Men jag har inte fått jobbet än.. Måste påminna mig om det hela tiden för jag drömmer verkligen om detta jobb...
 
yours truly
Dessidessan

It's my life

Kategori: Allmänt

Denna månad har varit hektiskt.
Har pluggat väldigt mycket och har fått ihop närmare 40h varje vecka, ibland mer.
 
Men har iaf hunnit med en styrelseutbildning:
Det var på konserthuset i Växjö en fredag-lördag och jag fick lyssna på några riktigt intressanta föreläsare. Helgen började med Lena-Maria Klingwall som har varit OS-simmerska i paralympics och inte har några armar. Sjukt inspirerande människa och vilken sångröst hon har. Sen följdes kvällen upp med mat och popquiz, som jag inte alls var bra på eftersom det endast spelades 2 låtar ifrån tiden sen dess att jag föddes. 
Under lördagen lyssnade vi på Per Johansson (förbundskapten för det svenska damlandslaget i handboll), Charlotte Signahl (intressant föreläsare om mångfald och jämställdhet), Helena Carlsson (idrottspolitisk rådgivare på RF. 
Charlotte Signahl var en ritkigt lustigkurre, vissa skämt hon drog var så sjukt klockrena!!
 
Har dessutom lyckats ha en bullkväll med Julia, Anton, Niklas, Sophia, Mikael och Elin, det var mysigt!! :)
 
Den 23:e oktober konstaterade jag följande:
"Om en flitig student kan mätas i statistik tror jag att jag hör till den kategorin med mina 459 besök på lärplattformen sedan kursen började 28:e augusti... "
 
Jag har även sett fotboll: Sverige-Schweiz och Östers IF-Hammarby på Myresjöhus arena!
 
Tränat ganska mycket, utom förra veckan då jag hade hemtenta i International Human Rights Law. Som för övrigt visade sig vara en riktigt intressant kurs även om jag inte alls gillar läraren. Vi hade på måndagen förra veckan seminariedag då vi skulle berätta om våra seminariepapper som vi skrivit. Jag skrev om ämnet jag brinner om FGM (Female Genital Mutilation) och fick beröm av läraren för hur välbalanserad den var. Men det jag störde mig på under dagen var att läraren har ingen som helst koll på upplägget, tiden eller något. cirka 30 pers skulle redovisa sina seminarier på 4h (egentligen 5 men då lät han oss sitta i små grupper o berätta för o förbereda oss) det ger inte så mycket tid per person och då var det även med frågor till referanten efteråt PLUS att läraren efter varje bidrag ställde sig och började kommentera och utveckla och förklara temat. Hur smart är det??? Visade sig att vi fick dra över med en halvtimme och då fullkomligt körde han över de 10 sista som skulle presentera, de fick typ 1min var och han avbröt dem innan de ens knappt han börja. Plus att läraren missade en person, vilket jag finner väldigt dåligt av en lärare!!!
Nåja, temat var intressant och min hemtenta är jag nöjd med. Producerade 18 sidor på 3 dagar och det på engelska, jag kan inte vara annat än nöjd!
 
I alla fall lyckats få en ny kompis som jag socialiserar med varje onsdag på franska lektionen. Det känns skönt och han e riktigt snäll!
 
P.s för de nyfikna så kan jag berätta att jag haft två jobbintervjuer på sistone. Ett jobb är klart att jag inte får, men jag var i alla fall nr 4 i ordningen av 30 och det känns relativt bra iaf. Det andra var jag en av 5 av 30 uttagna för intervju och intervjun kändes väldigt bra och jag vill vill vill vill verkligen jobba där. Men man vet aldrig, nu efteråt känns de som om de inte alls gick så bra. Får besked i nästa vecka så får väl se. Bara o hålla tummarna..
 
yours truly
Dessidessan

Enstöring

Kategori: Allmänt

 
Man märker när man börjar bli en enstöring och har tackat nej för många gånger när man inte längre blir inbjuden eller får höra att vissa är på besök.. Det känns tungt.... Riktigt tungt... sjukt jävla tungt...
 
Samtidigt som jag inte alls är sugen på att festa och supa. Jag tränar, jag kan ta ett glas vin med Viktor och njuta men jag vill absolut inte supa, och vill inte betala inträde och köpa festkläder för pengar jag inte har när det enda jag vill gå ut för att göra är att dansa och det inte är någon som kommer dansa med mig...
Visst, ge det en chans, men jag har givit det ett par chanser (kanske inte tillräckligt många, det erkänner jag) men ett par och det har inte blivit så som jag velat.
Dessutom har jag blivit en riktig gamling, jag går upp tidigt (okej inte så tidigt) nämligen halv åtta varje vardag-morgon och är då helt slut på kvällarna efter plugget och går o lägger mig innan tolv vilket är typ lagom när man skulle komma igång ute på krogen. Jag och Viktor får pinsamt nog i princip tvinga oss att hålla oss vakna då och då på fredagar och lördagar för att vi ska få sovmorgon på helgen.
 
Jag har blivit annorlunda, jag vet. Men jag trivs faktiskt med att vara mer "gammal"....
 
Men detta hindrar ju faktiskt inte mig från att komma o hälsa på vid tillfällen, jag har bara haft så otroligt mycket med allt jag tagit på mig så har inte riktigt haft tid. Dessutom vill jag ju inte, om jag lägger undan plugget, trots att jag har mer att göra, inte göra något då som jag inte egentligen har lust till.
 
Suck, varför ska det bli så jobbigt i vissa situationer....?

Jag saknar Carro enormt, hon står iaf ut med mig, hur jag än är, tror jag iaf.. :P Dessutom om vi festar så är det dans hela natten lång så hade hon bara vart här hade jag ju vart mycket mer med alla. Men min älskade finaste Carro kom in på polisutbildningen (vid första insökning) i UMEÅ!! Andra änden av världen för sjutton!!
 Men så glad för hennes skull! ♥♥♥♥♥♥♥
 
yours truly
Dessidessan

Spanska

Kategori: Allmänt


Jag undrar varför jag har gett mig in på att plugga spanska när jag uppenbarligen suger på det. Fick tillbaka en rättning nyss och jag gör stora fundamentala fel hela tiden. Men jag tycker allvarligt talat att den här kursen suger också.. Nåja, snart över... Det vill säga, om jag klarar tentorna..
 
yours truly
Dessidessan