Dessidessan

Livet med hjärntumör

Stolthet

Kategori: Allmänt


Uppstigning på en SÖNDAG klockan 8, det är omänskligt, det är kaos, det är ovanligt, det är dumt.
Men, gymmet klockan nio, hem, duscha och sedan till biblioteket för att ha arbetsintervju för Gotlandsresor :)
Arbetsintervjun kändes ändå helt okey och Jenny som jag träffade var grymt trevlig. :)

Därefter skulle vi ha grupparbete för tyskan men Daniel dök aldrig upp så jag och Gustaf diskuterade bara igenom lite.

Kom hem och läste lite tidning och såg handbollsmatchen som ju sög apa och plockade sedan upp min darling Mikael, loverboyen(!!), och åkte till Rydaholm för att de derbyt mellan Rydaholm och DIÖ.
Det var en ruggigt spännande match.
Efter första period låg de under med 3-1 men i andra period vände RSK till 5-7 och älskling gjorde 5-6 och 5-7 målen!!! Hans måltorka försvann och han ägde där ute på planen, banan eller va de nu heter.
Men sen i sista halvlek hände inte mkt, som Mikael sa så fick RSK hybris och DIÖ kvitterade 7-7 och det gick till sudden där DIÖ satte den.. suck. Men ruggigt bra match. RSK hade mkt manfall och hade 15 pers med massa skadade som ställde upp ändå mot DIÖs friska lag på 18 spelare.

Men en sån känsla av stolthet har jag aldrig känt förut när den klacken som folket i Rydaholm dragit ihop för att stödja RSK stod och skanderade min älskades namn: "Viktor" "Viktor" "Viktor"!!

Kom hem, dammsugade och mös med darling när han kom hem.

yours truly
Dessidessan

Milen!

Kategori: Allmänt


Toooorsdag -
blev en springtur på 7km. Hade noll och ingen lust när termometern visade -6 grader och det trots att solen låg på fönstret. Men härdade ut, tog en runda till gymmet och körde överkropp direkt efteråt och joggade sedan hem samtidigt som jag fick ett samtal ifrån Hyresbostäder angående att jag tycker det är för varmt i lägenheten då elementen inte kan stängas av - men det är tydligen en säkerhetsåtgärd så det är bara att leva. Jaja hellre för varmt än för kallt som jag hade det i min förra lägenhet.
Filip, en kille i Viktors hockeylag som är personlig tränare, var förbi och diskuterade mitt träningsupplägg och jag fick ett par tips som jag skall tänka på men över lag så var han väldigt nöjd med hur medveten jag är angående min träning och det är ju alltid skönt att höra.
Åt lite snabbt med darling innan han stack iväg för att spela match mot HA 74 en match som de tyvärr förlorade med 5-1.
Efter maten gjorde jag färdigt mitt träningsschema, äntligen är det färdigt!! Härligt!
När det var färdigt begav jag mig till Olympen för föreläsning om löpning och belastningen på underkroppen där jag lärde mig lite om olika skador och skor och lite sånt, intressant till tusen :)
Efter det blev det till o diska, se matchen, laga vanten (jag har inte fått min mormors anlag för o sy så tummen blev väl inte direkt jättevackert ihopsydd men den är iaf hel igen), epilera m.m
Såg lite tv och satt sedan och ritade upp träningsrundor inför mina olika distaner på träningsschemat tills darlingen min kom hem och jag kunde få gosa in mig i hans famn!!


fredag -
Plugg hela dagen, vila ifrån träningen och så massa mys med darling som för första gången någonsin stannade hemma från en träning! mest för att han ville se handbollen men iaf ♥
Såg lite handboll hos Björn men sen hade de bestämt att de skulle spela Age of Empire vilket jag tjatade på dem om redan för ett år sedan och hade ingen lust o gå hem och hämta dator och sedan gå tillbaka och definitivt inte när Viktor stannat hemma en kväll så blev lite besviken och gick hem.
Mööös iaf med min darling på kvällen.

Lördag
Idag har jag och darling sprungit milen på 1h och 7min. Det var tungt att komma ut. Det snöade så vi avvaktade länge tills de äntligen slöt och sprang sedan. Det gick riktigt sakta i början, jag är rädd för att gå för hårt ut, men sen brukar de släppa efter 5km för mig och sedan kan jag öka och sida 1,5km gick riktigt fort :) Kändes riktigt bra ändå, första gången jag sprungit milen!! :) Tur jag har min darling med mig nu i början så jag lär mig hålla tempot.
Blev mat, plugg och sedan laga mer mat och sett "I rymden finns inga känslor", en film som fick mig att skratta så jag började gråta :P

Imorgon har jag fullspäckat schema!!!

yours truly
Dessidessan

sömntuta

Kategori: Allmänt

Känns fel att gå o lägga sig innan kl 22, när sjutton kommer man inte vakna då?
Ställer mig och kokar rabarberkräm istället och kokar upp saften för o sockra den. Sen kan jag nog gå o sova.

Sportbhjakten fortsätter

Kategori: Allmänt


Uppstigning 9.25 - tvätt-tid kl 9.30, awesome!
Frukost
Löptur - intervall som kändes gruvlig lätt, plågade magen efteråt med hjälp av darling.
dusch
mat och såg färdigt splice tror jag filmen hette, ingen höjdare.
Viktor tog sönder min vitlökspress i sitt försök att "få ut det sista", tror han lärt sig att man inte får ut det sista.
Blev därför en tur till Maxi för hans del så han kunde inhandla en ny vitlökspress och juicepress som han velat ha så länge.
Själv gjorde jag ett besök på Intersport och prövade nya sport-bhar. Detta elände med sportbh är tillfälligt löst med att jag springer med två stycken just nu. Men hittade en som verkade okey, ska pröva den hemma imorrn en hel dag och se hur den känns. Beställt en ifrån internet som jag gillade på intersport men som inte fanns i mindre storlek hemma hos dem.
Sedan blev det fläsk och mjölkmakaroner och Viktor försvann iväg på träning. Själv började jag läsa fakta till tyskan men gick nyss in i väggen, är sjuuuuukt trött och funderar på att gå o lägga mig...

Viktor försöker lära sig mitt mobilnr och rabblar ramsan:
073 Lilja, Foppa, N0ll, Einarsson
Han e speciell han min älskade kärlek! ♥

Viktors helkroppsmundering när han steker fläsk:


yours truly
Dessidessan

7 km i snö

Kategori: Allmänt


Måndag - jobbade med Johan, pluggade på dagen.

Tisdag - Skolan mellan 10-14, var skönt att vara tillbaka i hemtama gamla F322 - vår gamla tyskasal - och äta med Becca på lunchen :)
Kom hem, begav mig ut på en springtur med Viktor vid min sida. Det började dock snöa precis när vi kom ut och en del av vägen som går vid en sjö var riktigt riktigt kall att springa när det blåste och snöade. 7km på 46min trots mjölksyra i vänster vad. Älskling lyckades på mig att spurta på hemvägen. Kände mig helt slut när jag stapplade upp för trapporna. Blev en del situps och sedan en välbehöglig mysig dusch med darling.
Älskling lagade en vrålgod fisksoppa och sedan sig vi handboll och lite av en film till glass med jordgubbar och en fruktblandning i ugnen med vit choklad på, mumma!
De värsta e att jag typ dog av mensvärk igårkväll också. Låg o kved i omgångar halva kvällen, älskade älsklings älsklingen tog hand om mig.♥

Drömt om änglar och demoner i natt.. :P

Onsdag - nu tvättar vi, ska ut o löpa en stund sen, men de e fan inte varmt så e inte jääääääättesugen...
Dagens uppg är att göra de där träningsschemat någon gång - har så svårt att bestämma hur jag ska göra -, göra tyska.

Yours truly
Dessidessan

Morotsinlägget

Kategori: Allmänt


Man kan ha roligt med stora morötter.....

Låter bilderna tala för sig själva ;)
Jag älskar dig
Viktor Johansson!! ♥

Yours truly
DessidessanSömn

Kategori: Allmänt


I natt har varken Viktor eller jag kunnat sova bra. Har haft ett par såna nätter den här veckan men den här var värst och det blir nästan hundra ggr värre när jag inte kan hämta lugn ifrån honom.
Vi båda vänder och vrider på oss och dricker vatten för våra snustorra strupars skull och blir därmed tvungna att gå på toan. Ligger helt konstigt och nej usch.
känns inte som om jag sovit alls i natt, känns som om jag bara sitter och stirrar rakt ut i tomma intet. Skulle ju dessutom springa nu på morgonen innan lektionen men att kliva upp då, utan sömn i kroppen kändes bara helt korkat så låg kvar den där 1,5h som jag skulle kliva upp tidigare för att springa på.

Tyska hela dagen, springa får bli i em.

yours truly
Dessidessan

1 timmes jogg

Kategori: Allmänt


I lördags blev det frukost och sedan klädde jag och Viktor på oss och begav oss ut på en lugn joggingrunda. Målet var 40min men kände mig hyffsat fräsh i benen så det slöt med en tur på 1h exakt och 9km :) Var riktigt nöjd, för tempot hade nog kunnat höjas men höll ett bra och skönt tempo så det känns bra att jag klarade det och det var härligt att ha min kärlek vid min sida. Har övertalat honom till att han ska springa långpass med mig på tisdagar och lördagar om det går.

Blev sedan hemgjord pizza och film och en fika hos Frida och ytterligare en film innan vi somnade gott i varandras armar!! ♥

Idag har vi limmat alla stolar och jag har mätt träningsrundor och läst lite tyska, vart på Olympen-möte, tränat och städat.
Darlings lag RSK vann mot Virserums med 5-3.
Borde plugga mer, äta, duscha och göra de där träningsschemat någon gång. Men har iaf bestämt upplägget på träningen.
måndag-vila
tisdag- lång pass
onsdag - intervall pass
torsdag - kortare pass med löpning och styrketräning överkropp
fredag- vila
lördag - långt långpass
söndag - gym, hela kroppen!
men sen skall tid bestämmas för hur länge jag ska löpa men har iaf hittat ett par scheman som jag ska göra ett eget schema utav. :) 17 veckors träningsschema skall jag ordna. Kommer bli lite pyssel.

yours truly
Dessidessan

Friday night

Kategori: Allmänt


Friday night -out!

I fredags blev det först lite plugg på morgonkvisten och sedan möte med Gustaf och Daniel som jag ska jobba med på tyska-projektet. Delade upp arbetsområden, så gott vi kunde och föreslog tillvägagångssätt.

Det blev en tur till Stadium. Skulle prova träningsbh-ar. Får så otroligt ont i brösten nu när jag springer, mina toppar är väl slitna. Hade jättesvårt att bestämma mig, och svårt att prova när de där stöldsakerna sitter i vägen och klämmer så att man inte riktigt vet om toppen är skön eller inte, till slut bestämde jag mig för en men när jag kom hem och testade mot min gamla så insåg jag att det ändå hoppade för mkt, så ska lämna tillbaka den o testa en annan.

Handla mat och laga mat med darling!

Gjorde mig iordning för partey och gick hem till Björn och mös med grabbarna innan vi gick hem till Nadja. Blev en hel del snack med roligt folk och även tyvärr ett tråkigt uttalande.

Var mest en sak som jag störde mig på, snarare, jag blev väldigt ledsen!
Jag fick höra att jag blivit tråkig och detta av en person som knappt träffar mig längre och inte vet ett dugg om mig längre. Personen i fråga tyckte att jag inte är lika mycket typ "yeah, vad roligt" inför saker längre. Personen frågade nämligen om vi skulle gå ut i stan nästa helg och jag svarade kanske, vet inte och fick då höra att jag har blivit så tråkig och var mycket roligare förut. Vad jag frågar mig är vem fan denna person tror att denne är som har rätt att säga något sånt till mig utan att knappt träffa mig längre och inte ens fråga varför jag inte vill med. Jag må kanske ha blivit tråkigare när det gäller fest, men kan det kanske bero på att jag är enooooooormt trött på att festa!?!?!?!
Sedan jag blev sådär odrägligt full i september så har jag knappt velat dricka, jag tycker det är jobbigt att dricka för mkt för jag vill inte bli så igen, aldrig någonsin igen, för så dåligt har jag nog aldrig mått och alkohol är inte lika gott längre. Dessutom går jag alltid ut för att dansa, aldrig för att dricka och tyvärr så är inte alla i gänget "dansare" utan de flesta sitter vid ett bord och dricker och det har jag liksom inget intresse i att göra! Som sista anledning till att jag skulle vara tråkig är att jag har förändrats, jag har kommit till ett läge i mitt liv där jag prioriterar andra saker och vill leva annorlunda. Jag har pojkvän som jag älskar och därmed har intresset att gå ut för att spana på killar försvunnit. Jag satsar dessutom enormt på träningen nu för att jag verkligen vill göra det här, för mig- för att det är roligt, självförtroendestärkande och en utmaning. Om jag då ska satsa på träningen ser jag ingen mening med att dricka massa alkohol och därmed förstöra den dagens träning och träningen dagen därpå såvida det inte är en otroligt rolig, annorlunda eller speciell fest och med det menar jag kanske till exempel Allkårsfestivalen eller när Älmhultarna är här för de händer inte så ofta. Men hallå, jag kan ha roligt UTAN alkohol, så låt mig slippa dricka!!! I slutänden spelar det ingen roll vad andra säger angående att jag just nu inte dricker, det är ändå min kropp och mitt val, det enda som sker är att jag tappar respekten för de som inte vill respektera mina val!!!!
- Kort sagt, denne person har förlorat all min respekt och istället för att vara ledsen är jag stolt över mig själv och att jag tagit ett kliv in i ett annat mer vuxet skede i mitt liv!

Men över lag var det ändå fruktansvärt mysigt hos Nadja i fredags, jag hade lätt kunnat gå med ut om jag inte hade varit så fruktansvärt hungrig!!!
Hade ju ingen hunger alls där under den period jag var hemma och en vecka in på tiden tillbaka här men nu har jag istället haft en period då jag är konstant hungrig. Visserligen drog jag ju ned på maten under hösten eftersom jag kände att jag åt mer än vad jag gjorde av med och nu när jag tränar hårdare har jag glömt att öka matintaget så kan bero på det. Men äter nästan hellre fler ggr än så stora portioner som jag gjorde förut :)

yours truly
Dessidessan

Drömmen om Gbg-varvet!

Kategori: Allmänt


Igår blev det en tur till gymmet runt lunchtid, jag och Viktor plockade upp foldrar som skulle delas ut och delade ut dem på campus i brevlådor :)
Hade sedan möte med tyskan så nu har vi blivit indelade i grupper och fått ämnen så nu skall jobbet ta fart. Har full tid för tyskan och alltså projektarbetet fram tills slutet av februari - med fulla lektionsdagar på tisdagar- och sedan kommer vi troligen få köra lite dubbelt när de andra ländernas deltagare kommer hit sen i mars. Men det får bli ett senare problem.

Gick direkt till gymmet efter mötet och pratade bla med Sofie en massa som också sprungit gbg-varvet så bestämt mig för att göra ett träningsschema som jag skall försöka sätta mig och ordna sen när jag gjort tyskan.
Delade ut lite med foldrar efteråt och åt lite snabbt samt duschade och begav mig sedan till Mikael för o träffa gänget en liten stund. Men snart gjorde sig hungern påmind igen så gick hem till maten och min darling.

Drömde om Gbg-varvet, mig och MB under natten. Men det var inte ett riktigt gbg-varv. De första 5km så sprang man in i olika hus o följde olika slingor i husen för o komma fram till ett rum där man skulle hitta någon sak med en siffra på - samma siffra som det spår man startade i, mitt var 5- och sedan när man varit i fem hus skulle man lämna in sakerna för att få fortsätta. Därefter sprang man resten av sträckan och det där med o leta saker var inte riktigt min grej så jag sprang på 2,45, 2,35 och 2,25 i mina olika drömsekvenser medan MB sprang på 1,42 den vältränade jäkeln.... Så vaknade med lite panikångest och med frågan i huvudet, vad har jag gett mig in på :P

Idag blev det en springtur efter frukost. 10min gång + 10 min jogg + 20 min intervall + 10 min nedjogg+15min magövningar.
Sedan tvätta, duscha och äta och kasta oss iväg till ÖoB för att handla lite och kasta oss vidare till Inter Sport och Stadium - behöver nämligen en ny sportbh, fått ont i brösten så behöver en ny med bättre stöd. Men hann bara kolla för att vi var tvungna o stressa hem och ta ut våra saker ur tvättstugan.
Satte mig och limmade ihop en stol av fyra medan Viktor gjorde mat. Ska bli skönt när vi har limmat alla stolar så att man slipper vara försiktig när man sätter sig på dem. :P

Ikväll blir det till att diska, plugga tyska och göra träningsschema!

yours truly
Dessidessan

Göteborg

Kategori: Allmänt


Måndagen blev en vanlig dag i vanlig lunk med träning och mys och sånt. Minns faktiskt inte riktigt om något speciellt hände på dagen.
Men däremot jobbade jag på kvällen. Jobbade med Johan och vi hade en hel del folk. Men jag lyckades inte stå vid datorn på hela kvällen så kändes lite sådär. Dessutom var jag där i tid och Johan försenad så de kändes lite surt. Men vi slog nytt säljrekord på 92 000 som visserligen slogs dagen därpå då de sålde för 108 000. (skyller på att de som jobbade på tisdagen var fyra stycken och vi var två och så en ny kille en liten stund).

Tisdagen däremot.

Vi låg i sängen och pratade om vad vi skulle hitta på, klockan var cirkus 10 och vi hade ingen aning om vad vi skulle fördriva dagen med. Vi steg slutligen upp och började kolla efter någon intressant bio, eller en hockeymatch i närheten eller något men nada. Så hur det nu kom sig så kläcker Viktor ur sig att vi kanske kan åka och se handboll för att det ju spelas bla i jönköping och Lund och det är ju inte så långt bort. Vi kollade, men inga matcher där inte. Men Sverige- Argentina spelades i Göteborg. Så efter lite velande bokade vi biljetter där, slängde i oss frukost, packade iordning lite färdkost i form av Marie-kex, läsk, vatten, banan och choklad och begav oss iväg mot storstaden - Göteborg.
Jag som aldrig varit på Västkusten, det var lite spännande.
Men jööööösses, de var inte lätt att ta rätt vägar i Göteborg. Slutligen hittade vi iaf in och till ett parkeringshus. Men utan småmynt kunde vi inte köpa parkerings-biljetten så Viktor fick springa ned till affären på bottenplan och växla.
Därefter blev det en mysig promenad för att kolla in närområdet kring Scandinavium. Blev en pizza på Joe's och sedan såg vi andra halvlek av Chile mot Slovakien (tror jag det var), sedan Polen mot Korea och slutligen Sverige mot Argentina.
Snacka om stort, snacka om stämning, snacka om ljudvolym. Aldrig varit i en sån arena så det var lite coolt :) Kände mig enormt liten.
Störde mig på en tjej bakom oss som satt och kommenterade konstant och kallade spelet dagisnivå och lät som om hon försökte vara värsta proffset på handboll. Dessutom räddade jag en kille också. Eller inte bokstavligen. Men när vi skulle gå därifrån såg jag ett smart-case på golvet med massor av kort och körkort i så plockade upp de och stoppade ett gäng killars, varav en av killarna var ägaren. Så fick iaf höra att jag var underbar. :P

Blev en lång färd hem och vi var hemma runt 02 men det var helt klart värt det då jag och Viktor gjorde något crazy för en gångs skull och var tillsammans bara han och jag en hel dag, utan något som störde, utan plikter eller måsten.

yours truly
Dessidessan

Fläskfilé a la Dessan och Virre

Kategori: Allmänt


Kom upp sent i lördags, sängen var så otroligt skön juuu, jag ville inte alls kliva upp, så därmed blev det sent till gymmet. Sprang 5km på löpbandet och tränade lite på gymmet med darling.

Därefter blev de mys hemma i soffan.
Vi är riktigt riktigt riktigt bäst på o göra fläskfilé. Gjorde en fläskfilé i ugnen igen med hemgjord marinad och till det en såg darling gjorde - som var fruktansvärt god - och potatis/palsternacka/morötter i ugn - underbar måltid och jag åt säkert mycket mer än jag borde ha gjort... Blev en mysig lördag tillsammans med min stora kärlek! ♥

Idag ville jag inte heller kliva upp. Undrar vad det är med mig, troligen för sena kvällar men sängen är så skön på morgnarna.
Kom upp, åt frukost och såg ett avsnitt av Pillars of the Earth (rekommenderas starkt) och spelade sedan lite oxie.com innan vi experimenterade fram en skink/pepperoni-sås och pasta.
Sedan drog darling till matchen mot Wettern.
Själv fick jag strax besök av Becca, som kom på besök, hämtade böcker och pratade lite.
Efter hennes besök hann jag städa innan Anton kom och hälsade på. Han och jag pratade en stund och spelade sedan en massa mario-cart. Vi är mer jämnlika på det spelet än jag och Viktor så vi vann typ varannan gång, så skönt att slippa bli utklassad :P
Insåg plötsligt att klockan var mycket och hastade iväg till gymmet, sprang 5 km på löpbandet och förbättrade tiden med 1,5 min. Tränade överkropp och min ländrygg kommer värka imorrn!!!
Var helt ensam på gymmet först, fick till och med tända lamporna. Sen kom en kille och ställde sig på ett löpband bredvid mig och USCH så han stank. Det stack verkligen i näsan av gammal äcklig svett. BLÄK!! Det är fördelen med att springa utomhus, man slipper annat folk.

Nu ska jag nog snart kura ned mig i sängen.
Imorrn blir det jobb igen, skall bli kul. Jag och Johan som ska jobba :)
yours truly
Dessidessan

Boknördar

Kategori: Allmänt


Idag är jag gnällig,...

Igår var jag på gymmet och försökte springa lite på löpbandet men hade enorm träningsvärk så blev bara lite intervall-träning i 30 min innan mina lår skrek av utmattning så blev lite träning av överkroppen igen. Saknat o pressa min överkropp - bicep, tricep, bröst och rygg så det var skönt att vara tillbaka.
Träffade Elisabeth också, de var mys de med :)

Hem, duscha snabbt och sedan fikade jag med Kristina på Tufvan. Blev en massa snack om utlandsstudier, pojkvänner, planer, boende, praktik, statsvetenskp m.m Riktigt mysigt!!

Sedan kämpade jag och älskling med maränger. Av fyra plåtar, lyckades vi endast med den sista. :P
Slutligen kom folket på besök för o äta upp glassen Viktor gjort, min kolasås, maränger, pepparkakor, mandelmassakakor och drack mammas svartvinbärssaft.
Jag och V hade kämpat väldigt mycket med glassen och marängerna och i slutänden när alla gått kände vi oss båda två ganska besvikna, vet inte varför men det kändes inte tillräckligt uppskattat för den tid vi lade ned på att ordna allt. Känslor är subjektiva så ingen kan säga att jag har fel även om någon annan har ngn annan åsikt.

Idag har jag och V varit boknördar båda två. Jag har äntligen fått läsa ut boken som jag hållit på med länge och han har läst sin bok :) Så först läste vi vid frukostbordet, sedan satt vi i varsitt hörn av soffan och läste och sedan såg vi första avsnittet av Svärdet i spiran och lagat lax med potatismos och hollandaise.
Nu är han på träning och folket ska ut ikväll.
Men jag kan knappt gå och jag känner mig inte alls på humör efter min känsla efter allt. Jag förstår mina vänner om de tycker att jag säger nej mycket, har jag trots allt gjort på grund av plugg och för att jag vill vara med Viktor men det känns så tråkigt när ingen längre bjuder med en heller. Självförvållat antar jag men ändå tråkigt.

Tur att jag har min älskade älskling, vad vore jag utan Viktor, han är min ständiga lycka! ♥

yours truly
Dessidessan

Jo förresten, de ringde ifrån ett jobb jag sökt som jag gärna vill ha, vi får se hur de går :)

Årets första löprunda

Kategori: AllmäntJösses vad denna dag har sprungit iväg...

Uppstigning halv sju för att läsa igenom anteckningarna inför tentan igen. Pulsade bort till tentasalen i nysnön - underbart med mer snö igen!!
Skriva tenta - som för övrigt kändes som om den gick bra. Är definitivt godkänd med hjälp av mina seminariepoäng.

Kom hem, promenerade bort till Willys och storhandlade med darling, varsi två kassar släpade vi hem, så lite träning där tyckte jag allt. Coachen godkände träningen så de gills.
Blev en tur in till ICA för o köpa billig grädde också.

Kom hem, samlade ihop tvätt och bar ned i tvättstugan. Lagade tonfisksås och makaroner medan V ordnade storkok av risgrynsgröt.

Efter maten stack jag till studievägledaren och diskuterade hur jag ska göra med mina studier. Vet ju inte alls vad jag vill läsa nästa termin. Blev 1,5h diskussion fram och tillbaka och fick reda på en sak som för mig gjorde valet lättare. Man kan ta två kandidatexamen sen - en i tyska och en i statsvetenskap - om jag skulle ändra mig och tycka att jag valde fel.
Pratat med Internationella kontoret - kan inte plugga stats i Köln och om jag avsäger mig platsen så kanske jag inte får någon annan för att trycket e så pass hårt så jag kommer välja att plugga tyska utomlands. Det kommer bli mitt val. Vill jag läsa mera statsvetenskap sen kan jag ju alltid göra de, eller till o med bara välja enstaka kurser. Räknar ju ändå med förlängda studier efteråt i form av psykologi-kurs, socionom-kurs och juridisk grundkurs.

Efter det tog jag hand om tvätten eftersom darling varit så snäll och gjort de vi ska bjuda folket på imorrn när de kommer förib :)

Med hjälp av den bästa investeringen jag gjort - Isbroddar för 30 kr ifrån Ullared - gav jag mig sedan ut på den första löprundan för 2011. 5 km, som på slutet var väldigt tungt!! Men det gick så nu är jag stolt över mig själv.

Får se vad jag ska göra nu, har ett par alternativ.

yours truly
Dessidessan

Med D, M och A är tentaplugg roligt!

Kategori: Allmänt


Förutom att jag pluggade massor med massor igår så var det ändå en mysig dag.
Efter lektionen, sista i internationell politik, tog jag och Anton oss en promenad i solskenet. Vi promenerade bort till Stallvägen, blev nostalgiska, hittade en mazda som jag skrev ett brev till för o se om jag kanske kan få pröva den nyckeln och pratade massor. Var en mysig stund!

Gick därefter hem för o plugga men de gick sådär. Kom aldrig igång klokt så satte mig och såg Prinsessans dagbok 2 med älskling. Skrattade o grät, film i min smak hahahha :P

Sedan blev det plugg för hela slanten. Skriva seminarieuppg. och så pluggade jag med Anton i två timmar i bibblan. Gick igenom massor med massor inför tentan.
Anton alltså... Den killen har kommit att betyda något otroligt för mig. Hans vänskap är oerhört viktig och han e grymt mysig så trots en massa plugg så stöttade han på msn och så pluggade vi ju ihop så det gick ju inte o klaga på. :)
Såg film igen med darling när jag kom hem och somnade som en stock.

Men sov jätteoroligt med massor med uppvakningar så kände mig inte alls utvilad imorse.
Gick upp för o gå till seminariet. Sämsta seminariet jag någonsin gjort. Fruktansvärt!

Hem, pluggade och blev fruktansvärt trötter där ett tag. Så läste igenom allt en gång, gick för o sovamen kunde inte somna. Pluggade lite till, nickade till igen, lade mig ned, kunde återigen inte sova och så fortsatte det. Alltså sugplugg hela em.
Mötte dock  upp grabbarna och så blev det 3h gemensamt tragglande i grupprum 35 i Biblioteket. Man har iaf kul med tentaplugg med Daniel, Mikael och Anton ♥

Nu ska jag gå och läsa igenom allt en gång till och sen blir det sängen.
Tror jag hade behövt en dag till till tentaplugg för o känna mig mer säker. Jävla idioter som lägger seminarie dagen innan tenta. suck. Känner mig helt tom, livlös, blank, uppgiven, omotiverad och förvirrad.

yours truly
Dessidessan

Ätbar BH

Kategori: Allmänt


Överraska älskling när han kommer hem kanske... (A)

Fick ju denna av min låtsaspappa Jonas i julklapp, någon gång skall den väl användas ;)

BUS!!!!


tihi!!!

yours truly
Dessidessan

I love love!

Kategori: Allmänt


citerat Elin Beyersdorff - "du e ett betydelsefullt undantag som analysmöjligheterna för fortsatta studier"

citerat dikt i GT "Ja fragar, insveiptar ei den arktiske dräktn´, va har er gärt av den där växthäuseeffektn'?"

Vinst för Rydaholm mot HK Lintek Make Believes 8-4, Rydaholm ligger kvar som trea i fortsättningsserien och är illa tvugna att klå Lenhovda för att ta över andraplatsen och fajtas om en plats till kvalen.

Pendlat mellan tre filmer ikväll, svårt att bestämma mig för vilken :O
Städat, pluggat m.m

Imorrn blir det staijnhårt plugg igen.

I love love, I love being in love, I don't care what it does to me! ♥ Viktor ♥ Vi, det är han och jag och det är ett perfekt VI! ♥

yours truly
Dessidessan

Drömvikt

Kategori: Allmänt


Glömde ju skriva att jag äntligen ligger på min drömvikt.

När jag i fredags gjorde ett Bodytest på wii visade äntligen, äntligen, äntligen vågen på 59.0. WIIE!

Visserligen tror jag det beror på att jag tappat muskelmassa sen jag "slöt" (inte hade tid längre) med träningen i början av december men jag är ändå där. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det igen, det har tagit mig fruktansvärt lång tid att tappa den vikten jag lade på mig när jag jobbade i Österrike och åt fet (och ibland väldigt god mat i form av mkt efterrätter) mat och gick upp till 65 kg. (misstänker att ja kan ha vägt mer nere i Österrike).

Nu skall snart träningen börjas med på riktigt igen.
Onsdag är det dags igen, onsdag efter tentan skall jag börja springa igen.
Vi får se om det blir ute eller inne. Har ju ännu inte fått tid att pröva mina isdubbar och om det går att springa i dem med all denna snön (den smälter förresten nu. Typiskt nog! Nu blir den grå och äcklig av allt salt) och all min vinterutrustning som jag har nu.
Fick ju massa med träningssaker i julklapp - vätskeband, andandes strumpor, underställ, träningshandskar och lånat Vs pulsklocka.
Förberedelsen inför Göteborgsvarvet är på G och jag är taggad till tusen.

MB får bli min coach och min taggare, han som redan sprungit och kan skiten och i förra året fick en förbannat bra tid, han e min idol i löpningen :P Mitt mål är att klara min låtsaspappa Jonas systers tid som jag har för mig låg på 2.30 :O Men ligger jag runt två timmar så vore jag överlycklig!!!

yours truly
Dessidessan4 månaders lycka

Kategori: Allmänt


Första tiden tillbaka i Växjö har inte bestått av mycket mer än plugg.
Pluggade hela onsdagskvällen, handlade och torsdagen bestod även den av massa plugg plus tvättning - vilket vi var i stort behov av efter två veckor hemma på ön.

På fredan hade jag lektion. Klev upp kl 7.30 och pluggade innan lektionen. Tog det lugnt med min darling en stund på em men mellan 15.15 -20.45 pluggade jag konstant... Fick mycket gjort.

Den dag som e värd att skriva om e gårdagen. Igår hade jag och V varit tillsammans i fyra underbara månader...! Han gjorde scones till oss på morgonen, åkte sedan iväg med Erik på stan en stund så att jag kunde få plugga och sedan gosade vi hela em/kvällen. Bara han och jag. Bara massa gos, god mat och pussar i tusental. Han har ju fått en matberedare också så gissa vem som fick skala alla potatisar, morötter och palsternackor till maten -jag - medan han stoppade i dem i maskinen och så var de strimlade på två sek. :P hahaha!!
Den här grabben får mig verkligen lycklig och jag hoppas att det blir en sjujäkla massa fler månader tillsammans :)

Idag är älskling iväg hela dagen. De skall spela match mot Linköping i Linköping så han kommer väl hem någon gång efter 12-slaget i natt. Det är första gången jag är ensam hemma en hel dag på flera månader. Längsta jag brukar vara själv är mellan kanske 13.30-21 eller så :P Men nu blir det verkligen hela dagen. Känns dubbelt - konstigt och lite skönt. :) Men tyvärr får jag inte utnyttja tiden till att bara glo utan idag skall det pluggas till tusen. De sista tre kapitlen skall sammanfattas och anteckningar skall läsas igenom inför tentan på onsdag.

Har fått reda på att vi inte alls behöver läsa första kursen i Statsvetenskapen om vi skall vara med på projektet. Så det skall bli skönt att hoppa in med lite tyska ett tag och få upp motivationen för statsvetenskapen efteråt :) Men jag känner lite så att jag gärna hade velat gå på lektionerna och lyssna och lära mig något då kursen Demokratins utmaningar kan vara ganska intressant. Men vi får se om det lyckas :)

Nu blire plugg för hela slanten.
yours truly
Dessidessan

Nycklar

Kategori: Allmänt


Elände, elände!!

Upptäckte under måndagsförmiddagen när allt var packat och skulle bäras ut i bilen att min bilnyckel var borta. Rotade bland alla saker, vände ut och in på allt, letade på golv, i väskor och bland saker. Vs mamma och bror åkte till WOK-stugan för att leta i spåret om jag kunde tappat den där när vi åkt skidor men utan framgång. Vi ringde låssmeder, bilfirmor och allt men någon nyckel kunde vi inte få fram på något vis utan nyckelnummer.

Blev till att boka av båten och inse att vi var tvungna att tänka över hur sjutton vi skulle ta oss upp med alla saker.
Åkte iaf hem till mummo o moffa och åt mat och spelade bonk där på måndagskvällen och moffa gick med på att köra upp oss till Växjö.

Såg ishockeymatchen på kvällen i JVM men den slöt ju också kasst så det var en riktigt dålig dag.

På tisdagen kom en av Vs kompis pappa till oss och lirkade upp bilen med ståltråd så att vi kunde få lassa ur saker. Tillsammans med moffa och V började jag sedan skruva isär skuff och bildörrar samt tändningslås för att se om vi kunde hitta några låssiffror någonstans och skapa en ny nyckel iom det. Men icke, inga siffror av alla vi hittade passade.
Så jag började förlika mig med tanken att vara billös. Men så kom Jonas, räddaren i nöden och ordnade så att vi nu kan tillfälligt köra bilen samt tillfälligt låsa bilen. :) :)
Så moffa fick avboka sin biljett och vi körde upp själva efter att ha fått en enorm mängd kött av kära mummo o moffa.

Lyckades handla innan de stängde i Växjö också och så packade vi upp alla saker, tog en macka och dog i sängen.
Idag ordnar jag med en massa ärenden som skall fixas och trixas med. Var enormt skönt att komma tillbaka och duscha i en skön dusch med klokt tryck för de har inte Vs mammas dusch.. :P
Men jag har varit på dåligt humör en stund nu och V ser lite deppig ut. Hans bror skrev något fruktansvärt onödigt och riktigt elakt på fb om oss. suck...

aja, nu ska jag göra lite mer saker innan vi ska handla och sen ska jag plugga hela långa kvällen!!

yours truly
Dessidessan

Skidor

Kategori: Allmänt

Jag ska inte bli skidproffs, det är ingen dold talang jag har, det är snarare ngt jag inte behärskar. 

Idag har nämligen jag, Vs mamma och bror och V i egen hög person åkt skidor vid VOK-stugan. Första varvet svor jag och var riktigt förbannad på skiten o ville mest bara åka hem, men sen gick de bättre och blev två varv till och sammanlagt 7,5 km så nu e jag stolt.Vårt absolut första gräl skedde dock i spåret. Drygt. Men någon gång skall vara den första och de tog trots allt nästan fyra månader och efteråt enades vi båda om att vi var löjliga och försonades med en massa pussar ♥
Det blev en avslappnande dusch och sedan middag hos Vs far med god lax o potäter. Men sedan lämnade V mig ensam för att åka och spela innebandy och kom hem med blödande jack under ögonbrynet, min kära älskade klant!

Imorgon bär det åter tillbaka till Växjö där tentaplugg och massa sammanfattande väntar för min del. 

Har en tuff tid framför mig.
Dels ska jag bestämma mig vad sjutton jag ska plugga nästa termin - statsvetenskap eller germanistik (tyska). 
Dels kommer vi (Mikael, Daniel, Elin och Jag) ha riktigt fullt upp den närmaste tiden med demokratins utmaningar och samtidigt vara med på projektet som vi var på i Berlin i förra året som i år är i Växjö. Jag hoppas verkligen att jag kommer klara att läsa dubbla kurser för ämnet på projektet - Immigration - är något som verkligen intresserar mig.

I'm off!
yours truly
Dessidessan

Gott nytt år

Kategori: Allmänt

Fredagen var då sista dagen av året 2010. Den dagen tillbringade jag med min kärlek.
Vi började dagen med att ta oss en rejäl sovmorgon och sedan klippa Vs far så att han fick ett litet sött jack i håret ovanför höger öra :P 

Därefter begav vi oss hem till Vs mamma och där började vi med matlagningen, vår trerättersmeny. 

Förrätt:


Skagenröra på bröd med morotsbitar

Huvudrätt:


Hasselbackspotatis, marinerad fläskfilé, Ulf-sås, Broccoli

Efterrätt:


Hemgjord glass i två delar - daimglass och exotiska frukter-glass- med hemgjord kolasås!

Däremellan duschade vi, jag sminkade mig och bytte kläder fyra ggr.


Efter att vi ätit oss riktigt mätta och glada tog vi en rajdi promenix bort till andra änden av stan där Vs vänner festade. Hade nog kunnat bli en rolig fest iom att det var massa par, så hade kunnat vara mysigt med alla kärleksfulla människor. Men jag kände ju ingen och vi kom mitt i festen så hade svårt att komma in i gänget och så ville jag inte alls supa så drickslekarna ville jag inte delta i. Därav såg jag mer hockey än jag umgicks. Men det var iaf en bra hockeymatch ;)


Vi såg raketer i virvlande snöstorm så att mitt smink rann och jag såg ut som en panda:och sedan kom vi hem och min älskling var hungrig så blev lite tilltugg innan sängen lockade våra trötta och heta kroppar ;)

År 2011 års första dag tillbringades hos min mummo o moffa såsom traditionen bjuder med hummersoppa, rådjursstek, och smultron med grädde och glass samt släkt och familj.
Kvällen bestod av varma mackor och film samt massa mys och gos i sängen :)
En bra första dag på året med andra ord!

yours truly
Dessidessan
yours truly
Dessidessan

Lust

Kategori: Allmänt

Det jobbigaste med att bo någon annanstans än hemma själva är att när lusten faller på kan man inte ta för sig.... ;) År 2010 i KORTHET

Kategori: Allmänt

Årets resor: Stuttgart som översättare för mamma och Jonas samt Berlin med IAL-projektet.

Årets smeknamn på mig själv: Sturm och Drang samt Snöflinga - Daniel och Mikael

Årets mesta vän: Mikael

Årets citat: Inge klonk utan klank - Daniel
"Du har karaktär i armen" - Niklas och Mikael

Årets redovisning - Daniels redovisning i tyskan med citatet "Liegt la hier"

Årets nya erfarenheter: Hög kjol, nya nagellacksfärger, sett min första ishockeymatch samt ett antal till efter det, kört traktor.

Årets filmcitat: Kung Fu Panda - Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that is why it is called the present. 

Årets måltid - Nyårsmåltiden med V

Årets skada - min rygg som jag fick ont i och var tvungen att gå till naprapat för efter att ha fått massage i Tyskland.

Året då min säng gick sönder under en förfest!


I år har jag/höjdpunkter
* spelat pärk
* haft två jobb i form av servitrisjobbet på Slite GK och som receptionist på Olympen
* Haft två besök på Gotland av första Nimme och Jojje och sedan Mikael och Daniel
* träffade min älskade kärlek och blev sambo
* Bytt från en 22kvadratmeters till en på 35. 
* Kollat på blixtar ute över havet med MamuSe 
* Allkårsfestivalen/Fredagsfestivalen
* kommit igång och varit flitig med tränandet
* klarade godisförbud
* ridit igen!!
* Varit modell i Malmö på The Studio
*Varit modell för en kväll på Olympen
* tränat som en dåre så att Mikael kallt mig för träningsverk

Sugpunkter
* Allt tungt pluggande allra helst de dryga G:na!!
* Killproblem
* Tråkjobb under sommaren (dock med det positiva att jag träffade älskling genom det)
* förlora i pärken
* Min mage som inte alls velat va med i år och som tydligen inte e något fel och jag troligen har IBS
* Blodprov i armvecket

- Lär ju ha glömt något men det är ju ändå struntsamma - nytt år, nya händelser, nya erfarenheter och nya utmaningar! 
Jag ser fram emot ett år med statsvetenskap, göteborgsvarv, utlandsstudier, pärk och massa kärlek med vänner, familj och Viktor!
Uttryck/citat: Inget klonk utan klank
"Du har karaktär i armen"