Dessidessan

Livet med hjärntumör

Zürs 4

Kategori: Allmänt

Jo P.s jag är förkyld nu igen, fick vara frisk en vecka... Suck, det är väl bara att stå ut....

Zürs 3

Kategori: Allmänt

Tisdag 23/12 2008

Känns jättekonstigt att jag idag, om jag varit hemma, hade varit hos mummo och moffa och firat jul. Har inga som helst julkänslor och kan verkligen inte förstå att jag missar risgrynsgröt och knäck. Har dessutom hela dagen funderat på om jag skall öppna mummo och moffas och Eva och Per-Oves julklapp, som de skickat hit till mig, idag eller imorgon. Men har iaf bestämt mig för att jag sparar det till imorgon.

Suck, den här dagen har varit sådär. Idag har missöden skett. Har tappat bestick på golvet, en gång när jag skulle bära bort tallrikar från gästerna och en gång i köket precis när jag gått in genom dörren så andra gången hade jag tur. Har dessutom tagit ut fel soppa, två ggr, men egentligen var det inte mitt fel. Första gången sa Brigitte bara soppa och då gjorde jag en dagens för när de säger soppa är det egentligen dagens. Men då ville hon ha en annan soppa och då visste jag inte vilka saker som skulle i soppan så gick ut igen och frågade och så fick hon visa. Hum..
Nåja, har iaf både serverat, hällt upp dryck, plockat bort OCH tagit emot en beställning från två tyskar!! Dessutom har jag lyckats bära den stora brickan idag utan att hålla emot med andra handen! När det bara var en timme kvar av lunchen bad jag om att få gå och putsa bestick och göra i ordning kvällstallrikarna för då ansåg jag att jag gjort tillräckligt med fel för en dag. Fått en bula idag också, riktigt stor, typiskt mig, eller hur?! Ovanför de säckar där man skall lägga tvätten finns nämligen ett järnskåp och de drämde jag upp skallen i… Smart!

Har dessutom gråtit idag under arbetstid. Såg nämligen Emilia. Det var så jävla likt bakifrån men när hon vände sig om var det inte Emilia. Men överväldigades av en sådan plötslig och stark hemlängtan att tårarna bara plötsligt började rinna och jag fick svårt o andas. Gick snabbt in på toan och stannade där och andades djupt tills tårarna slutat rinna.

Jag och Kathi har gjort klart bordsdekorationerna idag och sedan har vi fixat julmenyn till imorgon. Sedan fick vi fri kväll, från halv sju! Wiiiha!! Pratade med Gelinda (Frau Zöhrer) de har en provtid på 14 dagar och då behöver man inte betala om man vill sluta men då brukar de oftast göra upp att man stannar till efter nyårsruschen är slut. Men måste verkligen överväga vad jag vill göra. Gelinda tror verkligen blind på att jag kommer klara det och hon sa att det blir bättre efter nyår så att innan dess kan jag egentligen inte säga något men då har ju redan två veckor gått.
Funderar på om jag skall gå och prata med Martin, restaurangschefen, och se om han tror att jag kan klara av det. Men samtidigt så är jag verkligen rädd för honom så känner mig inte bekväm med att prata med honom. Men vad gör jag om jag slutar då? Förutom att jag ger upp som en jävla ynkrygg så har jag ju inget annat jobb, vad gör jag då? Åker hem? Eller söker jag ett annat jobb någon annanstans? Vart tar jag vägen?

Har fått höra att vi har en svensk familj från Sthlm här just nu, måste ta och försöka hitta dem imorgon och prata lite, saknar svenskan.
Morgondagen blir en tuff dag. Det är fin servering och ja, nej hu, vill inte tänka på det…!

Jag känner mig som en julgris, det finns så mkt gott att äta! Tjockis-Dessan eller Desi som jag heter för alla här.

God jul till er alla där hemma, önskar eran lilla tysk!


Pusssssss

P.s Hoppas ni har snö där hemma, jag har iaf en riktigt vit jul! ;)

Zürs 2

Kategori: Allmänt

Måndag 22/12 2008
Zimmerservice är skitkul! Men det betyder att vi, eftersom vi måste var på plats för o bära upp brickor, får göra skitgöra i köket men samtidigt tycker jag det är skönt eftersom det finns så mkt jag ännu inte vet när det gäller att servera i köket och dessutom har jag ingen aning om hur kaffemaskinen fungerar :O
Fortsatte med bordsdekorationerna idag, fram till nyss, halv nio och så har vi då ledigt nu. Ganska så tråkigt o sitta där och peta med gran och få händerna fulla av koda men samtidigt kul för jag lär känna Kathi bra och slipper oroa mig för restaurangen. Var dock på station ett på lunchen, fick servera lite och fortfarande inga större misstag. Fötterna gör så jävla ont bara så kan inte gå fort. Det är störigt för imorrn lär vi fortsätta med bordsdekorationerna på eftermiddagen och så är det röd dag två dagar i rad. Jag hade egentligen velat åka till Lech och kolla om jag kan hitta några mjuka sulor eller i värsta bomull att stoppa i skorna så att det blir lite uthärdligare.
Måste dessutom prata med Frau Zöhrer snart så att jag vet om det kostar mig något eller ej om jag slutar inom provtiden för jag trivs fortfarande inte…. Folket är egentligen jättesnälla men de har inget tålamod vid stress, skulle jag heller aldrig haft, men det innebär alltså att jag aldrig kommer lära mig utan att jag kommer fortsätta att vara lika förvirrad som jag är just nu. Dessutom är jag verkligen rädd för vår restaurangschef och inte nog med det, jag förstår inte ett ord vad han säger då han pratar så stark dialekt. Tre ggr idag har han sagt till mig att jag skall göra något men jag har inte förstått så då har han bett någon annan förklara för mig vad det är jag ska göra. Det är skitstörigt!

SAKNAR ER HEMMA SÅ JÄVLA MYCKET, VILL BARA HEM!!!!!!!!!!
 

J.A.B.J * tänker på dig

 

Zürs

Kategori: Allmänt

På söndagen (15/12) kom Karolas morföräldrar på besök. Trevligt att träffa dem igen, de är alltid lika rara. Men det får mig att sakna mina egna morföräldrar..
Umgicks med Märte på kvällen och försökte se på Ultra Violet men förstod då ingenting så vi gav upp. Jo, pratade också med Karolas mamma om hur jag skulle kunna tacka dem. Hon började gråta och sa att jag inte behövde göra något alls utan bara vara den jag är och jag är alltid välkommen tillbaka. Det är verkligen så skönt att höra att de tycker om mig lika mycket som jag tycker om dem och jag trivs verkligen där!

Måndag 16/12
Gick med Karola till skolan för att säga hej då till alla. Var så otroligt trött så till och med sov i skolan i deras uppehållsrum. Haha, snacka om pinsamt då de tydligen pratat om att jag sov. Nåja, fick iaf säga hej då till grabbarna och Laura. Natalie var borta så fick tyvärr inte säga hejdå till henne men hon hälsade senare genom Karola. Åkte hem lite tidigare, inhandlade färdkost på Aldi och såg Wild fire som de spelar in åt mig eftersom det i torsdags slutat mitt i en följetång och jag ville se hur det ordnade upp sig. Åt god mat och umgicks med alla. Märte kom och sa hej då. Han var lite ledsen. Såg på tv först med Karola, hon såg CSI för första gången i sitt liv tillsammans med mig. Sedan kom Magnus och så såg vi på Super Natural. Somnade sedan som en stock.

Tisdag 17/12 Natten var så otroligt kort. Kändes som om jag nyss lagt mig ned. Masade mig iaf upp, åt frukost med alla och njöt av Karolas mammas marmelad innan jag skulle åka. Så bar det av till tågstationen. Så stod de där och vinkade av mig….. Halv åtta åkte jag och ungefär halv tio var mina två byten redan klara och somnade då och sov ända fram till halv ett. Då var jag ungefär vid Stuttgart. Där klev det på en Herr som hum, ja inte kunde sluta upp med att prata. Han skulle också till Zürs och han babblade som bara den. Jag svarade: mm, jo, okey, kul. Fem timmar fick jag höra på honom och hans prat. Med ett litet uppehåll då jag pratade med pappa, (blev inte så länge men bättre än inget) och en liten stund när jag hoppade av i Lindau och köpte en dagsbiljett för morgondagen. Lindau, ack, ville stanna där!

När jag kom hit visade Frau Gelinda Zöhrer mig runt lite och sedan åkte vi upp på fjärde våningen i hotellet där jag fått ett duppelrum med DUBBELSÄNG. Jag hade bara fått hört att alla bodde i enrum i medarbetarhuset och med en kabel fick man där inne Internet. Men så får jag dubbelrum i hotellet, utan Internet (här inne är dessutom inte möjligt att få Internet) och med dubbelsäng. Kände mig så lurad och var förtvivlad. Satte på den lilla tvn som vi har och hörde lite musik medan jag packade upp mina saker och tårarna rann. Kollade Dr. House och gick sedan och lade mig. Jo, lade tre stycken namn på minnet. Tre tjejer: Celine, Marie och Kristina.

Onsdag 18/12
Steg upp tidigt och duschade. Gick sedan ned och åt frukost. Det finns bara bröd och pålägg här, så kommer att sakna yoghurt och flingor. Nej! Kan inte köpa yoghurt. Varför? - Inget kylskåp! Pratade med ”Brasilienaren” (inte uppfattat hans namn) han jobbar sin fjärde säsong här. Han gjorde mig sällskap när jag åt. Gjorde mig sedan iordning och skulle åka till Lech för att se om jag kunde hitta ett österrikiskt simkort. I väntan på bussen kom brasilienaren gåendes och han åkte med mig till Lech (går buss mellan Zürs och Lech tre ggr i timmen – gratis). Vi kollade efter simkort men allt som finns där är med bindningstid och månadsavgift. Träffade killen från tåget och han babblade på med brasilienaren.

Åkte sedan vidare med bussen till Langen am Arlberg för att åka tåget till Lindau. Det tar ungefär en och en halvtimme till Lindau, inte så farligt. Så underbart att vara i Lindau igen!! Hämtade resväskan och gick ned med den i ett skåp på tågstationen. Pratade med Albert och expeditionen och väntade på Martin. Träffade då Itxaso, Romina, Joelle, Celine, Max, Cleo, Wideline och Celeste också. Innan jag och Martin kunde gå var jag dock tvungen att hjälpa Albert med en översättning från tyska till svenska. SKIT SVÅRT! :p:p:p:p Jag och Martin gick och åt varsin pizza på det bästa stället i Lindau (det kan jag faktiskt säga för jag har ätit Pizza på fem olika ställen i Lindau). Vi satt där och pratade, saknat honom så jävla mycket alltså. Vi har aldrig en pinsam tyst minut utan har alltid något att prata om.
Fick höra att tjejerna klätt ut honom till tjej dagen innan (fick även se kort senare som jag önskar att jag kunde radera ur mitt huvud). Vi drack varsin glühwein med Amaretto, då smakar det precis som glögg! Tog sedan bussen till Lindau Park eftersom Martin är lat och inte kunde gå den biten. Jag storhandlade på Müller. Schampoo, balsam, tamponger, tops, och massa sånt som går att bunkra upp för en fyra månaders tid. Köpte även en vattenkokare – så att jag kan dricka te när jag vill! Så gick vi till Max och spelade lite kort. Fick varsin kopp te av Celeste och bara hade det mysigt. Saknat Max och atmosfären där, trivdes verkligen där. Så gick vi till tågstationen när jag försökte prata med mamma i telefon men utan någon vidare framgång. Hon pushade iaf på mig, såsom hon alltid gör och som jag behöver.

Men sedan gick verkligen allt åt skogen. Missade tåget till Langen am Arlberg på grund av försening, med två minuter. Det sög. Var då tvungen att vänta i Bludenz i en och en halvtimme. När jag då skulle ha kommit fram i Langen finns det ingen buss till Zürs längre, utan då skulle jag ha varit tvungen att ringa en taxi som säkert skulle kostat minimum 40 €. Var så nära att bryta ihop.
Ringde därför Jimmie ifrån en automattelefon. Bara att få prata med honom gav mig nya krafter även om det samtidigt gjorde så att saknaden efter honom hotade att slita sönder mig. Men jag vet att han finns där för mig, alltid, och han är verkligen så underbar att prata med om såna saker då han ju faktiskt är raka motsatsen mot mig- nämligen alltid lugn, medan jag stressar upp mig.
Men jo, olyckan slutar inte där. När jag kom fram till Langen dog mobilen när jag försökte ringa efter taxi. Hade dessutom inge småpengar alls längre till en automattelefon eftersom jag ju ringt Jimmie. Fick därför ställa mig och lifta. Bilarna kom verkligen glest. Sju bilar på en halvtimme, men så var ju klockan också tio. Var verkligen beredd att jag skulle få övernatta på tågstationen och tänkte att det här är fan sista bilen. Den åkte förbi. Men så stannade den och backade och en urtrevlig herr (som påminde om Moffa) plockade upp mig. Han skulle också till Zürs så jag hade tur!!!
Äntligen framme stod jag framför nästa hinder – Min rumskamrat som jag skulle dela säng med. Men fi fan jag hade då aldrig behövt oroa mig!!!!!!!! Hon är helt underbar, lika trögväckt på morgnarna som jag, trevlig, pratglad och framförallt rolig. Dessutom dricker hon också mkt te..! ;) Vi kom så bra överens. Visade bilder för varandra och pratade. Pratade först och främst och hur förtvivlade vi båda var för att vi fått dubbelrum med dubbelsäng… Klockan två på natten kom vi äntligen i säng! :) (enda minuset med henne är att hon röker och röker ut genom fönstret men men jag får väl stå ut)

Torsdag 18/12
Vi klev upp vid halv nio för att vi skulle få i oss frukost som är mellan sju och nio. Men när vi kom ned var allt redan slut. Fick ett par brödkanter och sen gick vi upp igen och SOV. :P Jo förresten Katharina, ”Kathi”, heter min rumskamrat. Vi har idag hälsat på hennes kompis på ett annat hotell, inhandlat lite saker och ägnat 45 minuter till att prova våra arbetskläder. Tydligen har alla storlekar gått åt fort i år så skräddarna var här och fick mäta alla fem klänningarna som vi skall ha så att de passar oss. Två klänningar är för kvällen och då ska man ha svarta strumpbyxor och tre är för morgon och dag med hudfärgad strumpbyxor. Under klänningen har man en vit puffblus. Så har vi vart i medarbetarhuset och tränat lite. Har sprungit och gått på löpbandet, skönt o komma igång igen. Men får ju motion dagligen flera ggr nu. Vi bor ju på fjärde våningen. Upp dit är det 8 trappor och sammanlagt 100 steg när man räknar med de stegen jag måste ta emellan varje trappa. Skit jobbigt!!!!

Har varit supergodmat idag också, sitter just nu och småäter på en chokladpuddig och dricker te. Nu ska vi gå ned och se om våra kläder kommit tillbaka ifrån skräddaren och sen skall vi se step up. Imorgon börjar vi jobba klockan halv nio, är så jävla otroligt nervös och är fan rädd… Jo förresten så ska de under dagen nu ha fixat trådlöst i medarbetarhuset så att vi kan gå över dit och sitta på Internet med våra datorer där. Då har vi iaf lite Internet….

Fredag 19/12
Så jävla skit just nu!!! Gråtit floder och vill inte vara här mer. Halv nio började vi med information. Det är jättemycket information och Herr Restaurantleiter Martin (alltså chef för restaurangen, under de som äger allt) förväntar sig att vi skall kunna allt till på söndag, sa han iaf. Det är så jävla mkt som inte får lov att hända,.. Inte en endaste gång har jag fått höra att misstag är mänskligt eller det kan hända. De har fan 183 olika viner som vi ska kunna. Dessutom har de som berättat allt för oss under dagen inte haft någon som helst förståelse för att jag inte förstår vissa ord. Utan de tittar på mig som om jag är dum i huvet när jag frågar, jag hatar det. Är så jävla förtvivlad.

Har fått höra att vi har en provarbetstid på 14dagar. Men det står även i kontraket, som Kathi förklarade för mig idag (fick ju kontraktet en dag innan det skulle vara underskrivet och tillbakaskickat så jag hann inte få allt översatt åt mig,) att om jag slutar eller om jag får sparken så måste jag betala halva bruttolönen alltså ungefär 7000 spänn. Dessutom säger restaurangsledaren att om vi förstör något – tappar något så att det går sönder, inte kan menyn/vinlistan så får vi jobba över, obetalt. Han säger även att om man är punktlig är man i hans ögon försenad, man skall vara där fem min innan.

Vi har övat vid bordet väldigt mkt idag och jag har insett att det saknas så jävla många ord som jag behöver. Så jävla mkt saker som jag skall kunna som jag aldrig förut haft en aning om. Dessutom har jag frågat så många ggr vad jag behöver för arbetet men så kommer det fram att jag ändå saknar saker så fick kasta mig till Lech nu på rasten och köpa saker. Alltså fitta!! Jag vet inte om jag klarar det här, är så jävla frustrerad, förvirrad och ledsen. Vill bara hem… Eller nej vill inte hem men vill ha ett lättare jobb. Martina, hon som skulle hjälpa mig med o hitta jobb, har hela tiden sagt till mig att det här stället är fyrstjärnigt, det är för i helvete femstjärnigt. Så mkt erfarenhet har jag ju trots allt inte…. Hur fan skall jag klara det här? Hur fan skall jag ta mig igenom de här månaderna utan att bli sparkad? Och utan att bryta ihop dagligen, som jag gjort idag. Kathi och Rebecka tycker också att det är jättesvårt men det är ju dubbelt så svårt för mig, minst, eftersom jag inte förstår instruktionerna fullt ut, de har ju iaf tyska som modersmål.

Lördag 19/12
Bara för att säga det så har jag inte alls lördag idag, först i natt, runt halv tre, när jag fick sms ifrån Märte som skrev att de hade haft kul på vorabipartyt insåg jag att det faktiskt var fredag. Eller jo lördagnatt då. :P

Igår kväll gick det iaf bättre. Jag och Kathi har nämligen blivit ”etagespringer” alltså vi är alltiallo mellan alla stationer som finns och skall fixa allt småpyssel över allt. Vilket alltså innebär att vi inte har alltför mkt kontakt med kunderna ute, snarare typ ingen. Vilket både är positivt och negativt. Positivt då jag inte behöver vara så rädd längre och negativt då det ju innebär att jag slipper undan och inte lär mig. Jag behöver iaf inte kunder för att lära mig tyska har jag märkt när vi står i köket :) Vi har dessutom Slobov till chef, han kommer ifrån Bosnien, och för min del kunde jag inte fått bättre chef. Han är nämligen den enda som verkligen tar sig tiden att prata lugnt med mig och visa mig hur saker går till, var saker finns och vad som gäller, istället för att morra åt mig. Han rättar dessutom min tyska och lär mig nya ord och uttryck, så det kan ju inte bli bättre. Dessutom skämtar han och busar så att man slappnar av.
Som etagespringer har vi även hand om Roomservicen på morgonen, alltså frukost till de som ringer och det tycker jag är riktigt roligt att pyssla med. Det passar mig utmärkt – Kolla på lappar vad som skall fram, planera så allt finns till morgondagen och gå upp och prata i lugn och ro med gästerna. Att vi är etagespringer innebär även att när någon har en ledig dag så hoppar vi in för dem på deras station så nog kommer jag få va i restaurangen och träffa kunder ändå.

 Dagen idag har alltså gått helt okey - Inga större missöden. Jag och Kathi samarbetar riktigt bra, jag har koll på saker hon inte har koll på och tvärtom. Men hon behöver mig när det gäller att gå någonstans och hitta till något rum eller så för hon har verkligen noll lokalsinne!!! :P Jag behöver dessutom henne för att förstå vad vissa säger som inte stannar upp för att se om jag förstått.
Vi måste lära oss kvällsmenyn utantill!!!!!!!! Det är jättesvårt! Jättesvåra ord på tyska, som jag aldrig hört förut, bildar konstiga rätter som skall präntas in i skallen i ORDNINGSFÖLJD.

Nu är det såhär med Internet: För 50 cent får jag en kod som räcker i en halvtimme. Alltså blir det till för mig att skriva dagboken innan och bara klistra in. Ingen nedladdning – det stör mig eftersom jag då inte kan se Gossip Girl och inte Greys Anatomy och inte kan ha någon ny film. Dessutom chatta fort. Börja skriva mail med alla istället kanske.. Frågan är om inte det även tar otroligt lång tid när man får alla mail på en gång. Har tänkt en hel del på dig, Jimmie. Är så glad att du svarade och att du lyssnade. Saknar verkligen dig, vad som än händer är du en underbar vän, sluta aldrig vara min vän!! Nej, nu ska jag lära mig kvällens meny. Ha det bra! Tänker så mkt på er där hemma, kan väl bero på att jag ju inte trivs alltför bra men men. Det blir väl förhoppningsvis bättre. Maten är iaf god, så det blir för mig o se till att hålla igång på löpbandet och med situps.
Puss hej
”I don’t wanna work today, maybe I just wanna stay, just take it easy cause theres no stress”

Senare 23.39: Jadu, aldrig trodde jag att jag skulle komma på en station redan ikväll. Men där hamnade jag, på station 2 med två killar och Marie. Har hällt upp vin, vatten och plockat av. Till och med burit de stora brickorna som går upp till midjan på mig när de står på högkant och är bredare än mellan mina axlar (de skall vi bära över axeln, i vänster hand). Inga missöden egentligen men ingen framgång heller. Har dessutom så otroligt fel skor, måste köpa nya så fort jag får en ledig dag och kan åka till Bludenz och titta för fi farao vad de gör ont. Nåja, sova! Börjar klockan 7 imorgonbitti. Sov gott!

Söndag 21/12
Upp vid sex, duscha och sedan ner och jobba till klockan sju. Var så otroligt trött, vaknat tre ggr under natten av mardrömmar. Drömt om alla de möjliga fel man kan göra här… Fixa frukostbuffé och lite sånt, hade officedienst. Vilket det bara är en person som har så sprang som en dåre och fixade alla saker som stod på listan. Dammsugade hela restaurangen efter frukosten – det var ett riktigt motionspass. Inga missöden idag heller, fortfarande ingen framgång heller.
Jag och Kathi fick dessutom specialuppdraget att vi skulle fixa bordsdekorationer inför julafton så istället för att ha eftermiddagen fri och sedan jobba igen på kvällen jobbade vi till klockan nio och har fritt nu istället. Hon är riktigt roligt den där Kathi…! Vi har skrattat som idioter när vi gjort de där dekorationerna!

Soest söndag

Kategori: Allmänt

Tisdag

Stannade hemma ifrån skolan och tittade lite på Wildfire och när Magnus kom hem så drog jag tag i honom så att vi såg på Super Natural tillsammans. Eftersom Karola ännu en gång hade mycket att lära gick jag hem till Patrick Märte. Han berättade om sin fyra veckors resa i Amerika som han gjorde förra året med sina föräldrar. Har nog aldrig träffat någon som berättar så lyriskt om en resa. Så tittade vi på en julfilm tillsammans...

  

Onsdag

Steg upp och åt frukost och så hämtade Märte upp mig. Han slutade tidigt på grund av uteblivna lektioner och Karola skulle inte komma hem förrän fem så för att ha något att göra gick vi hem till honom. Vi spelade Playstation 2, bilspel. Har inte insett hur mycket jag faktiskt saknat att spela playstation. Haha dock nu när jag är ovan sitter jag där och styr med hela kroppen igen, så som jag gjorde i början när jag spelade. Tvingade honom att se på Wildfire med mig också, den stackarn var verkligen uttråkad den timmen som vi såg på det. :P

Gick hem och åt mat. Satt en stund vid datorn och umgicks sedan med Karola. Vi skulle se på tv och ta det lugnt men vi pratade hela tiden. Jag berättade en hel del om mitt liv. Kände att hon kunde behöva veta det för att förstå hur jag reagerar i vissa situationer och sådär. Dessutom så tror jag verkligen att vår vänskap kommer att hålla länge så vill jag att hon skall veta. Hon började gråta, en reaktion som jag aldrig tidigare fått....


Torsdag

Klev upp tidigt (klockan 9) då jag skulle gå på stan med Christoph. Han tog kort till passet och så kollade vi efter julklappar. Jag köpte en kopp och en tesked samt en cd-skiva så att jag kan lägga över alla bilder lite senare. Sammanlagt gick det där på under 30kr. :P

Vi åkte hem till honom och drack lite te och sedan körde han hem mig igen. Jag tittade på Wildfire och tog det lugnt.

Mat, dator och sedan kom Märte. Han, jag, Karola och Magnus tittade på Robots. Verkligen en film i min smak, jag skrattade typ hela tiden medan de andra bara satt och smålog, orättvist :P


Fredag

Åkte med Karola till skolan. Först hade de religion så satt jag och övade på adjektivens ändelser, oregelbundna verbs böjningar och passiv. Skrev dessutom en berättelse om en Pepparkaka som Karola rättade åt mig efteråt- Inte många fel alls och inga fel på adjektivens ändelser! Bra, då kan jag det när jag skriver, ska bara lära mig att använda det korrekt när jag pratar och alltså inte har betänketid. Tycker det är lite roligt, ingen av tyskarna kunde rätta passivformerna, de har ingen aning om vilken tidsform som är vad, :P hahaha...

Sedan var det musik, det suger alltid lika hårt. Klassrummet är dåligt och dunkelt, luften är skitkass och eftersom de bara pratar om noter så förstår jag noll och ingenting så den lektionen är verkligen tråkig. Satt och läste en bok som jag fått låna av Karola.

Därefter tittade vi på Volleybollturneringen. Laura, Natalie och Märtes lag kom trea. =)

Hem, äta, kolla mailen, fixa till oss snabbt som sjutton. Så bar det tillsammans med Märte av till Laura. Där drack vi fyra fördrinkar och pratade, vidare till Soest. Drack Glühwein och gick till Pesel. Djn kom ihåg mig från förra året!!!!!! =)

Blev lite för stor blandning av drinkar så när vi skulle åka hem vid 12 var jag mer än glad. Hade jag stannat längre hade jag varit väck...!


Lördag
Huvudvärk och allmänt hängig, heeeela dagen!!! Låg i sängen och tittade på tv nästan hela dagen. Ryckte slutligen upp mig, duschade och gjorde mig i ordning, gick hem till Märte, spelade lite Playstation tills han blev upphämtad. Tillbaka till Karola och vänta en timme på att hon skulle komma hem ifrån deras avslutningskonsert. Byta om och åka till födelsedagsfesten som vi var inbjudna till (ingen aning om vad killarna hette som fyllde år :S)


Suck.......... Att komma dit var som att färdas med en tidsmaskin tillbaka till åttans jävla ryktessnack och folks idiotiska kommentarer och jag mådde med ens riktigt dåligt. Hela kroppen värkte verkligen och ville inte vara där, var så jävla förbannad på att folk lägger sig i vad de inte har med att göra. Men påverkades även så att jag blev ledsen, trodde att jag kommit ifrån det men tydligen inte.

Folk som jag inte kände, som inte heller presenterade sig, kom fram till mig och gjorde antydningar om Christoph eftersom jag sov hos honom förra lördagen. Mådde piss där ett tag och allt gick verkligen ut över just Christoph men jag orkade verkligen inte och klarade inte av folket som pratade. Det blev verkligen för mkt också, när Märte inte längre trodde på mig på grund av andras skitsnack. Då var det nog då sket jag i de båda och umgicks med dem som inte frågade och de som inte gjort antydningar. Ehm.. Martin och Henning.. (Karola, Natalie och Laura var upptagna på annat håll :P)

Efter klockan ett var det ingen som gjorde några antydningar längre och jag började njuta av att äntligen kunna dansa igen. Benni, Martin och särskilt Henning (süβer Henning och groβer Martin - finns nämligen en snäll och en jobbig Henning och en lång och en kort Martin) gjorde kvällen helt okey. I två timmar fick jag njuta av att bara dansa, underbart men otroligt varmt :P

Nåja fick i alla fall träffa alla: Laura, Natalie, Henning, Jonas, Martin, Benni, Henning, Christoph, Märte och Niclas. Lärde även känna ett par nya tjejer som jag tyvärr aldrig uppfattade namnen på men de dansade iaf med mig när de andra hade paus :P


Söndag

Idag mår jag faktiskt riktigt bra trots mängden alkohol igår :P Får se vad jag skall hitta på idag. Åker ju på tisdag morgon. Ska gå med till skolan på måndag iaf och säga hej då till folk...



Hey, visst var det Lucia igår?? Jag gick runt och försökte komma ihåg en hel Luciasång men det gick inte. Antingen kom jag ihåg första versen men inte andra, kom in någonstans mitt i en sång eller så kom jag inte på melodin.. Störde mig otroligt. Vem blev Lucia??


Ps. Word, på min egen dator, som jag skrivit allt i den här gången (för att jag inte ska sitta så länge vid Karolas dator) har rättat min svenska på vissa saker som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle göra fel :O Pinsamt ju! Men å andra sidan, hur mkt svenska pratar jag då? Jag pratar ju noll svenska, jag mailar och chattar lite men det är ju verkligen inte mkt. En timme svenska per dag, max.. Undrar hur långt jag kommer att ha kommit med min tyska när jag kommer hem...


P.s.s Jag tycker ni som läser min dagbok kan hjälpa mig med en sak:

Sitter här och funderar på utbildningar och yrken till mig själv, förslag?? ;)

Soest, Montag

Kategori: Allmänt


TJoho!

Här sitter jag och skriver med ett bultande finger. Har idag försökt mig pa att göra knäck.. Det gick inge vidare. Det sag bra ut först men sen blev konsistensen när de stelnade helt mjölig och konstig och det smakar mer brända mandlar än knäck. Naja, det var ett försökt. Men genom mitt försök har jag bränt högra pekfingret... Det gör svinigt ont och tre sma blasor finns att skada pa nära hall.... Morr!!

Lördags:
Akte ju da pa konsert. Var riktigt roligt, körerna sjöng riktigt bra! Dessutom var det en dam som sjöng Gabriellas sang pa svenska...!! "Mellanprataren" drog dessutom en vits som Ikea. Den om reklamen med killen i skapet... :P Riktigt roligt! :)

Vidare till Christoph där det var feuerzangenbowle.. Det är ungefär apelsinsaft och vin med rom och sa smälter socker ned i det efter att man tänt eld pa sockret. Det smackar lite som glögg och det är varmt och gott.
Det var myspys. Jag och Henning bildade "Brill-klubben" (glasögon klubb alltsa). Har ju numera jämt glasögon eftersom jag inte har med mig mer linser hit till Karola.. Det suger....
Naja,.. Sov över hos Christoph ocksa för att Karola skulle fa göra läxor och plugga till proven i lugn och ro pa söndagen..

Söndag
Sov inte mkt. Christoph har ett idiotiskt takfönster som man inte kan hänga nagot för sa sov medan det var mörkt, sen var det kört.
At frukost med honom, hans bror och hans mamma. Det var riktigt fint julpyntat hemma hos dem och jag fick verkligen julkänsla... Var dessutom julsanger pa radion.. :) Hans mamma är verkligen jättesnäll och vi satt kvar och pratade ett tag. Sedan satt jag och Christoph och läste i varsin fatölj. Han var tvungen o läsa sin tyskabok om Danton och jag läste Der Vorleser som jag lanat av min lärare i Lindau. Spelade även biljard, jag vann :D
Sen akte jag och Christoph till julmarknaden i Soest. Vi kollade in krubban som de byggt upp i kyrkan och strosade sammanlagt runt där pa marknaden i tre timmar innan Magnus hämtade upp oss. Under den tiden hann jag med att ta 30 kort, äta pizza, dricka glühwein(ungefär som glögg) äta banan med choklad runt, träffa en knasig man och kolla in den sjungande älgen.... :) Riktigt mysigt! Christoph gick verkligen runt där sakta och med mig... Haha, kan inte komma pa nagon killkompis som jag har som skulle kunnat ga sa länge med mig. Jag ville ga snabbare men han tog det lugnt, mysigt var det iaf!!!

Tittade pa film med Magnus när vi kom hem- Triple X tvaan och hade sedan mitt vanliga tjejsnack med Karola... :)
Läste der Vorleser till sent pa natten och sov därmed för länge pa mandagsmorgen sa att jag missade Wildfire- mitt tvprogram. Naja, det far väl ga...



Ringde mamma och sade grattis pa födelsedagen idag. Verkar som om allt är bra där hemma... Saknar dem!

Ringde även en snabbis till Jimmie. Inte pratat med honom sedan jag akte... Ville bara kort säga grattis pa födelsedagen... Hans röst... Suck tararna vällde upp i ögonen och fick svart o andas där ett tag... Känslor finns det alltsa kvar, fragan är vad för slags känslor det är.. Vet iaf att jag saknar honom sa enormt för vi var ju fan ett i tva ar. Han vet allt om mig och vad som än händer vill jag alltid ha honom som vän... Hoppas verkligen att han kan komma o hälsa pa mig..... Hur som helst var det jävligt underbart att höra hans röst igen och jag hoppas vi kan prata snart igen......
Vet iaf att han fatt blommorna av mummo som jag bad henne fixa... Da fick han iaf nagot sa att han förstar att jag tänker pa honom....

Soest lördag

Kategori: Allmänt

Tjo!!

(Sitter vid Magnus dator och ser knappt vad jag skriver eftersom skärmen är sa langt bort sa om det finns stavfel överallt sa beror det pa det.... )

Vi sag pa film i torsdags. Det blev en film pa tvn.. Familjen Stones eller nage sant. Jag tyckte den var helt okey men stackars Christoph blev snabbt uttrakad. Naja, det var mysigt bara att umgas...

Fredag
Jag at frukost med Karola eftersom alla hennes lektioner uteblivit. Sag sedan Wildfire, tog en promenad (kroppen vill ännu inte, sa det gar annu trögt). Sag en stund pa tv och sedan gick jag och Karola bada tva till frisören. Riktigt billigt o ga till frissan här. Betalade 14 Euro för att klippa topparna, luggen och tappklippa haret.... Det är ju jättebilligt! Nöjd blev jag ocksa..
Dagen gick langsamt..
Pa kvällen kom Märte, tsm med honom, Natalie och Laura akte vi till Jonas och Henning som hade födelsedag. Förfestade lite och sa var det meningen att vi skulle aka vidare till en fest..
 Alltsa sistaararna arrangerar party för att fa ihop pengar till bal och sant. Vi hade köpt förköpsbiljetter och kom dit vid halv elva eller sa. Först släppte de inte in nagon och vi fattade noll. Var enorm kö....!
Men sen kom Märte fram till kassan och fick da höra att han inte kom in för att han var under 18, (klockan var väl da 11 och alla under 18 maste aka hem vid 12, sa är ju reglerna här i Tyskland. Dock om föräldrarna skriver under att man far stanna längre och om man har en kompis som ansvarar för en pa festen som är 18 da gar det) spelade ingen roll att han hade ett formulär. Han tillhörde vart gang, alltsa de som akte med mig och Karola i bilen. Han, Natalie, Laura och Jann, varav endast Jann är över 18 (plus jag och Karola). Sa vi hade inte sa stort val än att aka hem. Jag och Karola kunde ju inte lämnat de andra i bilen och gatt in. Det gar ju inte. Och jag var sa sur, hade sett fram emot o fa dansa hela jävla veckan. Det sög!

Vi akte iaf hem till Natalie som hade familjiefritt hela veckan. At kroketter och myste.....


Ikväll skall jag pa en konsert som Karolas kör ger. Därefter aker vi till Christoph... Ska göra nage med vin och socker, förklarar det senare när jag förstar vad det verkligen gar ut pa.
Imorgon skall jag ga med honom pa julmarknad eftersom Karola har en konsert till.

JO pa tal om min vikt. Det är totalt omöjligt att ga ned i vikt här!!!!!!!!!!!!!
 Igar var det Nikolai och fran honom far alla barn godis och kakor. JAg fick godis bade ifran Karolas familj och hennes mormor. Saknar pepparkakor, lussebullar och SKUMTOMTAR men de godiset jag har fatt här är helt okey och skulle jag lätt kunna lägga till för vad man ska äta under julen. Mums!
En kaka är som mummo och moffas nötkakor och de är jättegoda, far mig o längta hem lite och att göra julsanger ocksa. Konstigt att inte vara med sin familj pa julen men tror inte jag kommer tänka sa mkt pa det när jag väl jobbar.

Hum skrev sms till pappa igar. Har ju inte pratat med honom pa tva manader. (enstaka sms) Nu har jag fatt namnet pa kvinnan som gör honom lycklig - Marie... Känns lite komiskt att de kommer att ha varit tsm i över ett halvar innan jag ens far träffa henne. Men jag är glad för hans skull, hör du det pappa?! Jag är glad för din skull!!
Men du far faktiskt ta och ringa mig snart! =)

Pa mandag fyller mamma och Jimmie ar. Känns so knas o inte vara hemma hos dem.................


Soest torsdag

Kategori: Allmänt

Tjohohoho!!

Igar hittade jag ett bra program pa tvn, Wilfire.. Hästprogram! :P
- Lat mig va, jag tänker se pa mina hästar och jag tycker om det, sa tyst med er ;)

Var igar ocksa och shoppade med Karola i soest. Inhandlade:
* Ny vinterjacka, älskar den, förutom färgen- den är naturvit.. Oroar mig för att den ska bli smutsig men försäljaren sa att det borde inte vara nagra problem da den är ordentligt inpregnerad och vad det nu var..
* Täckbyxor. Supersköna! Bruna och sitter kalas förutom att benen är för langa, men halla, det är mig vi talar om, alla byxor är för langa för mig. :P
* Fleecesulor som jag skall ha i mina arbetsskor när jag är utomhus
* Vinterskor. Haha mina fötter ser minisma ut när jag har dem pa men de är grymt sköna och helt okey utseendemässigt ocksa faktiskt... =) Svindzra dock...! Fi fan, men jag skulle verkligen inte hittat bättre som jag vill ha.... Bra kvalité dessutom sa de lär ju halla ett langt tag...
* Ett par mysstrumpor
* Ny mascara och pennvässare för kajal (Ville ha rouge ocksa men jag köper ju bara en speciell som är i H&Ms sortiment och H&M har inte smink i sin affär här i Soest...)
* Medicin sa att jag kanske äntligen kan bli frisk. Apotekaren sa att om inte den här medicinen gör sa att du blir det minsta bättre inom fem dagar da maste jag ga till läkaren.. Sa vi far väl se pa mandag. I övrigt sa ska jag dricka mkt vatten och sa fick jag radet o köpa Zink tabletter som tydligen skall vara bra för imunförsvaret (stavas det med tva m?)


Idag
Idag har jag ännu en gang sett pa Wildfire. Eftersom det gar klockan 10 och jag innan dess vill äta frukost gör det sa att jag kommer upp i klok tid pa morgnarna och det tycker jag är väldigt starkt gjort av mig.
Vart ute och gatt en promenad pa en timme. Kroppen är ännu inte med!
Handlat Zinktabletter och saker till att göra Knäck med, (Om jag nu hittar Sirap nagonstans).
Och jag har dessutom badat förkylningsbad... Nan grön eucalyptusgucka man häller i badvattnet och sa ska man liggar där en kvart.. Först var jag otroligt skeptisk och trodde att det kan väl da aldrig göra nagon nytta. Men redan efter fem minuter ville jag kliva upp. Svetten rann om mig och varenda kroppsdel dunkade. Plagade mig igenom 15 minuter för att sedan skrämmas av min egen spegelbild- har da aldrig nagonsin varit sa röd i ansiktet.
Svettades säkert en kvart till efterat sa det var bara att vara inlindad i handduken och sitta kvar i badrummet tills det gatt över, hahahaha!
Naja, ikväll ska vi kanske se pa film med Christoph... Men vi far se...
I annat fall far ni ha det sa bra! Puss och Kram

Soest, tisdag

Kategori: Allmänt


Inte gjort nagot idag... Sovit, sett Super Natural, gatt en promenad, blivit mer förkyld....

Typ allt....

Pratar nu med Martin pa msn...
Jag beskrev honom sahär: Martin= Ishockey+Rammstein+Irland+ Gosig= Sant
Han sa: Du= dansa+kramas+sex+sprak+te och choklad=sant
Hahahaha, tycker jag är ganska sa roligt :P

Jag är dessutom fet!!
Väger 61 kg, aldrig nagonsin tidigare varit över 60kg! ALDRIG! Men jag har ju varit sjuk i 8 veckor i rad nu sa har inte haft möjlighet att röra pa mig.... Dock sitter allt pa rumpan och pa brösten sa man ser det inte, men jag känner det.. Maste försöka komma igang lite grann iaf, men har idag blivit mer sjuk.. Sa vi far väl se....

Sista veckan i Lindau+Soest

Kategori: Allmänt

tisdag:
Gick i skolan som vanligt. Hade eftermiddagslektion ensam med Mami, vi gjorde svara hörförstaelser! Riktigt svara, men som ända gick helt okey.
Spelade Chibr pa kvällen och hade det allmänt mysigt, njöt av sällskapet!

onsdag:
Pa eftermiddagslektionen gjorde jag och Romain förberedningsprovet för muntliga C1-provet som han skall göra nästa fredag. Han är normalt sett mkt bättre än mig pa tyska, han har ocksa läst mkt längre men just den här eftermiddagen var jag bättre!! Jag fick bättre betyg än honom och var överlycklig över det!
Kom hem efter skolan, bytte om snabbt, duschade och stekte köttbullar och gjorde potatismos med Staffan. Vi hade nämligen "Internationell kväll" sa alla skulle göra nagot, eller bjuda pa nagot ifran deras eget land. De andra svenskarna gjorde lussebullar och vanliga bullar.
Väldigt manga kom och vi at riktigt mkt och gott. Vi svenskar dansade sma grodorna runt en provisorisk "midsommarstang" (varav jag senare kommer lägga upp bild av, pa bilddagboken).
Jag fick även den här kvällen en ny rumskamrat. Celeste, kommer ifran Australien. Hann dock inte prata sa mkt med henne da hon varit vaken i 40h och gick och lade sig ganska fort...
Redde även ut allt med fransmannen, tror jag iaf :P
Hur som helst, det var en underbar kväll och jag hade sa otroligt roligt!
Sa hejda till Sofie ocksa som akte tidigt pa torsdagsmorgonen...

torsdag:
Näst sista dagen i skolan. Hela veckan har vi hallit pa med ordsprak och uttryck men tog det under torsdagen lugnt. Vi sag pa film- Sophie Scholl. För er som inte vet vem hon var sa tycker jag att ni ska sla upp henne och hennes bror pa Wikipedia för de spelar stor roll för Tysklands historia.
Efter skolan lag jag och sov fram till skolsporten där vi som vanligt spelade fotboll. För första gangen var jag dock ensam tjej. Martin, sötnosen skadade dessutom fingret......
Vi spelade Chibr pa kvällen. Jag tvättade varenda par byxor jag tagit med mig och allt annat med. Sa gick runt i en klänning och med strumpor. Hade kofta ovanpa klänningen sa fick höra att klänningen var en "mormorsklänning" men när jag knäppte upp koftan, för att bevisa motsatsen, och visade urringningen fick jag därefter smeknamnet "Bröstkvinnan". Gaylord var pa lite för mkt bushumör ocksa, han drog upp min klänning när Martin fanns bakom mig sa han sag väl typ allt.. String döljer ju inte mkt. Haha, sa jag kan ju tala om att jag inte var lite röd i ansiktet där ett tag!!


fredag:
Cyklade pa morgonen, med stora svarigheter till skolan med kofferten pa pakethallaren. Lyckades att inte grata i skolan....!! Fick dessutom ett diplom ifran skolan med betyg: Sehr gut i allt. Alltsa bästa betyg! :)
Tillsammans med Yann, Aline, Martin och Theo gick jag sedan och at pa restaurang. Mumma med pizza!
Hem till Max, spela Chibr med grabbarna Gaylord, Martin och Yann. Sag en massa pa "Happy three Friends" (tror jag de hette) pa youtube. Inget för mig, men killarna hade roligt.
Dags för ombyte och till Alte Schule där vi at pa restaurang för min skull. Bella, Sophie, Tave, Christelle, Wideline, Céline, Aline, Yann, Lilia, Martin och Francesco. Därefter partade vi loss i Max. Blev en hel del öl och en hel del roligt!! Riktigt bra sista kväll! Sa jävla skön!!
Kom klockan fyra pa natten i säng. I sängen där Martin redan lag sedan nästan tva timmar. Han försvann tidigare under kvällen och vi letade efter honom. Han hade fatt i sig lite för mkt... Hittade honom sovandes och snarkandes i min säng när jag gick upp med Kameran. Han hade täcket över sig och kudden över huvudet, :P Sötnosen! De andra ville ga upp och busa med honom men jag sa bestämt ifran, jag är verkligen inte elak mot nagon när de sover och verkligen inte mot Martin, en av de bästa människor jag lärt känna..... Plus att jag ville säga hejda klokt eftersom han och jag haft sa roligt tsm. Hade jag sagt hejda och sagt till honom att ga hem, da hade jag fatt nagot argt murmel till svar.. :P
Men de allihopa var sedan elaka mot oss, de satte igang dammsugaren och lade den utanför min dörr när jag gatt och lagt mig. Lagom vänligt:P
De knappa tre timmars sömn som jag fick lag jag i Martins famn och hade noll lust att aka darifran. Han höll om mig hela natten för han visste att jag var ledsen för att jag skulle aka, det har vi pratat om manga grr. Att lämna honom, Aline, Gaylord och Yann, de som jag ju bäst kommit överrens med, var verkligen inte lätt..

Lördag:
Steg upp klockan kvar över sju. Städade lite i köket fran kvällens/nattens bravader. At en rejäl frukost och gjorde iordning pizza och fiskpinnar för resan. Max skjutsade mig till tagstationen och sa bar det av. Sov nästan hela resan. Kom fram till Soest klockan fem. Akte da hit och at lite, duschade och sedan hem till Natalie där vi hade lite fest. Allt var jätteroligt!! TILLS Jann betedde sig jävligt barnsligt och kastade en kapsyl pa mig när jag lag pa soffan. Kapsylen träffade mitt i ögat. Linsen gick sönder och ögat svullnade pa en gang. Blev bade rött och blatt sa det var bara fram med ispase och sa var min kväll förstörd...... Linserna var dessutom bara tva dagar gamla sa det är jävligt mkt pengar som bara försvann och tva veckor som for ut genom fönstret. Lär fa be mummo framat april om att skicka mer...
Naja, trevligt o träffa alla igen!!!! <3
Saknade dock Lindau pa kvällen sa lanade Rammsteinskivor av Karola som jag somnade till. (Martin har spelat Rammstein för oss VARJE DAG, under den här tiden).

Söndag
Sov länge, tittade pa bilder ifran Lindau med Karola. Har lite mer än 800 bilder ifran Lindau!!! Rensade bland de bilder som redan finns pa skivor, lyckades radera nästan 2,5Gb bilder. Sa nu har jag lite mer plats igen.. =)
Vi akte även och hälsade pa Karolas morföräldrar, de var lika glada och goa som vanligt :)
Sen sag jag Greys anatomy i min säng pa kvällen fram till dess att jag somnade.

Mandag
Har idag varit i skolan med Karola. Haft tyskalektion, förstod noll och ingenting för de haller pa med filosofi, matematik- da gjorde jag mina egna tyskauppg., spanska med Mertin - skrev text pa tyska som han korrigerade och Musik- sa javla trakigt - spelade suduko!
Vi missade dessutom bussen för att läraren drog över tiden sa fick vänta i skolan en timme..... Har ätit pasta med pastasas och sitter nu här....
Har tagit riktigt lang tid att skriva allt!!

Hoppas ni har det bra där hemma! Puss och kram

Ja! Karolas mamma har köpt en chokladkalender till mig sa nu börjar jag fa lite julkänslor ocksa! :)