Dessidessan

Livet med hjärntumör

Ridning och Skridskor

Kategori: Allmänt

Sov hos mummo i förrgår och klev upp runt nio-tiden för att plocka upp min darling.
Vi åkte ut till Sanda och där blev jag påbyltad massor med kläder av syster och mor och så fick jag låna Anns häst Zita. Så jag och syster red ut med V i släptåg bakom systers häst Ronja på miniskidor. Så alltså fick jag rida för första gången på flera år. Underbart mysigt måste jag säga!!!
Saknar min älskade Charma!
Efter det spelade vi lite disney-tp med mina syskon och Anna kom på besök en stund, samt att mamma ordnade ny hårfärg på mig :) Mörkhårig igen, äntligen :)
For in till stan och såg när kusinerna spelade final i södervärnshallen mot P18 och vann med 1-0. :)
Efter det var vi på besök hos farmor och Sören och träffade Pappa och Marie. Bytte julklappar och åt mat. 

Hem och ville gosa med min älskade älskling, inte blivit mkt sånt detta lov. Så vi lade oss på soffan och såg Arn tvåan. Dock somnade älskling i min famn, men var ändå mysigt.
Idag fick vi äntligen sova ut utan väckarklocka. Var på stan, handlade sprit och och jag fick nya glas i brillorna. 
Sedan har vi åkt skridskor i ishallen med André, Adrian, Erik och me och darling såklart då. Jag försökte sno två småkillars fotboll, men de gick inte sådär jättebra. Jag kan ju inte stanna så jag var ju tvungen att göra en liten cirkel varje gång jag skulle stanna o försöka ta bollen och då hade killarna redan försvunnit med bollen iväg i någon annan riktning :P 

Matförrådet och energiförrådet behövde efter den motionen bli påfylld så vi åkte till mummo o moffa och åt upp pizzan ifrån måndagen och fick varm choklad med grädde i och en liten pratstund. 
Nästa pratstund blev hos Eva och Per-Ove där vi fick massor med choklad och knäck också. 

Nu är vi hemma hos Vs mamma igen. V är i full färd att fixa glass inför morgondagens nyårsfirande. 
Vi har iaf gjort en trerättersmeny som jag och V skall äta ensamma imorrn och sedan ska vi på fest med hans kompisar. 
Det vill säga om jag kommer att kunna gå. Har ju enormt ont i ljumskar och axlar, skulderblad efter ritten och blåmärken på insidan av knäna då den där dressyrsadeln inte riktigt var i min smak och på de då åka skridskor idag och ramla ett antal ggr, frågan är verkligen om jag kommer kunna gå imorrn.....!

Ikväll ska vi spela bingolotto med hans bror och mamma och ja vill försöka se victoria secrets fashion show och samtidigt ska vi se JVM på ettan eftersom de är en gotlänning som spelar.
Ordnat upp sig med icke-vilja-träffande-personen som sprang in bakom en hylla. Fick en ursäkt och pratat så jag hoppas allt skall ordna sig. Jag behöver en avslutande punkt för den delen av mitt liv och aldrig mer se tillbaka.
yours truly
Dessidessan


Mellandagsrea till sist

Kategori: Allmänt


Yesterday, my magvärk seemed so far away.....


Blev en god stund igår på stan med V och Mummo, fick gå på mellandagsrea till sist. Köpte en klänning, en body, en kofta, två glittereyeliner och två ögonskuggor. Blev inte mycket mer även om jag egentligen velat ha mer. Sprang på någon som jag inte riktigt ville träffa men de löste vederbörande genom att bokstavligen ränna in bakom en hylla och ta skydd :P Fick mig ett gott skratt åt det bedrövliga beteendet men men, icke-vilja-träffandet var ömsesidigt så log och gick :P
Mös en stund med mummo medan V spelade golf med moffa och så käkade vi pizza och spelade Bonk på kvällen. Stackars älskling var inte glad när jag vann två ggr i rad ;)

Idag har jag sett kusinerna spöa Fårösund med 4-0, varit på linsundersökning och kommit fram till att jag bara har 0,25 sämre på varje öga så ska få nya glas i brillorna och få nya linser.
Köpten snajsig klocka och stressade sedan hem för att åka med V, hans mamma och bror till hans mormor och morfar i Roma.
Hade dock konstant ont i magen från halv tolv idag så inte känt mig så social, dock vart hemma hos MB med honom och TT och snackat en hel del.
Druckit en kopp te med mummo o nu ska jag susselisussa, bara värma vetekudden först.

yours truly
Dessidessan

P.s Herr Tömas förtjänar en ursäkt då jag glömt hans födelsedag.. Sorry!



Viktor

Kategori: Allmänt

Bara ett kort inlägg till världens finaste kille:

Viktor, jag älskar dig något enormt. Tack för att du finns, du är helt obeskrivligt underbar!!♥

yours truly
Dessidessan

Julklappar

Kategori: Allmänt

Eftersom risken är enorm att jag glömmer någon av julklapparna skall jag bara nämna någon som jag blivit mest glad för:

En t-shirt som jag så jättegärna velat ha!
Träningshandskar
Epilator
Underställ
Stor gryta
m.m
yours truly
Dessidessan

Julafton, Munken och Magsjuka

Kategori: Allmänt

Lilljulafton med alla var riktigt mysig. Fick en del smått och gott och sällskapet var ju underbart :)

Åkte med mamma hem och sov i sanda men kunde inte sova, första natten utan min kära V på flera månader så hade sjukt svårt o somna. 

Hjälpte mamma på julaftonsförmiddagen och åt sedan bla lutfisk där och jordgubbssylt med grädde. Vi såg Kalle Anka och bytte julklappar. 

Åkte sedan med mummo o moffa i bilen hem till stan och tyvärr blev där lite gräl och jag hatar gräl på julafton. Det blir det alltid. Det är alltid gräl med någon och det e fan sjukt att alla inte kan hålla sams en endaste dag per år. Suck... Så blev en del tårar och älskling fick komma o hämta mig. Hans famn lugnade mig dock snabbt och det var lite mys att vinna över V, v:s pappa och bror i Buzz typ 4ggr i rad :P 

Juldagen bestod av mys på förmiddagen och sedan kolla in rean på elgiganten och spela mer buzz med tidigare nämnda personer. Slutligen gjorde vi oss iordning för en utekväll.
Jag, Karin, André och Viktor spelade Disney-tp och fick straffklunkar för felaktigt svar och fick dela ut klunkar vid rätt svar. 
Därefter hann vi spela en omgång så det kan låta killarna mot tjejerna innan Carro och Emma kom och joinade oss i en omgång till. C och E drog på Strand medan vi andra gick in på munken och där hade jag riktigt kul. Stod och dansade med MB, Karin, André, Jocke, TT, Stanley m.fl på schlagergolvet. 
Träffade även Kiff, Erik, Sanny, Adrian, Matilda, DB m.fl.
-Fruktansvärt gott att träffa massor med vänner, värmde hjärtat mitt! Så som jag saknat vissa det är helt otroligt och så skönt det var att träffa dem går inte att beskriva.
Åkte förbi Max på vägen hem och jag fick trots magvärk i mig en lyxshake och gick och lade mig i hopp om att värken och illamåendet skulle försvinna. Vaknade 04.40 och fick springa till toan. Kräktes ytterligare två ggr till samt mådde bokstavligen skit i magen så blev ingen sömn och därmed orkade jag inte kliva upp i tid för mellandagsrean. Sov sedan någon timme men var helt matt så älskling fick åka iväg själv en stund medan jag låg och skakade på sängen och mest ville försvinna.
Har sedan idag myst vid tvn med älskling. Illamåendet är kvar men inte kräkts eller något, men har istället fått en så in i norden enorm mensvärk så känns som om magen skall sprängas av värk eller något. Inte fått i mig mer än vatten och en banan. Hoppas dock kunna äta V och Cecilias paj.

Planen är att se Arn ikväll och sedan stupa i säng. Detta är min jul.
GOD JUL.
yours truly
Dessidessan

GOD JUL

Kategori: Allmänt




Sitter nu hemma hos mummo och moffa i lägenheten i stan.. Är alltså hemma på ön. Känns dubbelt så enormt. Att köra iland igårkväll kändes jättekonstigt. Inte varit hemma på 4månader exakt så det var verkligen konstigt att komma tillbaka.

Gick iaf bra att åka igår. Min kära älskade älskling är lite kass på de där med ljushanteringen och att prata och köra samtidigt bara så han blev nog lite ledsen när jag var stissig över lysena.. Sorry darling!

Sov hemma hos Vs mamma i ett jättekallt rum. Hade nästan velat ta på mig mössa. Hade raggsockor, pyjamasbyxor och t-shirt samt täcke och filt. BURR! Men jag e väl känslig antar jag :P Har ju anpassat mig i Växjö och har de svalt i sovrummet men vill inte ha de sååå svalt (kallt) :P

Varit med Karin på stan idag. Mys o träffa min älskade Karin igen. Pratat massor och bara tagit igen, känns underbart!

Snart (kl. 17) kommer Elin, Nora (kusiner), Morbror Gunnar, Moster Åsa, bror Casper, syster Emilia, Mamma Susann, pappa Jonas och pojkvän Viktor hit och skall fira lilljulafton här hos mummo och moffa. Vi firar nämligen den 23e hos oss... :P Så de blir mat, tomte och klappar. Myjjs!

Imorgon är det julafton, därför önskar jag er en riktigt riktigt GOD JUL och återkommer efter jul!!


yours truly
Dessidessan

Klarade förvaltningstentan

Kategori: Allmänt


Gud vad jobbigt allting blev nyss..
Fått ett brev ifrån Internationella utbyteskontoret eller vad de nu heter angåendet att ja blivit erbjuden en plats vid Köln Universitetet... Och man måste vara innan 19 januari om man vill ha platsen eller inte. Men jag har ju inte ens bestämt mig om jag vill läsa utomlands, eller om jag ska läsa statsvetenskap eller germanistik.. suck!
Sen hade jag velat veta om jag har en plats i Zürich om de är så att jag vill plugga statsvetenskap. Så måste väl snacka med dem också antar jag... usch!

Blev godkänd i förvaltnings-tentan. Underbart! Nog e de surt att jag inte får bra betyg längre men huvudsaken är ändå att jag slipper tenta om.

Älskling mår lite bättre idag.

Har pluggat ett antal timmar med Antön i bibblan och försökt få kött på benen inför morgondagens seminarie. Vi båda var i princip redo o ge upp ett tag o skriva komplettering istället. Men de får gå som de går, jag går hellre dit, får dåligt med poäng och går sedan hem och slipper skriva någon komplettering iaf än att jag måste sätta mig och ordna med de istället för o gå på seminariet. Men uppgiften är fan inte rolig.
Den går ut på att vi skall simulea köpenhamnsmötet 2009 och representera olika länder - jag och Antön e USA - och säga vilka bud de vill lägga, vad de vill göra och hur typ. AAASSVÅRT och känns inte som en uppgift för a-nivå. Så är allmänt deprimerad inför denna uppgift.

Försökte igår hitta massa fakta till de där seminarie men hann även med en tur till Graaand Samaarkaaaand med Antön och hittade en klänning :)
Prövade dessutom en BH som var något enormt skön :)

Har fått mina två spel som jag beställt - Trivial Pursuit Disneyversion och Så det kan låta 2. Har spelat en stund men jag är fruktansvärt gnällig, behöver en vecka ledigt är för stressad och uppjagad för att vara lugn och bara njuta så V får massa skäll och han e ju sjuk så han tar åt sig väldigt mycket av vad ja säger och då får jag dåligt samvete och mår dåligt så nej vill ha imorrn em och en vecka ledigt.

Imorrn åker vi hem till Gotland. Wiie och konstigt. Men ingen aning om hur jag ska få ut bilen. Den e ju instängd ngt hemskt.. Stackars Loppan, hoppas hon inte fryser.


yours truly
Dessidessan

I wish upon a star

Kategori: Allmänt


Önskningar

1. Vara godkänt i förvaltningskursen och tycker därmed att läraren kan ta o lägga upp betyget någon jävla gång. Senast 20e december fick jag till svar den 8:e december så man kan ju tycka att de kan ta o komma någon jävla gång.

2. Hitta någon bra användbar fakta till seminariet. Suttit här nu i nästan en timme o försökt letat efter något användbart. Vi ska nämligen simulera köpenhamnsmötet 2009 och representera varsitt land. Jag och Anton är USA och vi har blivit länkade till länders rapporter men som de sa till oss "de är svåra att tolka" och hell yeah de är de. Jag och engelska och så ska man tolka också och så är rapporten från 2002 på 269 sidor och den från 2010 på 193 sidor, wiie liksom, not! SUCK!

3. Att älskling ska bli frisk, han ligger där inne i sängen och hostar man blir ju orolig.

4. Att jag inte ska bli sjuk.

suck, suck, suck, suck..

yours truly
Dessidessan

Älskling är sjuk!

Kategori: Allmänt


Wow jag har verkligen blivit kass på att skriva blogg.
Nu har jag ju ingen aning om vad som hänt den senaste veckan :P

Har iaf haft ett seminarie med Anton som vi klarade galant, tycker iaf jag :) Sen vettesjutton vad jag har gjort hela veckan. Har behövt plugga men de har inte gått så bra. Är så trött så trött nu för tiden och känns inte som om jag sover och är så fruktansvärt trött på att plugga så ja hänger liksom inte riktigt med i svängarna.

BLIND!
Naj inte riktigt men behöver iaf köpa nya glasögon. Synen har förändrats enormt och det kan ju förklara varför jag är så trött. Höger öga från -0,75 till -1,25 och vänster från -1,25 till -1,75. Inte roligt alls! Blir ingen rolig utgift. Men men sånt skit händer och jag behöver de ju säkert så.

Fest
I fredags festade vi här. Viktors hockeygrabbar och lite av mitt folk - Mikael, Nikki6, Björn, Tömas, Louise, Cicc med karl och Becca. Här var det mysigt. Vi spelade så det kan låta men ute mådde jag illa. Hade ont i bröstet, som om jag svalt en pizzabit som kommit på tvären, så mådde riktigt illa. Ville ju dansa dock så försökte dansa med Becca men när hon gick längre och längre in i smeten fick jag mer och mer panik och så har tyvärr kära Becca en tendens att backa när hon dansar så hon kom närmare och närmare högtalaren och dessutom när man är den som får följa efter är man den som får knuffar och tryck för att de tycker man tar för mkt plats och jag fick bara enorm panik så flydde och gick strax därpå hem för kände mig inte alls bekväm. Men blev ändå en mysig kväll.

Lördag var ingen bra dag. Låg inlindade i varsitt täcke hela dagen tills V skulle åka iväg för glögghockey och därefter gick de utför för mig. Jag hade feber och mådde illa och var yr när jag reste mig upp så låg mest stilla hela kvällen. Blev återigen inte mycket till plugg. Såg The Grinch som jag verkligen gillar men mer vad de typ inte. Gick och lade mig halv tio. Men tror att mitt var en sån där feber-en-vecka-innan-mens-dag.
För på söndagen mådde jag bra. Då mådde däremot inte V bra. Feber, frossa, halsont och huvudvärk. Min älskling var helt borta och gnällig, otagg och dryg, något han aldrig varit förut så när han äntligen tog tempen och den visade 39,7 andra gången insåg jag hur allvarligt det var och blev riktigt orolig.

I natt har vi inte sovit mycket alls. Han på grund av febern, jag på grund av min oro för honom och för att han inte sovit. Nu hoppas jag han ligger och sover iaf. Han har fått en tid till vårdcentralen kl 13 och jag hoppar lektionen för o plugga hemma men känner mig krasslig med ömmande öron, hals och fryser. suck, vi ska ju hem på onsdag, vill inte bli sjuk nu.

Aja nu ska jag äta frukost.
Krya på oss.

yours truly
Dessidessan

Guldkant på vardagen

Kategori: Allmänt


Jag slår in ett icke fyrkantigt paket och konstaterar: "jag är inte så bra på att slå in paket"
V -"vadå, det blir ju personligt"

Viktor trycker ihop mina kinder, pussar mig och säger:
"jag ville bara testa hur det skulle va att pussa dig om du vore tjock"
konstaterar sedan efter ytterligare en puss
"du får bli tjock"

Älskling förgyller mitt liv! ♥

yours truly
Dessidessan

Mattegeni, NOT!

Kategori: Allmänt


Nu sitter min kära pojkvän och gapskrattar åt mig här bakom och undrar hur jag räknar. Mammas och min åldersskillnad blir ju aldrig dubbelt så stor igen. Mamma som sa de och eftersom min matte e kass har jag inte räknat på det själv... Opps sorry...

Reserverar mig alltså för fler gapskratt!

yours truly
Dessidessan

P.s slått in massor med julklappar ikväll och skrivit rim till julklapparna. Mys!

Rydaholm - Diö 7-3
VINST!

Hans famn är som gjord för att krypa in i!

Kategori: Allmänt


Vet inte riktigt vad som hänt i veckan.

Jobbade i tisdags och mamma fyllde år. Grattis mamma! I år är hon exakt dubbelt så gammal som mig. Det kommer ju bara hända en gång till i vårt liv så det är kul :) För klart det kommer hända, visst ska hon bli 84 eller hur? ;)
Vi hade möte inför projektet också. Dvs projektet som jag deltog i i mars som i år kommer till Sverige och vi ska vara med i år igen :)

Onsdagen bestod av plugg och en död kväll. Hade feber så låg mest still och gjorde inte mycket alls.
Hade 3 månader med darling. Men blev inte jättemkt firande av de eftersom vi knappt sågs. Men tvivlar inte en sekund på hans kärlek! ♥ Han lagade sin jättegoda linssoppa så vi åt iaf gott :)


På torsdagen hade jag först lektion, sedan pluggade jag lite och så umgicks jag med Viktor och åkte sedan och såg Rydaholm mot HA74. Det gick inte alls bra... Det var nog den sämsta match jag sett och en förlust med 7-1 och älskling skadade knät.. Nåja, bättre lycka nästa gång -idag mot Diö.

Fredag hade jag först lektion och därefter åt V och jag lite mat och åkte sedan till stan och handlade julklappar. Har nu bara en liten sak kvar o köpa till mummo, pappa och lite till till Viktor kvar sedan e allt klart.
Blev renskav i pitabröd till kvällsmat och filmen Inception och när den slöt somnade jag som en stock i min älsklings famn! ♥

Lördagen blev uppstigning mot min vilja. Skulle plugga med Anton i bibblan. Vi fick inte mkt gjort tyvärr, fattar inte vad sjutton socialkonstruktivismen går ut på.
Gick sedan hem, gosade massor, såg Vampire Diaries och V lagade sedan jättegod fisksoppa med saffran och aioli. Underbart gott!
Strax därpå kom Becca o hämtade mig för att gå på inflyttningsfest hos Sara och där blev de lite mys med musikquizz men ingen utgång då kön var enorm. Gick hem och drack lite glögg med Mikael innan jag äntligen fick krypa in i den enda famn jag vill vara i!

Idag har de varit en riktig slappdag. Har sutti inlindade i täcken i soffan och sett Spririt (en hästfilm jag älskade när jag var yngre och ännu gör :P) myst och gjort potatis, köttbullar med gräddsås och svamp i :) Tyvärr, har älskling match idag mot Diö så sitter nu här hemma själv och undrar hur det går....

yours truly
Dessidessan

Förvaltningstenta

Kategori: Allmänt


Usch fi fan och helvete, den tentan var fan inte rolig alltså!!!

Satt hela dagen igår och pluggade. Först mellan 10-14 med grabbsen i UB och sedan hemma mellan 15-19 och sedan i bibblan 19-21.30. Vi tragglade som as och jag läste och läste och läste.

Men fan.. Hade nog behövt en dag till för att känna att jag klarat den här tentan. Den var grymt svår. Sen beror det på hur snäll hon är med bedömningen för jag har ju iaf svarat på allt men de e frågan hur många poäng man får på det. Suck räknat och räknat på poäng och om jag klarar den och hon är tuff med bedömningen så är det nog med 1 poäng annars om hon e snäll kanske jag kan få ihop lite till. Satt den sista halvtimmen och försökte komma på det sista svenska förvaltningsdraget och kunde inte för mitt liv komma på det. Åt en mandarin, satt och tänkte och så gick jag på toan och höll på att lacka ur på mig själv och så när jag tvättade händerna kom jag på det och så lycklig jag blev. Lyckan blev dock kortvarig. Kände desperationen krypa längs med nacken när jag läste igenom mina svar, fi fan vad jag önskar att jag blir godkänd. Det blir inte det minsta roligt annars.
Omtentan för denna kurs ligger nämligen den 11e januari och då har vi vårt tredje seminarie i Internationell politik och tentan i internationell politik ligger dessutom på den 12e. Inte roligt!

Den närmaste tiden nu kommer nog också bli lite tuff.
Har seminarie i Internationell Politik som för den delen börjar IMORGON - inte mycket  ledigt man fick nu nej - nästa onsdag och sedan onsdagen därpå. Jobbar dessutom den 21a om inte Anna kan ta de passet.

Nu vill jag bara spy på detta och göra något roligt så tänker umgås med älskling en stund o så jobb ikväll och det brukar ju iaf vara roligt.

Yours truly
Dessidessan

Julfest @ Olympen

Kategori: Allmänt


Utanför faller snöflingorna rakt ned för en gångs skull.. Under denna vecka har jag sett flingorna snöa från ena sidan till den andra, stå still i luften, snöa nästintill uppåt och så rakt ned då.. Jag älskar snön! Den får gärna ligga kvar nu fram till mars för min del :)

Här inne står jag och steker fiberpannkakor och tentapluggar. Har tenta på tisdag så har en del att plugga idag och imorgon.

Denna vecka har jag inte gjort ett skit i princip förutom att plugga.
Lite annat än plugg har visserligen hänt. Framförallt i fredags då jag handlade, pluggade med Mikael och på kvällen gick på personalfest på Olympen.
Personalfest:
Började inne i gymmet på Olympen med massor med tända ljus. Vi var 30st, värdar instruktörer, styrelsemedlemmar och innebandyfolk :)
Blev en frågesportstävling och en musiktävling och julmat eftersom det var en julfest :)
Efter det bjöd jag på förfest och vi blev här 16stycken tror jag :P
Men bara jag, Josefin, Sandra och Sandra samt Mikael och Martin pallrade oss ut för att dansa på smockfulla Stallarna. Kanske att man fått någon ny vän, hoppas iaf på det för killarna var grymt schyssta och riktigt härliga att snacka med :) Blev iaf en riktigt mysig kväll :)


Denna veckas lördag blev inget annat än mys - vi låg länge i sängen och mös och sedan promenerade vi bort till affären och handlade lite. På hemvägen lekte vi lite herre på täppan -jag vann (eller?). Därefter blev det filmerna The Pink Panther, The Last Song och Just like Heaven.
Men bäst var att det blev hemgjord pizza. Vår hemgjorda pizza äger något enormt!!!!!!

nu ska jag fortsätta steka.
yours truly
Dessidessan