Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Bävan

Kategori: AllmäntTränade och tog de lugnt med film hos mamma under början av måndagen. Sedan åkte jag in till stan, gick på jysk och på stan. Blev nya högklackade och en jeansklänning.
Hade sedan en mysig kväll med TT. Han e riktigt duktig på o laga mat den killen :)

Tisdagen bestod bara av jobb. Orkade inget annat efter den skitdagen på jobbet. Ville gråta av förtvivlan, skrika av frustration och slå den förbannades slag för att ingenting fungerade på jobbet.

Onsdagen jobbade jag på dagen och åkte sedan in till stan för o möta upp med André. Vi hälsade på farmor där pappa och Marie var med Maries två töiser och sedan blev det en sväng på stan innan vi mötte upp med Martin och hans kompisar. Blev öl på två olika ställen, för dem iaf, jag och André var nyktra, och sedan blev det att gå till Gutekällaren där duojag spelade. De e ju så sjukt bra och allra helst när de spelade Run to the Hills och Fear of the Dark :)
Såg fem gotlänningar på Gutekällaren under kvällen, som jag känner/kände, förutom de jag var där med. Fick ju nästan fobi för att de var för lite folk man kände, hallå, de e Gotland liksom.. :P hahaha
Sprang in på Donken och fick en kram av Mården innan de blev Max och käk. André e ju inbiten max-ätare ;);)
Eva och Per-Ove ställde upp med sovplats och jag somnade som en stock :)

Tog de lite lugnt med Eva och Per-Ove under torsdags förmiddagen och begav mig sedan till jysk och köpte ett bord med stolar, dynor till stolarna, matchande handdukar och sängben. Blev fattigare helt enkelt ;)
Blev även ett par svarta minishorts på sporthuset.

Sedan åkte jag till Vänge, beundrade Andrés hem och deras fågelunge de har hand om nu. Tillsammans (hurmelmurmel mest André då, jag var hantlangare och försökte vara duktig med o slänga mig med tekniska ord) försökte vi fixa min stereo som tystnat. Först kortslöt vi den, sen fick vi igång basen men inte stereon, sen stereon men inte basen, sen båda och då trodde vi att vi klarat de. Åkte hem till honom och slängde i oss lite macka och så skulle jag åka in till stan, då hade stereon tystnat igen. Så fick sjunga för mig själv in till stan igen :P

Mötte upp Jeppa, vi handlade mat på Pastavagnen, gick på Systemet och såg sedan Trollkarlens Lärling. Blev en pratstund på parkeringen utanför hans och sedan en snabbvisit hos TT innan jag åkte hem och somnade som en stock.

Idag har det varit kaos på jobbet. Så enormt med folk och nästan rekord i kassan. Stod i kassan konstant från 12 när jag kom till 15 och fick äta klockan 16, då hade jag inte ätit sedan 9 så var en aaaaaning hungrig ;)
Kaos även för att de båda töiserna inte riktigt har rätt prioritering på vad som ska göras och jag som får skiten i kassan. Vi fick skit i kassan för att luckan inte varit öppen men de hade aldrig fungerat med luckan också. Då hade två stycken stått i kassan konstant och en hade fått springa sönder sig med mat, disk och fylla på.

Nåja, bävar inför imorrn med tanke på hur det gick idag men det skall nog ordna sig. Invigning av Slite Gk imorrn med 200 personer och jag jobbar 8-00. Yeah :P

Så dags o gå o lägga mig så jag orkar imorrn.
yours truly
Dessidessan
aka kass på o uppdatera

En ovanlig promenad

Kategori: Allmänt


En ovanlig promenad.
Jag tränar ju lite för o tänka mindre, pressa kroppen lite och få ur tankarna ur huvudet. Gårdagens träning var dock konstig. Det blåste enormt och när jag kom ut på hammarn så var vinden så stark att jag fick kämpa för o hålla mig på vägen mer än o kämpa för o träna så tankarna kom i alla fall. Stirrade ut på vågorna som ilsket slickade strandkanterna och böjde ned huvudet för att undvika de starka stänket som piskade mig i ansiktet tillsammans med håret som hade letat sig ur hårsnodden samt för att kryssa mellan de djupa vattenpölarna. Efter ett tag fick jag svårt att andas, stannade till och pustade och insåg att mitt ansikte inte bara blötts ned av regnet utan att det rann tårar längs med mina kinder och ned på hakan och att jag snyftade. Snyftningar som överröstades av havets dån och mp3ns musik. Insåg vart mina tankar var och gav mig hän till gråtens lindring. Det kändes bra efter en stund och jag fortsatte min raska promenad med lugnare tankar. Är det såhär o börja komma över någon?! När man bara minns smärtan man åsamkat personen. Grälens hetta, smärtans tårar, ångestens tryckande grepp och den själaslitande tystnaden som kunde uppstå. Jag minns knappt våra glada stunder, glömmer bort detaljer om var, när hur och vad och kan inte få fram hans ansikte på min näthinna utan att tänka efter noga. Andra saker som hans ärr på ryggen efter en leverfläck eller hans kläder kan jag föreställa mig hur lätt som helst. Jag känner mig förvirrad men efter ett samtal med Anna i natt känner jag mig inte lika ensam i smärtan. Hon vet vad jag talar om, hon vet den olyckliga kärlekens knivhugg och svartsjuka, hon stödjer mig i att det inte är så lätt att bara glömma och gå vidare. Men vi är ändå båda överens om att man måste och jag är bestämd till tusen att denna sjukdom, denna parasit skall brännas bort förr eller senare och jag längtar efter nya utmaningar, nya flammor, nya upplevelser och ny sjukdom och nog sjutton finns de intressanta hetingar där ute. Denna sjukdom tror jag hittar sitt antibiotika i flykten till Växjö, träningen och plugget.
Har ju sagt att detta ämne inte skulle komma upp på bloggen igen, eller han iaf men detta handlar ju om mina tankar o inte honom - iaf vad jag har o säga till mitt försvar :P

yours truly
Dessidessan

Bugg är en frihet få förärad

Kategori: Allmänt


I fredags cyklade jag både till och hem ifrån jobbet blir sammanlagt 3 mil och de kändes riktigt bra...! Hade inte så stor tur med vädret men jag klarade mig bra ändå.
Har börjat fundera en aning på vad man ska göra med all träning, göteborgsvarvet kanske? Tjejklassiker? Ja, va vet ja? Vi får väl se hur bra ja kommer igång med träningen i höst och håller igång. Hoppas jag ska kunna hålla mig på fem dagar i veckan som nu. Gillar min någorlunda vältränade kropp och bättre kan de bli!


Lördagen blev de jobb på dagen och sedan träning i vinden för att därefter åka till Sanda genom de mullrande vädret och ösande regnet.
Plockade upp familjen och åkte iväg. Förgalaj hos Ursula och Roger, körde sedan o hämtade Anna - såg hennes nya lya - plockade upp Jonas och Elisa på Klinte och så till bygdegårn för att bugga mig själv svettig och värkig i vaderna. Som jag älskar att bugga, den frihetskänslan att snurra runt samtidigt som någon har full kontroll på vart man ska gå är underbar och så värker vaderna så skönt efteråt. Måste försöka hitta nåe ställe o bugga på i Växjö. Blev en mysig kväll med bugg med syster, tryckare med bror, bugg med ngn duktig en och så lite dans med Tobias.
Agerade chaufför till Klinte och Eskelhem på natten när en säkring till vindrutetorkarna gick, inte roligt...! Men tog mig hem och stupade efter att ha varit vaken sedan halv sex då jag började sju på morgonen.


Vart slö idag på söndagen, min lediga dag - haft ont i magen till och från. Får se till o ringa ungdomsmottagningen imorrn.
Sovit, läst och sovit igen, hyrt film med Jonas och syster och sett dem - Göta Kanal 3, Snabba cash och halva Påven Johanna som ja ska se färdigt imorrn. Vi har ätit varma mackor och toscapäron och myst.
Var så sött imiddags när bror min kom och kröp ned under täcket vid mig där jag låg o läste och bara låg där o gosade.. :)


Börjar inse att tiden springer iväg. Bara 9 jobbdagar kvar. Jobbar tisdag, onsdag, ledig torsdag, jobbar därefter sju dagar i rad och lördagen lär ja jobba 8-00 på grund av invigningen.
Så kommer M och D på kvällen den 5:e och åker den 8:e. Den 13:e åker ja upp med familjen och ordnar med flytten. Eventuellt stannar jag, eventuellt åker jag hem. Måste bestämma mig. Fått jättedålig respons på o fira min födelsedag här hemma så mer sugen på o åka o va med grabbsen i Älmhult. Nimme fyller ju den 23:e...

Känner mig kluven. Längtar hem. Vart är hem? Just nu känns de faktiskt som om jag är hemma men längtar samtidigt hem till Växjö. Min lägenhet är mitt hem. Vill komma iordning i den nya lägenheten och bara va. Fortsätta leva för de känns som om sommaren är ett uppehåll från de verkliga livet - livet där jag pluggar.
Läste en artikel i tidningen häromdagen, både de rödgröna och alliansen funderar på o införa tre-termins-läsår - usch och ta bort sommarlovet? Hur ska då studenter kunna tjäna pengar? Inte för att jag kommer vilja ta ett jobb jag inte kommer trivas med i nästa sommar med - då blire hellre bartenderkurs utomlands eller studier men iaf, valmöjligheten borde finnas.
Jo o när vi då e inne på politik, va fan ska man rösta på? Usch, fruktansvärt lost och jag står för att man hellre ska gå dit o rösta blankt än o skita i o rösta så gå o rösta för fan!

yours truly
Dessidessan


Korta visa ord

Kategori: AllmäntSmärta ska göra ont, saknad är en del av själen och
kärlek är en lång hård väg full av damm, gropar, hål och ojämnheter...........


Nimme och Jojje

Kategori: Allmänt


Lördag 17/7


Upp tidigt och jobba vid 8. Blev en lång väntans dag. Väntade, väntade, väntade och till slut vid 15 lyckades jag smita ifrån jobbet för att åka hem till Nimme och Jojje som kommit på besök till Ön och satt och väntade i stugan..
Det ösregnade men vi tog ändå bilen till Sanda för o va med på Jonas personalfest hemma i ladan och tur var väl det. Hela Gotland hade strömavbrott i ösregnet, blixtarna och åskan men vi satt med elverket igång i ladan och käkade helgrillad gris, mumma!
Vi tog en liten raggarsväng nere på hamnen innan vi åkte hem och gick och lade oss, trötta var vi verkligen alla tre.

Söndag 18/7


Sov ut lite, åt frukost med grabbarna och tog en promenad runt hammarn. De hade inte riktigt räknat med mitt tempo så de blev lite gnälliga men de gick ändå :P Nimme hittad en bunker som vi klättrade upp på och så hittade vi en ny väg hem som jag inte visste om.
Därefter badade vi och for sedan till Stenkyrka för att spela fotbollsgolf. Usch, jag sög verkligen. Men lyckades komma ifatt och kom tvåa. Jojje vann med 110 sparkar mot mina 116 och Nimmes 122..
Vi for vidare, kollade lyxbyggena längs med Visby strand och åkte sedan till Kneipbyn där vi hittade ett bilmuseum med massa gamla spelautomater som man kunde lägga i en krona i och pröva på. Men vi hade ju egentligen åkt dit för minigolfen. MM gjorde oss sällskap en stund innan han började jobbet. Jojje vann ju självklart igen och den här gången kom jag stenhårt SIST! haha!
Efter det svalkade vi oss med en glass vid glassbaren och så promenerade vi längs med strandpromenaden, klättrade upp i ett vakttorn och kollade i innerstan innan vi åkte hem och tog varsin öl, gick ned till havet och mös. Jag badade men vattenkrukorna kom aldrig i :P
Blev lite kort efter det också. De är lustiga där i Smålande, vad jag kallar vändtio kallar de skitgubbe och vad vi kallar skitgubbe har de ingen aning om vad det är för spel :P

Måndag 19/7

Jag och Jojje tog en promenad på morgonen medan Nimme sov. Vi väckte honom lagom till frukosten och åkte därefter ned på stranden (Vitviken) och glassade i solen. Mummo o moffa kom med kaffe och bullar till oss lite senare.
Nästa mål var att göra stan. Shoppa lite. Killarna hittade t-shirtar och jag ett par jeans-minishorts :)
Därefter styrde vi kosan till kalkbrottet i Follingbo och efter en stunds övervägande hoppade vi i.. Lagom avsvalkade begav vi oss in på Maxi och handlade till en vrålgod kvällsmat hemma. Potatis, grillat kött, vitlökssmör, hot chipotlesås, vitlöksbröd och majskolvar. Vi hade köpt jordgubbar också men de fick vi aldrig i oss. Vi stupade snarare ned i säng och såg en film som för den delen sög. något med Kingdom, tog bort den när vi sett klart...

Tisdag 20/7

Jag jobbade och killarna roade sig med att golfa, kolla på sten haha, de har haft extremt roligt åt all sten som vi har på den här ön. Sten, sten, sten, sten... :P De kastade Varpa också och enligt dem har vi uppfunnit den sporten för att vi har så mycket sten att vi tyckte vi kunde spela lite med dem också.. :P

När jag kom hem efter jobbet tog jag en snabb springrunda. Blev bara 2,5 för o springa av mig jobbeländet, för att sedan kasta i mig lite jordgubbar med grabbarna och duscha.. Nimme tvingade mig att köra hans bil men jag kan säga att han kommer inte behöva tvinga mig igen. Snacka om härlig bil. Första stora bilen jag någonsin gillat o köra. Fast jag hade svårigheter att komma iväg med den ifrån ettan och verkligen svårigheter att komma ihåg att nyckelhålet inte satt under ratten.. :P

Vi plockade upp biljetter till Tornerspelen och där satt jag och skrek sönder min röst. De båda bröderna Utas - snygga båda två - och Hovslagaren Fredrik red så jag hade någon att hejja på. Nimme var uttråkad och Jojje hejjade på en i motståndarlaget så vi var lite rivaler där ett tag :P
Blev ytterligare en promenad i Visby och sedan åkte vi hem för att spela lite kort och mysa lite. När min trötthet yttrade sig i hicka kände jag mig tvingad att gå o lägga mig.

De väckte mig på onsdagsmorgonen 05:18 och gav mig varsin hejdå-kram och jag kunde knappt somna om för att jag tyckte att det var så tråkigt att de skulle åka hem.. Har haft så förbannat roligt och haft träningsvärk i magen av alla skrattattacker. De är underbara båda två och jag tyckte det var riktigt roligt att de ville komma och hälsa på!!

"Här var det varmt och otrevligt"
"Det är bara svälja och se glad ut"
"C- Min pappa kan göra bomben.
N- Det är väl inte så svårt?! De är väl bara o hoppa?"

Sommardagarna med Nimme och Jojje 2010 kommer bli svåra att slå....!yours truly
Dessidessan


Catch up

Kategori: Allmänt


Tisdag 13/7


Jobbade och tränade och såg ut att bli en lugn och obetydlig kväll så satte mig att se Morden i Midsommer med mummo, moffa och Eva och Per-Ove men så hörde MM av sig och kom och tog ett kvällsdopp med mig här i Åminne så satt vi nere på stranden och kollade på alla blixtrar som lyste upp himmelen ute över havet. Så kvällen blev en riktigt mysig en...!

Onsdag 14/7

Var ledig så jag tog allt i godan ro på morgonen, solade och badade på bryggan innan jag åkte in till stan, handlade massor och gjorde en hel del ärenden. Sen mötte jag upp med André, åt mat med honom vid havet och sedan bowlade vi två med Jocke och Natta och därefter blev det även en glass på glassbaren.
De andra ville åka till Etelhem för att bada men kände att de blir lite för stor omväg så svängde införbi Mårdii och hälsade på en stund :)

Torsdag 15/7

Blev jobb och träning som stod på planeringen men så hörde MM av sig så det blev även bio - Knight and Day, en film som i alla fall jag hade fruktansvärt roligt åt - och en kvällspromenad genom innerstan och längs med strandpromenaden.
Stort grattis till honom också för han fyllde år på fredagen så vid tolvslaget när han kläckte ur sig det, för jag hade ingen aning, fick han en stor kram :)

Fredag 16/7


Klev upp i tid för att jag hade gett mig tusan på o träna innan jobbet men så kom jag ändå iväg sent så fick stressa så började springa och de slöt med att jag sprang hela sträckan på 5km HÄRLIGT, äntligen! kan dock inte ens beskriva hur mkt svetten rann sen :P Men underbart var det.

Därefter blev det jobb ifrån 12-22.30 med buffé på kvällen. Rolig kväll eftersom jag jobbade med underbara Hanna :=)


yours truly
Dessidessan

Det är över nu!

Kategori: AllmäntJaha då var VM över för den här gången då, finalmatchen sög. Alldeles för mkt gula kort, fult spel, tjaffs och för många missar. Gårdagens match mellan Tyskland och Uruguay som ju slutade 3-2 hade varit en mycket intressantare finalmatch... Tyskland kom iaf trea, wiiie!!

Såg ju Eclipse med kusinerna igår. Älskade älskade kusinerna, de är ju så underbara!! Filmen var underbar också, bästa hittills och som den där Jakob är snygg.. HOT, HOT, HOT, HOT *DREGGEL*!!
Honom skulle jag göra mycket för att få dela en kyss med, frågan är om jag då inte skulle äta upp honom så het som han är... :)

http://openbooksociety.com/wp-content/uploads/2010/03/Bella_Jacob_Eclipse.jpg


http://www.eclipsewallpapers.com/images/wmwallpapers/Twilight-Eclipse-Jacob-1.jpeg

http://2.bp.blogspot.com/_gCCVRzAptFA/Snin7OHj0MI/AAAAAAAABlc/0LjDuOWmDUs/s400/NM%2BCal%2B2010%2BBella%2B%26%2BJacob.jpg

Bästa citatet!Idag har jag jobbat, vi har haft 33,7 inne i restaurangen så svetten har lackat. Vi var bara två stycken och inge folk så de var tråk som vanligt...
Har även tränat ikväll. En timmes gång/jogging. Sprang strandremsan och gud vilken mjölksyra jag var nära att få, TUNGT att springa i sanden.. Men bra för benmusklerna :)

yours truly
Dessidessan

HOT

Kategori: AllmäntIdag har det varit hett till tusen, 32 grader i skuggan och 22 grader i vattnet.. SJUUUUKT!!
Kan man lika gärna kalla Gotland för Thailand!!

Stångaspelen

Kategori: Allmänt


Yes igår spelade jag ju då Stångaspelen som jag längtat efter i 363 dagar och som jag nu kommer längta efter i lika många dagar igen...

Först spelade vi emot Göteborg där vi tog dem i tredje pärken (dvs tredje set där bäst av tre räknas). Rolig match och jag gjorde ett inhugg som vi fick baken på, har bara hänt mig en gång förut. Alltså att inhugget sitter så bra att pärkkarlen inte kan slå ut bollen... :)

Kollade en stund på Ludde som spelar i Adelsgatans pärklag och insåg att oj JJ är ju där. Kände inte igenom honom först. Nya skor, nya shorts, nytt linne och så glasögongen. Var bara de gamla välkända fotbollsstrumporna jag kände igen :P Tänkte att jag hinner väl hälsa senare så tänkte inte mer på det när jag sprang iväg för o kolla på lite andra matcher. Då kändes det nämligen helt ok o se honom.

Klockan ett spelade vi emot Västergarn och vi hade kommentatorer och blev totalt utklassade rent ut sagt. Förlorade med 40-20, 40-20 och hade inte mycket o säga till om. Inhuggen satt inte och vi fick inte fram bollarna för deras pärkkarl hojsar ut dem så långt. Tråkig match men men man kan inte vara bäst jämt.

Återigen hade vi en lång paus innan nästa match skulle börja igen så kollade först på gubbarna i Sanda och sedan en liten stund till på Adelsgatan där jag hittade goa Tobbe som satt en meter ifrån där JJ spelade. När matchen var slut gick han dock rakt förbi mig och till henne. Hans nya. Har ju antagit att de är tillsammans och så men eftersom jag i våras bad JJ att säga det till mig när de blev tillsammans för att jag skulle få slippa se det utan förvarning eller höra det ifrån någon annan så har jag litat på att han skulle göra det. Visst har jag verkligen haft mina misstankar eftersom han inte visat intresse för o ses och tagit bort införmation om vilken relationsstatus han har på facebook men jag trodde verkligen att han skulle säga det till mig när jag bett om det så innerligt. Men det verkar inte som det, han gick ju bara rakt förbi mig och till henne och så sprang jag bort till mitt lag och såg dem senare gå förbi ett par meter bort. Hans arm om henne och så vände han sitt huvud mot henne sådär som han gör när han vill ha en puss och han fick en innerligt besvarad kyss ifrån henne. Då sjönk mitt mod och tårarna rann över en stund...

Vår tredje match blev försenad och de studsade asdåligt nere i grytan så vi förlorade efter trepärkars mot Sudret som vi egentligen borde ha tagit. Riktigt tråkigt. Jag hade jätteproblem i den matchen, inget fungerade.. Jag tänkte bara på JJ och kunde inte få honom ur huvudet. Var helt borta och fick hela tiden säga till mig själv - put your head in the game. Men de gick skit.

På grund av den förseningen blev vi försenade till vår sista match som de slutade med att den blev den sista som spelades på fredagens stångaspel. Vi blev alltså sist kvar och kansliet väntade bara på vårt resultat, PRECIS, som i förra året. Matchen blev dock väldigt spännande, även där en trepärkars. Jag taggade upp mig och hade riktigt kul och spelade bra sista matchen. Vi tog baken på ett av mina inhugg och jag tog två tior åt oss genom en spark över baklinjen och ett slag med vänsterhanden över deras kas som de tagit. Så jag avslutade i alla fall dagen med att vara nöjd med mig själv och dessutom fick jag mammas vattenhink över mig... haha...

Blev en hel del tänk på kvällen där. Kroppen var ju helt slut. Benhinnorna värkte, händerna var svullna och benen sönderskrapade men huvudet var klart....
Det är nog egentligen inte förlusten av honom som gör att jag är ledsen utan sveket att han inget sagt. Den enda förklaringen jag kan komma på är att han är för feg och det gör mer ont än sanningen hade gjort.
Jag drömde ju hela våren om att han skulle ha hittat en ny till sommaren och sade det till honom och jag hade rätt så har ju varit förberedd men har hela tiden velat veta det av honom. Jag  hade även rätt i att vi inte skulle kunna ha en vänskap när han har ny. Vi hade ju aldrig någon vänskap. Vi höll ju på ända till i februari, hur ska vi då ha kunnat bygga upp en vänskap och nu är det ju försent och kan bli väldigt svårt.. Jag känner mig bara ledsen för att de blev som de blev. Jag ville vara en del av hans liv, ville vara hans vän. Men det här sveket, att han inte sagt något är något jag aldrig kommer kunna förlåta honom för. Hans nummer tog jag bort för fyra veckor sedan när jag fyllesmsade till honom (kan det visserligen ännu utantill men inte på fyllan) och lovade mig själv att han skulle få höra av sig istället. Igår i tårarna tog jag bort hans facebook och idag känns det ganka bra. Jag borde avslutat kapitlet för länge sedan. Han gjorde ju ganska klart i att han inte vill ha med mig o göra eftersom han inte ens kunde hälsa så han blir nog glad att han slipper konfrontera mig i det här.
Som jag känner nu vill jag efter att ha skrivit det här inte nämna hans namn mer, inte prata mer om honom eller något. Vi får väl se om ett par år eller så om man kanske kan återuppta kontakten men nu är det fan dags att jag slutar låta mig själv såras av honom. Vi kommer ses på Kubbvm men eftersom vi kunde undvika varandra på stångaspelen och jag kommer att ha Mikael och Daniel med mig på Kubbvm så kommer vi nog klara av att undvika varandra då med och sedan planerar jag ju att stanna borta i Växjö tills julen kommer indansandes i våra liv igen och i Växjö är allt så mycket lättare.

En liten funderingar har jag bara om han kommer tillmötesgå min andra bön som jag hade. Han gjorde ju inte första (egentligen, vad vet jag om de är tillsammans, ingen har ju bekräftat de för mig, men när de pussas offentligt och hon är där med honom, de finns inget annat alternativ). Den andra är dock att jag ska få tillbaka mina brev som jag skrev till honom under mina resor i trean på gymnasiet. Jag skrev så lite dagbok då utan skrev mest allt i breven till honom vilket alltså skulle vara väldigt kul för mig att ha som minne ifrån mina resor för de börjar tyna bort och som sagt, andra anteckningar finns det knappt ifrån dem...

Det spelar ingen roll att någon säger till en att man måste släppa taget, man måste komma fram till det själv och det måste få ta den tid det tar. Det går inte över en natt om man verkligen älskat någon och det går inte på kommando.
Egentligen om jag skall vara helt ärlig med mig själv så tror jag att det inte är så mycket saknaden efter honom som saknaden efter någon som gör ont i mig därför gör det inte jätteont att se honom gå vidare. Visst känns det så in i helvete, men det gör det väl för många även om man trott att man kommit över personen när man ser att personen är lycklig och har gått vidare med någon annan när man själv inte lyckats hitta någon. Även om man gläds åt personens lycka och om någon inte håller med mig tror jag inte de känt äkta kärlek eller så förnekar de det.
En kväll för någon vecka sedan vände jag mig till en vän när saknaden efter honom/någon (jag tror mer och mer att det är någon för när jag är i Växjö är det inte längtan efter honom jag känner, då känns det bara tomt, men Gotland förknippar jag med honom eftersom han haft så stor roll i mitt liv under de närmaste tre förgångna åren) var stor och kämpade för att inte höra av mig och jag blev nedtryckt brutalt. De hårda orden om att jag måste glömma honom kändes som knytnävsslag i magen. Visst har väl vännen rätt, men jag behövde inte den bittra sanningen i det ögonblicket, jag behövde en vän, stöttande vän och tröstande och pushande vän. De hårda orden har tyvärr sårat lite i alltihop och jag kommer troligen inte vända mig i kärleksproblem till samma person igen.

Nej nu får jag ta och sluta skriva. Jag är verkligen omöjlig! :P
Ska och se Eclipse med kusinerna ikväll.

yours truly
Dessidessan

Kört traktor

Kategori: Allmänt


Igårkväll svor jag, hade tårar i ögonen, skrek och hejjade på mitt kära tyska landslag men det gick och sket sig. Tyskland förlorade med 1-0 mot Spanien. Men den som säger att Spanien hade övertaget och ägde upp Tyskland vet allvarligt talat inte vad de snackar om och vet inte hur Tyskland spelar. De är farliga på kontringarna vilket är dem de gör mål på och de e så de vill ha det så jag tyckte ändå de gjorde en hyffsat bra match eftersom det är så de spelar... Tråkigt bara att de avvaktar så, då kunde Spanien ha mest bollinnehav och vänta på luckorna..

Idag har jag jobbat och jag har även KÖRT TRAKTOR. Robin har lärt upp mig hur man kör traktorn för o samla upp golfbollarna på rangen så det har jag ordnat idag ;) Mycket roligare än att vara sysslolös men lär väl tröttna på de till slut, går ju inte direkt fort.

Har letat grusskor. Mina skor gick sönder ännu värre häromdagen. De är ju sedan tidigare limmade men nu ramlar de isär. Fanns knappt några grusskor och de som fanns, fanns ju självklart inte i min storlek.

Köpt den nya Björn Rosenström skivan till Jonas som fyller år idag. Stort grattis!!


Hata Almedalsveckan, ingen parkerinsplats på hamnen, cirkulerade i nära 20min utan framgång och till slut fick jag en halvtimmes parkering, sprang till bibblan och försökte hitta nya böcker. Gick åt skogen, alla böcker jag ville ha var utlånade, vilket påminde mig om varför jag är anti bibliotek.. Fick låna två tegelstensböcker som dessutom var på svenska, jag som vill läsa på engelska...... :/

Har ikväll ätit kalkon och färska pära med mamma, Jonas och syskonen...

Måste sova tidigt, imorgon blir vi hämtade kl 07.15 för att åka till Stånga. Äntligen (!!!) ska jag få spela stångaspelen och vara pärknörd en hel dag.. Wiiie!!

yours truly
Dessidessan

sOLdyrKarE

Kategori: Allmänt


Nu var det ett par dagar sedan sist, sry mina trogna läsare för det...

I lördags hade jag en effektiv dag. Först tog jag upp näten med moffa och Svante och sedan var jag ute och sprang, sprang längre än jag klarat hittills men insett att drömmen är långt bort att uppnå med milen. Men jag ska iaf klara fem km. Kanske skulle klara de om jag sprang när de e lite svalare.
Sedan åkte jag på loppis med mummo köpte två teburkar, en golvlampa, en ljuskrona, en pall och en tesil så nu kan jag bocka av lite på listan att införskaffa till den nya lägenheten.

Därefter lekte jag soldyrkare och havsdyrkare i ett par timmar för att sedan bege mig till Sanda där jag jublade när Tyskland utklassade Argentina med 4-0 i sällskap med Tobias, som mest himlade med ögonen åt mig :P
Tillsammans såg han och jag Guldkompassen och Luftslottet som sprängdes.
Tyvärr fick vi även leka chaufförer. Han åkte med mig i min bil till Fole där mammas kusin Helen gift sig under dagen och körde hem dem, själv fick jag köra på morbror och moster och två till så var inte hemma förrän halv tre. Då damp jag i säng och somnade som en stock.

Söndagen bestod av en liten sovmorgon, orkade mig inte upp för o cykla när jag kommit hem så sent. Jobbade men fick gå hem tidigare, fanns inte ett skit o göra... Var tröttis även på kvällen så tog de lugnt med boken istället för o springa.

Måndagen
bestod av jobb från 8-16, därefter lite smultron med glass och mjölk hemma i åminne och sedan åt jag mat hemma i Sanda för att sedan sticka iväg på pärkträning som för övrigt gick kasst för min del, suck, dusch och sedan in till stan för att ha en riktigt härlig kväll.
Träffade nämligen Martin och André och tog en glass med dem innan Tilde och Ellinor joinade för en öl på Hp. Sedan gick vi vidare till Gutekällaren och såg på Hoffmaestro, jag fick offra ett par tår som än idag (dvs två dagar senare) ömmar. Tur att jag hade Martin bakom mig som en stadig hjälp.. :)
Träffade Adde, Jonte, Markus, Niclas, Gardan m.fl och hade en förbannat mysig kväll!!!!!!!!!

Sov över hos Eva och Per-Ove men på tisdagsmorgonen gick allt åt pipsvängen.
Åt lite frukost men fick fruktansvärt ont i magen och det gick inte över. Åkte hem till Åminne och sov en timme, vaknade med feber och mådde verkligen skit så sjukanmälde mig och låg sedan till sängs resten av dagen. En månad sen sist nu. IBS har  jag ju trott att de kan vara men nu har mummo hittat en annan sjukdom - endometrios- de kan tänkas vara så ska boka en undersökning och se om de kan hitta något. Måste ju få en diagnos på mina magsmärtor, de är liksom inte o leka med och så när jag får feber på de också, då däckar jag..

Har iaf lyckats jobba idag, smärtor i magen till trots, men ingen feber iaf, och jag och Hanna har framfört våra klagomål/åsikter om vissa som inte alls jobbar där. Visst vi har inget o göra för vi har inga kunder men då hittar man väl något annat o göra iställe för o stå o glo vilket vissa gjort på sistone. Dessutom om man inte har något o göra ska man ju definitivt ha hunnit med stängningssysslorna men de var inte gjorda när jag kom imorse. Så det måste bli lite mer ordning, blir förbannad på sånt latmaskeri.. Får vi se om de blir någon ordning.
Just också på grund av att vi har så lite o göra så skall i första hand jag nu få hjälpa bankillarna. Imorrn kommer Robin och plockar upp mig så ska han lära mig hur man kör traktorn för o plocka upp bollarna på rangen.. :) Kan bli skoj. Så ska jag sen göra det varje dag när vi har tid för det. :)

Ikväll är matchen mellan Tyskland och Spanien. Ikväll är kvällen då det Tyska laget (dock tyvärr utan Müller som ju är avstängd den här matchen) skickar hem det Spanska laget, eller det är vad jag hoppas i alla fall :)

Pratar med Nimme nu också. Han kommer hit nästa lördag den 17:e och stannar till onsdag den 21:a.. MYS!
Jag längtar till den lördagen för då kommer jag dessutom få lov o använda min nya klänning som jag längtar efter o få ha på mig :)

Men längtan först e till nu på fredag - STÅNGASPELEN! WIIIEE!

yours truly
Dessidessan

VM

Kategori: Allmänt

Har aldrig varit såhär fotbollsintresserad förut. Förstår inte alls vart intresset kommit ifrån men har ju stenhård koll typ :)

Längtar till matchen imorrn, ska trycka sönder mina tummar när jag håller på Tyskland!

Har idag jobbat 11-20, skulle slutat 18 men DBV (de badande vännerna) ett gäng på 30 pers kom insläntrandes där mellan 18-19.30 plus att jag fick stanna längre när jag ihärdigt försökte få tag i någon som kunde låsa upp kansliet eftersom de glömt att ställa ut DBVs blommor de skulle ha till prisutdelningen.

Cyklade till jobbet idag, kändes riktigt bra. Den där backen är fortfarande riktigt dryg måste jag dock säga. Söndag blire cykla till jobbet och hem.

Sitter nu och ser Uruguay - Ghana. Holland vann ju mot Brasilien idag, riktigt otippat.. :PDetta kan tänkas bli en kanonsommar. Händer något varje helg nu innan jag åker tillbaka.
Imorrn ska jag umgås med Tobias.
Nästa helg är det Stånga och har tagit ledigt fredag och lördag för det och så kanske jag kan få tid o umgås med EE nästa lördagkväll, vore riktigt nice.
Helgen därpå är det personalfest och typ gårdsfest och då ser det dessutom ut som om Niklas aka Nimme kommer och hälsar på ett par dagar wiie :)
Sedan är det basar lördagen veckan därpå, den 24:e juli.
30 eller 31a eller vad det nu är är det invigning på golfklubben - stor fest - så de blir en helg full av jobb men de kan nog bli nice.
Sedan är det kubbvm helgen och då kommer Daniel och Mikael hit och så slutligen är det helgen den 13:e och då åker jag upp med familjen för att flytta :)
Planen är att åka hem igen efter flytten så att jag kan vara med på augustipärken den 21a augusti och dessutom gå ut på min födelsedag med gänget hemma, om nu någon är hemma...


yours truly
Dessidessan

Uruguay vidare efter straffar. Afrikas sista hopp Ghana slogs ut efter sina skitstraffar...
Ser fram emot matchen imorrn!!!


This is the End

Kategori: Allmänt


Jobbat med Emma och Linnea idag.. Lång dag, lite folk, blä...
Åkte direkt till Sanda efter jobbet och därifrån for vi vidare med pärklaget till Stånga där vi spelade match mot Tofta. Vi vann både bakpärken och frampärken, frampärk som vi inte ens spelar medan de spelar i tvåan, kändes riktigt bra. :) Dessutom var det min sista avgörande boll i bakpärken så det kändes riktigt riktigt bra även om jag missade ett par fula bollar innan.... Känns bra inför Stångaspelen alltså, BARA en vecka kvar och som jag längtar.. :)

Idag har dock varit lite tungt. Tänkt och tänkt och den personen jag tänkt på är väl dessutom den personen som vet bäst hur mkt jag kan tänka. Det har värkt någonstans i mellangärdet och varit lite tungt att andas. Vad jag vet, pratar ju inte med honom eftersom jag avvaktar att han ska höra av sig, utan genom mellanhänder som själva har dålig koll vet jag att utflyttningsdatumet var idag ifrån lägenheten som vi trots allt bodde i tillsammans i ett år. Eller skall ha gjort det idag. Men jag vet ju som sagt nada. Men det har ändå känts i mig idag. Den första lägenheten där jag btt med min första riktigt stora kärlek och mitt längsta förhållande, den lägenheten är inte hans längre. Vill finnas där för honom, o veta allt, inte för att jag vet om han ens är ledsen för de eller vart han ska bo eller ngt men jag vill ju vara med i hans liv. Men hur ska jag kunna finnas där när han varken tycks vilja ha mig eller behöva mig i sitt liv.
En era är slut i mitt liv och jag måste sluta ångra min resa som jag ju har fått för mig är anledningen till att det tog slut, för jag kan inte ångra en resa som gjorde att jag insåg vad jag vill hålla på med i resten av mitt liv - tyska! Men jag kommer aldrig att glömma honom helt och kommer alltid bry mig om honom. En del av mitt hjärta tillhör honom - då, nu och i framtiden.
Men nu är det fan tags o gå vidare, det har han. Jag hoppas ju ännu på att han ska höra av sig innan sommarens slut och så att vi kan bygga på en vänskap men de e nog inte så stor risk, vet ju hur glömsk han är :) *skrattar tyst åt vemodiga minnen* så gå vidare, stänga in minnena i mitt hjärta och öppna ögonen för en ny framtid!
Efter alla tankar ikväll känner jag mig bara fullkomligt - TOM, men en slags konstigt skön tomhet, det känns färdigtänkt - i alla fall för nu. Hallå, jag är ju inte Desireé för intet, jag tänker alltid!!! ;)
Jo, minns ni klänningen jag pratade om som jag sett. Har köpt den nu. Eller snarare mummo har köpt den åt mig. Asnice! Bild kommer :)
Och nu har jag kollat med Loverboysen - de kommer ner till Gotland där i augusti till kubbvm. Dessutom kanske Nimme hälsar på vecka 29 med :) Kanonsommar joe!!


nu får jag gå o sussa, ska cykla till jobbet imorrn. Ledig lördag då ska jag sola, kolla loppmarknad i Gothem, se Tyskland - Argentina och umgås med Tobias :)

over n' out
yours truly
Dessidessan