Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Valångest

Kategori: AllmäntVal... Val... Livet består av val och lika förbannat ska man välja till riksdagen också.. Eller alltså nej jag tycker om det här med att man ska välja och att vi kan påverka men i år är det fan inte lätt alltså.

Till Europaparlamentet förra året var det lätt. Hittade på en gång ett parti som tog upp mina hjärtefrågor. Stod och vägde lite mellan två partier men i slutänden var valet självklart och jag är nöjd med mitt val. Visserligen vet jag inte om mitt val har gjort någon förändring där nere i Bryssel men jag valde iaf dit de partiet som jag ville skulle få fler mandat och fler gjorde som jag :) Men i Sverige är inte de rätt parti känner jag, de vill inte riktigt som jag...

Jag ogillar starkt människor som inte tänker rösta. Jag ogillar starkt att valdeltagandet har sjunkit i Sverige, jag tycker det är skam och tycker att de som är totalt ointresserade hellre kan gå dit och rösta blankt än o ligga på soffan o glo på Simpsons eller något, nee skärpning!
För nu när jag börjar bli lite mer insatt, hur kan man då tycka att det inte spelar någon roll? Skillnaderna mellan Moderaterna och Vänstern är ju enorm och om jag ställde en fråga till någon angående till exempel skatterna som förmögenhetsskatt och villaskatt eller vad de nu heter samt pensionsskatten så skulle nog de flesta ha en åsikt. Samma sak när det gäller skol och utbildningsfrågor och vad är det, om inte att ha en politisk åsikt?


Men samtidigt förstår jag folk som inte orkar engagera sig för det är inte lätt att få pejl på vart de olika partierna står i ens hjärtefrågor. Själv känner jag mig väldigt förvirrad. Har gjort val-testet på Svt tre gånger nu. Två gånger för några veckor sedan. En gång där jag bara tryckte vad jag tänkte först och en gång till när jag läste bakgrundsfakta och för och motargument. Blev dock ingen större skillnad.
Nu har jag sugit på karamellen några veckor och tänkt över vissa frågor och fick liiite annorlunda resultat.
Partiet i topp står kvar på 63% medan tvåan sjönk med två procentenheter från 60 till 58. Tredjeplatsen steg nu från ett parti som hade 44% förut till 52% nu och för dem har jag hittat en fruktansvärt härlig gubbe, eller okey 35åring, som tycker förbannat bra om studenternas tillvaro. Men vill inte riktigt rösta på dem, alla mina andra åsikter talar emot det blocket som det partiet är med i och tyvärr måste man ju tänka på sånt också. DET ogillar jag starkt också, bort med blocken så man slapp tänka på det med!!!
Vad han säger är iaf:

"Varför ska man rösta på dig?

Jag vill driva studenternas röst i Sveriges riksdag. Reglerna för studiemedel är idag utformade på ett sätt, så att det blir ekonomiskt ofördelaktigt att jobba mer än en viss procent, då takbeloppet för inkomst, gör att rätten till studiemedel försvinner. Det anser jag skrämmer studenter från att jobba så mycket som de skulle vilja."
- Källa Svt.se/val och valkandidater


Och kan någon snälla få mig att förstå varför vi fått tusentals små valblanketter för personval? Två av varje för val till riksdagen, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Har fått ifrån fyra partier och har alltså redan 24 små blanketter med namn och jag är totally clueless..
Kan man välja till alla dem nu och måste jag välja samma person för ett parti som det partiet jag röstar på eller kan jag ta en person och ett parti?
Kan någon snälla informera mig om hur det är tänkt???
För OM man får ta en person och sedan ett parti då har jag ett stort problem ur vägen för gillar den där gubben så starkt... LOOOOOST NOOB HÄÄR, SVAR JA!

usch!
ÅÅÅÅÅNGEEEEST!!

yours truly
Dessidessan

Beachvolleyboll

Kategori: Allmänt


Söndagen blev lite död-dag. Vet egentligen inte alls vad jag gjorde. Sov länge gjorde jag nog. Sen småplockade jag nog i lägenheten och ordnade massor med bilder på datorn. Kommit igång med rensningen av bilder för framkallning nu...
Tvättade och gjorde paj...!
Sen blev det Bridget Jones dagbok på kvällen, aldrig sett hela den.. Haha Mr Darcy påminde mig vid ett tillfälle så förbannat mkt om Tömas med de hundögonen han fick till :P Haha, klockrent. Sara höll dock inte med. Sara och jag ska förresten va posse resten av året, ska försöka ha det i åtanke när jag blir tjurig iaf... :)

måndagen blev det uppstigningen 9. Ska inte ligga i sängen längre än till nio någon vardagsmorgon det är mitt löfte för den här terminen. Lördagar och söndagar däremot, de ska vi inte tala om ;) Men inte längre än till 12 gäller för dem :P Ibland måste man få lov o dra sig och ta de lugnt i gosiga sängen ;)

Städade och var ute och tränade och höll på att springa på en orm. Kommer numera titta mer på marken när ja springer... Tog ett trapphus också. Springa trappor e svajnigt bra för låren så de ska jag göra en gång i veckan har jag lovat mig själv :) Stuborlägenheternas trappor here I come!
Var på första lektionen för Emil Uddhammar i politisk teori.. Kändes sådär må jag säga.
Åkte och handlade med Elin på City Gross - blev en hel överfull korg med mat så nu har jag fått börja fylla den andra frysen också för nu är det fullt i den första!!

Ordnade färdigt med bilderna på kvällen så idag - tisdag - har jag varit fruktansvärt effektiv. Klarat av:

1. Ringt vårdcenralen för att avboka min tid på torsdag. Man förlorar ju poäng när man missar en lektion o då kan de bli svårt o få VG så ville inte missa lektionen. Men grattis, ska ringa den 16e september om att få en ny tid för att utreda min icke fungerande mage och då är väl väntetiden tre veckor igen... Men den har iaf varit lugn nu ett tag. Nåja, lugnare än i somras. Tänk om den sa ifrån för all alkohol eller något? :O

2. Ringt och ordnat med försäkring. Bytt från If till Länsförsäkringar och sparar 1000 spänn om året.

3. Skickat iväg alla kort på framkallning :)

4. Pratat med mamma

5. Ordnat med kurslitteratur. KLAAAAAAR!

6. skrivit blogg

7. Varit på olympen och kollat in stället.

8. beställt bläckpatron.

9. Spelat Beachvolleyboll med de underbaraste grabbarna - Anton, Tömas, Björn, Daniel, Mikael, Ankan och Emil :) Hade jätteroligt men jag kan ju säga att jag har med mig väldigt mkt sand hem i bhn och trosorna.. Är inte den bästa på volleyboll men fan va kul det är och med DEM.
Fick vara iaktagare också när Daniel, Ankan och Emil badade i sjön alla tre i svarta kalsingar men den dumma kameran tycks ha lagt av så blev inget kort.. JÄVLA KAMERA, då ska man lägga pengar på de då... DOH!

10. SKA träna och SKA färga håret (det sista om ja vågar, var ju nästan ett år sedan sist nu). Behöver gå o klippa mig också. Raaaaakt är vad mitt hår är och tråkigt...


Yeees nu ska jag smälta maten och sedan ska punkt 10 fixas..
yours truly
Dessidessan

Nollning i all ära

Kategori: Allmänt


Hoppsan hejsan!

Under den gångna veckan har jag fått reda på ett par personer som följer min blogg som jag inte hade en aning om och så är jag skitkass på att uppdatera, förlåt!!

Mummo och moffa var här från tisdagsförmiddagen till torsdagsförmiddagen. Vi hann med att fixa hyllan till skrivbordet, vilket inte var det lättaste ska jag be att få tala om, sätta upp alla tavlor och även handla massor så nu är ena frysen full! Tack för all underbar hjälp älskade mummo och moffa!! ♥
Jo på onsdagskvällen åt vi ju till och med trerätters - räkor och vitlöksbröd sedan kyckling och ris och därefter kladdkaka och te.. Mumma! Tänk om man hade råd med sån lyxmat varje dag, fast då kanske man skulle behövt träna ännu mer.
Blev lite träning när de var här. Sprang på måndagen men då var benen tunga, var ju idiot och testade balansbollen innan jag sprang så magen gjorde ju så ont så sprang inte mycket alltså men på tisdagen sprang jag hela den sträckan på ren vilja "ge inte upp, lite till" fick jag tänka :P
Kunde ju inte gå på onsdagen heller så det var ju lite dumt av mig....NOLLNING!!!

yes på torsdagen började nollningen. Blev skattjakt för dem under dagen. Roligast var när de gjorde klädstrecken ;)
Jag sprang iväg på jobbutbildning på Olympens datorprogram medan de andra grillade. Men de hade ju bara korv också så blev en äcklig korv och ett korvbröd till kvällsmat för mig. Efter att Tömas varit odräglig med megafonen och vi haft allmänt busigt utomhus en stund bar det av vidare till Ankan och Emil för efterfest och där blev vi väl kvar ett tag. Men sen gick jag hem när de skulle gå o handla mat. Var ju själv hungrig men ingen lust o handla mat så då smög jag hem i godan ro, följde Mr Nikki6 till dörren gjorde jag också, gentlekvinna som jag är :)


Nollor som utför uppdraget att rida på trumpeten!


Fick in 8 personer plus jag själv i Loppan
när anton så snällt bad om skjuts...


Nollorna kunde få fjäskpoäng också
här fjäskar de för Nikki6.


Nykterhetstestet!Fredag:
Gick på nollornas introduktion men kan inte komma ihåg att jag hört hälften av det han sa.. Sov jag i förra året??
Jag som har för mig att jag cyklade hem tidigt och hyrde film i förra året.. Men kan ha fel..
Åt gratis macka och tryckte på nollan Gustaf mina böcker ifrån litteraturkursen i tyska :)
Hajm, eijte o sen va de dags för nollning igen. Gick dock väldigt segt när EHVS kom o sålde biljetter inför kvällen till oss. Men slutligen drog vi igång med vinbrännboll och sedan lite femkamp. Jag testade att dricka två glas vin och en cider under dagen för att se om ja skulle få ont i magen på lördagen.

Kvällen bestod av en en lång förfest med Beach-tema på våningsplan 2 och 3 på Georg Lückligs väg 16 hos Nikki6 och Der Daniel. Sprang mellan lägenheterna och trängdes med alla. Riktigt mysigt blev det! Sedan gjorde vi dock misstaget att gå vidare till Amfium för att gå på ekonomernas fest.. Det var DÖTT!
Men träffade Johan ifrån Halmstad som jag lärde känna på Allkårsfestivalen. Haha det var kul men tvivlar på att han minns det. Stackaren är ju ekonom, då har man väl inget minne av första nollningsveckan så som de håller på?! :P
Soooove blidde de sen!


Beach-tema så de så!


Vinutdelare på vinbrännbollen!Lördag

Va sjutton gjorde jag på dagen? Hade inte ont i magen iaf!! Under!! Men Louise kom iaf och gjorde mig sällskap på em när vi gjorde oss iordning inför sittningen. Tror jag såg ganska okey ut :)
Blev en mysig sittning med Mikael på ena sidan om mig. Tömas på den andra och Anton mittemot. Gogoa killar som fan!! Tjo, tjim och mat, usch vad jag åt, men var ju sååå hungrig!! Lyckades ju bli på lyran också... Nykter hela sommaren och så ett par smirnoff och cider så såg jag i kors och var ostadig på benen. Höll Mikael i handen hela vägen från Stenladan till Nikki6 och där höll jag mig i stuprännan ute tills ja kände mig okey.. Sedan lät jag bli spriten. Nästan iaf ;)
Liten mellanfest hos Nikki6 och Der Daniel och sedan köade vi in till Sivans. Några tråkade ur och gick hem tidigt men jag höll igång. Dansade konstant i nästan en och en halvtimme med mina högklackade skor, skojjar inte när ja säger att fötterna gjorde ont som fan!!
Var sådär jobbig/go med o pussa alla på kinderna också. Säg den vän jag har som inte fick en puss på kinden i lördags...! Jaja, ja bara visar vilka vänner jag tycker om genom o pussa dem på kinden, tur jag inte gör mer :PFinsittning.. Var jag fin?!


Anton-Mittemot!


Mikael Kavaljer Nr 1.


Sittning Stenladan!


Sandra and me!


jag älskar att dansa!


älskade Tömas och Anton
sååå fin kram som jag
fångade på bild!


Patrik och Ankan
- två riktiga coolingar!


Me, Anton och Sandra
- Tömas bild!

Sammanfattningsvis hade jag förbannat kul med folket! Både med tvåorna och de nollor jag kom att tycka om som tex Patrik, Ankan, Josephine, Emelie, Emil och Sandra :)
Alkoholen flödade, tvåorna dansade på bordet (inte riktigt men nästan) och alla bjöd vi på oss själva!

yours truly
Dessidessan


Stadium

Kategori: AllmäntLåg och drog mig i min härliga säng i en evighet idag. Var så skönt att ligga i MIN säng igen. Så låg och drog mig medan lastbilar dundrade förbi utanför, maskiner och mc:ar lät och folk skrattade under mitt fönster. Drygt med allt de bygger här på campus får man ju inte sova längre än till 6 när de börjar.. usch. Men ngn gång är de väl klara får jag hoppas...

Fixade en aning i lägenheten på morgonen och sprang sedan upp och våldgästade Mikael. Sedan gick han, jag och Niklas ned till stan och shoppade. Vi kollade in ekonomernas nollning en stund, såg halvnakna tjejer och killar, en som badade i ån och ja andra galningar.. :P
På stan investerade i en balansboll, två par träningsskor (ett par till jogging inomhus och ett par till gruppträningen) en antennkabel och en stiftpenna :)
Var aningen drygt o gå hem med min stora kasse med kartonger i, hela vägen hem..

Väl hemma gjorde jag mat, försökte fixa trådlösa som ännu inte fungerar och fixade min balansboll. Testade lite övningar för magen - DUMT gjort! För när jag väl begav mig ut för o springa i regnet så var ju magen trött och det är asjobbigt att springa med en trött mage så det gick skit. Men men tog mig runt och benen kändes bra iaf. Gjorde lite fler övningar för magen när jag kommit hem - spännismage vill jag ha, jajjemän!

Pratat med min V i nära två timmar ikväll med camen igång också. Saknar honom riktigt mycket men det här ska vi nog kunna klara :)
Han fyller ju år idag och för att visa att jag tänker på honom skickade jag en ros via blombud till honom.. :)
Nu borde han inte kunna kalla mig för tant längre.. :P


Nu blire sängen,
yours truly
Dessidessan

Åter i byn Älmhult

Kategori: Allmänt


Blev ett tungt avsked på lördagsmorgonen när jag och V kramades tusen ggr i regnet på parkerinen utanför mummos.

Självklart dog ju stereon till just lördagmorgon också, när den klarat sig sedan jag och André ordnade med den den 10:e augusti. Fick dra ur sladden sådär som jag lärt mig att ja skulle göra nere på hamnområdet och så gick det igen.
Sov på båten mellan en spanjorska som låg in på mer än halva mitt utrymme (räknat från bordet sett) och en gubbe som satt och smekte sätet bredvid mig konstant.. Scary.. :P

Gick i alla fall bra att köra hela vägen till Växjö förutom hoppspindeln som hoppade upp på min hand på ratten och skrämde slag på mig. :O
Lite udda händelser dock - rådjur på vägen, blev omkörd vid fartkamera, en som körde 60 på 90väg och körde om två bilar från Berlin - tyskarna som annars borde köra fort.

Kom till Växjö och översköljdes av lyckorus ifrån magen och upp i bröstet över att äntligen vara hemma igen men lyckan försvann snabbt när jag tänkte på V och avståndet mellan oss. Daniel kom och hälsade en stund och hjälpte mig bära upp en omgång.
Blev lite snabbuppackning och dusch och sedan färd till Älmhult för o se Nimmes nya lägenhet där vi skulle ha fest på kvällen för o fira våra årsdagar.

Hjälpte honom att städa lite och sedan köpte vi mat på Kinarestaurang innan folket kom. Blev en hel del folk och jag hade riktigt roligt. Fick i mig 1/4 av en öl innan jag gav den till Nimme för att jag bara allmänt kände att det inte var värt o utmana ödet och att det inte riktigt var gott. Nykter (med undantag för 1/4s öl och ett litet glas vin när Nimme och Jojje var på besök i juli) sedan 5e juni och jag måste säga att de ändå känns ganska bra...
Som sagt, en mysig och rolig kväll innan alla gick hem vid fyra och jag slocknade på madrassen...
Nimme, Gus, Keso, Jojje och Anton - mitt Älmhultsgang och jag älskar dem!

Jag och Nimme fick ju present av en som hette Kalle också. På paketet stod det - När man blir gammal ser man dåligt! - i låg ett par glasögon med styrka + 3,5. Haha! Jag fick dessutom en nalle :)

Hjälpte Nimme o städa på söndagen och sedan sov jag en stund innan jag åkte hem till Växjö packade upp allt i Mikaels sällskap och sedan pratade med V, läste bok och sov som en stock...!
Jo stereon hade ju dött när jag skulle köra hem så fick rycka sladden igen och så fungerade de ungefär en mil och sedan dog stereon igen och jag orkade inte stanna för o koppla om den så körde i tystnad i 40 min till Växjö... Dumma dumma stereo och högtalare o allt va fan de nu är som krånglar - skit också!

yours truly
Dessidessan

My Birthday, Mein Geburtstag, Min födelsedag!

Kategori: Allmänt


Tillsammans låg jag och V och räknade ned minuterna kvällen innan tills jag skulle bli gammal tant som han så snällt kallar mig. Tur att han fyller år så nära annars hade jag väl hört tant hur många ggr som helst :P

Vaknade av frukost på sängen - te och två mackor där han skrivit in ett litet sött meddelande med paprika och gurka - samt ett paket. Myspys!

Åkte hem till mummo och fick besök hela dagen av:
Elin, Nora, Gunnar, Åsa, Mamma, Emilia, Casper, Carro, MB, JA och V. Vi åt alla massor med rabarberpaj och äppelpaj. Ett tag var ju MB, JA och V där samtidigt, då skulle bara André varit där så hade alla mina grabbar på ön som jag håller av mest varit där.

Blev hur som helst en mysig dag med nära och kära, kanonväder och god mat :)
Nu är man då 21 och får gå på Casino i Las Vegas o e myndig i många stater i USA och skulle varit myndig förr i tiden :)


yours truly
Dessidessan

MFV

Kategori: Allmänt

- Mina Fina Vänner!I onsdagskväll träffade jag Alex och pratade och mös som vi alltid gör :)
Lyckades även svänga förbi JA och ta en pratstund i bilen på parkeringen hos honom.
Sedan åkte jag hem till min man och mös med honom, hans bror och hans mamma.

Yesterday was a day in my taste. :) Tog det lugnt tillsammans med V, gick och handlade på Maxi - hand i hand- och kollade vart hans pappa bor - typ 500m från hans mamma - och bara pratade och hade kul.
Åkte hem till två-tiden när han skulle till tandläkaren och gjorde en rabarberpaj och en äppelpaj. Skulle träffat Mården men de gick ju o sket sig, blev aningen sur. Mina magsmärtor gjorde sig påminda igår igen som de gjort ett par dagar så ville inte fika med honom och han ville inte ha hem mig till hans för att han dels inte hade städat och dels för att JJ var där och han tyckte att de skulle bli "awkward" om vi var där samtidigt. Suck, de var ju så jag aldrig ville ha det, jag och JJ ska väl för fan kunna vara på samma ställe och bete oss som vuxna människor. Så fick inte träffa Mården, blir väl alltså inte förrän till nästa sommar.

Blev iaf en träff med MB. Diskuterade jobb, framtid, val med mera med honom och busade. Plågade hans träningsvärk. Min JA och min MB - de är mina underbara barndomsvänner och dem släpper jag aldrig. Älskar dem så fruktansvärt mycket!

Åkte sedan hem till min man igen. Såg på Wall-E med honom och hans bror och hans mamma letade efter kort för o se om mamma och hon låg på BB samtidigt eftersom han är född tre dagar efter mig... :)
Blev en mysig kväll med Erik sovandes på ena soffan och V sovandes på den andra i min famn :)

yours truly
Dessidessan

My man

Kategori: Allmänt


I've found myself a man. A really good man. Though he is perfect, the world around us isn't...

Yes, då har jag hittat en man som jag faller för då. Han är perfekt. Precis en sådan man jag velat ha. Lugn, mysig, lång, muskulös, envis så att jag får lite mothugg om jag själv är för envis, bestämd, snygg, sportig, kan laga mat, snäll och omtänksam med mera. Kämpar mot känslorna eftersom jag inte vågar låta mig falla hejdlöst för även om jag trivs med honom så enormt bra, känner mig bekväm till tusen och har så mysigt och roligt så finns det faktiskt två saker som sätter käppar i hjulen för oss. Det första är att vi sårar en person som vi båda två faktiskt bryr oss om genom att vara tillsammans. Allra helst jag mår dåligt för att vi sårar denna person och det riktigt gör ont i mig men samtidigt så är det han som gör mig lycklig och glad just nu. Han har blivit en stor glädje på väldigt kort tid och jag är inte redo att släppa honom ifrån mig när vi verkligen skulle kunna få det riktigt bra tillsammans. Det andra problemet är att jag bor i Växjö och han bor här. Han har börjat leta ishockelag på fastlandet som är någorlunda i närheten så att vi kan ses. Men jag är livrädd. Jag tror inte att jag är bra på distansförhållanden. Visserligen finns det ju fördelar med det - jag kan koncentrera mig på plugg och jobb och vänner och sedan ägna mig helt åt honom när vi väl ses. Men jag är ändå rädd. Men men vi får se hur det ordnar sig, blir tungt att lämna honom på lördagmorgon iaf. Riktigt tungt! Inte känt mig såhär bekväm, uppåt, vacker och glad sedan september 2008.

Men vi får väl se hur allt ordnar sig, antingen ordnar det sig och vi får fortsätta vara lyckliga tillsammans eller så gör det inte det, det får framtiden utvisa. Just nu är det i alla fall honom jag vill ha..!

yours truly
Dessidessan

Min Karin

Kategori: Allmänt


Idag har jag tagit farväl av Karin på obestämd tid..
Min älskade Karin drar sin kos till Umeå för o gå juristlinje. Hon tar sitt pick och pack och sin pojkvän och flyttar in där uppe så man vet väl aldrig när man får träffa henne igen men tvivlar inte på att jag kommer ha kvar henne i mitt liv ändå..
Älskar min Karin!
Blir dock fattigt när man går på stan med henne blev idag två linnen (ett blått långt och ett vitt normallängd), en persikofärgad kofta, två sjalar och nagellack ifrån Cubus samt ett par träninsbyxor ifrån Inter Sport. :)

yours truly
Dessidessan

Från Stallvägen mot Georg Lückligs väg

Kategori: Allmänt


Förra veckan gick ut på att packa, träffa folk och göra ärenden.
Umgicks med André och sedan Viktor på tisdagskvällen.
Solade hela onsdagen och på kvällen mös jag och Mr. V på strandpromenaden.
Ärenden, packade och gjorde massa sånt på torsdagen.

Fredagen
Uppstigning tidigt för att åka med mamma, syskonen Emilia och Casper samt Mummo till fastlandet. Sov bort hela båtresan. Allihop kånkade allt från gamla lägenheten till nya lägenheten.
Jag var dessutom på arbetsintervju för jobb på Olympen som receptionsvärd och fick det. Skall jobba 5h varannan vecka och för det får jag hela terminskortet för allt så kan träna hur mycket jag vill :) Skall bli kul att göra något annat och träffa folk.
Bar färdigt allt mellan lägenheterna och fixade ihop bord och stolar med mera under kvällen. Somnade som en stock efter allt kånkande och de värkande musklerna.

Lördag
Uppstigning och avfärd till High Chaparral där vi tillbringade 6,5 h med en överlycklig bror som sprang runt med pickadoll, cowboyhatt och sheriffstjärna. Var faktiskt mysigt.
Jag och mamma inledde städandet i den gamla lägenheten under kvällen så att spisen, persiennerna och toaletten var klart.

Söndag
Jag och mamma städade mellan halv tio och ett och sedan var vi klara. Blev en lång åktur till ÖoB, Maxi, Mediamarkt och Cervera för att inhandla saker till lägenheten innan mamma och jag satte upp ena spegelväggen, möblerade om fyrtio ggr och plockade upp saker.

Måndag

Var jättenervös inför flyttbesiktningen men han gick in. Snurrade ett varv tittandes på golvet, slog igen alla skåp, sköt in spisen och kylskåpet och kollade badrummet och sedan sa han "tack" och godkände vår städning :P Tog bara en minut så hade inte behövt vara så nervös. Så nu har jag inte längre kvar lägenheten på Stallvägen 30, min första lägenhet utan bor nu på Georg Lückligs väg 24 i nummer 203.
Blev lite mer fix i lägenheten innan vi åkte till Oskarshamn, åt på Sibylla och sedan tog båten hem till ön. Sov även bort den resan.

Sammanfattningsvis så har det varit en bra resa. Vi har varit effektiva och det har gått bättre med syskonen än jag trodde även om det blivit en del gräl.

Kom hem på kvällen till Åminne och packade allt där och städade innan Mr. V kom.
Miss i nassen ville jag gå ut i regnet och stå i de när plötsligt blixten slog ned i närheten och det small som bara den. Sötaste V blev rädd och slet in mig i stugan :P Läskig upplevelse.

Tisdag
I förmiddags lurade Mr V ut mig för att plocka blåbär, kan jag inte minnas att jag gjort förut och jag plockade mer än honom, mohahaha! ;) Sen vågade han sig i det stormande havet. Visserligen var det varmt men bryggan låg allt annat än still när han kom i.

Hade bestämt träff med Rickard så han och jag har fikat på Märtas idag. Inte träffat honom sedan studenten i förra året så det var riktigt härligt att träffa honom, bli uppdaterad och bara mysa i hans sällskap. :) Vi hälsade på Mårdii en snabbis på Donken också.

Eva och Per-Ove är nu här och grattar mig i förskott. Har fått lite slantar och fått en gutamålsbok med lite förklaringar till gutamålet och lite grammatik. Härligt, vill ju bevara gutamålet och det finns ju ingen kurs i det.
Vi ska strax äta flintastek och potatis med morötter och palsternacka i ugnen, mumma för töisi!

Senare ikväll skall jag fika med farmor och Sören och även där bli grattad i förskott.

Sista dagarna nu på ön är riktigt uppbokade.

yours truly
Dessidessan

Effektivimamo

Kategori: Allmänt

Skrattade gott imorse när frukosten som dukades fram - a-fil, blåbär, müsli- stämmer exakt på vad jag själv äter hos mummo på morgnarna.. :)

Varit på linskontroll och ska få tillbaka mina gamla linser som jag trivdes med, mina två-veckorslinser, Yeah! Som jag saknat dem. För 60 kr till får jag ett par linser jag trivs i. Dessutom klagade de inte på mina ögon :)

Shoppat med mummo, stekpanna, spisplatteskydd, block, skumgummiroller, världskarta på öb. Tassar på jysk (de får inte in skruvar till mina sängben förrän torsdag, drygt).
Varit på ungdomsmottagningen, ordnat mera p-piller, fått beröm för mitt blodtryck - 123/72 och tjötat med en där om att de gör ett bra jobb :P
Unnat mig själv böcker på Bokia. Måste bara läsa ut de jag håller på med först av Conn Iggulden innan jag får börja med dem - Ödets hav, Burned, Arvet efter Anne Boleyn och en till som jag tog för att man fick ta fyra o betala för tre- men skaffade böcker jag velat ha länge nu.Åkt till sanda, uppdaterat bloggen, pratat med Jonas. Bestämt träff med Anna ikväll och André imorrnkväll.

yours truly
Dessidessan

Mikael och Daniel @ Stejnön

Kategori: Allmänt

Under onsdagen kom Ellinor på besök på kvällen. Vi mös med lite tjejsnack, en stund vid havet och family guy. Ellinor my love!

Torsdagen jobbade jag sista dagen på jobbet!! Wunderbaum!! Det var supernice o lämna in nycklarna och tidrapporten och säga hej då. Dessutom hade jag ju pratat med Pott också om allt som inte fungerar på stället så har ju iaf gjort rätt för mig om man säger så... Tror inte jag kommer tillbaka, då skall de ha blivit bättre struktur i så fall...
Kom hem, socialade lite med gästerna vi hade - några i släkten - men gick sedan och lade mig och sov. Sov med öppen dörr och när mörkret kom och jag vaknade av sms runt tio tiden låg jag kvar under täcket, kände kvällens kyla mot ansiktet och lyssnade på syrsorna och gräshopporna. Hur underbart som helst.
Efter det var tiden en enda lång väntan!
Tills Daniel och Mikael, mina loverboys, ÄNTLIGEN KOM!!! WIIIEE!!

Tillsammans har vi haft ett par dagar med många mil under hjulen och många leenden.

Vi åkte till Rone på fredagen och kolladepå Kubbvm. Jag träffade Elias, Ludde, Ellinor, Danne, MB m.fl där och hade en riktigt mysig dag med mina loverboys. Vi for in till stan, åt på trädgården, promenerade lite i innerstan, upp i vakttornet, strandpromenaden och så blev det slutligen glass på glassmagasinet innan det åter bar till Rone där vi umgicks med MB en stund framför en eld.


MB!


Mina loverboys!


Jag i vakttornet


Loverboysen!


Visby i natten


Lördagen åkte vi in till stadi och shoppade lite. Jag investerade i smink och de blev även lite mat på Donken. Marängswissen var underbart god! Åkte till Åminne, tog en tupplur allihop och åt sedan innan vi for till Follingbo för o spela lite Wii med Karin på hennes kollo där hon tillfälligt bor innan hon ska flytta till Umeå.
Men vi for snart in till stan och joinade upp med Jonas, Viktor, Joel och hum, förlåt, glömt hennes namn. Tillsammans for vi vidare till Gutekällaren där Timbuktu spelade, ett fetto trampade sönder min tå, Mikael blev för full för o ragga, Daniel hittade in i köket, Karin försvann in på Munken med mina bilnycklar, Viktor fick ett blåmärke och jag lekte paparazzi mot John Norrby samt träffade Jonte, Emil, Fonta, Dennis m.fl.Me and the best friend Karin


Me and John aka the Paparazzi ;)


My gang in the car tog driveinen på Max och gjorde en riktigt rolig (jobbig för henne som tog emot den) beställning:
2 Mellan pommes
2 Cheese hamburgare
1 liten hamburgare
1 liten pommes
1 mellan cola
2 lökringar
1 mozarellsticks
1 Green Garlic-dipp
4 Tacodipp

199 kr - over and out sa vi och åt på parkeringen!

På hemvägen blev de lite tjaffsigt bak i baksätet men de tystnade när de båda somnade som de små söta barn de är :P

Söndagen blev lugn. Daniel lirade lite gura, vi kastade sten på stranden och såg havsnivån stiga samt tog det lugnt...
Nya uttryck har myntats och Daniel älskar att ha fått säga Gothem City. Stackars Batman om han kommer härifrån. :P

När mina loverboys åkt började jag packa och fixa lite, inför den kommande helgens åktur till Växjö, innan jag åkte in för o umgås me the V in da city och därmed få en bra avslutning på veckan..yours truly
Dessidessan

Personalfest

Kategori: Allmänt

Var en riktig countdown-vecka efter lördagens invigning.
Somnade som en stock på söndagen och hade dessutom blivit vrålförkyld så var helt borta i huvudet. Försökte ändå visa att jag bryr mig om C och tänker på henne men de gick åt skogen, mitt sms missuppfattades helt och håller och vaknade av ett tråkigt svar.
Måndagen blev inte mycket gjort, minns knappt vad jag gjorde...

Tisdagen däremot blev det jobb på dagen -sista dagen med Hanna, vilket var lite sorgligt  och så hade vi personalfest på kvällen som blev en riktigt bra kväll. :) Blev en hel del skriverier på bordduken och massa prat, tipspromenad och mys.  Angående tipspromenaden så skrev vi i köket ihop ett par frågor bland annat de roliga frågorna: Vilken är det vanligaste frågan vi får varje dag? = Vart är mjölken? Vad har kunderna störst problem att stänga? = Ketchupflaskorna!
Jag som inte alls hade sett fram emot personalfesten hade riktigt roligt :) Skulle agera chaufför på kvällen men Kickan ville inte åka hem när jag åkte hem och Viktor orkade jag inte köra ända till stan så han sov över hos mig. Moffa var lite elak på morgonen och skickade med honom skor att spika om :P hahaha

Da people!

yours truly
Dessidessan

Invigningen

Kategori: Allmänt


Jag behövde inte bäva inför Golfbanans invigning. Den förlöpte långt över förväntan och utan alltför stor förvirring. Blev att jobba från kl. 8-01:30 så blev en lång dag. Men behövde de timmarna. Så åt jag lite lamm också när jag insåg att jag började må dåligt och var lite svajjig.
Vi fick ju god hjälp under kvällen också så det kändes helt okey. 193 personer var där och alla var nöjda och glada, alltså en bra kväll!Tjejerna i servisen minus Kickan och Emma :) "Girls in white"
Köket och servisen under invigningen :)jobba, jobba, jobba...

yours truly
Dessidessan