Dessidessan

Livet med hjärntumör

Från Stallvägen mot Georg Lückligs väg

Kategori: Allmänt


Förra veckan gick ut på att packa, träffa folk och göra ärenden.
Umgicks med André och sedan Viktor på tisdagskvällen.
Solade hela onsdagen och på kvällen mös jag och Mr. V på strandpromenaden.
Ärenden, packade och gjorde massa sånt på torsdagen.

Fredagen
Uppstigning tidigt för att åka med mamma, syskonen Emilia och Casper samt Mummo till fastlandet. Sov bort hela båtresan. Allihop kånkade allt från gamla lägenheten till nya lägenheten.
Jag var dessutom på arbetsintervju för jobb på Olympen som receptionsvärd och fick det. Skall jobba 5h varannan vecka och för det får jag hela terminskortet för allt så kan träna hur mycket jag vill :) Skall bli kul att göra något annat och träffa folk.
Bar färdigt allt mellan lägenheterna och fixade ihop bord och stolar med mera under kvällen. Somnade som en stock efter allt kånkande och de värkande musklerna.

Lördag
Uppstigning och avfärd till High Chaparral där vi tillbringade 6,5 h med en överlycklig bror som sprang runt med pickadoll, cowboyhatt och sheriffstjärna. Var faktiskt mysigt.
Jag och mamma inledde städandet i den gamla lägenheten under kvällen så att spisen, persiennerna och toaletten var klart.









Söndag
Jag och mamma städade mellan halv tio och ett och sedan var vi klara. Blev en lång åktur till ÖoB, Maxi, Mediamarkt och Cervera för att inhandla saker till lägenheten innan mamma och jag satte upp ena spegelväggen, möblerade om fyrtio ggr och plockade upp saker.

Måndag

Var jättenervös inför flyttbesiktningen men han gick in. Snurrade ett varv tittandes på golvet, slog igen alla skåp, sköt in spisen och kylskåpet och kollade badrummet och sedan sa han "tack" och godkände vår städning :P Tog bara en minut så hade inte behövt vara så nervös. Så nu har jag inte längre kvar lägenheten på Stallvägen 30, min första lägenhet utan bor nu på Georg Lückligs väg 24 i nummer 203.
Blev lite mer fix i lägenheten innan vi åkte till Oskarshamn, åt på Sibylla och sedan tog båten hem till ön. Sov även bort den resan.

Sammanfattningsvis så har det varit en bra resa. Vi har varit effektiva och det har gått bättre med syskonen än jag trodde även om det blivit en del gräl.

Kom hem på kvällen till Åminne och packade allt där och städade innan Mr. V kom.
Miss i nassen ville jag gå ut i regnet och stå i de när plötsligt blixten slog ned i närheten och det small som bara den. Sötaste V blev rädd och slet in mig i stugan :P Läskig upplevelse.

Tisdag
I förmiddags lurade Mr V ut mig för att plocka blåbär, kan jag inte minnas att jag gjort förut och jag plockade mer än honom, mohahaha! ;) Sen vågade han sig i det stormande havet. Visserligen var det varmt men bryggan låg allt annat än still när han kom i.

Hade bestämt träff med Rickard så han och jag har fikat på Märtas idag. Inte träffat honom sedan studenten i förra året så det var riktigt härligt att träffa honom, bli uppdaterad och bara mysa i hans sällskap. :) Vi hälsade på Mårdii en snabbis på Donken också.

Eva och Per-Ove är nu här och grattar mig i förskott. Har fått lite slantar och fått en gutamålsbok med lite förklaringar till gutamålet och lite grammatik. Härligt, vill ju bevara gutamålet och det finns ju ingen kurs i det.
Vi ska strax äta flintastek och potatis med morötter och palsternacka i ugnen, mumma för töisi!

Senare ikväll skall jag fika med farmor och Sören och även där bli grattad i förskott.

Sista dagarna nu på ön är riktigt uppbokade.

yours truly
Dessidessan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: