Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Köln - here I am!

Kategori: AllmäntFörsta uppdateringen från Köln då!

Sitter nu i mitt rum på 16 kvadrat med en säng, tre typ byrår/hutschar/va de nu kallas, en hylla, ett skrivbord, en skrivbordsstol, har nyss ätit pannkakor och även alldeles nyss skickat in min slutgiltiga version av min uppsats samt laddat upp den på skolans uppsatsarkiv samt även fått svart på vitt att jag är godkänd - lättnad.

I fredags åkte jag och Viktor hit till Köln. Först flyg som startade för sent men ändå kom i tid. Min resväska vägde först för mkt så vi fick packa om lite. Mitt handbagage vägde 8kg ngt, Viktors 9,9 och min resväska 19, 8 har jag för mig.. :P Buss som tog 2h och en kvart och sedan lyckades vi slutligen även hitta till pendeltåget och köpa biljetter trots att vi inte hade några småpengar och ta oss med Linie 1 till Eupener Strasse. Därifrån tog det oss cirka fem min att traska till mitt nya hem Linnicher Strasse 62.

Väl där hämtade vi nyckeln av grannen eftersom Joyce och Manuel var ute o partajade lite.

Det kändes väl lite sådär o inte bli mottagen klokt men de gjorde att vi kunde snoka runt lite.
Jag var väldigt besviken på att de verkligen inte alls var rent i mitt rum: de va damm på flera ställen på golvet och det var även kladdigt på ett bord/byrå bredvid sängen. Förutom det så hade de inte heller tagit ut alla sina saker vilket störde mig ännu mer. De hade en tvättställning full av kläder i mitt rum samt massa saker som hängde på och bakom dörren. Ingen plats var gjord för mig varken i kök, kylskåp eller i badrum.

Somnade till slut utmattade som vi var.

lördagen låg vi och drog oss ett tag tills vi hörde att de kom upp, då fick vi internet ordnat och pratade lite. Joyce är 23 tror jag och Manuel 25. Han åker iväg till München nu för o göra praktik. Hon ska bo i vardagsrummet och jag i deras sovrum o så delar vi badrum och kök.

Jag och V tog oss in till stan och åt frukost på ett café o försökte sedan hitta min praktikplats, vilket tog en stund. En något större skylt hade kanske vart något tycker jag och de vi frågade hade inte ens hört talas om agisra.

Sedan gick vi längs med shoppinggatan och V hittade en grymt snygg tröja (eller jag gjorde väl egentligen - jag älskar den) samt en jacka.

Därefter åkte vi till IKEA där jag blev sur för att de 1. tog 3 Euro för dryck när man bara vill ha vanligt vatten, vilket ju inte heller ens fanns 2. jag tyckte att köttbullarna var äckliga :( 3. De inte tog mitt svenska VISA-kort!

På hemvägen handlade vi och sen myste mig med film och chips.

söndagen roade vi oss med att åka in till stan och gå runt och titta. Vi promenerade längs med Rhen och tittade på en något annorlunda sevärdhet. Massor med par har låtit gravera in sina namn på hänglås och så har de satt upp dem på ett staket på en bro gränsande mot tågspåren.
Vi kollade även in Kölner Dom (som för övrigt finns i min bloggdesign) som är jättevacker. Så fina fönster har jag aldrig sett förut! Kylan tvingade emellertid hem oss kort efter det.

Hemma mös vi och bara njöt av att va med varandra! ♥

måndagen klev vi upp relativt tidigt för att ta oss bort till Viktors buss som skulle gå kl 9. Jag gjorde mitt bästa för att inte gråta, någon tår kom det men det kom desto fler sen när han skickade världens finaste sms.

Jag tog en liten promenix innan jag tog mig till Praktiken. Där träffade jag några av mina kommande kollegor, men alla jobbar inte på måndagar. Det var väldigt svårt första dagen, ingen hade egentligen tid med mig så hade ingen aning om vad jag skulle göra så jag läste i en pärm för praktikanter och fick till slut stå och kopiera papper mellan 14.20-16 när jag slöt.

Efter det försökte jag fixa massa saker - tågkort, träningskort, mobil och simkort, matbackar m.m. de gick sådär kan jag säga. :(
Pratade av mig med både Carro och V på skype när jag kom hem och till slut somnade som en stock, hade knappt sovit alls natten innan min praktik, låg bara o tänkte.

Idag har praktiken var jättemkt bättre. Jag fick lite uppg. redan från början. Fick prata engelska och sedan tala själv med en person som behövde prata lite för o förbättra sin tyska. Pratat mer med mina kollegor, möblerat om och vågat svara i telefon och öppna dörren. Idag har jag trivts!
Jag har tystnadsplikt så vet inte riktigt hur mycket jag får skriva men så mkt som ovan borde jag utan fara kunna säga - eller vad säger du mummo?

Nu ska jag ta de lite lugnt en stund o sen gå o lägga mig.

P.s hänvisar till Facebook för bilder, för just nu går det iaf inte o lägga upp bilder på bloggen..

yours truly
Dessidessan

Tankar inför dagens avfärd

Kategori: Allmänt


Just nu sitter jag här med tallrik fil framför mig och tackar Gudarna för att jag är bra kompis med en tysk - Karola!

Utan henne hade jag stått där som ett fån i kväll när vi kom fram till flygplatsen för att där inte fanns ngn tågstation.

Inte har tanken slagit mig att det finns två flygplatser i Düsseldorf och att vi åker till den lilla som ligger avsides. och inte heller min hyresvärd har tänkt på det.

Så nu har jag suttit här hela morgonen och klurat. Man kan ta buss hela vägen som tar över 2h eller buss till två olika tågstationer o vidare därifrån till Köln. Jag tror att tiden vi ankommer får avgöra vilket alternativ vi tar. Beror ju helt på hur mkt förseningar det är. Jag hoppas inga får då kan vi ta det bästa alternativet.

Just nu sitter jag även här med ångest. Jag vill inte alls åka och framför allt så vill jag faktiskt inte bo där jag ska bo. Där jag ska bo bor ju en kille och en tjej och jag tror de är tillsammans eftersom de delar sovrum. Han ska ju iväg till München och det är därför de hyr ut så det är honom jag har kontakt med. Jag vet inte men ja gillar inte riktigt hans ton mot mig, han har ingen riktig förståelse för att ja kanske inte vet allt med just färdmedel i ett annat land. Fan ja e gotlänning, get the point. nej men... O så nyss fick ja reda på att de ska ha massa folk där ikväll o han skrev att jo men vi går ju när ni kommer om ni nu inte vill va med. Nja...... Ja trodde man brydde sig mer om att få den som ska hyra av en o känna sig välkommen. Nu lär vi ju få hälsa fort o de lär väl typ peka o sen går de... Jösses, de känns inte alls kul enligt mig. Jävla tur att jag har Viktor med mig annars hade jag tagit in på något ställe bara för o slippa den situationen.


Måste släpa mig in i sovrummet och packa... Vi får se hur allt detta ordnar sig, skriver väl på måndag - OM vi fått igång internet klokt och jag inte är helt förstörd.

Tills dess....

yours truly
Dessidessan

Opponering

Kategori: AllmäntIgår förberedde jag mig hela dagen inför den slutgiltiga opponeringen på uppsatsen.

Vi kom dit, fick lite fika och sen började vi. Elin började opponera på mig och sedan opponerade jag på mig. Vi drog igång kl 15 och klockan 17.55 gick jag därifrån. Till en början pratade vi visserligen om lite annat och även på slutet men ändå, nästan tre timmar.

Jag kände mig helt urmjölkad efteråt. Som om varje liten hjärncell jag haft förberett sig för detta och ingen fungerade efteråt. Jag öste ur allt jag haft ur huvudet och ja, det gick väl helt okej. Jag kunde försvara mig, liksom Elin så... Vi är ju godkända, betyget får jag dock inte reda på ännu.Kom hem med fyra versioner av min egen uppsats - min egen, Elin, Thomas och Corinas - fulla med korrigeringar som skulle fixas med så satt med det från att jag kom hem till halv tio och då ringde Carro lagom när jag slått igen alla papper och inte orkade mer.

Har idag suttit cirka 1,5 timme med ytterligare korrigeringar och har nu skickat över dem till Thomas för slutgiltiga korrigeringar innan den skall skickas in till en databas för att bli offentlig. Suck!!

Ja vet inte ens hur jag känner inför att det nästan är över. Jag känner ingenting just nu. Jag är bara glad att det snart är över för jag orkar inte längre....!

Massa mer o förbereda idag. Imorrn åker jag. Jag kan inte fatta det....

yours truly
Dessidessan

Minusgrader

Kategori: Allmänt


Idag har jag försökt förbereda mig inför opponeringen, det går sådär..
Har även vart på gymmet med darling...

Nyss gick vi och handlade och då tänkte vi att vi skulle busa med Erik och kasta snöbollar på hans dörr/fönster. De roliga är att jag frågade Viktor innan:
vet du vilken dörr som e hans?
Jo, de e den i mitten.

Någon minut senare kastar han en snöboll på den högra lägenhetens fönster!!!!!!! Fel fönster alltså!!

Haha den personen drog upp persiennerna och tittade ut assurt och jag hade ju kastat på Eriks fönster så även han drog upp persiennerna o tittade ut. Pinsamt!!

Det är 5,4 minusgrader ute och mina långkallingar ligger nere i förrådet så fick låna Viktors. Måste säga att det tyvärr inte är den sexigaste outfiten ja haft på mig i mitt liv:
Ännu mindre sexigt blir det om man drar upp byxorna lite högre........ :P

yours truly
Dessidessan

Pack-outfit

Kategori: Allmänt


Idag har jag städat hela lägenheten all by myself, vi har varit riktigt dåliga på o städa men nu är det rent. Jag skulle egentligen åkt med till Linköping och sett matchen mellan IFLH och Linköping men matchen bytte hall och ska nu spelas i en ishall med tre väggar där alltså ena långsidan saknar vägg. Det kallar inte jag ishall utan snarare en ligghall för hästar.... Så där hade jag ingen lust att sitta i fem timmar!!

Har alltså stannat hemma o städat massa, gått ut med sopor, planterat om en blomma, sökt lite jobb och sitter nu och rensar kameran och tänkte ordna lite med min data inför resan. Har även börjar lägga ned i väskan... Börjar bli orolig för om allt kommer få plats men de ordnar sig. :)


Här kommer lite bilder:

Mummos fina tavla har kommit upp på väggen!


Städ/packa utstyrsel ifrån i veckan när jag väntade på Viktor: pyjamasbyxor, pyjamaslinne, ny midjejacka och mössa :)

nu ska jag fortsätta ordna med mitt pick o pack o läsa lite av Elins uppsats kanske. :)
yours truly
Dessidessan

C-UPPSATSEN

Kategori: Allmänt

är inlämnad och idag hämtade jag ut mitt opponeringsex av min egen uppsats samt av Elins.

 

Tidigare i veckan såg det ut såhär när jag korrigerade min uppsats:

 

Nu gäller det bara att förbereda mig inför opponeringen som ligger på onsdag nästa vecka!

 

I övrigt har jag sedan det förra inlägget:

* Sett ytterligare 2 ishockeymatcher på hemmaplan. IFLH mot Virserum och mot Löfstad (med Carolina). Båda har varit välspelade och kul att se :)
De spelade även en match på bortaplan där Viktor enligt deras lags hemsida gjorde säsongens snyggaste mål, synd att ja missade det.


* Gått på två promenader med Anton - möjspöjs!

* Tränat på gymmet samt tränat ett pass Zumba här hemma!

* Fått nackspärr. Idag har jag fått nackspärr. Tyckte de kändes konstigt i naken imorse och sen har de bara blivit värre och värre. Att vrida huvudet åt vänster är i 99,9% av fallen lika med att ge mig ett enormt hugg i nacken som fortplantar sig i hela kroppen och får mig att skrika till.
En sak är dock bra med det - man får massage av en underbart fin pojkvän!

* Börjat småpacka. Fönsterbrädet i sovrummet börjar fyllas med småsaker och alla hyllor utom byxhögen e uppdelade i ja/kanske/nej-högar. :P
Smink och smycken är färdigt!
Bävar för vad de jag kommer glömma!

* Läst ut boken ja fick i julklapp av mummo - den sista konkubinen - underbart bra bok. Älskade den och kommer tvinga mummo o läsa den i sommar :)

*spelat inomhusgolf med Viktor. Han har en putter här uppe i lght för att han ska öva på o putta så vi har puttat lite tillsammans :P

* Jobbat lite för Olympen. Grymt skönt o va där i receptionen, de e nog ett av de roligaste jobb jag har haft o kommer ha. :)

* Pratat varje dag med min underbaraste Carolina ♥

 

Nu ska jag lära mig o göra stuvade morötter o ärtor :)

ha de guttiguttgutt!

yours truly
Dessidessan

Min pojkvän har blåmärken

Kategori: Allmänt


Halloj där!
Ni som läser, håll ut - just nu händer det inte jättemycket därför skriver jag inte heller men jag kan tänka mig att det blir mycket bättre när jag kommer till Tyskland. :)

Som sagt så händer inte jättemycket just nu. Jag pluggar och Viktor pluggar och tränar. Hela förra veckan var jag riktigt riktigt förkyld så har inte blivit mycket gjort alls egentligen.

Lite har dock hänt:
* Mikael, Sophia, Daniel och Frida var i Växjö i lördags och vi alla träffades hemma hos Björn en stund. Åt mat tillsammans. Mys o träffa alla igen och va ett större gäng hemma hos Björn. Min förkylning tog snart över igen dock när iprenen gick ur systemet så då tog jag min pöjk i hand och gick hem :)

* Såg matchen mellan Linné Hockey och Lenhovda med min Loverboy Mikael. Grymt mysigt att ha honom med igen. Vi bara fortsatte vår vänskap som om vi setts hela hösten och allt kändes helt normalt och vi pratade på som vanligt. Matchen däremot var rent ut sagt skit. Jag borde väl inte säga de men tyckte de va den sämsta match jag sett denna säsong. Domaren däremot var relativt bra för han tog alla fula saker som Lenhovdaspelarna gör. Det var en kille som fick rejält många utvisningar. Men även Viktor blev utvisad när han hamnade i bråk. Svårt att förklara men de blev iaf bråk mellan fyra Lenhovdaspelare och tre Linnéhockey-spelare och alla fick utvisning så det var fullt i båsen där ett tag. Det läskigaste var att Viktor ett tag blev strypt. En kille fick armen om hans nacke och höll honom så. Ingen rolig syn! Undersökte honom efter matchen och resultatet av matchen blev: ett jack på tinningen, ett märke i pannan, två blåmärken på kinden, ett blåmärke på armen, ett blåmärke på höften/låret, misstänkt hjärnskakning i form av huvudvärk samt ont i nacken.... Morr på det där dumma laget alltså!

* Igårkväll jobbade jag två timmar i receptionen på Olympen. Inte länge kan tyckas men tillräckligt länge för att jag skulle känna mig helt förvirrad i bollen. Så länge sedan jag stod där och ganska bra tryck så till slut hade jag ingen aning om det jag gjorde var rätt. Men de var grymt skönt att vara tillbaka och jag avundas de värdar som nu går över till anställning och kommer att jobba en dag i veckan istället resten av terminen.

* Idag fått feedback på uppsatsen. Förändringar sen sist var att jag skrivit om österrikes regeringsprogram och om EU och småbörjat på analysen. Fick bra respons och även om det var mycket mindre språkliga korrigeringar så tog det mig flera timmar att rätta allt igen eftersom vissa saker skulle ändras, flyttas och förklaras. Nu är dock allt rättat och skrivit lite analys samtidigt som jag kommit på något. Gjort en klok innehållsförteckning också med hjälp av word, jag som alltid gjort den själv har nu lärt mig något nytt :P
Sista inlämningen som jag får feedback ska in på måndag kl 16. På onsdag får jag tillbaka den och ska rätta mina fel till fredagen då den ska lämnas in, skrivas ut och ges till min kära opponent - Elin. NERVÖS!

I övrigt har jag mest umgåtts med min älskade Viktor! Utnyttjar tiden så gott jag kan med att njuta av alla vardagliga ting - handla, diska för honom, laga mat med honom, plocka upp hans saker, ställa upp för honom, och njuta av varje sekund som jag kan gosa upp mig i hans famn. Det kommer jag sakna mest o bara sjunka ned på soffan på kvällen, luta mig mot honom och bara mysa.... ♥

Börjat drömma massa om praktiken också. Drömt att jag packat ned snabbgröt i resväskan för att jag inte trodde att de fanns i Köln. Åkt flyget med flera flera lager kläder för att de inte fick plats i väskan. Drömt om snökaos så att vi blev kvar på flygplatsen och inte kunde ta oss till Köln för tågen var inställda.
Det är iaf klart nu att Viktor följer med mig upp första helgen vilket känns fruktansvärt skönt!

De närmaste dagarna lär alltså inte hända alltför mycket. Ska jobba en stund på torsdag på Olympen, ska se match på fredagkväll, ska plugga som tusan och vara guide i nästa vecka på Olympen för utbytesstudenter. :)

yours truly
Dessidessan

Jullovet 2011-2012 i bilder

Kategori: Allmänt


23:e Lilljulafton hemma hos mummo och moffa
Bildkommentar: Moffa är på sista bilden ganska bitter för att han fick den där mössan i en whiskeyförpackning. Dvs. först var han superglad för att han trodde han fick en fin whiskey sen var de ingen whiskey i utan en orange mössa som han fick för att han skulle synas i skogen när de jagar.


Juldagen


Söt Moffa som sover på soffan och ärad vare den TJUGOSEX-åriga plastgranen!


Elise i Viktors famn

Nyår


Rea i Visby - Rea i Växjö
Niketopp
2x Träningstopp 250:- styck
Gosiga sockor
Löpartröja - halva reapriset - 99kr
Högklackat New Yorkers 139:-
Tröja Gina Tricot 50:-
Gympadojs Team Sportia 449:-

yours truly
Dessidessan

Jullovet 2011-2012

Kategori: Allmänt

Det är en enormt förkyld bloggerska som sitter och skriver sitt 921 inlägg och sitt första inlägg för det nya året - 2012 - GOTT NYTT ÅR!

Har då haft lite jullov hemma, bara pluggat tre gånger i små omgångar så har lyckats vila ut mig ganska mycket.
Har inte riktigt koll på vad som hänt varje dag så får bli den sedvanliga uppradningen av händelser:


* Såg Breaking Dawn del 1 med Viktor, Carro, Erik, Elin och Nora - spännande och bästa sällskapet!

* Jul:
23:e hemma hos mummo och moffa som vanligt. Nytt för i år var dock att Ulf - Viktors pappa - var tomte vilket fick mina syskon att bli lite ställda eftersom de trodde Kjell eller Rosis skulle vara tomte som vanligt. Var väldigt roligt och lika mysigt som vanligt :)
Julafton var jag i Sanda en stund och sedan med V:s familj.
Julklappar: öronhängen, våg, termometer, skål med lock, matta, träningströja, sovtröja, presentkort på kränku, hårinpackning, halsband, träningslinne m.m och lite pengar som gick åt på rean till: två nya träningslinnen, två träningstoppar, ett par gosstrumpor och ett par strumpbyxor.

* Juldagen! Den sedvanliga utgången. Men började med släktmiddag hos mummo och moffa och sedan förfest hos Totte m.fl  men viktigast i sällskapet där var MB, Karin, TT och Carro. Blev utgång på munken, massor med kramar utdelades till folk man känner och det blev en hel del dans. Dock gick vi innan stängning för att helt ärligt så tog syret slut. De blåste så mkt så all rök blåste in i huset så man kunde knappt andas :( Men kul kväll!

* Mellandagsrea - framförallt på Inter Sport (Kvarnen).

* Tränat på Träningscentret i Visby. Tack vare älskade Carro så fick vi ett bra pris på träning i två veckor. Blev ett par Body Pump-pass, ett pass i gymmet samt 1 Burn at the Barr-pass (mycket intensiva benövningar vid balettstång). Carolina var instruktör på ett pass vi var på och hon e grym alltså. Passar perfekt som instruktör, väldigt hurtig men på ett bra sätt och bra pusha-på-uppmaningar. :) Även utnyttjat relaxen - gott för själ och kropp!

* Umgåtts massa massa med underbara Carro vilket har varit skönt och roligt och jippi typ :)

* Umgåtts med MB - första kvällen vi sågs pratade vi konstant i fyra timmar, gjorde inget annat. Men andra gången däckade vi på soffan som vi brukar göra och mumlade något då och då - sådär som det brukar vara.

* Nyår - sov länge, kollade skorea på Kvarnen och handlade sedan med Carro. Hon, jag och Viktor - det var den gyllene trion på nyårsafton. Vi skulle ta det lugnt, äta gott, se fyrverkerier och bara dricka lite smått. Tror att efter att vi druckit champagnen på Ringmuren där vi stod och kollade fyrverkerierna var vi alla tre lite grann på snusen. Vi spelade " jag har aldrig", grillade mashmallows och hade allmänt roligt.
Ett par citat ifrån kvällen:
Jag: "Kan du hålla i så jag kan sätta på mig min näsa?" - Jag skulle sätta på mig mössan.
Carro: "Vänten är ut och in" - Syftar på vanten som hon satt på fel hand.
Jag: "Bären är lite sura, vi skulle ha saltat dem innan vi la i dem i glassen".
Kort sagt: Mysig kväll med de bästa!

* Spelat Buzz med Erik, Ulf och Viktor.

* Sett massa med hockey!

* Fikat med Malin och Mathias och träffat deras cirka tre veckor gamla dotter Elise som var fruktansvärt söt men ännu sötare i Viktors famn. Kom i princip aldrig därifrån för att hon var så söt att se på. :)

* Fikat hos Eva och Per-Ove.

* Varit flytthjälp för pappa och Marie som skaffat lägenhet i Fårösund och gått och blivit gotlänningar. Efter flytten åt vi mat hos Farmor och Sören så träffade även dem, samt Bella som var med nere på ön.

* Sovit i ett iskallt rum men i asskön säng!

* Haft träningsvärk så jag knappt kunde gå.

* Pluggat typ pyttelite.

* Hyrt film och sett en av de sämsta filmerna jag någonsin sätt - 2012 Ice Age (tror jag den hette)- men som gav upphov till internt skämt mellan mig och Viktor då vi gått runt och sagt hela tiden "Dad, take us out of here" och "Really, Bill?".

Naij nu kommer ja inte på något mer.

yours truly
Dessidessan