Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Friskförklarad

Kategori: Allmänt

Nu har jag friskförklarat mig själv. Fru Doktor Nilsson har talat och där med basta! Ska tillbaka till jobbet imorgon. Ska bli skönt, e alltför rastlös sjukling. Mår mycket bättre nu. Ännu matt och trött men inga mera magproblem och den enda smärta jag har är den gamla vanliga mensvärken.
Har idag suttit och ordnat och ordnat med Londonplaneringen. Bokat biljetter till ställen och nu är hela resan planerad. Hela lilla resan på knappa 4 dagar. Men det känns grymt bra.
Inser att tiden börjar rinna ifrån mig med allt jag ska göra innan jag far ifrån ön igen.
Det är nu 12 arbetsdagar kvar.
Om 18 dagar är jag på väg till London.
Om 24 dagar fyller jag år, tydligen blir jag 22 år.
Om 27 dagar fyller älskling år.
Om max 28 dagar är jag i Växjö.
Innan jag åker tillbaka till Växjö har jag ännu ett antal personer jag vill hinna träffa och umgås med. Men mycket kommer nog vara upp till dem om jag ska hinna träffa alla.
Innan dess vill jag försöka hinna träna lite mer, vill inte åka tillbaka till Växjö såhär otränad :P
Önskar jag kunde liva upp detta blogginlägg med bilderna på t.ex. Herr Räv som var på besök igårkväll. Han fick sockerkaka av mummo och satt lugnt och tittade på oss mindra än 2m bort.
Det får emellertid bli ett långt bildinlägg senare eftersom jag inte kan få över min kameras bilder till denna dator som jag skriver vid nu.
Nu ska jag äta lite kvällsmat och sen kanske grilla lite mashmallows nere vid vägföreningens möte där mummo o moffa är.
Helgens planer: 
Träffa André om han kan (han åker på söndag).
Träffa Martin, om han kan (även han åker på söndag).
Träna.
Träffa MB, lovade honom på hans inflyttningsfest att jag skulle stå för alla ingredienser till en kladdkaka samt göra den hos honom så blir väl en liten mysig stund. :)
yours truly
Dessidessan

Sjukskriven

Kategori: Allmänt

Sitter hemma i Åminne och mår oväxlande bra omväxlande skit. Blev igår officiellt sjukskriven. Har varit dålig i magen sedan tisdagskväll som bara blivit värre och värre med omgångar av feber så igår var jag vid läkaren - en magexpert - som sjukskrev mig... Känns ju sådär att vara sjukskriven men samtidigt bra att jag inte smittar fler på jobbet och så mår jag ju som sagt omväxlande väldigt dåligt så var nog lika bra.
Samtidigt som jag nu är fruktansvärt rastlös. Hade ju planerat Basar i Sanda ikväll och umgås med MB imorrn eller något annat sköjjsigt men de blir det ju inget av.
Vill dessutom skriva en tacksam notering till min älskade man som följde med mig till Lasarettet på fredagen. Han stället verkligen upp för mig och det är så enormt skönt, jag kan knappt bärga mig tills det blir höst och vi får bo tillsammans.
Så vad har hänt sedan jag sist satt här vid datorn då?
* Vart och sett Harry Potter, sista delen, på bio med mummo, Viktor, kusinerna och deras kompis Molly. Mysigt att gå med dem men jag e besviken på slutet....!
* Jobbat massor och det går mer och mer på rutin och blir roligare.
* Tränat på Träningscentret och fått rejäl träningsvärk
* Jooo! Jag var ju på MBs inflyttningsfest med efterföljande Björn Rosenström på Hamnplan. Fruktansvärt kul hemma hos MB och jag njöt i fulla drag av att vara med folk man inte umgås med så ofta som framförallt MB, TT och Ellinor. MB har lyckats grymt bra med sin lägenhet och jag är stolt över hans arbete och den lilla hjälp jag bidragit med. Hade fruktansvärt roligt med TT på vägen ned till hamnen. Många skratt och roliga samtal på kort bit.
Väl på Hamnplan bjöd Björn Rosenström på en oförglömlig scennärvaro, härliga låtar och ett bra drag. Efter det blev det en sväng om med TT m.fl på dansgolvet innan TT deklarerade hemgång och lämnade mig i MBs goa sällskap på balkongen på HP. Men därifrån gick det tyvärr utför. Det blev bråk och strax efter det kom någon fram och kaxade mot MB och vars kompisar kom och kaxade och plötsligt haglade slagen, bara några minuter efter förra slagsmålet. En gemensam kompis fick en del slag och blev liggandes lealös på golvet, det var en hemsk känsla att se honom där och jag tog mig så snabbt som möjligt loss ifrån de stället jag blev fasttryck på och släppte killen jag hade knuffat ifrån mig i ren rädsla och som ramlade omkull ned på golvet (ångrar till tusen nu att jag inte satte mig på honom eller höll fast honom på något sätt för då hade vi kanske fått fast de som slagit vår kompis eftersom han tillhörde deras sällskap).
Vi lyckades till slut leda ut honom och väl där blev min kära vän MB väldigt sur på allt och ville gå in och hitta dem. Den rädsla jag kände när jag stoppade honom går inte riktigt att förklara. Jag vet inte varför den påverkade mig så men jag vägrade låta honom gå och till slut rann tårarna som sjöar från mina ögon. Jag kunde inte tänka på något annat än att jag inte ville se MB ligga på golvet med en så död blick som vår kompis hade haft. Jag stod inte ut med den tanken!! MB har en fruktansvärt speciell plats för mig och det spelar ingen roll om vi ibland är oense, honom släpper jag då ta mig sjutton aldrig. Till slut lugnade han ned sig och så även jag och vi började lunka upp mot stan. Hand i hand med Ellinor gick jag hela vägen upp till stan, det var en bekant och mysig känsla må jag då säga. Stötte på Dahlba också, det blev ett kärt återseende. :)
Dagen efter var det som påminde mig om kvällens bravader: ett förlorat armband, ett stort ömmande blåmärke på låret efter att jag blivit fastklämd bakom stolar och bord mitt i bråket och svarta underben efter att ha suttit på marken och störtbölat och ett omtänksamt sms ifrån TT.. :)
* Fiskat med syskonen, V och moffa samt rökt flundror.
Solat på St Olofsholm.
* Känt enormt obehag under torsdagens enorma oväder med väldig åska och blixt och sedan dess har min mobil varit skum. Samtal dör och jag kan inte skicka sms hälften av ggrna. Drygt!
yours truly
the sickling
Dessidessan

Viktor kom in

Kategori: Allmänt

Viktor kom in i Växjö så nu ska vi bli sambos på riktigt.
Han ska läsa till högskoleingenjör i byggteknik.
Det känns underbart och jag längtar till i höst och få börja bo tillsammans igen. Denna gång på riktigt, med honom skriven på lägenheten och på försäkringen med mera.. :)
Loppan har gått igenom besiktningen men blir avställd i höst så hon slipper gå sönder av saltet.. Mina kära bil!
Jobbet går bra, trivs när jag är där men jobblusten man hade när man var yngre är borta. Jag vill mest ha sommarlov just nu.
Längtar till Londonresan!
Är förkyld så in i norden och jätteont i halsen.
Träffade underbara Karin och Anna på stångaspelen!
Ellinor har klippt mig (de vet jag inte om jag har skrivit).
Mummos barndomsvän Renee har varit här på besök ifrån USA.
Moffa har legat på sjukhus på grund av en infekterad tand..
Jag och Viktor har sedan han kom hem ifrån Island Games besökt Djupvik och Sandviken, ätit räkor, köpt gymkort på Träningscentret, provtränat på Form Fitness, sprungit en gång, myst, börjat på en ny serie (Pretty Little Liars), träffat vänner med mera.
I'm living the Summer on Gotland, ellah? ;)
yours truly
Dessidessan

Utlandsstudier

Kategori: Allmänt

Det blir inga utlandsstudier för mig....
Anledningen till att jag ville åka utomlands var för att 1. Bättra på min tyska inför praktiken 2. läsa roligare kurser än de som går hemma.
Jag hade suttit och kollat på sommarens utbud av kurser på Kölns universitet och där hade jag hittat två kurser som jag så gärna ville läsa - Die Syntetische Frau och Literaratur und Liebe. Det var även dessa kurser som min lärare hade godkänt. När så äntligen höstterminens kurser kom online - en dag försenade - hittade jag ingen kurs alls jag ville läsa och de jag hade hittat fanns inte på hösten. Med en lärare i Italien som inte kan godkänna kurserna samt min egna bristande lust att läsa kurser som jag inte ser fram emot så började jag överväga alternativen.
Alt 1. Kiel - där fanns en hel del intressanta kurser - eller titlar på kurser - men utan kursbeskrivning.
Alt2. Bonn - inget intressant.

Började överväga och till slut bestämde jag mig för att anledningarna att stanna hemma vägde över mina två skäl till att åka.
1. Kan skriva färdigt min uppsats i höst så att jag slipper förlänga mina studier.
2. Kan eventuellt tidigarelägga min praktik så att jag kan få sluta tidigare och ha lite ledigt innan nästa sommars sommarjobb.
3. Slipper längta efter Viktor
4. Större chans att läsa fler kurser hemma
Så nu stannar jag alltså hemma i höst.... :)
yours truly
Dessidessan

Stångaspelen

Kategori: Allmänt

Jag är sämst på att blogga på sommaren.... Sorry för det!
Tänker nu bara i ett par inlägg skriva om det mest väsentliga som hänt...
Stångaspelen:
Det måste vara det roligaste som händer varje år. Längtan efter Stångaspelen är enorm och direkt när det är över längtar jag efter nästa års stångaspel.
Vi spelade fyra matcher och av de förlorade vi endast den första. Kan skylla på att vi inte var vakna och inte uppvärmda och alltid brukar förlora första matchen men jag tycker faktiskt att de vi mötte var duktiga så jag orkar inte skylla på något. Vi kom tvåa i vår grupp i alla fall och de vi förlorade mot vann alla sina matcher så de gick upp.
Några minnen:

Missade en endaste boll som jag blev riktigt sur på mig själv för, annars är jag stolt över mitt spel.
Var kasmötare för första gången men förhoppningsvis inte för sista - grymt kul position.
Fick beröm av en pärkkarl för att mina inhugg är riktigt bra.
Tog baken på flera inhugg men allra helst just ett är jag stolt över där bollen fullkomligt tvärdog och rullade efter första studs.
Mamma tog baken på ett av mina inhugg som jag kan svära på var på stang men som inte motståndarlaget sade något om så då spelar man - najs :P
Var riktigt säker även med vänstern, inte en endaste boll studsade förbi min vänsterhand, kändes väldigt skönt...
Råkade riva bollen med min tröja, inte roligt...
Skrapade sönder ett knä så att det började blöda.
Var även ute och tittade på pärk på lördagen och träffade bland annat Tobbe, Wire, Emil, Henke m.fl. Mys!
Köpte då äntligen pärkbollar så nu har jag en Herrboll och en Damboll - fint som snus (eller smultron)!
Stångaspelen i mitt hjärta! ♥
P.s Viktors debut gick lite värre. De vann tyvärr ingen match.. Men min älskling var duktig ändå tyckte jag för att spela för första gången...!
yours truly
Dessidessan