Dessidessan

Livet med hjärntumör

Zürs 30

Kategori: Allmänt

31/3 2009

 Fredagkvällen (27/3) gjorde Natascha till ett helvete, hon var rent elak! Visst blev jag tjurig men orkade faktiskt inte bråka med henne, tänkte bara, det är snart över men jag kan dock inte lova någon att hon inte får höra ett och annat sista dagen… *ängel*


Var sjuk i lördags.. Min första sjukdag. Hade svindel, kallsvettades, hade ont i magen och huvudet kändes lika stort som hela restaurangen. Gick och lade mig för att sova. Attila kom förbi och klappade på mig en stund innan jobbet. Somnade och vaknade inte förrän Kathi kom tillbaka ifrån jobbet vid halv tre.
Fick då även ett sms ifrån Attila, han hade gjort en macka åt mig så gick över till honom så att jag skulle få i mig något iaf. Låg sedan där och blev ompysslad innan han var tvungen o gå o jobba igen. Sov resten av kvällen också, sen försvann allt på kvällen samtidigt som mensen kom och mensvärken knockade mig till sömns igen.. Dryg dag..! Förstår inte varför jag plötsligt börjat få så ont igen men jag är ännu tacksam till Fru Jochum här som givit mig superpiller!

Söndagen och måndagen var båda två väldigt dryga dagar. Söndag hände verkligen ingenting. Vi har ju 70 pers ungefär just nu så vi har ju inget att göra och det var för dåligt väder för terrassen så vi gick och drog benen efter oss i restaurangen. På grund av det blev några hemskickade på måndagen, respektive fick börja tidigare och då hade vi det helt plötsligt stressigt då Herr Martin i sista sekund bestämde sig för att vi skulle ha terrassen öppen…
Kvällen var dock rolig, var med Mathias och Attila på fjärde och det gick riktigt bra.

Jaha, idag då? Vi hade terrassen öppen och jag, Mathias och Dominique var de enda som var inne i restaurangen. Vi hade dock sammanlagt 12 pers som åt inne hos oss så vi dukade för kvällen i lugn och ro. Nu sitter jag i mitt rum och solar mig, underbart, märks att våren är på väg även här uppe bland bergen.

Gått runt och varit riktigt glad och busig hela dagen, enbart på grund av att det idag är sista mars!!! Sjungit Rasmus på Luffen och Gullvivan blommar hela dagen. Även Sanel var glad idag av samma anledning så vi har gått runt och lett mot varandra och de andra har inte fattat något.

Familjen Wahlin, svenskarna som var här samtidigt som Jonas i februari kommer på lördag, härligt säger jag bara! De stannar dessutom till slutet, dvs 19:e så de är här hela min sista tid, ska bli så roligt o träffa dem igen!!
Har dessutom nu fått sex dagar ledigt i April, så som det ser ut nu iaf. Vilket alltså innebär att jag bara har 15 arbetsdagar kvar! Woooohoooo!! 21 dagar kvar på det här stället, hoppas det går fort.
Attila drar dock den 14:e, det kommer bli så mkt tråkigare här då. Imorgon åker vi till Innsbruck, ska shoppa, gå på bio och äta Running Sushi så att jag har gjort de någon gång i mitt liv också :P

Nej men ni får ha det så bra nu vill jag njuta av solen en liten stund,… Puss och Kram

Zürs 29

Kategori: Allmänt

27/3 – 2009

Ojsan hoppsan, nu hare hänt en del.

I måndags 23/9-09 när Kathi öppnade dörren för att gå ned och äta kvällsmat hittade hon en påse utanför vår dörr. I den låg en ask chokladhjärtan med jordgubbsfyllning ifrån Milka. Vi hade ingen aning om vem som kunde ha ställt den där eller ens om den var till oss båda eller bara för en av oss.
Vi grubblade länge kan jag säga innan Attila kom och frågade mig, på kvällen, om chokladen var god. ”Var det du alltså?!” ”Neee” ”Nehe, hur vet du då vad som var i kassen?” ”Jo, det var jag, ville bara inte att du skulle vara sur på mig”. Jag kan säga att jag blev stört röd i ansiktet och mumlade fram tack.
Gick sedan och pratade med honom och sa att jag inte orkar bry mig om vad de säger just nu, vill bara hålla ut. Så var det okey mellan oss och jag kan säga att jag tyckte det var en jättesöt gest!

På tisdagen den 24/3-2009 gick vi till Verni. Attila skulle gå ut med oss för första och enda gången. Han betalade vad jag drack för tur var väl det, jag gick nämligen dit med 4 €. Hade alltså räckt till en öl. Dansade med honom hela kvällen och jag kan säga att han är riktigt jävla bra på att dansa och för första gången när jag varit ute här har jag inte saknat de killarna som jag känner hemma som kan dansa. Vi buggade, foxtrot, ”sexy dans”, tog ett par latinotoner och dansade lugna låtar. Hur mysigt som helst! Kvällen fick dock ett abrupt slut när Kathi gråtandes ringde till mig och bad mig komma hem. Varför kan jag inte tala om men det kändes tråkigt att behöva springa hem sådär.

Onsdagen 25/3-09, min lediga dag, gick åt till att tvätta alla mina kläder, fick ihop fyra maskiner. Kolla mailen lite fort innan min betalda månad gick ut. Åkte sedan och handlade för mina sista drickspengar ifrån februari och väntar nu på pengarna för mars..
Sedan umgicks jag med Attila hela kvällen, glodde på Simpson, bytte musik och pratade.. Fick dessutom massage, han är en riktig drömkille egentligen, den tjej han hittar i framtiden hoppas jag verkligen är bra nog för honom. Menar han lagar mat, han har redan ett jättefint hus, han dansar bra, han lyssnar, han kan ge bra massage och han är en av de roligaste killarna jag någonsin träffat. Alla lyssnar när han berättar sina upplevelser eller skämt och alla skrattar!

Torsdag 26/3-09 hände inget intressant, långtråkig dag!

Idag då, idag har allt hittills gått åt pipsvängen. Hade otur med att jag gick och kollade läget, var indelad på första, och då stod alla där och hängde, fanns inget att göra. Så började jag städa bland bestickboxarna, silverfredag igen så tänkte att då är de väl lika bra att boxarna också är rena. Så blev jag ivägskickad på Roomservice mitt i alltihop så när jag kom tillbaka ville jag bara ställa tillbaka de färdigtvättade boxarna men då hade de tydligen fått hur mkt som helst ute så Natascha fick skit av Petra för att jag inte var där och det var ju inte alls min mening. Men trots det var det ingen som sa till mig att gå ut, konstigt de här stället.
Senare gick jag ut med påfyllning till Buffén och då frågade mig Nataschas pojkvän vad han idag serverade ifrån buffén eller snarare vad pastatypen hette som jag hade tagit med mig och jag kan inte säga det ordet, det går inte, så svarade jag vet inte, då fick jag skit för det, att jag inte kan och blablabla, men allvarligt, jag hade ingen lust o svara honom heller för jag vet ju att han inte frågade mig en sådan sak för att vara snäll, han har ju lika mkt emot mig som Natascha.

Naja, Natascha fick iaf en ursäkt från mig senare, inte för att det är mitt fel att Petra är överstressad och behöver någon o klanka ned på men iaf. Petra är nämligen den enda som har tre personer under sig på sin station. Egentligen skall varje stationsledare bara ha två stycken under sig. Hon har tre (Sanel, Natascha och Rebecca som idag hade ledigt) och när hon då bara har två för att en gör något annat då blir hon överstressad och skäller ut folk för ingenting. Hon har NOLL stresstålighet den människan, tråkigt,…!


Har i april fem lediga dagar som det såg ut när det nya schemat kom upp över en dag på anslagstavlan. (Togs ned igen för att folk tittade för mycket på den). Men då hade jag iaf fått 1, 8, 13, 14, 15 ledigt. 1:a åker nog jag och Attila till Innsbruck. Bio, ”Runningsuschi” och shopping..


Har nu  ”abbröselndienst” från i måndags till nästa torsdag. Det innebär att jag skall med en borste borsta bort alla smulor ifrån stolarna och sofforna innan den som har ”Office Dienst” skall dammsuga hela restaurangen. Plus att jag även skall damma hela restaurangen. Wiiieha, hata!!!!!!

Nope nu ska jag sussa, har svårt o somna på kvällarna så sover på eftermiddagarna istället. Hoppas ni har det bra hemma.

Jo, jag är hemma den 3:e eller 4:e maj, om ni ville veta det. Kommer till Soest sent på kvällen den 22:a April. Så kommer mummo, moffa, Eva och Per-Ove dit den 29:e på kvällen och så åker vi till Berlin på morgonen den 1:a Maj (mot att allt har öppet då på en röd dag i huvudstaden, mummo skulle kolla upp de) och så åker vi med Gotlandsbåten hem söndagkväll eller måndag.

Pusss och kram, saknar er men inte långt kvar nu 25 Dagar kvar (om man inte räknar med idag) här sammanlagt men bara 20 arbetsdagar!

Zürs 28

Kategori: Allmänt

14/3 2009
 Inte hänt mycket sedan onsdags.
Det roliga som hänt och som är värt att skriva om är att jag varit med Becca och ätit pannkakor igen, igår. Igårkväll var vi dessutom i Verni. Jag, Kathi, Roman och Becca gick dit tillsammans. Träffade där Patrick, Hans, Andy, Daniel, Herbert och Christina. Blev en riktigt trevlig kväll. Blev dock väldigt sent och idag på min lediga dag har jag alltså bara legat i sängen och drönat, fullkomligt utmattad. Sett på Harry Potter…

Längtar hem, varit väldigt svårt den här veckan.. Hela tiden tänkt på hemma, vet inte varför men det har varit riktigt jobbigt. Hade en kväll då helt plötsligt tårarna började rinna när jag låg och lyssnade på musik. Men det var iofs ganska skönt att gråta en stund, kändes lättare efteråt även om jag svor över mig själv som den lipsill jag var… Nu på måndag öppnar insökningen till hösten och universitetet………. Alltså söka in nästa vecka..
Sophie, från Lindau, kommer nog hit på onsdag också o så ska vi testa att åka skidor. =)
Schemat framöver:
1= 7-11 11:25-14:30 19-22:30
2= 8-11 11:25-14:30 19-22:30
N1= 12-15 17-19 19:30-slut
N2= 12-17 19-slut
Söndag 15 – N1
måndag 16 – N1
Tisdag 17 – N1
Onsdag 18 – ledig
Torsdag 19 – N1
Fredag 20 – N1
Lördag 21 – Ni
Söndag 22 – 1
Måndag 23 – 1
Tisdag 24 -1
Onsdag 25 –ledig
Torsdag 26 – 1
Fredag 27 – 1
Lördag 28 – 2
Söndag 29 – 1
'

20/3 2009

Ojdå, glömde att klistra in inlägget ifrån 14:e innan jag skrev om att jag åkt skidor. Men däremellan från 14:e till 18:e hände inget heller som är värt att skriva om.

Dock på kvällen den 18, hade jag riktigt roligt. Vi skulle ju gå ut och fira av Johannes, eftersom det var hans sista dag (på grund av att han ska fortsätta sin sjukvårdarutbildning i militären) på torsdagen, jag hade dock noll lust. Gick och lade mig klockan nio, var helt slut i kroppen efter skidåkningen och att jag ju klivit upp tidigt (med tanke på att jag ju varit hos Attila till halv tre på natten och klev upp klockan 9 på en ledig dag).
Men iaf Kathi drog slutligen med mig till Verni och det blev en oförglömlig kväll, den roligaste någonsin här!
 Vi var ett riktigt stort gäng och alla bjöd på sig själva och jag fick äntligen dansa, för alla andra dansade också! Kort sagt: SKIT KUL KVÄLL!

Torsdagen var inge speciell men ikväll har jag varit så fly förbannad så jag har bara velat skrika rakt ut i luften eller slå till någon. Jag blir så förbannad på hur det fungerar här ibland, som till exempel ikväll. Herr Wodschow ville få vattenglaset påfyllt dock hade jag fullt av tallrikar i händerna så sa: ”kommer strax tillbaka”. När jag ska lämna av tallrikarna då kommer Slobo, som för kvällen var stationsledare på fjärde där jag också var indelad, och rycker tag i mig och tycker att jag ska gå och duka av med honom. Protesterar och tycker att jag kan väl hälla upp vatten först men det får jag inte utan det gör han eller de andra säger han, jag får alltså inte utan måste gå och duka av.
Det var ju i och för sig mycket att duka av, alla våra tre 8 pers bord blev färdiga med huvudrätten samtidigt. Men medan jag gick runt där och dukade av gick han runt och lullade sig, alltså dukade av en tallrik hit eller dit eller stod och glodde på mig. Sa till honom att Herr Woodshow väntar ju än. Jo, bry dig inte om det du. En kvart senare hade han ännu inte fått vatten upphällt, då var jag fly förbannad, hade varit inne med tre smockfulla tablåer med tallrikar, ingen aning vad Slobo gjorde under den tiden men sa till slut till Attila att hälla upp åt honom och sedan stannade jag inne vid besticken (var ju ”silverfredag”, dvs var annan fredag blir alla bestick nysilvrade, eller vad de nu heter på svenska) så att jag slapp se honom mer, Slobo alltså. :P

Måste dessutom säga att jag endast var svartsjuk på Johannes för att han fick sluta tidigare, tänkte inte alls på att jag aldrig kommer att träffa honom igen utan jag var enbart sur och svartsjuk... :P


WIIIIEEE, nu är hälften av dagarna på kalendern på väggen överstrukna, 33 dagar har gått sedan jag satte upp den den 16:e februari och det är nu 33 dagar kvar. På söndag är det exakt en månad och om lite mer än en vecka är det April. Snälla, gå fort, gå fort, gå fort….!


22:a mars 2009

Igårkväll såg jag på Attilla att något var fel, frågade hur det var med honom och han svarade att det inte var bra men sen gick han. Skickade därför ett sms till honom på kvällen för att fråga om det blivit bättre.
Han svarade: Varför frågar du?
Jag orkade då inte skriva något tillbaka för jag ansåg inte att jag skulle behöva förklara mig varför jag bryr mig om en vän när jag sett att något var fel.
Fick senare ett sms där frågan ”Wie kommst du klar” stod.. Det är en fråga som kan syfta på många saker, ungefär som med Whats up? Svarade då att jag inte tyckte att jag skulle behöva förklara mig för att få ett svar från honom.. Då fick jag smset som jag inte fick ur huvudet på hela natten, därmed ingen sömn, och inte fått ur huvudet på hela dagen: ” Fattar du ingenting?! De andra gör sig lustiga över dig”.
Först blev jag bara sur för att han kunde klämma ur sig något sådant när allt jag ville var att få veta hur han mådde, vilket jag faktiskt ännu är, totalt onödigt av honom. Så började jag tänka, som vanligt…..
Men för första gången i mitt liv så orkar jag faktiskt inte bry mig så mycket, jag orkar inte ta reda på vilka de är som gör sig roliga på min bekostnad och inte varför. Det är 30 dagar kvar och sedan kommer jag inte att träffa en endaste en av de här människorna. Dessutom så länge de människorna jag tycker om och som jag bryr mig om inte håller på så så är det ju egentligen skitsamma!
Pratade dock med Kathi idag. Alltså inte min rumskompis utan den andra Kathi, pratar med henne om de mesta nu för tiden. Vårt gemensamma hat mot Natascha har fört oss samman och vi har nu riktigt roligt ihop. Plus att hon är alltid helt ärlig när jag frågar henne om något. Även om det sårar så vet jag alltid att jag får sanningen av henne och det är skönt. Det hon sa var inget nytt för mig, det bekräftade bara vad jag länge anat nämligen att det finns folk som pratar bakom ryggen på mig och den som pratar mest är just Natascha. Natascha och en handfull andra personer som definitiv betyder noll komma noll för mig, alltså är det inte mycket att bry sig om.
Det är inte som om jag tänker förändra mig för att jag inte passar in på det här skitstället, never! Förresten så snackar vi andra så otroligt mycket skit om just de som snackar skit om oss så det jämnar ut sig och jag orkar inte bry mig.

Jag är faktiskt därmed stolt över mig själv eftersom jag för första gången i mitt liv inte blir ledsen eller upprörd och inte försöker reda ut saken med dem det gäller. Men det betyder inte att jag tänker tillåta det heller, hör jag något nu så tänker jag säga ifrån.
Jag borde nog bli lite mer uppmärksam på vad som sägs omkring mig. Har ju vart så här att när folk inte pratar med mig då försöker jag inte heller lyssna på samtalen runt omkring mig eftersom det är för ansträngande. Det är nog svårt att förstå deras dialekter när de pratar med mig, när de pratar tyst med varandra och utan att hindra sina dialekter då är det ganska stört omöjligt för mig.

Ooops, nu blev det visst väldigt mycket om det där men behövde skriva av mig så…


Sitter här i mitt rum på en stol och solar mig. Suttit här en kvart nu, solen lyser rakt in genom det öppna fönstret och in på min överkropp. Lagom varmt blir det när solen kommer in genom fönstret och så fläktar det också i och med att fönstret är öppet – perfa! Nu försvann dock solen bakom berget. Men en kvart varje dag, då kanske man får lite färg?!

Zürs 27, har åkt skidor!!!!

Kategori: Allmänt

TJOOOOOOO!! 18/3

Idag har jag åkt skidor med Sophie. Lilla Desireé ifrån ön Gotland där sopberget en gång var högsta punkten har åkt skidor uppe på berget och klarat det dessutom galant, jag är stolt över mig själv, är du?

Nee men allvarligt jag och Sophie gick och sedan började vi i barnbacken. Där åker man uppför genom att ställa sig på ett rullband. Första gången ned gick bara rakt utför och jag tänkte att det här kommer jag aldrig lära mig. Men en gång till och det gick redan bättre. Åkte sedan högre upp och åkte därifrån två ggr, sedan ytterligare högre upp och åkte därifrån två ggr och det gick superbra.
Sedan gjorde vi en paus och gick och åt återupptog åkandet med fulla magar. Åkte upp i en blå backe med en stålift och åkte ned därifrån ett par ggr. Åkte sedan en längre blå backe resten av dagen dit man kommer med en sittlift. Ramlade sammanlagt fyra ggr. Varav två ggr under sista åket, var då så trött i benen så orkade ju knappt svänga men då var det tyvärr redan dags för den tålmodiga Sophie att åka tillbaka till St Anton. Hon hade iaf en ängels tålamod med mig och jag har henne att tacka för att jag kom ut i backarna och fick pröva att åka skidor för första gången i mitt liv.

Ska väl försöka att åka en gång till innan jag åker härifrån men nu är mars dricks slut så nu får jag hålla mig lugn tills jag får drickspengarna nästa gång.

Kort:
Pappa och Marie har förlovit sig, grattis till dem...!
Kan börja jobba i Juni, skönt då hinner jag åka iväg på en resa med Carro, mot att allt nu går i lås.
Boende är ännu ett stort frågetecken...
Ska be Karola boka tågresan åt mig till henne den 22:a April...
Imorgon slutar Johannes, han skall ju in i militären i början av April så han får sluta tidigare, det är lite tråkigt så ikväll går vi ut och firar av honom. Sista gången jag går ut för mars eftersom pengarna är "slut" plus att från och med söndag börjar jag ju tidigt i en vecka. Längtar tills schemat för April kommer så att jag kan börja inse att det inte är långt kvar nu.
Stort grattis till min mamma som gått ned i vikt och blivit riktigt het! ;)

Pusssss och kram nu ska jag nog gå och sussa en stund igen om jag nu ska orka att gå ut ikväll med tanke på hur slut i kroppen skidåkningen gjorde mig.

Zürs 26

Kategori: Allmänt

Nu har jag sökt in till universitetet, känner mig helt tom i skallen och orkar inte tänka mer så nu tänker jag gå och sova. Ha det!

Zürs 25

Kategori: Allmänt

14/3 2009
Inte hänt mycket sedan onsdags. Det roliga som hänt och som är värt att skriva om är att jag varit med Becca och ätit pannkakor igen, igår, riktigt mysigt faktiskt.
Igårkväll var vi dessutom i Verni. Jag, Kathi, Roman och Becca gick dit tillsammans. Träffade där Patrick, Hans, Andy, Daniel, Herbert och Christina. Blev en riktigt trevlig kväll. Blev dock väldigt sent, gick och lade mig klockan ÅTTA!!!
och idag på min lediga dag har jag alltså bara legat i sängen och drönat, fullkomligt utmattad. Sett på Harry Potter…

Längtar hem, varit väldigt svårt den här veckan.. Hela tiden tänkt på hemma, vet inte varför men det har varit riktigt jobbigt. Hade en kväll då helt plötsligt tårarna började rinna när jag låg och lyssnade på musik. Men det var iofs ganska skönt att gråta en stund, kändes lättare efteråt även om jag svor över mig själv som den lipsill jag var…

Nu på måndag öppnar insökningen till hösten och universitetet………. Alltså söka in nästa vecka..
Sophie, från Lindau, kommer nog hit på onsdag också o så ska vi testa att åka skidor. =) Önska mig lycka till!



15/3

Inte hänt mycket idag heller. Pratat med ett par trevliga gäster som jag lovade att ha linser imorgon,.. Fråga mig inte varför men de bad mig att ta av glasögonen och visa hur jag ser ut utan.. Dessutom frågade de mig idag om jag kommer någonstans ifrån Norde, jo sverige svarade jag då och frågade om det hörs så tydligt. Nej, tyskan är perfekt egentligen men du har en lite sjungande ton som ni däruppifrån har. Haha, tyckte jag var ganska roligt :P

Fått ett mail ifrån mamma, länge sedan hon skrev så mycket och länge sedan jag blev så glad för ett mail, mamma keep up the good work!

Nåja, dagen var väl okey, räknar dock verkligen bara dagar nu. 37 dagar kvar.. Over and out, god natt!



 Schemat framöver:
1= 7-11 11:25-14:30 19-22:30
2= 8-11 11:25-14:30 19-22:30
N1= 12-15 17-19 19:30-slut
N2= 12-17 19-slut
Söndag 15 – N1
måndag 16 – N1
Tisdag 17 – N1
Onsdag 18 – ledig
Torsdag 19 – N1
Fredag 20 – N1
Lördag 21 – Ni
Söndag 22 – 1
Måndag 23 – 1
Tisdag 24 -1
Onsdag 25 –ledig
Torsdag 26 – 1
Fredag 27 – 1
Lördag 28 – 2
Söndag 29 – 1

Zürs 24

Kategori: Allmänt


Har idag pratat med mummo i telefon, det var mys!
Var idag dessutom den godaste maten som någonsin varit för oss i personalen. Ris, kyckling och wok i sweet n' soursauce, underbart gott, som jag längtat!!

Bara det går för Carro så är det bestämt, jag åker inte över Paris på hemvägen utan det blir att hon och jag åker iväg på en sista minuten resa när jag kommer hem, längtar redan. Är så förbannat trött på den här snön just nu. Saknar våren som man normalt börjat uppleva just nu.
Röjde bort all snö i vårt fönster igår eftermiddag så att jag skulle kunna komma åt min back som jag har stående på fönsterblecket med philadelphia i. Imorse var HELA fönstret igensnöat igen, det är ju helt jävla otroligt! MORR!!

Zürs 23

Kategori: Allmänt

11 Mars, Emilias födelsedag, saknar alla där hemma ikväll något enormt!! Grattis på födelsedagen sis!!! <3

Sitter just nu här vid datorn, tänkte sätta upp mig i bostadskö i Växjö och Uppsala eftersom jag skall söka in där.. Har dessutom ytterligare en gång beställt information ifrån England, är verkligen intresserad... Men det stör mig att det är ENGLAND och att jag då kommer vara borta hemifrån FYRA år.. Men utbildningen i sig är så otroligt lockande!

Har ju övervägt att åka över Paris på hemvägen men har fått ett bättre erbjudande. Carro undrade om vi inte kan ta en sista minuten resa när jag kommer hem och har enormt lust att göra det istället och spara de pengarna som då skulle gå till Paris till en resa med henne.... Mycket roligare att göra något med en av de bästa människorna som finns än att åka ensam till en storstad där jag inte kan språket och säkert kommer virra bort mig. Hoppas bara då att vi kommer iväg!



Zürs 22

Kategori: Allmänt

5/3
Var i Verni igår, en bar, var faktiskt trevligt, vi var ju ett gäng också.. Hade det mysigt och trevligt, framförallt med Herbert som är en riktigt go kille. Har ju lånat Dark Angel säsongen av honom som jag såg på hela dagen igår….
Christina och Becca blev dock lite för druckna och dansade med ÄLDRE herrar.. Gubbar! Nåja, vi fick iaf rosor och drinkar för det.. :P

Idag blev jag indelad på station 3. Brigitte gjorde dock klart för mig vad hon tyckte om att ha mig där ”Vi behöver inte fyra pers här så gå du och underhåll dig själv i ”office” (köket)”. Så förbannat roligt att vara överflödig, eller inte. Stationerna är fulla och de behöver mig inte, så vad får jag göra? Jo, putsa bestick.. HELA DAGEN, så otroligt roligt…


7/3
Igår hände inget som är värt att ta upp, vill bara glömma.. Nämligen ytterligare en dag vid besticken och med onödiga gräl.

Natten till idag sov jag ungefär tre timmar. Kunde inte somna och fick dessutom börja tidigare på grund av att vi hade en förbeställning med frukost klockan kvart i 7.
På kvällen blev jag iaf omindelad ifrån första och andra station till fjärde, fick äntligen hjälpa till en hel del efter tre dagar vid besticken…

Jo, räknade förresten för skojs skull hur många trappor jag gick upp för under dagen. 77 trappor blev det. Då är det ett par mer än en vanlig dag eftersom jag gick över till Herbert, i personalhuset, och pratade en stund och då blir det ett par extra upp till honom och så upp igen till mig. Trapporna har 9 steg, 8 steg eller 5 steg, vet inte hur många steg de inne i Personalhuset har men säg genomsnitt på 7 trappsteg det blir 539 trappsteg!!! Så blir det två stycken steg emellan varje trappa också.. Inte konstigt att mina ben blivit slimmade. :P:P :P


8/3
Idag grälade jag igen med Natascha, det har nästan gått en månad sedan sist, så det kändes ändå helt okey… Annars hände det noll och ingenting.
Vi gick till Verni igen på kvällen… Men jag hade ingen lust så gick hem ganska snart igen..


9/3 44 Dagar kvar, med idag

Kathi kom aldrig hem efter Verni, if u see what I mean. :P Hade därmed en mysig morgon för mig själv då jag åt frukost i lugn och ro och lyssnade på musik… =)

Blir så otroligt förbannad på en grej här.. Folk anklagar varandra och ställer frågan ”Varför gjorde du si eller så” men de lyssnar tamejfan ALDRIG på svaret och jag fullkomligt hatar det. Om jag nu gjort något fel så vill jag kunna förklara varför jag gjort så när de nu frågar. Allra helst eftersom det de flesta gångerna INTE är mitt fel.
Ex: Idag fick jag en dessert till station fyra men Theresa och jag hittade ingen bon för den så vi trodde alltså att den kommit fel. Därför skickade Theresa in mig med den i köket igen för att kolla. Hittade en bon för den och gick tillbaka ut med den för att den faktiskt hörde till station fyra. Mathias, som lägligt nog kommit tillbaka, visste vem den tillhörde och gav den till gästen. Jag kollade igenom stället där vi spetsar fast alla gamla lappar och den fanns långt under ett par andra efterrätter som jag burit dit för länge sedan. Mathias kommer då efter mig in i köket och frågar mig varför jag burit in efterrätten igen när den ju skulle vara där. Försökte förklara situationen men som vanligt när någon anklagar mig så som de gör här så försvann orden och det blev stammigt och han orkade inte lyssna, sa ”Bjäbb bjäbb” och då orkade jag inte längre försöka, gick därifrån. När jag senare lugnat ned mig och samlat ett par meningar i huvet sa jag ifrån att det faktiskt inte var mitt fel men det vägrade han lyssna på. Hatar sånt!!!!

Nåja, nu ska jag sussa. Klockan är redan elva och huvudet bankar av huvudvärk.
Schemat framöver:
1= 7-11 11:25-14:30 19-22:30
2= 8-11 11:25-14:30 19-22:30
N1= 12-15 17-19 19:30-slut
N2= 12-17 19-slut
Tisdag 10 – 2
Onsdag 11 – ledig
Torsdag 12 – 2
Fredag 13 – 1 (40dagar kvar)
Lördag 14 – ledig
Söndag 15 – N1
måndag 16 – N1
Tisdag 17 – N1
Onsdag 18 – ledig
Torsdag 19 – N1
Fredag 20 – N1
Lördag 21 - Ni



Jo, jag var och åt pannkakor med Becca i Milchbar som belöning för att jag inte ätit någon efterrätt på två veckor..... =)

Zürs 21 - viktprat

Kategori: Allmänt

Det var hemskt vad det skulle vara svårt det där med vikten....

Efter att Jonas åkt drog jag ned stort på mina portioner med mat, slöt hämta påfyllning och dessutom började äta mindre efterrätter.... Har nu dessutom inte ätit en endaste efterrätt sedan söndagen förra veckan (har gett mig själv två veckors efterrättsförbjud för jag skulle se om de kunde hjälpa)...
Under de två första veckorna rasade jag 2,5 kg hur fort som helst. Men nu verkar det som om det inte går längre, vilket stör mig enormt. Jag har tränat och jag har ätit mindre men allvarligt de extra kilona som ännu finns där vägrar försvinna och vet faktiskt inte vad jag klarar av att göra mer.
Om jag ska fortsätta såhär och hoppas på att gå ned resten när jag kommer hem och kommer in i mina vanliga matrutiner (när jag själv lagar maten kan jag ju kontrollera hur mycket fett det är i maten, här kan jag tänka mig att kockarna inte direkt snålar på fettet i maten för oss i personalen, har ju sett hur pastan fullkommligt forsar ifrån olja när man lägger den på tallriken) eller vad jag ska göra. 
Har ju dessutom ett enormt godis/chokladbegär här, har insett att det är för att jag inte är direkt lycklig här, för nu under de tre dagarna då jag haft roligt på kvällarna så har jag inte ätit godis alls när jag kommit upp efter jobbet....

Samtidigt som de där extra kilona finns där har jag aldrig någonsin haft så här fina ben. Allt gående i trapporna varje dag har format dem riktigt bra och kan tänka mig att jag nog fått en hel del lår och vadmuskler som väger lite.
Någon som har tips på hur jag får bort fettet från höfterna?? Det är ju i princip där allt sitter nu, och brösten.. Men de kan ju gärna få behålla sin nya storlek :P Lite störigt bara att endast en av fyra bh-ar som jag hade med mig från när jag åkte passar :P

Nee, ska väl egentligen inte klaga så mycket på min vikt, det finns då en hel del personer som är betydligt större än jag... ;)

Zürs 20

Kategori: Allmänt


Va sjutton, jag är ju knäpp ju, glömt att skriva att jag fått jobb på Statoil vid Pastavagnen, härligt, slipper jag oroa mig för att hitta jobb också.. Nu är det bara lya kvar.... Hitta utbildning får man väl också ta o försöka lite mer med....

Zürs 19

Kategori: Allmänt

28/2-09
Sista februari idag!
Härligt, bara mars kvar och ca 22 dagar i April. Har blivit lovad att det iaf är slutjobbat till den 22:a April så att jag kan köpa tågbiljetter för då, när jag nu bestämt mig vilken väg jag skall ta hem.

Fick dricks idag också, mindre än i Januari, tycker det är jättekonstigt. Vi har haft dubbelt upp med folk om inte trippelt med folk och vi har inte fått någonting i dricks, det suger.

Martin bestämde sig för att ge mig en tyskalektion idag inför alla gäster och han skämde ut mig rejält. Annars kan han göra narr av min tyska och skojja om den men den här gången gick han fan för långt, får jag chansen till det kommer jag att säga till honom att nästa gång han bestämmer sig för att ge mig en lektion i det tyska språket så behöver han inte skrika det så att alla gäster hör. Otroligt förödmjukande var det iaf! (Jag frågade om vi skulle spara en bon eftersom den var à la carte och använde mig av verbet sparen, Det var tydligen fel, sa han, och så började han demonstrera och visa: Att om vi har kvar ett papper på en tallrik - Då sparar vi, genom att återanvända, men det heter inte spara när man skall behålla något. Suck… Komplicerat att förklara men allt det här demonstrerade han iaf HÖGT och övertydligt med en sopptallrik med papper på)

Martin grälade med Kathi (inte min Kathi) igår också, han sa till henne att gå hem för att hon diskuterade emot honom. Hon sa att hon tänkte inte gå hem, hon jobbar inte för honom utan för Familjen Jochum.
Okey, jag kan förstå att man inte skall tjaffsa emot sin chef men samtidigt så som han behandlade henne och skrek åt henne på en gång istället för att be henne snällt först (det handlade om att han tyckte att hon talade för högt) då kan jag förstå att hon ifrågasätter honom. Plus att han kan ju uppenbarligen inte ta kritik utan att totalt flippa ur. Hon och jag har dessutom börjat komma riktigt bra överrens.
 Det går egentligen ganska bra med alla just nu, till och från, vi alla har ju dåliga dagar så det kan ju gå fel emellanåt men inga större meningsskiljaktigheter med någon just nu. Kathi till och med höll med mig om att Natascha kan vara en riktig liten minichef som försöker styra över folk och ni skall då veta att Natascha är tillsammans med Kathis bror…

Idag har det varit strålande solsken sedan jag klev upp. Snön smälter så att det forsar. Hoppas det blir dåligt väder snart igen för jag gillar inte att vi har terrassen öppen som vi hade idag. Iaf inte när jag blir indelad att hämta dryck. Får en bon där det står G.V och jag har ingen aning om vad G.V är. Frågar Slobo som hade gett mig den, han ruskar på huvudet och snurrar med fingret mot huvet sådär som att jag är knäpp i skallen och säger till mig att jag skall fråga någon annan. Va fan är det för stil???? Jag har aldrig fått en bon där det stått så förut är det då så förbannat konstigt att jag inte vet vad det betyder?? Nej!!!! Det betydde iaf Grüner Veltliner, alltså vitt vin…..

Stressigt var det iaf idag. Skulle ju dessutom ha stor ivägresedag och så skulle vi få en lugn svacka igen. Med svacka då tänker jag på de femtio pers vi hade i januari, men nee vi har ännu över 100 pers. Hoppas det blir bättre till nästa lördag!

Martin är här på besök. Kul att träffa honom, men det har uppstått ett litet problem… Han är tydligen intresserad av mer än vänskap. Men det är då inte jag….


1/3 -09

Jag och Martin grälade igår, han tyckte att jag förändrats och hade noll förståelse för att jag hade haft en skitdag så att jag därför inte var på topphumör och ingen förståelse för att jag ville skriva av mig om dagen… Medan jag duschade drog han… Han var borta när jag kom ut ur duschen. Satte mig på en stol och visste inte alls vad jag skulle göra. Då kommer han in genom dörren igen säger att han inte vill att det ska sluta så. Han stannade alltså till imorse. Men jag vet inte om jag kommer att åka till Lindau för att träffa honom igen. Ja, jag har kanske förändrats, är inte lika lätt att få glad längre eller något sånt, men han har förändrats i mina ögon också….


Herregud vilken kväll!!!!!!!! Blev indelad på tredje stationen med Dominique och Mathias (Brigitte var ledig så Mathias var stationsledare istället). Vanligtvis brukar det vara så att trots att en station bara är två pers, förutom mig, brukar de inte låta mig göra så mycket själv utan de säger till exakt vad jag ska göra, när och var.
Men ikväll, ikväll var den första kvällen som jag någonsin haft så mycket ansvar! Jag hade hand om maten helt själv!! Skulle hålla koll på lapparna och ropa upp, hämta mat, duka om och servera och självklart kom ju alla på en gång också. Blev ett par småmissar men inga större allvarliga fel som märktes så att gästerna fick lida. Jag är riktigt stolt över mig själv och otroligt tacksam att Mathias lät mig få så mycket ansvar (tackade honom och han berömde mig, tippsade mig om vad jag kan tänka på att göra bättre och hur jag skulle göra det bättre, tummen upp för det).
Jag menar visst har jag haft hand om maten förut men då har jag ändå inte varit i närheten av bonlapparna så mycket, det har mest varit ”Desi, ropa upp 30” ”Desi, kolla vart 24 håller hus”. Alltså att jag får en uppgift, hela kvällen har jag varit min egen uppdragsgivare och jag har haft skitkul!!

Samtidigt ikväll har jag förstått varför folk verkligen inte hjälper varandra på de andra stationerna. När alla kommer på en gång då har man helt enkelt inte tid! Samtidigt finns det många saker som skulle kunna samarbetas med.
Nåja, de kommer aldrig få ett bra samarbete i restaurangerna här så länge de har det där förbannade rangsystemet. Bra, att en är ledare och skall ha koll men när den ledaren vägrar hjälpa till just för att den har en rang högre då har det gått för långt enligt mig.
Ex. Jag stod själv i köket, hade 9 rätter som skulle ut till samma bord på station 1. På en bricka kan man få på cirka sex tallrikar, beror lite på vilka tallrikar det handlar om. Iaf så kunde jag inte få med allt och den enda som fanns där förutom jag och som dessutom lämpligt nog är station 1 var Petra. (Petra är ju ledare för station ett) Bad henne ta med de tre sista eftersom ingen annan fanns i närheten. Hon blev fly förbannad och tyckte att hon minsann inte skulle bära någon mat, hon var minsann stationsledare och inte ”commi” och hon tänkte minsann inte bli degraderad till det (många minsann). Så gick hon ut i restaurangen och skickade in en av de som hon har under sig på sin station. Låt mig förtydliga: Hon gick alltså tomhänt ut i restaurangen för att skicka in någon annan istället för att bara helt enkelt ta med dem…. DET kallar jag får att rangsystemet förstör samarbetet!!

Jo det är förresten ganska komiskt. VI har ju haft fint väder nu två dagar och på de här två dagarna har all snö som kom under de två veckorna som det konstant snöade smält bort... Så fort går det alltså..




Tisdag 3 mars 2009

Igår tror jag var den bästa dagen jag någonsin kommer att ha upplevt på det här stället. Martin var ledig, Brigitte var ledig och Petra började klockan tolv så innan klockan tolv var alla så otroligt glada och snälla, stämningen var underbara. Vi jobbade bra och hade roligt, gick runt och sjöng och det var helt enkelt lätt att arbeta!! Var dessutom på station 3 igen med Domi och Mathias och det gick hur bra som helst!! Hade en jätterolig kväll med de två och med de gästerna på den stationen.

Suck, men idag var jag återigen på avbytarbänken. Alla stationer var fulla så ingen behövde mig därmed blev jag inte indelad någonstans och fick heller inte hjälpa någon så från klockan tolv till klockan halv tre fick jag stå inne och polera bestick och glas hela tiden. SÅ förbannat roligt, eller inte! Får se hur det blir ikväll då är jag iaf indelad på fjärde för Attila har fått ledigt på kvällen…

Senare: Hade ytterligare en skit bra kväll!!!!!!!! Det gick hur bra som helst med Theresa och Andy på station 4 och allt löpte på riktigt bra och Theresa sa att hon var jättenöjd med kvällen. Har alltså haft tre underbara kvällar på jobbet, undrar hur länge det fortsätter så......!