Dessidessan

Livet med hjärntumör

Mummo och jag

Kategori: Allmänt


På äventyr!











yours truly
Dessidessan

Mailat med Herr Sandel

Kategori: Allmänt



I en ensam tom och mörk lägenhet endast belyst med datorns vita sken och skrivbordslampans skarpa gula belysning satt en gång en student på sin kontorsstol från klockan 18 till närmare 22.30 utan att röra sig ur fläcken.
När hennes ända så började ömma och påminna om att klockans lilla visare flyttat sig väl mycket så började den stackars studenten inse att hon skulle få ge upp för denna kväll.

Suckande och stånkande reste hon sig därför upp ur stolen och gick och lade sig..


Okey kanske inte riktigt så. Men har iaf suttit så länge med artikeln och försökt luska ut hur jag ska sammanfatta den. Rubriken är hemskt missledande för jag tycker inte den handlar så mycket om abort och homosexualitet vilket nu alla förväntar sig att vi kommer att berätta om.
Har haft enorma problem med ett ord bracket/bracketing som förekommer på 27 ställen i en text på 17 sidor och 8 ggr på en sida och någon bra översättning finns inte för det. Så vad gör man då? Jo, man vänder sig till författaren och nog sjutton gjorde jag det. Skrev ett mail till Sandel, känd filosof, och frågade vad det betydde och dra mig baklänges, jag fick ett svar nu någon minut innan tio, coolt! :P
Hans svar redde dock inte ut helt för det känns som om ordet används med olika betydelse här och var.

Men jag orkar inte riktigt mer. Sandra kommer hit imorrn så vi kan skriva ihop sammanfattningen tillsammans, hoppas hon lyckats få ihop något för hon tog på sig den svåra artikeln.

yours truly
Dessidessan

Hatets blickar

Kategori: Allmänt


Utsätter mig för hatets blickar som oundvikligen kommer komma efter att ryktet spridit sig om att jag är en kall och hård människa och går till seminariet!

- What the FUCK?????
Är vi två-åringar eller?! (okey kanske o överdriva men högstadieelever då?) Sluta snacka bakom folks rygg och sluta sprida rykten och sluta förstora saker, väx upp!

yours truly
Dessidessan

Lås in mig bakom lås och bom

Kategori: Allmänt



Detta är ingen bra dag för mig så någon kanske borde låsa in mig i min lägenheten istället för att låta mig gå och grilla!


Började med att jag klev upp tidigt för att jag skulle hinna läsa färdigt ena artikeln och hinna springa två mil hade jag tänkt. Artikeln gick väldigt fort att läsa men inte tillräckligt så kom iväg sent. Bestämde mig för att slå till på 17km.
Sprang med jättebra tempo först o låg före min vanliga tid så det kändes riktigt bra.
Men bara för att de känns bra då ska ju något självklart gå fel - magvärken slog till med full kraft. Och alltså de e svårt o förklara för någon som inte vet hur ont jag har men de känns allvarligt talat som om magen ska frätas sönder inifrån. Det bränner något enormt. Fick alltså börja gå, för springa med det går inte och efter de går över, eller lättar snarare, så är kraften i kroppen totalt utsugen. Benen blir stumma och man blir helt konstig så det blev 7 km löpning och 6 km promenad. Sjukt drygt!

Kom hem, duschade o gjorde mig i ordning för att träffa Sandra och gå igenom artiklarna som vi skulle opponera på. Själva opponeringen gick skit, iaf för min del. Fick höra av läraren att jag var för skarp. Saken är den att jag tycker att alla andra opponeringar varit alldeles för snälla så då framstod jag som extra BAD. Dåliga, onda, negativa Desireé. Men den kritik jag hade tyckte jag ändå var rättfärdigad. Kanske skulle hållit käften bara när de började försvara sig istället för att försvara min ståndpunkt.
Kommenterade på en sak som jag stört mig på - de hade stavat författarens namn fel - och hade det varit ensamt i texten hade jag väl inte brytt mig. Men det var stavfel, insatta ord på fel ställen och extra ord och felformulerade meningar så att inte ens författarens namn blev rätt, blev för min del toppen på isberget så jag valde att kommentera det vilket jag fick skit för.
Men jag står faktiskt fast vid det argumentet. Stavfel är så viktigt annars i såna här texter så nu när vi bara ska skriva 1,5 sida, varför är stavfelen oväsentliga då?

Hur som så menade jag väl inte o vara så hård som jag lät. Pratade med Mikael o han påpekade att jag ju har en tendens att låta mycket hårdare än jag egentligen är så kanske borde påpekat det innan och ska definitivt komma ihåg o säga det innan opponeringen på uppsatsen så det inte blir - hata Desireé-dagen igen...
Fick iaf stöd efter lektionen av en av mina klasskamrater som hållit med mig, så jag var inte helt ute o cyklade iaf. Hade nog rätt i mycket jag sade men skulle tonat ned det lite eftersom alla andra opponeringsgrupper bara sagt: jo men bra jobbat! Typ! Läraren tog upp en av mina kritikpunkter...

Kom hem iaf och skulle göra marinad till köttbiten ja ska grilla och skulle värma på marinaden lite så att den skulle bli lättare o breda ut på köttbiten iom honungen, bara de att den fick för länge i mikron så fick ta ut glaset med grytvante och marinaden var en stelnad klump i glaset. Förvånad att inte glaset sprack, men de kanske ännu sker..... :O

Så efter detta börjar ja överväga om ja inte borde låsa in mig med plugget och stanna hemma...! Så jag inte orsakar mer skada idag!
Utmanar dock ödet! :)


Jo, Awesome nyhet! Älskling har blivit uttagen till att spela Island Games med golfen. Så otroligt stolt över honom min underbara golfspelare! ♥

Nu får jag ta o läsa lite inför mitt seminarie. Känner värsta pressen nu på att vi gör ett bra jobb.

yours truly
Dessidessan

Snygg solbränna

Kategori: Allmänt


Igår åkte mummo hem efter att vi tränat i gymmet, promenerat massor (nästan 2h sammanlagt) och solat :) Varit mysiga dagar med mummo! Hon e go hon! ♥
Bilder kommer :)

Kvällen roade jag mig med o läsa massa inför seminarie och så blev jag sms-bombad av MB och TT också och blev till slut även ett mysigt samtal med TT. :) Längtar hem till dem två enormt!

Idag kom jag ut i solen redan kvart i tio och så låg jag ute och läste seminarieartiklar och solade. Låg i enbart bikinitrosor när jag läste. Blev riktigt varmt att ligga på en svart fleecefilt dock :P hahaha
Har även lyckats packa ihop alla vinterkläder så de ska ned i förrådet och jobbat på Olympen 3h samt gymmat med Nikki6 efteråt.



Vet inte om jag ska älska eller hata min snygga solbränna jag fått idag. Smörde in hela kroppen för att undvika att bli bränd när jag skulle va ute så länge men har tydligen missat runt bhn så ni ser ju själva på bilden hur min fina bränna ser ut. Kan dock med glädje konstatera att jag fått färg på resten av kroppen men inte bränt mig någon annanstans! :)

yours trulY
Dessidessan

Glad påsk

Kategori: Allmänt


Onsdagen innebar att jag fick en elmätare installerad och hade strömavbrott halva förmiddagen.
Hade seminarie 2/5 i samtida politisk teori och sen tog jag det lugnt samt städade dvs. dammsugade, dammade, skurade och diskade innan grabbarna - Mikael, Anton, Tömas och Björn kom hit och spelade Dota. Blev en mysig kväll! :)

Vaknade seeent på torsdagen. Kl 11 kom jag upp, men inte sovit så länge utan o vakna på evigheter så det var riktigt skönt. Kom upp, gick till bibblan o skrev ut massa texter och satte mig sedan i solen med Anton, Björn och Tömas. Megamys! ♥
Däckade sedan på soffan och såg avsnitt resten av kvällen tills min finaste mummo kom vid 22-tiden.
Hon kom med påskägg och öronhängen och armband och dessutom hade hon grävt upp blåsippor och satt i en burk så att jag skulle få se blåsippor!! Sötaste mummo!


Blåsipporna!

fredagen promenerade jag och mummo in till stan bara för att mötas av ett dött centrum. Så vi promenerade hem igen och låg och njöt i solen i ett par timmar - mummo låg och snarkade och jag låg och drömde. Så blev lagom röd i ansiktet. :P
Åt kycklig i ugnen med ris och gjorde rabarberpaj och såg på Harry Potter på kvällen. Mysmummo!


Idag har vi lördagen den 23/4 och jag har idag sprungit 1mil på 58 min efter att mummo kurerat mitt stora skavsår från inlinesfärden. Så fort har jag aldrig sprungit milen och jag tvivlar på att jag klarar det igen.. Men det var härligt.
Sedan har jag och mummo cyklat till Samarkand. Stannade på Skokanonen först och köpte ballerinor till mig och så åt vi buffé på Samarkand. Måste varit godaste pizzan jag någonsin ätit ska jag säga. Mumma!!!
Blev ett par rosa solbrillz, strumpbyxor och hipsters. Tittade på en hel del mer, men hann inte, de stängde ju kl 15. Grymt härligt att New Yorker öppnat på Samarkand. När Carlings öppnar där också så finns verkligen allt man kan vilja ha där borta.


Rosa brillzen och
röd i ansiktet!


Nya dojjzen!


Sköna hipsters, 3-pack
79,50 från H&M!


Cyklat hem och sedan legat i ett myrbo och solat.
Nu e man lagom slö.. Får se vad vi hittar på för bus imorrn, ikväll blir det film - Footlose - rabarberpaj, gröt och mys.

yours truly
Dessidessan och mummo ;)

P.s GLAD PÅSK!
P.s.s Grattis Björn!!

Week of Love

Kategori: Allmänt


Lång tid sen uppdatering igen.. Skyller på att jag vart med Viktor o inte haft tid ;)


Hemtentan gick sådär. Har inte fått något betyg än o de lär dröja men ja kände mig alldeles mör i huvudet när jag skickade in den så de kändes inte alls bra. Vågar inte ens läsa den nu.. Känner mig inte alls nöjd, men orkar inte riktigt bry mig heller. Lite skoltrötter?! Japp!

Drog mig ut på en träningsrunda efter hemtentan på onsdagen 13/4 med Viktor. Intervall och överkroppsträning på gymmet. Han orkar ännu mer än mig gaaah! :P
Därefter blev de DOTA-spelande hos Björn me gänget.. :)

Torsdagen 14/4 blev en lugn och mysig dag hand i hand med min älskling på Samarkand.
Målet var att köpa nya skor för oss båda och de klarade vi. Om än med stor ångest för min del när jag till slut bestämde mig för ett par träningsskor som kostade 1600kr.... :O
Vi åt även mat på samarkand, gott med wok o kycklig o ris o nudlar o sånt - buffé :)
Letade även förgäves efter någon blommig klänning men hittade ingen sån som jag vill ha.
Kvällen bestod av massa mys och hockey. Älskling blev väldigt glad när Färjestad tog guld och till o med jag blev lite sentimental.

Fredagen 15/4 försvann i ett nafs i och med träning och lite doning och grillning med vännerna. Min och Viktors mat ägde - potatisgratäng, TexMexstek, mammas Mangochutneydressing och banan med choklad i! Mumma!
Spelade även lite pärk, snacka om att handen värker första slagen men när man slagit så mycket att man inte riktigt känner handen längre, de e då man börjar träffa :P

lördagen 16/4 åkte vi Gocart med Olympens receptionsgäng. Vi var 13st som åkte Viktor vann och jag tror jag var 6a med min tid. Aldrig åkt förut, snacka om adrenalinkick. Efter första omgången ville jag nästan gå o spy, efter andra ville jag åka mer och efter tredje ville jag bara ha vatten och mådde illa.
Insåg ju tredje omgången också att krocka var väldigt roligt och vi hade oturen i vårt gäng att vi var några som var väldigt jämna som slutligen samlades i en klump så vi var 4st som krockade en hel del :P
Resten av dagen tillbringade jag i min älsklings famn! Åt våfflor och jordgubbar och gosade. Såg 10 orsakar att hata dig, en av mina absoluta favoritfilmer och de kändes som om älskling gillade den med.

Världens finaste vän Karin fyllde år på lördagen också, stort grattis till henne!

söndagen 17/4 tog vi oss ut på en inlinestur något som jag nu ångrar enormt. Jag kände väl efter ett tag att de gjorde lite ont på insidan av fötterna men inte trodde jag att de skulle bli så allvarligt som de blev. En sönderskavd insida där såret är större än en en femkrona, öppet sår ena halvan och andra halvan är en trasig blåsa. Andra foten var svullen och gjorde ont men hade inte hunnit gå hål på.
Vi myste iaf resten av dagen sen, vet ju inte när vi ses nästa gång.. Känns lite tungt, men försöker att inte tänka på de. Jobbigt o säga hej då och sen gå upp till en tom lägenhet och sätta sig o plugga. USCH!

Måndagen 18/4 innebar plugg på förmiddagen, seminarie och sedan massa donande. Skickade iväg praktikansökningar till tre ställen, försökte putsa fönstren, tvättade bh-ar, pratade med pappa, tvättade m.m Blev även en intervalltur och överkroppsträning på gymmet innan jag kom hem duschade, åt, pratade med älskling och begav mig iväg till sista salsalektionen. Hade riktigt kul på salsan, var nog den roligaste gången. Fick höra att jag hade söta strumpor eftersom de gjorde ont o ha skor på och jag därför dansade i bara strumpor. Fick dessutom höra av en av killarna att jag var den bästa tjejen där på salsan. Visst tar jag de som en komplimang men alla dansar olika med alla så det är svårt att säga att någon är bättre än någon annan. Men en bra kväll blev det iaf!

Idag, tisdag 19/4 har jag suttit ute och läst en stund i shorts och linne, men blåste lite för kallt för att de skulle va skönt. Fryser sönder min fot här inne, har strumpan på halva foten för att såret vätskar sig, måste ta mig till apoteket för att köpa något att sätta över såret. Läst lite artiklar, kollat lite på kurser till i höst och hittade en kurs om kost som jag lade till i min ansökning.
Har dessutom blivit deprimerad. Fick ett svar av en praktikplats imorse. De kunde inte ta emot mig mer än på de redan förbestämda tiderna vilka inte alls passar för mig (1:a januari-31mars eller 1a april till sista juni). De med mest pengar men de jag minst ville ha så tänkte, de gör inte så mycket.
Kort därpå kom dock ett nej ifrån det stället jag ville allra helst. De ska flytta hela sin organisation så de kan inte planera så långt fram, men jag kunde höra av mig i slutet av året om jag ännu var intresserad. DOH!
Så väntar bara på tredje svaret så får jag sätta mig och söka fler ställen sen.....

Imorrn kommer de o installerar elmätare i min lägenhet så fått min hyra sänkt med 221 kr. De känns nice o se på hyran att jag bara betalar 3955 för en tvåa. Men får väl se hur mkt elen går på....

Nu ska jag ta mig bort till apoteket.

Ha de gutt!
yours truly
Dessidessan

Panikångest

Kategori: Allmänt



Fick panikångest i duschen idag.... Brösten krymper.... I takt med att jag blir mer vältränad och går ned i vikt så tappar brösten sin fyllighet. FAN!! Så fick världens panikångest i duschen för mitt självförtroende sitter ju typ i brösten :O Om man nu får lov att säga så.
Man kan inte få allt. Får välja mellan smal mage (börjar få ordentligt med magmuskler nu har jag och darling kommit fram till) och stora bröst för både går tydligen inte att få :(
Rumpan krymper också, kan inte skaka fettet på rumpan längre utan o anstränga mig :O
Har troligen gått ned i vikt också, har aldrig vägt så lite som jag gör nu på den där dumma vågen jag har inne i badrummet som inte e pålitlig för fem öre men ändå...

KNAAS!

yours truly
Dessidessan

Hemtenta

Kategori: Allmänt


Sitter med hemtentan. Det går riktigt segt. Suttit hela dagen i princip förutom första timmen som jag hånglade bort och en timme till dusch och matlagning.

Första frågan e komplicerad, den har jag svårt att greppa och svårt att komma på hur jag ska lägga upp så den har jag lämnat.
Andra frågan har jag samlat argument till hela dagen och sitter nu och formulerar mig, får inte riktigt ihop faktan så att de flyter på bara. Men får fila på de.
Lyssnar på hockeyn samtidigt och småtittar på älskling som ligger på soffan under en filt och halvsover :P Han har hållit sig undan hela dagen - spelat golf och varit på gymmet.

Får bli uppstigning tidigt imorgon så jag verkligen hinner första frågan. suck...
Jag gillar inte hemtenta, de som tar tid o e ju o hitta argumenten i litteraturen, bara ordbajsa, då hade jag varit klar!!


yours truly
Dessidessan

Ärade vare barnprogram

Kategori: Allmänt


Ett inlägg med lite härliga intron ifrån barnprogram för att kanske ge andra samma härliga minnesupplevelse som jag fick i lördags:

















Jo och Mr T, flugan i Räddningspatrullen heter Zipper! :)

yours truly
Dessidessan

Dietistbesök

Kategori: Allmänt



Torka tårarna, ta en bit choklad, bita ihop och fortsätta kämpa.....



- Var ju vid dietisten idag...
Blev ditskickad när jag bad om en diagnos för min mage hos läkaren.
Fick dock inte höra något där som jag inte redan vet. Möjligen mer konkret fakta om vilken typ av mat jag ska undvika respektive äta. Hon ska dock försöka få fram en fastställd diagnos.

Känner mig jättedeppig, det känns så hopplöst. Leva med detta. Kämpa med detta. Hur står 20% av befolkningen ut med dessa besvär?

Om jag bara kunde få sova ordentligt. Med mer sömn och bättre sömn skulle man ju i alla fall orka kämpa mer men sömnproblem hör ju också ihop med IBS så det ska man ju också lära sig leva med. Sömnproblem, magproblem, jag orkar inte.

Kom hem och lyckades inte hålla tillbaka tårarna. Sjönk ihop i en hög på sängen och drog täcket över huvudet och låg där tills luften tog slut och jag var tvungen att titta fram.

Nu tar jag en bit choklad och fortsätter kämpa.
Mycket att göra idag.

yours truly
Dessidessan

JAG VILL SOVA!

Sunny Sunday

Kategori: Allmänt


Söndagen den 10e April var inte att leka med...

Hur kan det vara att även om man är nykter så känns det som om man är bakis dagen efter en fest?
"Placebo-effekt" kallade Björn det i ett sms efter att jag skickat mass-sms till alla i gänget för o kolla hur de mådde.

Sedan skyndade jag mig med att plugga innan Mikael kom förbi för en pratstund. Ventilera utekvällen och alla händelser, han är världens bästa vän, så är det bara. ♥

Blev lite mer plugg men sen struntade jag i plugget, gjorde slag i saken för vad jag bestämt på morgonen (vid sänggåendet) och gick till Nikki6 för att umgås med gänget.
Spelade Dota men herregud vad dålig jag var. suck.. Aja de e ju för underbara, de klagade ju definitivt inte på mig så det var ju skönt.

Ett sent samtal med Viktor också. Lite gräl, tyvärr. Man kan inte vara överens om allt och vi är överens om mycket annat så ibland måste man ha olika åsikter. Tror dock inte att han hade blivit lika ledsen om han inte hade jobbat natt och sovit dåligt och ätit dåligt i en vecka. Hoppas allt känns bra när han kommer ikväll (måndag).

Mysig söndag alltså.

yours truly
Dessidessan

Don't take anything for granted

Kategori: Allmänt


Förra veckan var relativt händelselös. Pluggade och tränade och sen orkade jag inte så mkt mer än att bara va.


Världens bästa Mummo och världens bästa Mikael hade födelsedag så stort grattis till dem.
Hade 7 månader med Viktor men det glömde vi bort så de blev inget sagt om det.



Men umgicks med Anton på fredagen. Såg Green Street Hooligans 2. Skön omväxling i vardagen. Goa Anton.
Sen blev det mat, plugg och träning och sedan plugg igen.
Blev inbjuden till spelkväll med gänget men jag kände inte att jag skulle hinna det med allt plugg så fick tyvärr tacka nej. Var dock lite kul med alla inbjudningar. Först Anton och sedan sms av Mikael och sedan sms från Nikki6 och sedan meddelande på msn från Björn. Mysigt att de ville ha med mig! ♥

Lördagen blev plugg och sedan träning. Sprang 17 km. Ingen tid att vara stolt över men jag tog mig runt i motvind och med ont i knät de första 5km så jag var ändå nöjd :)

Äta o sen göra mig iordning för o träffa gänget. Blev förfest hos Anton. Nyktert för min del förutom det som Mr T lät mig smaka. Öllängtan e stor men höll mig. Det bar av vidare till Bent som hade hyrt en lokal lite utanför campus. Riktigt mysigt med mycket folk och lite hemmafestkänsla. Haha, de andra blev lite fulla så Mikael var väldigt gosig med mitt hår "det luktar så sjukt gott, skulle kunna gosa med det hur länge som helst" *sötnos* :)
Mr T var väldigt pratglad. Alltid lika mysigt när han vill prata med mig, samtalsämnena tar liksom inte slut.
Slutligen bestämde vi oss för att gå till Sivans. Väl där insåg Mr T att han glömt nationslegget så han sprang hem medan vi väntade på honom så kom väl in på Sivans kl 1. Så sent har jag nog aldrig gått på krogen.
Väl där gjorde jag Mikael sällskap ute en stund ;)
Lyckades dessutom få med mig Mr T till dansgolvet så att jag äntligen fick dansa igen och det utan tjat, så förvånad är det länge sedan jag blev men var inte sista gången jag skulle bli förvånad den kvällen....
I alla fall så blev det i alla fall lite dans där innan Sivans stängde, dansa kan han ju och jag älskar ju att dansa så de hade gärna fått vara längre...

Efter det skulle vi på efterfest hos Nikki6 men Mr T var hungrig så hakade på honom till Abbas och då kom ju min hunger också så blev en liten go pommes :)
Sen bestämde vi oss för att gå hem till Anton men eftersom jag tjatat om att jag ännu inte sett vart Mr T bor så gick vi dit först - ytterligare förvåning att han bjöd in mig efter ett antal månaders utebliven inbjudan- och där fastnade vi. Blev ett par mysiga timmar med massor av youtube-klipp. Framförallt lyssnade vi på flera av intron till barnprogram som vi mindes. Väckte ju en enorm längtan efter alla goa barnprogram man såg när man var liten. Ska se om jag kan få tag i vissa och även vissa filmer. Inspirationskälla kallar jag det! Blev även lite gotländsk musik och the Dead Terrorist såklart.
Dessutom kläckte han ur sig att han numera går på tävlingsbugg och bugg är ju något jag älskar så blev uppbjuden där i hans lilla lägenhet till låten "jag ringer på fredag". Jag var livrädd för att vi skulle riva ned spegeln. :P Men jag som bara dansar med de där gamla gubbarna om somrarna har ju aldrig dansat bugg med en kille i min ålder, som kan, så jag kom ju av mig helt och de slöt med att till slut fick han snurra istället. :)
Blev verkligen en riktigt mysig kväll/natt/morgon (kom i säng strax innan 6) i vännernas tecken.
Tyvärr, måste jag väl inse att det var en engångsföreteelse att umgås med Mr T igen. Jag hade saknat det eftersom han är så sjukt härlig att prata med och jag beundrar hans musik och film-smak (och nu även bugg-kunskaper) så det finns ju väldigt mycket att prata om men jag tror inte han kommer bjuda över mig igen och de där med o svara på sms visade kära Mr T att han inte gör redan på söndagen så. Underbar person är han i alla fall den där Mr T. Fast kanske borde börja kalla honom för blondie istället eftersom Nikki6 hela tiden påpekar att han är blond. :P But you never know, sometimes people CAN suprise you och hoppet är det sista som lämnar en :)

Men det var i alla fall en trött men glad Desireé som gick och lade sig på söndagsmorgonen. Saknat mina vänner och tänker bättra mig sista tiden här, älskar dem för mycket för att alltid prioritera plugg....!


yours truly
Dessidessan

Someone like you

Kategori: Allmänt


TT har fått upp mina ögon för Adele.
Han och jag skickar nämligen ofta låtar till varandra på spotify. Det har blivit en liten höjdpunkt och är alltid det första jag kollar när jag går in på spotify - om jag fått någon ny låt...



Sjukt vacker röst tyvärr rör texten mig ända in till hjärtat med massor av minnen men samtidigt en känsla av lycka att jag gått vidare....
yours truly
Dessidessan

Behöver

Kategori: Allmänt


Jag behöver diska - jag vill inte!

Jag behöver städa - jag ville inte!

Jag behöver läsa Kymlickas bok - jag vill inte!

Jag behöver läsa Gombergs bok - jag vill inte!

Jag behöver träna - jag vill inte!

Jag behöver komplettera mina anteckningar ifrån lektionerna - jag vill inte!

Jag behöver laga mat - jag vill inte!

Jag behöver köpa nya träningsskor - jag vill inte!

Jag behöver cykla till samarkand och hämta ut min kamera - jag vill inte!

Jag behöver komma på ett ämne att skriva uppsats om - jag vill inte!

Jag behöver byta kläder inför o gå till skolan - jag vill inte!




Jag behöver sova - det vill jag! Men kan jag? Nej!




Så vad gör jag?
Lagar mat, pluggar, byter kläder, går till skolan, tränar, pluggar
och sover till sist min oroliga sömn och vaknar lika trött imorgon...

yours truly
Dessidessan

Kolakakor

Kategori: Allmänt


QUÉ? Plugge, va e dei?

Har skitit i o plugga, orkar inte, sömnbristen gör sig påmind och då tryter orken att plugga också...

Har rensat pärmar och lekt vuxen genom att försöka få någon ordning bland alla såna där papper man "måste" spara så har rensat in alla papper i kategorier och sorterat dem i register :P

Har sett Färjestad mot Skellefteå på tvn - helt frivilligt - och samtidigt epilerat benen - multitasking på hög nivååå!
-mkt spännande match måste jag säga, önskar bara att Viktor sett de med mig :)

Blivit besviken. Jag e för jävla snäll mot folk och de kan tydligen utnyttjas, de är iaf så det känns nu när en person som jag ställde upp för inte tänker ta något pass för mig. :(

Jo, jag har bakat också. Bakat kolakakor som jag varit sugen på så länge! Men som vanligt fick de va inne för länge, dumma mig, att jag aldrig lär mig...

Fått sms om att min kamera är färdigservad så måste cykla till samarkand på torsdag o hämta ut den, wiie, känner mig så naken utan tillgång till kameran.

yours truly
Dessidessan

P.s va sjutton e han i kniven mot strupens problem? Försöker han likna Gordon Ramsey eller??? - vifta med händerna, se arg ut och va allmänt jobbig?
- Nog för att han gör ett bra jobb men de känns som om han härmar GR alldeles för mkt!!

Inga hål här inte

Kategori: Allmänt


Va sjutton klockan e bara 11.10 och jag har redan hunnit med mycket idag:
* Varit vid tandläkaren och gudskelov inga hål, men en massa klag om att jag har för mkt tandsten så får väl börja bråka med tandtråd igen.. suck.
Hon kunde inte hitta något tecken på att stenen skadat någon tand, de kan ju ha gett en spricka men de kunde hon inte se. :/
* Handlat
* Tränat
* duschat



Men det var ju ungefär de effektiva jag kommer göra.
Ska laga mat nu, belöna mig med kroketter och lövbiff och sedan blir det lektion och kvällen kommer ägnas åt att läsa. Den där boken tar ju aldrig slut och nu börjar intresset svalna lite känner jag, har 8,5 hs läsning kvar för att läsa ut boken och de hade jag behövt göra inför morgondagens lektion så vi kan ställa alla frågor.

Igår var jag ute och sprang i det härliga vårvädret. Det var ju grymt varmt i solen och även om det blåste lite så var det varma vindar så jag tog mig i kragen och gjorde ett nytt försök på samma sträcka som i lördags och tji vad bra det gick :) 15 km på 96 min, jag är väldigt nöjd måste jag säga :)
Såg en citronfjäril och en överkörd groda - solklara vårtecken enligt mig :P
Ramlade även ned i ett hål... Klev precis utanför det men marken gav vika och så även jag så ramlade och skrapade knät men inte mer än så, "bare upp o ränn igen" :)



Annars försökte jag mest plugga igår, vilket gick sådär. Koncentrationen var så dålig och jag var så trött sovit jättedåligt sen i fredags. Om de beror på att Viktor inte e bredvid mig i sängen eller om de beror på min mage eller vad de vettesjutton men jag vaknar konstant och så sover jag så lätt så de känns som om jag inte sovit och minns hela tiden vad jag drömt fast de känns mer som tankar så jag sover inte bra för fem öre just nu....

Aja, jag får ta tag i matlagningen
Ha de gutt gutt
yours truly
Dessidessan

Investeringar

Kategori: Allmänt


Servuuuus!

Nu hare tagit sådär grymt lång tid sen jag uppdaterade igen... SOOOORRY!

Vad har hänt:
*Viktor var här sön-fredag. Riktigt myyysiga dagar. Bland annat har detta hänt:
- fått ett jättevackert halsband :)
- Försökte springa sjörundan tillsammans men mina uteskor har tydligen gått sönder så fick en blåsa under foten och fick gå hem efter halva rundan.
- Vi åkte och shoppade på Samarkand. Jag investerade i ett snyggt träningslinne och en ny skjorta samt träningsstrumpor. :) Inte riktigt iräknat i budgeten men tyckte att jag skulle få belöna mig själv efter allt jävla slit med plugget.




- Köpt svart ris som de fanns en sten i så har troligen bitit sönder en tand. Har aldrig lagat ngt förut så är scaaaared. Är ju rädd för sprutor också. Mamma lugnade mig med att man kan få ngn drog numera men skickade samtidigt videor på folk som fått drogen så nu e jag ju ännu mer rädd: Tandläkardrogen.
Ringde iaf risbolaget och kommer få ersättning om än i efterskott....
- Gjort hemgjord pizza
- MYYYYST!
* Haft lektioner också. Riktigt intressant och litteraturen e intressant också, men tung som sjutton. Man måste ju hela tiden tänka och reflektera och förstå och det tar så lång tid att läsa då men det är fruktansvärt intressant, stortrivs med ämnet :) (politisk teori)
* Pluggat hela helgen, läst och läst
* Försökte springa sjörundan igår men det gick åt skogen. De gick jättelätt först men sen gick jag rakt in i väggen. Pulsen steg något enormt och jag fick bara stå still o försöka låta bli att spy medan det flimmrade framför ögonen. Läskigt, aldrig varit med om det förut.
Hittade dock en hemnyckel på vägen hem som hade en sån där spärrservicenyckelring så jag ringde om att jag hade den och fick 100kr i hittelön som jag skänkte till barncancerfonden :)
* Fått samtal från sommarjobbet. Det blir receptionen på Visby Hamnhotell, spännande!!!
* Pratat praktik med Thomas, vi ska börja söka nu...


yours truly
Dessidessan