Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

September i Växjö

Kategori: Allmänt

Usch, jag är riktigt kass på att blogga numera. De e ju nästan så man överväger att lägga ned ett tag..
 
* Börjat träna GVT med Viktor - German Volume Training. Jag tänkte bli biffig :P
Svårt än så länge för de e svårt o få till rätt vikt för o orka i 10 set.
 
* Gått färdigt jourutbildningen och det har varit väldigt intressant även om jag känner att jag fortfarande inte riktigt fått reda på särskilt mkt av de jag hoppades få ut av att jobba på jour. Träffat en tjej som jag trivs väldigt mycket med och som bor rakt över gräsmattan utanför.
Tillbringade största delen av förra helgen på Elite Hotel i Växjö med SKR:s grundutbildning (Sveriges Kvinno och Tjejjourers riksförbund).
 
* Börjat med franskakursen. Märks att det är nybörjarnivå men de e lite spännande ändå. Men jag är fruktansvärt dålig på det franska uttalet. Jag och Viktor skojjade till det en kväll och pratade franska med gotländsk dialekt - DET var roligt!!
 
* Spanska: fortsätter kämpa med spanskan. Den tar otroligt lång tid och jag lägger ned mer tid på spanska varje vecka än jag lade på tyskan och den är inte alls lika rolig så jag förstår varför mitt intresse svalnade. Men vet ju att det kan vara bra. Hade tenta igår - muntlig tenta i fonetik - för o få 2poäng och det gick bra. Var fruktansvärt nervös!
 
* Söker lite jobb här och där men har insett att jag har svårt o hinna med ett jobb om jag inte hoppar av någon kurs eller lägger ned mindre tid på det. Så har sökt csnbidrag nu iaf, trots att jag inte ville det.
Men har även hittat två kurser på 15p som jag skulle vilja läsa i vår men om jag fortsätter med spanska och franska samtidigt har jag 200% studier och de kommer ju aldrig gå. Så isf kanske jag får hoppa av spanskan för franskan kan jag inte hoppa av i och med att man inte får några poäng alls under året.
 
* Blivit vald till sekreterare i VUGI IF styrelsen. Hur nu det gick till..... Men kul.
 
* Umgåtts en del med Anton. Den helgen då Viktor var iväg i Ulricehamn och spelade golf var Anton här på lördagskvällen och på söndagseftermiddagen tränade vi tsm. Igårkväll fredagen den 28/9 var han och hans flickvän dessutom här och åt middag med oss som vi bjöd på som tack för att Anton hade koll på lägenheten i somras. Det blev potatis/morötter/palsternacka i ugnen, hemgjord bea a la Viktor, fläskfilé med ost och honung.Vi drack vin till maten och efter maten åt vi smultron, glass och grädde och det verkade uppskattat och det blev en väldigt trevlig kväll!
 
* Var med gänget på förfest en kväll och Daniel hade besök av en tjej från Wales som han lärde känna i Passau och det var faktiskt riktigt roligt att prata engelska en hel kväll.
 
* Jag och Viktor har börjat tippa hockeymatcher. Har skrivit ut hela elitseriens spelschema och tippar varje match. Tanken är väl att förloraren ska göra något mysigt för vinnaren. Just nu står det lika.
 
Jag kan inte komma på att jag har gjort så mkt mer än såhär. Har mest pluggat, tränat, jourat och på resterande tid tvättat, städat, lagat mat, torkat äpplen (för det har vi iaf gjort, hängt upp äppelbitar på tork), gjort äppelpaj m.m.
 
yours truly
Dessidessan
 
 

Boknörden

Kategori: Allmänt

Jag hade ett mål med att läsa 24 skönlitterära verk i år, det kommer nog inte lyckas har jag insett efter att nu ha läst ut min 15:e bok i år och när jag nu har alldeles för mycket att göra och för lite tid över att för att läsa annat än plugg...

Sammanlagt har jag nu läst cirka 5733 sidor (det är nämligen en bok som jag inte skrivit upp sidantalet ifrån) vilket ändå ger 22,75 sidor per dag.. :P 
 
BOKNÖRD?! - Javisst och det är jag stolt över!
 
I en kurs ska jag visserligen läsa en del skönlitterära verk som ska diskuteras efteråt, men de hade jag ju bestämt att såna verk inte gills eftersom jag inte själv valt dem utan de är obligatoriska för mina studier.. Men kanske borde tänka om för de kommer verkligen göra att jag inte kommer att läsa något annat än plugg under den tiden.
 
Har emellertid endast tre böcker kvar liggandes också som väntar på att jag ska läsa dem. Sen blir det att köpa nya eller gå till biblioteket..
 
yours truly
Dessidessan

Två år med Viktor

Kategori: Allmänt

 
Idag har jag och Lars Viktor Johansson varit tillsammans i två år och lika länge har vi varit sambo (om man räknar bort mina tre månader i Köln då)...!
 
Han är en helt underbar kille och gör mig lycklig hela tiden. Jag trivs så fruktansvärt bra med honom och älskar honom väldigt mycket!


Han är helt snäll, öm, omtänksam, rolig, busig, sportig, har en ängels tålamod, sportig, snygg, sexig, söt, stark, älskvärd - helt enkelt underbar!

En ängels tålamod med att lära min bror göra armhävningar, stark som gör armhävningar med min bror på, sportig som vinner guld i pärk!
 
 

Han är händig!
 
Han är riktigt duktig på att laga mat!
 
Han lånar ut sina kläder till mig när jag fryser!
 
Han är en gentleman som bär kassarna åt oss!
 

Mummo och moffa gillar honom vilket betyder mycket!
 
Hans skratt ger min mage fjärilar och rynkorna i hans ansikte när han ler är en fröjd för ögat.
  
Hans ögon är så sjukt vackra med alla olika färger de har och jag älskar hans bushumör och hans busminer!
 
 
Tillsammans har vi redan hunnit med mycket på två år. Vi bakar pepparkakor, semlor, våfflor mer mera. Vi har åkte till London, Stockholm, Göteborg m.fl ställen.
 
Söt är han!


Han är perfekt för mig och utgör hälften av mitt hjärta! ♥
Dessutom har han fått mig att se på hockey som jag hatade att se på innan vi blev tillsammans och nyligen har han även fått mig att pröva på golf vilket jag heller aldrig trodde att jag skulle göra... :)
 
Tack för två år älskling och fortsätter vi såhär kommer det bli en hejdrundrans massa fler år med dig vid min sida!

Jag älskar dig!
 
yours truly
Dessidessan

Första tiden i Växjö

Kategori: Allmänt

Jag sitter inte riktigt lika mycket vid datorn som jag en gång gjorde, förutom för att plugga, så det blir längre mellan inläggen... Kanske borde överväga att lägga ned bloggskrivandet men det är ju lite av min dagbok liksom.
 
* Har börjat spanskan och fick kommentaren "hängiven" på första uppgiften. Introduktionen var hemsk, fattade noll och ingenting och vi startade en grupp på facebook för fler som kände sig som ett frågetecken. Men nu har jag läst lite mer på spanska och känner mig säkrare, eller nja, mindre osäker iaf. :P
Men det är hemskt rörigt, det är två delkurser och jag lyckas liksom inte riktigt få någon översikt över uppgifterna med mera..
 
* Vart på två utbildningstillfällen med Blenda - ett på kontoret och ett hos polisen. Båda två har varit intressanta och imorrn och torsdag ska jag sitta med och joura och utbildning igen på tisdag. Tror detta kan bli bra.
 
* Franskan har börjat. Första lektionen lärde jag mig dock ingenting mer än "jag heter, du heter, ni heter samt jag är" och lite ljud. Ska kunna o:et i balkong och a:et i finemang och göra ett s-ljud som en racerbåt och ett som en mygga typ.. :P
 
* Vart på två möten med VUGI som numera heter VUGI IF. Nyinvalda har vi nu och jag har bett Caroline, vår kassör, om att få sitta med och lära mig lite om bokföring.
 
* En kurs utav mina två övriga börjar i oktober och den andra i november lagom när den första av dessa slutat (tror jag).
 
* Pluggat med Mikael! De e så underbart med honom, man kan bara va och plugga utan o behöva säga saker eller så. Var och en ägnar sig åt sin sak men ändå känns det så mycket lättare att plugga när han är med. Till och med Viktor pluggade med oss en stund :)
Viktor klarade tyvärr inte sina omtentor så han har massor av tentor i slutet på oktober/början av november stackarn.

* Vart förkyld sen förra torsdagen -dvs. nio dagar nu... Tränade igår och i förrgår för det kändes som om de var på väg bort, nu har jag fått högre temp igen. Och jag skriver högre temp igen för att jag inte riktigt kan kalla det feber att ha 37,6 hela tiden men det är tillräckligt för huvudvärk och trötthet samt att jag har en jävla jobbig hosta.
 
* Beställt böcker för säkert 2000kr än så länge och har ju ännu två kurser kvar. Det suger och jag har ju inte någon inkomst heller så kollar jobb varje dag... Sökte ett igår som jag är sugen på. Inte för framtiden men för nu.
 
* Vart ute och gått i skogen med Viktor i tre timmar förra lördagen. Tiden sprang iväg och vi letade efter svamp men hittade bara blåbär, lingon, vildhallon och massa oätliga svampar.
 
* Träffat vännerna, väldigt mys. Dock inte träffat dem klokt än men det får bli när jag kommit in i rutinerna lite mer och just nu är det ju väldigt mycket med internutbildningen.
 
* Fått ett kort ifrån Emelie från Frankfurt vilket gjorde mig riktigt glad.
 
* Bytt p-piller och blött i 10 dagar i sträck för att nu efteråt ha insett vad sexlust är.. Ojsan hoppsan där kom det erkännandet! Ja men det kan jag inte minnas att jag haft såhär sen innan jag bytte p-piller för, jag tror det måste vara, 5 år sedan. Så kul för mig! :)
 
* Det blir ingen hockey för Viktor i år. Eller Linnéhockey fick iaf inte ihop ett lag och han vill inte pendla för att spela - tycker det tar för mkt tid från plugget och oss och annat han vill göra. Han funderar istället på att börja med MMA. Han har även fått ett erbjudande om att spela korpenhockey med en kille han träffat på golfen här i Växjö och då är det bara träning en gång i veckan och match och det passar ju lite bättre så att han får tid till annat också. Jag försöker även dra i honom att vi ska dansa.. :P
 
* Vi trivs superbra i lägenheten! Det känns riktigt bra nu när vi fått ordning på allt. Visst vi har silverfisk i skåpen i köket men om man vänder former upp och ned slipper man hitta dem döda och då märker man inte av dem. och visst är färgen kass på skåpsluckor i köket, garderober går inte att stänga klokt för att magneterna inte fäster såvdia man inte bankar igen dem och lite annat småfix. Men vi har inrett så att jag verkligen stortrivs!! :)
 
 
 
yours truly
Dessidessan