Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Pärkabstinens

Kategori: Allmänt


Kom inte upp imorse, var såååå trött, hade inte kunnat somna om efter att jag fick ett sms klockan halv ett. Så struntade i träning, vände på mig och sov vidare. Klev ändå upp innan nio och började tvätta..
Åt frukost, gick och hämtade tentan. Fick höra av läraren att hon inte trodde att hon någonsin haft någon som haft full pott på diktanalysen (wiiiiiie, fan va kul o höra!!!!)...
Träffade Mikael på vägen hem och pratade en stund, ringde sedan mamma och pratade en god stund med henne innan jag drog med Björn ut att spela pärk med mig. Den killen var ju naturbegåvning när de gällde pärk, fusk.. :P
Vi åkte även och storhandlade på ÖB och ICA MAXI :)
Sedan hann jag hem en liten stund, hann lagom städa och sedan gick jag hem till Björn för att hjälpa honom med maten. Vi har haft middagskväll med gänget: Björn, jag, Niklas, Louise, Sophia och Frida och Mikael kom och åt efterrätt men jag gick hem nu, fruktansvärt ont i magen så nu ska jag krypa ned i sängen o se Alias - beroende? - svar ja!!

Ha de göttsigött!
yours truly
Dessidessan

P.s åker inte hem över påsk så har inhandlat pärar, sill och ägg så får jag göra mig en egen liten påskmiddag :) Äggtoddy, senapssill, kokt potatis och ägg med kaviar på.. :)

Nu skall här brännas fett

Kategori: Allmänt


Imorse ringde jag och krånglade med vårdcentralen, vill ta bort min idiotleverfläck på insidan av låret som skaver o har sig men se de gick inte för sig för tjurkärringen. När hon slutligen ringde upp för tredje gången mitt under min översättningslektion (min första som för övrigt gick bra förutom att Evald pratade bort halva lektionen om oviktiga saker) fick jag en tid till nästa vecka.. suck...

Gick o åt med mina två loverboys på Tufvan. Självklart -pastasallad med kyckling i med mango/curry-dressing - underbart!!
Dock var jag väl förbannat känslig och blev fruktansvärt ledsen för något som en av dem lite okänsligt klämde ur sig.. Haha, jag vet inte vad de e med mig, i vanliga fall hade jag väl bara blivit lite tjurig men idag blev jag riktigt ledsen. Blev tvungen att gå därifrån för att annars hade jag inte kunnat hålla tillbaka tårarna som brände bakom ögonlocken.. Blödig unge, de är vad jag är.. Fjant!!! :P Men de sitter faktiskt ännu i skrivande stund kvar...

Nåja, fonetiken känns som om den påminner lite om upplägget för språkhistoria, anteckna som sjutton och läsa igenom sidorna i boken så klarar man provet galant.. Hoppas på att de inte blir alltför svårt..

Kom hem. Ringde runt till massa jobb. Inte napp någonstans.. Drygt...
Gjorde uppsats-uppgiften och diskuterade med Anton om nästa helg, tycks bli en helg med Älmhultarna, myyys! :)

Så nu har jag varit iväg och tränat. Skulle gå på Step och jag hade längtat efter Step jättemkt. Men det var inställt och jag som var så träningstaggad var inte villig att gå hem utan hoppade in på aerobics.. Haha blev totalägd, hängde inte med mer än på uppvärmningen men hade förbannat kul och benen e helt darriga så nog gav det ändå alltså :P
Har bokat in mig själv till träningspass imorrn kl 07.00. Har tvätt-tid vid 09.00 och sedan behöver jag handla, ta mig till bibblan och städa samt plugga. Kommer bli en nyttodag imorgon alltså :)
(har bokat träningspass till på torsdag också)


PÅSKFUNDERINGAR:
Jonas, Kjells son, som bor i Växjö ska åka hem till Gotland på onsdagkväll o de åker hit igen på söndag. Överväger att åka med dem för alla mina vänner här åker ju hem och jag gillar inte tanken o va ensam här från torsdag-tisdag. men jag behöver hem för o ordna jobb och de lär ja behöva mer tid för än torsdagen (som ju är den enda dagen som inte är röd om jag åker hem nu i veckan)... Så jag vet inte..
Håller på o bearbeta älmhultarna att ja kanske kan åka dit o hälsa på i helgen, isf stannar jag... :)yours truly
Duschen-uschen för en svettig Desireé

Tankar Om Vänskap

Kategori: Allmänt


Ikväll är en kväll i tankarnas och vännernas tecken...

Det är konstigt hur mycket man kan sakna vissa människor även efter det att de svikit en och man borde inse att vänskapen inte är värt något. Men det är också konstigt hur länge någon kan betyda något, hur länge en person kan få en att känna sig värdefull....

Jag har inte många vänner kvar hemma och de få jag har kvar hemma, många har jag börjat tvivla på... Jag är enormt besviken på vissa, medan andra visat sig vara lojalare än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.
Det är en sjuk värld vi lever i, med en satans jävla massa elände och jag behöver mina vänner. Men erkännas ska att jag orkar inte dra i folk längre, det är för tungt...

Det är ju samma här i Växjö egentligen. Det är samma vart man än är här på jorden... Vissa sviker, andra finns kvar, vissa påstår sig vara ens vänner när de i själva verket bara är bekanta som inte bryr sig ett skit om hur man mår eller vad som händer i ens liv och det där de kallar vänskap är bara skitsnack som gör ont i mig att höra.

Mina tankar går till hur man lyckas skilja dessa människor, dessa falska vänner ifrån de trogna vännerna. Hur man kan veta vilka man kan anförtro sina innersta hemligheter och tankar till utan att senare känna sig totalt naken, blottad och utsatt när personen försvinner ifrån ens sida.....

♥ Jag vill sända mina tankar till de vänner, familj och bekanta som troget finns vid min sida. Er vill jag tacka och visa min kärlek för. Er vill jag finnas för och leva för. Ni betyder något och Ni är värdefulla och utan Er skulle jag inte vara jag. Ni är mitt liv!

Till de som svikit mig, lämnat mig sida, inte ställt upp, till de vill jag bara säga att ni sårat mig. Mer ord än så finns det inte för mig. Jag hatar er inte, känner inte förakt. Men inom mig har besvikelsen gjort ett litet sår som för allt kommer hålla mig på min vakt inför er. Samtidigt vill jag tacka er för att ni ändå hjälpt till att forma den människa jag är idag och tacka för den roll ni spelat i mitt liv.

Jag skriver detta inlägg för att jag vill att de som vet att de är mina vänner skall få veta hur mycket de betyder för mig.
Men jag skriver även detta inlägg i hopp om att de som kanske är osäkra på i vilken av ovanstående kategorier de hamnar i, de som vill hamna i vänskapskategorien, kanske tänker till och inser att de kanske behöver engagera sig lite mer för att vår vänskap skall hållas vid liv.

Vänskap är som allt liv, som blommorna, som gräset, djuren och människorna - vi behöver näring och syre för att överleva så hjälp mig, låt mig inte bära hela lasset själv. Blås nytt liv i vår vänskap för jag älskar er!

All vänskap är inte evig, men det finns vissa band som aldrig bryts!

Små fina ord

Kategori: AllmäntFick igår höra orden "Jag har saknat dig" ifrån Niklas....
Bara små ord som värmer så  enormt mycket, svär att jag kunde ha börjat gråta där och då :P hahaha

Vi hade filmkväll igår, Björn, Niklas, Sophia, Frida, Mikael, Daniel och jag...  - MYS o va hemma igen!

Håller nu på o tvättar, siktet är inställt på att plugga, tvätta, handla och (träna).
Men angående träningen så ska de gå o bli allvar med det nu. NU ska jag komma igång och fortsätta komma igång.... Ska boka in mig på pass imorrn.....!

yours truly
Dessidessan

HA EN BRA DAG! :)

Skittentan

Kategori: Allmänt

Jo, glömde ju skriva om mitt resultat i mitt stora Berlin-inlägg... "Skittentan" gick fruktansvärt mkt bättre än jag någonsin hade kunnat tänka mig.. 77/83poäng gav mig ett till VG i min VG-serie... Så enormt stolt och förvånad, trodde aldrig att jag skulle klara det!!!!!! :) ! (:

YT
Dessidessan

Berlinkontakt

Kategori: Allmänt

Haha har redan haft kontakt med en av de goa Berlinarna :)
Gilla!

Är på riktigt ensamhumör idag, noll lust att träffa någon, göra något eller överhuvudtaget gå utanför dörren. Men folket ska ha filmkväll ikväll o lär väl vara ensam hela nästa vecka, när alla åker hem över påsk, så.. får se..

YT
Dessidessan

Berlin in a box

Kategori: Allmänt

- a bloggbox... :P

Jösses, ett såhär långt uppehåll med uppdateringar har jag inte haft på evigheter (inte sedan jag var i Österrike), dåligt av mig. Detta gör att jag för att slippa sitta och skriva i flera timmar bara tänker sammanfatta lite fort över varje dag vad vi gjorde... :)Torsdag 18/3-10
- Österrikarna hade sin landspresentation och vi var på CDU och pratade med Stefan Henneweg. Efter CDU stannade vi svenskar i centrum-områdena. Tanken var att vi senare på kvällen skulle gå -gratis - på Pergamommuseet, men de gick ju åt skogen, de kostade nämligen pengar på grund av någon dum extra utställning så vi vandrade mest runt i staden och jag och grabbarna stannade till slut och tog varsin öl på två olika ställen. Det ena stället hade 150 ölsorter och jag lyckades hitta en som hette DjuDju med passionsfrukt - så in i helvete go!!!!!!!!!
kvällsmat: Fish an ChipsFredag 19/3-10
- Vi blev indelade i våra arbetsgrupper. Måste erkänna att vår grupp inte blev någon höjdare men själva temat var intressant, eller hade kunnat vara det om de andra hade vinklat det som jag hade föreställt mig det men icke sa nicke...
Efter lunchen i Mensa åkte vi till Abgeordnete Haus och lyssnade på Anja Schillhaneck som är med i Die Grünen. Jag och Sara satt och drog streck för hur många personer som somnade - mer än tio stycken...
Vi i svenska gruppen åkte sedan vidare till Schloss Chalottenburg - enormt fint slott och guiden var enormt bra...!
Kvällen innebar fest hos polackerna som bodde ovanför oss. Men vi kom aldrig ut eftersom folk var så förbannat veliga på vart vi skulle ta vägen så när klockan var halv ett o de ville åka då gick jag, Mikael och Sara och lade oss..
Kvällsmat: Kinamat och lyckokaka med grabbarna
** **

Lördag 20/3-10
Under lördagen handlades det en del på New Yorker innan vi skulle åka på en buss-tour i Berlin. Tack vare den här bussturen fick jag se resten av East Side Gallery (den målade muren) och vi besökte även minnesstället för alla som dog i förintelsen. Givande rundtur!
Därefter åt vi spätzle med gulasch - gulaschen smakade precis som sån där barnmat på burk med köttgryta.. Usch!
Tillsammans med ett par berlinare och ett par andra åkte vi till en club på kvällen där det dansades loss rejält. De hade tre olika dansgolv och jag hade väl lite svårt för att bestämma mig.. Ena dansgolvet spelade house som kan vara riktigt nice o dansa till ute ibland, andra spelade all den partymusik jag lyssnar på och älskar att dansa till och som verkligen får mig i partymood, tredje spelade dock alla mina favorit-rock-låtar men som jag inte riktigt kan dansa till utan bara vill sjunga med i.. Nåja, de andra valde sista dansgolvet och det blev riktigt roligt och när Last Resort kom kunde de ju inte bli bättre :)

****

Söndag 21/3-10
Gick upp och åt frukost vid halv tio och sedan gick jag och Mikael och lade oss och sov vidare - var riktigt underbart. Vi var på Neues Museum, som ju inte riktigt var något intressant. Jag tycker inte om när guider mer pratar om hur ett ställe är uppbyggt än det man faktiskt kan se eller historia om vad som hänt där, så jag var vääääligt uttråkad. Dessutom skulle guidningen bara hålla på i en timme men höll på i nästan två...
Efter det åt vi gemensamt på Bierbörse med hela högen av folk. Beställde in potatissallad - tänkte att det ju kunde vara gott som omväxling. Suck, stort misstag! De hade kokat potatisen i lagerblad och jag, som verkligen inte kan med smaken av kokt korv med lagerblad i, blev verkligen illamående. USCH!Måndag 22/3-10
Uppstigning tidigt då vi skulle till Berliner Unterwelt. Det vill säga vi fick gå runt under jorden i en gammal bunker.. Något av det intressantaste jag gjort och lite småcreepy..
Därefter jobbade vi i våra grupper. Vi hade delat upp vårt stora tema i tre under grupper och jag, Mikael, Andreas och Elin var i vår. Men vi hade lite svårt att formulera oss. Tog enormt på mina krafter att jag visste vad jag ville säga men inte kunde få fram det. Drygt som fan så till slut bröt tårarna ut samtidigt som jag skrattade åt hur patetisk jag måste ha sett ut. :P
På kvällen var vi på en dansteater med hela gänget. Men som jag måste säga att den sög. När jag går på teater, ser på dans eller vad sjutton som helst, vill jag bara kunna luta mig tillbaka, njuta och bli underhållen utan att behöva delta. Men här skulle man tolka saker i deras dans och nee hu, kunde jag varit utan.Tisdag 23/3-10
Vår grupp stannde kvar på hotellet på morgonen och skrev färdigt vårt arbete. Därefter åkte vi in till stan för att äta med de andra och Herr Bückner-Gärtner (ledaren för hela det här i Berlin och vår gruppledare) bjöd på glass på ett fint italienskt ställe. Därefter strosade jag och Elin runt lite i butikerna hemma vid oss och letade efter hårprodukter. Vi gick även med Belgarna och åt på italiensk restaurang på kvällen. Men det önskar jag att jag inte gjort. Visserligen fick jag bra kontakt med Peter, en av belgarna, och vi satt och skämtade riktigt mkt och hade nog roligare än någon stund tidigare. Men samtidigt fick jag uppleva ett tillbakahopp till högstadievärlden. Några av de andra tjejerna var nämligen skitsnackare så in i helvete och jag blev ju självklart offret... Idioter! Därmed sjönkt självförtroendet något enormt igen och jag insåg att jag ännu inte är helt stark när de gäller sånt. Jävla tvättsvamp som mamma skulle kallat mig nu :POnsdag 24/3-10
Föreläsning och sedan jobb i grupperna. Därefter gick jag och Mikael i affärer och jag hittade string och skor. Skorna kostade 9.95 Euro, underbart!!!
Vi hade avslutningsmiddag med den svenska gruppen på den grekiska restaurangen och jag åt något suuuupergott måste jag säga. Gick även och tog en öl med grabbarna efteråt.. :)

**


Torsdag 25/3-10
Satt och pratade med en kille, som vi har kallat Swayzee under hela resan, på morgonen. Vi satt och pratade om kinderchoklad och när vi sedan möttes allihop för att gå till tåget fick jag en förpackning med tre små kinderharar utav honom. Snacka om supergullig gest och något av de gulligaste någon gjort för mig :)

Alla grupper framförde sina redovisningar och sedan åt vi mat för sista gången i Mensa. Har ändå gillat deras matsal :)
Åkte hem, klippte topparna hos frisören för 10 Euro, njöt på en bänk av solen och gick sedan hem för o göra mig iordning med de andra inför avslutningskvällen som blev helt okey. Buffén var enormt god och jag blev proppmätt men klubben vi hade fått gratis inträde till sööööög, så vi åkte hem.. :P

******

Fredag 26/3-10
Uppstigning - halv sju.. USCH!
Åka buss hela dagen, smådrygt.. Nåja, hade iaf kul bak i bussen med Elin och Daniel :) Fick dessutom lite skolarbete gjort på färjan som vi åkte med i två timmar.
Kom hem, pratade med mamma och Jocke. Skickade tusen sms, packade upp väskan, betalade räkningar, fixade med korten, såg Alias och fick besök av Daniel en stund också - tur var väl det, för igår var jag inte alls sugen på att vara ensam. Jag har inte känt under hela resan att det varit jobbigt att vara med folket, det har mest bara varit härligt :)Låtar under resan:
Fireflies
All the right moves
Gypsy
Satellite (tysklands bidrag till Eurovision Song Contest som för övrigt ÄGER)

Ord och uttryck under resan:
Moabit
Fetmabulle
Varm som en vagel
Tinnitus för ögonen

Utvärdering
Resan var helt okey. Även om vi blev totalt ägda politikkunskapmässigt, vi fick åka fruktansvärt långt varje dag för o komma till skolan och det var på tok för lite tyska så fanns det ändra positiva saker - vi lärde oss om politik, vi lärde oss verkligen hur Berlins tågnät fungerar och jag började känna att jag vill hålla igång min engelska bättre...
Den svenska gruppen var riktigt härligt, kanske inte alltid var sams med alla men jag trivdes ändå superbra.
De andra grupperna var väl sådär. Jag gillade som sagt inte vissa tjejer tex men jag erkänner att jag kunde interagerat mer med andra men jag valde att inte göra det för att jag inte ville prata engelska. Jag försökte mer med Berlinarna och de bodde ju inte med oss andra och var inte med på alla aktiviteter så det var lite svårt. Österrikarna var ju mycket äldre än oss andra, med två undantag och de umgicks ju inte ens med oss så där var det ju kört att få prata tyska. Så jag får väl skylla mig själv för att jag inte kommer ifrån den här resan med en hel hög nya vänner, som jag i vanliga fall brukar ha..
Maten har varit riktigt bra och vi har rört oss en hel del också så jag känner inte att jag gått upp, vilket är en lättnad :)
Det blev 585 bilder... :)
Känner mycket större dragning till Berlin efter den här resan, än förra...
Köpt nya fina kläder.
Lärt känna några bättre och fördjupat min vänskap med dem :)

Tummen upp - kort sagt!

Yours truly
DessidessanHar nu alltså sammanfattat resan så gott jag kunnat. ;)

Ny upplevelse - jag vagar inte prata

Kategori: Allmänt


Igar var en politiker pa besök. Vi ska ju ha olika seminarier med föreläsare och som vi även kan ställa fragor till. Igar var politikern Sascha Steuer här och pratade med oss.. Mycket vaga politiker-svar var vad vi fick... Men hur som sa vad jag ville berätta är att allt snack som pagar är pa engelska.. Innan vi akte hit sa fick vi reda pa att det star i det här projektets kontrakt att det är meningen att alla ska första tyska även om de kanske inte svarar pa tyska men just nu är inget pa tyska. Jag gjorde klart redan ifran början att jag aker inte med om det pratas engelska men vi lovades att sa inte skulle vara fallet - FEL!!!! Allt är pa engelska för de jävla belgarna och polackerna förstar ingen tyska och jag som ju blivit sa osäker när det gäller min engelska vagar inte säga ett knyst trots att jag egentligen skulle vilja.. Det suger apa!!!!!

Igar efter skolan gick jag, Elin, Sara pa H&M och kollade runt lite, sedan at hela gänget pa indisk restaurang och sa slutligen gick vi pa kabarée som jag tyckte var helt okey- iaf det jag förstod. Handlade om DDR och BRD- mentalitet. En föreställning gjord för att fira "wiedervereinigung" - alltsa aterföreningen av Tyskland.

Idag har vi hittills sett pa polackernas presentation (snacka om överambitiös med jättemkt multimedia), ätit och sen blir det ngn föreläsning med ngn annan person och sa far vi se vad som händer ikväll.Last resort - is the shit! (en lat)

"Han har lite mer kött mellan benen" (blev totalt fel när det egentligen skulle sägas att han hade lite mer hjärna, sa kan det ga när man är trött)

iu - in ordnung - bra förkortning ifran gardagens föreställning

Smeknamnsvärlden fortsätter: Finns en här som heter ungefär Gracian och han e lite läskig, han sitter och stirrar pa folk, och framförallt pa Sara.. Scary! Han kallas numera för Tack eller stirrarN


Yours truly
Desireé 

dagens lat pa hjärnan:

One Republic med all the right moves

BERLIN dag 3

Kategori: Allmänt


Söndag och boendet:
Resan i söndags gick bra och vi kom fram utan problem. At pa en restaurang med de andra grupperna pa kvallen, men inte att ljud sades till de andra.
Vi blev uppdelade i rum. Sara, Alina och Elin sover i ena halvan av var vaning och jag, Daniel och Mikael sover i den andra medan Andreas och Stefan sover i ett annat hus. Men riktigt mysigt boende förutom att golvet är jätteäckligt - heltäckningsmatta som inte dammsugas klokt = massor av har och äckel som fastnar pa byxorna när man gar omkring inne i rummet.
Men riktigt gott o sova med mina loverboys.. :)
Blev ju kallad mamma av hotellägaren när jag sa att jag skulle sova med dem, han tycktes inte gilla det, *gubbe*

Mandag
Först fick vi lite information, sedan redovisade berlinarna och sa slutligen vi.
Hela högen var sjukt nervösa men jag maste säga att vi ägde, fruktansvärt stolt över oss!!!!
Men jag var sa nervös att hela mitt ansikte brände - var jäääääääääätteröd i ansiktet - svettades pa överlappen. Händerna som höll i manuset darrade sa mkt att jag inte kunde läsa vad som stod pa pappret sa det var bara att halla de fritt... :P
Men som sagt, vi var riktigt duktiga och jag är stolt över oss alla och fruktansvärt glad att ha det bakom mig. Ha 30 par okända ögon som stirrar pa en är inte det roligaste jag varit med om.
Sa efter skolan sa hade vi en liten mysstund, boysen och jag.. Älskar dem bada tva sa jävla mkt, och Mikael har det lite jobbigt just nu...
Vi at tillsammans pa en grekisk restaurang igar och jag at ngn konstig fiskratt med minibläckfisk i, sa nu har man ätit det ocksa. :P
Somnar här som en stock.. :P

Tisdag
Idag har vi lyssnat pa belgarna (sett pa deras uttryckslösa fiskögon där noll känslor och inlevelse finns att förmedla) och deras föredrag. Skall nu ha ngn föreläsning och sedan aker vi o shoppar lite, äter pa restaurang och gar pa teater - livet är väl mys?! ;)

Vi känner oss dock lite ägda just nu... Österrikare-gänget är jäääääätteinsatta i politiken och belgarna maste ju rösta sa de e ocksa jättepolitikbildade medan vi... vi.... hum... ja.. finns inte sa mkt o säga om vart politiska kunnande. Men det ska väl kunna lossna lite...

Yours truly
Dessidessan, on the road

Girlsen och jag har roliga smeknamn pa folket för att halla isär dem... Ger lite roliga konversationer emellanat.. :P "Kolla pa mössan" ;)

Sjunga i bussen - is the shiet!!


Jo, blev lite sur idag.. En av belgarna var jättenedklankande mot bloggare... Han pastod att alla som e bloggare kallar sig själva för journalister. Up your ass I do...... Inte sjutton e jag ngn journalist... Skit pa dig... :P

Packningsbekymmer

Kategori: AllmäntJösses amalia, har diskuterat massor med Mikael (♥ min älskade finaste Mikael ♥ utan honom vore jag inte mkt), vettefan vad jag har packat så fel för att ha så lite plats kvar.. Suck. men det positiva är ju att jag kommer ha min ryggsäck, som nu e fullsmockad med mat inför resan, helt tom på hemvägen.. Så då kan jag ju packa i i den om det är så..
Kunde inte alls bestämma mig vilka skor jag skulle ha -gympadojor eller vinterstövlar så har tryckt ned vinterstövlarna i ytterfacket - rullat ihop dem typ - och åker i gympadojorna... :P

Jag hade ju bestämt mig för att ha med datorn då det kan va förbannat skönt att se lite avsnitt på vägen dit och hem.. Dessutom med tanke på att jag tog 600 bilder på en vecka i Berlin så tror jag inte mitt minneskort till kameran räcker till för två veckor - och då kan det vara skönt att lägga över bilder. Dessutom om man på något vis kan få internet på datorn så kan jag få kolla efter jobb där nere, kolla mailen så jag kan få reda på tenta-resultatet osv.. Så vill hemskt gärna ha med den, men samtidigt kanske man inte alls får tid att använda den och då var det onödigt att släpa på den... Suck, snacka om beslutsångest... :/
När jag släpar med den så blir det ju väldigt mkt utanför stora resväskan som ska med - ryggsäck, kudde och dataväska.. drygt o släpa på.. fan......! Beslutsångest till tusen..


Melodifestivalen:
Hallå, hur sjutton kunde den där låten vinna i melodifestivalen, allvarligt?? Ny jävla ballad, som typ Islands förra året, den kommer ju inte komma någonstans...  Känns lite inspirerat av den där läraren som satt och sjöng med sin gitarr för något år sedan.. Inte för att de var någon jättehit som var med i år och så länge inte Andreas Johnson - som jag fullkomligt hatar - Ola - som ser ut som stryk - eller Pernilla - som ju är så typisk skitschlager-låt och gammal avdankad profil - representerar oss så ska jag inte klaga :P
Har ju inte ens följt delfinalerna - men jag ser ju alltid bara finalen så det var väl inget nytt..

Önskar jag hade fått höra JJs mammas kommentar just nu.. :P


Börjar nog få lite resfeber, kan inte sitta still och tror verkligen att jag glömt något.. va sjutton är det här? Två veckor med min klass i Berlin och ett projekt. Skeptiskt inställd - då kan jag bara bli positivt överraskad :)

Vi ses om två veckor om jag inte får möjlighet att skriva innan dess..
yours truly
Dessidessan

Skittenta

Kategori: Allmänt


Den här tentan lär förstöra min fina rad av VGn.. SATAN!!! Den kändes inte ens bra o ligger nog på G gränsen, noll chans att jag får VG och det är jävligt drygt måste jag erkänna, så mkt som jag pluggat. Men har pluggat på tok för konstigt har jag insett nu...
Nåja, jag har det förhoppningsvis bakom mig nu iaf och är av med skiten, slipper tänka på de någe mer...

Håller nu på o packar massor, vettefan hur jag ska få med allt och hur allt ska få plats, har iaf ordnat lite gemensamt med Sara.. Men sen får vi väl se hur de blir.
Är orolig för hur allts ska få plats. En vecka är numera lätt att packa inför eller en längre tid men två veckor, hur sjutton packar man till två veckor? Jag har aldrig varit borta i två veckor förut... suck..

Simon var här o hälsade på en stund nu förut också, riktigt mysigt o se honom igen och så fick jag två kramar och som jag längtat efter goa kramar så var det underbart..

Ska träffa gänget i eftermiddag och mysa lite...

yours truly
Dessidessan

Grabbarna Grus is the shiiiet

Kategori: Allmänt


Hade text-tenta idag, alltså typ bokprovet, med Elizabeth.. Gick riktigt riktigt bra och fick ett starkt VG :) Me so happy! Snacka om lättnad och snacka om kul det var! :) Corina e världsgo lärare, verkligen en sån där riktigt bra lärare med utlärningsglädje och bra pedagogisk så tråkigt att inte ha henne mer. Nästan så man ska stanna i Sverige tredje året för att få ha henne i text igen :P

Därefter blev det massa plugg i bibblan.. Mikael och Daniel kom och uppdaterade mig om deras resultat på tentan. Stolt över mina loves! ♥
Mathandling med Björn och sedan kasta i mig mat och gå hem o plugga vidare hos Björn o sen en timme senare kom Jocke, Jens och Anton. Riktigt gött o träffa de grabbarna igen, de var för länge sen... Satt och skrattade med dem och såg när de började bli onyktra :P Önskar att jag kunde gått med ut, men förnuftet fick mig att skärpa till mig och gå hem.
Så nu e jag hemma igen, har pluggat de sista papprena, skivit upp allt jag är osäker på, ska plugga dikter och sedan belöna mig själv med ett avsnitt Alias och sova gott innan tentan.
Men jag e bra på sista-sekunden inlärning så det blir uppstigning vid 7 för att plugga igenom allt igen, duscha, äta frukost och möta Anna för att gå till tentan :)
Hoppas verkligen på att tentan kommer gå bra, vill inte behöva göra om den!

Därefter blire o steka pannkakor, packa resten och umgås med gänget.
Avfärd till Berlin klockan halv fem för att vara borta till den 26:e mars...! Scary!

Planer för när man kommer hem igen:
SÖKA JOBB!!
Plugga massor med grammatik, göra översättningen och uppsatsen.
Tvätta
Fest den 31:a med klassen och annat gott folk
Locka hit Älmhultarna till helgen vecka 14..


over n' aaaooooouuuuut! ;)
yours truly
Dessidessan

Sis blir 9 idag :)

Kategori: AllmäntDiktanalyseringen med Elizabeth gick över förväntan, det blev ömsesidigt utbyte... Vi gick igenom det gamla provet också och insåg att det är några saker till jag behöver repetera extremt mkt på men har en ganska bra överblick.

Kom hem runt fem-tiden. Packade då och lagade två hamburgare till mig själv, slappnade av till ett avsnitt av Alias och fortsatte sedan plugget genom att läsa alla sammanfattningar om böckerna inför literatur-tentan imorgon.

Har ringt syrran också, hon blev ju ett år äldre idag den lilla skruttfian :) Hon var iaf go och gla' som kexchokla... :) Nio år, herremintid, mina syskon och mina syskon får mig o känna mig gammal.. Kusinerna är ju nu 15 och syrran nio och brorsan blir ju 7 i augusti.. Vad tiden går... :O

Nu blire nog en kopp te o krypa i säng med litt&kult-historian. Bara imorgon och lördag (och söndag för vi måste öva manuset på söndag) sen ska jag äntligen få en pluggfri dag. Fast njae, måndagen blir ju inte heller pluggfri, då har vi ju vår redovisning och den anser jag e plugg - men sen!!! 57 dagar av plugg alltså och äntligen lite ledighet därefter.
Ska bli skönt.. Programmet över Berlin-resan duger.. Vi har iaf inga jättetidiga morgnar, tror de tidigaste vi började var nio - skönt! Men det är långa dagar och inte mkt fritid... Nåja, vi får göra det bästa av allt och se till att njuta :)

yours truly
Dessidessan

p.s håll tummarna för mig imorgon mellan 11 och 12 och på lördag mellan 9-13 :)


Uppstigning - HUPP!

Kategori: Allmänt


Det var typ så imorse när klockan ringde tio i sex.. Svingade benen över sängkanten, satt och vaggade en stund, öppnade ögonen -insåg att jag sovit med byxorna på mig. Hur i hela fridens namn gick det till? Jag måste alltså ha somnat så fort jag släckte lampan iom att jag glömde ta av mig byxorna. Men då slapp jag ju klä på mig.. Steg upp, drog tag i tvättkorgen och stapplade ut mot tvättstugan.

Jag tror aldrig att jag klivit upp så tidigt förut här i Växjö och jag gillade det inte, porten var ju till och med låst... Nåja, jag fick igång mina tvättmaskiner och skyndade mig ned i sängen igen.

Aaaaaiiiiaaaaaahhhaaaaa *hoh-hoh-hoh* fågelkvitter.. - min alarmsignal - väckte mig en timme senare - dags o hänga tvätt... På med byxor, ut... Snabba ryck, ned i sängen igen.. Aaaaaiiiiaaaaaahhhaaaaa *hoh-hoh-hoh* fågelkvitter - igen - cirka en och en halv timme senare - ta ned tvätt.... Blev jättestressad för nästa tvättare stod utanför och stampade fötterna - kom dock in och insåg att klockan inte var mer än tio i, hade alltså haft tio minuter till - jävla kärring till o va morgonpigg svor jag tyst för mig själv ;)

Hängde upp allt som ännu inte torkade OCH kröp ned i sängen igen....
Sov till halv elva och har nu ätit, pluggat och lite annat skit.. Väntar ivrigt på program över Berlin-resan som vi ÄNNU inte fått - dålig stil.
Snart dags o bege sig till Bibblan för o träffa Elizabeth och analysera dikterna tillsammans - eller hon ska väl lära mig analysera skiten e de tänkt..

Ha nu en förbannat fin dag..
aaaaaaaaiiiaaaaaahhaaa ;)
yours truly
Dessidessan

Hoppar i sängen

Kategori: Allmänt


Hade generalrepetition idag med IAL och det blev inte så farligt som jag trodde. Gick egentligen helt okey och vi blev färdiga tidigare än jag trodde... Min, Daniel och Mikaels redovisning var 55minuter lång.. Jösses!!! :P:P:P:P

Vår lärare bjöd hela klassen på mat och dessutom fick vi jäääääättegod cheesecake på kladdkaka, MUMMA!!

Daniel fyller ju år idag, GRATTIS GUBBEN, han fick snus och ett litet kollage med bilder på honom ifrån mig.. :)

Jag och Mikael njöt lite av solen efter skolan för min lärare har ju sagt till mig att jag är blek :O

När jag kom hem fick jag panik, hade fått ytterligare ett avslag på jobb så började leta för fullt. Men jag inser att jag ju inte ens har möjlighet att komma på intervju. de suger...!


NU är jag bara rastlös och inte lite rastlös heller. Fruktansvärt rastlös.. Ringde Mikael samtidigt som jag hoppade i sängen - då har man allvarliga problem.... :P

Måste plugga, men allt jag vill är att umgås med någon, är ju så fruktansvärt sällskapssjuk och på gott humör :)

Pannkakor? Svar ja!

yours truly Dessidessan

Färgpennor

Kategori: Allmänt


Jag gillar färgpennor... Eller?
Men de är riktigt bra att ha när man ska markera fakta så att det blir lättare att hitta :)
RoSa, GrÖn, BlÅ, gUL, ORangE, rÖd och så bläckpenna och blyerts och så finns det guld, lila och svart om jag skulle behöva :)

Så nu kryper jag till kojs med mina färgpennor, min sammanfattning, min diktlista och en kopp te..
natti natti!

Imorgon: uppstigning 7 - duscha, frukost, ändra lite i IAL-uppsatsen så att den blir lite mer manus-material, IAL hela dagen med öppet slut från kl. 9
därefter plugga!
torsdag - har bokat in tvätt-tid mellan 6-9, insåg förut att jag hellre vill ha lördag till för vännerna här hemma än o tvätta o att jag kommer vara fruktansvärt stressad då allt inte är torrt förrän sent på kvällen om jag tvättar på lördagen. Möte med Elizabeth - diktanalysering - plugga, plugga, plugga och packa
fredag - liiiiiiiiten sovmorgon, läsa boksammanfattningar, bokprov, plugga, plugga, plugga
lördag - tenta, umgås med vännerna o packa de sista

yours truly
Dessidessan

Råstekt plugg

Kategori: AllmäntUppror mot vintern!!
Burit ned min kartong som under vintern nu stått tom eftersom den vanligtvis innehåller alla mina vinterkläder. Jojjomen, har packat ned massor och försöker trotsa vintern och hjälpa våren genom att ha kartongen här nere så att jag förhoppningsvis kan slänga ned alla vinterkläder i den när vi kommer hem ifrån Berlin! *håller tummarna*

Min lärare hatar mig...!
Jag tycker allvarligt inte att grammatiken är rolig längre. Läraren hatar fan mig alltså, hon snäste av mig den här gången med och den här gången var jag inte ens elak, sur eller något som hade kunnat provocera henne.. suck...! Hur kul är det att gå till grammatiken, som ändå är jobbig, när läraren inte gillar en?

Ekorrlärare!
Suck, litteratur och kultur-lektionen var ju sådär. Vi drog länge ut på tiden genom att gå igenom gamla oklarheter och nya sättet att anmäla sig till tenta. Glada tankar gick då igenom min lilla hjärna - wiie, vi kanske inte hinner gå igenom allt utan hoppar över lite ur de sista häftet och ända in i det sista såg det ut som de men sen speedade hon på och började prata i en rekordhastighet. Påminde lite om när Piff och Puff pratar på... :O
Så hon lyckades, genom att be oss stanna kvar 10min till, dra igenom hela häftet. DOH!

Vi träffade Yvonne efter lektionen när vi pratade med Thomas om IAL, riktigt härligt att se henne :)

Myggnät fördunklade min lycka
Satt kvar i bibblan efter skolan, var inte hungrig så tyckte att det var lika bra. Satt och njöt vid ett fönster av att i alla fall ha full syn ut över solen som strålade i den smältande snön. Lite poetiskt sådär.. Jo, vad händer då??? De drar ned "gardinerna", solskydden alltså så min enda utsikt ut var genom de myggnätsformade gardinerna.... Snacka om att bokstavligen fördunkla min lycka!
Kan inte minnas när solen sken såhär mkt i Växjö senast :) Underbart!
Lyckades i alla fall till slut sammanfatta färdigt litt&kult-historian. 18sidor! Men stolt är jag för nu hoppas jag att det ska bli lättare att plugga in :)

Nu blir det råstekt plugg, eller stekt råplugg, eller pluggrå stek? ^^
*lite Emil Jensen inspiration där*
(Emil Jensen lyssna på Sponsrad dikt)

Yours truly
Dessidessan

Ger upp

Kategori: Allmänt

Nej!!
Jag ger upp, de sista kapitlet får jag sammanfatta imorrn för jag orkar inte längre. Fick ihop ett par meningar men vill bara gråta o skrika för att de går så tungt just nu och jag får inte ut ngt vettigt ur texten så nu ger jag fan i skiten.. USCHA!!!

saknar *

yours truly, den förtvivlade Dessidessan

Varför bloggar jag?

Kategori: Allmänt


För tillfället när jag bara skriver om plugget i bloggen förstår jag inte riktigt varför jag bloggar, men det har blivit en del av mig och jag mår bra utav att skriva av mig så jag tänker inte lägga ned det även om mitt liv är fruktansvärt ointressant och inrutat just nu...


Har idag redan fått ihop nio och en halv timmes plugg.... Kom till skolan halv nio och pluggade alltså innan lektionen. Därefter lektion, åt och pluggade sedan resten av matrasten. Lektion, som egentligen var lite intressant för jag och Mikael kom in i en diskussion :P sedan gjorde vi powerpoint och jag jobbade med litt&kult-historia. Satt i bibblan till halv sju.
Kom hem, lagade mat, sett ett avsnitt av Alias och vill inget annat än att sova nu.. Men måste sammanfatta sista kapitlet ifrån boken om litt&kult så att jag imorgon kan skriva ut allt och börja mata in fakta efter sista lektionen i litt&kult.. :P
Det finns ett ljus i änden av tunneln och jag jobbar mig fram emot det...

Pluggsiduggsi... Ha de gött!
yours truly
Dessidessan

Förtvivlad töis

Kategori: Allmänt


förtvivlad flicka här bakom tangentbordet..

Var social med Björn och Mikael igår, genom o sitta o plugga och samtidigt prata med dem...

Idag har jag och Mikael suttit i total tystnad hemma hos honom och pluggat...
Vi har dessutom hållit koll på Pappa Jonas som åkte Vasaloppet och kom i mål på 11:09:29, placering 12705.. Duktigt :)

Kom hem, gjorde mjölmakaroner utefter mammas recept o de gick jättebra..
Har därefter fortsatt min sammanfattning av Litt&kult-historian. Har nu 15 sidor sammanfattning ifrån en bok på 281 sidor, men har ännu de två tyngsta kapitlena kvar... Skall alltså lära in hela sammanfattningen, plugga på diktlistan på nio sidor och de 10 frågehäftena inför tentan på lördag.... Suck, detta kommer bli tungt känner jag..

Veckans planering:
Imorgon blir det skola klockan 8 för min del. Hämta upp Thomas rättning av min del av IAL-uppsatsen och korrigera och hoppas på att han hjälpt mig ta ut stödord till min del av powerpointen så att jag kan göra den.
Hela powerpointen ska ju göras färdig tillsammans med grabbarna efter skolan.
Har Text o Konversation från 10.15- 14.45
Ska dessutom imorgon hinna med o göra grammatiken som är till tisdagen o sammanfatta de sista kapitlena inom litt&kult...
Jag är förtvivlad, förstår inte hur jag ska orka eller få ihop de här skiten....!

Tisdag: Grammatik och Litt&Kult-historia. Arbeta med det sista häftet i Litt&Kult som vi kommer få då. Plugga som satan hemma.
Onsdag- IAL med start klockan 9 och öppet slut, vi slutar inte förrän vi e klara, kommer säkert ta hela kvällen.
Torsdag - tokplugga och träffa Elizabeth och gå igenom dikterna.
Fredag- läsa igenom alla sammanfattningar av böckerna inför bokprovet som är klockan 11-12 med Elizabeth för Corina. Därefter fortsatt tentaplugg och eventuellt ett KORT besök på VIA:s musikkväll.
Lördag - tenta i Litt&kult, tvätta 15-18 och träffa folket

Eh, jo PACKA, kanske ska in där i planeringen också???? Satan...!

FÖRTVIVLAD SOM SAGT!!

yours truly
Dessidessan

Pluggerei

Kategori: Allmänt

Gårdagen blev en relativt effektiv dag på bibblan med Daniel och Mikael.. Satt från nio till fyra, eller var de fem?, och bara jobbade... Nåja, pratade en hel del också. Sophia och Niklas satt i bibblan också och Mikael och Niklas blev barn igen genom att åka runt på kontorsstolarna mellan hyllorna :P

Sedan kom jag hem, lagade mat och skulle se ETT avsnitt av Alias, men de gick åt skogen. Alias-avsnitten slutar alltid med cliff-hang (hur de nu stavas) så fortsatte se tills det var dags att åka o se på bio med gänget - Björn, Sophia, Niklas, Frida och Mikael. Tyvärr blev vi uppdelade i biosalongen men jag hade det iaf mysigt ändå. Wolfman såg vi - jag var uttråkad av den, Mikael sov och Björn skrattade.. Haha, knasiga reaktioner :P

Kom hem, såg lite mer Alias och messade lite med MB som var på gott humör.

Idag har jag unnat mig själv sovmorgon. Har därefter pluggat nästintill konstant hela dagen. Var länge sedan jag fått såhär mkt gjort och pluggat såhär mkt utan mer avbrott.. Är dock inte klar på låååååånga vägar så det lär bli precis lika mycket plugg imorgon.
Är lite pömsig redan nu så funderar på hur jag ska göra.... Plugga mer? Se en film? eller duscha och vara redo för lite spelkväll med Björn och Mikael?
Time will tell

yours truly
Dessidessan

HATKVÄLL

Kategori: Allmänt

jag fullkomligt HATAR den här kvällen!
Jag är så arg så att jag inte vet vart jag ska ta vägen.... Kokar av ilska och vill bara förstöra något...!Först gjorde arbetet mig på småtjurigt humör, sen dog office. Då av någon anledning så gick den över till den ogiltiga versionen IGEN så vissa funktioner blev spärrade mitt i mitt rättningsarbete av uppsatsen... JÄVLA OFFICE!
Så har avinstallerat hela skiten och börjat om för att se om de hjälper, men det tar evigheters evigheter så kommer alltså inte få rätta färdigt ikväll och måste därmed gå upp tidigare imorgon..

Skulle alltså ställa in väckarklockan då har den JÄVLA VÄCKARKLOCKAN lagt av! Först mobilen som jag inte kunde ställa in väckarklocka på (som jag ju förresten hämtade ut efter en vecka, lagad och bra, glömde skriva det) och nu själva väckarklockan...! Satan! och jag som gjort det till en tradition att lyssna på "Vinn Adams pengar" varje vardagsmorgon, det är en frågetävling med tio allmänna frågor som lyssnare får tävla mot Adam i att få flest rätt och så kan man vinna 100kr för varje rätt svar mer än Adam som man får....
Jävla skit!
Nåja, får väl se de från den positiva sidan att jag nog haft den där väckarklockan i över tio år... Men ändå, jag gillar inte oväntade utgifter, först officeprogram och så nu måste jag köpa väckarklocka. Jag gillar de inte alls!!! De tre första månaderna de här året har bara inneburit oförutsedda utgifter och jag ser sparkapitalet minska och mår kasst över de...
just ikväll är det ÅT HELVETE MED DAGENS TEKNIK, fast å andra sidan så sitter jag o ser på serie just nu så de hade jag ju inte kunnat utan tekniken men iaf...

Yours truly
Dessidessan

5 min senare

Nu är office äntligen installerat igen och nu fungerar det, nu är den äkta så då tänkte jag att om office fungerar kanske jag ska testa väckarklockan igen och jo, nog fungerade den alltid... Kvällen är räddad och jag kan sova gott, GOD NATT!

Dejt

Kategori: Allmänt

Satt hela morgonen och ordnade med office... Mitt har ju tydligen blivit ogiltigt på något vis så nu har jag köpt ett officepaket till studentpris... 670kr tror jag det blev, men nu har jag iaf skiten och kommer inte behöva köpa det igen eller låna av mamma så nu ska de gå.. :)
Men det gick hela förmiddagen åt till..

Kollade in arbetsmarknadsdagen och snodde lite pennor och sedan hade jag dejt med Elizabeth på Tufvan - pluggdejt. Vi åt lite mat och sen gick vi igenom böckerna, måste läsa Urteil igen och slutet på Kleider machen Leute det är de jag har sämst koll på...
Vi pratade om en hel del annat också, riktigt härligt att prata med en tjej och umgås så med en tjej igen och jag hoppas innerligt att vi kan fortsätta umgås tillsammans. Hon är förbannat härlig den tjejen! Vi ska iaf ses i nästa vecka också, hon har erbjudit sig att hjälpa mig med diktanalyserna inför tentan... Därmed försvann en hel del press och ångest...! Skönt!

Vi kollade in hennes nya lägenhet utifrån, tror den kan vara riktigt riktigt mysig.
Hämtade böcker på Statoil, tittade införbi Daniel och kollade in hans nya lägenhet och så har jag ätit mat och pustat en stund innan jag nu blir tvungen o plugga...
Det roliga är ju att jag vill plugga. Jag vill plugga litt och kult-historia för även om det är tungt så är det iaf intressant och lite småroligt och det jag vill prioritera. Jag vet exakt hur jag ska lägga upp arbetet, vad som ska göras, skrivas och läsas.. Men får jag jobba med det eller? Nej, jag måste skriva färdigt IAL så att jag är av med den skiten och vet vad jag kan lyfta fram för kortfakta till powerpointen som jag ska jobba med tillsammans med grabbarna imorrn..
Drygt att man vill plugga men inte det man måste plugga.... BLÄ!


Igårkväll gick jag och åt med Niklas, Mikael och Björn på Subway. Aldrig ätit där förut och det var väl inget o hänga i julgranen (tänkte skriva hiss i julgranen men så kom jag på att de heter hänga i julgranen och hissa i flaggstången) direkt...
Därefter gick vi hem till Frida som bor i en förbannat fin lägenhet. Det finns en sådan lägenhet ute och den e så satans fin måste jag säga men det ingår inte bredband och det är 12-månaders hyra.. så det är ju lite drygt.. Annars hade jag definitivt sökt en sådan lägenhet.
Vi åt iaf äppelpaj hos Frida och så spelade vi en version av Trivial Pursuit som heter tjejerna mot killarna.. De andra totalt ägde upp mig men sen fick de ju massor av frågor jag kunde medan jag själv fick modefrågor och litteraturfrågor hela tiden och njae de e väl inte min expertis direkt...
Blev ett långt (dubbel)avsnitt av Blood Ties också.. Har ju upptäckt att jag och Frida har en hel del serier gemensamt och vissa böcker - eller det är väl vampyrintresset som är gemensamt. (och nej, jag började inte interessera mig för vampyrer bara för Twilight utan var intresserad av de redan innan)
Pappa ringde en stund igår också så nu e jag lite uppdaterad på hans läge i storstaden också... :)Förbannade jävla plugg...
yours truly
Dessidessan

Gul och ful Linné-tröja

Kategori: Allmänt


Ojsan hoppsan hann ändå ganska mycket igår och hann en hel del idag på IAL-lektionen - angående IAL-projektet alltså...
Vi har fått en jätte(ful)fin gul Linné-tröja och en mössa o ha på oss i Berlin... :S Men vi fick dessutom varsitt block, varsin blyerts och varsin bläck.. :)

Ikväll är kvällen jag tänker unna mig att umgås med folket och en kväll i helgen för nästa vecka kommer det inte bli något umgås förrän lördagen efter tentan...

Mitt bokmöte med Elizabeth blir imorgon istället och så ska vi i IAL-gruppen jobba med vår del av powepoint-presentationen på fredag...


Hittat en söt bild:


Försöker få tag på Björn och Mikael och se om vi ska gå o äta tidigare för jag kommer inte igång med mitt jobb nu, har bara suttit och surfat runt, letat jobb, sjungit till låtar och myst sedan jag kom hem ifrån skolan...
yours truly Dessidessan

En students liv

Kategori: Allmänt

har precis räknat ut att när jag har min första pluggfria dag - på söndag den 14:e, när vi åker till Berlin - OM den e pluggfri så har jag pluggat i 55dagar.... SJUKT! Tänk er att ha jobbat i 55 dagar utan en endaste dag ledigt, hur skulle ni må då?? :O

YT DD


Helt varm i hjärtat....! Har äntligen fått en fin nyhet ifrån en vän. Äntligen någon som mår bra som inte bara har bekymmer eller mår dåligt.. AF har fått tjej och jag är så lycklig för hans skull, får tårar i ögat vid tanken på att min älskade älskade finaste AF, världens finaste är vad han är, har hittat någon som inser hur jävla fin han är.....! ♥ Kärlek till den mannen!! ♥


Mikael är aggressiv

Kategori: Allmänt

Det är inte bara jag som är trött på IAL-helvetet

Mikael säger:
Kommer ju få pungbrock utav all denna skiten


härligt att jag har Mikael på min sida, sitter o feedar varandra samtidigt som vi försöker jobba med "skiten"..

Insett att den här veckan och nästa kommer bli extremt krävande tidsmässigt..
Imorgon har vi ju extralektion med lyrikanalys, som jag nog behöver för att kunna analysera dikterna inför provet alltså har jag skola 8-17 och så har jag lovat mig själv att ge mig själv ledigt imorgonkväll o umgås med folket här.
Torsdag lär bli massor med IAL-jobb och Litt o kult-historia, samma på fredag men då har jag även en date med Elizabeth som jag ska ha bokprovet med, så att vi kan diskutera igenom böckerna lite mer. Därefter kommer ju helgen, med IAL och litt och kult-histora. Hela skoldagar må-ons, torsdag - plugg, fredag - bokprov o tentaplugg, lördag- tenta, tvätta, packa, umgås, söndag - avfärd.
JAG HATAR när jag kan rada upp alla dagars sysslor i 14 dagar framåt...

yours truly
Dessidessan
som hatar IAL-projektet

Vt:s första tenta

Kategori: Allmänt


Idag kom jag upp och iväg till skolan... Men om de har varit en bra skoldag, njae, de kan ja väl inte påstå.

Jag tror min lärare på grammtiken hatar mig. Jag blev så fruktansvärt frustrerad och började ifrågasätta vad hon sa för att jag verkligen inte fattade något och då lade hon bara ned istället för att försöka få oss att förstå, menade ju inget illa, jag bara förstod inte.. Nåja, jag gillar inte heller så, fruktansvärt opedagogisk lärare... :/

Därefter var det litteratur och kultur historia.. Gick ju helt ok måste jag säga men är lagom förvirrad över hur mkt vi ska lära oss.. Önskar att jag bara kunna koncentrera mig på det men nope, IAL och bokprov också... suck..

Pratade massor med Carro och Inken på rasten om filosofi, psykologi och människor.. Intressant :)
En tjej blev dessutom sur på en kille i klassen idag och sade "Du solltest lieber die Klappe halten und nicht so blöd lachen" vilket betyder "Du borde hålla käften istället för att skratta så idiotiskt"... Haha, fi fan vad jag fick hålla mig för skratt för den killen förtjänade det verkligen. Booojaka, in your face! :O

Vi fick ju tillbaka tentorna. 60 av 64 rätt, kan inte mer än vara nöjd med mig själv :) Härligt att första tentan gick så bra och hoppas på att fortsätta så, men risken e nog inte så stor :OLärarklagomål:
Vår lärare ville ju börja påpeka våra språkfel också för de var ju så många och så mkt vi kommer behöva gå igenom till uppsatsskrivningen och vad han nu babblar om. Men Thomas har ju faktiskt lärt oss att språket inte är viktigt när det gäller faktatentor så det var ju ingen som satt och rättade sina språkfel så mkt av det han tog upp är sådana saker som vi gör rätt på annars allra helst om man ska översätta och skriva uppsatser...
Han påpekade dessutom en gång på mig att det var just jag som gjort det felet och då lackade jag ur. Det går fullständigt emot mina principer att en lärare gör ett uttalande om vem som gjort ett fel. Det spelar ingen roll vem det handlar om, en lärare ska inte göra så, det får inte förekomma. Visserligen går vi inte på högstadiet längre så ingen blir ju mobbad för de fel de gör men det är enormt onödigt och det hör inte till vem som gjort det felet....!
Vilket jag alltså gjorde klart för Evald att det accepterar jag inte så de sa han att han skulle lägga på minnet och inte upprepa. Positivt de iaf, även om Mikael och Daniel tyckte jag var elak. Men vadå? Jag hade påpekat de för vilken annan lärare som helst och jag hade påpekat de även om de inte gällt mig utan ngn annan. Så vadå? Ska jag göra ett undantag med honom bara för att han e gammal? Han om ngn borde väl veta rätt och riktigt om han varit lärare i 50 år?!
Har ju en princip när det gäller tester, prover och tentor också: Inte lägga framsidan uppåt om det tydligt står vilket betyg/poäng man fick för det har då fan ingen annan o göra med än jag, såvida jag inte själv väljer att berätta det. Därför skall pappret läggas så att det inte syns för andra nyfikna människor runt omkring som kan råka titta innan man lyckats kasta sig över papperet. Allra helst om poängen/betyget är skrivet med rött så ser ju hela världen vad man fick om det läggs uppåt.... Nej, någon måtta får det vara på lärarna - Visa respekt!!

IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, IAL, - VILL INTE(!!!!!!!) men MÅSTE(!)

yours truly
Dessidessan

Migrän-dag

Kategori: Allmänt


Igårkväll när jag kom hem och började slappna av efter helvetesfärden tillbaka till Växjö så slog migränen till.. Vägförhållandena var urusla och jag hamnade i fyra bilköer där man hela tiden måste sitta på helspänn då de förutom att hela tiden tvärbromsa pendlar i hastighet mellan 70-95 på 90-väg och det tar på krafterna.. Tar även på krafterna att konstant få en nedstrittad ruta med salt när jag vet att jag inte har alltför mkt spolarvätska kvar eftersom jag inte trodde att jag skulle behöva så mkt nu på ett tag och därför inte fyllt på. Så satt ju hela färden på helspänn för att komma ur bilköerna och få köra själv vilket jag ju till slut lyckades med men som sagt, det var drygt...

Så migränen gjorde att sömnen blev jättedålig, låg mest och vända och vred på mig och kved av värken..
och den var självklart ännu kvar när jag skulle kliva upp. Kände att den malde och klev upp för att ta en tablett då slog den till med full kraft och tvingade tillbaka mig i sängen. Så det blev ingen skoldag ikväll. Har iaf efter otroligt lång tid lyckats läsa ut litt-kult boken, nu ska den alltså bara samanfattas o läras in inför tentan och har försökt komma igång med IAL ikväll. Mikael och Björn handlade åt mig när de var o handlade så de hälsade på nu en stund också.. <3

Har bestämt mig för att försöka skriva tentan nästa lördag men är det så att jag tror att jag inte kommer få bra på tentan så kan jag ju bara lämna in den tom och plugga mer till tenta-tillfället efter Berlin resan, men då har jag ju iaf försökt.. :)

Nu ska jag fortsätta med IAL-plugget en stund till och sedan sova tidigt blir lång dag imorgn med skol från 8-15 och därefter måste jag skriva ihop en hel del till IAL.

yours truly
Dessidessan