Dessidessan

Livet med hjärntumör

Musik har makt

Kategori: Allmänt

I'm not sick, but I'm not well
And I'm so hot, cos I'm in hell
- Paranoia, Green Day

Försöker komma på alla låtar jag hört idag som faktiskt beskrivit hur jag känner mig men den enda låten jag har i huvudet
är I would do anything for love med Meat loaf eftersom den gick på radion nyss :P
Men verkligen, det finns låtar som kan få mig glad och munter och låtar som kan få mig att bli så mkt ledsnare....
Musik har makt över människor!

Montag 4

Kategori: Allmänt


Halloj.....

Vad sjutton är det med min klass?! Idag hade vi världens diskussion om kapitalism och såna saker. Eller som vanligt var det Simone, Lira och Romain som snackade. Jag, Mami och Nadja höll tyst.... Diskussionen varade ännu längra den här gången. Så det blev femton minuter kvar av första lektionen på förmiddagen till att göra något annat. Haha, men det är ganska kul att höra på dem...
Veckans tema är Liebe- kärlek. Så vi har dessutom diskuterat mkt vad kärlek är och hur man uttrycker kärlek. Så fanns det några gubbar ritade i boken som visade på kroppspråk och jag skrattade så jag grät när vår lärare, Alex, iscensatte alla sakerna... Hann tyvärr inte fram med kameran men jag kommer aldrig glömma hur rolig han såg ut....!

Pratade med Martina. Hon som skall söka jobb åt oss... Kort berättat så tyckte hon att jag skulle åkt på en intervju idag som Zimmermädchen- alltså städerska, men jag har ju sagt att jag vill ha ett jobb inom service. Hur som helst så är jag den enda av oss svenskar som ännu inte vart på en intervju trots att jag sagt att jag är intresserad av ungefär 4 jobb. Hon hade ju inte tid i förra veckan att kolla upp dem för då var en italienska grupp här men iaf jag känner att det går väldigt segt.... Börjar bli lite smått irriterad och känner mig väldigt jagad eftersom de flesta fått.... Jaja, får väl se vad hon säger imorgon..

Var sedan och handlade lite mat, hittade en vrålgod liten pizza för 19kr!!! Namnam!!

Hade eftermiddagslektion idag eftersom Alex inte kan ha lektion med oss på onsdag. Gick väl sådär,.. Först gjorde vi en läsförståelse som han sa var C1 nivå och den gick jättebra så då var jag glad.
Men sen fick vi en övning där vi skall skriva om meningar snyggare - nominalisering, och det gick superskit. Men Mami klarade inte heller av det och Romain var också lite osäker så jag borde inte lägga så stor vikt vid det. Kändes otroligt drygt men jag bryr mig inte så mkt om det heller, om jag ska vara ärlig, eftersom det känns inte så viktigt för mig just nu att kunna skriva om meningar snyggare... Huvudsaken är väl att jag kan ta mig fram bättre med mitt språk....?!


Spelat biljard med Sofie, Bella, Simone och Lilia. Haha från att vara sämst gick jag till att ha sån tur att jag var bäst, haha lite komiskt!
Sofie är personen jag pratar av mig med här, det har bara blivit så men det är otroligt skönt att ha en sådan person!

Jag är jättenere idag. Har blivit mer förkyld igen, när det äntligen var på bättringsvägen...... Dessutom tycker jag ju att veckorna går så fort vilket innebär att Simone snart åker och jag vill verkligen inte det!
Dessutom finns det andra saker som gör mig deppig(ingen lust att skriva dem). Tror dessutom mensen är på väg för min kropp känns helt knas så ja allt känns piss och jag vill bara ha Teddy (min nalle) eller Johannes Döparen (en nalle jag fick av Jimmie) och gråta. Jag skiter fullständigt i om jag låter som ett barn nu, jag skriver av mig, okey?!

Nej, nu får det vara nog på klagandet. Läsa en bok eller se på film eller kanske sova så kanske det känns bättre sedan?!
Ha de bra.
xoxo Tysken

Sonntag 4

Kategori: Allmänt


Tjoho!

Går alltså in på vecka fyra nu (vecka fyra av kursen, femte veckan i Tyskland). Känns sådär. För första gången vill jag åka hem. Saknar människorna som åkte hem i fredags och har dessutom fått höra att Simone kanske åker hem på fredag istället för tisdag nästa vecka som det var menat först. Något som gör mig väldigt ledsen, för då åker den personen jag gillar bäst att umgås med.
Dessutom gillar jag inte hur vissa människor beter sig här så vill hem till Gotland där folk inte kan bete sig såhär och komma undan med det.... Men men....

Idag har jag tvättat massor (efter att jag sovit länge, blev sent igår), och allt är ännu blöt, fan! Det torkar inte här och jag har inte fler 50centare så kan inte slänga in allt i torktumlaren... Så jag hoppas på att något är torrt till imorgon, annars har jag inte något att klä på mig. Idag har jag gått med mina mysstrumpor, strumpbyxor och klänning... Lite småkallt med tanke på att de är kallt i vanliga fall i det här huset.  Pluggat massvis med grammatik idag också så nu känns vissa delar lite lättare....

Har dessutom pratat med Tölli idag. Riktigt länge sedan, tror inte jag pratat med honom på nästan ett år. Härligt att ta igen lite och insåg att jag saknat token.. Hoppas vi kommer prata lite oftare nu. Har iaf skrattat jättemkt under vår chat!
Staffan var på besök lite idag också, länge sedan jag pratade med honom nu,... Får väl dra med honom till träningscentret så att vi kan prata och göra nytta samtidigt.... =)
Vanessas tillbakakomst var riktigt rolig ikväll! Jag sa till henne på ett skämtsamt sätt, efter att vi uppdaterad varandra om helgens händelser, att nu får hon faktiskt ta och städa upp efter sig och så började vi asgarva åt lövet som hon tagit med sig hem, om att de låg tamponger på golvet och papper M.M och tillsammans städade vi upp. Hon har till och med en sten liggandes här för att hon tycker att den var fin, som ett litet barn. Fi sjutton vad vi skrattade åt det!! (Hon åker hem den här helgen också, till Schweiz alltså, och helgen därpå åker hon hem för alltid).

Nykomlingar!! Tre stycken. Första intryck och info:
Max från italien, 20 år,.. Typisk italienare till utseendet, snygg alltså men hans tyska var väl sådär...
Fransesco: Italiensktalande schweizare som bara ska stanna en vecka, verkar ok.
Finsk tjej, Isabella tror jag hon hette, hon talar svenska och verkar helt okey.. Har lite svårt o höra vad hon säger bara, men jag vänjer mig väl. Hon stannar i 6 veckor.

Nope nu ska jag väl ta och sova kanske. Vi får se- Mal sehen...
Puss från tysken

Samstag 3

Kategori: Allmänt


Halloj!

Fredag: Skolan igår var ganska så intressant men också långtråkig. 3/4 av andra lektionen bestod av en diskussion om krig är bra eller inte, Bush m.m. Fråga mig inte hur vi kom in på det för det har jag allvarligt ingen aning om. Men det blev en ganska livlig diskussion och lite sura miner. Dock inte från mig och Mami. Vi satt tysta under hela den här tiden eftersom vi kände att vi inte är tillräckligt bra på tyska för att uttrycka våra synpunkter....
Sa hejdå till Merita, Nina och Noemie också. Så jävla tråkigt att de åkte men alla klarade provet iaf, så glad för deras skull!

Gick hem tillsammans med Lira, tjejen jag inte tycker om. Hon bad mig visa vägen till Max eftersom hon ska bo här en vecka nu. Hon förklarade att det varit bestämt att hennes lägenhet skulle lånas ut till en annan, just den här veckan, sedan länge. Hon var okey att prata med när vi var själva, faktiskt men tycker fortfarande inte om henne....

Handlade lite saker jag glömt att handla under torsdagen, spelade biljard med Simone, såg på Love in time of Cholera-bra faktiskt och åt paella. Paellan har jag köpt på påse, frysvara, och den var suveränt god och billig så de lär de nog bli fler ggr!
Gick sedan på restaurang med Gianluca, Simone, Andrea och Lilia. De åt och vi pratade massor, gick sedan vidare till Coco Loco där det blev ett par drinkar, mysigt som sjutton. Hem, väl i Max så sa vi hej då till Gianluca som åkte hem. Blev lite sorgset,.... Tråkigt att han åker.

Lördag:
Idag klev jag upp klockan tjugo i sex, den tidigaste morgonen hittills. Åt frukost och försökte vakna någorlunda. Klockan 7.07 gick tåget mot Stuttgart, en färd på tre timmar som jag sov bort. I stuttgart gick jag på stan i 6h. Helt otroligt vad mkt affärer det fanns. Mitt mål var att leta efter skor, väska, bh, strumpbyxor och sportlinne. Skor hittade jag inga, likaså väska. Strumpbyxor sket jag i för de finns här i Lindau också. Men bh (12.9€) och sportlinne (5€) blev det iaf. Tillsammans med en ny dragkedjesjacka (9.9€), en topp (9.9€), en "bolero" (4.?€) och ett par stringtrosor (2.3€). Så gjorde ett par kap iaf och var nöjd med min dag. Alla de sista inköpen gjorde jag på New Yorker som jag tycker är en väldigt bra affär, allra helst när det är REA i heeeeeeeeeeeeela affären! =)

Hemresan gick tyvärr saktare, kunde inte somna, hade huvudvärk som inte försvann ens med hjälp av salladen jag köpte och massvis med vatten... Men till slut kom vi tillbaka iaf. Hittills har jag duschat samt druckit te och käkat banan och nu sitter jag här och ska gå och sova. Så god natt!

Donnerstag 3

Kategori: Allmänt

Tjoho!

Kvällen igår passerade med massor av glosplugg och snack med Romain. Han spelade en turnering i poker med jättemånga i och kom trea men han vägrar säga hur mkt han fick.

Idag har det varit okey i skolan. Vi hade en uppgift där vi skulle intervjua folk ute på gatan och deras jobb. Jag var med Nina och det gick faktiskt riktigt bra. Alla hittade olika yrken så det var lite roligt att höra också.
Sedan har jag varit och handlat. Tittade efter skor och något sportlinne i Lindau Park, utan framgång. Handlade sedan på Lidl, basvaror, vidare till Lindau Park igen och handla de som inte fanns på Lidl. In i butiken brevid mataffären i Lindau Park (Lindau Park är ett trevåningshus med massor av affärer i) och köpa deodorant och toalettartiklar som är billigast där, har jag upptäckt.

Hem, laga mat! Ris och woksås. Byta om, raka benen, iväg till skolsporten. Spela fotboll, gjorde ett mål och jag var lite aggressiv ikväll. Fällde Simone och var hela tiden på folk för att få bollen.... Men men, ibland ska man vara det också.
Tillbaka hem igen, äta banan, duscha, dricka te och snacka med italienarna. Gianluca åker ju på lördag, det är tråkigt, han har varit riktigt trevlig. Men inte bara han åker! Noemie, Nina, Merita och Joelle åker också. Varav alla utom sistnämnda går i min klass. Blir tomt sen med andra ord....

Nej nu ska jag faktiskt ta och plugga massvis med ord, försöka klara provet imorgon........ Ha det bra! Puss tysken

Mittwoch 3

Kategori: Allmänt

Jävla skit, är så nära att bryta ihop. Vill bara gråta. Jag är en toppstudent, jag har alltid högsta betyg, här är jag inte ens godkänd. Allt är så nytt och så komplicerat och så jobbigt.
Jag har bara god lust att gråta emellanåt på lektionerna.

Igår stannade jag kvar i skolan efter eftermiddagslektionen för att jag var så jävla uppgiven och ville försöka förstå allt nytt och så fanns det inte ens med i min grammatikbok... Satt alltså helt ensam i två timmar, inte en kotte var där förutom jag, och pluggade. Det är ju sjukt!
Spelar ingen roll att det Romain säger är sant, det hjälper mig inte. Han säger att jag har ett bra ordförråd och förstår allt som folk säger. Men vad spelar det för roll när jag inte kan säga en endaste mening korrekt eller göra läxorna?????
Particip 1 och 2 (som det inte står något om i grammatikboken), Konjunktiv 2, adjektivens deklinationer och genetiv - allt är totalt nytt och jag som inte ens kan grunden som ligger till bas för de sakerna.
Fan, vad det tar emot just nu, jag önskar så att jag tar mig upp ur det här träsket snart!!!


Nåja, filmen igår var iaf riktigt bra. Synd att jag inte förstod hela, missade en hel del skämt kände jag. Får väl se den på engelska en annan gång. För, för er som inte vet det så är alla filmer vi ser dubbade och med tysk text.....
Pratade med Mummo också. Det var mysigt att prata av mig om lite...... ♥

Idag har jag haft både förmiddag och eftermiddagslektion.
Sedan jag kom hem har jag egentligen inte gjort något vettigt alls... (Ätit pasta med quattrosås som var väldigt äcklig och inte alls som hemma). Skulle gått och tränat men jag kom inte iväg, allt är för mkt nu så jag är helt utmattad och trött så stannade hemma... Har iaf gjort mina situps........

Nu ska jag försöka plugga lite verb, ren och skär pluggning av ord går än så länge finemang så när de sätter sig blir jag lite gladare!
Ha det. Puss och kram

Dienstag 3

Kategori: Allmänt

Halloj!

Igårkväll umgicks jag en del med Simone, vi lyssnade på musik på Youtube. Jag visade honom Takida som han faktiskt tyckte om :D Pratade med folk och ja, bara myste. Jag trivs!

Idag är en jobbig dag. Det här är jobbigaste dagen under hela veckan. Det har väl iofs alltid varit så att på tisdagar gör jag massvis med läxor och slutar sent och så och det har fortsatt här, så man tycker ju att jag borde vara van men icke sa nicke. Har först förmiddagslektion, slutar halv ett. Hem, göra mat, idag blev det pannkakor. Sedan göra läxan som man fått till imorgon ifrån förmiddagslektionen. Tillbaka till skolan igen till halv fyra, ha eftermiddagslektion i två timmar. Hem igen och göra läxan som man fått ifrån eftermiddagslektionen till morgondagens eftermiddagslektion. Klockan halv 8 är det dags att gå till skolan igen om jag vill gå på skolbion vilket jag vill ikväll (What happens in Vegas stays in vegas visas ikväll).
Sen är jag helt slut så då är det bara att stupa i säng!

Idag skall jag dessutom hinna med att prata med mummo, hon sa att hon skulle ringa halv sju och jag ser fram emot att prata med henne igen =) Så hoppas verkligen på en liten läxa....

Måste vidare till skolan igen redan nu för jag har inte fattat läxan klokt så måste fråga Romain om han kan förklara..... Vi ska skriva ett ansökningsbrev till ett jobb. Men nu när jag läst uppgiften så vet jag inte om jag ska skriva de för en person i boken eller om mig själv som jag förstod det som under lektionen. Hoppas han är där bara...

Kommer alltså ingen mer uppdatering idag. Imorgon kanske. Ha det så br tills dess. Puss och Kram (xoxo)

Stephane, ob du versuchst heute auch alles zu verstehen: Heute habe ich nur geschrieben was ich machen muss und es steht also nichts wichtig.... ;)

Montag 3

Kategori: Allmänt

Tjoho!!

Igår gick jag ned runt halv fem för att jag tänkte hämta en kopp te. Men fastnade i ett samtal med Sophie och sedan kom alla tillbaka ifrån vandringen så italienarna dukade upp ost, skinka, bröd och vin så satt vi där och myste och pratade ett tag tills Simone helt plötsligt sa att han ska laga mat till oss alla. Så han for iväg och gjorde pasta med en jättegod salsasås till oss allihop (Lilia, Andrea, Gianluca, Iris och mig). Myspys! Kvällen slutade alltså mysigt,..! (Egentligen slutade min kväll med mer verbplugg och ett avsnitt av Gossip Girl men det kan vi väl strunta i ;) )

Idag har det vart skola igen. Veckans tema är Beruf (arbete) så idag har vi pratat om vad som krävs för olika arbeten och gjort lite övningar till det. Har fått läxa, typiskt! Direkt efter skolan for jag till träningscenter. En äldre man började där prata med mig haha och han förstod att jag var ifrån sverige på grund av mitt ansikte och min NÄSA! Snacka om att jag skrattade när han sa så =)
Springer där ungefär 15 min, går först 5 och sedan 5 efteråt. Sedan maskiner för ben och lite rygg och armar och så massvis med mage inne i stretchrummet. Ska försöka länga springtiden när jag blivit fri från min förkylning.
Snabbt hem efter träningscentret, åt nudlar och sen iväg igen. Träffade Merita (fransktalande Schweizare) och hennes kompis som jag tyvärr inte vet namnet på (italiensktalande Schweizare). Vi var ute och gick från klockan fyra till klockan sju. Har vandrat runt hela ön och tagit jättemånga roliga bilder, tyvärr dog min kameras batteri så alla bilderna finns på Meritas kamera. Hoppas på att hon skickar dem när hon kommit hem ordentligt till schweiz. (Hon åker hem i helgen) :'(

MARDRÖM!

Det finns en endaste tjej på hela det här stället som jag verkligen inte tål. Vet inte om jag berättat något om henne men hon svarar på allt och bläääääää. Tål henne bara inte. Det är nog att behöva gå i samma klass som henne och träffa henne fem dagar i veckan. Men nej gör mitt liv hemskt väl. HON SKA FLYTTA HIT TILL MAX, nästa helg! Då ska jag behöva träffa henne VARJE DAG, fan!

Nej jag ska gå ned och ta hand om min mjölk som Andrea har köpt åt mig mot att han fick låna min cykel =)
Ha de bra. Puss och kram Tysken

En helt vanlig helg

Kategori: Allmänt

Halloj!

Jag letade reda på lite folk igår. Såg lite på tv med Simon och Andrea och sedan lyckades de allihop övertala mig till att gå med ut. Så vi begav oss ett gäng till Chongo, jag, italienare och fransktalande schweizare(12st). Chongo är en latinbar så alltså dansar man salsa, inte riktigt min grej så höll mig till min drink (en Piña Colada minus cocoscreme och plus mangosaft) och pratade med allihop. Gick ändå hem runt tolv, hade ännu ont i huvet och italienarna skulle iväg på utflykten som var idag.

Idag har jag lyckats sova länge och det var sååå skönt! Ätit havregrynsgröt, gjort läxor och vart på träningscentret. Älskar att ha så nära till ett träningscenter som är så bra och så billigt, mår ju bra av att träna =)
Måste tyvärr göra mer läxor så får väl se om jag hinner med något annat idag.

J* Finns alltid för dig när du behöver mig, tvivla aldrig på det!

Och till er alla där hemma, jag hoppas ni har det riktigt bra!! Saknar faktiskt er, men trivs här.. Äsch, tiden går så fort så vi ses snart igen ;)

xoxo
tysken!

Löööörilöörilördag

Kategori: Allmänt

TJOHOHOHOOOO!

Igår var det först skola. Provet i skolan gick inte alls bra (vi gör prov varje fredag) så jag fick med mig massa övningspapper hem så att jag kunde försöka förstå all den nya grammatiken. Tycker det var riktigt snällt av min lärare Albert att kopiera papper till mig och erbjuda sig att rätta det sen.
Efter skolan drog jag till träningscentret. Sprang och tränade ben och mage. Hem, äta mat och ta det lugnt ett tag sedan begav jag och Sophie oss mot tågstationen för att träffa alla andra. Tillsammans åkte vi 26personer till Friedrichhafen stadt och bowlade.
Jag, Gianluca, Lilia, Simone och Andrea bowlande tillsammans. Första serien vann jag med ett poäng över Andrea och andra serien vann jag överlägset :D Hade skit kul med dem! Simone hade aldrig spelat förut så det var riktigt roligt att spela med honom. Första serien lyckades han få ihop 69p något vi hade väldigt roligt åt.. =) Mycket snack och skratt. Drack öl, två stora glas och blev en aning lullig :P
När taxin körde fort i svängarna till tågstationen var det lite väl yrt men det gick finnemang. Det bar av till Coco Loco och slutade sedan i sängen klockan HALV FYRA! Innan dess fick jag dessutom i mig en öl till och en drink och jag betalade inte för någon av dem :P
Underbar kväll!!

Vaknade imorse klockan sju för att det var ljust. Sover direkt under fönstret så dagsljuset lös mig rakt i ögonen. Lyckades somna om en stund och låg sedan och drog mig i sängen fram tills runt tolv. Åt frukost. *huvudvärk* Duschade sedan och gick med Simone och Andrea till Lindau Park (typ köpcenter). Handlade en tröja eftersom jag insett tröjorna går åt här, en enkel svart tröja för 100 spänn. Inte illa! Köpte mat och gick hem. Gjorde läxorna med hjälp av Romain, åt mat och nu sitter jag här en liten stund innan jag tänkte gå och leta reda på någon rolig människa.

Så nu har jag iaf uppdaterat er om vad som försigår så ha det så bra!
xoxo Tysken

Tysken här igen

Kategori: Allmänt

Halloj!

Tisdagskvällen blev riktigt rolig! Att se Eurotrip med så många nationaliteter var riktigt roligt. Höra italienarnas reaktion över italienaren i filmen och så vidare. Myspys med alla!
Pratade dessutom en hel del med Vanessa, jag har verkligen haft tur som delar rum med henne, hon är urgo! Vi gjorde situps tillsammans dessutom.....

Igår i skolan mådde jag väl inte helt finnemang. Har ju varit småförkyld nu ända sedan i fredags. Halsen har gjort ont utan att de händer något mer så har inte tränat sedan dess. Igår kände jag mig febrig så låg och vilade på rasten över två stolar, haha några skrattade åt mig. Jo förresten jag har fått lite nya klasskamratet och en av dem kan norska, de e lite komiskt, så vi pratar med varandra på norska/svenska. :D
Mycket mer gramatik igår också. Huvet snurrar ännu! Men skoldagen gick ändå väldigt fort. Åt mat med Romain och vi satt i solen och njöt, det var riktigt varmt igår.

Cyklade sedan hem riktigt snabbt efter skoldagen och bytte om. Gick till skolan igen och åkte buss till vinprovningen. En farbror berättade lite snabbt om hur de gör vin, visade oss lite grann och sådär. Bland annat fick vi allihop kämpa oss upp för en jääääääättelång trappa för att gå upp på ett mindre berg och kolla på plantorna. Haha, har aldrig hört så många sucka och stöna samtidigt :P
Efteråt fick vi ett halvt glas vin utav 3 olika vita viner och två olika röda viner, vi åt ost och lite bröd och myste. Trevlig kväll som sedan fortsatte på CocoLoco (en pub).. Kom hem runt halv tolv, gjorde läxan och somnade som en stock...

Idag har skolan inte gått jättefo
rt men helt okey. Vi har presenterat oss lite mer ingående för varandra och idag hade vi även Albert som lärare för första gången. Han är precis lika bra som Alex så det gör mig ingenting alls att vi har två olika lärare. Efter skolan satt jag och ett gäng kvar och försökte vänta ut regnet men efter en timme gav vi upp och cyklade alla hem till vårt. Jag och Simon cyklade som dårar till Max men ändå var vi dyngsura när vi kom fram.

Sedan dess har jag gjort pannkakor, lyckades bättre den här gången, rakat benen, klippt luggen vilket gick åt helvete den är inte rak alls och börjat byta om. Det är nämligen så att jag tänker strunta i att jag är sjuk nu, jag är trött på att vara sjuk, jag har på tok för mkt energi och jag vill träna så ikväll går jag till skolsporten. Blir min sjukdom värre, bra då kan jag ligga i sängen och ta igen mig, blir det bättre, bra då kan jag få leva igen.
Hoppas dock verkligen på att de inte blir värre, imorrn ska vi ju åka och bowla i Friedrichhavens stadt....

Ha de bra, nu ska jag fortsätta byta om, har iaf uppdaterat nu....
xoxo Tysken


P.s Har ingen aning om varför det helt plötsligt blev kursiv stil och det går inte att ändra så ber om ursäkt för det :P

Lång Tisdag

Kategori: Allmänt

Halloj!!

Herregud vad jag skrattade idag på dagens lektion. Allt blev bara så otroligt komiskt när Alex, läraren, började skoja till det och alla hakade på. Jag skrattade så jag grät! Kan inte förklara allt vad vi skrattade åt det blev bara så roligt där helt plötsligt.... =)
Fick dessutom arbeta med den enda tjejen i vår klass som jag inte gillar. Suck, Romain och jag växlade lite blickar då eftersom han vet att jag inte gillar henne, så började vi båda garva och ingen annan fattade. :P

Efter förmiddagslektionerna cyklade jag och handlade. Har handlat halstabletter och ingredienser för att göra pannkakor och lite sånt. Försökte dessutom göra pannkakor när jag kom tillbaka till Max (Max är namnet på residenset). Men det gick ju och sket sig. För det första så existerar inte dl-mått här så jag får mäta upp i en mugg och se till att jag får dubbelt så mkt mjölk som mjöl och så. Gick hyffsat. Men sen fanns det ingen stekspade. Hittade slutligen en i metall som man inte ska ha till teflonpannor men okey, var det enda alternativet jag hade. Första stekpannan hade något konstigt mönster i botten och gick inte alls att göra pannkakor med. Fick slänga två stycken då det bara blev gröt av det. Nästa stekpanna jag hittade hade hål i mitten så all smet rann in emot mitten och så blev det typ någe krisp runt om och slisk i mitten. Så fick ta ytterligare en ny stekpanna som slutligen gav mig två pannkakor till lunch :P
Diskade sedan ALL disk. Folk är så otroligt dåliga på att diska efter sig här så jag fick nog idag och diskade och torkade alla ytor. Blä säger jag bara....
Fick sedan cykla fort till min eftermiddagslektion som även den innebar en hel del skratt och många rynkade pannor från mig. Fan vad svårt det är med grammatiken, det bara snurrar runt i huvet!!!!!!!
Tvingade iaf Romain att komma till skolbion ikväll så med andra ord har jag något att göra ikväll....

Igårkväll spelade vi poker. Jag kom tvåa men förlorade mot Romain. Hade 10-10 bordet låg kn-kn-e-3-4 och den lyckostarn hade ju självklart ett ess. Morr! Men det var kul, tog otroligt lång tid bara att få ut alla andra....

Nej nu måste jag hitta på något. Måste komma ihåg att ta bilder på hela stället snart också....
Ha de bra tills nästa gång jag skriver.
xoxo
tysken!

Vecka 2

Kategori: Allmänt


Halloj!

Den här helgen har varit ganska död för mig, därför jag inte skrivit något. :P
Känsliga läsare varnas för sista stycket i kursiv stil!

I lördags pluggade jag massor. Ville gå till gymmet men Jeppa typ förbjöd mig eftersom jag har ont i halsen, klokt av honom men förjävligt för mig då det är mitt enda kloka nöje här. Spelade lite poker och såg lite på Gossip girl. Annars vet jag faktiskt inte vad jag gjorde :/ Med andra ord inget viktigt...
Söndagen var lika död den. Sov länge, skrev färdigt min tyska cv och spelade lite livepoker med de andra. Var dealer för Adam och Simone som spelade om pengar, kände mig lite stolt faktiskt :D
Blev en film igårkväll också, Wedding Daze, jag rekomenderar den, min smak verkligen :P
Vanessa kom tillbaka igår också får se hur många helger hon kommer åka hem framöver......

Idag har jag varit i skolan... Pratat om framtid som är veckans tema och därmed pratat om Konjunktiv 2. Jag är förvirrad!!!!! Mer än så orkar jag inte skriva om det..
Nu ösregnar det också, verkligen ösregnar så jag kan inte gå och handla och har ännu ont i halsen så kan inte träna. Havregrynsgröt idag med andra ord men va fan ska jag göra mer?

Börjar vänja mig vid att sova ensam nu men saknar verkligen värmen från någon annan.....
Jävla skit också. Dumma Desireé, du kunde ju väntat lite........ Har slutat med p-pillrena för tänkte se hur det går och hur mkt mensvärk jag får, har ju trots allt ätit dem sedan jag var 14, så är konstant kåt eftersom jag inte är van vid att vara utan p-piller (som ju är bevisat att de sänker sexlusten). Stör mig enormt!

Langweilig....
xoxo tysken

Torsdag, Fredag

Kategori: Allmänt

Måste försöka skriva varje dag. Det händer för mkt för att komma ihåg allt!

Igår var det först skola. Sen stack jag och handlade yoghurt och lite mera. Gjorde lite hemuppgifter och gick sedan på "Schulsport". Gick dit med ett par stycken och spelade fotboll. Vi var tolv stycken där och det var riktigt roligt och jobbigt. Hade planer på att gå till fitnessstudion också innan men är riktigt glad att jag inte hann med det för jag blev trött nog av fotbollen. Gjorde två mål, fick en boll i skallen och sköt en kille mellan benen men vad gör det då? ;)
Hem, duschade snabbt som tusan för sen gick jag och 10 st till till en restaurang som avskedsmiddag för Brett som åker på lördag. Han är ifrån Australien, 21 år och ställets pajas så kommer bli lite livlöst utan honom, tror jag.
Vi åt alla god mat som det slutade med att han betalade, 124€, han är tokig! Men tack för maten!!
Drog vidare till en irländsk pub. Fick en "cider" och sen gick jag hem, pratade ganska länge med Jimmie men somnade sedan som en stock, ensam i mitt rum eftersom Vanessa åkt hem till Schweiz över helgen....

Idag var det skola igen. Som alla dagar ;) Men idag var lite roligare än annars eftersom vi skrev sagor..... =) Min är väldigt knasig men men det får gå, roligt var det iaf :P
Hyrde sedan en cykel, kostar 400 spänn för 7 veckor.... Känns sådär men orkar verkligen inte gå den tid det tar till affären och sen bära hem allting så jag har inte så stort val. Cykel är billigare än buss så och buss är bara onödigt.
Handlat på lidl idag, haha köpte några äckliga typ alkoläsk, bläää!
Var även på träningscentret. Sprang på löpbandet, förbrände 220 kalorier, svettades som en gris. Gjorde benmaskiner och massvis med situps, hade sällskap av Staffan en stund också. Pratade med honom ett bra tag också, han är riktigt trevlig!

När jag kom hem blev det bulgur och fiskpinnar med remouladsås till mat därefter sminkning och ombyte eftersom det var fest på G. Fest på Wunderbar, som baren heter. Litet mysigt ställe med bra dj och bra dryck men efter ett tag stängde ägaren vanliga dörren så man kunde inte längre gå ut och röka. (Detta eftersom ingången går ut på gatan mitt utanför folks boenden så för att vi inte skulle störa så stängde han dörren). Så alla rökte inne så nu värker ögonen, halsen och huvet av all röken. Men hade mysigt iaf. Dansade en hel del, blev en hel del kort och fick inte gå hem :P Romain försökte få mig att stanna längre men röken blev verkligen för mkt..... För Adam blev spriten för mycket, stackarn....

Orkar inte skriva mer ingående. Klockan är mycket och jo jag vet att allt bara är uppradat så att det blir väldigt tråkigt att läsa men det får gå för jag vill få ned allt som hänt så att jag kan få sova utan att tänka på "Det måste jag skriva, och det måste jag skriva och så får jag inte glömma det, naj"...
Men nu ska jag iaf sova, sov så gott och ha det underbart!
xoxo

Mitt liv i Lindau

Kategori: Allmänt



Oj oj, i vilken ände ska jag börja?


Igår, ja vad gjorde jag igår. Gick i skolan.... Gick runt och tittade lite på staden, satt och njöt i solen, det var 19grader i skuggan. Hade sedan eftermiddagslektion mellan 15.30-17.25 alltså senare än vad jag angett förra gången men det gäller bara för tisdagar. Sedan på kvällen spelade jag lite poker och ja.. Vet inte egentligen, tiden gick så fort...

Idag däremot har jag vart i skolan. På förmiddagen pratade vi om vem som defineras som fattig, om det finns fattiga i våra länder och vad det finns för bidrag och hur det fungerar. Jag var helt lost, jag menar i Sverige pratar vi ju inte om sånt. Vi pratar om Afrika och om hur viktigt det är att hjälpa dem men vårt eget system och våra egna det pratar vi inte om det naj. Komiskt...
Åt sedan pizza med killarna.. Hmm namn på alla vet jag inte. Men Adam, Staffan och två till. Staffan är en jättesnäll svensk kille från Karlstad (?!), 24 år. En Margarita precis lagom stor kostade mig 3,8 € alltså ungefär 38kr. Sjukt ju! Sjukt gott! Åt på Donken igår och den cheeseburgaren var istället riktigt äcklig..
På eftermiddagslektionen (vi är 4st på eftermiddagslektionen) lärde vi oss om verb med dativ och ackusativ. Riktigt svårt och helt nytt för mig.  Har det i läxa till nästa tisdag. Jösses, ska alltså göra 12 uppg om det helt själv :S Men Romain, en fransman bor här på Max och han är riktigt duktig så kan säkert be snällt och få hjälp.

Efter eftermiddagslektionen satt jag mig i solen och översatte massvis med ord från gårdagen. Gick tillsammans med en av de svenska tjejerna till träningscentret. Vi värmde upp tillsammans i tio min och sedan gjorde jag lite styrketräning. Gick sedan på ett pass som hette figurträning. Först tänkte jag: "Va fan är det här för skit" då uppvärmningen var helt knasigt tråkig och gav nada. Men sen hade vi såna där gummiband man kan träna med och så hantlar och jadu, hela kroppen tränades verkligen. Det varade en timme, dålig musik dock. Direkt efteråt var det magintensiv i en halvtimme, helt underbart pass!!!!!!!!! Carro, alltså du skulle totalälskat det!
Sprang sedan lite på träningsbandet, 12 min 132 kalorier och mår så mycket bättre. Spänningarna jag haft i axlarna nu sen i söndags som givit mig huvudvärk har lättat en aning och känner mig lättare.
Får iofs ganska mkt motion. Det är ju 20minuters gång till skolan på morgonen och så hem igen, 15 min till träningscentret. Vill verkligen hyra cykel men de kommer kosta ungefär 500 kr för hela den här tiden så får nog vänta lite.

I min klass är det en hel del nationer representerade. Frankrike, Italien, Kirgistan, Kazakstan, Japan, Schweiz och så Sverige då. Så en hel del olika dialekter att förstå men men det går helt okey. Har läraren Alex, han är väldigt glad och skojig och förklarar ganska bra. Ibland går det dock fort.

Nee, nu får jag väl sova har blivit sent varenda kväll hittills och imorgon kanske de blir utgång, enligt Staffan iaf :D
Vanessa lär mig lite smått franska. Okej stavas: d'accord men sägs ungefär dacor(h). Jaja sov gott allihop.
Puss från tysken :P

Meine Zimmerpartnerin

Kategori: Allmänt

Ja just sjutton.. Har ju inte berättar något om min rumskompis. Hon heter Vanessa och är ifrån den fransktalande delen i Schweiz. Det är det många som är!!!
Och vi är nu fem svenska tjejer här i studentresidenset.. Har inte träffat Anna och Sofie än bara men de kommer ikväll....

Ja! Min säng är underbar och kudden också, somnade på en gång igår!

Mein erster Tag in der Schule

Kategori: Allmänt



Riktigt besviken på skolan som det ser ut nu...
Kom dit imorse, då blev vi först inskickade i fel rum och sen kom de på, oj ni är svenskar ni ska till ett annat ställe. Bra!
Fick fylla i ett formulär om hur bra vi trodde att vi är på tyska. De olika stegen är a1, a2, b1, b2, c1, c2 och så finns det typ plus emellan varje steg. Jag skrev att jag var B1 på allt och jag står ännu fast vid det men jag fick B2 av läraren som jag pratade med i typ fem minuter :S
Hallå, liksom! Hur kan hon avgöra det så fort? Imorgon hamnar jag alltså med B2:are. Idag var lite annorlunda eftersom många är borta, de har vart på oktoberfest i helgen så idag var vi blandat b1 och b2 och bara det var svårt nog. Jag saknar lixxom grund i gramatiken. Så helt plötsligt skulle jag göra en uppgift där jag skulle skriva i imperfekt och det lärde jag ju mig i onsdags på tåget.....
jag vill ju dessutom mest ha gramatik, jag har inga svårigheter med att prata på tyska, det är bara prata på. Men säger ju ofta fel eftersom min grund är väldigt dålig. Men verkar som att man mest pratar och pratar.... så lite besviken...

Kommer från och med nu har lektion från klockan 9.00-10.30 och sedan 11.00-12.30. Sen har jag lektion från 13.30 till 15.30 på tisdagar och torsdagar..
Tisdagar är filmkväll, då ser man film i skolan klockan 20, gratis. Torsdagar är sportkväll, har inte riktigt förstått vart än men det får Adam eller någon visa mig senare. Adam är min nya vän, den enda jag fått hittills... Han är från England och fyller imorgon 19 år. Han är B1+ och har idag ätit mat med oss svenska tjejer och visat oss vart vi kunde handla mat. Sedan visade han mig vart det ligger ett gym. Kostar 35euro för en månad och då kan jag gå på hur många pass jag vill och träna vid maskinerna. Finns dock inge body combat men magintensiv och lite andra....
Men haha som det ser ut nu behöver jag bara gå med Adam i en halvtimme så har jag tränat för jag måste typ springa för att kunna hinna med i hans tempo för han saktar inte in... :P
Vi har spelat biljard, poker på internet och fotbollsspel och han har lyssnat på all min musik typ :P

Nu är jag ensam. Mitt huvud värker från tyska och engelska som jag blandat hela dagen-oavsiktligt, mina axlar är stenhårda, så här stel har jag aldrig vart... Mina händer värker efter gårdagens väskdragande och dagens handlande.. 22euro för: smör, philadelpia, tre yoghurtar (de har inga stora), kellogs k-special, mjölk, apelsinjuice, pasta, bulgur, fiskpinnar, bröd, två pastasåser, två äpplen och knäckebröd.....
Jaja nu har jag klagat färdigt....
Ha de bra. Puss

...J...

Kategori: Allmänt

Jakobsson says:
saknar ditt leende...
Dessan, i Lindau, Tyskland... says:
mitt leende? finns inte...
Jakobsson says:
lägga av, klart det gör.. såg det nyss.. det var då jag insåg det, saknar ditt skratt också.. så skönt att du alltid fanns här och skrattade med mig..

Fan Jimmie, jag älskar dig, kommer alltid göra det på ett eller annat vis, saknar dig enormt!!!!!!!! ♥


senare:
Dessan, i Lindau, Tyskland... says:
jag älskar dig
Jakobsson says: jag älskar dig Desiree Nilsson!
Dessan, i Lindau, Tyskland... says: gråter igen..
Jakobsson says: me2

Lindau

Kategori: Allmänt


Igår sa träffades vi alla på Venecia. Jag åt crepes, tyckte jag får passa på att äta upp mig innan jag kom hit till Lindau (vilket jag även gjort, ätit upp mig alltså). Satt där och småpratade en hel del.
Jag och Karola gick sedan vidare till Komikershowen.. Han var faktiskt rolig, de jag förstod iaf! Missade många avslutningar bara eftersom folk skrattade redan innan själva poängen kom. Dock var jag ensam om att skratta på ett ställe där jag förstod allt, haha, aningens pinsamt.
Sa hejdå till alla hemma hos Paul..... Suck, jobbigt värre. Fick inte säga hej då klokt till Christoph heller för han var tvungen att åka tidigare, tråkigt värre.

Idag steg jag upp klockan sex, åt lite frukost och sen var det iväg. Sa hejdå till Mechthild (Karolas mamma) innan vi åkte och hon såg lite gråtfärdig ut. De andra gick med mig in i tåget och stod och pratade med mig och så var det som på film, massa vinkande utanför tåget. Riktigt jobbigt att lämna Norbert, Karola och Magnus!

Det tog mig nästan åtta timmar att åka. Klockan 07,07 gick första tåget och så kom jag fram 14.54. Sov första halvan och andra halvan var mp3n underbar.
Sista resan satt jag mitt emot, förlåt Jimmie, den snyggaste killen jag någonsin sett. Han var fan perfekt skapt. Modell borde han ha vart eller något sånt. Vet ingen skådespelare som ser så bra ut. Helknasigt, sjukt konstigt att träffa en sådan människa i verkligheten. Det värsta är ju dessutom att han nog märkte att jag glodde massa på honom och blinkade åt mig med ena ögat och vinkade när han klev av.... (Han åkte med en tjej, de gjorde inget dock så har ingen aning vad sjutton han ville) :P Haha, han fick dessutom en väska i skallen när en person tappade balansen och smällde till honom i huvet, skrattade jag ganska mycket åt.

Jahapp... Är ju nu då i Lindau. Fick ett brev på tågstationen där det stod att man kunde åka buss och taxi eller gå, det skulle tydligen ta ungefär en kvart att gå och tjock som jag är efter all god mat den här veckan tyckte jag: "Varför inte slå två flugor i en smäll och få motion och samtidigt se stan lite". Fan vad jag ångrar det! Det borde stått i brevet att gå med tunga väskor på hjul inte är att rekommendera då hela vägen, hela ön, består av kullerstenar, som i Visby innerstad, inte en endaste bit rak, plan asfalt förutom mitt i vägen där bilarna kör. Så var väl genomvåt på ryggen och allmänt slut när jag kom fram.
När jag väl kom fram var jag livrädd för att någon skulle träffa mig då, blodröd i ansiktet och genomsvettig. Men se, de hade jag inte behövt oroa mig för, inte en själv fanns där att se mig. Hittade mitt rum,(2:a våningen, rum 6) bäddade sängen hittade en Fransk/tysk ordbok på bordet så antar att min rumskamrat som jag ännu inte träffat kommer ifrån Frankrike. Tittade sedan runt när jag plötsligt hörde stönanden vid ytterdörren och svenska röster. Haha, två svenska tjejer kom... Hjälpte dem att bära upp sina saker, de har ett mycke bättre rum och dessutom eget badrum..
Vi gick och åt och nu sitter jag här, har packat upp lite grann. Pratat med Karola i telefon och pratar nu med Jimmie och Christoph...
Har inget att äta till frukost imorgon eftersom inga affärer har öppet på söndagar och börjar imorgon med ett test, skit kul!

Känner mig väldigt ensam och pessimistisk just nu.... Vill hem... saknar J, förfärligt, samtidigt som jag för alltid vill stanna i tyskland och prata tyska...
Ne, nu ska jag lägga upp bilder. Ha det bra. Puss

..........

Kategori: Allmänt

2 år, 1 månad, 2 veckor, och 2 dagar var allt vi fick..
- En underbar tid...


Vet att jag inte längre kan begära svar, men vill ju så gärna... suck!

Soest!

Kategori: Allmänt

Halloj där hemma!

Torsdag!
Var en lugn dag. Satt först här här hos Karola och pluggade tyska. Läste halva grammatikboken medan Karola läste sin engelska. Vet dock inte hur mycket som fastnade..... :P

Senare pa kvällen var vi pa ett caffé som hette Basta. Fikade med Henning, Paul, Christoph, Laura och Karola. Drack te som vanligt (har nog aldrig druckit sahär mycket te om dagarna som jag gör här :P). Pratade, lärde mig tva "lekar" och hade allmänt mysigt!
Vi tjejer gick sedan vidare till Döners, fick i oss lite kvällsmat och sa bar det av hem till Henning och Jonas där det var fest. Drack en öl som smakade hostmedicin! Tyvärr, försvann alla bilder pa kameran som jag hade tagit fram tills dess. Nagon rakade väl radera dem, surt.... Men de var väldigt villiga med att hjälpa mig ta nya.. Med allt det nu innebar, fick väl radera ungefär 30 bilder :P
Min ordbok är ocksa väldigt rolig, det finns väldigt manga ord som killarna vill sla upp och säga pa svenska. Later extremt roligt, sa när jag ensam sitter där och skrattar är det för att de försökt säga nagot pa svenska!
Kom dock hem sent och fick lite skäll.....

Fredag
Bakade kladdkaka..... EHM!! Gick inte sa bra, deras kakao är mycket starkare än den hemma och dessutom har de inga decilitermatt, matskedar eller teskedar sa de blev väl inte helt bra. Var inte nöjd! MEN, alla typ älskade den. (Karolas hela familj/släkt var här och fikade med oss) Den gick at som smort sa undrar vad de hade tyckt om den hade vart som den ska va.... :)
Hennes kusiner är ju bara sa snälla. En av dem, den äldsta gav mig Kinderchoklad, en halloween-special.... Sa snällt!
Spelade Halli Galli igen, sa otroligt superkul, om det inte tar en evighet och när inte Karola vinner ;)

Sen gjorde vi oss iordning för fest. Det skulle vara förfest hos Fabian och sen skulle vi till Red Bowl där det skulle vara nagon bra Dj. Men vi kom aldrig iväg ifran Fabian. Hade superroligt där och alla är sa otroligt snälla, vill inte aka härifran.
Henning, Christoph, Martin, Paul, Fabian, Jonas, Benni, Laura och Karola gjorde verkligen min kväll riktigt rolig!
Benni fyllde ar ocksa och han fick en HAMSTER! Jag ger den en veckas levnadstid för han ville verkligen inte ha den.... Stackars hamster! Som btw heter Tyson....
Jag och Karola kom hem ungefär runt 2 men vi hade tjejsnack om allt som hade hänt under kvällen sa ungefär klockan 4 kom vi i säng. Oförglömlig kväll. 

Idag
Tar vi det lugnt. Har ont i huvet,.. Inge mer vaniljlikör för mig!!! Laura och Natalie kommer ungefär klockan 4 och sen ska vi träffa nagra av de andra pa en krog lite senare och jag och Karola ska pa en komikershow ikväll. 
Imorgon blir det tidigt och en 8h lang resa, roligt, neeeeee!

Ha det bra sa hörs vi!
Puss fran tysken ;) 

Schwimmbad und Schokladenfondue und Laura

Kategori: Allmänt


Tjoho!

Det blev badet igar. Jag och Karola var i alla de olika bassängerna under de tva timmarna vi var där. Jättemysigt och otroligt skönt att bara ligga där i det varma vattnet och prata.
Sa var vi dessutom hemma hos hennes morföräldrar. Hämtade ägg och fick mat. Haha, det var jätteroligt att träffa dem och de verkade lika glada över att träffa mig igen!
Fortsatte bort till Laura och hämtade upp henne. Den tjejen alltsa hon är ju bara för skon. Tillsammans med Karola gjorde vi chokladfondue (dvs smält block choklad som vi doppade olika frukter till) och drack sekt (ungefär champagne-aktigt). Vi kollade massvis pa youtube, jag visade "ich bin ein gummie bear" och sa hörde vi pa lite andra barnvisor pa tyska. Faktiskt ganska sa roligt, trot eller ej....

Idag har vi varit i Dortmund pa shoppingrunda. Jag har äntligen hittat nya gympadojor. Inte vad jag ville ha men de far duga. Ser typ precis ut som mina gamla men de är i läder, som Jimmies pumaskor, och sa har de lite rött pa sig.
Blev dessutom tva klänningar, skulle bara ha en men kunde inte bestämma mig, varav en skall jag ha pa festen vi ska till pa fredag.
Har dessutom snackat jättemycket grammatik med Karola. Har lärt mig en hel del under tagresan när vi ända inte hade nagot annat att göra. Känner dessutom att jag förstar andra sa mycket bättra än förra aret jag var här, en underbar känsla som jag njuter av sa länge jag har kvar den!!!

Har köpt ett tyskt simkort till mobilen idag.
Kan nu ringa hem till fasta nät för 90 öre minuten. Till mobiler för 2,5kr (uppkopplingsavgiften ligger dock pa 7,5) istället för 4,5 för mitt svenska nr. Och alla sms kostar 1,5 kr. Det kanske later som att det ännu är dyrt och ja det är det men det blir fan sa mycket billigare i längden iaf. (Dessutom betalar Karola 2,9 kr för ett sms, mohahaha).
Numret till den är +4915777106166
Sa känner er välkomna att skriva sms iaf!

Nej nu far jag nog ga ned. En av Karolas kusiner kommer snart och skall fika med oss för hon ville träffa mig och kan inte pa fredag när resten av Karolas familj kommer.
AH! Nu plingde det pa dörren..
Ha det bra! Puss