Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

Avslutningsfesten

Kategori: AllmäntBlev en riktigt mysig kväll igår hos Frida. Vi blev ett par stycken och det blev lite ESC, tillräckligt för att se Tysklands bidrag och bestämms oss för att vi ännu älskar henne och rösta på henne och det gick ju bra fick jag höra i natt :)

Vi hamnade dock i enorm kö in till Sivans tog en hel timme. Dessutom råkade jag väl vara lite elak i kön. Hade två väääääääldigt kaxiga tjejer framför mig som jag väl försökte smita förbi och lyckades för att de aldrig gick framåt och då blev de de värsta bitcharna jag någonsin träffat och då kom ju den lilla bitchen i mig också fram och var väldigt elak... Men sedan kom jag på tanken att usch vad mummo skulle skämmas över mig nu så jag släppte om dem och bad om ursäkt men de sa att jag förtjänade en bitchfight m.m och knuffade dessutom till mig inne på Sivans sen så de hade ingen lust att vara snälla. Min slutsats - de var bitchtjejer på riktigt medan jag bara blir det ibland...:P Men var fan rädd där ett tag, de var lite läskiga. De var två och jag var ensam... Men jag tror inte jag hade tänkt så mkt om ngn av dem försökt slå mig, då hade nog mina försvarsinstinkter väckts till liv i samma sekund de höjde handen mot mig...

Träffade två av mina grannar i kön och jag fick höra av min granne mitt emot tydligen har två grannar - den klagande grannen och den bra grannen - jag ÄR den bra ;)

Blev en hel del dans där inne med gänget. Mys som sjutton..

Men kvällen tog slut alldeles för fort... Hälften av gänget ville gå till Abbas och kände bara mat - usch - blä - magen vänder sig ut och in och halva gänget gick hem till Frida för o ha efterfest. Jag blev i mitten och stannade med min granne som jag träffat utanför igen så fick iaf sällskap hem av honom. Han bjöd dessutom på film och jag blev efterlyst av vännerna så kände mig iaf saknad. Men jag och grannen - måste kolla postfacket vad han heter - såg Texas Chainsaw Massacre - bästa han hade o bjuda på :S:S Tur att jag inte är lättskrämd. Kul att kunna umgås en gång - första och sista gången, iaf med honom - med en granne här.

Sade hej då och så somnade jag som en stock i min säng..

Idag blire och städa, städa, packa, packa och försöka umgås med vännerna....
yours truly
Dessidessan

P.s jag har en liten fläskläpp, undrar vad jag gjort... :O

Tråkig avslutande tenta

Kategori: Allmänt


Sugigare tenta får man ju leta efter. Övervägde allvarligt att lämna in den blank o göra om den i höst och hoppas på en bättre tentan då, drygt. Massa dryga ord och jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade haft Duden, jösses alltså... Chansen är minimal att jag kan få VG på den så det blir ingen rak serie VG under mitt första universitetsår men det var nära... Men mirakel kan ske... Tänker hoppas tills jag får kuvertet med tentan och det svart på vitt hur det gick..

Vaknade ju dessutom med samma dryga huvudvärk som jag hade gått och lagt mig med så var allmänt körd i botten imorse..

Efter tentan hämtade jag saker hos Louise, postade brev, unnade mig en glass och Mikael hjälpte mig att bära ned kartonger så att jag kan fortsätta packa...
Tanken var att bära ned allt som står i förrådet uppe så att vi slipper gå upp för att släpa ned det men insett att det är en jävla massa kartonger så får se om jag ordnar det på tisdag eller om det får va...

Avslutningsfest ikväll med gänget och förfest hos Frida, det kan bli nice. Om jag nu kommer på något att ha på mig. Att ha kläder är inte samma sak som att ha något att ha på sig... :O

yours truly
Dessidessan
PackarN

Kurskval

Kategori: Allmänt


Jag har en fundering o bita i.. Har ju funderingar på o lägga till kurs till i höst men pratat lite med Desirée och hon tror att det kan bli tufft.. Har ju två kurser som jag är intresserad av, inser ju att jag behöver välja isf..

Ena heter Socialpsykologi på 10poäng löper mellan v 35-48 väldigt riskabelt när jag inte vet hur intensiva kurserna i mitt program är och boken som man ska ha kan jag få för 300 begagnad :S:S Men det är distans så behöver inte gå på några lektioner och läser i min egen takt och kan ju beställa boken redan nu och läsa redan innan.

Den andra är Samtal och Kommunikation (lite mer inriktat på socialt arbete, intressant!!) 7,5 poäng från 40-49 tror jag det var och fyra böcker men inte distanskurs så måste gå på seminarierna som ju visserligen är i Växjö men mkt möjligt att de krockar med mina vanliga seminarier...

suck.. Måste ta mig en funderare..

yours truly
Dessidessan

p.s jag önskar att jag kunde gå ut och dansa ikväll för det har gått förbi ett antal snygga kostymnissar :P

Jag hyllar Blind Side och raggsockor!

Kategori: Allmänt


Dagen började bra, kastade mig upp vid tio duschade och åt frukost och sedan sprang jag ut i solen för att få mig en solning på 40min innan de förbaskade molnen kom och gissa vad när jag skriver nu så öser regnet ned :P Är det inte typiskt växjö? :P

När jag gått in igen så skrubbade jag färdigt fläktfiltret och köksfläktens omgivningar, lär ju behövas igen vid flyttstädningen men blir i alla fall lättare då.
Dessutom har jag torkat av hela kylskåpet och diskade alla delar så att när det väl kommer till flyttstädningen borde det räcka att torka ur kylskåpet för nu skall ju iaf inte göra så att det blir skitigt igen...

Därefter gick det dock utför hamnade i linne, kjol och raggsockor i soffan framför tvn och såg på Blind Side en sjukt bra film baserad på en sann historia om en hemlös kille som fick ett hem, en familj och dessutom blev förbannat bra på amerikansk fotboll :)

http://tankadirr.com/uppladdningar/the-blind-side-poster1.jpg


Mamma skrev en jättefin status på facebook idag:

Susann Norragård - Jag räknar ner dagarna till min stora töis kommer hem till ön. Vill krama henne så, för jag saknat henne jättemycket. Nu är det bara fem dagar kvar.

Fan vilken hemlängtan jag fick då... Ögonen tårades! Countdown - four days! Sen är jag hemma..
Känns asdubbelt komma hem till de jag saknar så hemskt mkt hemma men lämna de jag älskar här...
Har insett att det nog inte blir så mkt hemfarande i höst så tänker njuta fullt ut av tiden hemma i sommar innan jag ska tillbaka hit igen. Som jag ser det nu är jag hemma på ön från andra juni till ungefär 16:e augusti och sedan kommer jag väl inte hem till ön förrän jul... Så som sagt, njuta...!

Får ta tag i mig själv o bläddra igenom översättningspapprena nu så att man kanske kan mysa lite med gänget ikväll... Sugen på att dansa så det blir bra med utgång imorgon :)

yours truly
Dessidessan

Fight, it might be worth it

Kategori: Allmänt


Gosh vilken sugfilm! Denna film rekomenderas inte till någon människa (!!!) - Blood the Last Vampire
Jag och Mikael satt och gjorde narr av den :P haha allmänt mys...!
Anton var här en stund också och så har jag spelat fotboll med Björn idag så har iaf träffat några som kompensation för att jag varit sjuk och bara umgåtts med datorn,... :)

Grannen har galaj, undrar hur mkt lugn och ro man får ikväll...

Imorgon får det bli plugg för det har det då inte blivit idag, dåligt av mig.. Kanske får ta och pallra mig iväg till bibblan för o se till att få något gjort.. Undrar om det finns någon översättningsbok i bibblan. Värt att kolla upp kanske...

Frostat av min frys och stängt av den och städat lite till idag, snart dags o ta de sista rycken.. :) Längtar efter att få flytta :):)

Jag är nog inte redo att ta ut ett nederlag i förskott än. Jag vill inte ge upp och allt på grund av en skitlåt som fastnade i hjärnan...
Fight for this love - Cheryl Cole

Too much of anything can make you sick
Even the good can be a curse
Makes it hard to know which road to go down
Knowing too much can get you hurt

Is it better? Is it worse?
Are we sitting in reverse?
It's just like we're going backwards
I know where I want this to go
Driving fast but let's go slow
What I don't wanna do is crash, no

Just know that you're not in this thing alone
There's always a place in me you can call home
Whenever you feel like we're growing apart
Let's just go back, back, back, back, back to the start

Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitting's out of the question
When it gets tough gotta fight some more


We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
If it's worth having it's worth fighting for

Now every day ain't gon' be no picnic
Love ain't a walk in the park
All you can do is make the best of it now
Can't be afraid of the dark


Just know that you're not in this thing alone
There's always a place in me you can call home
Whenever you feel like we're growing apart
Let's just go back, back, back, back, back to the start

Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitting's out of the question
When it gets tough gotta fight some more

We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love
If it's worth having it's worth fighting for

I don't know where we're heading I'm willing and ready to go
We've been driving so fast we just need to slow down and just rollyours truly
Dessidessan


Haha klockrent att Sverige inte gick vidare i ESC, det kunde jag sagt ifrån början med den lama låten... Men nu får vi se om tyskland når så långt som alla säger :) Ska bli kul att hejja på den iaf, vi har ju iaf minnen till låten när vi var i Berlin! Go Deutschland und Lena!

27th of May

Kategori: Allmänt


Febern är nästan borta helt, halsvärken är lindrigare...

Depp...
Föreställer mig ett sån där stort rosa suddgummi som det står For Big Mistakes på som jag i mina tankar suddar ut personer i mina tankar med. Allra helst killar. Jag låter mig själv minnas händelserna men personernas utseende och personligheten suddar jag ut med suddgummit. Är ganska kul att föreställa sig att man suddar ut ngn så att i minnet blir det ett svart människoformat hål som jag minns allt med.. :P Det dryga är att när jag inte koncentrerar mig så dyker utseendet på personerna lika förbannat upp..
Haha jag måste skaffa mig ett sådant suddgummi till i höst, de äger ju och man tappar aldrig bort dem :)

Jag fick min grammatiktenta på posten idag och fick VG - wonderful!
3 av 4 VG, sista svåraste nu på lördag... Håller tummen!

Fått schemat för juni får iaf lite mer än 130 h det är ju positivt men det dåliga är att jag börjar jobba redan på onsdag, alltså får jag vara hemma en dag innan jag ska börja jobba och då fem dagar i rad om jag inte lyckas byta bort lördagen eftersom det är pärk då.. Det tycker jag var fruktansvärt elakt av dem, har ändå sagt att jag inte varit hemma sedan vecka åtta så man kan ju tycka att jag kunde fått ett par dagar till till o träffa familj och lugna ned mig o lite men icke... Misstänker dessutom att jag måste åka ut o prata med jobbet på tisdagen alltså är hela den dagen förstörd iom att jag måste ut till Slite suck.... drygt!!!

Ser Goal 3, stor besvikelse. Älskade Goal 1 och 2 men trean möter än så länge inte mina förväntningar på ett bra sätt... Dåligt filmad, för lite fotboll, för dålig musik, för lite snyggingen... No thanks...
Visserligen blev det bra när man fick se ett antal snygga mål Sverige gjorde mitt under filmen men det vägde ändå inte upp handlingen och definitivt inte när de visade de som om de i handlingen gjorde målen på vår egen målvakt i sverige, usch nej...

Blir till att plugga lite översättning sen, kolla konstruktioner och plugga lite ord och uttryck. Ojdå, haha har ju packat ned Duden och den som ska med på tentan :P Klantskalle jag är.

Ska nog vila idag med men försöka träffa folk imorgon :)

yours truly
Dessidessan

To good to be true

Kategori: AllmäntHaha visste väl att det var för bra för att vara sant - sån sexig kille kan inte jag få på fall så är det bara.... :)
Så sjukt drygt att det tog mig ett antal veckor innan jag äntligen vågade testa o ragga på killen och så tog jag mod till mig nu vilket jag i efterhand kan säga var det dummaste jag kunde gjort för om jag inte hade vågat nu men tagit mod till mig i höst hade jag kanske haft en chans för att det inte var rätt tidpunkt nu och chansen har runnit ut för min del i höst med tanke på tiden som gått.. haha just min tur :P Som sagt, han var en klass för högt för mig iaf.

Hoppet är det sista som dör och det stämmer verkligen. Allt är dessutomroligt så länge det varar men man måste alltid städa upp efter allt som är roligt - om det så är alla flaskor ifrån festen, disken efter matlagningen eller bitarna av hjärtat som gick sönder- och då är det inte lika roligt längre :)
Jösses vad poetisk jag kan vara hahahahhaah..

Drygt... shit happens i guess. Life is a bitch you just gotta learn how to ride her..

Nu vill jag hem, e trött på studentlivet för tillfället, vill hem och jobba och träffa familjen och de trygga vännerna hemma och tänka bort killar för det här första universitetsåret har sugit hårt på killfronten med alla intriger, alla besvikelser och alla jag MÅSTE glömma....
Nya tag i höst och då jävlar...! ;)

yours truly
Dessidessan

John Rabe - an unknown hero

Kategori: Allmänt


Blev trött ett tag så då satte jag mig själv att städa så att jag antingen skulle däcka eller bli piggare och jag blev piggare.. Har visserligen ont i halsen men ingen feber sen imorse, visserligen tar jag tabletter så kan bero på det...

Men nu har jag städat ännu lite till, och rensat garderoberna och smådonat en aning och känner mig ännu go och glad och kry även om halsen e lite öm... :)

Man ska alltså inte bara vila, för hade jag vilat så hade jag väl däckat och mått kasst men nu mår jag ju okey :P

Har sett en riktigt bra film idag - John Rabe - en tysk man som räddade 200 000 liv i Nanjing i Kina 1937. Då japanerna invaderade Kina och mördade, våldtog och lemlästade hundratusentals kineser. En riktig hjälte som dock inte erkändes förrän 60 år senare när hans dagböcker hittades, detta eftersom hans denazifiering (det tyska ordet, vet inte motsvarigheten på svenska) aldrig accepterades av stormakterna..

http://trailers.apple.com/trailers/independent/johnrabe/images/poster-large.jpg

Det finns en till film om den här händelsen som jag tänker se till att se också - City of Life and Death eller Nanjing! Nanjing! som den också är känd som.

Hittat die Prästin också - filmatisering på tyska av en av mina absoluta favoritböcker - Påven Johanna. Skall bli härligt att få se om filmen motsvarar bokens höga klass.... :)

yours truly
Dessidessan

Febern håller i sig

Kategori: AllmäntTycks som om min kropp ger igen för att jag varit frisk så länge. Normalt förut var jag alltid sjuk och förkyld varje vinter och visst har jag varit förkyld och med någon släng av feber hit och dit men har inte haft feber såhär många dagar i rad och inte såhär hög feber (är uppe på 38,4) sedan INNAN jag åkte till Tyskland alltså 2008 någon gång...
Så misstänker att kroppen verkligen hämnas nu när det är avslutningsfester, sista tentan och tiden då jag ska säga hej då till min vänner - SJUKT DRYGT!!!!!

Jaja blir väl iaf o försöka göra lite mer nytta i lägenheten idag och eventuellt gå ut en stund iaf...

Tycker bara det är så sjukt konstigt. Jag menar i vanliga fall när jag bara har 37.5 så brukar jag däcka, då ligger jag i sängen och är empatisk men nu är jag ju ändå rastlös och vill göra något så mentalt mår jag ju super men kroppen orkar inte. Jag kan inte riktigt förstå hur det går till. :S
Sitter just nu och svettas för trots att jag tog en tablett när jag klev upp så stiger febern, sjukt konstigt!!!!!!!!

yours truly
Dessidessan

Stiffy Nipples

Kategori: Allmänt


Det här börjar bli riktigt jobbigt, fryser emellanåt så att tänderna hackar, hela kroppen korvlar ihop sig i gåshud och bröstvårtorna är så styva av köld att det bokstavligen gör ont....
För att i nästa sekund börja svettas som as och kinderna bränner.. suck.. Jaja fötterna är konstant kalla iaf...

Jag som har så mkt o göra i veckan och så många o träffa, suck....

Jag lyckades iaf pallra mig iväg till Hyresbostäder och lämna in mitt kontrakt i Antons sällskap (han lurade in mig på vägar jag aldrig varit på i Växjö, cooolt!!) så nu har jag fått lite mer vuxenpoäng när jag lämnat in kontrakt för min andra egna lägenhet.. :) Dessutom ordnat med adressändring och tillfällig adressändring och Elin har gett mig sopsäckar så att jag kan packa ned alla kläder som inte ska med hem så det har ju ändå varit en bra dag.

Sett filmer hela dagen.... Nu blir det Hachiko som Tömas tippsade mig om för jättelänge sedan men som det inte blivit av att se på och till det te och äppelpaj.. :)

Det är verkligen sjukt att jag fryser och svettas och har ont i halsen och känningar i öronen för TROTS det så mår jag bra. Jag är sjukt rastlös och väldigt social så det går mig på nerverna att veta att min kropp är sjuk när jag mentalt mår bra och bara vill umgås med folk.....

yours truly
Dessidessan

Febern fortsätter

Kategori: AllmäntBuuuuuuurrrrrrrrrr!
It is freezing... Eller det kanske det inte är men jag fryser iaf, har feber igen.. Sjukt drygt och det drygaste är att jag mår egentligen bara förutom att jag inte kan svälja och att jag är lite svag. Känner mig normal och jättesocial men samtidigt litar jag inte på mig själv för varje gång jag rest mig upp så har jag fått blodtrycksfall och jag som måste ta mig till stan och lämna in mitt kontrakt o lämna tillbaka böcker, det suger!!

Dusch, frukost - om jag får i mig något - och sedan lika bra att få det överstökat så att jag kan krypa ned i sängen igen sen...

yours truly
Dessidessan


Gaaaah duschen var nog det obehagligaste jag varit med om på länge. Frös ju bara mer och mer och höjde värmen mer och mer, har aldrig duschat så varmt i den här lägenheten och sedan när jag slutat duscha kändes de som om jag skulle brinna upp så fick gå ut i lägenheten och svalka mig.. sjukt konstigt...

plötslig feber

Kategori: Allmänt


crap, va sjutton händer???

Pratade med mamma idag förut och då hade jag ganska ont i halsen men mådde prima i övrigt, inget o klaga på och sen läste jag lite bok på soffan och började frysa som en gris. Drog upp luvan, satte på raggsockor och halsduk och frös ändå så tog tempen - 38.2, va sjutton?! Jag mår ju bra så hur i hela fridens namn kan jag ha feber????? Knasigt...

Nu har iaf febern sjunkit och halsen gör inte ont tack vare en värktablett så nu har alla kläder åkt av igen.... :P Knasigt de där..
Måste vara för att jag dregglat över snygga bilder idag, inte bra att förlora så mkt dreggel. hahahahahahha!


yours truly
Dessidessan

Yippiiiee yeeaaahhhjjj

Kategori: AllmäntJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Fick mitt resultat på uppsatstentan nu imorse och jag fick ett VG, så underbart. Uppsatstentan och översättningen är ju de man kan vara stolt över om man får ett VG eftersom det bygger så mkt på ens språkliga kunskaper. Alltså två VG av 4 så det känns bra. Översättningen på lördag kan jag bara hålla tummarna för, med de dryga texter som vi haft nu är en varningslampa tänd men jag ska definitivt kunna klara den och grammatik-resultatet är väl bara att vänta på tills det kommer....

Uppe och igång med tvätten redan och skrivit mail om att jag vill säga upp lägenheten...
Lite andra saker kvar o göra sen kan jag njuta av lugn dag med bok/film/vänner - vi får väl se..

yours truly
Dessidessan

Tankar fördrivs med arbete

Kategori: Allmänt


Sysselsätter mig själv med allt möjligt för att inte tänka...
Allt med gårdagen var inte riktigt bra och vissa saker gillade jag definitivt inte och tyvärr hände de ändå vilket har fått mig o börja tänka en hel del vilket har gjort mig fruktansvärt melankolisk idag......

Har sysselsatt mig själv med att fixa med lägenheten. Ena garderoben är nu helt rensad på saker som ska med hem och resten är ihoppackat förutom kläderna som hänger.
Har dessutom gått igenom alla mina tyskapapper ifrån i år, satt in alla grammatikpapper i en pärm för att jag varit ärlig med mig själv och erkänt att resten av papprena är inga papper jag någonsin kommer titta på igen och därför kastat dem medan grammatiken kanske jag kan tänkas ta mig en titt på igen.
Har rensat ur hela stringhyllan på väggen och packat ned i kartong.
Rensat byrålådorna på skit och på saker som ska hem....
Rensat micro-skåpet.


Nästa är att sortera ut skor som ska med hem.
Sortera i klädgarderoben - blir nog dock ett sent skede.
Sortera natttygsbordet.
Packa ned kökslådornas innehåll i en kartong.
Göra rent micron.
packa badrumssaker
skriva av fina sms i min sms-bok :P
m.m

Imorgon ska jag
* sticka till växjö boplats och snacka med dem lite om kontraktet på nya lägenheten och lämna in papprena samtidigt
* har tvätt-tid, ska tvätta duschdraperierna
* träna
* Säga upp lägenheten
* fixa med adressändring och eftersändning över sommaren

Sen resten av veckan när typ allt är klart har jag ingen aning om vad jag ska göra :p Kommer bo i en ihoppackad lägenhet med kartonger överallt.... :P

yours truly
Dessidessan


Frida har varit här ikväll haft lite tjejsnack, dirty details and naughty girls :P Haha nee kanske inte men var mys iaf, vi såg Chipmunks 2 och Save the last dance.
Hon gick hem för inte så länge sedan och jag tänkte krypa till kojs, blev ju knappa fyra timmars sömn i natt... :)

Sivansäventyr

Kategori: Allmänt


Det blev en komisk, kort sagt, kväll.... :P

Vi mötte upp Elisabeth på Sivans och sen gick kvällen bara så väldigt fort.... Jösses.... Jag hade ont i magen och huvudet så tog det lugnt med spriten men de andra var ganska dragna men det blev en bra kväll i alla fall i det bästa sällskapet :)

Tog mod till mig och dansade med en kille jag sett ute på Sivans ett antal ggr och spanat in varje gång för han ser väldigt bra ut så det var riktigt nice....

Solen skiner, bra gårdag, bra kväll, bra natt, bra morgon.. Duschen o sen ut i den ljuva solen! (skrivet lite senare - typiskt växjö väder - fint på morgonen o sen mulnar de på framemot middagen så nu är det inte så mkt sol längre doh!)

yours truly
Dessidessan

My boys

Kategori: Allmänt


Sitter här med mina boys bakom mig i min lägenhet - Anton, Jocke, Mikael, Björn, Niklas och Jens...
Anton deklarerade nyss att alla killarna ska se till o hitta ett ragg till mig, sötnos han är :)


Vi har suttit ute med kall öl och njutit av solen och även solat tillsammans idag.

Bra dag, hoppas utgången blir lika bra.

Dessutom blev jag en dude ikväll igen..
"You just got dudeified" :P

Älskar grabbarna, de är verkligen underbara! Vill bara krama alla av dem o säga att jag älskar dem, men lite väl sentimentalt kanske :P hahah

yours truly
Dessidessan

Citat ifrån Berlin

Kategori: AllmäntHittade ett vykort där jag skrev upp citat ifrån ett restaurangbesök när vi var i Berlin de där två veckorna i mars..

"Vi kan väl prata om något?"
"Vad ska vi prata om? Vi har väl pratat i en vecka nu?"


Mikael - "Jag är ju rädd, DEN (syftar på servitören) är ju arg"!

yours truly
Dessidessan

Gramma-mamma-tik-tentan

Kategori: Allmänt


Nyss hemkommen ifrån skittentan aka Grammatiktentan.... Känns sådär, finns dock ingen risk att jag inte klarat den kan jag säga för jag svarade på allt utom på två frågor - movering och vilka konstruktioner som konstrueras med befintlighet i tyskan men med riktning i svenskan - och så många fel kan jag inte ha fått så att jag inte blir godkänd och det är en väldigt betryggande känsla.. :)

Pratade med Elisabeth om provet och vi hade inte kunnat precis samma frågor, najs! :)

Igår pluggade jag precis hela dagen med Mikael och Daniel från halv elva till halv sju satt vi i skolan och innan dess hade jag pluggat lite hemma på morgonen också..
När jag kom hem unnade jag mig själv att få läsa bok. Har läst tre böcker på engelska nu, riktigt svinigt bra böcker som jag måste se till att mina kusiner läser, och det ska erkännas att det känns bra att läsa böcker på engelska igen, då blir jag säkrare med min engelska.
Så nu är målet (om de nu går att hålla) att jag ska varva engelska, tyska, svenska (och spanska barn-) böcker. Så får väl se hur det går men måste ju hålla språken igång :)

Nu ska jag börja städa i lägenheten, det har jag velat gjort hela veckan. Tentaplugg innebär dock att jag tvingar mig själv att lägga bort städningen till efter tentan - ni kan alltså föreställa er hur det ser ut med disk. Det ligger dessutom kom ihåg lappar i hela lägenheten och saker, böcker, smycken, hudartiklar, precis ÖVERALLT :P var sak har inte sin plats när man tentapluggar :)

yours truly
Dessidessan

Det är Robin Hood jag vill ha!

Kategori: Allmänt


Nyss hemkommen ifrån en biokväll med gänget.. Filmen blev Robin Hood och gänget blev Frida, jag, Niklas, Tomas, Sophia, Björn och Anton och det var lika mysigt som vanligt.
Jag älskar varenda en av dem...! De betyder fruktansvärt mycket för mig och jag kommer sakna dem enormt under sommaren.... De har blivit min nya familj, min familj i Växjö, min familj i mitt universitetsliv och jag kommer alltid att vara tacksam för att jag har dem....! ♥

Filmen då?
Jag tyckte om den, tyckte den var snyggt gjord.. Lite lite coola pilbågar som han ju e känd för men storyn var bra och den var snyggt gjord och jag och Frida lyckades ha väldigt roligt åt vissa saker. Helt klart sevärd och jag tror att den till och med är bättre på bio än den skulle varit om man såg den hemma på tvn...
Skådespelarna tyckte jag dessutom var perfekta i sina roller och även om Russel Crowe gått och blivit gammal så har han ännu något sexigt över sig :P hahahha Varning på gubbdreggel märker jag.. :P

http://www.relativitymediallc.com/images/robin-hood-2010_%7BD0FB3AF2-BBB2-4941-B73D-9D1A0131617C%7D.jpg

yours truly
Dessidessan

Soli skeina

Kategori: Allmänt


Uppstigning 7.00 och pluggade då fort igenom en massa ord och gick sedan och skrev en asbra uppsats, eller? :P Jag vet inte hur bra den var och har ingen aning om vad betyget blir. Jag hade mest svårt o hålla mig till ämnet jag skrev om och så kom jag på att det ju var 350 ord man skulle skriva och inte 400 så fick lägga bort hela första sidan på 77 ord för att få till 350 ord.. :P
(Klarade iaf fonetiktentan med ett VG.)

Men uppsatstentan kändes okey och när jag klev ut ur tentasalen så sken solen för fullt så ringde och väckte frida för att tvinga ut henne i solen med mig. Vi fick sällskap av Anton, Tomas, Björn och Louise också och när jag klarade ett helt papper på 35 meningar utan ett endaste fel så bestämde jag mig för att gå med dem på bio som belöning så det ska jag göra idag.

Har pluggat ett par timmar med mina loverboys också, behövligt..!
Dessutom har jag gått i kjol hela dagen, underbart!!

nu blire snabbätning och sedan träning. Inte tränat sedan förra veckan. Först var jag sjuk sen kom festivaldagarna emellan och sedan har jag haft min enorma mensvärk, men nu är jag fit for fight igen så nu ska jag gå på sista muskel-passet för terminen.... :)
Sen blire väl o stressduscha för o gå på bio med de andra..
Men det blir en bra dag :):)

yours truly
Dessidessan

Knivhuggen fortsätter

Kategori: Allmänt

Yes och där kom värken.... Fan!
Inte roligt när man sitter helt still i godan ro och pluggar och så plötsligt skär det från underlivet rakt upp genom hela kroppen. En smärta som tar andan ifrån dig och får tårarna att tränga fram under ögonlocken när du blundar för att sitta kanonstill för om du rör dig så kommer smärtans hugg igen och det med starkare kraft. Blunda, andas djupt och stilla och slappna av så kan man undvika en till våg av smärta men hur kul är det då? Lagom när man känner att man dessutom är inne i plugget...Har sovit jättekasst, känns som om jag inte sovit alls... Och jag som har jättemkt grammatik kvar att gå igenom.. Gick väl igenom mer än hälften igår men har de tyngsta häftena kvar att ta mig igenom. Antar att det bara är att fortsätta och kämpa på även om smärtorna är tillbaka.


Tyvärr tänker jag mest bara på annat, sånt som e fullkomligt onödigt o tänka på nu. Till exempel Johan, eller mina vänner hemma, mina kusiner - fi farao vad jag saknar mina kusiner- mina vänner här - fan vad jag kommer sakna dem under de här månaderna - vad jag ska hinna med att göra i lägenheten innan jag åker hem, allt som ska packas.. suck.. Uppsatstenta imorrn, grammatik på lördag och sedan en vecka utan någon tenta - då ska det städas och packas som as :)

nee får fortsätta.. Önskar att jag hade haft ett badkar att sjunka ned i och lindra mina smärtor och lindra min stress och låta tankarna flyta iväg..

yours truly
Dessidessan

Min Horoskop-Tro

Kategori: Allmänt


Lite knas kanske, jag tror inte på de dagliga horoskopen. Kanske de som gäller för ett år men inte de dagliga.
MEN vad jag faktiskt tror på är vilka andra horoskop vi passar ihop med. Visst finns det undantag, men undantagen bekräftar ju regeln sägs det så förutom de få undantagen och att jag inte tror att det gäller för vänskap då jag tror att man kan vara vän med de flesta om båda bara är redo att hålla ihop vänskapen. Min vänskap med JA till exempel bekräftar att när det gäller vänskap är det bullshit - han är jungfru och vi har varit vänner i snart 15 år..
Men när det gäller sex och förhållande måste jag nog erkänna att jag kan hålla med i det...:

Lejonet:

Vänskap:

Kanon med: Vädur, Lejon, Skorpion och Skytt.

Ganska bra med: Oxe, Tvilling, Kräfta, Våg och Stenbock.

Katastrof med: Jungfru, Vattuman och Fisk.

Sex:

Kanon med: Vädur, Lejon, Skorpion, Skytt och Vattuman.

Sådär med: Tvilling.

Katastrof med: Oxe, Kräfta, Jungfru, Våg, Stenbock och Fisk.

Förhållande/Äktenskap:

Bästa valet: Vädur och Skytt.

Kan gå med: Tvilling, Kräfta, Lejon, Våg,

Katastrof med: Oxe, Jungfru, Skorpion, Stenbock, Vattuman och Fisk.


ifrån sidan:
http://home.swipnet.se/tette_merio/astroguide.htm#


Sug på den ni om ni kollar och tänk efter om det stämmer för er.. ;)

yours truly
Dessidessan

Grammatisk förtvivlan

Kategori: Allmänt


Sitter just nu i sängen med datorn på magen och grammatikpapper, anteckningar och böcker utsprida runt om mig.
Skulle egentligen pluggat med killarna i skolan men jag har ju så förbannat ont i magen, det skär i hela kroppen.

Datorn är en bra "rispåse" som gäller min mage ganska rejält :)
Tycks som om en av fläktarna under datorn, exakt samma sida som sist, eller kylgraj eller något gått SÖNDER igen.. Får väl ringa deras support och kolla för garantin gäller bara en gång på att få det fixat så får kolla upp vad jag kan göra åt det eller om jag helt enkelt ska köpa en kylplatta.

Börjar oroa mig för att det är dags att byta p-piller igen att det är därför jag har så förbannat ont i magen. För lite mer än två år sedan började de p-pillrena jag hade då att krångla så att jag fick byta och hade då haft de i två år. Så kanske dags att byta igen.... suck...

Hur som så sitter jag här med mina papper och känner mig allmänt förtvivlad. Jag hade gjort en fin liten lista som jag bad läraren titta på (varav jag visste att ungefär hälften har hon inte gått igenom alls) och säga om det var något jag kunde stryka för att vi inte haft det, men se de kunde jag inte.. suck.... Så det är en jävla massa o plugga på. Sitter just nu med tre dokument uppe på datorn, har alldeles för mkt papper och för många anteckningar på olika ställen om samma sak så sitter och försöker sammanfatta i dokument 1 - grammatiska termer 2. skriva in olika meningskonstruktioner som hon frågat om så att jag är medveten om vad det är för term som gäller 3. skriver upp meningar jag inte klarar av att översätta eftersom hon bara tar meningar som vi haft.

behöver en matpaus, konstigt nog e jag hungrig även om magen gör ont så in i helvete så blir en kort paus och sedan fortsätta... :/

yours truly
Dessidessan

http://www.toonpool.com/user/254/files/rechtschreibreform_341905.jpg

Grammatik

Kategori: AllmäntTillåt mig att säga: JAG HATAR GRAMMATIK!!
och tillåter mig själv att satsa på ett godkänt i detta plågoämne och vara nöjd med det resultatet också..


Hur skulle jag kunna bli lärare? En lärare kan inte hata grammatik om hon håller på med språk.
Who cares vad monoflexikon, agens, apposition, åsiktsdativ, attribut, determinativ, absolut ackusativ, passiv diates och patiens betyder eller vad es är för en satsdel i olika meningar. Det borde inte spela någon roll så länge man kan konstruera en mening rätt och veta vad man håller på med. Man borde inte vara tvungen att behöva förklara skiten och ange regler och undantag... MORR!

Snacka om pms-humör på grund av mensvärken.... f*c*k o**!


yours truly
Dessidssan

Smärtor

Kategori: Allmänt


Idag hade jag ju då min sista uppsatslektion och min sista översättningslektion och därmed har jag bara en endaste lektion kvar på universitetet av tyska studier det här året..
Kändes väl lite sådär halvtråkigt men samtidigt eftersom jag inte e särskilt överförtjust i två av de lärare jag haft nu känns det ganska okey att det är över.

Men vad värre är är att jag haft världens mensvärk idag. Det var länge sedan det var såhär enorma smärtor. Sjukt drygt! Det kommer verkligen i vågor, hugger mig i magen och mellan benen och får mig att svettas och skaka av köld om vart annat. Har alltså inte lyckats plugga alls idag, har knappt lyckats koncentrera mig på boken jag försökt distrahera mig själv med.. Jag som ville sammanfatta allt med grammatiken, känns som om tiden e lite knapp för det nu.. suck.

Evedal ringde.. Jag tackade nej........ Det var ett tungt beslut och det var inte alls ett beslut som gav mig glädje som lägenhetsbeslutet gav mig men det gav mig inre ro, om man nu kan säga så... Jag kände att det var rätt för att jag vill hem till bekant miljö och min familj vilket jag nog innerst inne vetat hela tiden.

På tal om familj så fyller ju moffa år idag.. :)
Stort grattis till honom!!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ska försöka få i mig mat nu, vilket jag inte fått i mig sedan imorse, se om jag blir lite piggare...
yours truly
Dessidessan

German is my life

Kategori: Allmänt


Vart i hela fridens namn tog tiden vägen?
Imorgon och på tisdag har jag mina sista tre lektioner i tyska på obestämd framtid.. Sjukt! Därefter är det visserligen tre tentor att klara av men jag har ändå avverkat första året på universitetet i en rasande fart.
Klassen kommer splittras förutom vi IAL-are då - Daniel, Mikael, Elin och jag..
Kommer sakna vissa av dem ganska rejält, men vi kommer ju ses ändå! :)

Men jösses, det har gått ett helt läsår. Vad har jag lärt mig? När jag tänker på det, har jag lärt mig en heeeel del... :) Även om jag just nu står still med tyskan så har jag kommit långt och jag tycker ännu tyska är lika roligt och jag är säker på att jag vill hålla på med tyska på något sätt :)

inte gjort ett enda dugg nytta idag, skäms på mig. Men jag borde klara mig i veckan, men de blir konstant plugg varje dag fram till lördag - då är grammatiktentan - den viktigaste och svåraste tentan. Räknar dock med ett g så det borde inte vara någon fara :):)
Därefter är det en hel vecka - utan lektioner - innan sista tentan. Då antar jag att jag kommer fixa så mkt som möjligt med packandet i min lägenhet innan jag åker och det lär nog ta ett tag att packa allt som ska med hem till Gotland för sommaren så lika bra att börja i tid :P

ingen idé att börja med något plugg nu så kryper till sängs, tänker lite mysiga tankar om mysiga människor och läser lite.. :)

yours truly
Dessidessan

Allkårsfestivalen

Kategori: Allmänt


Jag var jäääätteopepp igår för att de blev lite fel i kommunikationen i gänget så jag pallrade mig iväg ensam och såg på Elisabeth när hon sjöng i Telborgs kyrka och snacka om kanonröst. Alltså jo visst, de andra hade coola röster de med men Elisabeths, det är något speciellt med den. Gillar inte riktigt klassisk musik eller jazz som de sjöng men snacka om att jag hade gåshud många ggr när alla sjöng. De som sjöng har nämligen gått kursen Song and Performance och de hade sitt sista uppträdande. Så de sjöng tonsatta dikter ifrån Romansen och jazzlåtar.. Rysningar var liksom inte bara gåshud på armarna utan längs med hela ryggraden, sååå coolt!

Därefter blev det hem och få i mig lite näring, min förkylning tog bort min matlust igår så åt först då på kvällen, kanske inte så bra, men kunde verkligen inte tänka mig att äta innan dess. Sedan traskade jag bort i mina gummistövlar till Louise där det var en väldigt lugn förfest, folk var lite slitna :P
Men det var lite för lungt för mig, blev opepp, så tog med mig Sara och gick till amfium - leråkern där allkårsfestivalen var. Vi kollade på när folk red tjur och så träffade vi Elisabeth. :)
Dansade en stund och sedan kom de andra så vi blev ett par till på dansgolvet.
Jag tog dessutom tillfället i akt och först klabba runt i all möjlig jocka och dansa i jockan för att man fastnar så coolt för att sedan gå bort till en vattenpöl och stå o dansa i den till musiken, var askul! Jag, vattenpölar och gummistövlar, det e något speciellt med det alltså.. :) Trots att ett pervo började fota oss :P

DuochJag - ett coverband - spelade och fi farao vad bra de var!! De spelade all möjlig musik och massor med låtar man kände igen och vilket drag det blev. Zombie, Run to the Hills, Fear of the Dark, This is Life, Dance with somebody, u name it, hade askul och verkligen njöt av musiken och dansade med folket i geggamojjan :)

Träffade på killen ifrån Halmstad också - Johan-, mys, riktigt mys! De andra tröttnade och ville gå hem vid halv två tyvärr, så hade inte mkt val än att följa med. Vi gick förbi kebabmannen och jag tog kyckling i pitabröd men lovar, jag slängde mer än hälften, mat var inte gott igår alltså.
Fick sällskap hem också så det blev en fruktansvärt bra kväll, trots att jag var så opepp ifrån början :)

Idag har jag bara slappat hittills, sett på Vampire diaries, tänkt lite, tjötat med Anton och druckit te i mängder - min hals mår inte kanon.. Men nu blire att hitta showern och sen plugga resten av dagen..

yours truly
Dessidessan

tankar om saker och thing

Kategori: Allmänti skrivande stund känner jag bara för o skrika.. jag har tagit en del beslut idag som jag hoppas på att lyckas hålla. det lutar åt att jag har bestämt mig för att åka hem men i det beslutet ingår en del förpliktelser för min egen del, de kommer bli tuffa, men de är för min egen skull.

men just nu vill jag bara skrika o gråta för att jag ju självklart, lägligt nog, alltid dagen efter honom går in i väggen o bara vill ha någon här som älskar mig o håller om mig och som jag älskar tillbaka. fan jag har inte känt kärlek på jag vet inte när och det börjar bli tungt.. jag är en väldigt känslosam och väldigt bekräftandekrävande person och uppskattning gör att jag mår bra, there I said it.. inte som om de var en stor nyhet...

lite anti inför kvällen, det e nice väder och alla vill ha inneförfest i vårt lilla gäng när vi ju kan vara ute o träffa folk, de tycker jag e lite tråkigt... sen vill jag väl träffa maaassa jävla folk också eftersom jag så gärna vill hitta någon.

jag saknar becca..... så in i helvete. kom hem snart gumman cause i need ya.

jag älskar gänget, de är underbara hela högen, men ibland vore det skönt o bara ha någon som är min bästa vän, någon jag inte behöver dela med allt o alla konstant och dessutom vilket skulle kunna göra att jag inte alltid behöver rätta mig efter hela gänget utan en person som jag mer rättar mig efter. som typ nu,när jag verkar vara den enda som vill gå på östgötas/redbulls förfest utomhus för att jag känner att de vore nice o träffa lite nytt folk, innefester har vi i vårt gäng jämt och vore kul o göra ngt som vi inte kan göra jämt annars... men men, jag får väl ta o klä på mig, äta lite, sätta på leendet och njuta av mina vänner, SOM JAG, HUR NEGATIV JAG ÄN LÅTER, ÄLSKAR MER ÄN NÅGOT ANNAT, innan vi inte ses på väldigt lång tid...

yours truly
Dessidessan

Fredagsfestivalen

Kategori: AllmäntLägenheten gjorde mig på extremt bra humör igår! Var på topp väldigt länge under kvällen. Visst hade jag väl lite problem med honom och att han inte pratade med mig. Men tog till slut tag i honom och snackade och tyckte väl det att mina känslor e mitt problem så kan vi snälla vara kompisar.... Men vi får väl se hur det går..:)

Förfesten var iaf mys men jag var väldigt rastlös jag ville ut o träffa folk, det var ju aktiviteter ute och vi satt inne... Var lite smått drygt.
Väl där på FREDAGSFESTIVALEN var det jätteKLABBIGT uschamig, ikväll tar jag gummistövlar...! Men vi myste hela gänget, var ett jävla gäng där till slut.. Såg Den Svenska Björnstammen och Maskinen och jag träffade en kille ifrån Halmstad som kommer hit och pluggar i höst som ekonom så det var ju lite intressant :)

Blev kort efterfest hos Sophia men jag bara kände att jag ville hem. Det tar på krafterna o tycka om ngn och se den framför sig hela tiden utan o få röra.. ahha... patetiskt.
Somnade som en stock iaf och sov jäääättelänge...

Måste kolla hur folket mår idag, vi ska ju ut ikväll igen för det e allkårsfestivalen ikväll... Jag ska iaf ut med Elisabeth men om de blir som nykter eller hur de blir får vi se...

yours truly
Dessidessan

jag känner mig själv, jag borde plugga nu under dagen men de kommer aldrig bli något gjort.. suck.. dåligt av mig.

LÄGENHET

Kategori: AllmäntLÄGENHETSLETANDET ÄR SLUT!!

Igår ringde de ifrån Boplats och erbjöd mig BÅDA lägenheterna för att jag stod först på båda två och jag tog den stora :) myyys! Känns enormt bra...!

yours truly
Dessidessan

kort fakta

Kategori: Allmänt


Doktorn ringde, mina prover har inte gett något resultat alls.. Nu ska underläkaren diskutera med en överläkare o kolla hur vi ska gå vidare.. suck...

tentan kändes ok. blir definitivt inte full pott men borde lyckats knåpa ihop till ett vg tycker jag, men kan ju bara hoppas...

ännu inget svar om lägenheterna. kommer alltså på måndag.

ännu inte bestämt hur fan jag ska göra med jobben. blir tokig.

fest ikväll. fredagsfestivalen.
nu - städa, diska, tvätta.

yours truly
Dessidessan

nu ringde doktorn igen.. Han tyckte vi ska avvakta tre veckor till för de är i princip två saker de kan vara - gluten eller någon tarminfektion och tarminfektionen borde gå över av sig själv och gluten bör jag inte ha fått... bör...
så jag skulle höra av mig om tre veckor för att isf ta blodprov = svimmad Desireé på golvet... suck..


hur fan klär man sig om man eventuellt ska vara ute en hel kväll när det eventuellt kommer regna och eventuellt ska vi ut..........................

NysarN

Kategori: Allmäntva fan, e de någon där hemma som bryr sig om jag inte kommer hem eller? Känns ju verkligen inte så just nu...

Mummo däremot fick mig o gråta som en fåne när hon skrev att hon hade haft en dröm i natt om att jag egentligen helst vill hem men inte om ingen säger det till mig så hon skrev: "kom hem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Jag vet ännu inte klokt vad jag vill, jag vill hem, det vill jag, men jag vill ju hem för vänner och familj men vilka vänner bryr sig? suck, de e tungt när man känner så..

Idag har jag pluggat precis hela dagen, först en stund själv och sedan resten av dagen med aegzor Daniel. Han äger verkligen på att transkribera, han e asduktig! Det e fan inget för mig medan han nailar alla. Tyckte han skulle satsa på en karriär som fonetik/språkhistoria-lärare o ta över efter gamle Evald :P Sjukt imponerad av Daniel och utan honom hade jag nog blivit tokig idag. Han har rett ut många frågetecken och så höll han om mig när jag sjönk ned på golvet i förtvivlan en stund.. Goa Daniel, vi har haft våra duster men fan vad go han e.. Haha jag lyckades inte ens låtsas bli aggro på honom när han provocerade mig idag, de var lite roligt :P
Tack för hjälpen med plugget!

Har dessutom nyst sönder mig själv hemma hos honom. Blivit vrååååålförkyld, riktigt riktigt förkyld.. Nyser konstant typ och näsan e jättejobbig.. Men idag är iaf halsen lugn, det var den inte igår.
Inte roligt nu till tentatider och till festivalen i helgen o sen tentaplugg igen. Drygt.
Så ikväll när de andra e sociala får jag nog stanna hemma och vila och plugga för att va kry till imorgon..
http://thedutchfiles.com/wp-content/uploads/2010/01/sneeze_100mph.jpg

yours truly
Dessidessan

Förtvivlad

Kategori: AllmäntJag vet inte vad jag ska ta mig tilll...
Lagom när jag bestämt mig för en sak då kommer nästa svåra beslut...


Varit och pratat med Evedals Camping nu joe och jag älskade stället, vill verkligen ha det jobbet. Reception/kiosk/restaurang med tyskar och andra människor. De som har stället är urgoa och verkligen underbara människor.
Fick lite Åminne-feeling över själva stället för att receptionen/kiosken/souvenirbutiken sitter ihop med en restaurang. De fungerar ju lite som en turistbyrå också eftersom Växjös turistbyrå är belägen så konstigt.

Men jag har ju tagit ett jobb hemma och jag har ställt in mig på att jag ska hem och bo hos mummo och moffa, va vid havet och spela pärk så tanken på att inte åka hem känns jättejobbig. Dessutom hatar jag o bryta ngt man sagt. Säger man en sak så håller man de så har världens dåligaste samvete för att jag kanske lämnar honom i sticket och moffa som hjälpt mig ordna jobbet.
Visserligen har de redan sagt att de ordnar sig, de ordnar så att jag får åka hem över stångaspelen.. :) Så kommer alltså hem iaf fyra dagar i början på juli.

Men det här jobbet är en framtid, det är något jag kan tänka mig att göra ett par sommrar till och eftersom de ska expandera kanske man har chans till mer jobb sen senare..

Dock kommer de ju inte vara några människor kvar här, visserligen är älmhultarna bara en timme bort och Elisabeth och ev. Elin är ju kvar.. Så det finns ju folk, och hemma finns det ju inte alltför många heller, de flesta kommer vara långt ifrån Åminne iaf.

VAD SKA JAG TA MIG TILL?
yours truly
Dessidessan

Die Naase ist täppt :P

Kategori: Allmänt


Vaknade och typ dog... Huvudet dunkade för att jag knappt fick luft - näsan var helt igentäppt och halsen värkte när man drog in andetag och så självklart hade jag ju ont i magen på det. Morr! Suck, så skickade iväg sms till mina killar och sa att jag stannar hemma och vände på mig för o somna om. Gick dock inte jättebra...
Så regnar de ju också. blä.
Men nu tänker jag äta lite frukost o sen krypa ned i sängen med mina fonetikböcker. Gör jag något som ger mig något iaf istället för o sitta på översättningen som inte ger mig ett skit... Vi får ju bara rätt eller fel på våra meningar och han förstår typ aldrig våra frågor och de finns inga alternativ så det e bara allmänt drygt. Då kan man lika gärna bara få den rätta texten o rätta utefter den, då förstår jag inte meningen med o sitta o läsa sina meningar högt inför klassen och känna att man suger när han alltid e så negativ "ja, det går" typ... usch, nee fonetik for the win just nu, trodde aldrig att jag skulle säga det...

yours truly
Dessidessan

http://www.hollowearth.org/woebot_images/pil/memories.jpgKommer troligen bli en jobbig dag idag, förutom att jag är sjuk då, drömde om hur mitt liv kunde varit om jag inte åkt till Tyskland och om allt de dumma inte hade hänt. Drömde om en framtid med honom, den finaste killen jag någonsin haft äran att lära känna.... Suck... Ibland blir jag verkligen sur på mig själv för att jag är en person som älskar minnen, måste lära mig leva i nuet...

Mår pyton, men hur mår egentligen en pytonorm?

Kategori: Allmänt


*kasst skämt, men något ska man skriva som rubrik*


Mår pyton, har haft en riktigt dålig dag, dock väldigt effektiv...

Mådde illa redan imorse och sedan har det fortsatt under dagen och nu har jag ont i magen, ena örat, halsen värker så in i helvete och jag fryser o svettas omväxlande så det blir då verkligen ingen träning ikväll för jag har inte tid o bli sjuk just nu.

Sitter alltså o sörplar te och pluggar Fååånetik som en dåre. Har faktiskt varit riktigt effektiv när det gäller fånetiken idag. Musiken på go (hög) volym, rock såklart så man blir lite taggad, och så har jag satt mig i soffan, dragit in bordet och spridit ut alla papper, boken, Duden 10 och pennskrinet runt mig och eftersom det inte blir någon träning har jag ju hela kvällen på mig att plugga :)

Dagen har dessutom inte heller varit bra för att jag grälade med min ena loverboy imorse vilket jag tyckte var allt annat än roligt. Jag tror inte vi har grälat förut, visst har vi varit småtjuriga, sura, eller depp på varandra, sure, men inte såhär som imorse då vi skrek på varandra så att folk tittade. Jag är dessutom inte van vid att han höjer rösten mot mig vilket gjorde att jag TYVÄRR gick in i mitt försvarsläge på en gång. Försvarsläget där jag blir kaxig, skriker och ber folk hålla käften istället för o bevara lugnet. Jag har knappt gått in i de försvarsläget sedan innan min utlandsresa (något undantagsfall här och där och skulle nog fan kunna räkna upp alla de gångerna, så få är de) för att det här i Växjö dels inte finns någon grälsam miljö, vi grälar ju aldrig, tjaffsar kanske, men inte grälar och dels för att jag sedan jag var i Tyskland/Österrike, och inte kunde säga ifrån när folk skällde ut mig för att jag då inte fick fram orden på tyska på grund av min ilska, har lugnat ned mitt humör ordentligt. Hur som så blev allting HELT fel. Det jobbigaste är att jag själv knappt ens vet vad som gick fel. Jag känner mig jättemissförstådd, för det enda jag ville egentligen var att få hjälp med att lära mig skillnaden mellan de olika ö:na och s:en i transkription, men det tolkades inte så utan jag fick en rejäl utskällning för att ha panik och att jag ju har flera dagar på mig o lära mig och att jag skulle ta o lugna ned mig. Minns inte så mkt av själva konversationen *skrikandet* bara hur ledsen jag blev och hur mkt jag fick kämpa emot tårarna när jag klevn in i klassrummet. Men jag hade ju inte ens panik då, det var iaf inte så jag ville få fram det, ville ju bara ha hjälp för att jag tänkte att han kanske kunde, så känner mig fruktansvärt missförstådd eftersom det grälet förstörde resten av dagen. Blödiga jävla unge som jag är ville jag mest bara gråta under hela dagen. Tyvärr e det nog lite så också att när man umgås tre stycken tar den ena mer eller mindre avsiktligt eller helt oavsiktligt parti för ngn av de andra så blev inte mkt sagt oss tre emellan... :/ När vi skulle gå på lunch så tänkte jag att jag kan väl då vänta ett tag och se om de säger något själva om o ses senare (de går ju o äter och jag äter hemma eller matlåda) så att jag för en gångs skull skulle få slippa dra i det och därmed också få reda på om de ville ha mig med på plugget eller inte. Men jag väntade förgäves och till slut kände jag bara att jag inte orkade vänta utan gick och sedan när jag väl hörde ngt så ville jag bara vara ifred... så det var en riktigt dålig dag...Skitsak o bråka om och skitsak att bli så ledsen över men fan jag är sån och har alltid varit, förbannade tvättsvamp som mamma brukar kalla mig, suger åt mig allt folk säger och kan inte släppa det utan analyserar sönder varje litet ord och betydelseskiljande fonem.....
http://3.bp.blogspot.com/_GN70fU_HgQc/Sw5ls0hv9oI/AAAAAAAACeg/AFizlj4yBzw/s1600/how-to-win-every-argument-main_Full.jpg

Men tydligen kan man lära sig något och vara effektiv även på en dålig dag så nu blir det lite mer te (jävla hals) och sedan fortsätta med fånetiken. Om jag hinner göra färdigt vad som står på min check-lista så kommer jag unna mig själv en film så lika bra att jag ökar tempot då det är en del kvar. Eller så pluggar jag helt enkelt till halv nio och unnar mig en film iaf, vare sig jag är klar eller inte för nu har jag faktiskt gjort en heeeel del...

Imorgon blir det ju mer plugg och dessutom blir det snack med de på Evedal o så ska jag låna böcker som äntligen kommit till bibblan i stan, böcker jag beställde för säkert snart två månader sedan :P

yours truly
Dessidessan

uppdatering myyyycket senare, (23.06) sitter ännu med fonetiken och suttit med den konstant, de enda jag gjort är o diskutera lite fonetik med Elin på msn och kollat facebook då och då.. jösses vad tiden går.. nu blir det direkt i säng...

The Pessimist is Bakk

Kategori: Allmänt


och när jag säger beslutsångest menar jag verkligen ÅNGEST!

Inte mkt går min väg just nu (självklart överdriver jag säkert men känns så just nu), måste välja mellan två underbara lägenheter, men magkänslan säger att med min otur kommer jag inte få ngn av dem... Tror jag bestämt mig iaf, men vilket val jag gjort säger jag inte för o inte göra mig själv för besviken sen när jag inte får någon :P :P Miss Pessimist är i farten igen!

Drömde om lägenheter hela natten. Vaknade - trodde jag bestämt mig, somnade om och vaknade - hade bestämt ngt nytt :P Så fortsatte natten så e lite sliten idag :P

Pessimist, det är vad jag är just nu....!

Evedals Camping här i Växjö ringde idag och jag tänker prata med dem även om jag egentligen fått jobb hemma på Gotland. Så har intervju med dem på onsdag kl. 15 så får vi väl se. Om inte kanske man kan få in en fot till hösten eller något eller jag vet inte men man vet aldrig om man inte pratat med dem...
Måste ringa hem till han hemma också och se vad jag får för lån också (vilket jag ännu inte fått reda på) och hur mkt jag kommer få jobba.
(Har egentligen, verkligen egentligen, hittat en kurs som jag skulle vilja läsa över sommaren - Grundkurs i Juridik - men den är på 15poäng vilket alltså egentligen är heltidsstudier under hela sommaren....)

Fåååånetik plugget går skit, vill verkligen inte.. Finns det tråkigare ämne (????) och eftersom läraren har en sövande inverkan på mig så blir det ju dessutom ännu tråkigare. Men kämpar på. Tenta på fredag, ingen ångest ännu, skönt..

Back in våndaseländet med killar. Skit på dem rent ut sagt (inte er, mina vänner, som är killar).. :P
Sträckte ljumsken på träningen så gör lite aj.
Magproblemen fortsätter, väntar svar till senast torsdag... Snälla, hitta något som går att åtgärda!

Pessimist, det är vad jag är just nu....!

Men!

Pratade länge och väl med mamma och mummo i telefon vilket gjorde mig på gott humör.
Pluggade dessutom med mina två loverboys idag och de tokarna kan ju inte göra annat än att förgylla min tillvaro, även när de verkligen går in för o provocera mig! :P
Solen skiner, känn på den!

Så nu har jag lekt optimist också, nöjd? ;)

yours truly
Dessidessan

http://snusko.files.wordpress.com/2009/10/optimist-pessimist-normal.jpg


BESLUTSÅNGEST TILL TUSEN

Kategori: Allmänt

Har upptäckt att jag haft en tuff natt..
Har blåmärke på vardera låret, min fot har väl ngn trampat på för har ett sår på foten som är blått och säkert blött i natt också och har ett rivmärke på ena benet som är säkert lika långt som ett finger och illrött och ett blåmärke på rumpan :P Vad har jag gjort? :P


Har fått två erbjudande på lägenheter och var och kollade på dem ikväll med Louise, snacka om beslutsångest jag har just nu.

Första lägenheten:
etta på 27.3 kvadrat för 3275 på femte våningen
utsikt mot hästhagen och därmed middagssol - STORT PLUS
finns inget o klaga på, jävligt ljus o mysig och så men den e ju liten så måste planera på hur jag ska få in alla mina saker och så..
Jag får alltså en varmare lägenhet, tjänar 300 spänn varje månad och har utsikt över hästhagen.

andra lägenheten

tvåa på 35kvadrat för 4109, andra våningen, ingen hiss i huset
stor, rymlig, många garderober, underbara marmorskivor i fönstren och fyra fönster.
men ligger åt samma håll som min nuvarande så får ännu ingen sol in i lägenheten. Men är ju ett rum som jag kan få stänga in till sovrummet och rymligt så jag kan säkert möblera om också så inga problem med att få in allt....
Jag får alltså betala en 500ing mer (visserligen tror jag att jag kan få bostadsbidrag på 200-300 så blir alltså inte mkt jag får lägga till för att få 13 kvadrat till) men får rymligare och behöver inte oroa mig för planlösning...
Jo, förresten är denna lägenhet inflyttning första augusti vilket blir väääldigt svårt för mig att ordna medan den ovan är 16:e augusti.


BESLUTSÅNGEST!!

Finns visserligen inget som säger att jag får lägenheten men jag måste iaf bestämma mig vilken av dem jag ska trycka Ja1 för och Ja2 eftersom jag kanske kan få ngn av dem.... Större risk att jag får den lilla, där var köpoängen 245 dagar för plats 6 och jag har 424. men visserligen hade tvåan inte ens sex anmälda.

WHAT WOULD YOU DO?

yours truly
Dessidessan

En reidi fylle

Kategori: Allmänt


What a night...
Såååå dubbel....
Å ena sidan askul å andra sidan den jobbigaste jag haft på länge..

Låt mig bara säga en sak innan jag börjar skriva om vad som hände *dock en censurerad version*:
Sivans skall vara Sveriges mest lättraggade ställe, men jag lyckas fan inte...!

Kvällen började när jag korkade upp en vinflaska till maten vid sextiden innan jag gick hem till min loverboy Mikael. Vi myste lite med Scooby Doo och gick sedan över till Tomas där festen var igång. Det blev lite ölspel och massa mys, tiden gick jääääättefort. Jag fick ett enormt breakdown när jag insåg att jag ännu inte är över den killen så det blev en del tårar hos Mikael innan vi hittade ut på krogen. Jag hade ju varit i valet och kvalet hela veckan om jag skulle dricka eller inte. Jag visste att om jag drack skulle jag komma att vara på honom men om jag inte drack skulle jag må skit, inte kunna slappna av o inte ha kul alls. Så jag drack och det blev en del och nog fan hade jag rätt. Var på honom, ville ha honom, saknade honom, u name it. Men det är fan ngt speciellt med honom även om jag nu blir utskälld för att jag griper efter minsta halmstrå för att få honom när jag borde släppa honom för att han ju faktiskt inte behandlat mig särskilt snällt.... Men lättare sagt än gjort när man verkligen gillar någon... Kommer väl ångra nu i evigheter att jag kysste honom och hade hans händer på min kropp, för nu är längtan väckt igen.. Inte smart o gå o bli depp nu lagom till tentaperioden...

Ifrån krogen finns det bilder som jag inte har en aning om vem som tagit dem... Jag och Elisabeth myste till det en pyttestund.. haha.. Jag hittade min polisgranne och dansade en massa med honom. Det visade sig dock att han har tjej men att hans kompis, som också bor i vår korridor, tydligen e intresserad av mig. Men innan jag hann göra något åt det så försvann de :S
Försökte få Tomas o dansa med mig, den killen kan dansa va fan han än försöker övertyga sig själv och andra om, men de gick inte vägen "för att han pratade med Björn" så då bjöd jag upp en random kille som såg snäll ut och som hade tittat på mig under kvällen. Jag hade förbannat roligt med honom på dansgolvet, vi fånade oss, dansade vals och bara hade askul. Men det kom ju fram att även han hade tjej :P *hur i helvete lyckas jag? The statement: Killar är som toaletter, antingen upptagna eller fulla med skit (och det gäller om ragg) stämmer verkligen. Nåja, hans namn e det enda jag vet - Pelle - och att han pluggar i Stockholm och kul var det med honom iaf :)
Försökte med en annan kille som varit lite på mig varje gång jag varit på sivans men den här gången dissade han.... :/
Så var kvällen slut. Det blev kebabmannen, upp till Tomas en snabbis o sen till Niklas där Daniel var fruktansvärt go och spelade gitarr och massa låtar jag kunde så att jag kunde få sjunga lite med min fula stämma..
Så självklart kunde jag ju inte släppa honom så idiot, onykter, optimistisk och jobbig som jag var så försökte jag ju igen men bevärdigades inte ens med ett nej... suck.
Det blev alltså till o gå hem själv, ligga ensam i sängen med mitt sexiga nattlinne och mina sexigaste trosor. Somnade med den optimistiska tanken att jag ännu kunde få besök. Men icke sa Nicke så idag e man väl aningen destruktiv, skäms och längtar så in i helvete efter o få ngn som helst bekräftelse..

Ja, jag härjade igår, ja jag blev full. Inte varit full sedan i Älmhult i februari dock så tycker faktiskt inte det gör så mkt och jag mår ändå bra idag, inge illamående så de känns ganska bra. Förutom det faktum att jag just nu e väldigt nere och för tillfället aldrig någonsin vill höra av honom eller se honom igen, men vi får väl se hur länge de varar. Vill ju ändå vara vän med honom, men visst ja, han beter sig inte som en vän och jag är väldigt trött på att försöka och försöka och försöka.. suck... Jag försökte ju förklara för honom igår att jag har svårt o tro på vad han sagt för att han inte kan hålla det han säger och att jag tror att han aldrig tyckt om mig för att han inte borde behandla mig så isf. De enda svaret var att jag fick tro vad jag vill.. suck.. Men fick ju svaret att han inte är intresserad alls längre så nu e det verkligen dags o släppa honom.. Det är tre veckor kvar här (förhoppningsvis kanske jag kan slippa o träffa honom under den tiden) och sedan ett långt jävla sommarlov innan vi ska börja i samma klass så jag ska fan komma över honom till dess..

En pluggdag väntar, ska bara sluta vara destruktiv, komma ur mitt sexiga nattlinne o sluta längta efter närhet så kan det här väl bli en ok dag.. Tänker fan inte gå utanför dörren dock....!
yours truly
Dessidessan

I'm reeeeaally emotional

Kategori: AllmäntAAARRRGHH!
I'm all emotional!!

- Glee är ingen bra serie för mig, bra låtar, bra kärlekslåtar som berör.. usch...
Ena stunden vill jag bara lipa för att jag saknar vissa o andra stunden blir jag jätteaggro och vill bara tala om för vissa hur dumma och dryga de är... Ingen vidare kombination känner jag.

*tråkig radioröst*:
Vi avbryter sändningarna för en kort humörsvängningsvarning:
Varningen utfärdades ikväll klockan 22.48 ifrån hus 30 på Stubor och
vi vill uppmana alla som befinner sig i det området att iakta största möjliga försiktighet.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

http://www.outfrontcolorado.com/blog/wp-content/uploads/GleeSeason1.jpgWhen you see my face, hope it gives you hell, hope it gives you hell
- Gives you hell med All American Rejects
Se Glee uppträda med låten

I've been alone with you inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for?
- Hello med Lionel Richie

Hello, I love you
Won't you tell me your name?
Hello, I love you
Let me jump in your game
- Hello I love you med The Cure

Something has changed within me
Something is not the same
I'm through with playing by the rules
Of someone else's game
Too late for second-guessing
Too late to go back to sleep
It's time to trust my instincts
Close my eyes: and leap!
It's time to try
Defying gravity
I think I'll try
Defying gravity
Kiss me goodbye
I am defying gravity
And you wont bring me down!
- Defying Gravity med Wicked

Det roliga är ju att alla de här låtarna är ju så mycket bättre när folket i Glee sjunger dem :P
Men usch, I'm really getting emotional...


Men antar att några av er som läser min blogg vill veta hur det gick hos doktorn... Hum, jag är inte gravid, det är ungefär de svaret jag fick.. hur de nu skulle ha gått till :O Men annars måste jag vänta på provresultat och doktorn misstänkte de jag redan diagnostiserat mig själv med - ibs.... :/

Annars har jag fan inte gjort mkt vettigt idag, skulle plugga men varit sliten. Men har iaf blivit två timmar plugg ikväll och har iaf läst halva fonetikboken i och med den tiden.... Men insett att jag borde ha börjat tidigare för jag är fan lost när de gäller att transkribera ord... :'( Daniel och Mikael får hjälpa mig, killarna har säkert koll...

Annars har Frida varit på besök, var ett mysigt besök, blev massa tjejsnack and me liked it a lot!
Ringde Ellinor också och de var också mys... ♥

Annars, som sagt, inte mkt...

yours truly
Dessidessan

MÄN OCH KVINNOR

Kategori: Allmänt


Har precis avslutat den sista uppsatsen som skall in på tisdag (tyckte att det var lika bra att ha den ur världen så att jag kan få koncentrera mig på tentaplugg sen). Valde ämnet skillnader mellan män och kvinnor och tar väl först upp faktumet att vi är olika och tycks komma från olika planeter, lite historik och sedan påpekar jag att våra roller ständigt förändras i samhället där män blivit femininare och kvinnor manligare så de gamla klischeerna mattas ut och borde avskaffas (meiner Meinung nach) och så argumenterar jag för att vi borde utgå mer ifrån varje enskild individ istället för att generalisera enligt könsroller och därmed skapa en förståelsefullare värld. :)


http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.947062!defaultImage/2155535222.jpg


Får väl se hur det går. Vi skall ju få ett preleminärt betyg på den uppsatsen för att se vad vi kan tänkas få på själva uppsatsskrivningen och jag har därför bara använt mig av Duden 10 (tysk-tysk ordbok) eftersom den är det enda hjälpmedel vi får använda oss av, så det kan bli spännande.
Jag ångrar inte för en endaste sekund att jag lade pengar på Duden 10, den är värd varje liten krona av de 220 kronorna för jag älskar den, det finns synonymer, det finns fonetisk skrift, förklaringar och konstruktioner...!

Jag vill ha minst en till i Duden-serien den heter Richtiges und gutes Deutsch och kan säkert vara riktigt bra den med. I mitt ena fönster står enbart uppslagsverk (Duden Universalwörterbuch, spansk ordbok, engelsk ordbok, spanskt minilexikon, svensk ordbok, tysk ordbok, tysk miniordbok och Bonniers Världshistoria) och två krukor :)

Mitt mål är just nu att bara klara alla de fyra tentor jag har framför mig, visst jag skulle gärna vilja ha ett bättre betyg och visst jag kommer väl bli besviken på ett G men allvarligt talat så skulle det ändå vara okey med mig att få ett G för det innebär att jag slipper tenta om, vilket trots allt är huvudsaken :)

Nu får jag ta och sussa, doktorsbesök imorgon...
yours truly
Dessidessan

Gotlandskväll

Kategori: Allmänt


Yesterday, all my troubles seemed so far away..

Fo(å)netik-lektion som jag faktiskt inte var heeelt uttråkad på igår och därefter plugg med Elisabeth, Mikael och Daniel. Fick faktiskt en hel del gjort :)
Därefter världens bästa träningspass - Muskel/kondition...! Det passet är verkligen det bästa och gick upp en vikt igår på de flesta övningarna och insåg att jag nog kan kliva upp ytterligare en :)
Hem och göra sig iordning sen var det Gotlandskväll i all ära!

Lurade nämligen med hela gänget på pärk, eller vi spelade gubbe men bara det var riktigt kul. Några av killarna har blivit förbannat bra, de skulle haft en herrboll bara, ska införskaffa mig en till damboll och en herrboll i sommar, kan vara bra att ha. Hur som så spelade vi iaf ett tag och hade skit kul :)
Därefter belönade jag dem med mummo och moffas saffranspannkaka som de alla gillade tillsammans med grädde och salmbärssylt och så blev det mysig musik och bara allmänt mys.
Tack till Mikael, Björn, Niklas, Anton, Adam, Daniel, Elin, Freddie, Elisabeth, Sophia, Frida och Louise för än härlig gotlandskväll! :)


Idag har det varit arbetsmarknadsdag men jag vet inte om jag tyckte att det var sådär jättegivande för min egen del, men gratis mat är alltid gott.
Dock efter att ha gått igenom frysen ikväll har jag insett att jag har alldeles för mkt mat för den månaden som är kvar... :/

plugg och träning är vad som väntar ikväll.

yours truly
Dessidessan

min mage

Kategori: Allmänt


här sitter jag framför skärmen med tårarna rinnandes....

Mår skit, det är tredje kvällen i rad då jag har enorma spykänslor och mår riktigt illa. Min mage har varit okey nu i två dagar men mår illa istället, va i helvete är problemet. Jag är så trött på min mage så det är inte sant, ge mig fredag nu så jag kan få gå till doktorn och få ett jävla svar på vad det är och snäääälla ge mig ett svar, jag orkar inte få höra - det är inget för NÅGOT är det och jag är rädd... jag överdriver säkert skiten men  det har ju varit flera veckor nu och jag e fan rädd för va fan de e för fel på mig...

palla sitta o bryta ihop såhär mitt på kvällen och försöka få tag på JJ för o bli nedlugnad när han va upptagen gick ju åt skogen...
får väl försöka sova istället..
yours truly
Dessidessan

Grillning med VIA

Kategori: Allmänt


Haft lektioner idag, grammatik och fonetik eller fånetik och fy-matik... Jag får panik på vår lärare, hur hade han tänkt att man ska kunna lära in allt om han går igenom det sista på sista lektionen som är två dagar innan tentan. suck... Blev lite tjurig där.

Så har jag ätit med mys-Daniel på Tufvan och skaffat gästkort till Jojje, älmhultarna kommer ju i helgen :)
Därefter myste jag med Mikael innan jag gick hem och tog en snabb dusch för att sedan grilla med VIA och sparka massa fotboll :)
mys o träffa folk man inte träffar alltid men snacka om uppdelade vi är, tråkigt...

Lagom när vi kom innanför dörren kom regnet igen. Har regnat till och från hela dagen, öst ned och dessutom haglat. Nu när regnet försvann den här gången kom det fram en jättefin regnbåge som dessutom tjocknade och sedan blev dubbel och vars färger man kunde peka ut exakt. Dessutom var den hel, inte bara delar här och där utan verkligen en hel halvcirkel. Mys att titta på....

Nu får jag nog försöka ta tag i mitt plugg lite för jösses vad det händer saker nu alltså.
Imorgon: lektion, pluggdejt med folket, träna, sen ska jag bjuda på saffranspannkaka på kvällen och förhoppningsvis spela lite pärk med folket också :)
Torsdag: arbetsmarknadsdag, plugg, träna
Fredag: doktorn, plugg,
Lördag: älmhultarna
söndag-fredag: PLUGG
fredag: fredagsfestivalen
lördag: allkårsfestivalen

SibaraggarN

Kategori: Allmänt


Har varit riktigt lat ikväll....

Kom inte iväg på träning då jag dels blev sen och dels inte hade orken till det, men kan börja unna mig lite ledighet nu när jag inte kan klaga på fettmängden på min kropp :)


Åkte och hämtade tvn och även min ordbok. Pratade med killen på Siba som betjänade mig förra gången och jag kände igen honom förra gången men kunde inte placera honom. Men nu påminde han mig om vem han var - Viktor, killen som bodde i min lägenhet innan mig. :P Så vi pratade en god stund och jag fick hans nummer så kanske ska ses, han ser ju riktigt bra ut och trevlig till tusen. Han frågade iaf om vi inte kunde ses och hitta på något och han vet ju vart jag bort så ;) och jo vi lär ju ses för jag fick ju inte tillbaka strömkabeln till tvn.. :P Så vilken tur att jag fick hans nummer, han skulle kolla upp det :)
Men herregud, han e ju liksom klar med sina studier, bodde här i fyra år.. Undrar hur mkt äldre han är :P jaja, alltid roligt med nya vänner!! :)

Så har jag pratat med JJ i telefon, fick en redig uppdatering hemifrån... Skönt o få lite mer fakta om allt även om jag ännu tycker mkt e drygt o höra.. Glad för hans skull men jag tycks inte riktigt kunna försonas med tanken. Killen har en plats i mitt hjärta, så e de bara...

Har rättat tyskens uppsats igen. suck.. Rädda mig. Om någon någonsin klagar på min svenska igen ska jag trycka upp den uppsatsen under näsan på dem. Tog en jävla tid att rätta och så gav jag till slut upp o sa till henne o rätta de ovan och tillämpa det nere i texten också så får hon skicka tillbaka den till mig efter det. Skrev även ett ganska långt mail om hennes fel. Stackarn måste ju känna sig helt nedtryckt men hon skriver inte bra enligt min mening så det är lika bra att någon säger det till henne....

Får se vad jag hittar på nu, finns jättemkt skolarbete att göra, men orkar jag?

yours truly
Dessidessan
aka Siba-raggarN

Måndagar är inte mina favoritdagar

Kategori: AllmäntMåndagar gillar inte mig och jag gillar fan inte måndagar....
Det suger att sitta på en lektion först o inte lyckas hitta andras fel längre.. Fast det är ju visserligen bra för det tyder på att folk blivit förbannat bra i vår klass....
Men det suger snigel att sitta på Evalds lektioner när han går igenom tusentals andra saker och typ aldrig hinner bli färdig med det vi ska bli färdiga just på grund av annat skit. Det är tur att jag har mina goa vänner annars skulle jag spy på de lektionerna av uttråkning och jag överdriver inte, jag sitter som på nålar och vill bara resa mig upp och gå.. Idag var det Elizabeth som livade upp allt för mig när hon la in en snygg "Du är" mot Evald. Han sade att något var lite besvärligt att lära sig och hon hoppade in med en "Du är besvärlig". Så jävla snyggt, hon lär sig. Och sedan helt plötsligt kläcker hon ur sig frågan om jag vill se hennes bröst också, mitt i lektionen. Jösses vad hon e go! :)

Försökte stanna kvar i bibblan efter lektionen o göra översättningen men icke sa nicke. Snacka om föråldrad text, den gjorde mig bara på ännu sämre humör. Nu e jag riktigt pissed off...!

O så e jag pissed off för att min Duden 10 ännu inte kommit trots att jag beställde den för länge sedan och jag behöver den för att kunna skriva nästa uppsats för där tänker jag inte använda mig av ngn svensk-tysk ordbok för att vi ska få ett preliminärt betyg på den uppsatsen...
Å andra sidan e min tv klar på reparationen men jag hämtar nog den imorgon efter lektionerna..
nu ska jag nog försöka lugna ned mig lite med ett avsnitt eller en film och sedan ge mig på översättningen, igen och sedan ska det idag tentapluggas och tränas.. suck...

yours truly
Dessidessan

Glad i magen

Kategori: AllmäntBara sitter just nu med slutkörda ben och njuter av lyckan som sprider sig i magen eftersom jag haft en underbar dag!
Det är sådana här dagar då det skall erkännas att jag inte alls vill hem, jag vill stanna här. Sen kommer hemlängtan igen. Men är ju hemma igen om en månad...! Tiden kommer gå fort nu, för fort..

Först solade jag med Louise, Frida, Björn och Niklas och hade det riktigt mys. Kjol och bh, då är det varmt!
Dessutom hälsade Simon ifrån Gotland på, nice o träffa honom igen..!

Sedan var jag iväg på affro-pass med Frida. Troligen inget jag kommer gå på igen såvida jag inte känner mig på flum-humör för det var verkligen flum. Visserligen tror jag att man använder väldigt mkt muskler man inte använder i vanliga fall för musklerna känner sig slutkörda men konditionsmässigt gav det mig inte ett skit, kände ju efteråt att jag kunde tagit en springtur runt sjön.

Men DET hade jag inte tid med. Dusch och snabbt hem till världens finaste Mikael. Han hade ju förlorat ett vad så att han skulle bjuda mig på mat. Riktig husmanskost med goda biffar, sås och potatis och dessutom tomat och feta-ost-sallad.. Mumma. Men fick ju även smaskig efterrätt också, chokladmousse med hallongrädde ovanpå :)

Fick därefter stressa iväg igen och så har jag spelat Gubbe (pärk) med Björn, Niklas och Anton och så kom Daniel också och så blev det lite fotboll :)

Så idag har jag träffat nästan alla här som betyder mkt för mig och jag har bara njutit, imorgon börjar tentaplugget för fan, jag måste plugga nu annars sitter vi i nästa vecka o panikpluggar.
Men nu ska jag njuta av ett avsnitt o sedan krypa ned i sängen :)

yours truly
Dessidessan

p.s satt ute idag och kom av mig när jag skulle säga inte på mitt feta lår när Simon duttade sin mobil på mitt lår. Jag kunde inte säga det FÖR jag tycker inte mina lår är feta längre, wiiiie, lycklig!!!!

Hemmapussy

Kategori: AllmäntDet blev inge plugg idag. Åt frukost och sedan tog jag det lite lugnt och sedan kom först Mikael och därefter Anton så vi har myst idag. Pratat, busat, skämtat och gnällt :P
Jag fick vara deras hemmapussy som de så snällt kallade mig när jag bjöd Mikael på frukost och sedan båda på först fika med bullar och te och sedan pannkakor.. Men det är ju så härligt o ta hand om någon ibland så det var ju helt klart värt det. Dessutom var det riktigt roligt. Vi hade våra roliga skämt som jag nog aldrig kommer glömma och Mikael har myntat ett nytt uttryck - Inge pussy utan pannkakor. Själva historien ska jag nog inte berätta här av respekt för vissa som läser och av respekt för Anton, Mikael och mig själv :P Men kul hade vi!
Jo, mummo och moffa, Anton och Mikael gillade blåbär och hallon-sylten :)
När jag givit mina två pojkar mat gick vi upp till Niklas där gänget sett på en dokumentär om apor och en om polarisarna och dessutom en film som heter Gamer, som jag visserligen sett men tycker om.

Jag har idag haft ont i magen, hade det igår med. Det gör inte lika ont när jag rör på mig men det gör ont när jag är still, har försökt slappna av och inte tänka på det men det är svårt. Sjuksköterskan som jag ju pratade med i torsdags sa ju att jag skulle säga till om jag fick ont så får nog ringa på måndag o kolla om det finns en tidigare tid, men å andra sidan hade de nog gett mig en tidigare tid om det funnits någon. Min dumma mage, vad är det för fel på dig? Riktigt trött på det här nu, haft problem i fyra veckor snart och jag stör mig på den enormt.. Men men de hittar väl förhoppningsvis felet på fredag. Sägas ska dock också att jag är livrädd för vad de ska komma fram till. Parasiter i magen? - usch! Tarmcancer? - Farligt. Gluten eller Laktosintolerans? - Min värld kommer att gå under!

Yeah well, nu ska jag se färdigt mitt avsnitt av Vampire Diaries som jag såg idag när Mikael kom och sedan blir det den härliga goa sängen som ser så inbjudande ut just nu. Imorgon SKA jag plugga. Men jag skall även gå på ett affro-pass och Mikael ska bjuda på mat på kvällen eftersom han förlorade ett vad där förloraren skulle bjuda den andra på mat.

yours truly
Dessidessan

Valborg

Kategori: Allmänt

Torsdagkväll: tränade jag muskelpass med Louise och hade askul. Det går mkt bättre att träna när man har en skrattande Louise brevid sig :P
Blev även ett långt tjejsnack efter träningen, myyyyys!
Därefter blev det lite valborgsplanerade hemma hos Björn med ganget. :)
Jo förresten så putsade jag fönstren också och skrubbade spisen till skinande resultat :)

Fredag:
Hela gänget var uppe i gryningen det vill säga klockan tio i tio möttes vi och gick till Sivans för att sitta där i regnet innan vi gav upp och gick upp och åt chips hos Daniel. Sedan var det dags att köa för att få biljetterna till veckan av campus alla veckor - allkårsveckan.. :) Härlig morotskaka fick man i kön också..
Sen fick Frida den geniala iden att vi skulle gå upp till tufvan så vi hyrde de båda biljardborden så halva gänget spelade biljard och halva gänget spelade en version av monopol som handlade om växjö :P
Därefter unnade vi oss mat på Tufvan - deras pastasallad med kyckling och mango/currydressing kan jag fan klassa som en av mina favoritmaträtter... :)

När vi ätit hade vi alla paltkoma så jag gick hem och tog en tupplur och stack iväg och tränade det bästa passet efter det. Muskel/konditions-passet är så enormt roligt så även om det var tungt att gå dit när alla klagat på mig att jag inte borde träna så var det så jävla skönt när jag genomfört passet!!!
Dusch, mat, göra sig iordning och sedan upp till Niklas och folket för fortsatt partanden. Blev väl lite småsmuttande på minttun men annars var jag nykter så när vi väl gick ut var jag helt nykter och kunde kanske haft roligare men efter 50 min på dansgolvet med goa Sara var kvällen jävligt nice :)
Tack Frida, Sophia, Louise, Sara, Niklas, Mikael, Daniel, Björn och Anton för en jävla go kväll, ni är underbara!! :)

Nu blire frulle och sedan plugga kanske?
Har ju ingen tv så inte mkt annat o roa mig med.. :/
yours truly
Dessidessan

Jo, förresten, var lite sur på mig själv igår. Hade gett mig själv ett löfte. Det är nämligen så att det finns en väldigt söt kille som jag och Mikael ofta möter till och från skolan som jag spanat in nu i flera veckor och jag lovade mig själv att om han var där igår så skulle jag prata med honom. Gjorde jag det? Nope. Jag är en skam å alla kvinnors vägnar, fy skäms på mig..