Dessidessan

Livet med hjärntumör

Platt rumpa och russin till hjärna

Kategori: Allmänt



Det känns som om min hjärna håller på att krympa ihop till ett litet skrumpet russin och trilla ut genom ett av mina öron så förvirrad är jag av alla filosofers tankar.
Vidhåller (se, vad jag slänger mig med för ord på grund av boken) att det är intressant läsning men tungt att lära in och sammanfatta som jag just nu gör.

Pluggat precis hela dagen 10-16 med Sandra. Sedan gick jag förbi Pressbyrån o handlade med mig ett paket mjölk hem så att jag kan leva på gröt imorgon. Strosade hem med en filmtidning framför nyllet och "unnade" mig blåbärssoppa med glass och flingor i samt de sista två återstående mackorna ifrån Vs besök med philadelphia på och satte min platta pluggrumpa till rätta i den mjuka soffan och pausade med det allra första avsnittet av Smallville. Klockan 17.15 var jag igång igen och har pluggat konstant fram till nu.

Målet var läsa all förberedande läsning idag.
Målet kommer ej att uppfyllas. Men har bara kapitel 8 kvar i Roberts and Sutch och sedan är det lättare läsning i den andra boken. Återstående i Larsson: Liberalismen, Nyliberalismen, Marxismen, Nazismen och Fascismen och Reformistisk socialism. Dessa kapitel kan jag dock säga att jag ser fram emot för de går så fort att läsa i Larsson i jämförelse med Roberts and Sutch-boken...

Yes, det var den lilla pausen jag fick unna mig då... Åter ska jag trycka ned min platta rumpa i soffan och läsa under min superbraiga golvlampa... *miserabelt liv* Vart är min individuella frihet? Eller visst ja, jag pluggar ju av frivilligt val... Doh!

Russinet over and out
yours truly
Dessidessan

Förlåt Mr Kropp!

Kategori: Allmänt



Ber härmed om ursäkt till min kropp för det den kommer att få utstå under dessa tider som kallas tenta-tider då man inte gör annat än pluggar och ÄTER.

Har idag suttit med Sandra och pluggat och pluggat och pluggat. Från 10-16.15 med ett avbrott för o hämta gästkort, lämna PM och äta mat. Utöver det har jag tuggat i mig balleringakex som ju är 70kalorier i varje kaka och nu när jag kommer hem är helt helt slut så tror allvarligt jag skulle springa vilse om jag gick ut och sprang nu så de får bli mat så att jag piggnar till och sedan mer plugg..

Alltså ber jag min kropp om ursäkt för de närmaste dagarnas försummelse av träning och för att skräpmatsätandet inte upphör...
Tur är väl att jag inte orkar handla så när maten tar slut då är maten slut Vilket för yoghurten gäller imorrn, philadelphian dagen därpå, mjölken nu och salladen nu. Sedan blir de o koka blåbärssoppa till frukost eller gröt och så blir de massa fryst mat fram tills jag kan handla på lördag.

PLUGG och MAT alltså...!



Yesterday all my trouble seemed so far away naj inte riktigt men sjutton va kul de var på jobbet! Dels var de rulljans på folk så hade hela tiden något att göra och så hade vi medlemskväll så köpte min efterlängtade Heat Lotion och Lypsyl - Aloe Vera produkter is the shiet!.
Dessutom pratade jag med en fotexpert som var där som kollade via någon stor kub hur man fördelade vikten på foten och genom benet osv. Jag har hm ett litet inåtlut som om jag får problem i framtiden kan rätta till med en sula som höjer mig i bakre änden av hålfoten.. Men han berömde mitt val av skor och sade att de är perfekta för mig och förklarade min benhinnevärk som att jag inte är van än och att mina ben utsätts för större påfrestning eftersom jag är inåtfotad och därför måste ha tålamod för de kommer ta längre tid för mina ben o vänja sig..
Men kul att jag har bra skor, behöver man inte tänka på de när man springer :)

Blev gymmet efter, gick hyffsat bra trots ett ömmande armveck och ömmande bicep... :)

Innan jobbet hade jag föreläsning och massa plugg o göra. Hade problem med PM:et som jag kortat ned och kortat ned och kortat ned och som slutligen när jag insåg att jag hade fel typsnitt blev för kort o förlängningen sen blev kassa så har alltså lämnat in ett kasst PM men usch, jag orkar inte. Vill bara bli av med den här delkursen...! NU!

yours truly
Dessidessan

Thinking

Kategori: Allmänt


Inte på topp..

Tankar, tankar, tankar, tankar, tankar, tankar...

In every life we have som trouble, when you worry you make it double...!

But I am the worrying king...!

yours truly
Dessidessan

Bildöd

Kategori: Allmänt


Rydaholm förlorade igår med 4-1 men V tror att de kommer slå dem sen, de har haft dubbelt så många träningar nu innan matchen och då har man inte riktigt kommit in i det. De var dock inte så snälla mot V, han fick ta skit för att han valde Rydaholm. Big boys are gonna play är verkligen ishockey, hur sjutton får man bete sig, när de flesta till o med e äldre än oss... MORr!

Blev risgrynsgröt när han kom hem och sedan den kassa filmen Jennifers body och sedan blev det läggdags...

Den här måndagen har gått enoooooormt fort. Vi klev upp vid nio, åt frukost, gick och bytte min nyckel till jobbet, var på vårdcentralen o lämnade mina prover. Dvs jag tog blodprov och typ dog.. Okey inte riktigt, tittade inte en endaste gång och kramade sönder Vs hand och när det väl var över mådde jag verkligen inte bra. Svettades som as, var vit i ansiktet och typ blå om läpparna och det flimmrade något så enormt för ögonen att sjuksystern och V fick leda in mig i ett rum där jag fick ligga en stund tills de slutade flimmra. Så störigt... Har haft ont i armen nu ända sedan dess, gillar inte de där med nålar i armvecket alltså....! Det här var värre än svininfluensasprutan. Då flimmrade de iaf inte för ögonen o även om ja hade ont i axeln kunde jag ju röra armen. Nu är hela min biceps i uppror och att böja armen hur som helst e ju bara o glömma.. AJ FÖR BLODPROV!

Efter det hann vi bara laga mat - ris och fiskbullar - och mysa en stund innan jag skulle till skolan, vår nästsista föreläsning på den här delkursen.
En föreläsning senare och vi såg filmen The Blind Side och lagade stuvade makaroner med köttbullar och hann lagom smälta de innan han skulle åka. Blev ett långt avsked men två sekunder senare ringde han. V hade glömt lyset på så fick springa ned och hjälpa med starthjälp och ringa efter Daniel som var en räddande ängel. Han kom iväg riktigt sent, en del hoppas att han missar båten och en annan vill att han ska komma med den. Har ändå inte tid o umgås nu när jag ska tentaplugga...

Planeringen för ikväll var egentligen o springa men de blåser fan storm och har ju ont i armen så tror jag tar de lugnt, dålig ursäkt, men då kan jag plugga lite. Imorrn blire plugg, föreläsning, plugg och sedan jobb och så träning.

yours truly
Dessidessan

Grodan fick en puss

Kategori: Allmänt

I torsdags sov vi länge och sedan blev det lite plugg för min del innan jag skulle till bok-seminariet av boken Om friheten.
Seminariet gick typ jättebra och jag var nöjd :)

Efter det såg vi på tv en stund och strax innan halv fyra gick vi till doktorn. Jag skulle snacka med Farbror Doktorn om min mage så nu ska jag lämna blodprov ifrån armvecket - PANIK - tål inte de. Slapp göra det på torsdagen dock för blodväskan hade redan åkt iväg för analys. Får gå dit imorgon (måndag) istället.
Handlade efter det och hann inte mer än packa upp matvarorna innan vi skulle åka till stan. Skjutsade Anton o Matte till stationen. Världens underbaraste Anton fyllde ju år! ♥
Jag och Viktor kollade på en lägenhet som han hade ringt på. En jättefin etta i stan för 3,6.. JÄTTEFIN! Bara hoppas att hyresbostäder godkänner honom som andrahandshyrare så har han lägenhet mellan från första november till sista april- nice!

Efter det hade vi en riktig myskväll med chips och dippa och vi köpte även pizza och såg film, jättemysig kväll!



Fredagen blev det plugg på förmiddagen, gym med Björn, plugg på em och kvällen och sedan gick jag till Björn för o festa. Viktor kom senare och jag fick äntligen träffa min underbaraste Becca där! Hon är grym och fi sjutton vad jag saknat henne. Hade väldigt roligt hos Björn eftersom jag fick dricka upp en hel champagne-flaska själv - Viktor och jag skulle egentligen dela men han dissade mig på den.. :P Så blev lite mycket :P Viktor hängde inte med ut men jag och Becca hade askul med framförallt Simon och Pontus på dansgolvet :)
På hemvägen efter krogen blev det ett samtal till Keso och så hittade jag en söt liten groda som fick sig en puss :)
Tyvärr inga bilder för kameran råkade åka med Anton hem till Älmhult :P



Mådde inte kanoners på lördagen. Huvudvärk och allmänt seg. Viktor hade träning så fick sova ganska länge men elva var de bara o stiga upp för då kunde jag inte sova längre. Blev lite fil och vampire diaries och sedan pizza med Viktor, de som blivit över. Sedan lurade han iväg mig på marknad i stan. Jag lyckades köpa en te-påse innan de stängde och så mös vi en stund på stan innan vi fick problem med o bestämma mat och slutligen åkte till Lidl och Citygross.. :)
När vi kom hem blev det lax, hollandaisesås, potatis och rivna morötter, chips, dippa, morotskaka och massa juice samt filmerna Fame (som jag fullkomligt älskade) och Prince of Persia (som även den var riktigt bra).. :)
Mysig kväll med mysig man helt enkelt!

http://www.aceshowbiz.com/images/still/fame_poster03.jpg http://www.comingsoon.net/gallery/20447/Prince_of_Persia:_The_Sands_of_Time_13.jpg



Idag har vi inte gjort så mycket. Städat, gjort scones och gjort ris med korvstroganoff. Viktor spelar träningsmatch med Rydaholm (som han vill spela med) mot Lenhovda (som han provspelade för) i Lenhovda. Jag fick inte tag i ngn som ville gå med mig och titta så får tid för att plugga här hemma men riktigt nyfiken på hur det kommer gå för honom :) Vilket jag återkommer med! :)

yours truly
Dessidessan

P.s vi äter på tok för mkt gott och på tok för mkt!! Inte bra :P

Bortskämd

Kategori: Allmänt


Jag har det bra jag!!

Frukost tillsammans och sedan tvätta tillsammans, sällskap för o hämta ut nyckel till Olympen, som dock visade sig inte fungera, hämta gästkort, hänga tvätt tillsammans och äta tillsammans. Sedan blev det gymmet för mig och därefter dusch och plugg och under tiden bakade V morotskaka och gjorde pannkakor - jag har det bra jag!!
Sedan stack han på träning, jag mätt och glad i hågen pluggade på och fick sedan hit plugg-gänget på diskussion och morotskaka te/kaffe och nu tar jag de lugnt en stund i väntan på honom.

Blir ju typ bortskämd när han e här! :)

yours truly
Dessidessan

MILEN

Kategori: Allmänt


En datautbildning, ett springpass, gratis VUGI-kläder, dusch och två mackor senare känner jag mig nu lagom trött, lite smått darrig på benen men ändå pigg..

Sprang 1mil på löpbandet. Ja, jag vet, löpbandet är inte lika jobbigt men med tanke på att jag klarade det på 61minuter och ändå pratade med mamma i telefon i 7min och då gick så tycker jag att det var en riktigt bra bedrift. Körde lite intervaller och två st 400meters sträckor på högsta lutning så fan, jag e stolt :)
V ska hjälpa mig ta milen ute på torsdag.
Byxorna och linnet var förbannat bra, bra investering :)

yours truly
Dessidessan

Riksdagsval

Kategori: Allmänt


På söndagen ringde Daniel och väckte mig kl 13 så de blev frukost och duschen så gick vi o röstade tillsammans. Sedan satt jag och frös i skolan för att jag skulle läsa bok och gick hem lagom tills V kom..
Lagade lövbiff med ost och palsternacka/potatis/morötter/paprika i ugnen med bea :) Mumma!

Så tittade Frida in på besök och pluggade en stund med mig, men de blev mest prat och valvaka för mig... V gjorde kladdkaka åt oss :)

Jösses, vilken rysare till val. Suck, blev blått en gång till och Sd kan nog röra om rejält i grytan. Komplicerat de där!
Men intressant som sjutton.
Räknade på de, de blir ca 333 500 personer som röstat på SD och jag kan väl tycka att okey om vi nu har så många som vill ha med dem i riksdagen då får vi ju ta tag i de utifrån det istället för o tönta sig som Lars Ohly genom att inte gå in i sminkrummet när Jimmie Åkesson var där. Hallå, svenska folket bestämmer, deal with it. Ska LO skita i o gå in i Riksdagshuset också eller? Kom igen för sjutton!



Måndag blev enorm sovmorgon och sedan lektion. Sedan pluggade jag medan V lagade mat och såg på film. Sedan tränade han med Lenhovda och jag tränade på gymmet samt pluggade igen efteråt. Blev inte mkt mer gjort än så under den dagen.


Idag klev jag upp tidigt medan V sov och pluggade. Sedan har vi varit på stan och letat träningskläder till mig. Hittade ett linne på rea för 99kr och så blev det ett set-pris på jacka och byxor. Byxorna älskade jag men jackan e jag lite sådär inför. Får väl känna efter hur de känns.
Vi har nu ätit renskav i pitabröd med gurka, tomat, sallad och thousandisland-dressing och vilar ned maten lite innan han ska spela med Rydaholm och jag ska på datautbildning och försöka springa efteråt. Hoppas på att de inte ska börja regna igen lagom tills dess...

yours truly
Dessidessan

Awesome!

Kategori: Allmänt



Det blev en riktigt awesome festkväll i lördagskväll. Jag, Anton, Keso, Gus, Jojje och Mattsson hade aaaaskul :) Hos Anton körde vi grod-leken (alla säger varsitt ord i ramsan en groda hoppade i en å och på hoppade så måste man hoppa och sedan fortsätter man två, två, grodor, grodor, hoppade, hoppade, i, i, en, en å, å o.s.v och den som inte klarar får dricka) och fråge-leken (man ställer frågor till en varande utan att svara och så får man inte ställa följdfrågor och den som kommer av sig eller råkar svara eller så får dricka). Blev även en del vindruvskastning också, stackars Anton :P Runt 11-tiden hamnade vi på Stenladan som ju var väldigt dött, vilket vi dock räknat med. Där träffade jag Elisabeth och kramade om henne rejält, gött o se henne :)
Gus och jag drog igång folket på dansgolvet med sån där armkroksdans till Flogging Molly och sedan blev det dans för hela gänget. Jag och Keso drog en vals också :) Dessutom blev stackars Anton slagen, han hade förlorat ett slap-bet mot Keso och fick tre bitch-slapar.. AJ!
När vi gett upp Stenladan blev de käk och lite mer lek hemma hos Gus innan MAttsson förstörde ett paraply på vägen hem....
Sedan blev det en massa sms-ande och massa snack till långt in på småtimmarna.. :)
Klev upp vid halv åtta och gick ned och avbokade tvätt-stugan för jag insåg att jag inte kan sova två timmar och sedan tvätta och plugga o hålla igång hela dagen.

AWESOME NIGHT with the AWESOME GUYS!

yours truly
Dessidessan

Nimme

Kategori: Allmänt


Nimme is the shiet :) Han har varit här nu och fikat och vi babblar på som sjutton.. Han e ju bara för go! och har jag tur kanske jag får träffa resten i mitt älskade älmhultsgäng ikväll, vore ju underbart!!

Paaaartey  i ösregnet, dumma väder!

yours truly
Dessidessan

Kröp ur sängen

Kategori: Allmänt

aj, aj aj ajaja aj...!

Mina vader värker så att jag knappt kan gå. Vaknade klockan sju av att jag hade så ont.. :P Fick krypa ur sängen för de där med o räta ut benen var ju omöjligt, ta mig till badrummet och dra mig upp för o komma åt insmörningskrämen för o smöra in mina ömmande vader och massera dem lite. Tur Viktor inte var här, han hade skrattat så in i helvete :P Det hade nog vem som helst gjort för den delen :)
Lyckades ta mig på fötterna till sängen igen och sov någon timme till.

Har nu läst ännu mera "Is multiculturalism bad for women". Så sakta som jag läser den boken har jag då aldrig läst en bok förut. Helt sjukt. Men intressant! Den ska läsas ut idag och jag ska verkligen påbörja Pm:et så snart som möjligt!

Skulle träna nu innan Nimme kommer på fika men hallå, de öser ned och jag har ännu inte varit o köpt ngn tröja/jacka som tål regn och att springa i detta regn i min bomullströja o bli dyyyyngsur kommer ju garanterat få mig förkyld så nej, antingen får de ha slutat tills dess att Nimme åker eller så blir de träning på gymmet.
Så istället tänker jag ta uti med mitt söndags-städande så att jag imorgon bara behöver tvätta och skriva på pm-et, träna och vid tid över, organisera kort i album. Jo rösta och se på valvakan också ja...

Ikväll är det ju då utgång. Men inte alls sugen! suck..! Mina vänner här kommer ju börja bli sura på mig om jag dissar en tredje helg i rad... Jag taggar dock inför den 2a oktober, då ni, då e de tentafest och då jäklar anamma ska de festas :)

Skrev lite med JJs syster Malin igår, sjukt härligt o höra att alla mår bra i familjen Jakobsson och få lite koll på vad som händer i deras liv :) Dessutom var hon glad för min skull att jag hittat någon ny och även det var skönt att höra. Ens första stora kärlek, den första man bodde med, har väl alltid en plats i ens hjärta och hans familj med men nu har jag min älskade Viktor och mår prima skinka med honom och hans goa familj!

Yepps, städa, plugga, fika med Nimme, träna o eventuellt festa e vad som står på schemat!
Ha de gott
yours truly
Dessidessan

Student - jajjemen

Kategori: Allmänt



Pluggade på förmiddagen och varit på gymmet och lyft lite skrot med Björn och Tömas och nu blir det plugg resten av kvällen igen... suck - Studentliv i all ära...!

yours truly
Dessidessan

Geeet!

Kategori: Allmänt


Kass föreläsare vi precis hade. Största powerpointen ever och så mkt som inte kändes relevant när man läst kapitlen och nee usch, tråååk...
Sen e jag trött på en person som under föreläsningarna inte kan hålla käften! En föreläsning då ska föreläsaren prata, seminarier får vi prata på och på föreläsningar får vi alltså bara ställa frågor om ngt e oklart, han kan inte hålla käften om sina idiotiska inlägg som e totalt irrelevanta..! Jag kommer att säga till den geten om han är på nästa delkurs också...!

så kommer ja väl bli arg om en liten stund också, doktorn ska ringa så ja får en tid...
Nope blev inte sur, fick en tid nästa torsdag, förklarade att jag skiter fullkomligt i vilken doktor jag kommer till bara någon utreder min mage. Så nästa torsdag alltså, nice, de e ju inte alltför långt bort :)

Har pluggat två timmar idag innan lektionen på en bok som vi ska skriva ett pm på. Det går trögt men jag ska försöka göra färdigt det så fort som möjligt o sedan läsa en annan bok som vi har bokseminarium på nästa torsdag så att jag efter det har dryga veckan på mig för att bara koncentrera mig på tentan :)

Nu blir det mer plugg.
yours truly
Dessidessan

...

Kategori: Allmänt


länge sedan jag var såhär nere...
Posse-Sara behövs!

yours truly
Dessidessan

ZZzzZzZzzZ

Kategori: Allmänt


Jag är så trött, så trött, så trött..

Funkar inte de här. Måste komma in i bättre sovvanor igen. Förra terminen fungerade det att gå o lägga sig runt tolv-halv ett men då sov jag ju oftast till 10-11 också. Nu går jag o lägger mig halv ett (har i alla fall gjort i en vecka nu) och går upp mellan 8-9 så är sååå sjukt trött...
Så dåligt av mig, skulle varit ute o sprungit nu vid elva men jag är så trött, jag orkar inte. För mkt plugg, för mkt träning och för lite sömn. De går inte och jag har ju lovat mig själv att plugget har högsta prioritering och träning nummer två så för att inte somna när jag nu ska plugga med Sandra i biblioteket kl 13.45 till 16 så tänker jag ta mig en liten powernap och försöka att bli av med min trötthet.
Målet blir att gå hem i klok tid ifrån kvällens grillning så att jag kan gå o lägga mig i klok tid och lyckas sova bra innan morgondagens lektion och imorgon MÅSTE jag träna, vare sig jag vill eller inte, även om jag föredrar att jag vill det och tycker det är kul och efter träning även plugga resten av torsdagen så att jag någon gång kan komma undan högen av plugg och få sätta in mina kort i album som bara ligger där och väntar på mig på fönsterbrädet...

God natt då...!

yours truly
Dessidessan

Vad heter jag?

Kategori: Allmänt


Gotland heter jag! Eller? Vänta nu! Det kanske inte är mitt namn? Eller hur var det nu?

känner mig fullkomligt lost. Alla hundra namn jag skrivit in i kassasystemet bara snurrar i huvudet och stackars Frida blev ju lidande när jag inte ens kunde komma på hennes efternamn mitt i alltihop!!
Men det har varit riktigt kul :)Fruktansvärt virrigt till en början men lärt mig mycket och även om jag känner mig mycket lost så har ändå mycket ramlat på plats, ännu saker som skall ordnas bara. Som att allt ska låsas fast så man slipper släpa in dator och allt annat på kvällen när man ska hem, en cam ska ordnas o tas kort på kunderna och lite sånt där.
Men jösses vad jag kommer gilla det här, tror jag iaf :)
Sofie och Emma är iaf jättehärlig, lite retsamma men ändå roliga :)

Olympen is da shiiiet :)


yours truly
Dessidessan

min första omelett

Kategori: Allmänt


Yippie yeah!!! Jag vann!! Jag som aldrig vinner något, jag vann två teaterbiljetter efter att ha deltagit i en tävling på Novischmässan...! Doh. Jag fyllde ju inte i vilken teater jag ville gå på eftersom jag aldrig vinner så vet inte om den blir bra, men hallå, de e gratis teater :) NICE! grattis till mig :)

Haft lektion idag och tanken var att jag skulle springa nu men har sån träningsvärk så skulle ändå inte orka ta mig någon längre sträcka och vädret e så trist så skjuter på det, hoppas på att morgondagen blir en finare dag och tar tag i plugget istället...
Så nu gör jag den första omeletten jag någonsin gjort och tänkte äta den och plugga samtidigt.. :)

Jobbe ikväll :)

yours truly
Dessidessan

confused!

Kategori: Allmänt


Yeah, jag skulle upp tidigt för att jag skulle ut o springa, yeah right.. Det ösregnade ju och de har jag inte kläder för så de blev ett par timmar med böckerna istället..... Känner mig ännu lika lost. Sätter min tillit till att någon, typ Tömas eller ngn annan snäll själ, kan förbarma sig över mig och förklara....

Sedan blev de ju då lektion med Mys-Markus som Anton kallar honom.. Ja vet väl inte om han e så mysig, han pratar väldigt tyst :P

Efter de handlade jag och Mikael och hämtade ut min kamera, nu ska den tydligen fungera, let's see about that :) I'm back iaf :) MOHAHAHA!

Har nu varit tre timmar på gymmet. Först haft gyminstruktion med tre andra för Sebastian i två timmar. Grymt skön kille och hoppas ja ser till honom mer på gymmet så man kan få lite mer hjälp :) Tränade sedan en timme till sen för o testa allt nytt han visade, känner att ryggen fick sig en del övningar, den som annars tyvärr blir lite bortglömd..
Det var kö precis hela kvällen till kassan, läskigt. Jag jobbar mitt första pass imorrn, ser inte fram emot o ha kö konstant hela kvällen då.......!

Snart blire sängen, lite macka först kanske i väntan på att darling ska höra av sig....!

yours truly
Dessidessan

Alice in Wonderland

Kategori: Allmänt



I'm "entirely bonkers" and I'm loving it!!

Älska Alince in Wonderland

http://www.shardsofblue.com/images/poster-cheshire-queen-tweedle-alice-in-wonderland-2010.jpg

"Off with their heads!"


Avril Lavigne - Alice -underbart fin låt!

Världens sötaste katt, världens sötaste hattmakare, världens sötaste fettoungar och världens sötaste kaniner m.fl!
♥ ♥ ♥ ♥

The Mad Hatter: Have I gone mad?
[Alice checks Hatter's temperature]
Alice Kingsley: I'm afraid so. You're entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are.

yours truly
Dessidessan

Fläckfritt

Kategori: Allmänt



Tvättat, dammsugat, skurat, diskat, dammat och lääääääst en jäkla massa politisk teori.. suck...
Allt de där personerna argumenterar för o emot får det verkligen att snurra i mitt huvud. Vad är moral? Vad är jämlikhet? Vad är rättvisa? Vilken stat ska vi ha? Jag tror inte det här är mitt ämne för jag kommer behöva läsa om det här tusen ggr för att förstå. Jag önskar att jag hade haft lite sånt här tänk på samhällskunskapen men icke då så de e något helt nytt för mig och det är tungt...! Saknar tyskan!!

Har även sprungit 5km på 25min, hoppas på att kunna ta mig ned på 20 min, då e jag nöjd ;)
Funderade på att springa ett varv till så att jag hade testat på o ta milen men så såg jag Elin och tyckte att de var roligare o prata med henne så gick med henne en stund o tur var väl de att ja inte sprang ett varv till för de började regna kort därpå plus att jag på vägen hem fick vääääääääääärldens mensvärk så jag trodde jag skulle bli tvungen o lägga med ned där mitt på asfalten o skrika... AOUCH! Ni tjejer som läser, de flesta av er har någon gång haft mesnvärk så ni vet hur det känns men ni killar kan omöjligt förstå hur otroligt ont det gör. Jag har en väldigt smärtsam sort så det känns som om någon med en matkniv står o sticker in den i magen på dig och gröper runt, drar ut, sticker in o gröper runt och så vidare... och det är ingen vass kniv utan det är en verkligt trubbig och slö en så att de verkligen känns när det gröps inuti magen/buken/nedre delen av ryggen... uuusch...
Lyckades ta mig hem iaf och nu tänker jag strejka ifrån politisk teori med o se lite Alice in Wonderland :)

yours truly
Dessidessan

I have a boyfriend

Kategori: Allmänt


Jaha, vad har jag ägnat min dag åt då? Plugg...
Kom upp sent, så skönt i sängen och började läsa, läsa och läsa men det där förbannade läsandet tar ju aldrig slut, vad är det frågan om??? Det går otroligt sakta och jag blir förbannat irriterad när jag måste läsa om och läsa om och läsa om... Jag ska inte förneka att det är intressant men det är nog inte mitt ämne i längden. Eller jaja, det är ju bara politisk teori än så länge, kanske blir bättre sen.

Har inte blivit träning, inte städat och inte fixat med fotoalbumen, dåligt av mig men har i alla fall pluggat.
Har ikväll sett Sandor slash Ida och tittat lite på någon film på femman som jag egentligen ville se men fastnade i att börja titta på utlandsstudier och sedan började jag titta på praktikplatser och nu e jag typ helt inne i det och hur lång tid är det kvar?? ETT OCH ETT HALVT ÅR! Iaf till praktiken. Ansökningarna till utlandsstudier ska in nu till 1:a december och praktik ska man söka oftast 4 månader innan står de på alla sidor...



Det känns sjukt... Väldigt sjukt, väldigt konstigt men förbannat bra. Varit singel i två år och nu har jag pojkvän igen. För nu har jag och Viktor verkligen bestämt oss för att satsa på det här. Bara hålla tummarna för att allt ordnar sig för honom med lag, boende och jobb så att vi verkligen får ha ett förhållande. Men den 8/9-2010 blir i alla fall vårt datum, hans och mitt... ♥ Trivs riktigt bra med honom och allt känns bra med honom i min närhet och hans optimism är underbar så det här skall nog kunna gå bra...! Ser fram emot att få utforska framtiden med honom vid min sida i alla fall och sedan får vi väl se hur det går men nu är vi i alla fall officiella :) Då ska man bara lära sig dela upp tid på plugg, jobb, vänner och pojkvän igen och ha någon boende hos sig och bo hos någon annan, men allt skall nog ordna sig till det bättre...!
♥ Viktor Johansson ♥

yours truly
Dessidessan

Min mage värker

Kategori: Allmänt


V och Jonas åkte imorse... Har inte riktigt fått klarhet i hur det gick igår.. De var inte jättejätteglada inför de laget men kanske ändå. Vi får väl se, är ju helt upp till dem. På något vis får väl jag och V fixa de här...

Jag gick i alla fall o la mig igen när de åkt och sov länge. Fruktansvärd mensvärk hela dagen så har inte gjort mkt. Bara tittat på tv, tänkt, tänkt o åter tänkt. Tänkt på mina vänner och mina "vänner" och tänkt på V och mig och träning och familj och resor och massor... Jag är en tääääänkare... suck.. :P
Jo, dessutom städat och varit hos frissan o klippt mig lite..

Återigen sitter jag hemma en fredag. Förra fredagen hade jag feber och var inte med och festade och den här fredagen e de mensvärk, jippi liksom... Ankan efterlyste mig, gjorde mig iaf glad att de tänker på mig :) Får tagga om till nästa helg så att ja kan gå ut med folket... Tycker verkligen om mina vänner här i Växjö..
Att man dock tyvärr förlorar vänner genom att vara här o inte hemma på Gotland är väldigt tydligt.. :'(

Helgen lista på o göra:
plugga
städa
färga håret?!
sätta in kort i album (de sista korten har kommit nu)
träna

Jag är förbannat bra!!

Kategori: Allmänt



Svetten rinner, det sticker i benen, magen klar knappt att hålla mig upprätt men jag älskar mig själv och har ett småleende på läpparna....!

Sprang växjösjön och tog en liten längre sträcka så sprang 5km runt sjön eller egentligen 5,2 om jag mätte rätt på eniros rita och mät-karta och sedan sprang jag hela vägen hem vilket blir ytterligare ca 1,8km alltså har jag nu sprungit 7km. Jag som bara sprang 4,5 i förrgår... WONDERFUL!
Undrar dock hur länge jag kommer orka öka såhär, någonstans tar det ju stopp... Nu blir det duschen och sedan in till Louise och belöna mig med lite kaka :)


yours truly
Dessidessan

LeNhovDa

Kategori: Allmänt



Knappt sett röken av V idag, han och Jonas är nu iväg och provspelar för Lenhovda... Sitter här och e jättespänd på hur det ska gå så beger mig ut på en springtur för att rensa tankarna lite. Världens träningsvärk efter igår men hoppas ändå på att ta mig runt växjösjön själv, stor risk - NAAAT!

yours truly
Dessidessan

En ny del av mitt liv

Kategori: Allmänt


okey nee, de e bara o inse fakta. Kan inte plugga, det har varit intensiva dagar så kan inte koncentrera mig på att plugga. Är så sjukt trött nu när jag inte håller igång eller har någon som håller igång mig så kan lika gärna skriva om de dagar som varit..


V kom hit i söndags då. Vi åkte och handlade direkt - storhandling på Willys- och åkte sedan hem och gjorde den godaste hemgjorda pizza jag någonsin ätit med skinka, ananas, banan, pepperoni, tomat, paprika, ost och curry på. Han hade även svamp på som han fick behålla för sig själv :P
Blev även lite äppelpaj och vaniljssås och sedan filmen Dumpad....

I måndags blev det gymmet för oss ganska länge. Skönt att ha någon att träna med. Vi tog även en runda till Samarkand och köpte strumpor till honom och fotoalbum till mig. Lämnade dessutom in kameran på lagning så får vi väl se hur det går, han som tog emot den lät inte alls positiv.
Tillsammans fixade V och jag fram en vrålgod köttfärspaj på kvällen innan Mikael, Elin, Daniel, Tömas och Anton droppade in för att ha boksnack med mig inför tisdagens seminarium. Blev en hel del diskussioner och perfekt kladdkaka innan de drog hem och jag och V äntligen fick slappa efter en lång dag.

Tisdagsförmiddagen blev väldigt slapp men vid lunchtid lurade V ut mig för att åka inlines. Så vi åkte nästan en halvtimme och jag med min okontrollerade pendling av armarna för att hålla balansen blev lagom svettig... Men det var kul, och jag hade ju faktiskt bett honom att ta med sina så att jag skulle få åka lite...
Lunch och sedan bokseminarium. Min grupp är sjukt bra, bra åsikter och tuff konkurrens om att få bra betyg. Tror inte jag fick ihop till ett Vg men klart starkt godkänt... Undrar dock hur man får reda på vad man fick för betyg. Beroende på hur nästa bokprat går så vet man ju hur hårt man behöver plugga till tentan. Skulle ju vilja ha ett vg men även om man får vg på tentan kanske man inte får det för man behöver ha fått bra poäng (man kan få 1-4 poäng) på de båda boksemineriena och på Pm-et som vi ska skriva och om det är kört för Vg behöver man ju inte alls plugga lite hårt...
Efter det gav jag och V oss ut och sprang och wiiiiiee, jag e så glad. Jag klarade stora Växjösjön. Ja jag vet, de e bara 4,5 men hallå, jag har sprungit 5km en gång i sommar och jag är stolt över mig själv att jag klarade Växjösjön när jag bara hållit igång en vecka efter att ha vilat nästan 3. Utan V hade jag nog gett upp för på ett ställe hade jag blodsmak och benen kändes som bly men han pushade på mig och vi fortsatte och jag orkade till och med med att ta en spurt på slutet. Så nu är jag mkt mer taggad inför nästa gång jag ska ta den rundan för nu vet jag ju att jag klarar det :)
Medan jag stack iväg på utbildningsmöte på Olympen lagade V underbart god mat åt oss - potatis, hollandaise-sås, stekt laxfilé och kokta morötter :) Han e en riktigt bra kock och han hade även handlat en flaska vin när jag var på bokseminariet så vi fick i oss den också och det som återstod av äppelpajen från söndagen. Blev en fruktansvärt mysig kväll i en underbar famn!


Idag, onsdag, har jag jobbat på Novishmässan i K-huset tillsammans med Anna för Olympen. Anna går också Internationell Administration så det är lite roligt att vi är två stycken från vårt lilla program i receptionen på Olympen. Jag och V gick runt och snodde åt oss nudlar, pennor, godis och tusentals lappar därifrån.
Självklart fick det ju då bli nudlar och nuggets till lunch innan vi körde ett hårt pass på gymmet där vi båda två fick kämpa. Vi hann med lite mys med popcorn och filmen Miss March också innan han var tvungen att åka till Oskarshamn för att hämta Jonas.
Så jag har handlat med Mikael och kollat massor med post, hur sjutton kan man få post kl 19 på kvällen??????
Får iaf 400 kr i bostadsbidrag nu men väntar ännu på de sista 100 korten jag beställt framkallning på.

Sammanfattningsvis har det varit ett par riktigt underbara men fruktansvärt intensiva dagar fulla med tankar, känslor och prat och tror att jag tagit steget in i en ny del av mitt liv...!

Nu skall jag iaf sjunka ned i soffan och bara ta de lugnt och vänta på grabbarna...
yours truly
Dessidessan

LiparN

Kategori: Allmänt



Alltså jösses, vad är det med mig ikväll?! Storlipar till IDOL och till Extreme Home Makeover. Alltså det sistnämnda var ju ingen nyhet, de händer ju jämt - "Busdriver, move the Bus". Men till idol? Wh00t? :P Jaja, lättrörd...

V är i Oskarshamn och hämtar sin kompis Jonas, imorrn ska de provspela för Lenhovda. Jag lovar, jag ska skriva om de här dagarna vi haft nu sen han kom i söndags, men det får bli på fredag. Mycket att skriva ned och mycket tankar och jag behöver verkligen plugga en stund så nu får jag ta och sjunka ned i soffan med politiska ideologier och politiskt tänkande..

yours truly
Dessidessan

Handstil

Kategori: Allmänt


USCH, vilken hemsk handstil jag fått över sommaren. Det ser inte alls bra ut det jag skriver och jag har börjat skriva mycket större. Sitter här med Machiavelli och ska besvara frågorna och försöka att inte tänka på att V kommer snart och handen värker av skrivkramp, jöööösses. Att man ska behöva hålla skrivandet igång under sommaren också, doh!

Har diskat, dammsugat och tvättar.. Handla ska vi göra sen.. Längtar! =)

yours truly
Dessidessan

Träningstankar

Kategori: Allmänt

Det kommer inte bli något Göteborgsvarvet för mig i nästa år, det känns så enormt jobbigt att börja på så lång sträcka. Jag vill börja med något annat om jag nu ska börja tävla.

Kanske tjejmilen eller Lidingöloppet för tjejer och så kan man ju känna hur de känns och se om man kan göra en tjej-klassikern innan man ger sig på något annat...

yours truly Dessidessan

Tomorrow is just around the corner..

Kategori: Allmänt



I am afraid of the future....!

Need to let go and move on, though I'm not that kind of a person who lets go easily...

Tomorrow is D-day or V-day and I really want this to work out, but to tell you the truth it scares me to tears and I am so unbelieveble nervous....! It has been such a long time, though the memories of my broken heart still haunt me... Is he going to be the one who heals me? The future is out of our hands and yet she isn't, she is just around the corner, waiting for us to make our decision..

MR Feber is back in my body

Kategori: Allmänt


Dagen igår blev ändå helt okej. Lektionen var väl inget att hurra för direkt, längtar efter att få mina böcker så man kan få läsa in sig på ämnet innan.
Hittade min första försändelse på 322 kort i brevlådan efter lektionen så sorterade upp dem lite fort och stack sedan till gymmet för att träna lite och efter det blev det volleyboll med volleybollgudarna. Förbannat kul att spela med dem..
Anton var snäll och försökte därefter få ordning på min router och mitt internet och till slut lyckades vi väl nåe sånär. Som tack bjöd jag på pannkakor eftersom jag har enormt med ägg som mummo och moffa inhandlade.
Blev sedan en lugn kväll med supersugen och sedan däckade jag i sängen, enormt trött som jag var.

Sov inte jäääättebra i natt heller men i alla fall inte såna mardrömmar. Klev upp och gick på pilates-passet klockan nio och gick sedan på löpbandet fem kilometer för att se hur lång tid de tar att gå om jag går i mitt höghastighetstempo. 41min och 18 sekunder senare blev det lite benövningar och sedan cyklade jag hem för att få i mig lite välförtjänad mat. Men efter maten hände något. Jag gick in i väggen. Kroppen kändes bra trots mycket träning men blev mer snorig och det sade tjong i skallen så gick och lade mig för att se om jag kunde powernapa lite och komma igång inför kvällens härligheter. Men inte kunde jag somna, var omväxlande varm och kall och fruktansvärt rastlös. Ordnade lite inför kvällen och lade mig sedan igen med Machiavelli och somnade slutligen en liten stund med boken på bröstet och vaknade av att jag var dyngsur av svett och att febern intagit min kropp. Dååååålig taiming, så in i bengen med V som kommer på söndag och mkt plugg och jag som vill träna och dessutom gått med på att ta ett jobbpass imorrn mellan 12-15.

Men det är bara för mig att gå och lägga mig igen och försöka sova bort skiten och hoppas på att den beror på överansträngning så som jag farit och ordnat och fixat och sprungit i veckan... FAN!

yours truly
Dessidessan

Kamera kaputt!

Kategori: Allmänt


Till vissas lycka och andras förtret har min kamera lagt av efter nollningens alla upptåg...

Till mitt förtret kan jag säga. När nu V kommer på söndag och så har jag ingen kamera.... doh!

Olympen

Kategori: Allmänt



Igår jobbade jag mitt första pass på Olympen mellan 10.40- 13.30. Skrev in folk i systemet och tog betalt och det gick faktiskt relativt bra.. Men har ju inte nästa pass förrän om tre veckor, känns lite drygt, kommer ja hinna glömma allt om hur man gör. Får väl gå dit ett par gånger till.
Testade lite olika maskiner i gymmet också. Lääääänge sedan jag gymmade, men kan nog ändå bli någon gång i veckan. Skönt att använda musklerna lite också.

Fick störta mig hem efter det, slänga i mig mat och sedan sticka till lektionen i politisk teori. Snacka om att jag driftade iväg emellanåt. Vi kommer ju inte in på lärpolen där våra uppgifter står så kan inte läsa in något innan lektionen vilket innebär att jag verkligen inte alls har någon aning om vad han pratar om och finner mig själva tänka på annat och så plötsligt vakna upp ur dagdrömmen när Mikael och Daniel antecknar som sjutton och ställer mig då frågan "Va sjutton missade jag nu då?".....

Efter det blev det en springtur och massa magövningar, lite gräddstuvad pytt, en go dusch och sedan filmkväll med gänget. Härligt att vara tillbaka hos dem, mitt gäng.. Mina vänner!!
Har en gnagande oro i mig och den vill inte riktigt släppa och jag blir väl i princip dumförklarad av de få jag berättat om de för. Bara V som varit neutral och verkligen lyssnat på min åsikt.. Vi får väl se hur det utspelar sig nu framöver...

Jo, jag fick ju dessutom Tömas att rodna igårkväll. Han måste vara en av de sötaste personerna när han rodnar, sött flammig blir han på kinderna... Han frågade hur långt jag sprang och jag kontrade med att här snackar vi inte längd utan uthållighet... Jag tänkte inte riktigt på vad jag sa men det gjorde han och började rodna och sedan när han fick mig att förstå vad jag sagt var jag ju bara tvungen att bre på allt lite. Stackaren :)

Happ idag har jag en riktigt riktigt sugig morgon... Sovit skitdåligt nu två nätter i rad. Igår drömde jag en hemsk mardröm och i natt har jag väl drömt en lika hemsk mardröm. Kan inte sova klokt och vaknar konstant, vrider mig, kastar av och på täcket och bara stirrar i taket. Helt sjukt..
Dessutom då när jag inte kan sova tänker jag en massa och blir självklart deppig, typiskt mig. Men försöker tänka posse-tankar om de sakerna som gör mig deppig eftersom Sara och jag skall vara posse resten av året...

Nope borsta tanden, måste till IT och fixa med Blackboard som vår studentportal så fint heter..
lektion, gymma, äta, plugga, volleyboll, fixa internet med Anton hoppas jag, plugga. Sooooova. Lär va astrött ikväll...

yours truly
Dessidessan