Dessidessan

Livet med hjärntumör

Bra dagar

Kategori: Allmänt


I torsdags 17/2 blev det uppstigning klockan halv åtta för att sticka iväg till gymmet så att jag skulle hinna med mitt fullspäckade schema.
Blev gymmet först, sen hem och slänga in tvätt i tvättstugan, duscha, hänga upp tvätt, sticka till ÖoB och handla, sticka till biblioteket och plugga med Daniel och Daniel, hem äta, till Olympen och gå på en workshop om massage men jag kan väl inte direkt säga att den gav mig så mycket men det var kul att massera. Först skulle massören gå igenom lite massageövningar och sedan stretchövningar varav jag redan kände till alla och sedan gummibandsövningar, jag hoppade de två sista delmomenten och kastade mig iväg till Rydaholm för att se älsklings sista match i hockeyn som de vann mot sina ärkefiender Lenhovda och därmed placerade sig trea i gruppen! Gott!!

RK Lagnamn M V O F GM:IM (MS) P VF FF VS FS
1 HA 74 14 13 0 1 71:28 (43) 39 0 0 0 0

2 Eksjö HC 14 9 3 2 83:53 (30) 32 2 0 0 1
3 Rydaholms SK 14 7 3 4 63:72 (-9) 26 1 1 1 0
4 Lenhovda IF 14 5 4 5 61:49 (12) 21 0 2 2 0
5 HC Wettern 14 6 1 7 67:59 (8) 20 0 0 1 0
6 Diö GoIF HK 14 3 6 5 59:70 (-11) 16 1 2 0 3
7 Virserums SGF 14 2 2 10 49:80 (-31) 9 1 1 0 0
8 HK Lintek Make Believes 14 1 1 12 38:80 (-42) 5 1 0 0 0


Blev en bra torsdag!


Fredag 18/2 blev vääääldigt mycket lugnare. Ställde väckarklocka men vi kom inte upp så sov väl till 11-snåret och så tog vi det lugnt hela dagen. Var jätteomotiverade till handling så vi gick bara till Willys och handlade en stund, blev ingen mer träning än den promenaden och därefter lagade vi pannkakor, gjorde oss i ordning och stack bort till Totte för fest där några av Älmhultarna var med och Viktor hade med sig sina hockeypolare - Erik och Jim, som båda e riktigt goa. Var mycket folk på Stallet också, men några från förfesten kom inte in så lite tråkigt. Dansade massa med Keso, Jojje och Becca och som vanligt skadades jag på dansgolvet - denna gång blev jag på något sätt knockad i bakhuvudet av en gigantiskt lång tjej så mådde lite illa ett tag.
Köpte en pommes på hemvägen och somnade som en stock.
Fredag blev en bra dag!

Lördag 19/2 låg vi kvar i sängen till 12!! Underbart skönt och sedan belönade vi oss med scones. Spelade sedan massa med AoE och åt fiskpannetter och pommes till kvällsmat och mös med film. Blev en gosedag, bara han och jag och massa med kärlek!

Söndag 20/2 blev däremot en mer nyttodag. Vi gick på gymmet, darling handlade medan jag pluggade, vi städade och tvättade eftersom en maskin under torsdagen blivit mongo och inte blivit ren och vi gav oss på att göra LAMMBOG i ugnen!! Helt ny upplevelse men det blev faktiskt gott måste jag säga :)
Kvällen avslutades med en riktigt god efterrätt av hallonsabayonne med vit-choklad-glass och film. MYYYYS!

Månag 21/2
Började dagen bra, inga problem, läste kurslitteratur innan lektionen, ny kurs som har startat nu men sen gick de utför. Under föreläsningen fick jag fruktansvärd mensvärk som inte släppte förrän ja kom hem och fick trycka i mig tablett och knyta fast värmepåsen på magen med min halsduk. Blev mat och filmen Social Network som handlar om hur Facebook uppstod och värken blev bara lågt molande men istället slog en enorm trötthet till så jag gick och lade mig och sov dryga timmen. Steg upp helt genomsvettig och började snart frysa. Tvingade i mig gröt och macka och Viktor åkte iväg till träningen medan jag fortsatte frysa och svetta så kollade tempen, nog fan har jag feber. Vad är meningen med feber, mensvärk och trötthet på samma dag???? Och just idag. Min salsa börjar ju ikväll!!! Ska börja dansa salsa på måndagar 21-22 (eventuellt till 23 om jag ska gå fortsättningskursen samtidigt) med Becca.....
Är ju  helt slut, vettesjutton hur det kommer att gå.
Borde: diska, träna och plugga men vad gör jag? Inget, för de orkar jag inte!!



yours truly
Dessidessan

Löpebande

Kategori: Allmänt


Tisdag har ett par gånger nu inneburit heldag med tyska så det gjorde även den här och avslutades med fika :)
Därefter tränade jag på gymmet. Först en femma på löpbandet med intervaller och sedan en femma till därefter!
Kvällen, va sjutton gjorde vi då.. Såg film, gosade och läste lite :)

Idag, onsdag, har vi varit uppe i klok tid. Jag sprang 1,25 på löpbandet och har idag bränt 814 kalorier, de e ganska mkt de :P
Sedan har vi myst, tagit de lugnt och spelat lite aoe.
Nu e darling iväg på möjligen hans sista träning med hockeyn. Hans sista match är imorrn.
Min att göra lista en kväll som denna är som vanligt lång:
blogga, diska, skriva lite fakta i tyskan, arbeta med ppn, leta praktikplats m.m......

yours truly
Dessidessan

Alla <3's dag!

Kategori: Allmänt


Ja ni eftersom min darling önskade det och eftersom vi trots allt var tvungna att städa så städade jag i bara mässingen på måndagens alla hjärtans dag. Darling, han fick städa i förkläde han.. Om han hade ngt under? Ja, de ni ;)



Jobbade sedan och på kvällen mös vi med vaniljhjärtan och blåbärssoppa.

Jag ♥ Han

yours truly
Dessidessan

Stockholm

Kategori: Allmänt


Innan vi skulle åka till Stockholm på fredagen så ville jag ut och springa. Men lagom när jag kom ut, med Viktor på cykel bredvid mig, så började det snöa och det blåste rakt i ansiktet på mig och den ynka lusten jag haft för att springa försvann. Blev på världsdåligt humör och den sträckan som skulle bli en mil blev avkortad till knappa 6km... suck!

Körde till Stockholm iaf. Jag och älskling bytte en gång varje timme så det gick bra. Mellan Målilla och Linköping var det lite väl blåsigt och snöigt samt dimmigt ett tag men det gick över. I stockholmsstrakterna frös Viktors spolarvätska till is så då gick det segt när vi fick stanna hela tiden för o göra rent rutan.



Till slut kom vi fram till Värmdö och Gustavsberg där pappa bor med Marie och hennes två döttrar i en lägenhet. Mat fick vi för att göra våra magar nöjda och sedan blev de en stunds prat och lite tv innan vi bäddade ut deras soffa och somnade som två stockar.

Vaknade tidigt på lördagen. Jag vaknade och somnade sedan om och fick när jag vaknade igen för mig att klockan var tio och det var dags att kliva upp. Det var bara de att klockan var sju så när ja började hålla om min älskling så vaknade han och kunde inte somna när vi insett mitt misstag. Blev ändå o ligga kvar i sängen och mysa och sedan äta frukost allihop.
Pappa körde runt på lite sight-seeing i Gustavsberg och i Centrum och släppte slutligen av oss vid Globen där jag äntligen träffade kära André. Han e så fruktansvärt go den killen!



Tillsammans begav Viktor, André och jag oss in i Globen för att se matchen mellan Ryssland och Tre Kronor.



Vilken känsla det var att vara där inne i Globen, vi var med i vågen runt hela Globen också och fick höra att rekordet är 36 varv, det lyckades vi då inte med :P


Roligaste var dock när Tre Kronors maskot klättrade upp på sargen och vi satt och diskuterade om att han ju skulle ramla och nog gjorde han det och fick sargen mitt emellan benen innan han gled ned på isen. Stackaren han måste ha fått jätteont, men som vi skrattade hahahahaha!



Pappa kom och hämtade oss och sedan åt vi på indisk restaurang, såg lite film och skulle sedan sova igen. Dock somnade Viktor före mig och jag kunde inte somna så låg vaken till runt två-tiden och sedan vaknade jag flera gånger av att han höll på o knuffa ur mig ur sängen och snarkade gjorde han också min kära älskling. Så blev inte mkt till sömn för min del :P

Blev frukost på söndagsmorgonen hos pappa och sedan begav vi oss i det fina vädret mot Linköping där vi åt på IKEA med Mattias och hans tjej. Mattias är Viktors kompis men även en gammal klasskompis till mig ifrån Gråbo :P
Nästa anhalt var Vadstena där Rydaholm skulle spela match mot HC Wettern, en match som gick över förväntan och vinst för RSK med 6-3 :)
Älskling var dock inte glad, han fick spela back :P


Tyvärr slöt inte helgen så bra som vi ville. Blev ett gräl där på kvällen efter hemkomst och en del tårar. Självklart löste det sig, vi kan inte vara sura på varandra särskilt länge men en klämmande sko blev utredd och jag hoppas på ömsesidig förbättring.

Men kort sagt kan jag säga att det var en fruktansvärt mysig helg med världens underbaraste Viktor!! ♥

yours truly
Dessidessan

Radda svordomar

Kategori: Allmänt


Tisdag - blev massa tyska och sprang 8km med Viktor på cykel bredvid sen blev de mest mys under kvällen i och med 5 månader tillsammans. Känns dock som om vi varit tsm så mkt längre, han e verkligen underbar, min man! ♥

Onsdag- Var på Novischmässan med Viktor. Ställde upp i massa tävlingar. Vann i tävlingen där man skulle trä på en kondom snabbast på en banan - 7 sek- så fick presentkort till bio :) Vann även på att skjuta innebandybollar igenom hål och vann då två biljetter till Växjös innebandylag Vipers match på söndag, men då e vi ju i stockholm så försöker bli av med dem...
Stod även två timmar där för Olympens räkning :)
Därefter blev det lite datatid och mys med V och så massa nyttigheter under kvällen, epilera benen t.ex. Måste nog vara en av de bästa julklapparna någonsin, den kommer användas otroligt mkt!!

Heute - Today- Idag - när jag klev upp och tittade ut genom fönstret - som jag alltid gör- och på termometern så kom en lång radda av svordomar ur min mun. Snö igen. Alltså inte för att jag inte tycker om snö, det är bara det att jag vill kunna springa klokt och de är inte lika lätt med snö. Dessutom blåste de som katten och snöade så det blev gymmet där jag intervalltränade på löpbandet och insåg att intervallträning är superbra på löpbandet, då blir det inte lika tråkigt och man kan ta ut sig mer!
Blev blodpuddig till lunch och så kröp vi ihop på soffan och såg Toy Story 3.
Nu gottar sig en potatisgratäng samt en fläskfilé i ugnen och gud så gott det ska bli. Har gruppmöte kl 19.30 men inget mer inplanerat.

Imorrn bär det av till Storstaden Stockholm!
:)

yours truly
Dessidessan

Age of Empire

Kategori: Allmänt


Fredag - frukost, dusch, Media Markt, Citygross, mat, grupparbete, mat, Mikael-kvalitetstid, lite förfest hos Micke och sedan hem och däcka på soffan framför greys, det var min fredag det. Hade en rolig sms-serie med TTs kompisar, eftersom de tagit hans mobil och fick höra att någon ville steka bacon på mig så hade lite roligt där på soffan iaf :P

Lördag blev i princip ett enda långt Age of Empire-marathon. Mikael spelade med mig och Viktor en stund sen klarade vi att spela väldigt bra själva :P

Vi gjorde underbart goda revben till kvällsmat, jag kan verkligen inte låta bli att förundras över hur god mat vi lagar. Jag är ledsen mamma, mummo och moffa men när jag har Viktor så saknar jag inte er mat särskilt mkt för jag äter precis lika gott här. Min pojkvän har tagit fram matlagningskunskaper i mig som jag inte visste att jag hade och han själv är ju en gud när det gäller matlagning!

Söndag blev det en massa plugg och sedan grupparbete, lite spelade och sedan åkte jag till Rydaholm, troligen för sista gången på säsongen. De har en till hemmamatch som jag egentligen vill se eftersom den är mot Lenhodva, men jag har massagekurs den kvällen så vet inte om jag hinner till matchen.

Matchen iaf vann de med 5-3 mot Make Believes -Linköpings studentlag - och darling gjorde det sista målet 19.37 in i sista perioden. En bloggare som skriver om Rydaholm skrev att det var ett turmål men jag håller inte med alls!! Viktor satte lugnt in pucken ifrån kanten i tomt mål eftersom målvakten var ute och härjade och inte vaktade målet, jag tyckte att det var vrålsnyggt, så det så!!

Dock kunde Rydaholm vunnit med så mkt mer, de missade pucken väldigt mkt under matchen.
Jag stod dessutom under matchen bredvid ett gäng gillar i högstadieåldern och äcklades något enormt. Fruktansvärt äckligt att killarna konstant stod och spottade ned på gången nedanför och inte vanligt spottande utan konstant spottande och dessutom snorloskor med sånt där äckligt harklande innan man spottar ut allt äckel. Förstår inte hur folk är uppfostrade när de håller på så. Det är ju inte coolt för fem öre och hur kul är det för mig att höra deras jävla ljud och se deras saliv spottas ned på gången MIT FRAMFÖR mitt synfält när pucken spelades på den sidan av planen. IDIOTER!!!

Måndag
Har idag varit på gymmet igen efter en vecka vila på grund av förkylning. Har läst på om förkylning och om förkylningen inte blivit värre efter tre dagar är det troligen ingen farlig förkylning och man kan träna men har den blivit värre ska man vänta tills man blir frisk. Så eftersom den inte blivit värre hade jag tänkt träna i lördags. Men hela lördagen och söndagen hade jag nästan konstant ont i bröstet. Precis där bhbygeln sitter under bröstet på högra sidan gjorde det ont och så brände det ned i den sidan. Asjobbigt, gjorde det svårt att andras och nee usch, ingen rolig känsla. Men eftersom jag inte hade ont idag så tyckte jag att jag kan gå till gymmet för jag har inte riktigt tid att vara förkyld. Kändes väl ok på gymmet, men på ett ställe blev jag fruktansvärt andfådd och fick sätta mig och vila en stund, knasigt de där.
Plugg med gruppen iaf, skitkul att rätta det en i gruppen skriver, ger mig en riktig utmaning och det är ju askul :P Det var inte alls kul att rätta uppsatserna vi bytte i förra året under uppsatsskrivningen för då skulle man ju rätta det så det blev bra svenska när tyskarna skrev men nu när han skriver på tyska har jag möjligheten att förbättra hans och mitt eget tyska språk och det e verkligen en utmaning. :)
Har försökt plugga ikväll men har ingen riktig lust, vill bara att V ska komma hem, typ som i NU! men får vänta ett tag till på hans gosiga famn... ♥

yours truly
Dessidesan

Jag ska till Globen

Kategori: Allmänt


Sista kursens betyg i Statsvetenskap I kom äntligen in på Ladok idag. Jag klarade mig! Så inga omtentor härligt till tusen.

Tvättat, pluggat, handlat ny router, handlat på ÖoB, installerat ny router, tippat på alla kvällens hockeymatcher och borde träna, diska och fortsätta plugga. Men vi får se hur mkt jag orkar. Orken tryter. Darling chansar iaf och spelar den viktiga matchen mot Eksjö ikväll!

Igår var Elisabeth på besök, det blev riktigt mysigt. Men kvällen blev väl sådär. Ingenting fungerade för mig och jag var sjukt rastlös, kunde inte vara still och vara småirriterad på allt. Stackars Viktor försökte mysa med mig och lugna ned mig men jag kunde verkligen inte vara still.

Vi köpte iaf biljetter för Tre Kronor mot Ryssland i Globen den 12/2 så ska upp till huvudstaden och hälsa på pappa och André ska med på matchen. Gott!

yours truly
Dessidessan

Koncist

Kategori: Allmänt



Lite jobb och lite plugg och lite mys i måndags! Lite storhandling och sånt och darling stannade hemma på grund av en rejäl förkylning så hade en mysig famn o komma hem till efter jobbet.
Darling hade ändå fullt upp och bakade både bröd och bullar till semlor under kvällen.

En 7km på tisdagen med darling på cykel brevid. Lektion hela dagen med tyskan och plugg samt filmen Inkheart på kvällen.
Darling bakade ännu mera bröd och vi gjorde semlor på kvällen, mumma.




Idag e jag också förkyld.
Vilar ifrån intervallträningen och hoppas på att det känns bättre imorrn.
Elisabeth kommer på fika kl. 14 så nu blir det plugg.

yours truly
Dessidessan

Tentamen dröjer

Kategori: Allmänt


- oacceptabelt!!

Fakta ifrån Studentjuristernas hemsida:
http://www.ssco.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2147&Itemid=149#tenta

"Det finns ingen lag som anger några tidsgränser för hur lång tid rättningen av en tentamen får ta. Den rättande läraren skall dock iaktta förvaltningslagens allmänna krav på handläggning av ärenden. Enligt förvaltningslagen 7 § skall varje ärende där någon enskild är part handläggas så enkelt, snabbt och billigt som möjligt utan att rättssäkerheten eftersätts. Justitieombudsmannen [JO] har vidare efter en anmälan uttalat sig om rättningstiden i ett enskilt fall. Det aktuella fallet gällde en 5-poängskurs och rättningstiden hade varit fem och en halv veckor vilket medförde att tentanderna informerades om resultatet endast två veckor före omtentamen. JO fann att detta förfarande var oacceptabelt. Enligt JO förefaller en rättningstid på tre veckor vara ändamålsenlig och tillgodose studenternas krav på service. JO uttalade vidare att ett datum för omprov bör vara fastställt när den ordinarie skrivning ges. Tiden från det att resultaten från den ordinarie skrivningen anslås till det att omprovet äger rum bör vidare inte vara kortare än två veckor. Uttalanden från JO är inte rättsligt bindande men bör vara vägledande för institutionerna. Högskoleverket har även i en av sina tillsynsrapporter uttalat att institutionernas riktlinjer för examination bör utformas i enlighet med ovan nämnda JO-fall. Om din institution i regel inte förfar på detta sätt bör du givetvis ta upp det med den ansvariga på institutionen. Detta förändrar inte nödvändigtvis den situation som du befinner dig i nu men kan givetvis ha betydelse för framtida examinationer på institutionen."

Vår kära lärare har idag på dagen haft tre veckor på sig att rätta tentorna och idag, på dagen, blir det två veckor fram tills omtentamen.
Slutsats: Ge mig mitt jävla betyg IDAG!

Igår sade han "jag kommer rätta färdigt under kvällen och lämna in dem imorrn så ni har betygen imorgonem"
idag 17.54 har jag ännu inget betyg....!

yours truly
Dessidessan