Dessidessan

23-årig töis med gotländsk härstamning som jobbar på migrationsverket. Svag för te och efterrätt. Gillar träning, pärk, språk och sällskapsspel. För övrigt även väldigt kär....!

skit

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt vad jag har att komma hem till just nu,... Måste verkligen börja om från noll och ingenting när jag kommer hem. Har ingenstans att bo, ingen pojkvän och han kommer inte vilja försöka med mig igen heller, har han precis sagt (något som verkligen tog bort varenda del av mitt förra liv och alla mina förhoppningar från vad vi tidigare sagt till varandra), inget garanterat jobb, ingen aning om framtiden och ja helt enkelt lost.
Jag kämpar här och måste kämpa när jag kommer hem.. Den enda trösten är att vännerna och familjen finns hemma och kan stötta till skillnad ifrån här.. Jag älskar er alla där hemma och saknar er något så enormt, hoppas att ni vet det och att ni inte glömmer mig.....
Fyra månader hade jag  varit på resande fot exakt den 27:e Januari, om lite mer än tre månader är jag hemma, håll ut (både ni och jag) snart är jag hemma igen......!

Glömska

Kategori: AllmäntVarför kan jag inte bara få lov att glömma? Varför kan inte allt bara försvinna lika lätt som ditt namn försvann ifrån min hud när vattnet löste upp det blåa bläcket.....??

Jag måste glömma men glömskans förtrollade värld vill inte lägga sitt täcke över mig och låta mig slippa känna den bedövande smärta som trycker om mitt bröst....


Nee slut på poesin... vill bara ha bort smärtan helt enkelt.....

Zürs 7

Kategori: Allmänt

Tjoho! 28:e januari onsdag - ledig

Sov länge, till tio i elva, tråkigt bara att man vaknar när Kathi kliver upp, när Kathi öppnar fönstret och börjar röka, när Kathi går och låser dörren efter sig och när klockan är ungefär halv nio för då lyser solen rakt på mig genom glipan mellan gardinerna som Kathi lämnat efter sig när hon rökt och inte brytt sig om att dra till ordentligt...

När jag klev upp var det iaf så otroligt fint väder och jag bestämde mig för att om jag ocHih Michael inte skulle åka bob så skulle jag gå fotvägen till Lech istället för att motionera på löpbandet.
Åt mat och träffade sedan Michael, av någon konstig anledning bestämde han sig för att gå med mig. Tyvärr hade solen försvunnit till dess att vi började gå och när vi sedan kommit en bit blev det kyligare och kyligare och så började de till slut snöa. Lagom roligt alltså. Det var en sträcka på fem km som gick upp och ned i bergen, det tog oss en timme och fem minuter att gå... Herregud vad vi ångrade oss, men nu har jag iaf gjort det en gång och kan bocka av det ifrån listan...
Vi tog en fika i Lech, jag drack jättegod choklad med grädde och sedan handlade vi lite.
Kom tilbaka, pratade lite med Kathi och gick sedan över hit till medarbetarhuset så att jag skulle kunna prata med lite folk, kolla mailen och sånt...

Imorgon har jag tydligen fått N1-tjänst. Vilket gör mig väldigt förbannad! Martin har sagt att vi på etaget inte kommer få N1 eller N2 utan att vi alltid kommer börja klockan 8 och därmed alltid slutar klockan 22.30 och har vår fyra timmars rast på eftermiddagen - vilket jag tycker är jätteskönt för jag behöver ha den där rutinen att kliva upp och dessutom skönt att ha fyra timmar, hinner man iaf göra något på eftermiddagen. Men N1 betyder att jag börjar klockan 12-15 17-19 19.30-slut (kan vara alltifrån 11-2). Så är lagom irriterad. Nåja, har jag klarat att ha Officedienst nu i 5 dagar i rad kan jag väl klara en dag sent. Sedan jobbar jag ju normalt fredag-söndag. Så har jag återigen officedienst på måndagen. Normalt på tisdag och sedan ledig onsdag-torsdag. Har bestämt mig för att åka till Innsbruck på onsdagen då.. Då har jag även det gjort.. =) Sedan kommer ju Jonas på söndagen, jag hoppas att tiden går lika fort som de gjorde att räkna upp sakerna nu... När den veckan gått som jonas är här då är det bara tio veckor kvar, känns så skönt att snart kunna säga det....

Nee, spela en omgång poker kanske, har pokerbegär.... Puss och Kram

Zürs 6

Kategori: Allmänt

27:e Januari Tisdag

ag kan inte fatta att januari snart är slut, det har ju gått riktigt fort ju.

Igår hade jag en sådan otroligt bra dag, skrattade hela dagen på jobbet och mådde bra, vet inte varför men det är väl lika bra att inte tänka på det.
Jag fick dessutom höra av Kathi att Petra (som ju är andrechef) stått och lovordat mig inför de andra. Att jag lärt mig så mycket och att det nu går mycket bättre för mig och sånt är ju alltid skönt att höra.
Dessutom fick jag 200 € i dricks. De på stationerna får mycket mer än vi får på etaget men skitsamma jag har fått 2000 spänn i handen bara sådär som jag kan göra precis vad jag vill med – underbart ju. =)

Pratade dessutom en god stund med pappa på kvällen, det var trevligt. Verkar som om jag har jobb på statiol den här sommaren, om jag vill, skall bara då hitta någonstans att bo.

Hum, söndags var väl som vanligt,.. Minns faktiskt inte vad som hände i söndags.

Dagen idag har däremot inte vart så jättebra.
Grälat med Nicole, gjorde jag igårkväll med men då lyckades det inte påverka mig. Idag däremot gick det mig verkligen på nerverna. Hon lyssnar aldrig på vad jag har att säga och det är så otroligt frustrerande, blir då irriterad och då avbryter hon mig ännu mer och tycker att jag ska sluta vara ”aggressiv” och ”lugna ned mig”. Jag kan verkligen inte med den människan och egentligen eftersom jag inte alls tycker om henne så borde jag inte skriva om henne här i bloggen för då finns hennes namn för alltid kvar istället för att jag bara glömmer bort henne. Alltså ska jag sluta skriva om henne, bra.. Då säger vi så =)

Hade dessutom lite otur idag.. Var ensam eftersom jag har officedienst och skall dammsuga hela restaurangen medan de andra äter. Så sa helt plötsligt Martin till mig att ta upp beställningar på dryck för ett gäng på 30 pers och samtidigt när jag håller på med det ringer telefonen också (man är då även telefonvakt och måste ha telefonen med sig) och så får jag rumsservice. Slöt med att allt blev kaos för mig och jag fick hämta hjälp till de där gänget medan jag själv gjorde vad jag är bra på – ”Zimmerservice”.

Har precis städat badrummet. Imorgon är det ju dagen för rumskontroll, hittills har de inte varit här men vi städar ändå varje tisdag – känns fräscht så. Eller jag städar…. Kathi har inte direkt varit så duktig med det hittills men det får väl gå.

 Martin sa igår att om de vid kontrollen hittar ett terassförkläde så kommer man få böta 50 € eftersom vi har så några att de måste lämnas in varje dag. När Kathi fick höra det var hon skitförbannad. Hon berättade för mig att de egentligen inte får rota bland våra saker och de får inte lov att säga så att vi ska böta utan de kan vi anmäla dem för. Suck, soppa helt enkelt, nåja, bara jag ser till att ha ordning bland mina grejer och lämna in förklädet så skall det väl inte vara något problem.

Min röst har varit helt knas nu ända sedan i lördags. Emellanåt kan jag inte ens få fram något ljud när jag är så hes. Men känner mig inte sjuk och har inte ont i halsen. Knasigt..
Tränade iaf inte i lördags i fall att jag bär på något. Hade gärna velat träna idag men hinner inte på grund av att jag städade. Hade egentligen tänkt att hålla igång tisdagar, torsdagar och lördagar. Men tisdagar är ingen bra dag, borde ta måndagar istället då har ju vi alltid femrättersmeny så alltså mer tid för fritid och mindre tid till att lära menyn. Får se hur det blir med onsdagar, åker jag ingenstans på dagen kan jag ju lika gärna träna.. Ska iaf ta mig fan ta och gå ned de där kilona jag gått upp, jag vill ned igen, tyvärr så finns det för mycket goda efterrätter här.. suck, det är tungt att hålla sig ifrån dem…

Nej nu tänkte jag faktiskt ta och sussa en sväng så jag är fit för kvällens arbete. Ni får ha det så bra.

 Puss och Kram ifrån lilla tysken Desireé

Minnesnotering till mig själv: Kom ihåg Sebastians födelsedag den 16:e februari…

Förresten Jimmie, har du kvar min blåa matta som vi hade i hallen eller tog jag hem den??

Senare: Hade en riktigt bra kväll! Fick vara på station ett hos Petra och då går det alltid bra. Dessutom stod våra stationsledare och putsade bestick igår medan vi hade hand om stationerna själva, det var jätteroligt och det gick ju riktigt bra dessutom.... =)
Helt enkelt bra kväll!! Höll på och flummade mig med Andy också, vi betedde oss väl som om vi var handikappade eller så men vi hade iaf roligt och då skiter jag i vad de andra tänker eller tycker. Jag behöver ha roligt och uppenbarligen kan han vara lika knäpp i skallen som jag emellanåt, skönt :)

Zürs 5

Kategori: Allmänt

Hallojsan!!

Det blev inge Lindau i torsdags(22:a januari), hade ingen lust. Pratade dock med Staffan och han var ledig i St Anton så efter att ha hämtat upp min lagade dator hos Sekreteraren (allt är kvar på datorn och jag har redan kopierat över alla mina bilder på en cd så att jag inte förlorar dem) och köpt solglasögon i Lech så åkte jag dit och hälsade på.
Det tog ungefär 20 minuter att åka dit och kostade 3,7 €. Där träffade jag inte bara Staffan utan även Sophie, Tåve, Brett och Ellie ifrån Lindau. Hur trevligt var inte det då? och hur underbart var det inte att äntligen få ha en konversation på svenska?!

Fredag 23:e Januari
Hade en skitdag. Inte nog med att jag fått "officedienst mittag" vilket innebär att jag skall göra allt ifrån en lista som upptar ett helt a4, ända fram till nästa onsdag, och därför inte kan hjälpa till med Frukostservicen till rummen - vilket är det enda jag verkligen tycker är roligt under hela dagen. Jag hade också en skitkväll där jag grälade med Natascha. Eller hon grälade med mig, själv bröt jag ihop efter kvällens gång då jag var så otroligt frustrerad.
Det är ju nämligen så att jag inte kan gräla på tyska, jag kan överhuvudtaget inte säga ifrån när någon behandlar mig illa och det är så jävla jobbigt!! Jag skulle aldrig låta någon behandla mig så hemma utan att åtminstone försöka säga ifrån men jag har inte en suck här om att säga något vilket då gör att jag blir en tvättsvamp (som mamma kallar mitt beteende) och tar åt mig allt som de säger.
Dessutom när jag då stod där bland besticken och försökte hålla tårarna borta och bara längtade hem insåg jag att det inte spelar någon roll att jag vill hem eller att jag ville ringa någon och prata. Jag kan inte åka hem och det hjälper ju bara för stunden att ringa hem men då mår ju de hemma dåligt för att jag mår dåligt och det är ju bara onödigt. Jag kan ju dessutom inte prata med någon klockan 23 på kvällen.
Nej, jag är ensam i den här utmaningen och det är min resa, mitt liv, jag måste ta mig igenom det här. Först kände jag mig då bara otroligt ensam och ville gråta mer men sen kände jag hur det blev lite lättare att hålla tårarna tillbaka, för klarar jag det här, vad kan då stoppa mig senare egentligen och jag ska tamigfan klara det! Inte för att jag har något val....

Tänkte mycket den kvällen. Tänkte på hur de andra känner det, alla som åkt hemifrån.. Tänkte på utbildningar, på vänner som hört av sig, på vänner som inte hört av sig, på jobb på boende på allt och på Jimmie. Måste försöka sluta ringa så mycket till honom. Dels för att det är så otroligt svinigt dyrt och dels för att jag faktiskt måste inse nu att han inte längre har några känslor för mig och eftersom jag alltid vill ha kvar hans vänskap måste jag därför komma över honom...

Satte mig iaf i matsalen efter kvällen och lät tårarna rinna i en halvtimme innan Attilla kom och muntrade upp mig. Kathi blev dessutom skitförbannad när hon fått höra hur Natascha betett sig och ville gå och skälla ut henne, token. Skönt att jag har henne även om vi verkligen går varandra på nerverna nu emellanåt...

Lördag 24:e Januari


Komiskt, idag har vi 50 gäster som åker och över 80 som kommer. Lagom kul, jag som ville ha det lugnt ett tag...

Har dessutom tappat rösten. Känner mig bara lite småförkyld, hostar lite smått men allt har tydligen satt sig på rösten för den är helt förstörd. Men mår ju inte dåligt så kan inte sjukanmäla mig så rösten får tyvärr lida, jag har inget annat val.

Pratade med Petra och Slobo, förhoppningsvis, sen när de är mer folk här i februari, så kommer jag inte få officedienst mittag längre för då måste jag vara på rumsservicen. Det känns bra, då måste jag alltså bara stå ut fram till nästa onsdag och sen hålla tummarna för att jag sedan slipper. Har fått träningsvärk efter att ha dammsugit hela restaurangen nu två dagar i rad - störigt..

Neeee men nu ska jag gå tillbaka och ta ett förkylningsbad och lära mig menyn. Ni får ha det så bra där hemma, saknar er! Pussss och KramJag skriver in kvällens meny så att ni kan få er en föreställning om vad det är jag måste lära mig varje dag och jag skriver den precis som den är, på tyska (Fourme d Ambert är franska och på tyska betyder det Blauschimmelkäse), eftersom jag ju måste lära mig allt utantill PÅ tyska.. :

Två förrätter:

Schottischer Gewürzlachs mit Orangenspargel und Spargelmoussepraline dazu hausgemachtes Olivenbrot

Radicchio-Löwenzahnsalat mit Fourme d Ambert und Weintrauben

soppa:
Aufgeschlagenes Schwarzwürzel- Champagnersüppchen mit gefüllter Brandteig-Räucherfisch Profiterole.

2 Huvudrätter (första är kötträtt och andra fiskrätt):

Gebratenes Kalbsrückensteak in Morchelrahmsauce, Glacierte Karotten und Kressenudeln

Gebratener Zander auf Karfiol und Romanesco in Kapern-Rosinensauce

Buffe:
Käse und obst

Två desserter:


Hasselnuss Créme Brûlée mit Cassis- Holunder-Eis

Dunkles Schokoladenmousse auf marinierten Waldbeerfrüchten

Zürs

Kategori: Allmänt

Tisdagen den 6:e januari

Lugn dag pa grund av lite folk sa alla andra tyckte det var trakigt men äntligen kände jag att jag kunde börja lära mig lite och utnyttjade verkligen lugnet till just att lära mig allt i lugn och ro. Har börjat fa in en del saker i huvudet som jag ser om de behövs göras eller inte och det är skönt att börja fa den känslan igen. =)

Pa kvällen gick vi till baren Vernissage. Drack lite "Gespritztes Wein" (kolsyrat vin). Dansade av mig lite av mitt danssug och pratade massor med folk. Trevligt.
Onsdag 7:e januari

Var ledig, äntligen ledig, efter att ha jobbat varje dag sedan den 19:e December. Hade bestämt träff med Attila pa parkeringsplatsen sa att jag skulle kunna aka med honom till Bludenz och handla. Han hade dock sagt att han skulle vara där redan innan sa att om jag var tidig skulle jag se honom. Var fem minuter tidig och sag honom inte. Träffade pa Michael som berättade att Attilas bil inte var där. Fick da typ panik, var ju tvungen att aka och handla nya skor sa jag gick till bussen och akte buss och tag till Bludenz istället.

At pa McDonalds - En cheesburgare, en liten pommes, en liten jordgubbsmilkshake, en äppelpaj med vaniljssas och Fruit and Yoghurt. Sedan var jag fit för att handla.

Gick till ett stort varuhus, letade direkt upp en skoaffär utan att ga in i nagon annan affär och vem kom inte in där da när jag stod och provade skor, jo Attila. Han hade vart och handlat i Lech innan och var tva min sen till parkeringen och da hade jag ju redan gatt till bussen för att hinna med den. Just typiskt. Naja, jag hittade iaf ett par skor, en ny vit bh och sa storhandlade jag pa Spar bland annat wasa knäckebröd, riskakor och honung.

Köpte nytt österrikiskt nummer ocksa: 00436803114270

Akte tillsammans med honom tillbaka och sa lag jag och tog det lugnt och var ledsen resten av dagen i sängen. Ville egentligen sitta vid datorn hela dagen. Ett enormt problem bara: Min dator kraschade! Den kunde inte starta explorer längre och den kunde inte hitta mina harddiskar. Var helt förstörd, pa grund av datorn.........
Torsdag 8:e Januari

lag i sängen precis hela dagen och bara tog det lugnt, gick endast upp för att ge datorn till teknikern och för att äta. Var helt slut och sov typ hela dagen. Sag pa Ensam hemma 1 pa kvällen men den somnade jag till, sa förstörd var jag...Fredag 9:e Januari

Var en riktigt trakig dag. Alla gar uppepa varandra och blir sura pa varandra när man rakar ta varandras jobb. Just nu har vi inte mycket att göra och det är verkligen svart att sta ut med varandra da eftersom alla är lättretliga pa grund av uttrakning.

Sov middag och badade badkar, pratade dessutom med pappsen. kul o höra av honom!

Kvällen gick bra, fick för första gangen hämta vin och sa fixa lite andra saker som jag inte gjort förut, det är ju da jag lär mig sa det var roligt!

Pratade en stund med Jimmie ocksa. :)
Lördag 10:e Januari

Jag hatar o kliva upp. Drömmer om jobbet och vaknar upp flera ganger per natt. Jag vill sova ut pa lördagarna!!!

Nu har vi iaf fatt mer gäster. Vi har idag gatt ifran ca 50 gäster till 95 sa nu är det full fart igen.

Räknar nu dagarna tills jag far sluta för sedan är det inte lang tid kvar innan jag far aka hem. Är ungefär 107 dagar kvar varav jag maste arbeta ungefär 92. Beror pa hur man räknar och eftersom vi inte fatt nagot riktigt slutdatum sa kan jag egentligen inte riktigt säga exakt när jag slutar men räknar iaf med att vi jobbar fram till v.18 och där är jag osäker.

Hade en ganska bra kväll. Gjorde jättemycket saker, var pa station fyra och det gick riktigt bra trots det sa är jag ju ännu sa pass osäker att det var en sa enorm lättnad att ga in och putsa bestick...

Jo förresten jag har en rolig berättelse ifran kvällen som kan fa er där hemma att första att jag verkligen kan göra bort mig med min tyska ibland när det saknas ord.

Det var nämligen sa att jag och Dominique äntligen var färdiga med besticken och det klatschade vi pa och gjorde knytnäve mot knytnäve och sa rakade jag skada honom med min ring och sa ville jag fraga "om jag skulle blasa sa som man gör för barnen" men visste inte vad blasa hette. Trots det har jag lärt mig att det finns sa otroligt manga ord som är lika till svenskan sa försökte mig pa med att säga "blasen" för att blasa. Men tji, direkt efterat kom jag pa vad jag precis sagt. Jag hade fragat honom om jag kunde suga av honom. Hahahahahhahaa..... :P

Fick dessutom tva dollar ifran rumsservice. Kul, kul, men vad sjutton skall jag göra med de pengarna, de e ju inte värt o växla dem. Tar med dem hem och ger till mamma och Jonas.
Söndag 11:e januari

Gjorde bort mig idag ocksa. Var jättetrött, jättestressad och tittade helt enkelt inte efter. Fragade en kvinna om jag kunde ta bort hennes sopptallrik men grejen var den att det var en kopp te. Det blev lite pinsamt. Lär iaf alltid kolla efter fran och med nu om koppen har ett eller tva öron.

Hatar diskarna här. Bad en av dem att hälla besticken pa ena sidan av bänken för den andra hade jag redan rensat pa de bestick som vi verkligen behövde. Fick till svar "Es ist egal - Det är skitsamma" blev vansinnig kan jag säga. Han började prata med mig om att vi ibland lägger fel bestick pa fel ställen och sa och da tänkte han inte göra det för mig. Sa gar han och klagar till en annan av diskarna som ocksa börjar skrika pa mig. Da rann det över, som tur var gick jag. Annars hade jag minsann talat om för dem att de alla är handikappade idioter hela högen som är för dumma för att ens kunna diska och att om det nu är sa skitsamma da kan ju vi bara ställa dit disken till dem utan att lägga besticken i bestickladan och hälla maten till komposten sa far vi ju se om de kanske vill samarbeta sedan.

Jag fick iaf höra ifran Petra att jag var flitig, det var skönt att höra!
Mandag 12:e Januari

Var en skitdag. Nicole gjorde inte sina sysslor som ingar i det passet som hon hade. Slöt mig att jag upptäckte det mitt i själva lunchruschen och fick da fixa iordning allt och fick all skit ifran Martin för att det inte var gjort. Det sög nagot enormt. Försökte prata med Nicole och kolla varför hon inte bett om hjälp eller sa eftersom hon inte gjort det men blev totalt ignorerad och hon var sa nonchalant att jag bara blev mer förbannad pa henne. Sa kom Rebecca där ocksa och betedde sig även hon precis som Nicole. Suck, ringde till Jimmie för o lugna ned mig, hatar att jag kan bli sa förbannad pa sadana människor. Borde inte lata det paverka mig.
Tisdag 13:e januari

Hade en jättebra dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Var ute pa terrassen vilket är bade plus och minus. Förutom att det kan vara enormt kallt sa har man där ute mer ansvar och man far göra mer saker själv och det behöver inte vara sa otroligt perfekt som det maste vara inne i restaurangen men med ansvaret kommer ju ocksa plikter som inte är helt lätt att uppfylla. Allra helst när man tidigare lyckats undvika att bonera saker.... Men det gick helt okey pa dagen och kvällen var sa jävla rolig sa det var inte sant. Putsade inga bestick fran klockan nio pa morgonen - rekord och jag var dessutom för fjärde stationen ansvarig för att alla hade rätt bestick och rätt antal och sa, med andra ord hade jag för första gangen en fast uppgift och skötte den jävligt bra, istället för att jag bara blir beordrad och springer hit och dit.

Jätterolig dag helt enkelt, min första roliga dag!!! Hoppas det kommer fler...Onsdag 14:e januari

Var ledig. Sov ut....! Hade totalt glömt bort att jag skulle aka och fika med Michael men han hittade mig i matrummet och vi bestämde tid vid busshallsplatsen. Var jättenervös, tror aldrig jag varit och fikat med en kille förut och jag känner honom ju inte och vet inte alls vad han vill. Är ju noll intresserad av honom men han är trevlig. Naja, kan säga att jag inte hade behövt oroa mig. Han var hur go som helst och vi pratade om allt möjligt fran familj, framtidsdrömmar och respektiver till bilar och dator samt tv-spel. Hur kul som helst, vi satt och fikade i en och en halvtimme tror jag och sedan gick vi och handlade.

Tog det lite lugnt pa eftermiddagen och sa at jag kvällsmat med Kathi. Gick sedan till medarbetarhuset med Michael och spelade biljard tills mamma ringde och jag pratade med henne i 37 minuter. Hur underbart som helst, tror inte jag pratat med henne sa länge förut.. Saknar henne enormt.... Spelade sedan lite mer biljard. Slutade med att jag vann 6ggr och han 1. (Okey, jag vann tva ggr, tva ggr sköt han i den sista när han ännu inte skulle göra det och en gang i fel hal).Torsdag 15:e Januari

Var en störig dag men hjälpte iaf till ute i restaurangen pa morgonen för första gangen. Det var roligt men gillar ända min frukostservice till rummen bäst. Har en Frau Riebeling och en Familjen Daniels just nu, riktigt snälla.

Pratade med mummo pa eftermiddagen, myspys!!

Hamburger nächte pa kvällen. Hamburgarna som är hos oss just nu de har en temakväll varje ar och arets tema var Tarzan och Jane, vi i personalen fick ett zebrarandigt tyg som vi fick klä ut oss i. De hade allt ifran bara tanga (en man) till en hel tigerkostym med huvud och allting. Riktigt rolig kväll eftersom det var mer fest blir perfektionen som bortblast och huvudsaken är att allt är där det ska och sa och sedan om det är perfekt eller ej det är totalt skitsamma. Da blir det mycket roligare att jobba!
Fredag 16:e januari

100 dagar kvar efter idag!

Total kaoskväll!! Vi var alldeles för fa pa station fyra för alla de gäster som vi hade. Fullständigt kaos i min mening och sa mitt i alltihop sa fick jag tva rumsbeställningar berättade för mig ocksa. Pa bada saknades det dessutom nagot som de inte skrivit upp, vem som nu tagit beställningen, alltsa ned igen och upp igen pa bada. En beställning var pa tredje vaningen och andra pa andra och vi far ju inte använda hissen och med den stressen som jag visste att de hade där nere, jag har da aldrig sprungit sa fort i trapporna.

Här finns en reklam pa tv som har melodin ifran Hejsan Morsan hejsan farsan ifran Cornelius Wreswik!! :)
lördag 17:e januari

Sov jättedaligt da jag var rädd för att försova mig. Somnade inte förrän runt ett tiden trots att jag var i säng till elva och sa vaknade jag en gang i timmen för att kolla pa klockan och konstatera att jag kunde sova vidare ett tag till. Skulle nämligen börja klockan kvart i sju och jag som hatar att kliva upp och dessutom inte har Kathi här (hon är ledig lördag, söndag, mandag den här veckan) var verkligen rädd för att jag skulle försova mig. Satte väckarklockan och ställde tre stycken paminnelser. Kom upp!! Med nöd och näppe....

Dagen var riktigt lugn, daligt väder sa vi hade terrassen stängd trots det hade vi inga människor i restaurangen, ungefär 50 % hade avbokat sig för lunchen...

Eftermiddagsrasten gick at till att tvätta blusar, motionera, duscha och plugga meny samt vin. Försöker lära mig vinlistan. Den är 24 A4 lang sa jag har bestämt mig för att om jag lär mig alla "Grüner Weltliner", alla Riesling, alla St Laurent, Zweigelt och Balufränkisch, som är de mest köpta vingrupperna, sa kan jag vara nöjd med mig själv. Det innebär ända att jag maste lära mig 39 viner och da inte bara namnet pa vinet utan vem som gjort det, vartifran det kommer och fran vilket ar det är... SKit kul!!!!!!! Naja, vi far uppenbarligen inte förlängd tjänst om vi inte kan vinerna...
Söndag 18:e januari

Hittills en dalig dag. Var pa tredje stationen hos Brigitte som i princip tycker att jag är värdelös sa da känner man ju sig sa välkommen och sa behövd. Hon slängde dessutom ur sig nagot elakt till mig (hörde dock inte vad eftersom hon vände mig ryggen och gick samtidigt) men Katharina (katharina som hittills varit dum :S:S) hörde och sa "oj det där var inte snällt, men ta inte at dig, hon är san bara".

Är jättetrött sa ska ga och sova nu en timme, sedan duscha, lära mig meny och sa ville mamma ringa. Sitter just nu och skriver dagbok pa Kathis dator för förhoppningsvis far jag tillbaka min dator imorgon och förhoppningsvis fungerar den da sa att jag kan köpa internet och publicera det här....Senare:
Mamma och Jonas ringde och blev sa överlycklig för vad de hade att säga... JONAS KOMMER OCH HÄLSAR PA MIG! Hans hälsena har nämligen gatt av sa han kan ända inte jobba sa da kommer han och hälsar pa, det kommer bli sa underbart!
Mandag 19:e januari

Vi har nu ett par rumsbeställningar pa morgonen igen sa vi har mer att göra. Har dessutom blivit indelad pa femte och fjärde nu igen och där behövs jag iaf och det gar ganska bra. Sjävklart sker det misstag emellanat men det gar iaf bättre.
Dagen var helt okey...
Men ännu ingen dator trots att teknikern sa att jag skulle fa den pa mandagen...


Tisdag 20:e januari

Jag började klockan sju eftersom Slobo var ledig. Men till skillnad fran sist när jag började klockan sju sa sov jag riktigt bra och var utvilad när jag klev upp vid halv sju. Det var dessutom mysigt och roligt att ha hand om all service själv i en timme innan Kathi började. Vi hade fullt upp hela morgonen med riktigt manga beställningar. Da gar tiden fort och det är roligt.

Var även och tränade pa löpbandet pa eftermiddagen, nu ska jag fan komma igang och sa om Jonas tar med sig mina skor när han kommer hit sa blir det mycket bättre, da ska jag nog kunna komma igang pa riktigt...

Kvällen gick bra och sedan gick jag, Kathi, Michael och Patrick till Vernissage och drack ett par drinkar. trevlig kväll!Onsdag 21:e Januari

Är ledig idag. Skulle egentligen akt Bob med Michael men han sov till halv ett istället för o träffa mig klockan elva vid lunchen som vi sagt och dessutom är det kasst väder sa vi sket i det. Sitter nu här vid datorn istället och letar jobb, skall strax börja leta utbildningar ocksa...
Har ännu inte fatt tillbaka datorn sa har lanat Kathis dator och har bara köpt en dagskod för 2 €...

Är ledig imorgon med och da kanske jag aker till Linda och hälsar pa Martin..
Jonas kommer den 8:e och jag ser sa otroligt mkt fram emot det...

Ni far ha det sa bra där hemma och sry att det dröjt, datans fel dock, inte mitt.......


Zürs 5:e januari

Kategori: Allmänt

5:e Januari

Sitter här på mitt rum, helt utan stress. Har nämligen fått ”tidsutjämning” (eftersom jag jobbat mer än jag egentligen skall och de inte betalar för det så får vi tidsutjämning dvs ledigt då vi egentligen skulle ha jobbat) så har hela kvällen ledigt. Sitter och dricker en kopp KAFFE!! Jag vet vad ni tänker nu, har det slagit slint i skallen på henne? Jo, det har nog det, eller så kan det bero på att Kathi köpt något gott kaffe med mycket skum som faktiskt går att dricka. Gör det dessutom svagt så smakar inte så mkt. Blask skulle väl moffa eller mamma säga. :P

Gårdagskvällen gick också den helt okey. Har en i rum 321 som jag har två rumsbetjäningar med mat till varje dag. Hon är nämligen sjuk och har dessutom någe problem med en fot eller ett ben så hon ligger till sängs. Nej men faktiskt, hade roligt igårkväll på jobbet, för första gången!! Vi skrattade och det var ingen stress. Vi har varje dag en lista över vilka gäster vi har hängande på anslagstavlan. Från att ha varit tre sidor lång är den nu en sida lång så det är väldigt lugnt och trivsamt. Atmosfären är så mycket bättre och vi kan skratta ihop.

Idag har jag mest vikt servetter och putsat bestick men det har inte gått någon nöd på mig, har tagit det lugnt och njutit av de stressfria uppgifterna. Har dessutom sett den första snygga killen här sedan jag kom hit. Helt otroligt, blev helt chockad... Blev ju självklart tvungen att servera honom också, typiskt... Enda jag vet är att han är skidlärare så han kommer väl förhoppningsvis tillbaka så man har någe ögongodis annars blir mina ögon ledsna.

 Nee, blä nu häller jag ut kaffet, vill ha te! Desireé + te = för alltid!

Har börjat en ny kille. Sanel heter han. Varje gång han går förbi mig säger han ”Svenska alltså…” suck. Men han verkar okey,.. Inget jag retar mig på med honom iaf men heller ingen jag vill umgås med. Dock hade jag lite roligt igår när han, jag och Andy stod och pratade om bananer och bananmjölk med annan syftning än vad de egentligen betyder *om ni förstår vad jag menar* ;);)
Det är nämligen så att Andy och jag har en internvits om bananmjölk sedan det en gång fanns för oss att dricka efter att vi haft barnbuffé. Svårt att förklara men roligt är det iaf för min del. Dessutom roligt o prata lite sånt nu igen, var länge sedan. Är ju uppväxt med mamma och Jonas, behöver jag säga mer?! (Mamma och Jonas, ni behöver inte ta åt er negativt, jag tycker det är kul att prata om sånt och det vet ni :P)

Nu tänkte jag ägna mig lite åt att lära mig ord. Ni får ha det så bra tills nästa gång. Pussss och Kram ifrån lilla mig. Tänker på er enormt mkt ska ni veta!


Har varit så enormt flitig idag. Fixat bankkonto, tvättat blusar och kläder, skrivit ord för en hel vecka och städat iordning. Duktigt jobbat Desireé *klappar mig själv på huvudet*


Jimmie, kul att du läser...
Marie, hejsan på dig! Trevligt att du skriver en liten kommentar, hoppas du tar god hand om pappa där hemma och att jag får träffa dig när jag kommer hem!

Jag och Kathi, min rumskompis

Kategori: AllmäntGott nytt år till er alla och lycka till med 2009!

Nya årets första dagar i Zürs

Kategori: Allmänt

Första i första tvåtusennio – sjukt!

Gårdagskvällen gick väl sådär. Ändrades till åtta rätter istället för nio dock. Men bärandet gick inte så bra. På en av förrätterna stod ett litet snapsglas med innehåll på och det föll för mig en gång, skit störigt. Dessutom räddade Sebastian mig en gång, ett glas från en annan förrätt höll på att glida av och han tog tag i det och hjälpte mig med den tallriken. Räddande ängel!

Men slapp undan ganska mycket bärande ändå. Fick nämligen ansvaret för att servera ett rum på andra våningen så med andra ord skulle jag springa upp dit och duka samt lämna och hämta rätterna. och de första fyra rätterna fick hon också. Sen ville hon tyvärr inte ha mer. Men så en rätt slapp jag helt undan att servera, fick fixa bröd åt kockarna istället. Men tappade iaf inget så att det gick sönder, det gjorde dock andra. Men kvällen gick väl trots allt hyffsat, måste jag väl ändå påstå. Klockan tolv sprang vi ut och sa gott nytt år till varandra och tittade lite på raketer. Det snöade, jättemysigt.
Men hemlängtan hade redan slagit mig tidigare på kvällen och jag kunde inte längre hålla tillbaka hemlängtan så tårarna började rinna utan hejd. Skit störigt! Pratade dock en snabbis med mamma, för att lindra det. Pratade massa med danskarna på svenska, det var härligt det lindrade också.

Vi trodde att vi skulle bli färdiga till klockan två men vi jobbade på fort och blev färdiga klockan kvart över ett. Drack en öl med de andra och gick sedan upp med Kathi. Ringde en snabbis till Jimmie, förknippar ju nyår väldigt mkt med honom nu sedan han sa att han älskade mig för två år sedan på tolvslaget. Men lika bra att jag börjar vänja mig vid att det inte kommer ske igen… Pratade sedan en stund med Kathi om kvällen och nyår och lite sånt, hade jätteroligt tills vi båda somnade av utmattning (jag kunde iofs inte somna på länge på grund av att fötterna dunkade så förfärligt).

*Alla möjliga hemska svordomar borde stå här men av respekt till bland annat mummo så skriver jag dem inte utan ni kan få tänka er dem själva* - VI försov oss imorse. Jag vaknade klockan en minut i åtta och slängde mig upp. Skrek på Kathi att stiga upp och så slängde vi på oss kläder och störtade ned. Utanför dörren mötte vi Slobo, han hade tänkt kolla vart vi var. Vi sprang ned och var nere till fem över åtta. Men trots det så var vi ju försenade, och vi var båda rädda för förlängd tjänst, med andra ord jobba till slutet runt tolv. Petra kom dock och pratade med oss, skällde ut oss för att vi försovit oss och så sa hon att hon och de andra inte skulle säga något idag men nästa gång så skulle hon verkligen inte vara tyst. Är både tacksam och förbannad för det samtalet. Tacksam för att de ställde upp nu efter nyår, men förbannad för att hon skällde ut oss så, som om de inte är tillräckligt jobbigt för oss ändå och självklart så förstår vi ju att man skall vara i tid, det var liksom inte som om vi ville försova oss.
(tredje försovningen får man sparken).

Iaf, jag glömde mina glasögon så har gått och varit halvblind hela dagen. Har däremot fått låna ett par skor av husdamen. Hon har 38 så de är förstora men jag har stoppat ned ett antal servetter framme vid tårna och under foten så de går okey och de gör inte lika ont som mina egna skor.
Dessutom hade vi ju nyårsbuffe nu på dagen. Vilket innebar att vi skulle äta i två skift, trodde jag skulle äta i andra men tydligen i första så åt de sista fem minuterna av första skiftet. Super, när man inte ätit frukost..
Jag försökte iaf mitt bästa med buffén sedan, fick fyra beställningar som jag lyckades föra vidare så att gästerna fick dem. Men måste verkligen varje gång fråga igen vad kunden säger, det är tråkigt men samtidigt är det ju en säkerhetsåtgärd så att det inte blir fel. Alla vi som var där fick iaf 10 € var i dricks, mina första dricks som jag får behålla. Annars får vi dricks som sedan ges till stationsledaren och så delas det upp vid månadsslutet.

Nu ska jag sova en timme, lära mig menyn och sedan bada badkar för att sedan jobba igen. Ni får ha de så bra. Puss och Kram Jo och gott nytt år!!!!!!!!!

Jo förresten har fått låna ett par skor ifrån ”Husdamen” men de är förstora så jag har stoppat hela skorna fulla med servetter… :p De här skorna gör också ont men iaf inte lika ont som de andra.2:a Januari 2009

Leck mich am Arsch! –Kyss mig i arslet, det är mitt och Kathis motto. Det hjälper verkligen att tänka så ibland när allt är skit.

Gårdagskvällen var riktigt hemsk. Stressigare än någonsin! Hade fem stycken rumsbeställningar som jag skulle förbereda, bära upp och duka av, helt själv.
Svarade dessutom alla ggrna själv i telefon, skönt att jag kan göra något. Annars stod jag mest vid mina bestick igen.

Nicole är hemsk. Petra skrek på mig idag, gick därifrån för jag förstår ändå inte vad hon skriker så. Katharina var riktigt elak idag – Jag pratar väl inte kinesiska eller? Var hennes kommentar när jag frågade vad hon sade. Men allvarligt hon pratar verkligen sluddrigt och så vänder hon ryggen till när hon pratar också, hur sjutton skall jag då kunna höra?? Gris!

Idag var lite för mkt och provtiden går ut idag så har hela dagen tänkt på om jag vill stanna eller ej. Pratade med Fru Jochum om vad jag skulle göra. Hon förstår mig i allt men bad mig stanna och så sa hon att det kommer verkligen bli lugnare efter imorgon. Så stannar väl då.

Får onsdag och torsdag ledigt nästa vecka! Härligt…. Synd att vi inte får veta det tidigare bara, annars kunde ju någon kanske kunnat hälsa på.. Eller… Vem skulle då hälsa på?

Fått blåsor av skorna. typiskt… Vilka skor skall man då använda? De som gör ont eller de som ger blåsor?? BARA 4 DAGAR TILL sen nya skor. Har bestämt mig för att åka till Insbruck istället för Bludenz. Kan jag kolla in en lite större stad i Österrike… =)


Nee plugga ord och meny!
Ha de bra Puss och kram tysken

Kväll: Kvällen har gått skit för både Kathi och mig.
Jag blev placerad på station fyra och fem och det saknades ikväll två personer men stationerna behövde mig inte så då tänkte jag att jag kunde putsa bestick en liten stund då blev jag utskälld av Martin för att jag putsade bestick och inte var ute på stationerna.
Kom iaf ifrån en stund när jag var uppe på två rumsbetjäningar. Men har ändå lärt mig en hel del ikväll för jag pratade med Mattias och han förklarade en hel del.
Kathi hade ikväll problem med Petra som var lika uppstressad som vanligt och som vanligt tog hon ut det på oss andra. Men Kathi har pratat med henne och hon menar det ju inte, men det spelar ju ingen roll när hon upprepade ggr behandlar oss dåligt.
Men hon skulle prata med Nicole åt oss för Nicole är verkligen hemskt mot oss. Då kanske Nicole bättrar sig. Då har jag bara problem med Katharina som jag haft problem med hela kvällen. Jag kan inte för mitt liv höra vad hon säger..

Jag ångrar så att jag inte gick idag. Jag vill inte vara här och plåga mig själv,.. Jag vill bort ifrån den här branschen sen. (enda stället jag kan tänka mig att jobba på om jag nu ska stanna inom branschen är Åminne). Försöka söka jobb annanstans, börja redan på onsdag och torsdag med att söka kanske?! Min dröm om att ha ett eget hotell eller restaurang är som bortblåst och därmed också den lilla vissheten jag hade om vad jag vill studera. suck..3:e Januari

Dagen idag var först helt okey. Var på station ett först och där lär jag mig en hel del, kommit bort helt ifrån bestick idag. Tyvärr hade vi inte så många rumsbeställningar på frukosten men det fanns att göra ändå.

Har lärt mig både grammatik och en hel del praktiskt.
Eftermiddagsrasten gick åt till att skriva ord, inte gjort det sedan den 29:e december, tvätta mina blusar, plugga meny, duscha och hämta klänningarna i tvättstugan.
Vi fick idag biffhamburgare med toastbröd, riktigt smaskigt faktiskt.

Kvällstjänsten däremot gick inte så bra. Blev indelad på station fyra och där gick det sedan åt skogen. Har ju fortfarande inte klok koll på vad det är jag skall göra och vill inte bara stå där. Theresa och Katharina är dock så att de inte svarar på mina frågor.
Katharina svarar ju inte alls, hon säger bara att hon gör det själv, vägrar visa mig och säger till mig att gå därifrån och Theresa hon säger hellre åt Katharina att göra saker än hon förklarar för mig. Har försökt så gott jag kunnat med att hälla upp dryck och så men har ju inte koll på vad alla dricker heller eftersom jag hela tiden har ny station och Theresa hade inte tålamod att säga vad alla bord och personer drack utan hon sa bara ett par. Suck…
Alla andra svarar på mina frågor, om inte direkt så iaf senare och de visar mig iaf när det gör sakerna.. Neee så kvällen var inte så riktigt bra.
Pratade dock med Petra, hon är ställföreträdare efter Martin, om det nu efteråt och sa att till en början nu när jag ännu ska lära mig saker så kanske det är bäst att jag inte är där utan på någon annan station. Hon höll med mig. Hörde henne dock prata med Theresa efteråt och Theresa lät inte glad.
(Petra är dessutom så mkt snällare nu sedan Kathi pratat med henne)

Hmm dessutom fick vi ett problem. Kathi hade två stycken förrätter med från köket och vi skall alltid servera två och två så långt det går. Tyckte att hon sa bordsnummer 43 men var inte riktigt säker så lät henne gå före. Hon stannade vid 42. Puffade till henne lite men hon gick inte vidare utan ställde ned sin tallrik där vid det bordet så då tänkte jag att jag hörde väl fel och satte också ned min tallrik där. Frågade henne sedan vilket nr hon sagt och hon sa 43. Vi hade alltså serverat fel bord, fel rätt. Blev riktigt jobbigt där ett tag. Haha vi sa dock inget till de som fått fel rätt utan beställde bara nya till de som inte fick.
De som fått fel, sade aldrig något och var nöjda vid kvällens slut. Då var det bara jobbigt men nu efteråt kan jag bara skratta. Ringde och berättade för Jimmie. 5 € för 7 minuter men det var det värt för att höra honom skratta gott åt vårat misstag.

Imorgon och på måndag är Kathi ledig, kommer bli lite jobbigt att jobba utan henne, men det måste gå! Hon är ju ledig varje söndag och måndag hela säsongen så jag måste ju lära mig att klara mig utan henne. Imorgon börjar det dessutom någon ny och i nästa vecka ytterligare en ny.

SOVA! Sov gott… (Ser inte fram emot att publicera det här, tycker så synd om er när ni måste läsa så mkt!, förlåt!!) Puss och Kram4:e Januari 2009

Morgonen var lugn. Hade bara tre stycken frukostbeställningar men jag hade att göra ändå.
Har lärt mig lite av småsysslor som jag kan göra när inget annat för oss etagespringare finns att göra. Vek servetter, putsade bestick, lade bestick i silverbad, gjorde iordning ketchup och lingonsylt till middagen, gjorde rent vår etage station i köket, hämtade och fyllde på saker, tömde liften tusen ggr, fyllde på glas och muggar och tallrikar m.m. Sånt där småpyssel som ingen egentligen tänker på att man måste göra och ändå blir det sånt hiskeligt liv när det inte är gjort :P

Var idag på station 2. Marie har gått runt med mig och visat massor idag. Känner mig helt snurrig i skallen.
Hon har förklarat de olika kaffesorterna och vad man skall ta med till varje, de öppna vinerna och vart de vinerna står som redan är reserverade. Har både serverat, dukat av, hällt upp dryck, burit ut mat, och dukat på.
Alltså har jag lärt mig en hel del.
När dessutom Petra är i närheten lär jag mig grammtik också för hon kan helt plötsligt slänga ur sig någon rad med ord eller så som har att göra med vad hon håller på med just då. Kanske en komparation utav adjektiv (het-hetare-hetast t.ex.), eller en följd av presens, perfekt och preteritum eller om ord är die, das eller der. Det är verkligen jättebra för jag registrerar det ganska så bra när jag har sammanhang för det. Alltså lärt mig jättemkt och det känns helt okey idag, trots att Kathi inte är där.

Jag och Dominique grälade båda två med diskarna idag. Nötter är vad de är och så är de handikappade också. Om man står där och plockar av en bricka som står på deras bänk då står de och glor på en tills man ställer av en tallrik på själva bänken - Då tar de den. Men de kan inte hjälpa till att plocka av brickan så att det går fortare, nej! Dessutom så för minsta lilla fel (du behöver inte ha gjort felet) så skriker de på en och håller på och idag tog det stopp för mig, jag sa ifrån att de får för i *pip* sluta skrika på folk som inte har med just det felet att göra. Det lär brista för mig fler gånger, de äckliga gubbarna går mig på nerverna.
När de inte har bättre för sig kan de dessutom stå och stirra på en med dregglande blick när man står och putsar bestick, hur jobbigt är inte det då?
Plus att ungefär 70 % av sakerna som vi får till putsstationen är inte rena. De får vi alltså skicka tillbaka och så får vi dem smutsiga igen. Vi säger till att ”De här sakerna är smutsiga” och då får vi till svar ”ja, och? Det är väl inte vårt fel, vi är inte maskinen”. Men herregud, jag har också diskat en hel del i Åminne, jag vet att vissa saker inte blir rena om de inte först blir avspolade och vissa saker blir inte rena om de står i en besticklåda (ex. slevar). Ska det vara så otroligt svårt att då fixa det så att de slipper diska om och om och om?! Suck…
Jag vet att jag inte publicerat på länge och att det nu blivit mkt men hoppas att ni ändå orkar läsa vad som händer i mitt liv, saknar er där hemma! Puss och Kram

Nyår i Zürs

Kategori: Allmänt

31:a december

Minns ni han tysken som ville gifta sig med mig? Han ringde mig i natt klockan halv tre!!! Snacka om drygt, kunde inte somna om sedan… Va sjutton ringer han så dags för och varför? Han har aldrig ringt förut! Klickade honom och skulle aldrig ha pratat med honom iaf, om han så ringt på dagen, dels kostar de mig pengar plus att jag har inget o prata med honom om.
Somnade väl runt halv sex sen igen och när jag vaknade av väckarklockan hade jag direkt känslan att något skulle komma att gå fel idag. Tji, den känslan var rätt, inte ens halva dagen har gått och det har redan hänt dåliga saker.

 Tappade tre desserttallrikar när jag rullade en vagn där de stod på. Fick höra bakom mig ”Super Desireé”. Jävla idioter! Man tappar ju aldrig något med vilja och man mår tillräckligt dåligt när man måste plocka upp allt och alla stirrar på en, man behöver inte höra kommentarer också. Mera medkänsla åt folket!
Dessutom skall jag hjälpa Frau Jochum ikväll. Jag har alltså istället för rumstid mellan 14.30 – 19.00 mellan 13-17. Det betyder att jag sedan från och med 17 kommer jobba hela kvällen, förutom en halvtimmes paus för kvällsmat, fram till slut. Tvivlar på att vi slutar innan klockan ett!! Alltså mer än 7h, så länge har jag aldrig jobbat med mina skor. Nu har jag verkligen ångest och är rädd.
Så skall vi ju stiga upp som vanligt imorrn, alltså att jag börjar klockan 8. Skit kul!!

Har städat vårt rum nu iaf. Vi har nämligen slumpmässig rumskontroll på torsdagar så har dammsugit, städat badrummet och bytt sängkläder samt handdukar. Känns lite fräschare här inne nu iaf. Kathi får städa allt nästa gång, bara soporna kvar den här gången.

Nu ska jag sova fram till klockan fyra och sedan duscha och gå ned och jobba. Wish me luck! Jo GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!

Nyårslöften… Hmm, tänkt en hel del. Men har bara mitt vanliga att inte röka och att jag skall gå ned till min ursprungliga vikt. Annars kan jag inte komma på saker som jag kan lova, vet ju inte alls vad jag skall göra när jag kommer hem och vad jag skall göra i höst så det känns svårt att lova något.

Mellandagarna i Zürs

Kategori: Allmänt

27:e December

Tappade idag mina första saker - två margarinskålar i porslin. Skulle bära dem från ett ställe till ett annat, hade ganska höga staplar men hade inga problem förrän jag skulle sätta ned dem då råkar jag sätta ned ena stapeln på bandet ifrån mitt förkläde. Så när jag flyttar mig vacklar stapeln till och två faller i golvet.
Överkocken skrek något på mig men jag har ingen aning om vad han sa, så skitsamma. Det är liksom nog jobbigt när man tappar något utan att någon behöver komma och skälla på en också så lika bra att jag inte förstod vad han sade.

 Det var värre för Kathi lite senare bara, hon tappade ett antal (okänt antal då vi inte såg hur många som föll i golvet) margarinskålar i glas så vi hade glas över hela köket som jag hjälpte henne att sopa upp. SÅ jag hade iaf tur att mina var av porslin för porslin sprids inte lika mkt när det går sönder, plus att de inte går sönder i så många tusentals bitar som glas gör.

Fick dessutom väldigt mkt motion idag. Var uppe på andra våningen i fyra olika omgångar. Första gången för o lämna frukosten, hela brickan till 202. Sedan upp igen med en kopp till då de var fler där inne än vi trodde, sedan hämta varm mjölk, ner igen hämta kalaspuffar till ungen som skulle ha mer, och sedan upp igen och plocka bort allt :P Jag är jätteglad att vi iaf har en mathiss så att jag slipper bära allt i trapporna.

Sov middag mellan halv tre och sex, känner mig som en gamling men det tar verkligen på krafterna de här dagarna och har verkligen noll dagskänsla. Att det var lördag var inget som jag förstod.

Igårkväll var det dubbelt. Folk skäller på en, himlar med ögonen och tycker man skall göra allt fortare när man redan gör sitt bästa. Jag lyckades igår bära min första bricka utan två händer (med ganska mkt på, har bara klarat de förut med två tallrikar på eller så), var jätteglad för de men så får man skit för att man då går lite långsammare då man är osäker. Dessutom är alla så överstressade att det finns ingen som har tid o svara på mina frågor så jag kan ju typ inte göra annat på kvällarna än att putsa bestick.
 Suck, kände iaf att inget vad jag gjorde räckte igår så hade svårt att hålla tårarna borta vid besticken. Besticken är mina vänner!
Svarade iaf i telefon för första gången igår, var jätteglad att jag förstod allt, tills jag efteråt gick igenom samtalet i huvudet och insåg vad jag skulle ha sagt annorlunda.

Vill ännu hem och har noll lust att stanna men vill samtidigt inte ge upp. Ger jag upp kommer vissa här få som de vill dessutom så vet jag inte om jag kan stå för mig själv om jag ger upp. Jag vill inte…! Men vill samtidigt så jävla mkt hem,.. Har ju inte ens något o se fram emot, ingen kan ju komma o hälsa på mig…
Jag som hade sett fram emot så mkt att Jimmie kanske skulle komma…. FAN.


28:e December

Herregud vilken plåga att stiga upp. Jag har alltid hatat att kliva upp, det finns det en hel del personer som fått erfara *förlåt* men nu är det värre än någonsin. Vill inte kliva upp och jobba, vill inte äta frukosten (alltid vita frallor, som dessutom är hårda eftersom vi får vad som blivit över från gästerna föregående dag, och äckligt pålägg så att jag är tvungen att äta med marmelad och det är ju bara rent socker), och vill inte sätta ned fötterna på golvet då jag vet att det kommer att göra så förbannat ont.

Ett par stycken här har hela dagen gått runt och sjungit på ”Always look on the bright side of life”. Det försökte jag ett tag. Jag tänkte: Jag har iaf ett jobb, jag går inte hemma på Gotland och är arbetslös. Jag upplever något nytt och lär mig ett nytt språk och jag har iaf fötter, även om de gör ont just nu så har jag iaf dem. Men allvarligt, ni känner mig, jag kan inte tänka så! Så åt skogen med den låten och dess filosofi och låt mig vara den pessimist-Desireé som jag är känd för.

 Jösses Amalia vilken stress vi hade imorse med Roomservicen. Vi fick in 6 beställningar samtidigt och skulle fixa allt och samtidigt hände en olycka för Marie så att vi hade vatten över hela golvet – glashalt med andra ord så det gick inte så bra att skynda sig.
Sammanlagt hade vi 11 st olika beställningar plus att 202 som vanligt ville ha mer saker efter att vi burit in det första. Sista brickan gick dessutom inte alls bra. Min bricka och jag stod och väntade på matliften och Martin höll på med dryck med den och han ryckte ut vattenflaskor lite för hårt så att plasten gick sönder och flaskorna ramlade rakt ned på min bricka. Grädden välte och rann ut över alltihop så det var bara att börja om ifrån början….

Är på station 1 idag, Petra igen med andra ord. Så bestick hela dagen… Jippie. Ser så mkt fram emot kvällen – not! Har dessutom fått reda på när jag blir ledig, den 7:e, en onsdag. Verkar dessutom som att jag då alltid kommer få onsdagar ledigt i veckan. Man kan kanske få önska någon annan dag någon gång ibland, hoppas jag iaf för onsdagar är inte en jätterolig dag att åka till Lindau på.
Men den 7:e tänker jag åka till Bludenz i första hand, ordna med österrikiskt telefonkort och nya skor.
På tal om skor, står inte ut, ska kolla i Lech imorgon om det någonstans kan finnas skor, skitsamma hur mkt de kostar, mina fötter håller på att dö som det är nu!!

Jo, idag blev det lite för mkt. Jag får tillräckligt mkt skit som det är för de saker som jag gör fel och det jag inte förstår. Så när någon försöker ge mig skit för något jag inte har med o göra då får de ta mig sjutton vara nog. Nicole ställde sig och skällde ut mig för att det saknades bestick på kvällens tallrikar (vi förbereder tallrikar för varje mål dvs frukost, lunch och kvällsmat och lägger på tallrikarna alla bestick som skall dukas på bordet) och jag hade inte gjorde en endaste och hon lät mig inte ens försvara mig utan gick bara igen. Ropade då efter henne för jag kokade av ilska: Jag har inte ett skit med det att göra. Då kom hon tillbaka och sa, nehe men säg det då till den som gjort det. Så gick hon igen. Hade hon stannat då hade jag minsann sagt till henne att hon kan ta och fråga vem som gjort saker och ting innan hon lägger skulden på en oskyldig som redan får tillräckligt med skuld för saker. Kanske lika bra att hon gick så att jag inte får en ovän här.

Nee, nu skall jag fixa lite med mina ord. Jag gör som så att jag varje dag går igenom ca 2 sidor i min fickordbok (så att det ungefär blir 20 ord) efter viktiga ord och så skriver jag in dem i datorn som dagens ord och försöker jag lära mig ett par av dem. Beräknat att om jag verkligen klarar att göra det varje dag så borde det ta ungefär fram till och med maj. Är just nu på sidan 33 av 354, ännu på bokstaven a men går nu över på bokstaven b.
Måste sedan lära mig kvällens meny och ta ett bad och slappna av lite i kroppen.
Borde dessutom gå över till medarbetarhuset och försöka publicera det här så att ni vet hur jag har det. (Skriver dagboken först i word och klistrar sedan in eftersom jag ju måste spara på tiden och då inte kan skriva när jag väl sitter där på Internet).

Ha det så bra. Puss och Kram från er Desireé


29:e December

Hum, har ingen aning om hur kvällen igår var. Men skit tror jag eftersom jag igårkväll ville gråta.
Tycker dock om att jag på kvällarna har lite mer ansvar för Roomservice så den mat som skall upp det fixar jag och så springer jag eller Slobo för Kathi är oftast upptagen på någon station.

Träffade även danskar här på hotellet igår, de är här tredje året i rad och tycker det är jättemysigt. Pratade lite svenska, mamman förstod mig men jag förstod då inte henne. Hahaha!

Hum dagen då….. Skit. Just nu är jag så jävla upprörd så att händerna skakar. Vill skrika, vill gråta, vill sparkas och slåss och jag vill åka hem.
Nicole är verkligen så jävla, högnäsd?!, hon tror att hon är något och klankar ned på mig hela tiden. Säger till mig o göra de saker hon vet att jag inte kan och klagar på mig hela tiden.
Dessutom blir jag så jävla irriterad när vissa håller på o skriker, de skriker på mig med men då står jag bara där som ett frågetecken tills de tar om allt i lugnare tempo eftersom jag ju inte förstår ett piss annars. Så de har iaf lärt sig att det inte hjälper att skrika på mig men de skriker så förbannat mkt på vissa andra istället och det stör mig. Va fan, säg vad vi kan göra bättre och hur men skrik inte på oss dagarna i ända.

Dessutom bad jag Martin imorse att han skulle ta upp besticken. De bara slänger ned besticken i bestickboxarna och skiter fullständigt i hur de står eller ligger och vi som ofta putsar (jag och Kathi) får skicka tillbaka 90% av alla bestick eftersom de inte blivit rena då spetsarna står nedåt och där kommer inte maskinen åt. Han tog inte upp det vid middagspratet och sen på eftermiddagen sa jag att jag hade något o säga då avbröt han mig och började förklara det men då ville jag själv så jag fortsatte att prata och då såg han surt på mig som om jag avbrutit honom och att det var fel. Men skitsamma, han tog inte upp det då gör jag det själv. (suck vad kass min svenska är men har inte tid o göra det bättre).

Idag hade vi terrassen öppen och jag blir så jävla irriterad. De kommer hela tiden fram nya saker som jag behöver som de inte informerat mig om. Behöver solglasögon på terrassen, super, måste jag köpa det också. Jag är iaf den första som får ledigt då alla ledighetsdagar gäller från och med efter den 6:e januari. Så då skall jag inhandla. Skall se om jag kan hitta några såna där solglasögon som man sätter på vanliga glasögonen eftersom jag här använder glasögon. Har ingen jag känner att jag vill vara snygg för dessutom är det bekvämare med glasögon då jag sover middag och då fastnar linserna av uttorkning. Vilket de även gör på kvällarna eftersom vi arbetar så länge.

Dumma menyer också! Vi måste ju lära oss för varje kväll den nya menyn på allt mellan 6-8 rätter och det är då inte lätt. Det är så otroligt många nya ord som inte jag kan och så skall allt fastna i skallen i ordningsföljd och vad det är för något skall jag kunna förklara. Det är ju omöjligt. Kan man det inte så får man förlängd arbetstid utan betalt. Jag bara väntar på att Martin skall fråga mig och att jag skall få det, men hittills har jag klarat mig. Tror dock inte att jag kommer klara mig särskilt länge till och då blir det sent med andra ord.

Vill hem men satt och pratade med Kathi nu och vi vill inte ge upp för vi vill verkligen visa de andra att vi kan och att vi försöker. Så vi håller iaf ihop. (Tråkigt nog har hon blivit lite nonchalant med sitt rökande dvs. hon är inte lika försiktig längre med att röken inte blåser in, så de har börjat lukta rök i rummet. Men allt annat är bra med henne. Hon lånar min vattenkokare och jag lånar hennes hårfön och vi kommer bra överrens. – Stackarn måste ännu jobba fram 11:e januari innan hon får ledigt. Men sen har hon ledigt varje söndag och måndag eftersom hon ännu inte är 18. Hon är 17.)

Saknar alla mina vänner och min familj dock. Finns ju ingen här som man kan prata klokt med, som vet vem jag är och hur jag är och som vet hur jag skall tas. Saknar att prata svenska och saknar att umgås med människor jag tycker om. Nu skall jag åka till Lech och kolla om jag kan hitta några skor innan mina fötter ramlar av. (Jag går ju så otroligt långsamt också med de här skorna, på grund av smärtan, vilket Nicole så snällt påpekar varje dag så är illa tvungen).

 Sen skall jag försöka publicera det här. Det gick inte igår då Internet inte fungerade. Måste ju kolla upp kontonr också så att jag kan få lön.. Wiie..! Knappt någon lön alls men det får väl gå.
Saknar er och tänker på er!! Pussss och Kram

JABJ* Saknar dig så otroligt. Saknar att laga mat med dig, saknar o tvätta med dig, saknar o handla med dig, saknar att gosa med dig, pussas med dig, sitta i ditt knä, prata med dig, se dig och allt. Saknar till och med att gräla med dig och gnälla på dig.. :P Suck, vet dock att det inte är ömsesidigt. Jag är inte dum! ”Hm, ja, visst saknar jag dig” låter verkligen inte som om du saknar mig. tråkigt.. Nåja, jag tvivlar inte på att vi för alltid förblir vänner.. Hoppas det åtminstone innerligt!!


30:e december


Hahaha, det är ju bara inte sant, hahaha, återigen har jag noll aning om hur kvällen igår var. men vi har jobbat över varje eftermiddagspass och kvällspass nu tredagar i rad och som sagt det får vi inte betalt för så det stör mig enormt!

Minns däremot att jag igår fick väldigt starkt stöd ifrån grabbarna i köket. Först så mumlade jag när jag skulle bära tre tallrikar och fem höga glas med efterrätt på en bricka att: ”Jag hoppas de där glasen inte välter när jag bär”. Då sa Roman, dessertchefen: ”Jag litar på dig”, gav mig ett leende och tummen upp. Haha och jag klarade det.

Nästa gång var det en fullsmockad bricka med saker uppepå sig som jag skulle bära. Ingen annan fanns till hands till att börja med så jag var illa tvungen. När de bara fortsatte och fortsatte att lassa på saker så gjorde jag nog något läte som indikerade att jag började bli rädd. Mohammed frågade då: ”Börjar du bli orolig?” Ja, svarade jag. Så dök helt plötsligt Daniel upp, en kille som inte pratat med mig sedan första dagen, och sa ”Jag litar på dig, jag vet att du klarar det”. Slobo kom då i samma minut in i köket och Mohammed ropade på honom att han skulle ta brickan men jag sa ”Nej, jag försöker” och det gjorde jag också och klarade det. När jag kom in i köket igen så fick jag tummen upp av Mohammed och det var all beröm jag behövde. =)=)=)=)

Uppfann igårkväll ett sätt att lindra min fotvärk. Duschmunstycket har knoppar som man kan gnugga fötterna med och så varmt vatten – orgasmskönt! Hahaha satt och stönade i badrummet och ropade till slut på Kathi och hu vad vi började skratta åt hur jag lät. :P

Spatserade runt lite iaf igår med Kathi, (helt otroligt vad mkt de kan höja priserna på en sådan här liten ord eftersom de inte finns någon annanstans att handla. Det schampot som jag använder här som jag köpt i Lindau för 1,9€ kostar här 5,9€) dött lopp att hitta skor här så det är bara att härda ut. Fått en hård rand på båda insidorna av hälarna och på utsidan av stortårna.

Försöker lära mig att somna när lyset eller tvn är igång vilket jag är illa tvungen till. Kathi kan nämligen inte somna utan att ha sätt lite tv eller läst bok först,… Jimmie om någon vet vilka svårigheter jag har med att somna då. Jag kan slumra till men vaknar hela tiden upp. Störigt och allra helst när vi nu kommer i säng halv tolv, då vill jag verkligen sova men så dröjer det en halvtimme innan jag kan få sova…
Känns varje morgon som om jag precis gått och lagt mig och jag har noll energi. Vaknar dock till ganska så snabbt när jag väl kommit upp. Men ser verkligen fram emot att få sova ut lite grann den 7:e.

Idag har det varit riktigt stressigt. Vi har ännu många frukostbeställningar som skall upp på morgonen, det blir ungefär 10st sammanlagt och alla ringer samtidigt. Vi försöker att förbereda så gott det går men det är inte så lätt när det gäller yoghurt och ost och sånt skit så vi måste ännu bli bättre på det. Äta fort på lunchen som vanligt och sedan jobba igen.

 Terrassen var öppen igen alltså sprang jag återigen mellan besticken och med mat överallt. Sjukt stressigt.
Kathi säger att det kommer vara såhär fram till ungefär 7 januari och sedan blir det lite lugnare och så är det två, tre veckor i februari som är jobbiga och så påsk men sedan borde det vara lugnare.

Blir bara mer och mer irriterad på Nicole. Hon är så otroligt nonchalant. ”Gas, jetzt Desireé” och så står hon där och glor på mig när jag putsar bestick eftersom hon anser att hon inte behöver hjälpa mig med det. Hon är nämligen en rang högre än mig, eller egentligen två. Kathi är commi och alla tror att jag också är commi eftersom jag står på listan för commis men är egentligen anställd som anfangsservierin eftersom jag inte har någon utbildning. Men till och med de som är rang högre än henne hjälper till emellanåt, allra helst om de själva behöver något. Medan hon bara står där och väntar tills hon fått så många av den sorten som hon vill ha.
Eller som igår, jag hade ett större berg än någonsin av bestick, med andra ord finns det inte tillräckligt av de olika besticksorterna för att göra 110st tallrikar, och så säger hon till mig att göra dem. Hallå?! Ser det ut som om jag har åtta armar eller??

Tack mamma för banknr!

Imorgon är det nyår. Herregud vad jag inte vill. Vi kommer ha 9 rätter. På julafton hade vi 6 och blev klara ungefär halv 12. Vi började nog bära ut klockan nio. Den här gången skall vi klara 9 rätter från 20.00 till 24.00. Lycka till säger jag bara!! Är så rädd! Rädd att mina fötter kommer gå sönder och att jag kommer snubbla eller så då det är så otroligt länge vi kommer jobba och så mkt vi ska bära ut.

Herregud, det stod nyss på ortskanalen på tvn att det imorgon förmiddag kommer vara -14 grader imorgonförmiddag.

Senare: Har varit och klippt luggen hos frisören som ligger i samma hus som hotellet. Kostade mig 3€, härligt att kunna se igen. Har sedan tagit en hel del kort ifrån restaurangen och ifrån köket.
Pratade lite med Natascha. Har inte riktigt tyckt om henne men alltså allvarligt så många här är annorlunda när de arbetar men så fort arbetet är klart är de hur goa som helst.

Pratade även med Gelinda Zöhrer. Skulle ju ge henne mitt banknr men det räckte tydligen inte med iban utan hon var tvungen att ha någon kod för banken också. Hoppas mamma kan hitta den annars måste jag öppna ett konto här i Zürs. Pratade även med henne om Internet eftersom det inte fungerat sedan förra veckan. De skall göra det annorlunda så att antingen köper man för en hel månad (20€) eller så betalar man 2€ för en dagsanvändning.
Får väl betala för en månad först, så får vi se hur mkt jag använder det så kanske de får bli för dagar sedan. Teknikern kommer iaf på fredag till dess får alltså Internet vänta.
Tråkigt att inte kunna skriva ett par gott nytt år mail men det får väl gå. För mig känns det ju ändå inte som om det är nyår.

Jo ni kanske vill veta hur många vi är i servicen(med det menas restaurangen). Vi är 19st. Ingen aning hur många som jobbar i baren, köket, receptionen, alltiallor och städerskor. Men just inom service i restaurangen är vi: Jag, Kathi, Dominique, Andy (Andreas), Natascha, Johannes, Nicole, Katharina 1, Brigitte, Petra, Selina, Mattias, Sebastian, Theresa, Attila, Slobo, Rebecca, Marie und Martin.

Ser just nu på VIVA – en musikkanal som just nu visar ett special med originallåtar och kopior. Första låten var Billy Jean med Michael Jackson, där var kopian så dålig. Nyss var det My prerogrative, med original först där originalet var dåligt och bra med Brittan. Nu right here waiting for u, original ger mig gåshud, kopia suger förutom att där finns ett stycke där han spelar gitarr bra. Nee plugga meny, ha det bra, så hörs vi senare.


Kvällen:
Jag skall be att få tala om att det går alldeles utmärkt att skada sig på bestick. Vet inte hur många ggr min tumme och mitt pekfinger har blött då gafflar stuckit mig in under nageln eller under nagelbandet. Auch! Ikväll har det gått helt okey, har dessutom knappt tänkt på att fötterna gör ont. Då kanske det vänder, eller så har jag bara vant mig vid smärtan.
Det finns ett par roliga typer bland kockarna. Dels har vi Mohammed som har hand om alla beställningar, de andra kallar honom Momo men det låter som Mummo när de säger det. Sa därför till honom idag att jag inte kan kalla honom för det eftersom jag kallar min mormor för det, då skrattade han gott.
Så har vi Roman, dessertchefen, han pratar alltid så snällt med mig och frågar vad saker heter på svenska och om det går bra för mig, det är alltid trevligt.
Så en kille jag inte vet namnet på frågar alltid hur det är med Daniel. Daniel är min gren som ser ut som en person (stal grenen när vi gjorde bordsdekorationerna och vi pratade lite med honom när han och Kathi rökte tillsammans och så skojade vi om min gren).
Petra har idag varit riktigt glad och jag har inte alls hört henne skrika, det har varit skönt. Hon har ett härligt skratt och hon har skrattat jättemkt ikväll så ikväll var det lite skönare atmosfär mellan alla.


Sitter just nu och pratar med Kathi om folk. Haha, vi härmar personer och skrattar åt hur vissa håller på. Skit kul! Vi kan verkligen skratta tillsammans, det känns så skönt och jag märker inte direkt av henne när hon sover bredvid mig. Jag har min sida och jag är ju van vid att dela en så mkt mindre säng med Jimmie så det går bra. Tror att vi kommer att hålla ihop de här månaderna och inte flytta till enrum, möjligen i slutet, om vi tröttnar på varandra och inte behöver varandra mer för att ta oss igenom allt. Vi stöttar ju varandra! Hjälper varandra att kliva upp(vi båda har svårt för att kliva upp), jag lånar fön av henne och hon lånar vattenkokare och vi kan prata om allt. Det är dock störigt på morgnarna när en av oss måste kliva upp tidigare för att den andra också skall få ha badrummet.

Neee sova! Ha de bra puss och kram

Juldagarna i Zürs

Kategori: Allmänt

24:e December

Kändes jättekonstigt att kliva upp och jobba och veta att det är julafton. Har hittat en favorit bland de som vill ha frukost till rummet. Frau Springer, en äldre tant som man skall servera på sängen. Hon är jättesöt med sitt gråa långa hår och rosa kinder. Vi jobbade på som vanligt fram till halv tre då vi egentligen skall sluta. Då fortsatte vi en timme till och förberedde inför kvällen.

Klockan halv fyra gick jag och pratade med receptionen om jag kunde få låna telefon och göra ett collect call men de hade ju noll koll på hur det går till så eftersom det var julafton så lät de mig ringa upp mamma så att hon sedan kunde ringa mig. Så det gjorde jag.. Var underbart o prata med alla även om det kändes lite konstigt att vara på högtalartelefon. Saknar alla så mkt och satt där i min kabin och grät för att jag velat vara hos dem.
Ringde även Jimmie en snabbis, saknade att fira jul med honom och öppna paket i sängen. Gick sedan upp på rummet och öppnade paketen som jag fått av mummo, moffa, Eva och Per-Ove. Fick ett par öronhängen och ett halsband, båda var riktigt fina och blev glad för dem.
Drack en kopp julte (även det skickade de till mig tillsammans med presenterna) och somnade när jag försökte lära mig kvällens meny. Byta om, äta mat och sedan var det igång. Jag var så otroligt nervös, har aldrig haft så mkt handsvett.
6 rätter skulle banquettserveras dvs att alla skall serveras samtidigt vid samma bord. Jag har ju aldrig gjort det förut så visste inte vart jag skulle ta vägen. Händerna darrade och svettades och jag hade svindel och ville bara spy. Men det gick faktiskt över förväntan.
Jag klarade inte av att bära tre tallrikar längre än till andra rätten för då hade jag kramp och tallrikarna gled runt i handen. Men annars gick det ändå helt okey, tappade inget iaf och allt gick verkligen undan. Först gick vi ut med allt, kom tillbaka, stod i kö för att få ett nytt bord och sedan ut igen. När sedan de sista fått hade de första redan ätit upp så då var det bara att duka av och så rullade på fram till slutet.
Visst gjorde jag en hel del fel – serverade fel person och ställde ned tallriken åt fel håll till exempel. En man såg dessutom att jag vacklade med tallrikarna när jag skulle duka av några dessertglas till ett par barn och han sa: ”Det där ser svårt ut” ” Jo, jag är ännu nybörjare så…” Han skrattade vänligt och sa: ”Du klarar det säkert”. Härligt med sådana människor!
 Dessutom stöttade verkligen alla mig,… Dominique fick mig att le genom att storle tills jag inte kunde göra annat än att skratta åt hur fånig han såg ut. Attila sa till mig på svenska ”Det blir bra” (med GROV accent, Han bodde ett par år i Sverige när han var liten och han minns mer och mer saker varje dag när jag pratar lite smått med honom så vem vet i slutet kanske jag kan prata svenska helt och hållet med honom), medan Nicole visade mig hur jag skall bära med handduk på armen när tallrikarna är varma. Martin dessutom lät mig bära endaste två tallrikar. Vi arbetade fram till klockan tolv! Sedan stupade jag i säng.


25:e December

Det sista jag ville imorse var att kliva upp, fötterna värkte ÄNNU från föregående dag. Måste verkligen ta och köpa nya skor så fort jag får en ledig dag. Idag har jag hållit mig undan rumsservicen eftersom jag verkligen inte hade lust o gå i trapporna med mina skor. Men det gjorde ont att höra att Frau Springer hade frågat varför inte jag kom med frukosten så från och med nu går jag alltid till henne med hennes bricka, så länge hon nu stannar!

Middagen var jag på station fyra och fem, där de verkligen inte behöver någon hjälp så höll mig undan i köket och putsade bestick. Något som jag inte alls har något emot att göra (är den enda). Pratade även därefter med Martin. Frågade om han trodde att jag skulle klara säsongen trots att jag inte har så mkt erfarenhet och han hade inga tvivel. Han sa att jag får ju inte glömma att jag inte har tyska som modersspråk PLUS att alla andra här har utbildning för jobbet men inte jag och att jag därför inte kan jämföra mig med dem. Men att jag redan lärt mig en hel del och att det säkert kommer gå bättre och bättre och jag klarade ju gårdagen så.
Han sa att vad som är viktigt är att jag är vänlig mot kunder, gör mitt bästa och försöker och det gör jag, det hade han sett så han var nöjd. Sa dessutom till mig att jag definitivt inte skall va rädd för att fråga de andra. För de ska svara mig eftersom vi är ett team och skall hjälpa varandra dessutom att jag ska försöka slappna av och inte vara så nervös för då kommer det att gå mkt lättare. ALLTSÅ, stannar jag säsongen ut….. =) Kathi är jätteglad men jag vet inte hur jag känner, längtar hem så otroligt mkt!!

Nu skall jag ta och lägga mig i badkaret, behöver mjuka upp kroppen innan jag börjar jobba igen vid halv sju, måste dessutom lära mig menyn. Jobbar varje dag fram till och med 31:a pass F2 ( 8-11, 11.30-14-40, 19-22-30) och jag känner redan att jag behöver en ledig dag så jag måste ta det lugnt nu på den här tiden som vi har ledigt mitt under dagen.

Jo förresten, fick lite julkänsla idag under middagen. Fanns en efterrätt som PRECIS smakade som smultron med grädde! Mumma!!! Ha det bra, Puss och Kram


26:e December

Oj herregud, trodde aldrig att det kunde vara så skönt att bada badkar som det var igår.

Jag har noll koll på dagarna just nu, det är återigen fredag och jag har jobbat en vecka här men jag har ingen aning om vad som hände igårkväll. Alla dagar rinner ihop och jag kan inte skilja dem åt. Men jag vet iaf att jag mest ägnar mig åt att putsa bestick. Än så länge är det så stressigt ute i restaurangen så känner inte att det är så bra att gå ut och försöka lära mig då. Idag har jag putsat bestick 90% av dagen. Skulle vara på station 1 idag där Petra är stationsledare.
Martin har sagt att jag skall försöka iakta de andra och lära mig genom att se och ta in och försökte titta på deras skisser hur folk sitter och vart och så men Petra slängde då ur sig ”Desireé, jag kan inte tänka när du står här, gå din väg, jag behöver dig inte”. Jag kände mig väldigt förnärmad så höll mig i köket resten av tiden och putsade mina bestick.

Halv tre är det meningen att vi skall sluta men om vi inte hinner till det så är det i princip så att det är vårt eget fel så då får vi jobba över tills det är färdigt. Petra kom återigen och sa till mig ”Gas nu med besticken” och då stod jag redan och putsade på högsta växel eftersom klockan var så mkt men det kom mer och mer bestick hela tiden så fick inte bort mitt berg av bestick som bildades när jag var tvungen att göra kvällstallrikarna färdiga. Blev lite irriterad då med. Nu har jag paus och ska till Lech och handla.

Senare: (inhandlade fler par strumpbyxor än jag köpt sammanlagt i hela mitt liv – 11 par, 4par svarta som vi har på kvällen och 7 par hudfärgade till dagen) Jag vill hem.. Jag vet inte om jag klarar att vara här i fyra månader. Det är lite mer än 120 dagar… Jag tänker på er där hemma hela tiden…!
Sprutade på lite av Jimmies parfym på min tröja idag också… Saknar honom.
(Jo förresten, gubben. Kommer du ihåg förra året då sjöng vi jämt på låten So sick med Neyo och du kunde inte komma ihåg hur versen gick så till slut skrev jag ned hela låten till dig i din mobil, minns du det? Igår precis när jag fått ditt sista sms spelades den låten på tvn, när Kathi satt och såg… Snacka om att det gjorde så att jag började sakna dig ännu mer, tänker på dig!)

Mina fötter värker sönder mig på grund av skorna och jag måste gå med dem nästan två veckor till, helt sjukt. Inhandlat alla möjliga plåster idag för att de skulle underlätta men det gjorde det inte.

Suck, kvällen – ja, stökig, finns inte så mkt annat o säga. Vi hade dålig kommunikation och jag stod återigen vid besticken en hel kväll. Hade en roomservice…. Nej nu skall jag sova och vila mina fötter, störigt att ni där hemma festar just nu, festa för mig med ;) Pusssss