Dessidessan

Livet med hjärntumör

Kokos

Kategori: Allmänt

Igår förmiddags ringde mamma och väckte mig och tog en runda med henne på stan. Mummo och Moffa var här och ordnade med kylskåpet som hade fått lite fnatt :P Det frös mina kylvaror, lite sådär småsnopet känner jag :P Fick slänga en hel del nu på slutet som inte tålde att bli fruset. Nåja det var iaf någorlunda lättordnat.
Efter stanbesöket med mamma stack jag hem och lade mig på gräsmatten. Blev störd av tanter som ville prata med mig när jag solade. Tokiga tanter :P
Sen kom Carro och vi åt lite mat ute på gräsmatten och tränade sedan ett pump-pass på Träningscentret. Var riktigt tungt. Eller alltså jag kom fram till att jag är väldigt ojämnt tränad. Ben hade jag ganska tungt på medan jag knappt klarade något alls på axlar och triceps hade jag nästan för lätt på och när vi sedan skulle göra håvring och träna magen var min rygg helt slut så klarade inte av att hålla uppe mig på grund av att ryggen gav med sig. Men var ändå kul och funderar på om man kanske skulle skaffa ett månadskort på gymmet så att jag kan träna lite mer och när jag vill. 
Vi åkte sedan hem och lagade mat. Carro fick fnatt på mitt räknande av köttbullar men det är ju det som är lättast. Jag vet hur många köttbullar jag äter och Viktor med på ett ungefär så för att laga lagom med mat har vi alltid räknat dem. Vilket Carro inte alls kände igen sig i, haha, jaja alla har sina olika vanor och ovanor. :) 
Sedan blev det massor med snack och plötsligt fann vi att klockan var 21.45 och att jag behövde gå o lägga mig och hon behövde åka hem.
Var en mysig dag med min gamla Kokos-vän iaf ♥
Idag har jag förutom jobbat blivit klippt av Sweety - grymt mkt lättare om huvudet nu. Hon gjorde ett bra jobb. Vi pratade också en del och även lite tyngre saker som jag ältat nu under många månader. Vet inte om vi kom fram till något egentligen men jag känner ändå att jag saknar henne och hoppas att vi kan komma över allt tids nog och umgås som vanligt.
Viktor har spelat första dagen på Island Games idag. Han ligger just nu på 29:e plats av 71 men det är ännu ytterligare ett par dagar kvar så vi får se hur det går framöver. Laget ligger på delad 9:e plats av 19 tror jag det är. Om någon är intresserad så finns hans resultat på denna sida: http://www.natwestiowresults2011.com/Competitor.aspx?RegID=23665

yours truly
Dessidessan

Midsommar

Kategori: Allmänt

Nu har ytterligare 5 dagar förflutit och jag har jobbat allihop. 
Midsommar har kommit och gott samt mycket konstiga saker på jobbet. Men jag trivs grymt bra med Josefine och Robban som jag jobbat med så det har ändå känts helt okej och börjar känna mig mer och mer självständig.
Midsommaraftonskvällen tillbringade jag med TT och hans familj och allra helst mamma när vi spelade Yatzy och åt glass och jordgubbar. Kanske inte det man förutspår att man ska göra på midsommarafton men det var mysigt och härligt att träffa TT igen. :)
Midsommardagen hälsade jag på ute i Åminne, plockade smultron och lite sådär. Myste med familj och släkt och åkte sedan hem och dog på soffan med film innan jag somnade som en stock.
Ikväll tänker jag bara ta det lugnt. Jag är inte van vid att jobba 6 dagar i rad längre så mitt huvud känns helt konstigt och jag känner mig allmänt snurrig.
yours truly
Dessidessan

London gebucht

Kategori: Allmänt


I lördags gjorde jag verkligen ingenting. Jag sov länge och bara slappade. Gick en stund på stan också o försökte hitta bh men kunde inte bestämma mig för någon. Blev en väldigt oeffektiv dag men skönt, sån behöver man ibland.

Söndagen bestod av jobb och sedan lite träning och sedan massa boendeletande och väntade på min darling.

Måndagen var en ledig dag. Var på stan o prövade BH med darling. Kunde dock inte bestämma mig för någon så det blev till slut ingen däremot blev det två skjortor och två par kalsonger för min älskling. Snygging kan jag säga att han blev :)
Vi åt även smultron och jordgubbar med mjölk o grädde på kvällen. Mumma! Sen bokade vi boende, båt och flyg till London. Vi åker till London den 15:e aug och kommer hem igen den 18:e. Så det blir inte många dagar men det kommer bli en härlig resa med mummo o Viktor :)

Idag klev jag upp klockan 4.00, började jobbet 5.00 och har jobbat till 14:30. Var livrädd för att försova mig så jag kollade på klockan väldigt ofta i natt och sov väldigt ytligt. Men är ändå förvånansvärt pigg nu. Sitter o ser på Viktor som lagar mat. Vi är hemma hos hans mamma o ska grilla och sen ska vi tydligen iväg på Travet (på Viktors önskan :P). Men det kan bli kul o göra något jag inte gjort förut. Han e min källa till inspiration för att pröva nya saker :)

Nu ska jag ta o hjälpa till. Har ytterligare 5 dagars arbete framför mig denna vecka och Viktor åker iväg på Island Games på fredag o sen e jag ensam i 8 dagar tror jag det blir. :( Men ska passa på o träffa vänner tänkte jag.

yours truly
Dessidessan

Läge(nhet)

Kategori: Allmänt

Hjälpt MB lite i hans lägenhet ikväll. Hållit lister som han spikat fast, dragit av kakeldekorer i badrummet och målat lister. Mysigt. Träffade lite annat gott folk där också. Skönt att inte sitta hemma själv en fredagkväll.
yours truly
Dessidessan

Av jord är du kommen- jord skall du åter varda

Kategori: Allmänt

Usch vad dålig jag är på att skriva. Fy skäms på mig.
Sitter här hemma i lägenheten och filurar lite. Diskbänken svämmar över och golvet är fullt av tvätt men har ingen lust. Ute regnar det och min man sitter på båten till nynäs för att spela golf över helgen.
Vi har varit på en vacker begravning idag.
Fått tillbaka Loppan med nytt lås men hon gick inte igenom besiktningen. Båda bromsslangarna framme är skadade och höger bromsskiva bak måste bytas ut..
Annars vet jag inte riktigt vad som händer i mitt liv. Lever mitt liv i mummo o moffas lägenhet på Irisdals med min man, jobbar i receptionen på Visby Hamnhotell, plågar kroppen med situps så ofta jag kommer ihåg och mina händer med det underbart roliga spelet pärk!
Träffar familjen väldigt mycket och har njutit lite för mycket av solen för nu flassar jag på både bröst och axlar.
Brösten har kommit tillbaka iom mindre hård träning och kortare löpsträckor, men försöker iaf träna då och då så att jag aldrig mer ska gå upp till den där höga vikten igen.
Tsss, nu skiner solen igen. Tokigt väder!
Nä, får väl sätta på ngn bra städmusik. Städa iordning här o sen kanske träffa MB en liten stund.
Får se vad jag hittar på imorrn. Ledig o ingen aning om vad jag ska göra o dålit väder ska de bli me. Jobbar iaf igen på söndag. Ledig måndag och sen väntar 6dagar arbete och att V åker iväg på Island Games. Hu, innan jag vet ordet av kommer sommaren va slut.
yours truly
Dessidessan

Sommarprojektsbesök nr 1.

Kategori: Allmänt


Fågelunge som vi såg på vägen när en rovfågel försökte äta upp den så vi stannade en stund hos den i hopp om att de inte skulle komma tillbaka.. Stackars liten.


Blå Lagunen


Furillen



Vallviken


Slite badstrand


yours truly
Dessidessan

Hej då Växjö och hej Gotland

Kategori: Allmänt



Mina sista dagar i förra veckan bestod av packande och städande och säga hej då till vännerna. Även om inte all vänskap fungerat problemfritt den sista tiden så var det ändå tungt o säga hej då eftersom framtiden är oviss om vi kommer träffas särskilt mycket mer.
På avfärdsdagen-torsdag - kom Anton bort och sade hej då en stund innan vi gick till Nikki6 och sade hej då där med och sedan fick Anton ta sig ned till bilen innan avfärd o säga hej då igen. Att lämna honom var tungt så in i norden även om som sagt inte allt fungerat och vi inte riktigt ser på vår vänskap på samma sätt så tycker jag ändå om honom något fruktansvärt och mycket av min tillit, mina problem har jag vänt mig till honom för så det var tungt att säga hej då till honom. Ville mest bara slänga in  honom i bilen o ta med honom, bilen var dock vääääääldigt full.. :P


Bilfärden och båtfärden från mitt hem i Växjö gick bra och det var med väldigt blandade känslor som jag körde av båten och lät hjulen rulla på Gotland. Första konstaterandet var att allt är sig likt och alla är ännu idioter i trafiken här på öjn. :P
Möttes av en varm famn hemma.

Åkte ut till familjen i Sanda på fredagen, lassade ur bilen, spelade lite pärk o grillade och myste med Viktor på kvällen..
På lördagen åkte jag med och kollade på foderhäst till min syster i När, spelade pärk med mamma och handlade sedan och mös med darling.
Söndagen bestod av en vistelse hos mummo och moffa i Åminne, ett besök hos kusinerna och morbror i Bäl och gos med Viktor.

I måndags gjorde vi vår första utflykt. Jag och Viktor har bestämt ett sommarprojekt för oss. Vi ska besöka så många stränder vi bara hinner med och skriva om dem i någon bok. Så vårt första besök blev till Blå Lagunen, Valleviken, Furillen och Slite badstrand. Blå Lagunen badade vi, det var lite kallt :P Valleviken var inte längre lika fin som Viktor mindes den och sandstranden var MINIMAL så där gungade vi bara lite. Furillens sandstrand hittade vi inte men Slite erbjöd varmt badvatten, en väldigt tom strand och möjlighet till lite volleyboll på stranden. Det gillade vi!

På tisdagen började jag jobba i receptionen på Visby Hamn Hotell. Jag fick först lite utbildning i vårt bokningssystem HotSoft och fick därefter hjälpa till i receptionen resten av dagen tillsammans med Robban och Josefine.
Idag har jag fått träffa Åsa och även Josefine igen och hjälpt till efter bästa förmåga i receptionen. Vissa saker flyter på nu andra har jag ännu NOLL koll på. Men det känns hyffsat bra iaf. Men sådär att börja kl 7. Det är jag ju inte van vid längre.
Blev dessutom ännu tidigare idag eftersom jag körde Viktor till båten - han spelar en golftävling på fastlandet över dagen.
Efter jobbet idag har jag jagat frissa på stan - behöver klippa mig - men inte hittat någon. Tradigt!

Upp och jobba imorrn och sen spela pärk i Sanda - äntligen!
Jobba på fredag och sedan två dagar ledigt.

yours truly
Dessidessan