Dessidessan

Livet med hjärntumör

När jag talar kan det bli fel

Kategori: Allmänt

 
Jag har väl egentligen alltid talat rätt fort och ibland hänger inte orden med tanken och jag snubblar eller vänder på orden. Ibland kan det bli rätt roligt. 
 
Som när jag för någon vecka sedan sa till Viktor i affären "man vill ju ha läsk till colan". 
 
Andra kan också säga saker som är roliga eller som helt enkelt fastnar. 
 
I förra veckan så gjorde vi en justering på min mask (jag kallar den för min Phantomen). De kallade in en fysiker som heter Erik för att kolla om de kunde klippa av lite på masken nere vid halsen eftersom jag kände mina pulsslag konstans när jag låg fastspänd och dessa pulsslag fortplantade sig över ansiktet vilket gav en väldig obehagskänsla under behandlingen. 
Han sa att man kan ju klippa som en falukorv. Jag och två sjuksköterskor tittade på honom som stora frågetecken och fattade inte vad han talade om. Jag fick höra att den historien spridit sig på kliniken och att falukorv varit ett diskussionstema sedan dess.. :P 
 
Min moffa säger också roliga saker ibland. Han har lite sarkastisk humor - som jag. 
Han har sagt två saker som har fastnat sedan allt detta började. 
Dels erbjöd han sig att raka sitt hår så som jag skulle rakas på operationen. Det hade hans bror Evve gjort för min a-kusin som också haft cancer. 
Inför strålbehandlingen sa han att de skulle göra mig "strålande glad". Så nu har jag döpt alla behandlingstillfällen till "Bli strålande glad" i kalendern i telefonen. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: