Dessidessan

Livet med hjärntumör

I LÖV LONDON

Kategori: Allmänt


Blev en glass på hamnen med Karin och djupt samtal den där lördagen den 13:e augusti men sen blev det även besök hos Fårö för lite förfest med grabbarna. Kramade MB riktigt mkt när jag åkte eftersom det troligen var sista gången vi sågs fram till jul. Karin fick också en rejäl kram. ♥

Söndagen gick åt till att packa och städa i Åminne samt fika med pappa och farmor.

Kl 00:50 gick båten ifrån Visbyhamn och vår färd mot London började.
Båt-bil till Skavsta - flyg till Stanstead- buss till London - GÅNG till hotellet. Det skulle ta 20min från ett visst ställe att gå till hotellet enligt en tjej i ett informationsbås. BULL*PIP*! Det tog 1h därifrån. Väl framme var man ju typ rädd för o gå i trappan för den var sprickor i. Vi bytte iaf om och fortsatte sedan gå. Promenerade genom Hyde Park och kollade monument, shoppade souvenirer och besökte Harrods innan vi gick till Apollo Victoria för att se MUSIKALen Wicked -vilket var det bästa med hela resan. Det är historien om hur häxan i Oz blir ond. Grymma scener, grymma kläder och grymma röster... :)
Efteråt blev det taxi som tog massor av kringkrok vägar hem till hotellet för 15pund. Vi somnade med ömmande fötter som stockar.


Uppstigning runt 7-tiden på tisdagsmorgonen för att duscha i en dusch vi betalat extra för o ha på rummet och som tog evigheter med o blöta ned mitt hår eftersom strålen spröt värre än en tilltäppt slang... :O
Frukost - continental - och en promenix till Madame Tussauds där vi förutom att sjunga för juryn i The XFactor träffade bland annat Beckham, Radcliff, Goldberg, Shrek, Monroe m.fl och fick uppleva en riktigt coolt hjälptefilm i 4D!!
Lunch och sedan tog vi Hop-on Hop-off-bussen från Madame Tussauds till Towern. Åkte då förbi bland annat the National Gallery, St Pauls Cathedral, Trafalgar Square, Tower Bridge m.m. Besöket på Towern blev långdraget och kändes inte lika coolt som jag hade byggt upp inför det.
Butturen som följde efteråt däremot var asbra! Vi åkte på Themsen från Towern till Westminster Palace där Big Ben fick agera modell för min kamera. Strosade bort till London Eye och njöt av den fantastiska utsikten som den 30minuter långa åkturen bjöd på. Såg ett trick på gatan och köpte fina tavlor från en man på bron.
Promenerade för 10 Downing Street (inte mkt o se), Westminster Cathedral (enorm), Buckingham Palace (fint), Hard Rock café (yeah).
Vi köpte med oss en flaska vin och två pizzor och dog på hotellrummet.

Uppstigning inte riktigt lika tidigt på onsdagsmorgonen för att åka vidare med bussen, väldigt bra guide på bussen, till London Sea Aquarium. Såg massor med fina fiskar, hajar och sköldpaddor. :)
Efter det väntade ett besök på London Dungeon som tyvärr blev lite av en besvikelse för mig, tyckte inte de var tillräckligt med historia.....
Modiga i hågen efter att inte blivit skrämda i London Dungeon gav vi oss på tunnelbanan och åkte bort till Oxford Street för lite shopping och sedan därifrån och hem till hotellet för att bara vila och ta det lugnt och kurera våra kroppar inför avfärden dagen därpå.

Kom hem till öjn igen på natten till fredagen efter en hel dags färd. Trötta som få.
Angående alla oroligheter som varit i London så har vi inte märkt något av det förutom ett ställe vi åkte förbi där de lagt ut blommor på marken.

London var grymt!!! Mummo höll bra fart och det var kul att resan blev av efter att ha pratat om den i 5 år. Bonus för mig att ha en så bra kartläsare till pojkvän med o hålla hand med... ♥

yours truly
Dessidessan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: