Dessidessan

Livet med hjärntumör

Parships personlighetstest

Kategori: Allmänt

Allt nedan kommer ifrån Parship.se
Men gör där ett personlighetstest när man blir medlem för att man skall bli matchad med andra människor som kan tänkas passa ihop med en själv. Det här är resultatet av mitt test:





Förstånd, Känsla, Instinkt - Vad överväger?

 "Han styrs av sitt förstånd" eller "Jag gick efter min magkänsla" - du känner igen sådana uttalanden. Dom präglar karaktären hos en människa, i vilket förhållande förstånd, känsla och instinkt står till varandra och hur denna blandning bestämmer människans beteende.

PARSHIP-testet omfattar följande beteendetendenser: Förstånd - Logik och objektivitet styr handlingarna. Förståndbetonade människor fattar beslut med ett "klart huvud". Viktigt: Detta karaktärsdrag säger inget om en persons intelligens.
Känsla - Stämningar och känslor styr beteendet. Känslobetonade människor fattar beslut och värderar "med hjärtat". Instinkt - - när vi reagerar spontant och pragmatiskt vid en händelse.


Ditt testresultat Dom tre viktigaste pelarna i personligheten - förstånd 33, känsla (40%) och instinkt (27%) - är som fördelningen visar, fint utpräglade och balanserade hos dig. På så vis har du förmågan att reagera med förståelse i varenda situation och fatta riktiga beslut. Du är stabil och för det mesta nöjd och balanserad.
Tips för partnerval Även om några tycker att din balanserade inställning till människor, saker och händelser ibland kanske är nästan långtråkig avundas de dig ändå detta inre lugn. Emellanåt vore det tillrådligt att betona en av dessa tre egenskaper - allt efter situation. Det kan intensifiera din karisma på män ännu mera. Vid partnervalet har du ett friare val med en balanserad personlighet.

Hantering av konflikter

Hur du beter dig vid konflikter gentemot din partner och hur du reagerar på besvikelser är till en stor del avgörande för en lyckad relation. I ditt PARSHIP-diagram hittar du följande reaktionstendenser:
Generositet - Här: form av reaktion på frustration - kan inte jämställas med materiell generositet. Du blundar tolerant när de egna behoven såras eller försöker att minimera konsekvenserna. Exempel: En kollega har, av misstag, sönder din kaffemugg och du säger: "Det är inte hela världen. Den hade ändå redan en spricka.
" Tendens att dra sig tillbaka - -melankolisk reaktion på besvikelser och frustration. Vid kränkningar drar man sig tillbaka och lider i tysthet.
Kompromissvilja - -förmåga att kompromissa och vara diplomatisk. Spänningar och motstridiga intressen blir lätt utbalanserade.
Viljestyrka - -behov att hävda sig själv och driva igenom sina önskemål. Människor som hävdar sig själva är målmedvetna och viljestarka.

Ditt testresultat När du umgås med människor tenderar du till två rätt motsatta beteenden. Å ena sidan kan du vara väldigt storsint (28%) och visa stor förståelse för andras fel. Men om du tycker att det är viktigt så kan du också dra igenom din vilja (38%) och hålla fast vid att dina behov blir tillfredsställda. Tendensen att dra dig tillbaka (13%) och harmoniseringsviljan (21%) är mindre utpräglade hos dig.
Tips för partnerval Du är väldigt viljestark men din storsinthet hindrar dig att nå dina mål helt kompromisslöst. Med denna karaktärskombination finns det risk för att se allt i svart och vitt. Avväg därför alltid noga när och varför du använder en av de båda beteenden. Speciellt i en relation är det viktigt att urskilja om det är bäst att hålla fast vid sina åsikter eller att hellre reagera tolerant och storsint. Det kan vara till stor hjälp för dig att söka en partner som är lika storsint som du men å andra sidan inte alltid vill nå sina mål till varje pris.


Förhållandetyp: Hur du älskar när du älskar: Sinnligt begär och självkontroll, verkan av din manliga sida på ett liv som par och ditt behov av närhet.

Ditt testresultat Drift vs. självkontroll

(Här finns ett diagram som jag tyvärr inte kan kopiera in men diagrammet går från 60 till 140. 100 Är  precis i mitten så finns de en övre gräns och en undre gräns inom medel som ligger på 90 respektive 110)
Drift - Önskan att tillfredsställa sina behov omedelbart.
 * Definition Drift Uppstår genom inre behov som hunger, törst eller sexuellt begär. Under beteckningen "libido" av S. Freud reducerad till den sexuella drivkraften, enligt C.G. Jung den psykiska energin överhuvudtaget. Här betraktas denna egenskap så som Jung menade det. En människa med stark, själslig energi älskar bra mat och dryck, vill omedelbart stilla sina behov och njuta av livet.
 
OK 60 Medel 140 101 (aningens aningen över mitten av medelstrecket)
Självkontroll - Beredskapen att frivilligt leva efter normer och regler
* Definition Inre instans som enligt S. Freuds teori styr psykiska energier i en riktad bana (överjag). Ökar inom en relations lopp genom att människan övertar bestämda ideal av familj och samhälle och fördjupar dessa. Exempel: På en familjefest räcker du din farbror hövligt handen även om din första impuls var att undvika honom.
OK 60 Medel 140 92 (nedre halvan av medel)
Ditt testresultat Du är för det mesta styrd av starka emotioner och du uttrycker vad du känner och du njuter fullt och helt av livet. Det sprutar av energi ifrån dig – emellanåt kan du inte alltid hålla den i styr. Det kan leda till att du ibland gör bort dig – men även då kan du finna dig i det på ett sympatiskt sätt.
Tips för partnerval Ändå bör du söka en partner som är lika dynamisk som du, men som har det lättare att då och då bromsa sig själv – och kanske även dig – och som inte genast visar sina känslor till vem som helst.


Din manliga sida - andel så kallade manliga egenskaper hos en människa.
* Definition Andelen av en kvinnas så kallade manliga egenskaper. Så visar hon t.ex. mod, initiativ eller dominans. Enligt en teori av C.G. Jung har varje människa även egenskaper som huvudsakligen tilldelas det andra könet. En del är man själv inte alltid medveten om eftersom de t.ex. förträngdes när man uppfostrades.
OK 60 Medel 140 119 (mer än övre halvan av medel)
Ditt testresultat Du är utomordentligt energifull och fattar snabba beslut. Du vill ogärna bli fixerad vid typiskt kvinnlig rollbeteende. Du vill vara kreativ och besinningsfull i relationen. Du tar ibland gärna initiativ på områden som sägs tillhöra mannen. Din styrka är inte den känslomässiga intuitionen men däremot den sakliga målmedvetenheten.
Tips för partnerval Du passar därför bäst för en man som ser detta som komplettering i en parrelation.

Önskan efter partnernärhet - behov efter kroppslig och själslig närhet till partnern
* Definition  Utsträckningen i vilken någon söker sin partners kropsliga och själsliga närhet resp. behovet att göra allt tillsammans med honom/henne. Exempel: Du har med stor entusiasm slukat en bok och lägger värde på att partnern också läser den.
OK 60 Medel 140 114 (mer än övre halvan av medel)
Ditt testresultat Hur mycket inre närhet till partnern önskar du dig? Som du ser i illustrationen är din önskan efter partnernärhet väldigt utpräglad. Där ligger du väldigt över genomsnittet jämfört med alla kvinnor.
Tips för partnerval Intensiv partnernärhet i alla situationer - själsligt, kroppsligt och intellektuellt - har en utomordentlig betydelse för dig i en parrelation. Du planerar, agerar och upplever helst allt gemensamt. Önskan efter partnernärhet är så viktig för dig att du absolut bör försäkra dig om har samma inställning som du. Ditt stora behov efter partnernärhet saknar motstycke. Du kommer troligen inte att träffa på en likasinnad partner. Med lite mer öppenhet i denna aspekt kan du bara vinna. Försök ibland att kanske tillåta lite mer distans till din partner. När du väljer en partner bör du ändå söka dig till likasinnade människor.



Förutom allt det som står ovan finns det ett diagram som passar ganska bra på mig det också men som jag tyvärr inte kan kopiera in. Jag vågar publicera det här utan att känna att någon som helst skam då jag, tyvärr måste jag nog säga, (trots att de både finns positiva och negativa saker med allt det som kommer fram om mig själv) anser att det stämmer  in otroligt bra på mig. SJUKT!
Tvivlar på att det är någon som kommer orka läsa igenom allt, den enda som egentligen fullt ut kan säga bu eller bä är dessutom Jimmie. Stackarn, men jag håller redan med testet och vet att han skulle få motsatt resultat på de flesta sakerna. Nåja, nu är jag medlem på den här sidan iaf, får väl se om jag får någon bra matchning... =) Ett ragg som kan få mig att inse att Jimmie inte var "my perfect match".

Kommentarer


Kommentera inlägget här: